Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blacki
tag
Hay
Szerintetek 9950 Be procinál 1.3 v örül a +12 V proci ágat dugjam be?
Most csak 4 láb van bedugva és gondolkodom a +4 láb bedugásás.
Csak nem tudom sose használtam , lehet valami kár éri a lapot?
Mer elvileg több feszkót kap a lap. -
babai
csendes tag
és a chiftec tápba jó az 500-as?
-
Wukiwo
senior tag
ez a táp mizéria az utóbbi évek hisztije
450W elég mindenre -még 4870X2 - sem volt gond -
babai
csendes tag
szerintetek játékra megfelel a következő összeálitás???
előre is kössz a segitséget !!!msi k9a2 platinum am2
amd athlon ×2 7750
ati radeon 4830 512mb (Sapphire)
1×2 gb kingmax 1066mhz
500 gb samsung 16 mb
chiftec 500 wegyébként meg nem a legeksztrémebb
játékokat játszok rajt -
GAbre
veterán
Tök zsír,mégis sikerült a vistám újra aktiválni!!!!
Köxi Bill Gate-s mégse vagy annyira pénzéhes....XD -
GAbre
veterán
Nem rossz eredmény,de azért az xp-nek is betudható az a kis teljesítménynövelés....
Mivel én vistán toltam!!!!Mondjuk árba kb egyformák!!!
De azért elismerem,pár ezret TALÁN lehet rajta spórolni,ha azt veszel inkább...
(Nembeszélve a dx 10.1ről...)Jah és thx az eredményt!
-
Wukiwo
senior tag
-
Tonyk
veterán
Feltettem a 3dmark06 -ot lévén most szereztem egy 9650-et, de nem fut. Elindítom, írja hogy "egy kicsit elemzi a renCCert, és hogy közben beáll mint a szög, stb." , de 20 perc után is itt tart ... nem megy tovább. 5let?
-
babai
csendes tag
(tidus) a te véleményed szerint játékra megfelel a következő összeálitás???
előre is kössz a segitséget !!!msi k9a2 platinum am2
amd athlon ×2 7750
ati radeon 4830 512mb (Sapphire)
1×2 gb kingmax 1066mhz
500 gb samsung 16 mb
chiftec 500 wegyébként meg nem a legeksztrémebb játékokat akarom vele játszani!
-
GAbre
veterán
Hát igen nincs nagy különbség,ha ati,vagy,ha Nvidia kari van benne a gépbe:
http://prohardver.hu/dl/upc/2009-03/10/182302_qypadalqooogucet_3dmark06_2500mhz.jpgIgaz nekem 2500Mhz-en pörög a procim
a karim +:
9800gx+ core:765Mhz
Memory clock:1100Mhz
Shader clock:1898Mhz -
GAbre
veterán
Köxi!Hát jah kicsit kábelrengeteg van!De sajna mostanában sokat kellett vele bíbelődnőm,és már tele volt(van) a hócipőm!
Hol ezt kellett kicserélni rajta,hol azt cseréltem,most + szopok,a vistámmal,mert eddig eredeti volt!De mióta új alapom van,1x-űen nem akarja +hekkelni 1 program,se!
Így kénytelen vagyok,még1x +venni....Csak most na'on lerobbantottam magam a anyagilag!...
Hiába "gazdasági válság van"Nálam is!!! -
jucye
tag
Majd töltök én is képet a gépbelsőről.
Kicsit drótdzsungelben élnek az alkatrészeid ahogy látom (mondjuk ez nálam is fennáll).
Nekem sokkal kellemesebb hőmérsékleteim vannak:
- proci idle 32-33 / prime95 42-43,
- gpu idle 39-40 / folding@home 58-60.Nekem 4830-as ATI karim van.
-
GAbre
veterán
Nah nekem így néz ki a házam:
http://prohardver.hu/dl/upc/2009-03/09/182302_wqauww49vcfz9ldg_1_2.jpg
És amint írtam stabilitás tesztnél megy fől 60 fokra a procim!
De ha leáll a teszt,akkor visszaáll 40-45 fokra!
Alapjáraton + minden 30 fok körül van!Kivéve a Gpu-t!!!!
Jah és mi az senkinek sincs 4ezres szériás Ati karija????? -
adorjant
őstag
ezeket már alaposabban megnézegettem,sőt 770-ds3-r is csinált valaki slot1 hűtőből fethűtést
igazából egy ramsüninek sincs olyan pici felülete,de ha annyi amennyi,akkor is több,mint maga a pici "chip",plusz ugye még szellőzik is...
fene tudja.
az a nagy dilemmám,hogy egy készlet ~2000 ft,ennyiből majdnem normális fethűtést is kapok,csak ugye furat nincs.kétoldalú hővezető szalaggal meg ki tudja meddig maradna a helyén "ekkora" súly... -
jucye
tag
-
adorjant
őstag
a procihűtő úgy van kialakítva,hogy a procival érintkező rész,és bordák között átfúj a venti,szóval jut egy kis légáramlat arrafelé is.
a táp alatti venti meg ugye pont a fetek fölött van.
tehát pici bordával is érnék el említésre méltó eredményt,véleményem szerint.ezt a noctuát egyébként semmi pénzért nem barkácsolnám,így jó ahogy van
most még nincs szükségem tuningra,alap órajelen is eldöcög,de több évre építettem a gépet,szóval némi tartalék elfér a jövőre névze.
DaDy0219:
a deneb nem rossz,bár személy szerint picit többet vártam.nagyon-nagyon jelentős sebességbeli különbség nincs,magasabb órajeleken járnak.én is gondolkodtam,hogy most amíg elég jó áron el lehetne adni az agenát,veszek egy kisebb denebet,de mivel semmiféle hiányérzetem sincs a 9750el kapcsolatban,marad. -
jucye
tag
válasz
adorjant #5855 üzenetére
A fetekre bizony elkellene a hűtés, ha nyújtózkodsz, mert még a végén megsütöd őket.
Szerintem 1,35V-on járatva a procit már felvesz 125-140W közötti értéket is. Ahogy nézem a lapod nincs a feteknél furat, amibe be tudnád pattintani a hűtőt. Így marad a ragasztás, meg a házi barkács. Szerintem a ramsünik kevesek lesznek, de több mint a semmi. A proci hűtőd nem fújja arra a "passzát" szelet? Mondjuk ha kicsit meghajlítod az alu lapkákat a hűtőd aljánál, persze ha van hozzá elég "bátorságod"...
-
jucye
tag
válasz
DaDy0219 #5860 üzenetére
Szerintem 4 mag több mint a 3, igaz már Deneb magról beszélünk 45nm-en. Mondjuk az L3 cache több az X3 7xx-ben mint az öreg X4-ben.
Én 9850BE-t használok 9950BE alapórajelen, szerintem hasonló teljesítményük lehet így. Én személy szerint meg vagyok vele elégedve teljes mértékben.
A táp elég lesz szerintem, főleg úgy hogy 9600GT-d van. Ha erősebb VGA-d lenne akkor is elég lenne.
-
DaDy0219
tag
Sziasztok!
Melyik éri meg jobban?
Phenom II X3-as kiadás, vagy a Phenom 9950 X4 CPU?
Jelenleg az utóbbira hajlok.
...ja és a CPU-nak a Corsair VX 450-es táp elég lesz?További konfigom az adatlapomon.
Köszi! -
GAbre
veterán
válasz
TomBoy1986 #5821 üzenetére
Huh
nem is köxönöntem +!!!Bocsi.....
Köxi,a választ! -
GAbre
veterán
válasz
Hurkaleves #5856 üzenetére
Mind1,ez is elég érdekes infó!
Mert én arra vagyok kiváncsi,h állítólag amd-s alap,ati karival jobban megy!
Nah én is ezt így gondoltam,de az eddigi bizonyítékok nem ezt mutatják!...
Linkeltek 3dmark tesztet be nekem ide!Az se volt jobb vagy sokkal jobb
Majd még eldöntöm,ha lessz időm,me mostanában a vistámmal bajlódok! -
adorjant
őstag
na kicsit megkergettem én is ma este a 9750et.
érdekes volt,mert eleinte 2.9en is stabilan futott,aztán egy újraindítás után már nem
2.7 körül tudtam stabilan belőni ezek után,min. feszt nem néztem,1.35ön járattam végig.
pozitív,hogy a c&q működött.procihőmérséklettel nincs gond,még full terhelésnél sem melegszik át a hűtő.
a fetek nem kicsit voltak melegek,azt gyanítom,hogy amiatt lett instabil egy idő után...gyárilag semmi nincs rajta,úgyhogy lehet megérne némi bordát.
ramsünikre gondoltam,de néhányan azt mondták,hogy az ide édeskevés.
vélemény? -
GAbre
veterán
Srácok vki segítsen?Olyan infó kéne,hogy ha van vkinek 9850-es körüli 4 magos phenomja!
És ahhoz vmi ati 4850!Nah kb. ennek a konfignak érdekelne,h 1280ba minden fullon(vista)alatt a Chrysis,vagy a Chrysis warhead!hány fps-el fut!!(Jah és AA nélkül)
Mondjuk mindkét játéknál a legelső pályán?
Thx ha valaki ezt +írja!!
Majd holnap én is írok eredményeket,h nálam mennyi! -
Tidus
addikt
De az a baj, hogy a pista DX10-ben fut, az meg kívánná a teljesítményt, maximálisan amit bír a cucc, viszont nem engedi a tuningot! De komolyan gondolkodom hogy gyalulom az egészet és vissza teszem az XP-t!
Pl: az ATT-t nem engedi futtatni, pedig Vista változatot tettem fel! aAz első telepítés után beálítottam a dolgaimat, aztán következő bekapcs.-kor kiírja hogy alacsony a program beállítási fokozata, amin nemtudok javítani és megnyitni sem tudom ez miatt, aztán gyalultam, és alap beállításnál is ezt írja ki!!! -
kts88
aktív tag
válasz
kircso13 #5847 üzenetére
Nézz az adatlapomra, és döntsd el.
Amúgy teljesen mindegy milyen a lap, csak legyen rajta szabad pci-e slot. Elvileg egy 1x slot is megtenné, de nekem a 8600gt nem éledt fel benne, de 4x 8x slot már biztos jó.
Egyébként ha nincs kéznél nv-s vga akkor felejtős, mert csak néhány játék kamatozik belőle.Tidus akkor már biztos a pista a ludas, mert írták, hogy vista alatt kevesebbet megy a cpu.
-
kts88
aktív tag
Lehet vista bug.
Régebben az XP csinált neked ilyet?pisztoly Elvileg egy 8500 már megteszi, az már jelent egy kis töbletet, de a 8600gt az optimális. De ha az embernek izmos nv karija (gtx280 fölött) van akkor 9600gt alatt semmi nem jöhet szóba, de itt már magában a gt200-as proci is jelentős nem kell neki segítség. Az alaplapi int vga pedig valószínüleg neked soha nem fog segíteni, mert az ati nem támogatja a physics-et. Bár ez csak üzletpolitika, mert már megcsinálták, hogy fusson egy 3850-es karin a physics, és az nv ennek kifejezetten örült!
De ez érthető, mert az nv egymaga van a physics-el míg az amd és az intel is a havok melett tette le a voksát. -
Hurkaleves
őstag
ezek a megmagyarázhatatlan jelenségek.....
.....a legidegesítőbbek! nem igazán tudsz velük mit kezdeni..más1: fizikai gyorsítónak minimum milyen kari kellene?
más2: kár, hogy az integrált vga-mat semmire sem tudom használni...
jó lehetne egy kis plusz kraft-nak vagy egy kis fizikai gyorsításra vagy ha nem gémelek akkor csak az menne (hibrid mód)....de nulla...
mikor az integrált vga-t kitalálták gondolhattak volna egy két ilyen alternatívára.. -
Tidus
addikt
válasz
Hurkaleves #5843 üzenetére
Hát van az úgy hogy befut az ember egy kis túl töltésbe, főleg a spontán bulik a veszélyesek!
kts88 nincs NV kártyám de ha lenne biztos kipróbálnám! Viszont jó ismerni ezeket a dolgokat mert ha az ember hozzá tud jutni egy NV karihoz ár alatt, akkor van értelme a megvételén gondokodni!
Más, újabban fellépett nálam a következő probléma: ha tuningolok , és lefut a DMark és stabilitás teszt minden oké! Viszont ha kikapcsolom a gépet hosszabb időre, betőltéskor lefagy! Állítok minimálísat a bios tuning beállításain, akkor megint jó minden! Álltalában a volt-okon szoktam levenni v. hozzátenni, !
-
-
kts88
aktív tag
válasz
Hurkaleves #5839 üzenetére
Először is egy cikk janos666 tolmácsolásában, ha jól tudom ő volt az első (világviszonylatban is) aki ezt meglépte.
Mivel felraktam egy XP oprendszert, a lapomon meg van bőven pci-e, gondoltam akkor üzembe helyezem a régi karimat is, mert pista alatt nem ment. Egyszerű volt a dolog, radeon geforce be majd felraktam a drivereket (legújabbak), és az nv driverben engedélyeztem a hardveres gyorsítást. Bár volt egy kis gubanc, mert kiterjesztettem a monitort az nv karira is, de ekkor a radeon nem volt hajlandó menni, végül is megoldódott.
Bár a nurien teszt nem hajlandó futni, de a fluidmark gyorsult, a Warmonger nevű játék pedig játszható szinten van (physics nélkül iszonyat szaggat, még erősen tuningolt 3 magos melett is) -
Tidus
addikt
Én típust nem is javasoltam, azért mondtam hogy rágd végig mit érdemes! Vegyél Gigabyte-ot, Gainward-ot, Toxic-ot, v. IceQ-t, talán az utobbi a legjobb, ezek megbízhatók, az MSI szintén nem! Alaplapban, sem mindegy Asust veszel v. AsRock-ot, ugyan azon kategóriában! Bár nekem is volt AsRock lapom és nem volt vele problémám, de ez csak egy dolog, az álltalánossághoz képest!
-
babai
csendes tag
(tidus) én átböngésztem az oldalt amit adtál !
de olyan is van hogy a kari többször megadjamagát ! ez mért van?
ez a 4850 Sapphire -
kts88
aktív tag
Egy cpu stress program, megnézheted, hogy stabil-e a rendszer az adott órajelen. Ehez legalább 0,5-1 órát kell futtatni.
pisztoly Mind tudjuk a a félvezetőkben ha nő a hőmérséklet akkor egyre több szabad töltéshordozó szabadul fel benne, szóval ha melegítesz egy félvezetőt az mégjobban fog fűteni
. Az elektronikában tipikus példa erre a hőmegfutás, ami diszkrét tranzisztoroknál fordul elő leggykrabban (az ic-k okosak és megvédik magukat) szerintem az a 61 fok olyan hőmérséklet akar lenni ahol még éppen bennemarad a 125W-os tdp keretben (gyári paraméterek mellett)
. A 9950-nél is van 125 illetve 140W-os változat. A 125W-oshoz ha jól emlékszem 2-3 fokkal alacsonyabb hőmérsékletet írnak. -
GAbre
veterán
válasz
Hurkaleves #5828 üzenetére
Mi az a Prime????
-
Tidus
addikt
Én 4850-es karit tudom ajánlani, persze attól függ mennyi pénzed van a VGA-ra, de a konfig terveidet nézve elég lessz! Tudom ajánlani ezt a fórumot, rágd végig és olvasd el a téged érdekő hozzászólásokat, lehet tanulni, és eldönteni mit vegyél, a boltosra soha ne hallgass, csak az üzletet, az érdekeit, és a hasznot nézi!
De ha ebben a fórumban is körül nézel, szinte mindenkinek az van, nekem előtte 3870-em volt, az is megállná még mindig a helyét!
Az alaplapodra visszatérve, Az AMD chipset Radeon kártyához van kihegyezve, a többszörös C. F. lehetőségről nem is beszélve!
Olvasd az utolsó kettőt el, itt! -
kts88
aktív tag
válasz
Hurkaleves #5828 üzenetére
Mvel az én procimra 73 fokot írnak , gondolom ennyit vígan elvisel az agena mag is (egy és ua az enyémmel), csak ekkora hőmérsékleten biztos kilép a gyári tdp keretből is.
De mivel nálad intenzív tuning van nem hiszem, hogy ez gondot jelent -
GAbre
veterán
válasz
Hurkaleves #5826 üzenetére
És nálad,h fokos????
Majd küldök képet,h h áll az enyém!
Csak most újra kell raknom gépem!!! -
Hurkaleves
őstag
én egy nem igazán tuningbarát procit fogtam ki (ahogy szoktam
) és így 1.45 volt kell a 3088 mhz-hez
viszont elég jó pwm hűtés van lapon a procin meg egy igen jó scythe mugen hűtő a gép pedig teli van 12-es ventikkel (low rpm-en) szal a szellőzés tutkerájos!cpu szorzó: 14
az fsb 220
ramok 1176mhz 4-5-5-5-15 (2,2 volt)HT: 2200mhz
NB: 2200mhzACC: auto (ilyen neked nincs..)
-
GAbre
veterán
válasz
Hurkaleves #5823 üzenetére
Te milyen beállításokkal tuningoltad a cpu-d?
Én 14.5 szorzó!
1.33 voltage
és 207 fsb!
De vmiért tegnap magától visszaugrott a szorzó,és ha betöltöm a tegnapit,akkor lefagy! -
GAbre
veterán
Jól vettem észre,ha növelem a voltage-t,akkor jobban melegszik a proci?
Jah és nemtu'Om mennyire gáz,de ha stabilitás tesztet csinálok,akkor felmegy 59,60 fokra a proci Hőmérséklete,de ha leáll,akkor visszaugrik 50 alá!(40-45)
Csak azért kérdem,mert ha jól tudom a max. üzemi höm.-e az 61 fok!...... -
babai
csendes tag
igen ö az,az alaplap!
a vgá-ról szólva nekem ezt ajánlották a boltban és az ismerősök is!
akkor te szerinted ez nem jó választás ! és mért nem?
amit te ajánlasz vgá-t azt a pontos megnevezése szerint küld el légyszives !
előre is kössz a segitségedet! -
GAbre
veterán
Vki akinek van phénom x4 procija,vagy Athlon x2ője!
És ati 4850 környéki vgája van!
Az dobna 1 3dmark eredményt????
3dmark 06,és vantage a versenyzők neve!!!
Elóre is köszi!!!! -
Hurkaleves
őstag
1. nem lesz semmi baja a vga-nak és a cpu-nak ha tuningolod!
(az egész hardver-ben a cpu-k a legkitartóbbak! ha valami kihal a gépedben az biztos, hogy a cpu lesz az uccsó...persze még ésszerű fesz mellett...bár akkor is a lap halna ki a proci alól..)
2. az a lap pedig nem biztos, hogy bírja a tuningot...de egy valami azért igaz abban amit mondtál, hogy a lap befogadó képessége -hardver téren- jó.
összességében a koncepció jó lesz! és egy csipetnyi tuningal is meg tudod majd fűszerezni akár..
-
babai
csendes tag
hát én nem szeretném húzni a vgá-t és a procit sem mert szerintem ha egy pocesszort piacra dobnak egy alap órajelen akkor szerintem azt egy tuningolással csak röviditünk az élettartamán ! azért is gondoltam erre a procira ! és persze a vga-ra ugyanez igaz!
a lap pedig birja a tuningut és egy pár évig az biztos hogy befogadja az uj alkatrészeket ,
de persze a hozzá kompatibilis cuccokat! a ram -ról meg anyit hogy csak 800mh-en használom és 2×1 gb kingmax! szóval mi a véleményetek erről a koncepcióról!?? -
GAbre
veterán
JAh gigabyte-al vigyáznék,mert jópár embertől hallotam,és ismerősömnek is van 1 olyan karija,amin a gyári cd-s driveren kívűl nem enged fel ujjat!Az pedig vmi 177-es driver!
A legujjabb pedig a 182!Ez jó 30%os teljesítménynővekedést jelentene,ha felengedne 1 ujjab drivert!!!
NEm beszélve a jövőről....... -
Hurkaleves
őstag
"sziasztok tanácsot szeretnék kérni mert uj pct veszek és egy amd phenom 9750-es pricit választottam hozzá szereintetek jó választás!"
ez most kijelentő mondat volt mert már valaki ajánlotta? vagy kérdőnek szántad, hogy ajánljuk e?
egyébként jó választás lehet...ha árban is helyén van. a proci szerintem alap órajelen is elegendő ahhoz a vga-hoz..
a táp is elég lesz..
a vga sem egy utolsó.. -
babai
csendes tag
sziasztok tanácsot szeretnék kérni mert uj pct veszek és egy amd phenom 9750-es pricit választottam hozzá szereintetek jó választás!
msi k9a2 platinum alapba lesz!
és meg egy kérdés hogy Chieftec 500w tápegység az elég lesz -e bele? előre is kösz a segitséget!
videokártya az egy 9800gt g-force (gigabite) -
GAbre
veterán
válasz
Hurkaleves #5808 üzenetére
Beszélgettem a lapomról(nemrég szereztem be)
Csak a procit,most cseréltem le kb 3 napja!
Így nem írtam oda!Mivel gondoltam itt kérdezem meg..... -
Hurkaleves
őstag
próbáld meg 14-es szorzóval és fix 1.35 fesszel...(fsb marad 200-on)
ha műxik akkor próbálj rá a 15-ös szorzóra is!
ha az is műxik akkor prime95=> small ffts teszt! ha fagyi vagy restart van akkor vedd vissza a szorzót 14,5-re és úgy is prime! ha kaki van akkor 14x-esre...
feszt már nem biztos, hogy adnék neki mert a feteket a melegedéstől semmilyen borda nem védi....
így lépésről lépésre próbálgasd..
bár nem tudom a lapod kapacitásait, deee.... utána kérdeztél már esetleg a lapod topikjában kinek mi a tapasztalata?na most tente..
-
GAbre
veterán
válasz
Hurkaleves #5802 üzenetére
A 2.1.5őssel az x2-es athlonommal is ezt nyomta!
Aztán jött a phénom proci!
És leszedtem a 2.1.6-osat!És elindult!....
De most + nem akar elindulni.....
Bioszból állítottam szórzót 12.5 az alap
És felnyomtam 15re!
Ekkor is lefagyott,akkor átálítottam 14-re és felnyomtam az fsb-t 208ra!
Nem rögtön,de COD 4-be játék közben!
Mondjuk,nem vagyok nagy "tuningszakértő"!
A voltage-t autón hagytam!
Jah és a ramok nem bírják a húzást!Ezért az Fsb-t nem igazán akarom piszkálni..... -
Tidus
addikt
válasz
Hurkaleves #5804 üzenetére
Szerinted?
Nem nézi, hogy segítenek-e?
Megkéne probálni más teszt progit! -
Tidus
addikt
válasz
Hurkaleves #5802 üzenetére
Én Phenomot látok a cuccok között!
-
Hurkaleves
őstag
lehet intel magos a procid?
asszem nekem is dobott egyszer ilyet....
és asszem talán egy másik overdrive verzióval jó volt...vagy valami peccsel...
már nem is tudom..
ne kérdezd melyik volt....leszedtem és töröltem..
bios kell oszt annyi...Tidus nem ott lesz a gond....
maga a progi nem indul...azért a kezelő felületnek tuning mellett is el kéne indulnia.. -
Tidus
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest