-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsocó
aktív tag
Nekem most az van, hogy az AMD Catalyst 12.10-nél, ha megy a facebook, és a monitor megpróbál készenlétbe váltani, akkor fekete kép és ott van egy szürke kurzor, és a monitor nem tud kikapcsolni. Vélemény?
-
G33Z@
tag
Sziasztok!
Nálam elképesztő és kegyetlen gyorsulást hozott a 12.11beta. Most először vagyok elégedett a Sapphire HD7770 teljesítményével FullHD ban BF3 multi alatt. Nekem csak arra kell...Minden más játék remekül ment, de itt mindig hiányzott nekem pár FPS.
AthlonII X4 640 proci, 4GB DDR2!!! (szóval nem egy erőgépem van) és ezzel a driverrel a VGA megőrült!
Felbontás 1920x1080 Shadows: High, FXAA: High, minden más mediumon, HBAO bekapcsolva, 2XMSAA bekapcsolva!
A legnagyobb 64es pályákon a legbrutálisabb cirkusz közepén sem esik az FPS 35 alá az átlag 45-ről. A BF3 bizony elég tisztességesen néz ki FullHD-ban mediumon (szerintem egyenesen gyönyörű, bár én tudok korlátot szabni az igényeimnek, de nálam FullHD-ban is kötelező az élsimítás és a magasfokú árnyékolás)
Feltétlenül javaslom a béta feltelepítését mindenkinek, bár visszaolvasva azt látom néhány bugra panaszkodtok, nekem semmi gond nincs. Tökéletesen megy, akár a WHQL meghajtók. Kimondhatom, hogy erre a driverre vártam, mióta a kártyát megvettem még az elején 43ért!! Ma már egy tízessel olcsóbb és az elképesztően alacsony fogyasztás és zajszint mellett szerintem a legjobb vétel a piacon. Lehet, hogy a 6850 valamicskével gyorsabb, de csaknem dupla annyi fogyasztásért cserébe... Nekem ez is fontos.
Remélem valakinek hasznos volt az első hozzászólásom.
További szép napot mindenkinek! -
Janou
őstag
válasz
ClayMore #3581 üzenetére
Én is azt mondanám, amit oliba kolléga. Láttunk már olyat hogy valakinek a freki visszavétele megoldotta a problémát Gigabyte kártyáknál. Ha mégsem akkor én feltenném a 12.8-as Catalystot. Miért azt? Azért mert azt már elég jól ismerjük és biztosan nem voltak vele ilyen gondok. Az új meghajtó pedig még csak most jött és még nem teszteltük ki. Ezzel nem azt akarom mondani hogy az új nem jó, de ha tutira akarsz menni akkor a 12.8.
-
oliba
őstag
válasz
ClayMore #3584 üzenetére
Előbb próbálnám meg egy kis gpu antituninggal a dolgot. Giga a rev1-es modellnél eléggé kihegyeztem a gpu órajelét és előfordul, hogy nem stabil a rendszer, ezért fagy meg a játék egy pillanatra. Tedd 1050Mhz-re a gpu órajelét és előfordul, hogy jó lesz. A másik megoldást pedig már megmondták.
-
ClayMore
aktív tag
mármint catalyst-ot vagy vid kártya biost?
-
ClayMore
aktív tag
Sziasztok!
Gigabyte 7770 rev 1.0 + LG IPS 224V HDMI-vel összekötve azt produkálja Call of duty modern warfare-ben 1920*1080-felbontáson, hogy megakad a kép néha. Az akadás után elmegy a kép egy pillanatra a monitoron majd visszajön és kiírja a monitor h megint kap jelet.
Ezt mi okozhatja?Előre is köszönöm!
-
punk17
aktív tag
Persze semmi sem tökéletes. Tény, hogy nekem az első driver a 7770-hez az a 12.9beta volt, így előtte nem tudok nyilatkozni. De nekem ez probléma nélkül ment, akár csak a 12.11beta3. Mondjuk egy normális linux drivernek örülnék tőlük, mert az tényleg halál. A .NET problémával nem értek egyet. Szerintem jó ez így, bár ha jól emlékszem, a .NET 4.0 a Win7 updaten fel is teszi. Win8-ban meg már 4.5 is benne van. Bár gondolom ezért álltak át 3.5-ről, mert Win8-ban külön kéne azt feltenni
Hogy kicsit ON is legyek:
Nem tudjátok, hogy az összes Sapphire 7770 OC-n Hynix memória van-e? Szóval nem létezik belőle Elpidás változat?
-
Storms
őstag
válasz
westcoastog #3567 üzenetére
Beta4-el sem javúlt meg
-
ViZion
félisten
win alatt is voltak kalandok: még régen ugye .net 2.0 kellett hozzá, amit XP nem telepített alapból, hasonlóan mint most a 4-el, pozitív, h van egybe csomagolva is már. Lassan jön a következő széria kártya, de azért vannak bőven, akiknél bug van, 12.8 előtt nem is volt igazán jó driver. Ez normális? Nekem a korábbi kártyám drivere felülírta az AHCI drivert amikor VGA drivert frissítettem -majdnem egy évig volt ez a bug. Persze, egyik sem tökéletes, de azt hiszem AMD-nek kicsit jobban kellene pedálozni néhány területen, nem csak APU-ra koncentrálni...
-
ViZion
félisten
Bétát használok, mert az volt a legfrissebb, erre nem frissítek, mert így jó, ha lesz jobb, akkor felrakom.
Attól még hogy stabil vagy béta, lehet bármelyik bugos. Ha Tux az avatarod, akkor igazán tudhatnád miről beszéltem: az AMD szopó az Intelhez vagy nVidiához képest a driverek terén. Ez van. -
Storms
őstag
válasz
westcoastog #3557 üzenetére
Sőt most végeztem a Win 7 újrarakással, friss windows-on is bug-os az Idle clock.
-
StSanya
senior tag
válasz
westcoastog #3557 üzenetére
Jah, sztem kevertem a 12.9-el...
S már a béta 4 jött le nekem.
AMD Catalyst 12.11 Beta4 Driver for Windows 8, Windows 7 and Windows Vista
AMD Catalyst 12.11 Beta4 Driver for Windows 8, Windows 7 and Windows Vista - with .NET 4 Support
-
StSanya
senior tag
válasz
westcoastog #3555 üzenetére
Úgy tudom a 12.10 nem a 5xxx, 6xxx és 7xxx szériás VGA-knak készült, hanem a Llano, Trinity stb. APU-khoz. Szerintem vagy a 12.8-at vagy a 12.11 béta 3-at tedd fel.
Szerk: De lehet hogy rosszul, mert most Catalystban rákattintottam, hogy frissítés, és most feldobta a 12.10-et. Korábban viszont nem...
-
oliba
őstag
Nekem fent van az Afterburner és visszaveszi a memória órajelét. Viszont nem emlékszem, hogy a GPU 2D órajel mennyi, mert nekem 300Mhz a legalacsonyabb
-
embe
nagyúr
válasz
#00983040 #3550 üzenetére
Tudom. Ezért linkeltem pontosan a típusát is, ami: SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition OC 1GB GDDR5
Mert a gyári oldalon felsorolttól azért több van benne, de más netes oldalakon lévőtől visziont kevesebb. Azért kérdeztem, ha valakinek pont ez a típus van, akkor mit kapott hozzá?
Na nekem ezek a tartozékok vannak, de van ahol hdmi kábel, crissfirex hid is van hozzá.:
[link] -
embe
nagyúr
válasz
westcoastog #3546 üzenetére
Amikor feltoltad a drivert, akkor a végén jelezte a zöld pipával, hogy minden ok?
Melyik drivert dobtad fel? Én ezt a 3dguru oldaláról leszedettet tettem fel. Nézd meg ezt. Egy próbát megér.AMD_Catalyst_12.11_Beta3_dotNET4.exe
Valahol láttam, hogy volt olyan verzó is ami nem tartalmazt ezt a dotNET4 kiegészítést. Passz, hogy mi a jelentősége, én ezt tettem fel.
Megvan a megoldás a dotNET4-re:
"Megjegyzendő, hogy az AMD a 12.8-as driver után átállt a .NET 4.0-s keretrendszer használatára, így ha ez az adott operációs rendszeren nem található meg, akkor mindenképpen telepíteni kell a Catalyst vezérlőpult megfelelő működése érdekében."Nem kavarhat ez be esetleg neked?
-
Storms
őstag
válasz
westcoastog #3546 üzenetére
Semmi nincs fent. Csak a catalyst. Itt olvasom: link , hogy soknak ez a gond. Jó 10 fokkal melegebb igy a kártya.
-
Storms
őstag
válasz
westcoastog #3538 üzenetére
Nekem sem veszi vissza a 12.10 és a 12.11 sem. Előtte a 12.9 volt azzal jó volt. Driver sweeper-el pucoltam le előtte mindent. Most akkor mit lehet csinálni?
-
embe
nagyúr
Lenne egy olyan kérdésem: akinek ez a SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition OC 1GB GDDR5 karija van, mit kapott hozzá tartozékokat?
Ez a kis dobozos IPON-os, nem ilyen nagy dobozban van. -
embe
nagyúr
válasz
westcoastog #3534 üzenetére
Nekem a 12.11-es béta van fenn, és minden jónak tűnik. Még mielőtt olvastam a hsz-t amit írtál, telepítést követően, külön néztem ezt, és nem vettem észre hibát. Most készítettem egy screen-t.
-
punk17
aktív tag
válasz
westcoastog #3538 üzenetére
Telepítés előtt letörölted a régi drivert?
Én is így szoktam azért kérdeztem. De érdekes, esetleg nincs fent valami tuning progi ami bezavarhatja?
-
westcoastog
veterán
12.8 ment vissza és most már jó, érdekes hogy a 12.10/.11 is dettó ugyan azt csinálta.
Nagyon régóta nem volt már gondom catával, és mindig fel szoktam tenni a legújabbat, ez most elmarad.(#3539) punk17
Telepítettem már párszor catát.
Szóval igen úgy szoktam régi le, reboot, új fel, reboot kész. De mondom a 12.8 meg tökéletes. -
punk17
aktív tag
válasz
Nálam a 12.11 hibátlanul üzemel, az órajeleket is szépen vissza veszi és szokatlan GPU aktivitást sem mutat.
-
embe
nagyúr
Üdv Mindenkinek!
Ma beléptem a klubba én is ezzel a SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition OC 1GB GDDR5 karival. Gondoltam beköszönök ide.Ezt a GTX460SO-t váltotta le. Tesztekben kevesebb pontot dob, de amire használom, illetve amivel játszok azokban nem vettem észre visszalépést - visszaesést. Ugye az ember meg nem teszteket használ nap mint nap.
-
westcoastog
veterán
válasz
Béta sem veszi vissza.
-
westcoastog
veterán
-
Thomas1
addikt
válasz
savoyaeugen #3528 üzenetére
Nekem is Phenom II-m van, de ennek ellenére azt mondom, hogy ez az i3 gyorsabb.
Viszont gép összerakásában sokkal többet tudnak segíteni neked ebben a topicban. -
Janou
őstag
Tudom hogy nem ide való de azért megkérdezem. Szerintetek hogy a fenébe lehet az hogy a BF3 egyáltalán nem szaggatott, míg most felraktam a Modern Warfare3-at az meg igen? felbontás ugyanaz mint a BF3ba, de még a textúrákat is letettem mediumba. A töltés intronal rendszeresen 10 fps van, meg a játék közben is néha beesik a 25 alá. Tipp?
-
Thomas1
addikt
válasz
savoyaeugen #3517 üzenetére
Én is a 7770-et választanám, de az az MSI deszka helyett valami jobbat is kereshetnél, a 760-as chipset már nem mai csirke.
Plusz az a 420 W-os táp is gyanús nekem, mert nincs kiírva a típusa. Ha nem valami normális márka, akkor komplett gép vásárlása előtt ne ezen spórolj, megbízhatatlan táp miatt mehet a kukába a komplett géped. Chieftec, Delta, FSP jó választás.
-
törölt tag
Sziasztok '
Valaki segítsen pls ... hogy lehet rábírni VGA-t , hogy 3 kijelzőn is legyen jelkimenet , azaz aktívan mutassson képet ?
Kimenetek:
DualLink-DVI
és 2db DPVan a srácnak 2db DP --- DVI átalakító . Így ugye van neki 3db DVI kimenet . A háromból akármelyik kettő , de csak kettőn van kimenet .
Lényeg :
A 2db DP-DVI -n van 2db ACER monitorA DVI-n egy DVI to HDMI és ezen egy SAMSUNG 1080p TV
Akármit csináltunk akármilyen sorrendben csakis 2db kijelző kap jelet... Mi a rákfene a megoldás ide , hogy egy harmadik kijelzőn is legyen kép ?
Nem tippelgetők sejtéseit várom , hanem aki valóban tudja is a megoldást
tud segíteni - amit nagyon megköszönnék
-
Tomix24
addikt
Ha akartok gyorsulást. 12.11 driver letöltés
-
Atesz1978
senior tag
válasz
savoyaeugen #3517 üzenetére
A processzor is tökéletes a kártya kihajtásához!
-
savoyaeugen
csendes tag
Köszönöm a segítséget, ez lenne a konfig:
Alaplap
MSI 760GM (FX) részletes leírás
Processzor
AMD Phenom II X4 965 4x3,4Ghz
Memória
8GB DDR3 1333MHz - élettartam garanciával
Video vezérlő
ATi Radeon HD7770 1GB
Merevlemez
1TB HDD (2TB-os HDD-vel +9.000.-Ft)
Tápegység
420w
Optikai meghajtó
Samsung kétrétegű DVD-író
Hangkártya
7.1 csatornás Realtek ALC887
Hálózati kártya
Fast Ethernet by Atheros AR8132M
USB
hátlap 6db, előlap 2db
Csatlakozók
Legújabb 3. generációs PCI-E x16, PCI-E x1 -
Atesz1978
senior tag
válasz
savoyaeugen #3514 üzenetére
Én is a 7770-et mondanám mert az a leggyorsabb a felsoroltak közül! Asus vagy Sapphire az ajánlottabb gyártók!
-
oliba
őstag
válasz
savoyaeugen #3514 üzenetére
7770 a leggyorsabb és ár/érték szerint is a legjobb
-
savoyaeugen
csendes tag
Tanácsotokat szeretném kérni, ezer éve nem volt pc-m és szeretnék a újra venni egyet. nos... szerintetek melyik vga lenne jobb vétel játékokra....?
Ati 7750 1Gb
Ati 6670 2Gb
Geforce gt640 2 Gb
Geforce gt630 4Gb
Ati 7770 1GbKöszönöm a segítséget!
-
mackosajt
addikt
válasz
Atesz1978 #3508 üzenetére
Tudtam, hogy alaplapot kéne cserelnem, de nem tudtam, hogy ilyen hamar.
Szóval jó, ha egy órát használtam az "utód"ot, amikor a lapom úgy gondolta, ideje elszenderednie..
Szóval most úgy néz ki, végül új alapokra is helyezem a dolgot.
Amúgy azon egy óra alatt hozta a 6850 lazán a 7770 OC szintet, és még meg sem volt húzva! -
kerekfej
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest