- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Dell asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArmanD.
őstag
válasz
Plasticbomb #11389 üzenetére
Ha automatán hagyom telepiteni a radeondrivert a vega 56-ra a 19.5.2-őt teszi fel nekem
-
Bib
őstag
válasz
Plasticbomb #11380 üzenetére
Azért ha aidánál benyomod a stress FPU-t ,akkor küldi neki rendesen ám
-
korcsi
veterán
válasz
Plasticbomb #11335 üzenetére
A gyári állapot jobbnak tűnik mérések szerint, azon vagyok, hogy azt elérjem, puding próbája az evés.
-
korcsi
veterán
válasz
Plasticbomb #11319 üzenetére
Nem akarom meghajlítani, csak jobban rányomni!
Cyberboy42: alulfeszelve, power limittől független a teljesítmény, szerintem még minuszba is mehetnék (~230W vs 260W a limit) nem számítana.
Én úgy érzem, hogy a gyári pasztázást minőségbe nem sikerül megugrani. -
Nagytoll
senior tag
válasz
Plasticbomb #11290 üzenetére
Sapphire vega 56 + mesa 19.1.3-1 van fent archon 5.2.4-es kernellel és nálam borderlands 2 alatt 90%-ban állnak a ventik, Witcher 3 alatt viszont azonnal elindulnak.
-
Speed®
titán
válasz
Plasticbomb #11190 üzenetére
Amilyen sűrűn a fogyimérőm mér..nyilván nem tárolós oszcilloszkóppal.
Igen, olvastam én is sokmindent a témában, de jelen eset teljesen más.
A Pulse V56 default diétás, egy lapon sem említhető bármely Vega64el.
Az pedig, hogy a használati tapasztalatok ellen megy a témázás..sóhaj. -
Televan74
nagyúr
válasz
Plasticbomb #11153 üzenetére
Alzán a Sapphire már elérhető! [link]
-
zsintai1987
tag
válasz
Plasticbomb #11133 üzenetére
SEASONIC FOCUS+ SSR-550FX 550W 80+ GOLD MODULÁRIS TÁPEGYSÉG
Ez van a gépben, lehet nem bírná el az 56-ot sem? -
válasz
Plasticbomb #11133 üzenetére
Minden szavaddal egyetértek, jól összefoglaltad.
@zsintai1987
Ha kicsit visszaolvasol, nemrég volt téma a Vega 64 és 56...Nálam Strix Vega 64 van, most a nyári melegre megjött a hangja (nincs légkondi a szobában), játék alatt még éppen throttling alatt tudom tartani, de nagyon zajos. Tesztek alatt pedig thermal throttling percek alatt előjön.
1632 MHz @1130mV és 1050 MHz HBM, +50%. Feszültségben sajnos nem tudok lejjebb menni, stabil lenne ugyan az UV de nem tudja elérni/tartani a beállított max órajelet a kártya.Nemsokára vízhűtést építek rá, hátha attól lenyugszik, most várom a Byksky elemeket hozzá.
-
Kvg
senior tag
válasz
Plasticbomb #11121 üzenetére
Ugye nem minerkedsz, CF megéri?
Amúgy TDP limit pont erre való 0, vagy -5 -8% Az órajel nem fog jelentősen csökkeni.
-
david_97
senior tag
válasz
Plasticbomb #11115 üzenetére
Most úgy vagyok ugyebár hogy cooler master aio van rajta 240-es radival 2000rpm-el hajtva folyamatosan, így elfogadható a hangja is, de a hőfok valahogy nem smakkol nekem, akik csináltak ilyen modokat, neten ilyen 50-40 fokról beszélnek maximum... Viszont nem fogok egy kártya hűtésére mégegy kártya árat rákölteni az is biztos. Ha erre vagyok ítélve, akkor erre
-
david_97
senior tag
válasz
Plasticbomb #11080 üzenetére
Nekem még 1690 mhz 1200mv sem jó, heaven pár másodperc után crashel. 1660mhz 1150mv-vel úgy látom most elmegy
-
david_97
senior tag
válasz
Plasticbomb #11077 üzenetére
És 1700mhz-hez mennyi az annyi mv?
Btw a hbm-em is 1050-en megy, 1100 még ok, de 1150 már zöld pöttyös a kijelző, ebből gondolom nem túl acélos a vega-m -
david_97
senior tag
válasz
Plasticbomb #11074 üzenetére
Szóval gyakorlatilag ha kitolom a power limitet, (most +50 van, - 100 undervolttal gyári frekvenciákon) akkor fel bírom húzni 1700+ mhz-re a kártyát? Dob az nekem annyi teljesítményt hogy ennyit babráljak vele? Egy bios flash 5 perc, de frekvencia + voltage állítgatás az órákba telhet.
-
korcsi
veterán
válasz
Plasticbomb #10882 üzenetére
Az enyém 1050-en már bakizik.
-
Picco
addikt
válasz
Plasticbomb #10872 üzenetére
nem mondom hogy en nem gondolkoztam rajta hiszen £250 korul repulnek a hasznalt vegak de megakasztana a 750-es platina tapom
sok szerencset a dologhoz, irj majd hogy adta ki -
válasz
Plasticbomb #10872 üzenetére
kár hogy a crossfire sehol nem megy csak a 3dmarkba
DE ott legalább jól
-
Picco
addikt
válasz
Plasticbomb #10870 üzenetére
Maniac!
-
ArmanD.
őstag
válasz
Plasticbomb #10661 üzenetére
Jó lehet a 630 rossz példa volt tulkép a multigpuról akartam kérdezni amit elvileg már CF vagy SLi nélkülis el lehet érni elvégre Directx 12 ha jól tudom támogatja, persze ebben a videóban inkább a physx maximális kihasználásáról van leginkább szó.
-
ktg3
őstag
válasz
Plasticbomb #10625 üzenetére
Sikerült jutni valamire?
-
ktg3
őstag
válasz
Plasticbomb #10625 üzenetére
Ha nem sikerülne vele megküzdeni, akkor írj priviben, segítek.
Én még a régebbi változatot a cmd-s változatot használom, nem a GUI-t. -
zseko
veterán
válasz
Plasticbomb #10628 üzenetére
Aminél eddig néztem, mindegy melyik játék. Legelőször a Division 2-nél vettem észre, de ugyan úgy RotTR, Wolfenstein 2, Far Cry 4... ezekkel próbáltam mostanában. Nem szoktam használni vsync-et, mert legtöbbször el se érte az eddigi gépemmel a 60fps-t, csak a Division 2 DX12-es 'bugja' (random módon kifagy) miatt állítgattam szanaszét a játékot, és annál tűnt fel, hogy hiába van bekapcsolva, nem veszi figyelembe, egyedül csak a Windowed módban. Amióta viszont láttam, hogy úgy milyen 'smooth', marhára zavar máshogy
és mint írtam, hiába van meg bőven az fps, akkor sem olyan folyamatos. Aztán más játéknál is kipróbáltam, és ugyanez. Lehet újra kéne tenni a rendszert?
Kipróbálom, hogy ha lefixálom Chill-el 60-ra akkor mit mutat.
Win10Pro, Vega56, Ryzen 5 2600, 16GB ram. -
bozont
veterán
válasz
Plasticbomb #10491 üzenetére
Ez mit jelent pontosan? És mennyi idő alatt érezhető a dolog magasabb hőmérséklet esetén? Meg ugye kérdés, hogy a Pulse esetében mit jelent ez? Hiszen itt csak 800MHz-en (vagy 950, de azt még kitesztelem megéri-e) jár, mikor tudnának 1000+ MHz-et.
-
Kvg
senior tag
válasz
Plasticbomb #10490 üzenetére
Nem mindenkinek futi vízre, illetve nem akar szarakodni vele. Két basszó 12- 14cm oszt csókolom. 55 fok spot 75.
-
chopin42
őstag
válasz
Plasticbomb #10436 üzenetére
Ne aggódj, meg van piszkálva
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Plasticbomb #10437 üzenetére
-
beef
őstag
válasz
Plasticbomb #10439 üzenetére
Melyik driver verzióval volt rossz?
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Plasticbomb #10438 üzenetére
Jap, 18.12.3 al nem jelentkezik a hiba.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Plasticbomb #10437 üzenetére
Meg mindig tesztelgetek, gondoltam fene, unom a hotel roomot nezegetni, benyomtam 3Dmark time spy demot loopban. Luxmarkkal volt egy driver omlasom, de recoverelte magat a kartya, szal nem inditottam ujra, csak ronyomtam a timespyt. Szepen futott felvittem az orajelet egeszen +5%ik, ahol omlott, tdp +50 igy benyakalt 360Wnal is stabilan tartotta. Valami nem kerek, mert az osszeomlas utan a gep ujraindulasa utan ujra ugyanazt a hibajelenseget produkalja, vagyis random eldobja a GPU VRM core homersekletet, ami tol x ido mulva elkezdi droppolni az orajelet, amjd visszajon a homerseklet, s x ido mulva az orajel is visszaall a helyere. Keresek egy regebbi drivert, s megnezem azzal is igy viselkedik-e winen. Ubuntu Linuxon csinalja a dolgat, ahogy kell, nem produkal ilyen hibat.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Plasticbomb #10415 üzenetére
Update: Ubuntu 19.04 BETA alatt nem csinalja!
-
Televan74
nagyúr
válasz
Plasticbomb #9726 üzenetére
Én arra értettem,ha nem befolyásolja drasztikusan a kártya élettartalmát,akkor miért nem elég a háttérben monitorozni.VRM hőfokok is egyes Nvidia kártyákon is lehet hogy elmentek 95C° is.És érdekelte a felhasználókat? Nem,mert nem volt tudomásuk róla. Nem azt mondom hogy ez a helyes út,sőt a vásárló megtévesztésre is alkalmas.De ha nem tudnánk a hot spot vagy junction hőmérsékletét,nem aludnál nyugodtabban? Persze ettől még jelen lenne.Én pl. nem foglalkozom vele,mivel nem extrém magas,és a többi hőfok rendben van.
-
beef
őstag
válasz
Plasticbomb #9723 üzenetére
Lehet ez a hotspot egy bug, csak AMD-nél sem merik bevallani
-
Endy556
csendes tag
válasz
Plasticbomb #9719 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Asus saját progiban elèg játszani vele vagy hozzá kell a wattmant is állítani vagy elèg csak egyikben? R9-est sosem piszkáltam azèrt kèrdezek ennyit 😀
Ezzel szabályzom a ventiket: GPUTweakII -
micafighter
nagyúr
válasz
Plasticbomb #9706 üzenetére
Vega VII kapcsán futottak ilyenbe pár tesztoldal, néha DDU ujratelepites segített, néha Windows ujratelepites kellett sajnos.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plasticbomb #9699 üzenetére
Nálam nincs gond a legújabb driverekkel. Ha ujrainditod a gépet, akkor se tudod megnyitni?
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plasticbomb #9695 üzenetére
Szép eredmények! Milyen kártya (PCB) es milyen blokk ment rá?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Plasticbomb #9695 üzenetére
Gratula
most már csak órajeleket kell megfelelő szintre emelgetned hozzá
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Plasticbomb #9684 üzenetére
Úgy rémlik írta korábban valaki, hogy HWInfo hamarabb mutatja a hibát, minthogy képi anomália lenne. Lehet összekevertem valamivel?
Mondjuk nálam van egy Windows Hardware Errors rész, azt gondoltam ott kellene ennek megjelennie, mert a VGA szekcióban tényleg nincs ilyen sor
-
zozomester
csendes tag
válasz
Plasticbomb #9497 üzenetére
Üdv, köszi a segítséget. Van rá megoldás (Pixlas Mod) de le akartan egyszerűsíteni. Egyébként fut rajta a WINDOWS 10 is, de arra sincs semmi elérhető app a Bios Editálására....
-
Kvg
senior tag
válasz
Plasticbomb #9395 üzenetére
Lehet benne valami, de én biztos nem fogom újra pasztázni.
Érdekes amikor vissza hű a GPU 30 fokra hspot 31. nem lineáris növekedés miért? Minden 50 fok kivéve a hotspot 75+. Én elengedtem már ezt dolgot. -
Kvg
senior tag
válasz
Plasticbomb #8970 üzenetére
Attól a vér pistikétől aki szereti csendet, de rá engedi a gyári 1,2V feszt, attól én sem vennék semmit. Bányász kártya ilyen szempontból jobb.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Plasticbomb #8970 üzenetére
Így hogy van papírom 2.5 év garral igazából engem nem is érdekelt. Ti-ból is bányászt vettem volna amire van gar. Viszont általában a bányász vga-kat alul feszelik a jobb fogyasztás végett.
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #8819 üzenetére
A linux az mindig kóbór jószág AMDnek.
Tulajdonképpen a kártyát is a Linux driverből tudjuk 1980ban limitálták a max órajelet.
És az a hivatalos hogy az Ubisoft támogatja elsőnek a VII minden új technológiáját a The Division 2 -ben, tehát ott várható hogy nagyon győzünk majd.
értsd várhatóan 8 GB feletti Texura csomagok lesznek majd -
micafighter
nagyúr
válasz
Plasticbomb #8394 üzenetére
Így van így gondoltam én is, bár én ennyire nem értek a banyaszathoz
-
SzlobiG
félisten
válasz
Plasticbomb #8342 üzenetére
Mondjuk a mostani 480 se halk játék közbe pedig nitro verzió. Ja amúgy vissza olvastam.
Hát én már vizezni nem fogok, volt jó pár vizes rendszerem, de kinőttem belőle.
Zzola: Ha ref nyákos, akkor általában jó szokott lenni rá a blokk.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Plasticbomb #8311 üzenetére
Mennyire hangos a hűtése játék alatt? Vállalható, vagy porszívó?
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
Plasticbomb #7743 üzenetére
Igen lehet. most már mindent. Sőt itt van ez a memory timing cucc is amiről nem találtam sehol semmit konkrétan. Annyi van hogy level 2 talán a legjobb, mert azon hoz egy fikarcnyival több pontot FS-ban
-
beef
őstag
válasz
Ahogy Nokedli is írta, lehet GPU P1-P7 állapotot és VRAM P3-at módosítani. Ami érdekes, hogy bejött a VRAM-nál egy "Memory timing" fül aminek 3 állása van (auto, level 1, level 2).
-
Nokedli
tag
válasz
Igen, lehet. Itt írtam én is, hogy be lehet állítani ugyanazt, mint Overdriventool-ban.
-
komarfamily
csendes tag
válasz
Plasticbomb #7645 üzenetére
Akkor itt jon a kerdes:
A vega 64 es 56 kozott kb 40-50 font kulonbseg van (kb 15eft) Ki venne 56-t? Egy 550W tap van a gepben szoval az 56 meg logikus is lenne de ilyen kis kulonbseg kb 100e forintnal szamit?
Igazad van a regi gepben ddr3 van az ujban ddr4 szoval ezt beneztem.
A vega 56 is eleg lenne es a freesynces monitorok nagyon olcsok szoval teljesen rendben lenne ez is csak maga a gondolat foglalkoztat, hogy ha mar van egy ilyen kartyam akkor nem kene-e megtartani?
Azt mar nem is mondom, hog a gep harom hetente van bekapcsolva a hetvegen par orara
Vega 56-64bol van amire oda kell figyelnem? Kulonosen ajanlott marka?
-
komarfamily
csendes tag
válasz
Plasticbomb #7643 üzenetére
A 1080ti founders edition. Meg a regi gep megvan abban 16GB ram van azt ki tudom esetleg cserelni.
Igen en is egy vega+freesync combora gondoltam. A 1080ti mellett egyedul az szol, hogy ahhoz nagyon sokaig nem kene nyulni mert a teljesitmenye boven eleg evekig meg ha a gepet is fejlesztenem kene ido kozben.
Egyebkent Logischoolba is jar es imadja szoval nekem ennyit meger. Hihetetlen hol tartunk a c64 Junyoszty kombohoz kepest
mar ha van itt olyan aki egyaltalan emlekszik ra!
-
Picco
addikt
válasz
Plasticbomb #7638 üzenetére
Cl14es flarex egy 9evesnek? Pont akkora overkill mint a 1080ti szerintem. Tobbiben egyetertunk
-
korcsi
veterán
válasz
Plasticbomb #7526 üzenetére
"Ha a HotSpot elobb eri el a 85 fokot, akkor elkezd a kartya kicsit visszavenni, ha igy is eleri a 105ot mar nagyobb lepesekben vesz vissza," Ezt nekem nem sikerült bizonyítanom.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plasticbomb #7526 üzenetére
Ebben nem csak az újaknak volt hasznos infó
-
válasz
Plasticbomb #6913 üzenetére
Elég-e a táp vagy sem. 500w jellemzően nem. 600asoktól kezdve akad olyan táp, ami tolerálja, de a jellemző a 700w s feletti gondtalan működés.
Ez gondolom tuningfüggő. A most akciós 56 Pulse-t a maga 180W-jával simán vinni kell egy 400W-os tápnak, ha egy alapon hagyott 65-95W-os CPU-val párosítják.
-
Kvg
senior tag
válasz
Plasticbomb #6746 üzenetére
Egy ket emerkének fps gondjai vannak pl a BF5 ben, ezért írtam le hogy kell helyesen drivert frissíteni. Így ezt hiba forrást ki lehet zárni.
-
struszi
aktív tag
válasz
Plasticbomb #6729 üzenetére
Újratettem már többször is. Mindig ugyanaz a hiba. Nem tudom mi lehet.
-
Cirkaloo
tag
válasz
Plasticbomb #6687 üzenetére
Hát, azt hogy megpróbálom akkor v56 biosszal mókolni. Nagyon sok éve nem volt Radeon kártyám...
Köszi a linkeket!
-
Picco
addikt
válasz
Plasticbomb #6666 üzenetére
en mar egy ideje inkabb sulyra merem oket...nehezebb majdnem mindig jobb/erosebb/megbizhatobb. nagyakcios hx-et amikor kivettem, erezheto volt hogy van benne anyag.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plasticbomb #6662 üzenetére
Megértem, de a platina alapjaban ugye csak a hatékonyságot jelenti, attól nem lesz a tapban több védelem. Szerintem többet érsz egy feszültség ingadozás védővel meg szünetmentessel, mint egy minőségi tapbol gold helyett a hatékonyabb platinat veszed.
-
Senki9876
tag
válasz
Plasticbomb #6662 üzenetére
A vásárlás pillanatában nem volt más lehetőség. Nem gondoltam volna hogy nem fogja kihajtani a grafot. Még azt meg fogom próbálni hogy teszek bele egy másik 800w os tápot hogy azzal mit fog csinálni.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plasticbomb #6657 üzenetére
Az árat nem is néztem. Nekem seasonic Focus plus 850 gold van, ez egy ágon 840W-t tud és 40k volt.
-
Kvg
senior tag
válasz
Plasticbomb #6620 üzenetére
Ha nincs kraft lekapcsol a kártya, fekete kepernyő, HBM lesz a hibás szerintem.
-
Senki9876
tag
válasz
Plasticbomb #6622 üzenetére
a grafon gondolod? mert nem tűnt fel hogy lenne rajta ilyen kapcsoló, de meglesem.
-
Senki9876
tag
válasz
Plasticbomb #6620 üzenetére
holnap lesz egy 1200w-os tápom és azzal ki fogom próbálni.
meglesem a pasztát és a padokat hogy mi a helyzet velük. -
beef
őstag
válasz
Plasticbomb #6601 üzenetére
Masreszt meg: Kisuke Urahara.
Tudom, hogy ezzel egy világot döntök össze benned, de csak a mocskos kapitalistáknál, a felkelő nap országában fordítva
De hogy ON is legyek. Vajon árak hogy fognak alakulni a Next Horizon rendezvény után?
-
beef
őstag
válasz
Plasticbomb #6586 üzenetére
Urahara Kisuke én mindig azt hittem neked vegyesboltod van, nem gondoltam, hogy cementgyárban dolgozol
-
Raggie
őstag
válasz
Plasticbomb #6592 üzenetére
Nagyon maszek!
@ Cyberboy42 + Shkiz0 : Sajnos aliexpresszről rendeltem a rézlapot, mert itthon kábé fingom sincs honnan lehetne ilyet normál áron beszerezni. Így az ingyenes szállítással még egy hónap is lehet mire ideér. De ha megjön tuti írok a műtétről részletes leírást.
Egyébként a hűtőpasztás topikban nagyon sokszor ajánljuk ezt a megoldást és többen is többször alkalmazték nagyon jó eredménnyel.
Mert ugye amiket tudni kell:
-thermal pad-ok hővezető képessége: 1 W/mK és 17 W/mK között (jellemzően 3-8 inkább)
-standard hővezető paszták hővezetése: 5 W/mK és 15 W/mK között (jellemzően 7-10 inkább)
-folyékony fém alapú paszták hővezetése: 40-80 W/mK (jellemzően 70 körül)
-réz hővezető képessége: kb 300 W/mK
Szóval emiatt jó, ha bármilyen ilyesmi helyett réz van, mert ott szinte azonnali a hőterjedés és a legjobb a hővezetés. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Plasticbomb #6590 üzenetére
Az a maszek flakonos kártya megtámasztás nincs útban a harmadik ventinek?
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plasticbomb #6588 üzenetére
Nálam vega 64, vega64 ki, rx280 be, rx 280 ki, vega 56 be simán ment végig, nem volt semmi gond, nem kellett drivert se törölni/újra rakni.
-
Kvg
senior tag
válasz
Plasticbomb #6586 üzenetére
Egy alapos fürdetés neki!
-
beef
őstag
válasz
Plasticbomb #6544 üzenetére
Nem lehet vamai túl jó anyag, ha ilyen hamar megadja magát.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plasticbomb #6544 üzenetére
Én úgy vettem észre a superposotion elég jól befűt.
-
Kvg
senior tag
válasz
Plasticbomb #6519 üzenetére
Kifordítottad, de így van....
Aki nem eszik nem tud dolgozni. ... Aki NV röl jön àt ide az úgy fogja érteni. A ki meg nem tudja ki a két rivális annak me mindegy mit írunk, de vagy oda.
-
Kvg
senior tag
válasz
Plasticbomb #6449 üzenetére
-
Raggie
őstag
válasz
Plasticbomb #6443 üzenetére
Nem ezért mondta a kolléga. Csak a bányász fesz-órajel kombó nem feltétlenül stabil játékok alatt, tehát a másik fórumtárs extrém alacsony feszültségei is valószínűleg csak bánya alatt stabilak gémeléskor nem. De ki tudja...
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Plasticbomb #6409 üzenetére
Akörül volt a GPU is, csak ott nem a MAX érték van a képen, hanem az éppen aktuális
-
dpalotas
csendes tag
válasz
Plasticbomb #6384 üzenetére
Nincs mert tesztek alatt alszik.
-
dpalotas
csendes tag
válasz
Plasticbomb #6382 üzenetére
Köszi!
Ki fogom próbálni. -
Raggie
őstag
válasz
Plasticbomb #6318 üzenetére
Persze értem én, de pl ezt is ha megnézed, akkor látszik a kb 10% előny(egyébként 2560*1080-on használom, azaz pont fHd és a WQHD között). És mivel pont ugyanannyiba, vagy kicsit kevesebbe került így megléptem, és ha már Vega 56 akkor inkább a Pulse-ot szerettem volna jobban, az meg nincs ennyiért sehol.
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #6277 üzenetére
Igen Radeon Pro SSG...hát az a köze hogy ugyanazt a referencia PCB-t használtak fel mindenhova pro ssg-be, az FE-be és a RX-be is. Nem volt PCB áttervezés , környezettudatos gondolkozás védjük meg az ózónlyukat meg hasonlók... (A fenét ...spórolós skótok ezek
)
-
korcsi
veterán
válasz
Plasticbomb #6270 üzenetére
Ahogy végig futottam rajta, az összes mókuskerekes vagy vizes volt.
PowerColor Red Devil!
Sapphire-nak, Asus-nak van saját PCB-je.
Sapphire Pulse, PowerColor Red Dragon Nano nyákra épít. Elég szűkös a választék. -
Kvg
senior tag
válasz
Plasticbomb #6216 üzenetére
Köszi a tippet vega 56 tdp keret kitolása ügyében. Ez nem a maximum, mert az ajándék vega 64 tdp keretet csak a peakre (mért 277W ) használom. 53 fokos gpu nem korlátoz.
Elérhetném a 25500 GS de minek, majd egyszer.
Lényeg hogy a Powercolor Red Dragon 56 módosított hűtéssel a porosodó GTX 1070 et széthúgyozza.
-
válasz
Plasticbomb #6216 üzenetére
Nem tudom mit értesz pepecselés alatt. Berakod 'oszt működik! Csak legyen normális tápod, meg jól szellőző házad. Mitől lenne más ezeken kívül a 1080? Speciel én arról váltottam a FreeSync miatt.
-
Heroes fan
őstag
válasz
Plasticbomb #6217 üzenetére
Nem az csak a mostanival is az van hogy a régebbi címek cresselnek nem indulnak el ugye lehet betudható ennek a freesincnek is. azt ha a 1080-nal is így járok akkor szopás van.
-
Heroes fan
őstag
válasz
Plasticbomb #6213 üzenetére
Első körben ezt néztem ki csak aztán rábeszéltek a vegára. Ezzel a kártyával hogy muzsikálna?
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plasticbomb #6213 üzenetére
Akkor ha így nézzük, úgy fogalmazok hogy szerintem a freesync miatt megér egy új tápot beszerezni
Az nv kártya is tudja a freesyncet ugye, de ahhoz amd IGP kell, és egy 2400g nem rossz proci, de akkor ahhoz új lap is kéne neki, úgyhogy akkor már szerintem egyszerűbb a táp csere. Plusz a 4/8as 2400g szerintem már picit kevés lehet egy 1080-hoz.
-
Heroes fan
őstag
válasz
Plasticbomb #6210 üzenetére
Hát érdekes az tény, ez a gépház nem jó hozzá?,pont 310-es kártya hosszúságú mehet bele.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plasticbomb #6210 üzenetére
Szvsz freesync többet ér mint pár plusz FPS.
-
Heroes fan
őstag
válasz
Plasticbomb #6206 üzenetére
Hát nem tudom de jó minőségű táp kellene azért nem lenne jó egy több százezres gépet hazavágni.
SAMSUNG C27FG73FQU ez a monitorom és freesinces az a baj. Néztem a gtx 1080-at is csak nem tudom hogy működne e vele rendesen mert ezzel a 1050TI-vel katasztrófa sok játék nem is indul el mert be se tölti vagy azonnal kidob, vagy gta esetében játék közbe fogja azt kivág, a dead risinget felvételkor kifagyassza az egészet. -
zozomester
csendes tag
válasz
Plasticbomb #6199 üzenetére
Igen. Én is csináltam custom KEXT-et, de csak minimális volt a fogyasztásban a különbség.
A módosításhoz kaptam egy beillesztendö szakaszt, amiben a frekvencia és egyéb adatok voltak megadva amik befolyásolják a fogyasztást, de igazából visszafele senki sem fejleszt. Én is megrendeltem a teljesítménynövekedéshez a hardveres támogatást. Elvileg pár hét és megjön csak addíg gondoltam hátha van valami áthidaló megoldás. -
Kvg
senior tag
válasz
Plasticbomb #6133 üzenetére
Nálam van értelme kitolni mertigaz hogy csonkított chip dea gpu mérete és a hőleadó felület ugyolyan "nagy"
-
Kvg
senior tag
válasz
Plasticbomb #6107 üzenetére
Molex Pci express egy kutya. 2 db vga táp kábelen mind a hat +12voltos csatlakozó megégett, mivel nem moduláris így nem cserélhető a kábel.. hagyományos fix kábelezésű tápot nem szabad venni!
-
Kvg
senior tag
válasz
Plasticbomb #6103 üzenetére
Azt gondolod hogy a 1 db molex ágon 6+2 átalakítóval nem bír leadni 100 wattot (hasamra ütök, mert tudom pcie csati szabvány értkeit) ez tévedés. Hidd el pöcre indul a gép és a full load nál sem kapcsol le a táp.
De ha meg akarod vitatni ezt akkor nenjük át a 650W elég a vegának tápos topicba.újabb tápok áganként 40 amper nél kapcsolnak le, akkor a 10A piskóta jól gondolom?
-
Gombair
csendes tag
válasz
Plasticbomb #6053 üzenetére
Nem, másodjára egy teljesen friss és tiszta windows-szal is megcsinálta.
-
SEMY
tag
válasz
Plasticbomb #6040 üzenetére
Szia !
Azt meglehet csinálni valahogy, hogy a Windowsal induljon ?
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plasticbomb #5979 üzenetére
Rendben, köszi.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Plasticbomb #5977 üzenetére
-
Kvg
senior tag
válasz
Plasticbomb #5959 üzenetére
60 fokos gpu 109 hotspot
Morheus nak sosem lesz megoldva a vrm hűtése. Már eleve forró levegőt kap az kevés süni ami a táp áramkörökön van.. Bátor vagy te is
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plasticbomb #5956 üzenetére
& korcsi köszi, magamtól soha nem találtam volna meg
Igy akkor elég egy program is a szerkesztéshez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest