- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fujifilm X
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mester1102
tag
Üdv. midnenkinek lehet hogy már kérdeztem, de egy RX 6900 XT-nek milyen proci kell, hogy teljesen kihasználja, melyik az a proci amitől feljebb már nincs FPS-többlet? 3900X? 5800X? 5950X?
“Mark my words, Comrade… One day things will change. We will take the fight to their land… To their people… To their blood.” memories from Viktor Reznov
-
Chaser
legenda
válasz #32839680 #37497 üzenetére
a bejelentés alapján nem néztem be sajnos, csak ddr5-öt látok
az eleve drága de még jobban dráguló ddr5-ökkel lesznek itt árak ( :
aki naggggyon' gamerkedik vesz egy 5800x3d-t - ha tényleg olyan jó, majd kiderül -, aki dolgozik és kell a cpu erő 5900x-5950x, de hol lesz értelme így idén az am5-nek? hát majd kiderül_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz hokuszpk #37495 üzenetére
zen4-ről is volt szó, de később jön - és második fele talán, és ha minden igaz only ddr5 lesz, remélem azt is benéztem ( : -
desktop fronton én nagy dolgokra zen4-en kívül idén nem számítanék
intel letarolt kb minden árszegmenst, amd-től jött egy szem zen3d - de talán tényleg ütős lesz, és nemcsak az ára -
majd jövőre, mikor vagy lesz több kapacitásuk a tsmc-től gyártatni, és/vagy utolérik magukat konzol soc-okkal, vagy a fene tudja :dszerk:
uff[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hokuszpk
nagyúr
fura, hogy a 6000 szeriabol csak mobilprocikat mutogattak, valahogy nemtom elkepzelni, hogy nem lesz ezekbol desktop verzio.
kapaszkodjunk Lisa elso mondatainak egyikebe, ami valami ilyesmi volt :
"udvozlom onoket idei elso termekbejelentesunk alkalmabol".
szoval jovoheten is jelentsenek be megint valamit, de azok a Zen3+ + RDNA2 + 3DCache kombinalt desktop apuk legyenek[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Chaser
legenda
mármint hogy jön azt bejelentették biztosan
a 6nm-t lehet én néztem beszerk:
itt pl fenn van amd oldalán specek nélkülitt a hwu-s videó is az amd-től - részlet -, a 6nm-t benéztem
tán csak nem offolják, mikor a legerősebb gamer cpu-nak mondták ( :[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
válasz Hencso #37453 üzenetére
A combosabb VGA-k közül is kb. a 6800 XT-től, 3080-tól felfelé lenne csak értelme 1440p-n a cserének, ha ultra beállításokról van szó, és nem kompetitív játékról.
Én 3700X-ről váltottam 5800X-re egy B450-es lapban, 6700 XT mellett (kb. 3070 szint).
1440p-ben nyilván nem hozott szinte semmi pluszt az általam játszott játékokban ezzel a VGA-val.
Viszont melóra is használom a gépet, ott azért jól jött az a +20% körüli teljesítménynövekedés. -
Chaser
legenda
válasz Speed® #37486 üzenetére
egy szint felett biztosan és eleve játék függvénye is, nem kérdés
melós dolgokban meg tényleg zero előnye van legtöbb esetben
mondjuk pont a ram az amin "centiznék" játéknál, mert ram oc alig növeli a fogyasztást, de hozhat, jobb a csiiim' ( : vga-nak kicsit odadurrant az ember már nagyon tud zabálni, főleg a durván kiengedett eleve nagy tdp-sek
ami kellene jó vga árak, onnantól lesz@rnám én az 5g-s 5800x-et személy szerint a nagyobb l3 hoz ipc növekedést - és úgy néz ki elég szépet - az órajelnél könnyű kiszámolni mennyit jelentene -
de sztem 5g ac nem lesz, 6nm-nél még kisebb a felület, elég hűteni a 7-et is kisebb órajellel - fogyasztásban a jobbb tech miatt de 5g-n kb ott lenne -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Chaser #37485 üzenetére
A grafikonokhoz tekertem helyetted, demánnézzed ;p
A lényeg az, hogy marhára tökmindegy 1 szint felett..Nem kamu az RDNA2, de gamer vonalon érdektelen.
Ami kellene, az egy jóárasított 5800X3D@5G allcore,
ha már 6nm , bár a gigaL3 felőlem el is maradhatna,
csak hozzon annyit /IPC, amennyit az Alder Lake-S.. -
Chaser
legenda
azóta már igen ( :
sztem az 5800x és 5900x közé jön árban, a 12900 - vagy melyik - intel árára, vagy afölé valamennyivel de még az 5900x ára alatt, annyiért is biztos eladják azt amit le tudnak gyártatniSpeed(R)
videót hadd ne nézzek ma már
5xxx és rdna2 nem volt kamu, sztem ezt már tartani fogják, a tesztekből meg a többi kiderül pár hónapon belülfanti
pont hogy a forza csak egyetlen játék a több száz közül, tehát átlagban sokat nem mutat meg, igazából semmit - de én csak ezt mértem, olyan szutykokkal nem mérek amik nem érdekelnek ( : de ezen kívül talán a doom&eternal volt ami érdekelt -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
HSM
félisten
válasz belaazallat #37482 üzenetére
Itt azt találgatták, hogy valószínűleg nem lesz olcsó, de azért várhatóan az 5900X alá kéne érkezzen tavasszal.... [link]
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Chaser #37478 üzenetére
Amikor én vettem 3900Xet anno, közelebb volt az 5600Xhez, mint az 5800Xhez (ez most sincs sajnos másként), nekem egyértelmű volt, hogy teszek az IPC előnyre, ha egyébként játékra untig elég, produktivitásban meg lealázza. De tény, játékos szemmel van létjogosultsága, csak jól kell shopingolni. Én is agyaltam az 5900Xen, de megvárom mit gurít az újonc..valószínűleg nem lesz akkora hatása az L3 szteroidozásnak, mint amekkora hype megy körülötte..de legalább megdobja az árat szépen :S
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Speed® #37477 üzenetére
ez egy darab játék, tehát igen kevéske statisztikához
nyilván van ahol 0% lesz, de van olyan játék aminél akár 10%-ot is számíthat a gyorsabb ram
ehhez meg kéne röffenteni 30 játékot legalább, átlagban mit hoz - lehet van is ilyen teszt -
mindenesetre 20% ram oc és 10% cpu oc - 4- > 4,4ghz 3600 - már hozott érdemit a forzábanaz
is hozzátartozik ha főként játék a cél nem 3900x-et vennék - inkább 5800x, ha van pénz lóvéra akkor 5900x, vagy méginkább a lassan érkező zen3d-ből valamelyik -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Chaser
legenda
válasz #32839680 #37474 üzenetére
ersze hogy jó ár, mióta követem az árát ennél olcsóbb nem volt, ez volt a legalja - alzán biztosan -
a nagyon kommersz aegis 3200-eseknek volt 35-7e, a 3200-esek amik jobban húzhatóak 38-40e
ez meg azért micron e-die, és nagyot tud szaladni magas órajelen is alacsony késleltetés mellettSpeed(R)
pont az átlag és max fps lényegtelen számok kb
ami kifejezetten számít az amin fps és a 0,1% low értékek
na ezeknél jön ki igazán jobb memória/cpu, és ezek határozzák meg a játékélményt, nem az átlag fps
forzánál mértem, 3000c16 vs 3600c16-nál az átlag fps jobb lett 5%-kal, ha a cpu-ra dobtam még 10% órajelet szintén +5%-ot hozott
a kettő együtt stabilan hozott 10% javulást kb mindenben
ez egyetlen játék, sokat nem jelent - persze mérhettem volna 3600c15-ön esetleg 14-en is, vagy 3733c15-ön is, de azok kimaradtak -
mostani cpu árak mellett és mostani vga árak mellett egy jobb ramba beruházni sztem nem nagy kaland, pláne hogy nagyon jó áron dobálják - a régit meg majd úgyis el lehet adni bukta nélkül ha valaki nem horror áron vette -
mondom ezt annak aki kifejezeten gamerkedik, mint akinek ajánlottam is jobb ramot_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Chaser #37473 üzenetére
1080P/sokFPS esetén esetleg, nálam 3440x1440 mellett mérési hibahatáron belül volt kb. a változás az említett csere (3000C16->3600C16) mellett.
Persze, ha nem sokkal drágább, hadd szóljon, nálam is ez volt az indok, jobban mutat szintetikus benchekben is ;p Viszont továbbra is elsődleges a mennyiség, vehettem volna 16GB 4000/C14Bdiet, sokra nem mennék vele, ha kevés a 16.. -
Chaser
legenda
válasz Speed® #37470 üzenetére
tudom, adott játék függvénye
és nem mindegy azért az a 3600 milyen késleltetésen megy
melós dolgokban semmit nem hoz, de ha kifejezetten játék a cél és ennyiért dobálnak jó ramot érdemes venni, nem lesz ez mindig így ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz M0ng00se #37467 üzenetére
mondjuk ilyen cpu mellé én már vennék ursabb' ramot, főleg ha kifejezetten játék a cél - elég korrekt áron lehet most lőni, majd ha felmegy az áruk a jelenlegit meg eladod -
ez elég bestbuy, 3600-3800c15 is benne van_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz M0ng00se #37463 üzenetére
az inkább a régebbi szériáknál volt igaz játék függvényében, sokszor csak utánfutó volt az smt
de mivel 12 magosod van néhány kedvenc játékodnál megnézed mi változik, oszt' ha smt nélkül jobbak akkor kilövöd_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
F e Z o
veterán
válasz Hencso #37445 üzenetére
Elnézve az árakat, meg lehet lépni. Én 3600-ról (allcore 4200MHz) váltottam 5600X-re (allcore 4700MHz) 20k ráfizetéssel. Hétköznapi dolgokban semmit nem lehet észrevenni belőle, tesztelni ritkán szoktam, de ott és játékok közben érezhető a gyorsulás RTX 3080 1440p-ben, mivel nem malmozik a vga. 1CCD-s 5800x-et azonban meggondolnám, mert 1CCD-s proci, s elég nehézkes a hűtése.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz hokuszpk #37455 üzenetére
ja azt elfelejtettem irni, hogy az 5800X meg ennel is jobb, kijohet belole 640 -es CB20 single, annyi biztos, hogy az 5700G 580 -as default produkciojanal megint ereztem a flow -t, hangolva 600 felett vagyok, boven sok mindenre is ; egy ideig nem akarok procitvenni.
** ja asszem holnapdelutanig. amikoris belibben a 3d caches megoldas[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Hencso #37445 üzenetére
ez is sokmindentol fugg. mire nem eleg a 3700X ?
ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy en 3700X -rol 3800XT -re valtottam, es igencsak ereztem a temponovekedest. lehet azert, mert a 4.35 -os max boost helyett 4.8 korul is lattam a procit, lehet azert, mert tovabb tartotta a turbot ; mittomen. lehet csak azert, mert a CB20 single 500-510 kozotti ertekrol felment stabil 540 korulire...Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Chaser
legenda
válasz Hencso #37453 üzenetére
semmit nem fog jelenteni, zen3+extra cache, ennyi, talán még rávágnak +1-200mhz órajelet ha a tech engedi - ez pedig eddigiek szerint bizonyos dolgokban hozhat akár 15% gyorsulást, pl gamek, videovágás, de majd meglássuk' -
-
Chaser
legenda
válasz #32839680 #37447 üzenetére
majd kiderül, az intel csínytevéseire kell válasz ( : azt azért ne felejtsük el
Hencso
annyiért gyorsan elviszik, nyilván még 90e-ért is gyorsan elmenne - nemrég még újan is volt 91-2e-ért, de az már elmúlt -, 5800x-nek meg boltban is elég értelmes ára van újra
a cache miatt is jobb, és nem 2x4 mag van hanem 1x8, órajelben is többet tud - nézz be 5xxx topikba, tippre 4,5-4,6g ac az kb mindnek mehet -, ipc előnye is van
ddr5-tel nincs értelme foglalkozni - nem is tudom hogy jött ide - a zen3d az ugyanúgy ddr4 lesz, talán majd a zen4 lesz ddr5-ös
tudtommal nem minden 5xxx fér hozzá a cache-hez, az 5600x és 5800x igen, az 5900x-ben 2x6 mag van, 5950x-ben 2x8, azoknál a cache is nyilván osztottmorgyi
nagyon rég volt az, mikor újkori ára 120e ft körül volt egy 3700x-nek...mostanság újra eljő' az az idő ( :
annak már nagyon régóta beállt az ára 100e körülre és az alá, mikor én vettem bő két hónapja a 3800x-et akkor tudtam volna venni boltból 91-2e ft-ért is - és 3800x-et 100-101e ft-ért -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- ryzen 5 1600x six core am4
- Intel Core i5-10600KF Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 88.000.-
- INGYEN FoxPost! Intel Core i7-13700KF LGA1700 processzor (hűtő nélkül) - 12 hó garival! -
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!