-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
válasz
#45185024 #697 üzenetére
Szerintem ennél lényegesen egyszerűbb dolog van.
Egy EK rendszernél nem éred el a 93 fokot sehogy, nem arra lettek kitalálva, egyszerűen nem éri el a VGA azokat a hőmérsékleti periódusokat ahol vissza kellene BOOStolnia.
Lényegében ennyi az egész. Túl sokat képzelsz a sorok mögé.
Ezért mennek a vizes kártyák mindig jobban, mert még én 70-69 fokon játszom a 1080Ti - vel 2037-2050 Mhz-en.
Addig egy ilyen vízhűtővel a kolléga folyamatosan tud 2050 Mhz játszani, vagy fölötte, úgy hogy megfelelő TDP értéknél szórná az órajelet. -
-
Omli85
őstag
válasz
#45185024 #697 üzenetére
Nem tudom mi ez a 60 fok bekapcsolós dolog amire utalsz ezt tudnád részletezni vagy pontosítani?
Vagy nekem van nagyon korán és nem látok a sorok közé.
JayZ tesztelte a sima "limited" levegős 64-et 45-48 fokon járt a kártya EKFC blokkal és nem volt semmi nyűge.
Hogy mik a pontos max temp és thermal target adatok azt egyelőre passzolom de a gyári vizes és levegős verziók között alapból van eltérés bios szinten főként tdp limit és feszültség/órajel oldalon ebből jöhet az amit te írsz, hogy mások a határértékek.Max temp és cél hőmérsékletnek többnyire a ventilátorvezérléshez szokott köze lenni (utóbbi mindenképp erre vonatkozik) temp targeten megadott értéket igyekszik tartani a kártya így ha az pl 60 fok akkor amíg nem éri el a 60 fokot be se kapcsol a hűtés de kb ennyi.
-
törölt tag
Még egy mondat a Morpeusr II -ről
rajtad múlik hogy hány slotos a venti nem része azt te választod.
Alacsony profilú ventivel 3.5 slot. az 580 MSI gaming x Plusz 2,5 slot (Televan)
Az Aquacomputer bejelentette Kryographics hűtőt a Radeon RX Vegák számára
Omli85:
"-A Stock Vega 56 bios jól működik vízhűtéses kártyával."
Akkor egyet áruljatok el. Leírom a két kártya működését külön külön.
Vizes: folyamatosan megy a vízhűtésés tartja a kb 43 fokot,
70 fokon lekapcsolja a rendszert a vészleállítás. hogy ne károsodjon a rendszered!
Levegős: 60 fokon kapcsol be. Ezt nem is tudom lehet e állítani valahol, majd adsz neki egy cél hőmérsékletet pl 70 és egy max hőmérsékletet pl 75 ahol már lekorlátoz a driver, és 93 fokon a rendszer elindítja a vészleállítást.
Na akkor most ha felteszed a vizes pl EK blokkot akkor honnan fogja tudni a rendszered hogy vizes lett és ne 60 foknál kapcsoljon be és ne 93 foknál kapcsoljon le hiba esetén ??? -
...a lőtéri döglött kutyát sem fogja érdekelni...
Ezen igen jót nevettem!
-
Én is ugyanezt kaptam emailben, de 3 órája viszont kaptam egy updatet:
Re: Delayed Order Notification
Hi,
Thank you for your custom. We're writing to give you an update on your order.
The despatch date for your order has been updated.Your estimated despatch date was 15 September 2017.
Your new estimated despatch date is 01 September 2017.
1. LN84172 - MSI AMD Radeon RX VEGA 56 8GB HBM2 Graphics Card
This product is still on pre-order. We expect to receive more stock on 01 September 2017.Best Regards,
The Scan Team
Azért én is kiváncsi leszek, mikor érkezik végül.
-
Omli85
őstag
EKWB válasza (rákérdeztem mi a helyzet a különböző magasságú hbm modulokkal illetve van e esetleg valami bios oldalról ami bekeverhet):
"Hello,
There are no issues with any of the variant of the Vega HBM packaging, both are fully compatible with our full cover water block.
Stock Vega 56 bios will work fine with water cooled card.
Best regards,
Grega" -
Yany
addikt
Egy átlag gamer pc-be, amibe a Vega is megy, kb. semmilyen másik kártya nem kerül, éppen ezért szerintem a lőtéri döglött kutyát sem fogja érdekelni, ha 6 slotot foglal is el, csak legyen olcsó, könnyű, hatékony, halk és húzza le a sliccemet, ha épp kell...
Egyébként nem is értem, hogy-hogy nem terjedtek még el ezek a drabálisabb hűtők a VGA-kra, mert már a hátlappal, a PCIe-es rögzítővel sokkal stabilabbak a kártyák, mint régebben. Szóval kicsit dorbézolhatnának a gyártók megint, mint anno pl. a kedvenc gyártóm a ThermalRight a HR-03-asával. Jajj, de mestermű volt az is. Talán még ma is az... Az SLI meg CFX meg azóta gáz technológia, amióta kitalálták, pedig az áll(na) egyedül ezeknek az útjában.
-
Omli85
őstag
-
jerry311
nagyúr
160k HUF már jó (akciós) ár egy Vega 64-ért vagy még lejjebb kellene mennie?
-
törölt tag
Kipróbálták a Morpheus II-t a Vega RX 64-en (Levegős megoldás REF-ekre)
-
BReal
addikt
AZ OCUK-s ígéretnek megfelelően itt van a Vega 64 470 és 480 fontért.
-
Omli85
őstag
válasz
#45185024 #676 üzenetére
Nem tudom miért lenne szükség speckó biosra csak azért mert kap egy fc blokkot?
Ha az a cél, hogy hűvösebb legyen és nem az a cél, hogy világrekord OC legyen döntögetve akkor elvileg tökmindegy szerintem. Vagy valamiről lemaradtam?
A több fajta gpu dologgal tisztában vagyok van ahol nincs szintben a hbm a gpu-val és nem annyira jó a hőátadás mintha síkban lenne de, hogy ebbe mekkora a szórás azt még nem tudni és azt sem, hogy adott gyártó esetén azonos típuson belül lehet e különböző vagy sem. -
törölt tag
Ugye az 56 water blokkokkal 2 para van a 3 féle GPU problémája, meg hogy milyen Bioszt teszel fel.
Reggel is írtam 56 vizes biosz AMD aláírással nincs. A módosítottra meg nem enged a rendszer váltani akkor mi van ?
Ha már levelezel velük ezt is megkérdezhetnéd
Keresni kellene egy jó kis Vega 56 vizes fórumot hogy ők mit vélekednek erről. -
Omli85
őstag
Reggel ráinfóztam EK-nál Sapphire RX Vega 56 ref-re is jó e az fc blokk mert ugyan írták, hogy minden ref-re jó de nem volt a listában. Most írtak vissza, hogy frissítették a listát és jó rá.
Addig viszont amíg OCUK-nál "Processing Clearance" van nem igazán rendelném be a blokkot hátha mégse kapok kártyát amilyen az én formám.
(#673) Raymond: választ mé nekem ?
-
törölt tag
Van XFX is csak legyen aki megfizeti, egészen elképesztő összevissza árak vannak
Igen az alulfeszelés olyan dolog hogy legtöbb általános teszt úgy dolgozik hogy dobozból kivéve tesztel. a valóság meg az hogy 480 óta mindenki alulfeszel és meghúz elven üzemeltet AMD kártyát, tehát egyszerűen nem találkozik a valós adat a Benhcmark eredményekkel.
A 17.8.2. előtti eredményekben eleve nem is volt UVNehogy rásüsse valaki a 64 Bioszt az 56 ra!!! Ügyesen téglát lehet belőle csinálni.
A full unlock meg elméletileg van csak, gyakorlatban ha lehetne fle esélyesen múködik és 3800 shader lenne.
Két biosz van a kártyákon de ha infózás nélkül üzemeltetsz zárlatos részeket meg lehet sütni a GPU-t -
Omli85
őstag
válasz
->Raizen<- #669 üzenetére
Eddigi infók alapján a megszokott bios flashelős moddolós megoldás nem igen működik, le van védve a rendszer és nem postol a vga ha módosítod a biost. Az mondjuk jó kérdés hogy ha másik kártya biosa van ráflashelve az megy e vagy akkor is ugyan az a jelenség.
-
->Raizen<-
veterán
Lehet unlockolni vega 56-ot full shaderes vega 64-re?
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #666 üzenetére
Elvileg persze lehet muszáj hogy engedjék a vizes Bioszt különben hogy tudnák az EK vizesblokkokat felrakni ? AIR biosz 60 foknál kapcsol be a Vizes meg 70 foknál lekapcsolja a gépet ! (MAX Thermal Limit)
Meg 56ból nincs is Water
Nexus levizezte a Vega 56-ot is CPU hűtővel. Nézd meg azt is.MÁS:
Standalone MSI AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2 Graphics Card £469.99 -
Plasticbomb
addikt
válasz
#45185024 #612 üzenetére
Custom vízhűtés van neki rajta, szóval a mókuskerék a fiók mélyén pihizett.
De ha ez így működik, és gond nélkül, akkor levegősre szavazok, nem tartom értelmesnek azt a kis 120as radit a liquid cooleden, csak a beállítások miatt nézegettem eddig.Mellesleg... HOL AZ XFX kártya??? Húzzanak bele, Holland boltokban már van gagyibájt meg zafir, meg misi, de XForce sehol.
Egyébként mikor megérkezik, én inkább WOTot fogok rajta nyomni...XD
-
törölt tag
Oket annyira nem szeretem, volt mar hogy rendeltem toluk valamit mert az oldalon meg az volt h van, aztan felhivom oket masnap, srac mondja a telefonban hogy persze hogy van raktaron, most csomagoljak, zaras utan par perccel jon az email hogy sajnos nincs es majd csak par het mulva. Na amit kaptak tolem utana telefonon azt nem tettek zsebre, OCUK-tol megrendeltem es mar jott is masnap bermentve.
Ettol nem rossz az a bolt csak nem veszek tobbet toluk semmit
Amazon vagy OCUK, ez a ket bolt ami nalam bevallt itt UK-ben.
-
Nekem azt írja jelenleg, hogy augusztus 31 és szeptember 1 között érkezik a csomag.
Egyébként azért döntöttem végül a www.scan.co.uk mellett az overclockers helyett, mert az utóbbin majdnem 30 font volt a shipping, míg az előbbin 15 font.
Egyébként érdekes volt, mert a Sapphiret akartam rendelni 379-ért, de addig vacakoltam, mígnem azt írta ki az árhoz, hogy CALL FOR PRICE. Aztán mondom nekem mindegy, akkor jó lesz az MSI is kicsit drágábban.
-
M.T.
senior tag
Apropo valaki tud infot adni a kapcsolo melyik allasba, melyik biost jelenti?
Mert ugye az addig ok, hogy lehet kapcsolni de en azt hittem majd a tajekoztatoban szerepelni fog ez, de perszehogy nem... -
törölt tag
Aki leadja preorderbe az is megkaphatja ennyiért ha még jön belőle, de lehet csak egy hét mert másik ship. #641
'so the bigger volume will arrive following week, so if the products show pre-order, just get your order in, do not wait for them to show in stock otherwise you risk missing out on the reduced price.' -
M.T.
senior tag
Nem tudom hogy miert de a scan.co.uk -n meg mindig kaphato standalone kartya.
A 64es megjelenesekor 35 perc alatt kifogytak a keszletbol es mar csak csomagos volt en is azt vettem...anno.
Most vagy nagyobb keszlettel indultak vagy alabbhagyott a kereslet de 383 font a standalone kartyaert sztem nem veszes.
A legolcsobb 1070es akciosan 399. -
törölt tag
válasz
Hopkins95 #650 üzenetére
Hát ez egy nagyon jó kérdés...
Magát a PACKokat ITT a lap alján találod.
RADEON RED PACK
A 64 kiesett belőle és most az 56-ot árulják vele.
A másik két ajánlatban mint látod nincs benne az 56 ami fölöttébb érdekes.
De jelenleg ez van.
Mivel ma kedvezményes áron árulták azt volt érdemes megvenni.Ezt írja ITT valaki.
Tehát azt írja 450 Fontért nem érdemes a red packot megvenni a mai (379)hoz képest.
Persze ha majd nem lesz ennyi az más kérdés.
De tényleg nagyon érdekes hogy nincs még 56-ra Special Offer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sorozatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- OLED monitor topik
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest