-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy Battlefield 1 alatt a kis Vega 56 kb. 20 percenként lecsökkenti az órajelet kb. 600 Mhz-re(de most pl. láttam már 352 Mhz-et is kijelezni), ami pár másodperces(kb. 15 másodperc ) masszív FPS dropot eredményez. Az FPS lecsökken simán ilyen 15-20-ra is akár és nem tudom miért. Ráadásul az sincs, hogy túlmelegszik, mert ilyenkor 67 fokot ír az Afterburner, szóval nem igazán értem.Szerencsére a dolog csak kb. minden 15-20 percben egyszer fodrul elő, szóval annyira nem vészes a dolog, csak leírtam, hátha tudtok róla valamit.
Ja még valami: CPU bottleneck kizárva, mert egy Ryzen 5 1600 16 Gb ram társaságában dolgozik.
Ja és a legfrisebb 17.9.3-as Radeon Software van felrakva, de nem az a gond, mert a 17.8.1 alatt ugyanez volt a probléma.Most átteszem DX 12-be, hátha megoldódik.
-
Igen, a paypal elég rosszul váltja a pénzt, azt én is átállítottam vásárláskor...
Egyébként én nagyon örülök, hogy nyitáskor megvettem, most ugyanaz amit én vettem 383,99 £-ért most 490,49 £-ért megy a scan.co.uk-n.
(#1043) gaben88
Játéknál rendesen érezni, ahogy fújja a meleg levegőt hátul, de engem egyáltalán nem zavar. A hőmérséklet mint mondtam ilyen 75 foknál tetőzik. Ilyen árak mellett azt javaslom én is, hogy vagy várd meg a custom kártyákat, vagy vegyél zöldet. -
válasz
#45997568 #1007 üzenetére
Csinál néha furcsa dolgokat a Windows, de lehet mégis én voltam béna, mert azóta probléma nélkül működik.
A lényeg, hogy most már üzemel a dolog, csak tegnap kicsit kivoltam, mert nem akart működni.
Egyébként nektek a hőmérsékletek milyen szinten vannak? Nekem egészen tűrhető, a Battlefield 1-nél 75 fok a max. az MSI Afterburner szerint. Engem nem zavar a hangja, szerintem eléggé rendben van.
Egyébként most kipróbáltam mi van akkor, ha kikapcsol a freesync: levittem a képfrissítést 120 Hz-re, s a játékban több FPS-em volt, s lényegesen látszódott, ahogy elkezd szaggatni. Nem is hittem volna, hogy ennyire feltűnő lesz a különbség. Majd összehasonlítom még 60 Hz VSYNC-kel is.
-
válasz
Hopkins95 #1005 üzenetére
Na jó, nekem ez észbontó: most felinstallálta magát újra a Windows driver, s most át tudom állítani a frekvenciát 144 Hz-re is. Hozzáteszem, hogy addig a Freesync a settingsben kikapcsolva és 17.8.1-es, tehát eggyel régebbi verziót használom. Na jó, ideje kipróbálni.
-
Köszi!
(#1003) SECTORnooB Végül aztán ultrawide helyett inkább aAcer XF270HU Zero Frame mellett döntöttem.
Emberek, nem hiszitek el, mennyi ideig szenvedtem, mire sikerült beállítani a Freesyncet!!! Azt hittem, hogy megőszülök, mire végre megtaláltam a megoldást!
Ugye a Radeon Settingsben a Displaynél a Refresh rate reported by display 40 to 60 Hz volt! A jó fenéért nem tudtam megváltoztatni a Windows beállításokban, rámentem hogy apply és miután elkattintottam A Color Managementre, majd vissza a Monitorra, már megint 60Hz-en volt!!!
Végül aztán device manager megnyit, Monitors és a Windowsos PnP Generic driver uninstall(nem, az Update nem segített!). S láss csodát, most már át tudom állítani a Windowsban a Display adapter properties-ben a Screen refresh rate-jét 100-ra pl. Most már a Radeon Settings is 40 to 100-at jelez vissza és a monitor is annyit ír ki(mert bekapcsoltam rajta a Refresh Rate Numbert. Hogy mekkora egy irdatlan nagy fos ez a Windows monitor driver!!!
(#1004) Franky2Ster
scan.co.uk-n volt 28-án 383 fontért. -
Na végre elkészült a cucc és ma megjött a monitor is, úgyhogy itt 1-2 kép:
-
válasz
#45997568 #852 üzenetére
Igen, csak épp ezért nem mertem még megrendelni interneten, mert mi van ha az általam kapott konkrét monitornál éppen erős bleeding van. A német amazonon csak a XF270HU-t találtam, viszont az angol amazonon rábukkantam a XF270HUA-ra egy kicsit drágábban, úgyhogy szerintem valószínű onnan fogom rendelni.
Ezért még mindig bizonytalan vagyok, nem akarok -e inkább egy VA-s monitort, ahol nincs gond a feketével.
A kis VEGA 56-nak a Digital Foundry szerint ez a legracionálisabb felbontás, szóval már mindenképp QHD-ban gondolkodom.
-
válasz
#45997568 #835 üzenetére
Nagyon jól néz ki a sarok, gratula!
Holnap én is összerakom végre a gépet és aztán teszek fel róla ide képet.Már csak a monitor a kérdés, még nem döntöttem el, hogy 1440p 16:9-es(amilyen neked van) vagy 2560x1080-as Ultrawide legyen.
Elugrok szerintem ma-holnap Győrbe a mediamarktba vagy az aquaba és megnézem élőben.
-
Én pontosan ezért vettem most meg gyorsan a ref kártyát, nehogy az legyen, hogy amíg gondolkodom, már megint az egekben lesznek az árak. Mert ez csak felfele fog menni szerintem, lefele nem hiszem. És a customok azok mindenhogyan drágábbak lesznek, ami nekem már túl sok lenne.
Egyébként nyugodtan lehet rendelni a www.scan.co.uk-ról is, 28-án rendeltem meg a cuccot és 4-én délelőtt érkezett meg az MSI verzió.
-
...a lőtéri döglött kutyát sem fogja érdekelni...
Ezen igen jót nevettem!
-
Én is ugyanezt kaptam emailben, de 3 órája viszont kaptam egy updatet:
Re: Delayed Order Notification
Hi,
Thank you for your custom. We're writing to give you an update on your order.
The despatch date for your order has been updated.Your estimated despatch date was 15 September 2017.
Your new estimated despatch date is 01 September 2017.
1. LN84172 - MSI AMD Radeon RX VEGA 56 8GB HBM2 Graphics Card
This product is still on pre-order. We expect to receive more stock on 01 September 2017.Best Regards,
The Scan Team
Azért én is kiváncsi leszek, mikor érkezik végül.
-
Nekem azt írja jelenleg, hogy augusztus 31 és szeptember 1 között érkezik a csomag.
Egyébként azért döntöttem végül a www.scan.co.uk mellett az overclockers helyett, mert az utóbbin majdnem 30 font volt a shipping, míg az előbbin 15 font.
Egyébként érdekes volt, mert a Sapphiret akartam rendelni 379-ért, de addig vacakoltam, mígnem azt írta ki az árhoz, hogy CALL FOR PRICE. Aztán mondom nekem mindegy, akkor jó lesz az MSI is kicsit drágábban.
-
Emberek, hol kapható VEGA 56 nagy Radeon packban?
-
válasz
Szeszkazán #545 üzenetére
Tessék GTX 1070 349.99 GBP ami kb. 381 EUR ugyanarról az oldalról, ahonnan a VEGA rendelhető.
-
válasz
#45185024 #393 üzenetére
3:52-nél mondja azt, amit én is gondoltam: a pakkok úgy fognak működni, hogy veszel 100 dollárért többért egy VEGA videókártyát és utána kuponokat kapsz és kihasználhatod a kapott kedvezményt. Úgy még meg is érte volna a pakk, de ez így egy nagy lehúzás. Azt leshetik, hogy majd 1150 dollárért rámsóznak egy drága alaplapot és processzort...akkor már megvehetem külön a kártyát, processzort, alaplapot is és még spóroltam majdnem 200 dollárt.
-
A mindfactory.de-n elvileg van 609 Euróért.
Nem hiszem egyébként, hogy a custom kártyák érkezésével javul a helyzet. Ezért én majd megpróbálok lecsapni azonnal egy Vega 56-ra az első készletből. Szerintem a minerek el fogják vinni ezeket is, mert a kisebbiknek jobb a fogyasztása és ha megkapja a bányász szoftvert, akkor megérheti nekik.
-
válasz
Malibutomi #187 üzenetére
Én délelőttől figyeltem az amazont és az alza-t, sőt, a newegget is. Rákerestem újra és újra, amíg megláttam a youtuben a teszteket. Megnéztem 2 tesztet és mire rákattintottam a Linus amazonos linkjére, már out of stock volt.
(#189) BReal Láttam, de az AMD Siggraphon nem ezt mondta. Ha meg is érkezik 28-án, kiváncsi leszek, mikorra kapja kézhez az ember a kártyát(és mennyiért).
Processzort az AMD-től fogok venni, de szerintem kártyát az Nvidiatól, hiába vártam. Az Nvidia megint egy lépéssel az AMD előtt van(most már szerintem árban is).
-
Na végre rátaláltam erre a topikra!
Én nagyjából ezt a teljesítményt vártam - ami rendben is van - de hol lehet most kapni ilyet?
Engem most főleg a kisebb Vega 56-os érdekelne, ill. a 64-es is, ha a megadott áron indult volna. De az 56-ost sehol sem találom. Ami különösen érdekes, hogy az amazon.de oldalon egyik RX VEGA-t sem találni. Ami még érdekesebb, hogy az AMD a saját webshopjában(!) még csak nincs is listázva!Könyörgöm, mi ez a paper launch?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PHP programozás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ukrajnai háború
- Óvodások homokozója
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzol Screenshot
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest