- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS notebook topic
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
#45185024 #499 üzenetére
Volt róla szó, hogy az Asus csinál vmi ilyesmit, de mennyiért és hogyan?
Ha vissza is fogják a két GPU-t, akkor is 500+W-ról beszélünk. Két 56-ossal még talán, megfelelő profilozással, de 64-esekkel esélytelen.
Mondjuk az EVGA csinált kártyát 3x8p PCIe táppal, de még az is "csak" 450W...
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #498 üzenetére
Én még ennek az utódját várnám azért, már csak hogy itt legyen a korona mint mindig, meg Cain megpukkadjon hogy most már nem az övé a leggyorsabb bányászkártya a világon
-
-
ÁdiBá
veterán
Igazak a hírek hogy lesz egy nagyobb Vega a 64 nél?
Arról tudni valamit?! -
törölt tag
Valaki meg ezt mérte:
Core: 1668/1750 (kiegyensúlyozott) - HBM: 945 - Teljes pontszám: 7130 - Grafikai pontszám: 7490
Core: 1750 (turbó) - HBM: 945 - Teljes pontszám: 7231 - 7610
Core: 1837 (egyedi) - HBM: 1050 - Teljes pontszám: 7339 - Grafikák pontszám: 7844
Core: 1882 (egyéni) - HBM: 1075 - Teljes pontszám: 7479 - Grafikai pontszám: 7872
Core: 1907 (egyéni) - HBM: 1075 - Teljes pontszám: 7599 - Grafikai pontszám: 8062"Ok so here are my Time Spy scores, starting from the default Balanced and Turbo profiles and then my overclocks. Each one clearly shows a proportionate performance increase
Looking at the graphics score it's a near 8% increase at 1907/1075 compared to stock vs a 9% increase on the core clock. Anything higher on either the core or memory clocks caused Time Spy to either artefact or crash for me. Based on these scores, I don't think I have encountered the bug and believe my overclock is genuine."Vagyis hogy hiszi hogy az ő mérései valódiak mert minden TimeSpy mérésnél egyértelműen arányos teljesítménynövekedés tapasztalható
-
CJ4567
nagyúr
Clock Bug Rant: No, Vega Isn't Hitting 1980MHz
Látom már linkelték, pedig előbb nem láttam.
-
Televan74
nagyúr
Vega 56 -os kártyát látott már valaki webshopba.A tesztelőkön kívül máshol még nem találkoztam vele.
-
M.T.
senior tag
válasz
Walter_White #483 üzenetére
Kulonbozo beallitasok, lehetosegek vannak.
[link] -
törölt tag
válasz
Hopkins95 #484 üzenetére
Igen ez benne volt sajnos...Wattman és a Hwinfo IS hamis eredményeket mutathat, ha pl alul feszeled simán az alap feszt mutatja !
Szerintem legyen ide kiírva részletesen a driver infó:
Known Issues (Ismert Problémák)
Radeon WattMan may not reach applied overclock states.
3DMark®Firestrike may experience an application hang during GT2 test.
The "Reset" option in Radeon Settings Gaming tab may enable the "HBCC Memory Segment" feature instead of setting it to the default disabled state.
A limited number of HDR enabled TV's may experience intermittent HDMI signal loss.
Windows Media Player may experience an application hang during video playback if Radeon ReLive is actively recording desktop.
Illetve még idesorolható hogy a driverbe nincs bekapcsolva a crossfire támogatás.
Azon gondolkoztam a Rigek működésére vajon van e hatással a crossfire támogatás hiánya? Ezt itt biztos többen jobban vágják, -
Walter_White
senior tag
Sziasztok! Most Konkretan, 1 kartya mennyit eszik? Vega64-bol
-
törölt tag
válasz
#45997568 #474 üzenetére
Az az érdekes hogy eddig nem ezt szoktuk meg.
Warhammer Nexux teszt
Hogy Full HD-n lenyom mindenkit és ahogy megyünk feljebb felbontásban úgy esik vissza, Fury X mindig pont fordítva hozta ezt... -
sakal83
addikt
válasz
#45997568 #471 üzenetére
Gratulalok... Jo vga a Vega csak mintha poppet draga lenne. Remelem a customok normalizaljak a helyzetet
Ironia volt ha nem jott at. Ipon.hu most neztem rx570 126k rx580 150k Vega nincs. Gtx1060 100k gtx1070 150k.
Ezek tények. Mit vesz egy nem valamilyanhivo ember aki gamenelni akar? Nvidiat. Aki banyaszni? AMD. A tobbi blabla sajnos...
Ja es mind a két oldalnak ez jo bevetelben nyeresegben...
-
Apucy01
őstag
rupsz
Tudom hogy már rüheled hogy nyúzlak de nem néznél egy sniper elit 4 et hogy muzsikál?
-
sakal83
addikt
válasz
4264adam #466 üzenetére
De. A jelenlegi árakat kell nézni. Mindig a jelenkort kell nézni mert abban élünk. Az amd es az nvidia is pofátlan összegeket keres a bányászat miatt. Nem kell elismerni de ezek a tények. Ha akarnak fel pillanat alatt lefolytanak a bányászkepesseget.
Es mindig az az ar szamit amennyiért meg lehet kapni. A tobbi suketeles. Jelenleg gamer szempontbol csak nvidia létezik mint választás. Bányász szempontbol pedig amd. Ez winwin szitu a két gyartonak
-
Puma K
nagyúr
Anno az Nvidia egyik exkluzív partnere volt az XFX a mostanra a VGA piacról kivonult BFG és a most is létező EVGA mellett.
A 3 cég csak Nvidia GPU-val foglalkoztak. Csak mivel a VGA piac átalakult az évek során, így a BFG mint VGA gyártó megszűnt, az XFX meg kénytelen volt átmenni AMD-hez, mert más feltételekkel tudta volna csak kiszolgálni az Nvidia GPU-val őket ami vélhetően nem tetszett az XFX vezetésének. Az EVGA került ki ebből a helyzetből a legjobban azaz megmaradt egyedüli exkluzív Nvidia GPU-kkal/kártyákkal foglalkozó cégnek és partnernek.
XFX-ék anno AMD HD 5000-res kártyákkal kezdték a pályafutásukat 2009-ben mint AMD VGA-kat gyártó cég.
Minőség szempontjából az XFX ajánlott gyártónak tekinthető mostanság is. -
Tyrel
őstag
válasz
4264adam #466 üzenetére
Igazán az 580-ból a 4GB-os verzió ami alig-alig lassabb a 8-asnál - és hát valljuk be 4GB VRAM-al még tök vígan el lehet lenni, ill. ahová kell a 8GB oda a Polaris már úgy is kevés - volt 75 környékén is, annyiért pedig egy pofátlanul jó vétel volt... tényleg öröm volt látni, hogy végre megint kapni normális videokártyát még elérhető áron, és lehet vele összerakni értelmes középkategóriás gaming PC-ket...
...de ez alig pár hétig tartott, aztán jöttek a csákányos zombik és kibányászták a gamer piacból az összes jólétet...
-
törölt tag
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Kristof93 #453 üzenetére
Ez is driver hiba lesz, az AMD-nél szintén.
Lásd egy FuryX és egy VEGA kártyával ennyit ment a program, szintén multi gpu probléma?!
Ezt nem tudom hogy csinálta.(#456) rupsz Bakker igazad van, de nincs egy olyan játék ami ne legyen Bugos vagy szoftver hibás az AMD oldalon, azért bátrak voltatok...
Mondom mérek egy párat, de hát majd vissza jövők pár hónap múlva, mert így hülyeség... -
ÁdiBá
veterán
válasz
Kristof93 #453 üzenetére
Azért tegyük hozzá, hogy a 1080Ti és a VEGA köszönő viszonyban sincsenek egymással, se teljesítményben, se fogyasztás/teljesítményben.
Én személy szerint úgy tapasztalom hogy a VEGA elég drága lett ahhoz képest amit tud, a 1080Ti meg teljesen más kategória, jelenpillanatban vacsira megeszi a mezőnyt, és még a nagy TitanXP-nek nem is kellett előkerülnie...
Mihez kellene vizes 1080Ti? 68-66 fokos a Strix kártyám 2 GHz-en.
Ráadásul ahogy olvasóm a VEGA még csak most fog drágulni ?!
Bajok lesznek itt...(#453) Kristof93
Ez is erdekes: Ashes Leaderboard
Ez a játék mióta kint van piacon mindig is jobban futott AMD-n, de kb ennyi, el is fogytak a nevek. -
4264adam
veterán
Megjelenést követően mikorra várhatóak az 56 custom hűtések?
AMD oldalon előző éveket tekintve mik voltak a jobb típusú hűtések? (NITRO-X, MSI TF, XFX GTR)?
-
Kristof93
senior tag
Akkor mar vizes 1080ti araval hasonlitsd, ne learazott 3rd party verzioval. Olyanbol lesz vega is 2 het mulva. Nekem pl fontos volt a vizhutes; nem akartam 300 wattot keringetni a hazban mert tulmelegedne a pcie ssd munka kozben. Air64 pedig £500-£530 volt amig el nem fogyott...
Ez is erdekes: Ashes Leaderboard
-
törölt tag
NEXUS vizezi a Vega 56-ot
A Power Limitet nézzétek meg -
ÁdiBá
veterán
válasz
Kristof93 #445 üzenetére
Úgy legyen. De jelenleg legyen elég a 1080 nál erősebb teljesítmény, mert még az is sanszos, nem hogy egy 1080Ti... 2 év múlva meg már 2080Ti lesz a menő....
Azt nem értem hogy a tesztet végig olvasva azt írták valami baj van a tuningolásával a kártyákkal kapcsolatban.
Ez a probléma megoldódott, csak hogy a PH nem írt tesztet róla.
Kíváncsi lettem volna, mi a vége a VEGA-nak. -
törölt tag
-
ÁdiBá
veterán
A VEGA Strix 64 kivitelben, került valami módosítás a Stirx 1080Ti-hez képest?!
Gondolok itt a a bordára ami a gpu és a memórián ül.(#427) Kristof93 Mennyiért sikerült hozzájutni a VEGA-hoz?
-
törölt tag
Kijött az eddigi talán legkomolyabb teszt a HEXUS-é
De hogy ne az elejéről kezdjétek:
A quick word on overclocking. We managed to run the Asus Radeon RX Vega 64 at 1,980MHz core and 1,000MHz memory, just beating out the clocks achieved by reference, and by doing so we added an additional 6.4 per cent performance in a trio of games. The downside of this voltage-induced performance is that power consumption rose to 532W at the wall.Félelmetes nem ?
-
füles_
őstag
Volt egy két napos kiesésem és csak most tudtam behozni az olvasnivalót (egy részét).
Először is gratulálok a tulajoknak. Láttam itt pár vasat amire a nyálam is kicsordult.
A Vega teljesítményéről nekem is az a véleményem, mint sok más fórumozónak, hogy itt valami nagyon nem kóser szoftverügyileg. Várjuk a (decemberi?) csodadrivert.
Egyébként mik ezek a 1980MHz-es órajelek? Tényleg képes ilyen magas frekvencián üzelemelni a Vega? Valahol azt olvastam, hogy ez csak valami bug. -
törölt tag
válasz
Kristof93 #429 üzenetére
Azt most hanyagold, en normal balanced modban hasznalom, alacsonyabb fogyasztas kiegyensulyozottab teljesitmeny.
Milyen monitorral hasznalod? Egy jo Freesync-es kell hozza. En ezt rendelem jovo heten, a G-Sync-es valtozata jart nalam egy evig, fantasztikus monitor, ez meg annal is jobb allitolag, kiderul
-
-
törölt tag
Most megy fej fej mellett a huzott 1080-ammal, az egy jobb custom megoldasnak felel meg, nem a legjobbak de nem is kozepkategoria, 2080MHZ kornyeken, 11k-s memoriaval.
Uj driverek, bekapcsolt feature-k es kiderul mi is volt az elkepzeles 2-3 eve AMD-eknel
Egyelore egy The division-t rakok be ide, a jatekokat majd lemerem 1440p-vel, onnan van par meresem par jatekbol.
-
törölt tag
válasz
Televan74 #420 üzenetére
Igen, az jelenleg teljesen ertelmetlen, bent van egy fokozat ami ad par FPS-t es beker 1XXW-ot melle, szoval azt hivjak ugy hogy felejtos, meglatjuk mit tervezett ide AMD es hogy mikor jon ha jon egyaltalan. Merek par jatekot.
1080p-s felbontas, nem is tudom mihez hasonlitani, leven 1440p-n jatszottam elotte.
-
törölt tag
Az elso meres, Firestrike, bal oldalt a Vega Balanced modban jobb oldalt Turbo modban. Elobbinel 460W a csucs a teljes rendszer fogyasztasa, utobbiban 577W, az eredmenyek onmagukart beszelnek.
Idle fogyasztas 110W +- 15.
Osszehasonlitaskeppen idevettem 3-iknak a 1080-at is ugyanebben a gepben, a 1080 custom viz alatt, majd ujramerem ha a Vega-s rendszer is ugyanilyen korulmenyek kozott lesz.
Turbo modnak jelenleg nem sok ertelme van, igy a tovabbiakban nem is hasznalom.
Meg egy meres, itt picit megpiszkaltam kezzel, fogyasztas 560W-nal volt csucson, Power limit maxon (+50), GPU 1897MHz, Memoria 1060MHz, van egy olyan erzesem ha rakerul a rendes viz eleg jol el lehet majd jatszogatni a beallitasokkal.
Ha ezt veszem alapul a memoria kapott 12% tuningot (945MHz-rol 1060MHZ), a GPU gyari alap orajele 1406MHz, erre jott egy 35% tuning ami eleg szep szam, foleg ha Fury X et vesszuk alapul ahol a tuning eleg keveske volt, 10% koruli.
A kartyat tesztelesre a Sapphire bocsajtotta rendelkezesre, ja, nem, az en voltam
Bontok egy sort es merek par jatekot is.
A pernahajder brigadnak meg Viszlat(!) van es jon a banan ha nem szorpoznek!!!
-
törölt tag
Jönnek a tesztek folyamatosan
és ebben már rengeteg játék teszt is van FPS-ekkel.
ASUS ROG STRIX Radeon RX Vega 64 finally gets tested -
törölt tag
Raymond:
Én egy szót sem szóltam a fogyasztásáról, a kétféle Bioszt írtam le:
260 watts (standard BIOS)
240 watts (Second BIOS)
Azt írtam a 4 játék fogyasztása ott van külön táblázatban
Cain gondolom a táblázatodban szereplő 406-os értékre reagált.Apucy01
Igen két gyártó gyártja AMDnek a HBM memóriát, a Samsung és a Hynix
A GPU-t is két országban gyártják Taiwan és.. a másikat találjátok ki
és az a gond hogy ha nem azonos a magasságuk akkor mikor a custom waterblockot felteszed
amit egyikhez gyártottak hát lehet hézag és abból nagy nagy probléma...
A teljesen síkhoz ajánlják a vizezést -
Raymond
titán
válasz
velizare #408 üzenetére
Nem, a kollega felreolvasta:
"Es gibt zwei BIOS-Versionen auf der Karte, die beim Power Limit unterschiedlich konfiguriert sind. Mit dem Standard-BIOS dürfen GPU und der acht Gigabyte große HBM2-Speicher 260 Watt ziehen, mit dem zweiten BIOS sind es 240 Watt. Die Referenzkarte ist auf 220 Watt konfiguriert."
A szamok furak, de az aranyokat latni hogy +20W vagy +40W a ref kartyahoz kepest. Ez jon ki a valos fogyasztasnal is:
-
törölt tag
Lehet még magyarul is tessék
:
-37 Decibel (házban elvileg nem hallható)
-4 játékban külön tesztelt fogyasztás (Battlefield1, Tomb Raider, Doom,Witcher 3)
-2 Biosz (240/260W)
-79 fok
-6 hőcső (ez szimpi) semmi kivetnivalót nem látok benne persze a fogyasztás még így is sok de majd ha ismerjük a többi customot jobban értelmezhető hogy ez jó e. -
Tyrel
őstag
válasz
#45185024 #403 üzenetére
Tök jó de nem lehetne angolul?...
(az az maszlag amit google translate fordít nem számít annakSzerk.: jé, sokkal jobban fordít mint régen...
)
-
törölt tag
CUSTOM ALARM ! CUSTOM ALARM ! CUSTOM ALARM ! CUSTOM ALARM !
Radeon RX Vega 64 Strix in the test
CUSTOM ALARM ! CUSTOM ALARM ! CUSTOM ALARM ! CUSTOM ALARM !
-
törölt tag
Ma mar sztem lesz kedvem, elvileg megjon a fogyasztasmero is es akkor tolok parat, jatekokat meg nem, majd 1440p-n ha itt a monitor.
Par otletet adjatok mire vagytok kivancsiak es akkor megnezem mit tehetek, beallitom majd a procit es a memoriakat is. 3.8GHz menni fog sztem a gyari hutovel, viz majd kesobb.
Adjatok egy-ket jatekot is, max lemerem oket 1080p-n, johet lista, ami megvan azzal megnezem.
-
Apucy01
őstag
rupsz!!]
Respektálom hogy az a böszme nagy erőmü ott figyel kend gépében de azt a galádságot már nem amit kend tesz velünk szerencsétlen sóvárgó fórum társakkal hogy még egyetlen egy tesztet nem volt hajlandó késziteni....!
Igy hát legyen kedves ripsz ropsz dobjon össze valamit!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik tápegységet vegyem?
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ford topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- SzinkronSarok - Négy játékon dolgozik a csapat
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- További aktív témák...
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Powercolor RX 6800 Fighter 16 Gb újszerű
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest