Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz pidzse4 #3657 üzenetére

Nem igazán érdekelnek a felsorolt címek, így nem tudok róluk nyilatkozni. BF4-et viszont játszok igen régóta, így arról van tapasztalat, milyen volt, milyen lett....

(#3659) daveoff: Igen, tudom. Volt 290-es Radeonom, van mihez hasonlítani. Bár most jelenleg egy 6-magos procim van, de nem sokkal erősebb a régi húzott i5-4690K-mnál (750 pont cinebench multi R15 az i5, és 910 a mostani régi 6-magos), mégis úgy érződik, hogy arányaiban sokkal kevésbé használja a játék, mint a régi procimat. A régi procimmal DX11 alatt ugyanez a High beállítás, ami a 290-es mellett 100% CPU limites volt, hozott 70-90FPS-t, miközben a CPU végig 80% felett szaladt. Most ehhez képest ugyanúgy High-on, amellett, hogy megkockáztatom, azóta rondábbnak tűnik a High, mint akkor, de lényegesen kevesebb procit eszik, ilyen 30% körül van használva a procim, az FPS pedig nagyságrendileg ugyanaz a 60-80, csak immár masszívan GPU-limitesen.
    Tudom, nem egzakt mérés, de erősen arra enged következtetni, hogy jelentősen javult vagy a driver overhead téren, vagy a játék.
    Én sokáig DX11 alatt kellett játszak a 290-essel is, mivel akkoriban még win7 alatt bugos volt a mantle mód, Ultrához pedig ahogy írod, kevés volt a proci az overhead miatt a 70+ FPS igényemhez.

(#3660) pidzse4: Ár érték arányban szvsz toronymagasan legjobb most a 390 széria. Ha nem túl sok pénzből szeretne a user kitűnő teljesítményt.

Új hozzászólás Aktív témák