Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Chaser #36683 üzenetére

"van ez az OC-tool-os bug, hogy manuális feszen, vagy ha pl. Afterburnerben"
    A "manuális feszes" rész alatt a WattMan-t értettem. :) Az is bugos, mint minden más is. :K Számomra is teljesen érthetetlen, ki és miért így csinálta meg, de durván félrevezető. Én arra tudok gondolni, hogy alapvetően ami itt a fórumon bevett gyakorlat, azért az összes eladott kártyához képest elég kis számú lehet, amit barkácsolunk, és nem csak plug&play használjuk. No, meg ha technikai támogatást kérsz is az első dolog, hogy uninstall minden OC tool, és WattMan reset, és úgy egyből helyreállnak a feszültség dolgok is. :)
    Amúgy főleg 470/570 kártyákon tud ez fájni, mert ott gyárilag ilyen 1V-os gyári feszek helyett szalad a kártya 1,15V-on, alapból gyengébb hűtőkkel és VRM-el, viszont 580-aknál annyira nincs messze a gyári feszüktől, a Nitro OC feszemhez képest még kevesebb is (1411Mhz, 1,2V). :D

Amúgy pl. a Sapphire az 580 Nitro+ kártyájára rakott egy gyári órajelű és feszültségű BIOS-t is, én pont ez a fogyasztásos dolog miatt szoktam ajánlani, aki kiegyensúlyozottabb beállítást keres, amíg 1,2V-on 1411Mhz-en elég torkos, addig 1340Mhz-en már csak 1,125V automatán, lényegesen barátságosabb étvággyal, ha jól emlékszem, kb. -40W instant. :K

Új hozzászólás Aktív témák