Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
ebbe én is belefutottam anno - sztem elég sokan -
de végletekig leegyszerűsítve ugyanaz az ac setup mint a tizenéves x2-k/c2d-k idejében
feszültség, órajel és kész
csak tudni kell mire használja az ember a gépet
ha durva avx-es dolgokra akkor az ac setup ne legyen magas feszültség/órajel kombó, ha csak játékra akkor már lehetnek magasabb értékek is
utána már lehet finomítani limitekkel is
a default állapotból érdemes kiindulni, ott szépen látszik egyes terheléseknél milyen feszültség/órajel kombót kap a cpu, és hát már egy cb20-nál sem 1,5v@csillagászati órajelek futnak egyik cpu-nál sem, nyilván nem véletlenül
egy szálas cb-nél már nyilván sokkal magasabb a feszültség és órajel is, nem is néztem
100w ppt-nél is éppen lehet 1,5v pillanatnyilag 1-2 magon ha kiboostol, az még simán belefér 100w-ba
ezt inkább az edc-vel lehet megfogni jobban, de nagyon meg kell találni mi az az érték ahol még sok magon nem lesz kevés, 1-2 magnál viszont nem engedi durván felboostolni - persze ha valakit zavar az a pillanatnyi 1-2 magos 1,5v -
ezzel az elején én sem tudtam mit kezdeni, már bios lesokkolt amikor látam milyen feszültségek vannak ( :
degradálni nem ezzel szoktak, hanem magas ac setuppal és durva terhelésekkel
de ez volt már zen1-nél is, 2xxx-eknél is, és egyértelmű user error, nem az amd sara - ahogy k intelek is degradálódnak/megdöglenek ha a user nem bír magával -
hő limittel is szépen lehet játszani, végére jöttem rá, a b450m s2h a beállított érték -10 foknál már limitel
ami nagyon jó, mert így akedves user sokkal kisebb eséllyel süt meg bármit
ráadásula szenzoroknak an egy tartománya, nem 100% a kijelzett érték, vannak hotspotok is, nagyon jó ha egy lap pl 90 fokos limitnél már 80-on beleszól a játékba
engem a pbo valamiért nem fogott meg, az ofset sem
de majd következő gépnél a "manual pbo-t" újra előszedem ( :
az biztos, vége előtt 10%-kal nagyon nagy teljesítmény van, de amellett nagyon könnyen hűthetőek is ezek a cpu-k - akár teljesen némán, nem ninja/drp4/d14 kategóriás hűtőkkel -
3900x esetén a 12 mag miatt talán a gyári 3,8-4g lehet a teteje amikor már bőven teljesít, de hűteni még nagyon könnyű - nem zabál -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.