-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
BReal
addikt
válasz
Zagazon0 #11033 üzenetére
Reddit link, egyik válasz:
"BL2 (and BL:TPS) use PhysX for way too many ingame objects by default. Set it to Low or Disabled, and your FPS should skyrocket."
-
BReal
addikt
Ha a PCI-E 4.0 erőre kapására számítasz játékokban, ne nagyon tedd. Teszt GTX 1080-nal. PCI-E 2.0 16X és PCI-E 3.0 16X között 1-2% különbség.
(#10982) Devid_81: Ugye 380 EUR lesz az RX5700. Mindfactoryn 370-ért van egy Sapphire Nitro+ 64. Valamivel gyorsabb lesz, alapból kevesebb fogyasztás. Szóval ha nem lesz nagy árdifi, megérheti. És szerintem az NV frissítéssel az az ár viszonylag hamar fog csökkenni.
-
BReal
addikt
válasz
#82819712 #10930 üzenetére
A 2060 ugye a 1070Ti és a 1080 között van. Az RX5700 kb. 10%-kal lesz gyorsabb, mint a 2060. Szóval várhatóan a 1080-nál 7-8%-kal lesz gyorsabb. Tehát a Vega 56-hoz képest kb. 17%-kal gyorsabb lesz, a TBP-je 30W-tal kevesebb lesz. Nem rossz az azért. És ugye árban kb. hasonló lesz, mint a Vega56, valamint várhatóan jóval több AIB modell lesz belőle. Szóval ha jelentősebb pénz beleölése nélkül megoldható a csere, szerintem megérheti. Nyilván a teszteket meg kell várni, és okosabbak leszünk. Én elsősorban arra a latency csökkentő feature-re lennék kíváncsi, hogy mit ér (ér-e valamit).
Egyébként a legújabb hír, hogy érkezik több modell is (szóval az a pletykált 6-7 féle Navi lehet mégsem volt hülyeség - mondjuk meg is lepett volna, ha csak 2 modell jön össz-vissz). Ez alapján várható egy Navi 12 GTX 1660 körüli teljesítménnyel, egy Navi 14 GTX 1650 körülivel, valamint jön egy Navi 21 RTX 2080/Ti körülivel.
-
BReal
addikt
válasz
korcsi #10854 üzenetére
mailboxde-s szállítással, mindkettő 2 játékkal:
ASRock Phantom RX Vega 56 76000 Ft
Sapphire Nitro+ Vega 64 125000 Ft -
BReal
addikt
válasz
expendables #10674 üzenetére
Ahogy Raggie írta, jó pár monitor kapott már G-Sync Freesync minősítést (vagy bármi is az elnevezése) az NV kártyák számára. Nézz utána, hogy a te monitorod szerepel-e a listán. Egyébként ha ráfizetéses a dolog, nem éri meg váltani. Szerintem jobban jársz, ha megvárod a Navi szériát, és mondjuk egy RTX 2070-es szintű Navi 10-et (RTX 3080XT) lesz érdemes venni (330$).
-
BReal
addikt
válasz
#82819712 #10670 üzenetére
Nagyobb értékű kártyáknál ezzel számolni kell. Vigasztaljon az, hogy aki közel fél millióért vette a 2080Ti-t, mekkora értékvesztéssel fog szembesülni majd...
Bár hivatalos árcsökkentésről nem tudok az AMD kártyáknál az elmúlt hónapokból, gondolom a 1660 és 1660Ti miatt is csökkentek az árak.
-
BReal
addikt
Mindfactory.de Vega 56-ok (helyi szállítás és ~mailboxde-s ár is benne van a feltüntetett árakban):
ASUS Strix Vega 56 95000 Ftés az igazán nagy durranás:
MSI Radeon RX Vega 56 AIR BOOST OC 85000 Ft (!!!)Mindkettőhöz jár természetesen az 50. évfordulós 2 játék (Division 2 Gold, World War Z).
-
BReal
addikt
Gigabyte Vega 56 Gaming 100000 Ft Division 2 Gold-dal és World War Z-vel.
Bestbuy.
-
BReal
addikt
260 fontért tudsz rendelni MSI Vega 56-ot 3 játékkal.
-
BReal
addikt
A 1660Ti a 1070 ref teljesítményét éri el kb. A Vega 56 kb. 10%-kal előzi a 1070-et, kb. a 1070Ti szintjén van. és amit nem szabad elfelejteni, az az, hogy a Vegához 3 játék jár 35000-45000 Ft értékben, vagyis ennyivel javítja a teljesítmény/ár mutatóját. UV-vel szerintem 200 környékére simán le lehet vinni a fogyasztást (nyilván a topikban voltak erről tapasztalatok), ami nehogy már sok legyen. Mindenki tisztában van vele, hogy a fogyasztás/teljesítmény arány az NV javára billen, de a Hawai óta jócskán javult az AMD is ebben a mutatóban. És a 6 GB GDDR6 és a 8GB HBM2 memória különbséget (ezzel együtt jelentős árkülönbséget) figyelembe se vettem.
-
BReal
addikt
MSI Radeon RX Vega 56 Air Boost 268 EUR. Ha nem gond a szállítás (Mailboxde-n közbeiktatásával szállítva), akkor a mindfactory és mailboxde árait is belekalkulálva kb. 92500 Ft-ért kapod meg, 3 játékkal.
-
BReal
addikt
Már hogy érted, hogy az RX480-ra nem volt igaz? Az is jól futtatott minden játékot és ugyanúgy megvoltak a különbségek a GTX 1060 vagy épp az ő javára bizonyos játékokban, mint mondjuk Vega 56 és a 1070-1070Ti esetén. Nagyon fasza kis kártya volt, ami a kezdeti nem túl nagy hátrányát a későbbi driverekkel szépen kiegyenlítette. Illetve azt hogy érted, hogy profi játékosnak 1440p-nél kell maradnia?
-
BReal
addikt
Ezt azért így nem mondanám. A Vega 56 majdnem eléri az RTX 2070-et. Nyilván ha arra gondoltál, hogy csak a top 2-3 kártyán megy magas képfrissítés mellett, akkor igazad van, de amúgy ahhoz képest, hogy NV cím, gyorsabbak az AMD megfelelő kártyái. Destiny 2-nél is ez volt.
-
BReal
addikt
Az oké, lehet, de azon kívül, hogy pl. nincs rajta HDMI csatlakozó, mi a különbség pl. egy Strixhez képest? Nem nagyon találtam összehasonlítást.
Edit: Ok, pont most szerkesztetted te is.
-
BReal
addikt
Hülye kérdés, de a bányászatra tervezett ASUS Vega 64 kártyát lehet használni játékokhoz is, nem? Van rajta DVI csatlakozó.
-
-
BReal
addikt
Ok, az RTX 2060-hoz képest kevesebb. Így van 90W különbség UV nélkül, ami szerintem legalább felére lefaragható. Mit ad neked az a különbség, ami annyira vonzó? Ugyanis hőmérsékletben alapjáraton 5 fok különbség van. Hangosabbnak hangosabb, de nem erőmű, plusz UV-vel az is szabályozható.
A játékokat el lehet adni, alsó hangon -20000 Ft a kártya árából (egyébként megnéztem, a 1660Ti-hez 0 játék jár).
-
BReal
addikt
GTX 1660Ti várhatóan 100e Ft-os (de lehet magasabb) kezdőáron 1 vagy 0 játékkal 1070 körüli teljesítménnyel vs. Vega 56 100e Ft-os áron 3 játékkal 1070 Ti körüli teljesítménnyel, cserébe +60-70W fogyasztás alapjáraton (ami UV-vel csökkenthető). Ez valóban nehéz választás.
-
BReal
addikt
Aki Vega 56-ot tervez venni, az most ne vegyen/várjon. Ez alapján várhatóak a 97000 Ft környéki Vega 56-ok 3 játékkal, persze majd kiderül, hogy hozzánk elér-e (a 3 játékos akció elvileg május elejéig tart).
-
BReal
addikt
ASUS Strix Vega 56 140000 Ft hazai boltból.
-
BReal
addikt
RX Vega akciók (árak szállítással értendők, ÁFA különbözetet nem kell fizetni):
Vega 56:
Gigabyte Gaming 129000 Ft
Sapphire Pulse 132000 Ft
ASUS Strix 140000 FtVega 64:
Gigabyte Windforce 154000 Ft
ASUS Strix 158000 Ft
Sapphire Nitro+ 172000 FtTermészetesen mindegyikhez jár a 3 játékkód, kb. 45000-48000 Ft értékben.
-
BReal
addikt
Iponon most olvastam az egyik kommentet, hogy már van 155e-ért Vega 56 itthon. Rákerestem, hát az ASUS Strix kerül annyiba. Így jelenleg olcsóbb itthon, mint az ugyanilyen GTX 1070. Nocsak.
-
BReal
addikt
Most már nálunk is elérhető az AMD bundle a Vega kártyákhoz:
Gigabyte Gaming Vega56 177e
ASUS Strix Vega64 228eUtóbbinál esetleg érdemes utánakérdezni ASUS-nál, hogy a speciálisan az ASUS termékekhez járó játékokat meg lehet-e kapni. Ugye AC Odyssey (60 EUR), Strange Brigade (50 EUR) és Star Control: Origins (35 EUR) játékok járnak hozzájuk, tehát közel 150 EUR értékű csomag.
-
BReal
addikt
Mindfactory akció:
ASUS Strix Vega 56 148000 Ft + szállítás
ASUS Strix Vega 64 171000 Ft + szállításASUS kártyákhoz nem csak az AC és a másik két játék jár, hanem még 4, szintén 150 EUR értékben, tehát összesen 7, 300 EUR játék jár ehhez a két kártyához is. Hajrá, amíg elérhető.
-
BReal
addikt
Igen. Ezekben a webshopokban (angol, német, de mondhatnám a Newegget is) minden RX570, 580 és Vega kártyához adják már. Kíváncsi leszek, nálunk mikor jelenik meg, ha megjelenik.
Ha jól nézem, a Mindfactory 9-11 EUR-ért szállít, a megadott német címről pedig 12 EUR-ért hozza a Mailboxde, tehát 21-23 EUR-ból megvan a szállítás. Szóval kb. 4000-5000 Ft-tal lehet drágább a Sapphire, mire ideér.
-
BReal
addikt
A Nitro+ gondolom minőségibb, mint a Red Devil hűtése. Alapból drágább 6000-rel, viszont az OCUK-nál 26 font a szállítás, ami rengeteg. Ha jól tudom a Mindfactory nem szállít hozzánk, így azt Mailboxde-vel tudod megoldani, de nem számoltam össze, mennyi lenne. Ha csak pár ezerrel drágább, valószínű megéri.
-
BReal
addikt
válasz
#45185024 #5401 üzenetére
Ezt a táblázatot még nem is láttam. Nekem pár hétről korábban valami olyan rémlik, hogy a GTX 1170 hú de nagyon megveri a GTX 1080Ti-t. Pedig emlékszem, a specifikációk (nem tudom azok mennyire voltak hivatalosak Techpowerupon) kikerülése után elég egyértelműnek tűnt, hogy Pascal szintű ugrásra nagyon nem lehet számolni, mert ez alapján igaz csak éppen, de nem éri el a 1080 Ti-t, de mondhatnám a 970-1070 55% helyett a 1070-1170 40%-át is. Nyilván ezek is erősen pletyka szintű kijelentések, de semmivel sem elképzelhetetlenebbek, mint a második mondatban említett. AMD-től meg tudtommal még hónapokig nem várható semmi.
Kicsit felpöröghetne már a GPU szegmens mindkét oldalon, kezd uncsi lenni így több, mint 2 év után.
-
BReal
addikt
Úgy értettem, hogy biztosra nem lehet venni, hogy lesz, mivel az előző Vega promócióból sem volt nálunk semmi emlékeim szerint (amikor Prey + Wolfenstein II-t adtak hozzájuk). Arról most ne is beszéljünk, hogy ez mire a kiskerekhez kerül, lehet véletlenül eltűnnek belőle a kódok. De kívánom, hogy legyen.
-
BReal
addikt
Igen, a fent írt árakból már levontam a 25-30000 Ft-os játék értékeket. 18000 Ft környékén lesz a PC-s AC, szerintem azt 15000 körül tuti el lehet adni (addig biztos, amíg hozzánk nem érkeznek ilyen bundle-ök és nem kezdik el árulni abból az árakat - szerintem egyáltalán nem lehet azzal számolni, hogy nálunk lesz ez a promóció), a 40 és 45 EUR-os játékra pedig így marad 10000-15000 Ft. Ezért is írtam, hogy lehet még akár 30000 fölött is el lehet adni őket.
(#5356) beef: Azt nem is néztem, úgy az ASUS Strix Vega 64 simán "kihozható" 150e körül (abban benne van a 26 fontos szállítás, egy 35e körüli fejhallgató érték és 30e Ft a 3 játékra).
-
BReal
addikt
AMD promóció Vega kártyákra is. Kb. 145 EUR az össz értékük. Alsó hangon 25, de akár 30000-ért (vagy akár többért) is el lehet adni ezeket a kódokat.
Így az árak:
1. OCUK: Vega 64 450 font + szállítás. Ha a játékokat eladod, 134-139000 Ft-ért tied a Giga Vega64. ASUS Strix Vega 56 147-152e Ft.
2. Caseking: Vega56 Sapphire Nitro+ Vega56 125-130e Ft, de a Strix is 145-152e Ft (szállítást tartalmazza ez is)
-
BReal
addikt
válasz
-FreaK- #3105 üzenetére
1. Na jó, de én direkt a Vega56-tal kezdtem, majd a végén írtam, hogy Vega64-nél a custom még annyira sem jön jelenleg szóba, mint anno a ref (emlékeztetőül: ref 64-nél azt mondtam, hogy CSAK Sync monitoros rendszerben jöhet szóba még az MSRP árán is).
2. Persze, a custom Sapphirera írtam (most megjelenttel arra céloztam, de valóban nem volt egyértelmű).
3. Ez tény, felejtős ezért az árért.
4. Tehát akkor mégsem nehéz, mert amik azonos paraméterekkel rendelkeznek, azok között minimum 80e Ft a különbség, ami jóval több, mint egy custom Vega 56 és egy custom 1070 közötti árkülönbség, de kb. egyenlő, mint egy custom Vega 64 és egy custom 1080 közötti árkülönbség.Túlárazott, ezt senki nem mondja, de a customok közül is jelenlegi árakkal csak a Vega64 van kilőve, a Vega 56 bőven jó alternatíva ezen a horror áron is, AMENNYIBEN Sync rendszerben gondolkodik valaki. Ha nem, akkor a jelenlegi árakon természetesen játékra nem ajánlható a custom. Amint lesz olcsóbban (Powercolor is ezt nyilatkozta a videocardz kérdésére, hogy elképesztő az ár, nem ennyi lesz), akkor már nem Sync rendszerben gondolkodó vásárlónak is jó lesz egy custom Vega56.
-
BReal
addikt
válasz
-FreaK- #3100 üzenetére
Az a helyzet, hogy egy most megjelent Sapphire Vega 56 és egy legolcsóbb, 2 ventis 1070 (400 font) között 160 font különbség van, ami nagyjából 57000 Ft. De nézhetjük nyugodtan a legolcsóbb Giga 1 ventis hűtésűt is, 380 fontért. Akkor lesz 180 font különbség, kb. 64000 Ft. Na most a helyzet az, hogy ehhez egy ASUS 1440P Freesynces változat (MG279Q) 560 font, ugyanennek a G-Synces változata (PG279Q) 900 font, tehát 340 font különbség van a két monitor között, ami kb. 120000 Ft. Tehát ha az OCUK árakat nézzük, akkor dupla árkülönbözet van a monitorok között a 2 GPU-hoz képest. De ha az itthoni árakat nézzük is a monitorok esetén, a két monitor között 80000 Ft van, ami még így is jóval több, mint az 56/64000 Ft-nyi különbség a Sapphire Vega 56 és egy legolcsóbb/legolcsóbb 2 ventis 1070 között. Ez így minimum 16000 Ft különbség úgy, hogy egy 7-10%-kal gyorsabb és többet fogyasztó VGA-t kapsz.
Egy szó mint száz, aki 1440P Sync-es monitorral képzeli el a rendszerét, annak bizony még a jelenlegi, GTX 1080-at is meghaladó árú custom Vega 56-tal is olcsóbbra jön ki, mint egy 1070 + G-Sync kombóval.
A custom Vega64-nél ugyanaz a helyzet, mint a referencia esetén. Csak akkor, ha ref MSRP + 30-40 font ÉS Sync monitor. Minden más esetben (és az eddigi árakat figyelve ez az esetek 95%-a minimum) custom 1080.
-
BReal
addikt
válasz
#45185024 #3042 üzenetére
Sajnos az a 630 fontos ár is vicc érte. Egy 30-ast rádob az ember, kap egy 1080Ti-t. 185e-ért meg már Strix 1080-at lehet venni (gondolom most akciós abban az egy üzletben, de akkor is, 200 körül megáll az is). Remélem a potenciális vásárlók nevében, hogy ez is olyan lesz, mint a ref, és szépen lemegy az ára egy 80-100 fontot.
-
BReal
addikt
Powercolor Red Devil Vega56 teszt. Recommended plecsni, elég jól sikerült. 70 fok körüli-alatti hőmérséklet (OC módban is 71), játéktól függően 2-10% gyorsulás a refhez képest. Az egyetlen hátulütő az alap fogyasztás, az felugrik a Fury X szintjére.
-
BReal
addikt
válasz
#45185024 #2285 üzenetére
A DX11-et azért emeltem ki, mert az AMD-vel szemben mindig az szokott ellenérv lenni, ha a DX12-vel jönnek, hogy "de a DX12-re váltásnál legtöbb esetben csökken a sebesség", vagy pl. sokszor hallottam Battlefield 1 esetén, hogy a 1060 DX11-ben hoz annyit, mint az RX480 DX12-ben. Ezért akartam a DX11-et mutatni, mert BF2-nél is DX12-ben csökken a teljesítmény. Egy dolog lfontos itt: egy újabb semleges játékban éri be a 1080-at az Evil Within 2 után, illetve ugye az NV támogatott Destiny 2 után (tudom, ott jött most egy NV driver, amivel nagyot ugrott a Destiny 2, de így is kb. a Vega56 szintjére jött fel a 1070).
-
BReal
addikt
válasz
#45185024 #2215 üzenetére
És még aznap tesztelte a Computerbase.
Fontos, hogy ez DX11, nem DX12. Vega56 hozza a 1080 teljesítményét. Egy újabb korrekt eredmény egy semleges játékban.
-
BReal
addikt
válasz
torma1981 #2094 üzenetére
Persze, hogy nem lesz olcsó. Ha a jelenlegi 190e Ft-os Vega64 árból indulunk ki, 205-210e Ft környékére tippelem. De, ahogy te is írtad, még ez is messze nem 1080Ti ár. Én egy szóval sem hasonlítottam össze a két kártyát, ellenben az említett illető ezt megtette az árukkal kapcsolatban, és azt HAZUDTA, hogy a Vega64 1080Ti árban van. És ezt nem szabad szó nélkül hagyni, mert aki nem figyeli a dolgokat, az esetleg el is hiszi ezt neki...
-
BReal
addikt
válasz
torma1981 #2092 üzenetére
Gomezz írta a hozzászólásoknál, hogy "De a legnagyobb hibájuk az, hogy az 1080Ti árával megegyezőek.".
Tehát azt jelentette ki, hogy a Vega64 a 1080Ti árában kapható. Én meg mindenhol 50000-70000 Ft-os különbséget látok a kettő között (USA, Anglia, Németország, Magyarország). Nem arról beszélt, hogy ez a Sapphire változat mennyi lesz. Hozzáteszem, meglepne, ha ez 50000-70000 Ft-tal drágább lenne egy referencia változatnál, vagyis a 1080Ti árában jönne.
-
BReal
addikt
válasz
s.bala31 #2059 üzenetére
Viszont az általad írt fogyasztás csökkenés nem olyan mértékű, mint amit próbáltál beállítani a másik topikban.
(#2056) TTomax: Ennyiért nem is veszik a Vega56-ot. Majd akciózzák megint MSRP árra, és akkor viszik újra. Ugyanis úgy annyiba kerül, mint a legolcsóbb 1070. Pár napja USA Amazonon volt 400$ a Vega 56 kb. 2 napig. Milyen meglepő, az lett a legtöbbet eladott kártya abban az időszakban.
A 1070Ti a 1070 és a 1080 között van félúton árban, miközben kb. félúton (bő félúton) van teljesítményben, 1080-ra növelt fogyasztással. A Vega56 eközben néhány százalékra van a 1070Ti-től.
-
BReal
addikt
Igen, azt tudom, hogy béta állapotban játszható, de azért csak várjuk meg a végső kiadást. Közben utánanéztem, a 2 német oldal (pcgameshardware, computerbase) már tesztelte a jelenleg elérhető driverekkel a Battlefront 2-t early accessben, DX11-ben a Vega 56 ref egálban van a custom 1070-nel. Érdekesség, hogy a bétához képest kb. 20-25%-os lassulás van mindkét oldal VGA-in. Gondolom ez majd változik a játékra optimalizált driverekkel, de akkor is furcsa.
-
BReal
addikt
válasz
#45185024 #2042 üzenetére
Az komoly gyorsulás. Közben ugye az év hátralévő nagy címeiből kijött az AC Origins, a CoD: WW2 és az NFS Payback is (utóbbi bármennyire is gagyi, mégis csak egy nagy név), 1440P-ben a Vega56 előzi a 1070-et CoD-ban kb. 10%-kal, NFS-ben pár százalékkal, AC Originsben pedig hozza a 1070 teljesítményét. Még hátra van idén a Battlefront 2 és a Quake Champions, jó eséllyel ezekben is előzni fogja, szóval az októbertől megjelent nagy címek közül mindegyikben előzi a 1070-et a cél felbontáson (1440P), AC Originsben és NFS-ben éppen ,a többiben 10-15, vagy még több %-kal. Ez az ünnepi időszakra remek eredmény.
-
BReal
addikt
válasz
monchichi20 #1837 üzenetére
Emlékeim szerint az ASUS-on kívül egyedül a Gigabyte jelentette be a custom Vega-t, természetesen ők is a 64-et. MSI nagyon hallgat. Gondolom azért az AMD partnerektől (főleg Sapphire és XFX) biztos lesz. Csak tényleg az a furcsa, hogy még képet se közöltek róla, pedig azt nem csak 1 héttel megjelenés előtt szokták.
struszi: sérülésmentes Vega64-et kívánok.
-
BReal
addikt
válasz
Plasticbomb #1833 üzenetére
Ez a Gigabyte-féle Vega64 limited edition?
-
BReal
addikt
Ki kéne fizetni, csak a mostani tesztnél írták, hogy azért nem kell pl. az OCUK-nél kifizetni az ÁFA különbözetet, mert ezt nem teljesítik: "egy bizonyos EU-s orszagba atlepnek egy bizonyos szintet (8.8mil HUF ebben az esetben) akkor az elado koteles az adott orszagban AFA fizetokent regisztralni es az orszag AFA-jat szamolni."
Német Amazonnál nem meglepő módon ezt elérik. És ott rá is számolják a plusz ÁFÁ-t.
-
BReal
addikt
válasz
#45185024 #1756 üzenetére
Nem magánszemélytől történő rendelésnél:
-22 EUR-ig vám és ÁFA mentes.
-150 EUR-ig vámmentes a rendelés, ÁFA fizetendő.
-150 EUR felett jön rá a vám, ami 2-4% között mozog termék típustól függően + ÁFA.Fontos, hogy a fenti összegek a szállítás költségét is tartalmazzák!
Mivel nem tudom, hogy a VGA-kra mennyi vám vonatkozik, így akkor legyen a 2-4% közötti 3%.
Nálam szállításnak 10600 Ft-ot mutat, az kb. 40$. (420$ +40$) x 1,03 ~ 474$ x 1,27 ~ 602$, tehát nagyjából 160000 Ft-ot kell fizetned érte.
OCUK-ről: 400 font szállítással. Arra még 7% ÁFA jön rá. Az kb. 150e Ft. Tehát egy tizessel olcsóbban kijön, ha Angliából rendeli az ember.
Közben X-Factor írt az ASUS Vega64 teszthez, ő OCUK-ről 20% ÁFÁ-t kellett fizessen végül, szóval akkor az megáll 140000 Ft-nál. Akkor duplán nem kérdés, hogy ha valaki külföldi vásárlásban gondolkodik, honnan rendeljen.
-
BReal
addikt
válasz
X Factor #1755 üzenetére
És az nem megoldható, hogy csak simán leveszed az órajeleket annyira, amit a Vega56 tud gyárilag?
Eredmények összehasonlítás szinten érdekelnének csak, hogy mennyit megy x és mennyit y órajelek mellett. A %-os gyorsulás érdekelne.
Az a 210-230W Vega64 specek mellett elég jónak tűnik.
Iletve ami még érdekelne, ha nem tolod ki a végletekig az órajeleket, milyen hangja van a hűtésnek? Ha esetleg használsz fejhallgatót, amellett milyen?
-
BReal
addikt
válasz
Apucy01 #1751 üzenetére
Nem is sokkal hűvösebb a kártya, alig halkabb (ha csak a Guru3D frissített tesztjét nézi az ember, ami elvileg már a frissített BIOS-szal lett újratesztelve, a PH-s nem tudom melyikkel van), egy icipicit kevesebbet fogyaszt, játékokban valahol minimálisan gyorsabb, valahol meg lassabb, és ennyi. Ha ez jóval drágább lesz a referenciánál, akkor sok rajta marad az ASUS-on.
(#1752) X Factor: És viszonyítási alapot tudnál adni? Alapon mennyi a Timespy? Esetleg pár játék tesztet alap és egyedi beállításokkal tudnál mondani? Fogyasztás hogy alakul a defaulthoz képest?
-
BReal
addikt
válasz
kssvirag #1730 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy mekkora képméreten van a 4K. Személy szerint én 32 collos mérettől vennék 4K-s monitort (csak az meg már hatalmas lenne az asztalra, így az kilőve). 24-re tökéletes a FHD, 27-re az 1440P (idővel a kis drágaságom lecserélésével - érzésem szerint az soká lesz még - akkor nekem még ez a képátló férne bele)
100K-ért szerintem ne vegyél 4K monitort. Lehet 4K, de más specifikációkban meg gyenge.
-
BReal
addikt
válasz
kssvirag #1727 üzenetére
Ja értem. Mert akartam ajánlani rupsz monitorát vagy az ASUS MG279Q-t, 1440P-vel és 144Hz-cel.
-
BReal
addikt
válasz
CsigaGyilkos #1721 üzenetére
Voltak már arról is eredmények, hogy valaki ráhegesztette a Vega56-ra a 64 BIOS-át. Gyakorlatilag teljesen egyező eredményeket kapott a 64-gyel.Tessék:
"Radeon RX Vega 56 (stock): 9428 points
Radeon RX Vega 56 (with Vega 64 BIOS): 10340 points
Radeon RX Vega 64 (stock): 10479 points
Radeon RX Vega 56 (with Vega 64 BIOS, overclocked): 11322 points -
BReal
addikt
válasz
CsigaGyilkos #1695 üzenetére
A Vega56 MSRP-je 400$-EUR. A Vega64-é 500. Jöttek hozzá már az elején bundle-ök (2 játékkal, 100$-os kuponnal CPU és mobo vásárlására), mintha az ebből megmaradtakat árusítanák a legtöbb helyen (Vega kártya +2 játék) webshoptól függően 50-100$-ral MSRP ár fölött. Megjelenésükkor is megvehetted 400, illetve 500$-ért a 2 Vegat, ami pont annyi volt, mint a konkurens NV kártya. És azóta is folyamatosan vannak akciózva erre az árra, vagy épp 20-30$-ral fölötte úgy, hogy 2 játékot kapsz hozzá.
-
BReal
addikt
A Vega 64-et a 1080 ellen szánták. Az, hogy a Poor Voltás idióta kampányból valaki azt hitte, hogy a 1080 Ti ellen küldik harcba... Az biztos, hogy az egy rendkívül ostoba marketing fogás volt az AMD részéről.
(#1686) s.bala31: Azért attól, hogy hotfix, ez már tartalmazhatja a (közel) teljes optimalizálást.
-
BReal
addikt
Pont, hogy ugyanaz van, mint eddig. Ahogy nő a felbontás, úgy nő a Vega56 előnye vagy úgy farag lemaradásából a Vega64. Itt Wolfensteinnél is FHD-n a Vega56 és a custom 1070 egál, 1440P-ben meg közel 10% előnye lesz a Vega56-nak. Az, hogy az ASUS Vega64-gyel miért történik az, nem tudom. De azt se értem, minek kell egy eredményből általánosítást levonni, mikor a TPUp tesztjéből látszik, hogy pont az ellenkezője igaz annak, amit írsz.
(#1670) -FreaK-: Egyrészt a Vega56 ugyanúgy veri közel 10%-kal a 1070-et 1440P-ben, ahogy átlagban is verte. Másrészt ezzel az elmúlt 5 AAA címből 5-ben verte legalább 10%-kal a 1070-et, Destiny2-ben és Evil Within 2-ben a 1080-at is beéri. Ezen kívül számomra meglepő, de 1440P-n az AC Originsben is hozza a 1070 teljesítményét. Azt hittem, ott ki fog kapni. Bár azok után, hogy a Destiny 2 és a Shadow of War NV támogatott címekben is verte, ennek nem is kéne feltétlen meglepőnek lennie:
http://kephost.com/images/2017/10/27/Nevtelen91ada372c6245897.jpg
-
BReal
addikt
válasz
#45185024 #1659 üzenetére
Teljesen egyértelmű, mi volt a cél a 1070 Ti-vel: A Vega56 a legtöbb játékban előzi a 1070-et a felső közép kategóriában-felsőkategória alján, és ezt nem akarták látni. Mondjuk a 430$ MSRP-ből lett 450$, teljesítményben meg várhatóan pont félúton lesz a 1070 és a 1080 között, szóval 1440P-n átlagban 2-4%-kal lehet gyorsabb a Vega56-nál.
-
BReal
addikt
válasz
torma1981 #1640 üzenetére
Én személy szerint nem vennék, de ha megnézed az utolsó belépő felsőkategóriás modell referencia változatát, az R9 290 úgy volt 20 fokkal melegebb, hogy 42 helyett 49 dB-lel pörögtek a ventik. Persze tudom, az már 4 éve volt, ettől még jelentős előrelépés. Der ha megnézed az RX480 referencia változatát, a Vega56-hoz képest ugyanolyan zaj mellett 10 fokkal melegebb a VGA. És gondolom finomhangolással a 42-nél halkabbá lehet tenni a Vega56-ot.
-
-
BReal
addikt
Guru3d is tesztelte a Destiny 2-t:
FHD-n is javult valamit a bétához képest az AMD, de valóban 1440P-n van brutális ugrás Vega56-tal és RX580-nal is. Kíváncsi lennék, miért csak ezen.
Az viszont a tragikus start után nagyon biztató, hogy az elmúlt 4 AAA címnél (Forza 7, Evil Within 2, Shadow of War, Destiny 2) a Vega56 szépen elveri a 1070-et, a Destiny 2 és az Evil Within 2 esetén pedig a 1080-at is előzi. Ráadásul a SoW és a Destiny 2 ugye Gamescom-os NV cím... és úgy előzi a 1080-at (!) a Vega56 utóbbiban, illetve a SoW-ban is 10-15%-kal előzi a 1070-et.
És ugye még jön a Wolfenstein II rövid időn belül, aminél várhatóan jobb lesz az NV-nél, lesz Quake Champions is, illetve CoD WW2, amelyiknél a legutóbbi részben az AMD szépen verte az NV-t. Ezen kívül lesz egy AC: Origins és új NFS a nagy címek közül, előbbinél várhatóan az NV lesz jobb, utóbbinál nem tudom.
A 2017 őszi-karácsonyi időszak játékainak teljesítménye erősen a Vega felé billen eddig.
-
BReal
addikt
válasz
#45185024 #1610 üzenetére
Lényegesebb optimalizálások:
Destiny 2: Vega 56 akár 43%-kal futhat gyorsabban 2560 x 1440 pixeles felbontás esetén; a 8 GB-os Radeon RX 580 teljesítménye pedig akár 50%-ot is javulhat.
Assassin’s Creed: Origins: Vega 56 16%-kal gyorsulhat 2560 x 1440 pixeles felbontás mellett, míg a 8 GB-os Radeon RX 580 akár 13%-kal lehet gyorsabb 1920 x 1080 pixeles felbontáson, mint az előző driverrel.
Destiny 2 bétában az AMD nagyon le volt maradva, volt benchmark, ahol FHD-n a 1070 a vizes Vega64-et majdnem beérte, de 1440P-n is a Vega64 mellett volt. Ha viszont hozza ezt a 43%-ot, akkor a Vega56 a 1080 és a 1080 Ti közé kerülhet (azt nem számoltam bele, hogy a GF-ok is nyilván valamennyit gyorsulni fognak).
-
BReal
addikt
válasz
torma1981 #1600 üzenetére
A lényeg, hogy már a közelünkben is a 190-200e-es árakhoz képest viszonylag jó árban van. Nézd meg, Németországban megint 400 EUR-ért adták, Angliában 430 fontért van (~157e Ft az extra ÁFÁ-val) úgy, hogy 14000 Ft-os Wolfenstein II és 10000 Ft-os Prey is jár mellé (ugye a Pack-os változat, tehát 157-14-10=133000 Ft, tehát gyakorlatilag pont annyi, mint a német). Azt az ÁFA felárral nálunk meg kéne kapni 130e Ft-ért. Ehhez képest a legolcsóbb magyar ár ahogy látom 173000 Ft... Vicc, amit a magyar webshopok művelnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- Lexus, Toyota topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Morrowind
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest