- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Amazon Fire TV stick/box
- Androidos tablet topic
- SSD kibeszélő
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fitzgerald
veterán
Itt is megkérdem, mert a VGA topikban úgy tűnik nem lesz válasz.
AMD Virtual Super Resolution konfigurálható valahogy, hogy ne csak a 4K és az 5120x2880 legyen a két választható felbontás, hanem be lehessen állítani custom felbontást is, ami nagyobb mint a monitor natív felbontása (RX 5700 + XT BIOS)?
Raden Settings-ből nem lehet megoldani a dolgot a custom felbontásoknál. Csak a 2 említett VSR preset, illetve a natív, vagy annál kisebb felbontásokat engedi beállítani...Amúgy nekem XT BIOS-al 2012 MHz-en atomstabil a kártya 1102mV-on egy egészen elviselhető fan profillal (85% a teteje 75 fok felett). Ez már azért eléggé XT territory. A legmagasabb core 72 fok volt, a legmagasabb junction meg 83, de az tényleg a legteteje. VRM 65 fok körül max. Ref hűtős.
Szóval tökre elégedett vagyok ezzel a kártyával.
[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Rekro
aktív tag
Jó neked nálam seasonic focus plus 650w van és most azt csinálta, hogy a kettőből az egyik monitort kapcsolta ki a másik vigan ment. Aztán manuálisan kikapcsoltam amelyik nem ment és utána az is vígan ment tovább. Tudom, hogy nem ár függő a dolog de k.va bosszantó hogy egy 170ezres kártyánál ilyenen kell idegeskedni. És nem játék közbe csináltam eddig nálam hanem 0gpu igényes munka közben.
-
Mumee
őstag
"TechJesus" Vega56 modded fogyasztás.
[link]
Tehát cirka 54A 12V ágon csak a VGA-nak peak-ben, miközben a legtöbb csatlakozó (nem a vezetékek) 30-40A-re van hitelesítve.
[link]
2db Vega64 mérve 1000W körüli peak-el quiet BIOS-al.Sajnos a peak-je a Navi-nak hasonló, az average alacsonyabb.
Nem arról van szó, hogy ez majd mindenkinek minden gondjára megoldás.
Elsősorban bizonyos stutterek esetén és gép újraindulásoknál lehet ez egy lehetséges ok.(#2891) padam87 : Gears5-nél nekem is vacak volt v-sync-el (30-60fps), freesync vagy enhanced sync plusz fps limit viszont hibátlan, de én személy szerint csak kipróbáltam v-sync-et sose használnék.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Vega-hoz több ilyen infó van, még ha a logika nem is ezt diktálja single rail tápoknál, egy próbát megér.
[link]
Itt a cikk végét érdemes olvasni, az 1200W-os Corsair táppal 1 split kábelen nem tudtak teszteket se futtatni. Sok Corsair tápon át lehet kapcsolni multi/single rail mód között, de kétlem hogy nem átkapcsolták volna mielőtt kábeleznek.
[link]
Itt jobb és rosszabb tápokkal is nézve benchmarkokat, Vega 64 OC-t egyik se futtatta le, stockon is csak néhány, köztük a 600W-os FSP Dagger 80+ Gold minősítéssel, ami nem egy rossz táp mégha nem is kiemelkedő.
[link]
Ugyanúgy Vega, mert mint mondtam ahhoz több elérhető tapasztalat van, de miért is lenne másképp ez Navi-val, AMD-AMD.
Corsair HX1000i táp 1 kábelen és neki sem ment, csak miután átváltott 2 kábelre.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Itt is vannak érdekes tapasztalatok. Nagyon sok embernél a tápegység a gond és XT-nél normális tápokkal továbbra is sokan írják, hogy 2 kábel 1 split helyett megoldotta a gondot.
Mint korábban írtam Vega is felment peak 600W-ig, lehet hogy ajánlott tápnak azért adta meg itt is az AMD a 600W-ot, "to be on the safe side" .
[link]
[link] -
M0ng00se
őstag
Ha már mindenkinek monitor hibája van én is bedobok egyet, bár ez kevésbé zarvaró. Ha kikapcsolom a monitort és vissza, akkor nincs kép, csak a kihúzom majd visszadugom a vezetéket. Tipp?
szerk.: ha magától "kapcsolja le" akkor visszajön a gép, érdekes rx580-nál pont azért kapcsoltam ki azt a funkciót mert akkor ez nem működött de ha ki meg bekapcsoltam jó volt[ Szerkesztve ]
V6
-
Kódos
aktív tag
Szia én is találkoztam ezzel a problémával,nekem sima 5700-am van és nekem játék közbe csinálta alt-tab után.De azóta miota vissza áltam az auto undervolt beálitásra és nem babráltam semmivel azota eltünt ez a gond.Probáld meg nálad mit csinál.
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Összeraktam egy configot egy Nitro+ 5700xt-vel. És már többször jelentkezett, egy olyan effekt(nem is játék hanem egyéb használat közben), hogy egyszerűen kikapcsolja a monitorokat és a gép simán megy tovább, de csak blackscreen van. 19.9.2 driver van fent(Radeon beállítások verziója2019.0910.1749.32088.)
Esetleg más találkozott ilyen problémával van ötlet, hogy mi okozhatja? Munkára is használom a gépet ezért nagyon bosszantó a dolog.
Köszi
-
Krisz0418
őstag
Mit javasoltok a vga kártya alátámasztására? Nagyon nincs vizszintbe, kitepheti a pciet? B450 aorus elite
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Tyrel
őstag
-
Krisz0418
őstag
válasz Stukker1987 #2874 üzenetére
na, de tényleg nekem stabil. Játék függő is amúgy, ha division 2-be 60ra lockolom az fpst akkor 400-900mhz között ugrál de tartja a 60fps-t
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
pippin12
tag
válasz Stukker1987 #2871 üzenetére
Játék függő , valamelyik alatt dobálja a mhz-et másiknál meg nem.
-
Krisz0418
őstag
válasz Stukker1987 #2871 üzenetére
szia, nekem sima rx 5700 pulse-om van. Nekem nem dobálja már a mhz-eket. Belőttem 990mv 1850mhz, 930mhz vram-ra. Stabil mint a magyar forint. Normális venti profillal ami elfogadható hangal jár hosszabb megterhelő játék értsd: division 2 ultra, 65fok fölé nem megy a vga. Wattman-ba kicsit állitgatsz itt ott, teszteled, oczol és szuper kis kártya. De persze előfordulhatnak hibák, bugok, még nagyon új kártya hogy hibátlan legyen.
-
Stukker1987
senior tag
Sziasztok
Eladtam az RTX2060-am és tervezem/terveztem 5700/5700XT-t....viszont ahogy a fórumot olvasom elbizonytalanodtam...
Szinte csak negatív tapasztalatokat olvasok az utóbbi időben microllaggról,MHZ dobálásról stb...
Tényleg ennyire gáz vagy csak a negatív magyar szem láttatja velem ezeket?
Egyébként Pulse-t néztem ki akár sima akár XT 5700-ból...
Megj: Hozzá kell tenni hogy nálam soha semmi sem jelentkezett a bug-ok nagy részéből,bár az Nvidia oldalon valahogy mindig fluidabbak voltak a játékok számomra,annak ellenére hogy gen váltáskor az AMD jobb FPS-t kapott...
[ Szerkesztve ]
Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.
-
phgergo
aktív tag
Keppel valaki megtudna mutatni hol kell alitani a feszt 1.150re?
Hoppá, már tele vagy bejglivel? Akkor gurulj be a T4tt0id Twitch csatornájára, mert most egy 20.000 FT értékű PSN/Steam feltöltőkódot sorsolunk ki! ️ Lehet, hogy a következő játékod már nem csak a Streamen fog pörögni! https://www.twitch.tv/t4tt0id
-
R3laX
addikt
Így hogy tesztelgettem a kártyámat egy kicsit én is, bár most orrba-szájba melózok, ezeket tapasztaltam.
3DMark: 920-ig bírja a memória, pontszám szépen hozza amit kell. GPU 1.150V-on 2100-on is elmegy.
BF5: Jól boostol a kártya, elmegy akár 930MHz-es ramokkal is, nincs drop, stabil. Itt is bírja a 2100-at.
Gears5: Akár 940-en is futnak a ramok(bár inkább itt is 930-cal ment többet) , pedig szépen meg van hajtva a kártya, OC nekem sem hoz nagyon többletet az alap OC-hoz képest. Itt 2100 1.165v-tal is fagyott. Maradt a már stabil 1.135v 2040MHz.
Forza4: 930-as mem behibázott fagyás, még mindig a 920 a stabil.
Quake Champions: Alapból egy trágya motorral megírt valami. Nekem is droppolgat magasabb graf beállításokkal. Betöltéskor összevissza akadozik. Itt talán jobb a 9.2, mint a 10.1 driver. Magas beállításokkal is meglenne a 200FPS átlag vagy még felette, de nem nagyon tud mit kezdeni a kártyával. Katyvasz, bár az egész game az...
Azt tényleg vegyétek figyelembe hogy még elég friss egy kártya. Maximális kipörgetésre adták ki. Szóval ahol nem hajtja ki a proci rendesen, vagy vissza van véve 60-75Hz-es WQHD monitor miatt, droppolni fog. Ez már az a kategória ami mellé vagy beraksz egy 144Hz-es WQHD monitort, vagy egy 240-es FullHD-t. Esetleg egy 4K 75-öst. Egy minimum Ryzen 5-ös proci, vagy i5 8. Gen kell mellé.
Vega 56-tal én is szívtam Quake Championsben, mert full low beállításokon nagyon droppolt, közben nem produkált annyi fps-t, amennyit tudna a proci+vega kombó. Ezt úgy küszöböltem ki, hogy P3 state-től ugyanarra a frekire+feszre állítottam a görbét p7-ig MSI AB-ben.
Itt most az a gond, hogy csak 3 state van és ha egyenesre is lövöm a grafikont, akkor is visszaugrik a minimum. Szóval nem menti el, csak a maximálist. Néztem Wattman-ban is ugyanez van.
Vegánál külön volt erre egy profilom és lowon 220FPS átlagon pörögve is csak 130-140W körül kajált.Legjobb lenne ha itt is meglenne a 7db Pstate. Nem? Vagy ez így marad már véglegesen? Sztem így ki lehetne küszöbölni a durva droppokat.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ha ez már jobban vigasztal nekem rtx2060superem van az is micronos. Bár 16.2-t megy, szóval elég jót kaptam belőle. Egyébként tegnap tuningoltam, nagyon jól húzható a kártyám pedig gyári oc-ja is nagy, viszont gears 5 benchben kemény 3fps-t jelent csak, szóval marad full alapon, ennyi fps-ért én nem hajtom szét a kártyám.
-
AlienApollo
tag
válasz phgergo #2853 üzenetére
BF5nél nálam dx11be 900mhz fölé nem is ment, irtam is h elengedtem de azert probalkoztam a beallitasokkal, es dx12-vel VSR off és Enhaced Sync off (amiket a driver magatol eroltetett h kapcsoljam be) mar a clock 1800-1950 kozott van es nincsenek FPS dropok es sokkal simabb de meg igy is erzem h picit docogos... mintha random 15-45 mp kent egy pillanatra megallna, single playerbe valszeg nem is lenne zavaro de multiba azert eleg idegesito...
Ha 75hz es monitoromhoz lovom be az fps limitet akkor persze ugyanugy osszevissza ugral a clock de igazabol pont leszarnam h ez meg mindig nem az igazi ha cserebe teljesen kihajtva nem lennenek ezek a kis recegesek.
De majd meg probalkozom mert aztan az is lehet a halozat vagy win10 update vagy barmi mas is kozre jatszik.
-
arabus
addikt
Hát nem vigasztal mert ezt ki.b.nak tartom a gyártoktol.
Miért csak a piszok NV kártyákat tolják?[ Szerkesztve ]
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arabus
addikt
Szerintem meg a kártya biosa is és a driver is bugos.
AZ meg hogy a memoriak nem mennek a ref kártyán 2000-et sem?
Aláirom hogy a customokra ráteszik a hitvány micront mert a samukat
mind az NV vette meg de mégis felháboritó.
Én még mindig csak itt tartok.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Mumee
őstag
Windows Update-be nemrégiben bekerült egy AMD Chipset driver, egy próbát megér.
Csak tippeket tudok adni max, mivel nincs ilyen problémám. -
Krisz0418
őstag
válasz phgergo #2853 üzenetére
Division 2 ugyanez, eddig szabadjára engedtem.. Maxon 90-130fps. Most lockolva van 60ra es ugyanez.. Mikrolaggok, fpsen meg se látszik de ahogy futok érzem hogy mintha folyton megreccsene a játék. Mintha mpkent 15rol 60ra ugrálna.
-
phgergo
aktív tag
Tudom unalmas már pár embernek de azt hittem hogy lassan egy hónapja megoldódik ez a mizéria..... full hd monitorom van még mindig, és eszméeltlen fps drop van, hiába a VSR az anti lag vagy chill. Battlefield V Multiban élvezhetetlen számomra, hogy érzem hogy vannak megröccenések. Hiába állitok FPS limitet grafikát bárkit.... AMD mikor a fészkes fenében akarod már megoldani a szoftveres baszakodást?
Hoppá, már tele vagy bejglivel? Akkor gurulj be a T4tt0id Twitch csatornájára, mert most egy 20.000 FT értékű PSN/Steam feltöltőkódot sorsolunk ki! ️ Lehet, hogy a következő játékod már nem csak a Streamen fog pörögni! https://www.twitch.tv/t4tt0id
-
Mumee
őstag
válasz padam87 #2851 üzenetére
TDC-nek annyi hatása sincs, az is olyan mint a power limit, attól hogy magasabb nem biztos hogy el is éri, mint 400W power limit 1800mhz mellett.
TDC állítgatásról volt fórum post is valahol. Se a GPU TDC se a SOC TDC nem változtat semmin, ha magasabbra állítod. Alacsonyabbra lehet, de ugyanolyan mint az Undervolt, stabilitási gondok lépnek fel egy ponton.
Így hiába magasabb az Asus-é kétlem, hogy azonos órajelek/feszek mellett más lenne a TDC igénye a kártyának. -
padam87
tag
Szerintem nem.
Az én tesztjeim alapján SoC voltage nem sok mindent ér, hibahatáron belül voltak a méréseim.
A curve módosítás az kell, azért is szoktam ide írni, hogy miket használok.
De én a TDC limit módosítását tippelem
Strix: 210A
Nitro: 189A
GX: 191A
Pulse: 177A
Evoke: 174A[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Na végre egy igazán jó hír.
Hardware Unboxed 7 hours ago We will have to re-review the Strix soon, they've released a BIOS fix after looking into our claims that it's too power hungry. Apparently there will be a tool on offer next week that'll easily allow existing owners to update their card. After the update the Strix will do well since it has the best cooler (without question better than the Nitro+), but it's still too expensive, so there's that.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz galaktikus #2840 üzenetére
Ha megkérhetlek, tudnál egy Superposotion tesztet lenyomni 1080p extreme-en, pontok és hõfokokra vagyok kiváncsi. Lehet alapon is, vagy ami a csövön kifér.
Kösz!
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
Kiváncsi leszek rá, vagy 18K HUF-al drágább mint a referencia.
-
Bossp
addikt
Ha a játék crash reportal kidob a driver pedig vissza dobja alapra a beallitasokat akkor a jatek hibazott vagy a kartya es ha a kartya akkor az inkabb gpu vagy ram tuning? 🤔 (Division 2)
[ Szerkesztve ]
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
nyul105
senior tag
Sima 5700 pulse is ajánlott?
-
R3laX
addikt
Érdekes, nálam 2100MHz-en 1.150V-tal fagy a Gears5. Lehet mert kiengedem az FPS-t ameddig menni akar. Monitornak nem akadály. Majd tesztelgetem még azért a Nitro+-ot.
Ez lehet olyan, mint amikor kisebb felbontással nyomod a bech-eket, ott hamarabb hibázik magasabb FPS-eken kisebb felbontáson, mint Ultrán 8x-os anti miegyéb.
szerk.: Bár még nem próbáltam mondjuk 900MHz-es ramokkal és úgy lejjebb venni a feszt. Az is közbeszólhat.[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
Turenkarn
-
ScomComputer
veterán
válasz MiklosSaS #2830 üzenetére
Nálam volt Pulse.....EZT produkálta....
-
gaborw
tag
válasz anatron #2832 üzenetére
Nàlam volt egy hétig, próba képpen. Amúgy Vega VII-em van. Semmi gondom nem volt vele, legújabb driver-al. Pedig vagy 15 jàtékkal kipróbàltam. Volt amivel óràkat jàtszottam. Teljeses jó kàrtya. 1440p 144hz-en. Freesync vagy anélkül. Azóta havernàl üzemel hibàtlanul 75hz-es 1440p monitoron. Nagyrésze ezeknek az anomàliàknak user error. Szuper kàrtya lett ez az 5700xt.
-
MiklosSaS
nagyúr
Mennyire jó választás most egy 5700XT pulse? Havernak kellene és jó ár/érték 5700XT kellene. Pulse-ra gondoltam mivel a Nitro drágább..
-
Mumee
őstag
válasz padam87 #2816 üzenetére
[link]
Túl érzékeny OCP miatt is lehet, illetve Vega-val is magas volt a a peak (~600W) .
[link]
Itt pl egy Corsair AX1500i-vel írják hogy socketenkénti limit gyárilag 30A, max 40A.
Ami persze normál körülmények között bőséges, hisz 12*40=480W, ami elég masszív egy OC-zott VGA-val is, de mint láthattuk fent pl. Vega-val 600W peak is lehet és a socket-re vontakozó védelem is közbeléphet.
[link]
Hozzátenném ilyen peak mellett az se lepne meg, ha maga a VGA lövi le saját magát. -
AlienApollo
tag
A gyári profil asszem 5200 körüli pontot megy nagyobb fesszel és hővel; az auto undervolt meg 5100 körül. Ez egyelőre stabilnak tűnik, és bár ha nem stock fan curve van nincs 0 RPM még így is összességébe halkabb lett, mert konstans 570 körüli RPM kevésbé zavaró mint 2-3 percenként 1500as felbúgás...
Memória órajel visszakapcsolt ha 1 monitorral és 30hz-el próbáltam , de úgy meg nyílván nem fogom használni. Ebbe az egybe nem vagyok biztos, hogy mennyit árt neki ha sosem kapcsol vissza és nyulgami állapotban is 55-60 fok körül van.
BF5-öt elengedtem, pár pálya van amin hozza a fix 75-öt minimális stutteringgel ; többin droppol rendesen. Majd remélem egy későbbi driver update orvoslja ezt és a fix memória órajelet is.
Ha más kiugró dolgot láttok vagy van valami amin érdemes még állítani szóljatok pls.
-
őstag
-
padam87
tag
Persze, ez mindenkinek tiszta szerintem. De általában az efficiency ratinggel együtt járnak a minőségi komponensek is.
Ezt a 2 kábeles dolgot már 5 éve látom, több féle kórságnak volt már ellenszere. Azért tartom piócás embernek, mert ez is működött pár helyen, aztán mindenre ez lett a gyógyszer.
Előző kártyámnál a coil whine miatt jöttek ezzel. Most kezdődik előről más problémákra. Ha valami alulméretezett, gyenge minőségű, vagy multirail tápnál mondják, akkor oké, elhiszem.
De minőségi single rail tápnál ennek az értéke 0.
-
Mumee
őstag
válasz padam87 #2808 üzenetére
Hülyeség nem hülyeség jópár embernek működik single rail PSU-val és ahogy linkeltem a Seasonic hivatalos videóját is, single rail PSU-jukkal is ajánlják a dupla kábelt a stabilitás érdekében 200W+ GPU-khoz.
Szóval még csak nem is csak úgy kitalálták az emberek és van is rá példa hogy bizonyos esetekben kell itt fórumon is és IRL is. -
Viiktor1989
aktív tag
válasz AlienApollo #2787 üzenetére
Köszönöm szépen 😊
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- rtx 2060/super videókártyát keresek
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest