- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Mai nappal cseréltem egy Sapphire Pulse 9070XT-re, így a Vega56-om élvezi a megérdemelt szabadságát
Azt hiszem mondhatom hogy remek kártya, már hét éve használom, 2018-ban vettem, amivel akartam, tudtam játszani, nem volt gondom vele.
-
Cyberboy42
senior tag
Na, megkaptuk mi is a driver frissítést, fel is raktam a 25.3.1 -es drivert.
Érdekesség hogy ha az AMD oldalán rákeresünk a Vega vagy RX 400/500 -as driverekre, akkor nem teszi oda ezt a verziót (ezt gondolom később javítják), viszont a magából a driverből ha rákeresünk a frissítésre akkor feldobja ,és probléma nélkül fel is telepíti. Van benne egy smart technology fül aminél persze itt majdnem minden szürke, mert ugye "unsupported hardver" ugyanakkor a telemetriánál megjelent egy csomó más minden érték, ami megfigyelhehtő.
Ez a driver főleg azok várhatták nagyon akik mondjuk Warzoneozni igyekeznek ezeken a vasakon, ugyanis az előző driverben még nem volt benne a legújabb profil, itt most már benne vanugyan úgy ahogy elág sok más játék profilja ami mostanáig megjelent, vagy meg fog jelenni
Neki is rugaszkodok tesztelgetni
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
MILON12 #12931 üzenetére
Nagyon úgy tűnik hogy elhalálozott. Megesik az ilyesmi, elég régen itt vannak már ezek a kártyák.
tápcsatlakozókat gondolom ellenőrizted, ha van bios kapcsolója megpróbálhatod átpöccinteni. esetleg tedd átt a monitor kábelt az alaplapi kimenetre, és ha betölt a windows nézd meg gpu-z vel hogy felismeri-e. Megpróbálhatod egy másik pci-e slotba is bekötni, hátha azzal van a gond. nagyjából ennyi.
Kiváló ügynök volt. -
MILON12
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni hátha volt már másnak is ilyen hibája. Egy gigabyte rx vega 64 LC játék közben eldobta a képet és azóta se ad jelenleg, gép indításnál csak egyszer felvillan 1db piros indikátor LED és ki is alszik.gép betölt de kép nincs
-
Azt hiszem kissé túlhajtottam. Vega64 bios. Custom driver max power..
500w-os táp van szóval hatásfokkal számolva ez bizony 100%
1700/1000 órajeleken. Ez már bőven gtx1080 szint felett van de ennyit azért nem ér meg. -
-
varmi2
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #12927 üzenetére
A vga56/64-en nem volt bányászbios, azt nem lehetett mókolni, tudom, mert nekem is volt egy 56-om, ilyen ref hűtéssel. Szerettem, mert jó kártya volt.
-
válasz
varmi2 #12926 üzenetére
Hirdető szerint videót vágott vele. Biosa gyári, nem bányász biosos volt.
Szét sem volt szedve, de az látszott is mert belül volt védő fólia a borda szélén amit a gyárban nem téptek le rendesen.
Mondjuk az a gond hogy minden akkori kártya hasonló árban bányászjelölt volt.
RX470/480/570/580, GTX1060/1070.... ez pont az az időszak.
Kiadásakor a GTX1070 ellenfele volt, azt hozta is, jól beállítva 1080-ast is.
Azt várom tőle hogy frame gennel sok sok játék játszhatóan fusson rajta. Bejegyzést is fogok róla írni.
Biosból Vega64 FE kerül rá. -
varmi2
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #12925 üzenetére
Jó kis kártya volt, megjelenésekor. Talán még mindig az, az biztos, hogy az rx4xx/5xx szériát veri. De ezzel is az a baj, hogy sokat bányászott annak idején. Lehet pont a tied nem, de kitudja......
-
Nem saját videó:
Cyberpunk 1440p ultra + frame gen. Vega 64 XTX
https://www.youtube.com/watch?v=krLDpIA2vFEJátszható rajta egész jól. Érdekes hogy a régi kártyákat mennyire életben lehet tartani framegennel. Nyilván raytracing nélkül (gondolom azt is rá lehetne hackelni ahogy BF5-nél). Én majd kiegyezek egy 60fps átlaggal ultrán fullhd-val azt könnyen fogja vinni.
-
Vettem egy vega56-ot. Az alap referenciát. 32eft volt postával apróról. Kellett egy kártya és ahogy néztem ennek van a legjobb ár/teljesítmény mutatója a 30eft-os kategóriában. RX580-asok túlárazottak szerintem 20 körül lenne a helyük az lett volna a másik jelölt.
Van vele azért munka. GTX1080 szint lenne a cél.
Csavarmatricás volt. Gyárilag ilyen értékekeken ment:
Hotspot 108 fok. Szétszedtem bordát letakarítottam nagyjából és újrapasztáztam. Viszont padom nincs hozzá (milyen kell rá?) A gyári padjai kemények, nagyrészt széttörtek.Pasztázás után kis alulfesszel jobban megy. De szerintem padozni kellene. Ahogy tudom ezeknek ennél többet kellene elérnie.
Bios gyári, rakok majd rá 64-es referencia biost. -
búcsút intettem a red dragon vega56-nak. Kiválóan szolgált az elmúlt 5-6 évben.
Most megnézem a zöld oldalt 15 év után... -
5leteseN
senior tag
válasz
Cyberboy42 #12921 üzenetére
Igen, nálam is ilyen MHz nélküli lett a kijelzés.
+ egyéni beállításnál pár percenként felpörög a venti 10-20 másodpercre, de a VGA egyik hőmérséklete sem indokolja.
Kb ide tartozik (mert a WX9100 panelját használja), hogy az MI25-nek tudja-e valaki, hogy milyen a VGA-n lévő 4 érintkezős venti-aljzat lábkiosztása?
Egy ilyenről tudok, de azért a biztonság kedvéért: a VGA-panel belső-vége alsó sarkában, kis csatlakozó.
-
Cyberboy42
senior tag
Ezekkel az új szériás driverekkel, nektek is eltűnt a Tuning fül alatt a Vram tuningnál a frekvencia megjelenítése? a túlhajtást meg lehe így is csinálni, de nincs visszajelzés arról hogy mégis mekkora frekvencia lett beálítva.
Esetleg ha van még itt élő ember, és hasonlót tapasztal, megtenné azt hogy reportolja a problémát az AMD-nek, had javítsák ki amíg még foglalkoznak ezekkel a veteránokkal
-
gyulank
addikt
A resizable bar-nak van értelme? Mondjuk lehet tőle gyorsabb a konvertálás? És ha igen, milyen drivert telepítsek hozzá? Amitől azt írnák ki a dolgok, hogy támogatott?
-
zseko
veterán
Úgy néz ki az új Alan Wake 2-vel már nem fogunk játszani Vega kártyával. Az fps meglenne, csak épp tele van grafikai hibával.
-
Cyberboy42
senior tag
Juhú, végre van új vega driver: [link]
-
gyulank
addikt
Ubuntun lehet használni? Jelenleg nem látja.
-
Remus389
veterán
Valaki játszik a Cyberpunk 2077-el, hogy fut 1080p-ben.
FSR 2.1 segít rajta?
-
gyulank
addikt
Konkrétan lassabban konvertál, mint a processzor x264 6:00; h264QS 0:45; h264VCE 1:00.
-
gyulank
addikt
Rájöttem. Viszont egyelőre én úgy veszem észre, hogy nem konvertál valami gyorsan. A blender se. És a kártya Adrenalin szerint 3-20W közt, és 0-20% közt mozog, a CPU pedig 97-100%-on, mikor konvertál AMD VCE-t választva. Vagy blenderben a HIP-nél kiválasztva. 1 perc 1080p60-ra a Handbrake kb. 1:27-et írt ki hátralévőnek. És ugyanannyit írt ki h264 és h265 esetén is.
-
gyulank
addikt
Na, vettem kábelt, működik, de sem az avidemuxban, sem a handbrake-ben nem látok erre a kártyára utaló hw gyorsítós kódoló lehetőséget. Avidemuxról úgy tudtam nem tudja, de handbrake-nek elvileg tudni kéne használni. Tud valaki erre megoldást? Elsősorban ezért vettem.
-
Pokesz007
senior tag
válasz
vezeralmos2 #12910 üzenetére
Mégis poton pénzért,vennék meg
Persze,már átalakult a piac rendesen..
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
Cyberboy42 #12909 üzenetére
Hát ajánlom is nekik, hogy ne legyenek nyugdíjazva, a Vega kártyák nem gyengék.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
vezeralmos2 #12906 üzenetére
ez nem igaz, csak ritkábban jönnek majd a driverek, külön lett választva a RDNA szériától.
-
varmi2
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #12906 üzenetére
Az ex 470 már 7 éves kártya. Ez az ok. A vega is 6 éves.
-
vezeralmos2
senior tag
Hali.
Van nekem egy Vega 64-em, Sapphire referencia kivitel.
Sokat tud fogyasztani, tény, de keveset is. A GTX kártyáktól sokkal energiatakarékosabb tud lenni.
Elég masszív, és erős VRM-je van.
Ha alacsony grafikán játszom, FPS limittel, akkor kevesebb mint fele annyi áramot kér, mint a 1080ti.
Viszont ma youtuben láttam, hogy az AMD leveszi a supportot az RX480- RX580 szériáról, és ezekkel együtt valószínűleg a Vega szériáról is.Igaz ez? Ha igen, mi az oka? Szerintem nagyon nagy kib*szás, mivel a Vega 64/Radeon VII a mai napig elég erős GPU-nak számít.
Üdv
Álmos -
gyulank
addikt
válasz
Pokesz007 #12904 üzenetére
Nem igazán találtam neten másik kábelt. SS-400FL dobozában 1 ilyen volt. Tudom, kicsi, de egyelőre konvertálásra használnám, talán az nem fogyaszt annyit. Legalábbis itt a dekódolás kb. 70W. Egyszer volt nálam egy RX580, az működött egy csatlakozóról. Tudtok linkelni valami olcsót? Nekem egy 60 centis van gyárilag, 8 a táp részen, 6+2 a másik végén.
-
gyulank
addikt
Vettem egyet, egyelőre csak egy kábelem van hozzá, így kipróbáltam, és csak a LED világít, nem pörög a venti, és nem látja a gép, hogy benne van. Lehet amiatt, hogy csak az egyik 8 tűs csatlakozó van bekötve, vagy hibás? Kipróbáltam külön mindkettő csatlakozót, egyiknél se csinál mást.
-
LowLiike
csendes tag
Sziasztok,mi lehet a gond ? Egyik venti se akar indulni....Semmi extra nem volt csak bios frissítés az alaplapon...
-
Omli85
őstag
válasz
varmi2 #12890 üzenetére
Dehogynem lehet :) 2017 óta 64-es biossal használom az 56-ot felmegy rá a vizes 64 biosa is meg a sima 64 is. Nagyobb tdp kerte plusz hbm-nek több feszt enged igy lehet nagyobb orajelre tolni. 1630/1000 simán megy gpu undervoltal is a rekordom gpu val valami 1700+Mhz körül volt. A topicban rákerestek a hozzászólásaimra vannak tesztek.
Sanyi: Custom verziókra nem tudom mekkora sikerrel lehetett biosmodolni a ref kártyákat gond nelkül lehet.
-
Sanyi19
őstag
Sapphire Pulse Vega 56-ra (Samsung ram-os) melyik a legjobb Vega 64 Bios? Az XFX Dual? Előre is köszi a válaszokat!
-
https://sourceforge.net/projects/amernimezone/files/
Amernime 23.4.1 meghajtók kerültek fel, Polaris/Vega/stb
architektúrákra! -
LowLiike
csendes tag
Sziasztok,van egy Strix Vega 64-em,viszont ez a Mining kiadás amin csak DVI kimenet van,nos valami különbség lesz a kettő között? Vagy csak annyi hogy kevesebb a Port?
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok! Nem rég vettem egy Sapphire Pulse Vega 56-ot. Rengeteg videokártyám volt már de a Vega sorozat kimaradt. Meglepően jól viszi a mostani játékokat is! Egyedül a Hogwarts Legacy-nál tapasztalok fps beeséseket. Ti próbáltátok? Nálatok hogy fut?
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
Remus389 #12885 üzenetére
Ha visszakeresel a fórumban, nagyon sok mindenkitől találhatsz leírást hogy hogyan kell finomhangolni. Nekem is Asus vega64-em van, és igy gyorsban csak annyit hogy a legtöbbet ha ki akarod hozni belőle akkor a ramokat kell feltolni. az 1100Mhz-et általában simán bírja. Az enyém 1140-ig nem hibázik. a ram feszültséget (ami persze nem is a ram feszt állítja, de ez most mellékes) érdemes levinni 1000mV-ra, így sokkal könnyebben tartja a frekvenciákat. A powert az úgy tapasztaltam hogy ha kitolom +30%-al akkor hozza a legjavát, és még nem extrém magas a fogyasztása, melegedése.... Na és persze az undervolt. régebben én is, mind sokan mások az egész görbe, mind a 7(8) state-nek a feszültségét, frekvenciáját megpróbáltam finomhangolni. És ha sokat pepecsel vele az ember, akkor meg is hozza a gyümölcsét, leginkább fogyasztásban. Viszont most már úgy vagyok vele, hogy a legutoló állapotnak a feszültégét leviszem 1200-ról 1160-ra. nálam ez még a biztos stabil, bármilyen játékban, bármilyen álllapotvátáskor. van anki sokkal kevesebb feszt adott neki és úgy is bírta. cserébe a kitolt powerrel együtt, sokkal magasabbra boostol, és sokkal továbbb is tartja. a többi állapot feszültsége nem igazán hoz sokat semmiben. a Legtöbbet amúgyis a HBM frekvencián tudsz hozni.
-
Remus389
veterán
Tegnap beújítottam egy Asus Strix Vega64-est
További képek: [link] -
Cyberboy42
senior tag
Sziasztok. Játszik itt valaki Warzone 2-t vega64-el?
nem tapasztalt laggolást, frametime megugrást szinte rendszeres időközönként? próbálok rájönni mi lehet a gond, nem biztos hogy a Vega, de már annyi mindent próbáltam hogy nincs is már ötletem. Semmi oc most nincs se rajta, se a cpu-n. még a ramok xmp profilja is ki van kapcsolva. háttérben futó programok kilőve. Afterburnerrel monitorozva szépen látszanak a tüskék, persze arra in gondoltam hogy pont az afterburner okozza, próbáltam tényleg minden nélkül, de láthatók is a pici laggok, így biztos nem az csinálj.... Egyébként egy i7 9700k van mellete 32 giga rammal.És nagyjából ez lett volna az eredeti post, a kérdésemmel. De annyi mindent nem teszteltem még, hogy végül is töröltem, és megpróbáltam utánnajárni... gyakorlatilag mindent teszteltem előlről a végéig.. különféle driverek meg verziók, teljes, és minimum installok és beállítások... egy szó mint száz:
az egész balhét a játékban a textúrák minősége okozza, bármi más mint Very Low ezekett a tüskéket okozza, teljesen mindegy az összes többi beállítás. Igazából a képen is az látszik hogy játszom, minden maximumra van húzva, kivéve a textúrák. Aztán berakom azokat Low részletességre, es lőn laggok. Később megint vissza és megszűnnek. Hiába 8 giga Vram, és a játék szerint is simán beleférne a High , mégse jó. Tapasztalt valaki ilyesmit? Vajon más kártyákkal is ez van, vagy csak a Vega különcködik???#12881Remus389 : kipróbálhatnám, de gondolom amd proci is kellene hozzá hogy működjön.
-
Cyberboy42
senior tag
.
-
neszmely
csendes tag
Aki esetleg hasonló problémával küzd, az én megoldásom a következő lett:
Bármelyik drivert lehet telepíteni, viszont telepítés elején a választható menüből (Full install/Minimal install/ Driver only) csak a drivert engedje feltelepíteni, szoftver nélkül. Számomra így hiba nélkül fut minden esetben.
OC és ventilátor sebesség állítás pedig Afterburner vagy OverDriveNTool segítségével lehetséges. -
Bib
őstag
válasz
neszmely #12871 üzenetére
A google szerint driver hibák lehetnek a hibaokozók. Próbáljuk meg a windows energiasémát teljesítmény centrikusra állítani. Fast bootot,hibernálást kapcsoljuk ki:
Jobbklikk start gomb, terminal(rendszergazda), majd ott írd be powercfg -h off, majd enter. Újraindítás. -
jovás
aktív tag
válasz
neszmely #12863 üzenetére
Régen amikor Vega 64 karim volt (2 gépben, mindkettőben az volt), kb. 2020 környékén kiadott adrenalin után, nekem is anomáliákat okozott (talán ezzel még jó volt), ezzel, vagy az ez előttivel viszont rendesen működött.
Most visszaolvastam, nem akart leállni, mindig csak újraindult.Viszont még régebben az első ryzen szériánál volt ilyen is, ha egyszerre futott az aida meg a hwinfo, akkor random nekem is úgy mint neked lefagyott, amúgy teljesen stabil volt, alapon is ezt csinálta, valószínű összeakadtak. Miután csak egyesével (külön-külön) futtattam őket, megszűnt a hibajelenség. Ezek jutottak az eszembe.
Remélem tudtam segíteni.
-
sfknasty
aktív tag
válasz
neszmely #12863 üzenetére
Nálam hasonló fagyások előfordultak windowsban,de játékok alatt nem.A kártya valamiért nem szereti a 60Hz feletti képfrissítést. Fl studio rendszeresen fagyott,windows is random.volt,hogy 2 napig semmi,volt,hogy naponta többször is.60Hz-revisszaállítva a jelenség megszünt.De játékok alatt soha nem volt probléma a magasabb képfrissítés.
-
neszmely
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte RX Vega 64 8GB kártyám, nem a gaming oc verzió ,és egyszerűen nem tudom megoldani, hogy ne fagyjon ki random a gépem ezzel a kártyával. Kifagyás alatt teljesen lehal az oprendszer, a kép megfagy, audió elmegy, nem reagál semmire a gép, csak hardrestarttal lehet újraindítani a masinát. Korábban MSI R9 380 volt, semmi gond nem volt vele.
Egy tucat drivert kipróbáltam már, a teljesítményszabályozást is próbáltam már csökkenteni/növelni, normál, WHQL és pro drivert is próbáltam már de nem jutok megoldásra.
Adrenalin stressz teszt hatására nem fagy ki, stabil teljesen. Játék közben nem fagy ki. Normál használat közben nem fagy ki. Hőmérsékletek normál hőfokon, adrenalinnal a fan speed szabályozva van hogy ne engedje melegedni, 60 fok fölé sose megy. Újra van pasztázva és thermal padozva is.
Viszont PUBG-nél játék lobby exitnél rendszeresen kifagy , a hiba produkálható ugyanazon az útvonalon, illetve egy zenei szoftver hatására (Rekordbox) is mindig kifagy. Minek utána audio driver ütközésre gyanakodtam a zenei program miatt, próbáltam az AMD audio drivert is letiltani, hátha az a baja de nem sikerült megoldanom, már tanácstalan vagyok és eléggé elkeseredett. A kártyán van egy bios switch ami normál módra van kapcsolva. A PSU betáp külön kábelről van bekötve. Kismillió windows újratelepítést próbáltam már (újraformázással), DDU és AMD Cleanup-ot driver install előtt, akár két driver csere között is.
A Pro driverrel kicsit stabilabb a kártya, de ígyis kifagy.Windows 11 64bit, 22H2
Cooler Master V1200 PSU
AMD FX 9590, vízhűtéssel
2*8gb DDR3, 1600mhz, Kingstone RAM
Gigabyte GA990-FXA-UD5 rev 3.0, FC bios verzió, default settingsel.
SSD 128gb+1tb
HDD 1TBKezdem feladni. Nincs se CPU se GPU OC, minden defaulton üzemel.
Köszönöm a javaslatokat, tanácsokat előre is!
-
jaaman
tag
Sziasztok!Az alábbi elég durva problémával szembesültem a mai napon.Vega 56 kártyám van mely hibátlanul működik, működött.A legfrissebb adrenalin software-re frissítettem és újraindítás után megáll a kép és nem reagál semmire.Párszor újraindit, de ugyanaz.Csökkentett mód, adrenalin sotware uninstall, megpróbáltam egy régebbi verziót feltenni, azzal is ugyanaz a probléma.Most nincs a gépen adrenalin software, igy tudom használni, csak játszani nem és a szemem is kifolyik, mert nem tudom visszaállítani a kép frissítési 144hz-et.Várjak, hátha jön majd valamikor frissítés?
-
Erunosta
tag
Sziasztok!
Voltak anno hírek az XFX RX Vega 64 Double Edition kártyákról. Viszont se tesztet se youtube unboxing videót nem találtam ezekről. Képeket is csak néhány oldal előzetes hírében találtam csak.
Végül nem került kereskedelmi forgalomba? Megmaradt prototípusnak? -
sfknasty
aktív tag
Sziasztok.Adott egy Saphire Vega 64 ref.Találkozott már valaki olyan jelenséggel,hogy ha a windowsban 60Hz helyett 120Hz van beállítva,akkor random kifagy a gép.Van,hogy egésznap semmi,de van,hogy 1 nap 4x-5x is kifagy.A jelenség csakis 120Hz-nél jön elö.60Hz-nél nem produkálja a hibát.
A másik hiba,hogy random eldobálja a képet,de az vissza is jön utána.Ezt az előző Vegám is produkálta és ahogy keresgéltem,ez általános a Vegáknál.Ez annyira még nem is zavaró,de a fagyás az igen.
-
fatpingvin
addikt
Hello!
Valaki esetleg képben van a kérdésben, egy Radeon Pro Duo (vagy FirePro S9300 x2, BIOS moddal vagy anélkül, igazából mindegy melyikként van belőve) működik x1 PCIe slotban, legacy BIOS mellett?
mielőtt valaki nekem esik hogy bányarém, azért kérdezem mert a gép amihez csatlakoztatni szeretném (a laptopom) csak x1-es slotot tud felajánlani, UEFI pedig nincs és nem is lesz.
-
envagyok
veterán
Milyen halott ez a topic
Ajánlottak most Radeon VII-est eladót, gondoltam a gyűjteményembe jól mutatna, most hogy nem annyira elszállt az ára.
Valószínűleg bányászott, mert 2 van a srácnak, de most hívott, hogy mindegyiken rossz 1 venti, így is kell-e.
Az lenne kérdésem, hogy mire kell figyelni/vigyázni ilyen kártya vásárlásakor, ez a venti hiba általános, vagy egyedi, hol lehet rá ventit szerezni?
Drivert mit szeret win10 alatt?
Döglős különben a radeon VII? -
DacMalac
tag
válasz
akarmi1971 #12844 üzenetére
Legolcsóbb hiba az lenne,ha a kábel lenne a hiba forrása! Cseréld ki , ha van otthon másik. A Wint telepitsd újra. Drivert gyakran frissíted? Ez is okozhatja a jelenséget. Én csak fő verzió frissítésnél telepítem a drivert.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
akarmi1971 #12841 üzenetére
nekem volt egy picit hsaonló gondom, és kiderült hogy a monitorban volt a hiba, azon belül is a dp portal... hátha segít.
-
varmi2
nagyúr
válasz
akarmi1971 #12841 üzenetére
Mi a táp típusa?
-
akarmi1971
csendes tag
válasz
DacMalac #12840 üzenetére
Win 10 kb 2 éves . nincs húzva nem is volt . Csinálja a legújabb driverrel , de visszataktam egy évvel ezelőttit , azzal is időnként elszáll. De most raktam a gépbe egy 3070TI- azzal is előjött a jelenség . Újrahúzom a wintr , azt meglátom.
JA és 600W-os a táp , de annak elégnek kellene lenni a vegához , ha 3 évig elég volt...... ( a3070TI is elmegy vele ) -
DacMalac
tag
válasz
akarmi1971 #12839 üzenetére
Szia! Win mióta van fent? Arra is gyanakodni lehet, hogy szimplán megy tönkre a VGA. Húzva van-e a kicsike? Melyik szoftver illesztő van fent ?
-
akarmi1971
csendes tag
Van egy Sapphire vega 56- om . időnként szimplán a windows-ban eldobja képet , fekete képernyő , billentyűre nem reagál . gép látszólag megy tovább de csak kikapcsoló gombbal leállítható . Ujraindítás után 2-3 napig jó . Majd pl HAlo infinite alatt is ugyanez , de van hogy simán windows alatt amikor nem fut más csak pl egy sima word. Van ötletetek hogy mi ez ? Már nem garis . El lehet így adni ? Nem akarok senkit átverni , nem tudom mennyit kérhetek így érte.
-
fejesg2
senior tag
Na elhagyom a Vegás klubot, megvan az utód egy MSI RX 6900 XT-vel.
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Windows 11-en használ valaki Vega 56-os kártyát ? drivert, hogy szereti ? -
fejesg2
senior tag
Jól látom, hogy ismét kezd "bolond árba" fordulni a Vegák ára?
-
-
fejesg2
senior tag
Én is vissza raktam a 21.4.1 verziót a Vega 56-hoz, mert ezzel több az fps, mint a 21.6.1-el.
-
Pokesz007
senior tag
Köszi mindenkinek a vàlaszokat :) Azt hittem,hogy mindenki eladta màr ,bolond àrban :)
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok,van még valakinek vega56 Pulse kártyája,kinek melyik driver lett a legstabilabb ?
Egy ideje csak böngészgettem,most játszani akarok megint. Lemaradtam a driver fejlesztésekről egy ideje. Windows 10 21H1 Rendszer
-
FST200
tag
Sziasztok, van egy pulse vega 56 kártyám, Vega 64 biossal üzemel már elég régóta, mai nap úgy gondolta hogy játék közben leall, elment a monitor jel, ventik lealltak, hőmérséklet értékek abszolút rendben voltak, azt néztem játék közben, van még jó pár hónap garanciam, próbáltam hogy atnyomom a masik bios ra a pöckot de úgy sincs semmi kép, ha visszaküldöm garanciaba, és nem a vega 64 bioson hagyom a pöcköt, mennyire lesz garancia vesztes :D? Illetve ettől függetlenül még megnezik hogy mi a baja, illetve adnak egy szervizajanlatot? Alzatol vettem, köszönöm!
-
sakto
őstag
Sziasztok!
Mi az a hőfok ami nem árt egy Radeon VII -nek?
Vagy is mi a normál hőfok játék alatt? -
chopin42
őstag
Én is búcsúznék, ezekkel az eredményekkel (jó kis cucc volt, talán a legjobbakat futotta utolsó alkalommal
):
Sapphire Pulse vega 56 moddolva noctuákkal, undervolt+vega64 bios.
Hiányozni fog
Egy gt1030 váltotta (igazi erőgép...). Az utódját majd meglátom, diablora jó ez is, meg most változik az életem.
-
gaborw
tag
Búcsuzok a topiktól, Radeon VII-em megy bányába. Jött helyette egy RX 6700XT.
-
monchichi20
aktív tag
válasz
chopin42 #12802 üzenetére
Én a rtx3070-et beraktam dolgozni, de mellette vannak játékok amik futnak rendesen bánya mellet most pl titán quest (néha bugol a textúra) miközben megy. Persze van amikor lenyomtam mert olyannal játszottam hogy nem érte meg melete termelni. Így kb 3-4 hónap és vissza jön az árra, de legalább nem kell a saját penzembol költeni dolgokra majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest