-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
Vannak néha akadások ,mondjuk ez egyéni függő ki mennyire érzékeny rá.
A fent említett driver el meg sem rezzen semmi és idővel sem dob semmi driver hiányt.Imádom ezt a kártyát és szép is ,de sajnos kezd eljárni az idő felette ,lassan sajnos le fogom cserélni viszont maradni marad ,elrakom egy díszes torrentes gépbe.
Ritkán csinálnak ilyen mutatós kártyát mint a Nitro 5700xt volt ,és nekem még van rá 1 év alza garancia is. -
-
n0is3es
aktív tag
-
FoLey-v
addikt
MSI AB-t nem célszerű használni, az Adrenalin összeakadhat vele, elég az MPT+Adrenalin.
Igen tegnap meg is lett oldva a problémám. És bobalazs segítségével használom is a hwinfo64-et.Az áramkorlát nem csak órajelhúzáshoz jó. Segíthet egyenletesebb teljesítményhez jutni a játékok alatt.
Akkor kitolom 10-20%-ot,ahogy gtx 1070-nél is tettem. -
-
FoLey-v
addikt
MPT-vel még nem volt szerencsém,ha tényleg nem piszkálja a vga biost és téglává sem tudom tenni akkor megpróbálhatom.
MSI AB-vel GTX 1070-nél szépen tudtam belőni az alufeszt és boost órajelet,szépen is tartotta 2025/2038mhz 0.981v.
Itt is meglehet oldani hogy tartsa is azt a órajelet és ne dobálja? Áramfelvételi korlát lenne az amit ki kell tolni a csúszkát jobbra?Akkor mégsem olyan a helyzet mint RP's Lair videóban az adrenalin(fesz,oc) hangolása
-
n0is3es
aktív tag
Úgy értem idle módban mikor kikapcsol a monitor, felpörög elhalkul felpörög elhalkul plussz ki-be kapcsol a radeon felirat, azóta update kicseréltem a hdmi kábelt plussz secure bootot kikapcsoltam és abbahagyta
Plussz felraktam az msi afterburnert de azon kívül hogy kiírja a nevét a kártyának és a hőfokot semmit sem lehet állítani, az Aida továbbra is 1fokot ír a gpura és a hotspotra is
Egyébként idle modeban tehát csak böngészek 35 fok
-
PeAdam
tag
Megvásároltam a kártyát. Úgynézki 2 nap tesztelgetés után, hogy minden rendben a cuccal.
Sok rossz véleményt olvastam egyébként az RX 5700 XT ROG változatról, viszont én kifogtam egy meglepően hűvös példányt, FURMARK alatt is 66 fok volt a maximális GPU hőmérséklet. Játékban 63-64 fog körül megy.
Ráadásul Asus GPU tweakkel az OC módot is rákapcsoltam így 2066 mhz-en megy a cucc, bitangjó kártya.
Egy RX 580 rog strixtről váltottam, nagyjából ugyanazokat a hőmérsékleteket produkálja, csak dupla teljesítmény mellett. ( AC Vallhalla 40-50 FPS helyett stabil 90 FPS környékén megy FHD-ban ugyanazzal a beállítással)
95 ezer forintért azt gondolom jó vétel volt -
Csorbi
addikt
Annak a BIOSnak az eredeti változatát (módosítatlan, tehát gyári ventiszabályzással) tettük vissza amivel kaptam, nagy nehezen sikerült megtalálni. Nem ment egyik jóváhagyott TPU-s BIOS-sal sem, csak ezzel az ellenőrizetlennel. Legalább 5-6 változatot kipróbáltunk, többek közt az MSI fórumba belinkeltet is (#2. hozzászólás), de mind VGA errort okozott a POST folyamat során, semmilyen kép nem jött be, alaplapon VGA error LED világított. Pedig a BIOS flash sikeres volt, visszaellenőrzés során is egyezett minden, és mégse ment.
Neked is hasznos tanulság lehet, hogy ez nem annyira egyszerű, hogy csak úgy belinkelünk egyet "találomra" aztán hadd szóljon, lásd #15086...
-
GAbre
veterán
-
Hege1234
addikt
köszi, de a 22.3.1 volt már fenn és ott is jelentkezett a villódzás hiba
mindig a gyárit választom ilyenkor, mert nem szoktam babrálni a beállításokat
csak a gyorsbill-eket szoktam inaktiválni, de az csak egy katteltávolításra pedig a ddu-t szoktam használni
amit még esetleg megpróbálhatok, ha van whql mentes 22.3.1 verzió?
-
sunya84
csendes tag
Szia!
Ezzel már próbálkoztam korábban is!
De ezért még egyszer átnéztem, de az Acer az elsődleges, és típusra pontosan fel is ismeri a win10...
2 monitort a kártyára dugva is az Acer az elsődleges, de boot ill. bios alatt csak a másik ad képet...
Az Acer sajnos önmagában csak win10 alatt... -
fatal`
titán
Próbáld meg ugyanezt a mutatványt két monitorral.
Driver probléma, ezelőtt régebbi 75hz-es LG monitoraim voltak, aminél szintén nem vette le az órajelet. Monitorcsere után sem teszi (ezek most 165hz-es monitorok, 144hz-en használva). 60hz-re téve sem veszi vissza a vram órajelet.
Plusz van még egy TV is rákötve HDMI-n. Ezelőtt 1060-am volt (az LG monitorokkal), nem volt ilyen probléma az órajelekkel.
-
Lendova
őstag
Nekem az jött le hosszabb böngészés után, hogy ez nem driver vagy VGA hiba. Monitor "hiba" úgy, hogy eltér a standard értékektől. Ilyen pld. a 72, 75, 165Hz.
Nem tudom, hogy a frissítési frekvencián kívül másnak is el kell-e térnie.Nálam 60 és 144Hz-en jó, de 165Hz-en már nem veszi vissza a memória órajelet.
-
fox_mulder
tag
Ezt nem kétlem. Nekem többsször is megcsinálta, hogy újraindítás után vagy felébresztés visszaállt alapra. Ja és nem új driver telepítés után csak úgy egyet gondolt. Ja és csak kérdezem én, miért nem lehet hogy az Adrenalin telepítés közben streaming és egyéb komponenseket ki is lehessen venni a telepítésből. Pl. sosem voltam kíváncsi arra, hogy mennyi volt az átlag fps vagy mennyit játszottam egy játékkal meg ilyenek. Főleg nem egy videókártya kezelő programba. De mindenki tudja, hogy ez már divat az adatgyűjtés korszakát éljük. Azt ne mondja már nekem valaki, hogy ezek értem vannak. Kb. sosem telepíteném ezeket a nagyszerű lehetőségeket az Adrenalin Software-ba. Mondjuk lennének még páran szerintem! Lehet ezért nem is lehet kivenni a telepítésből?
-
BigBlackDog
veterán
Edge-el nem tapasztaltam a jelenséget. Most Chrome-ban nagyjából helyreállt a rend, csak egy-két oldalon jelennek meg furcsa, más árnyalatú csíkok, keretek pl. a táblázatokban.
Most kipróbáltam Vivaldiban és Firefoxban is a problémás oldalakat. Ott jól jelennek meg. Chromeban meg bekapcsolt HW gyorsítás mellett jönnek az anomáliák. Lehet, hogy tisztán Chrome bug?
Na jó, lehet, hogy Chrome a fő ludas. Betát kipróbálva szintén nem produkálja magát.
-
Mumee
őstag
Lehet, csak nem jól csináljátok.
A hő induljon mondjuk 55°C-ról és úgy 55 alatt 700rpm körül lesz.
Az enyémnél legalábbis így van. Némelyik gyártónál meg saját szoftver kell, mert bizonyos VGA-knál van minimális rpm, ami alá nem mehet viszont az AMD drivernek minden kártyával mennie kell, tehát a legnagyobb minimális rpm kártyához lőtték be a minimumot, ala 20%.Fent említett módszerrel elvileg az adott kártya minimális rpm-én fog futni, esetemben 700rpm.
Azonban mindig könnyebb az AMD drivert fikázni, ha meg az alacsony rpm miatt valamelyik kártyával gond adódna, mert engedték a minimum alá esni a venti feszültséget és abból gond lenne, akkor ugyan úgy jönne a "kedves AMD".
-
-
Exodion
senior tag
Nemtudom
. Nalam ugy nezett ki hogy gep estere kikapcsol minden ok. Reggel bekapcsolom es koszont az 1200mV.
Semmi error, minden mas ahogy hagytam csak az 1200mV. Ujra beallitottam, ujrainditottam, kikapcsoltam bekapcsoltam minden ok.
Estere kikapcs, masnap reggel megint 1200mV. Redditen megszakertettek, hogy adjak neki idle kakaot mert keves a gyari 750mV ami a Nitro+ SE -nek van. Na ezt megemeltem es minden fasza. Legalabbis ebbol a szemszogbol
.
-
tlac
nagyúr
én abból indulok ki, hogy a 3 ventis Gigabyte Gaming OC 5700XT is ki tudja kapcsolni a ventiket és ha azok nem mennek, akkor ott sem fog távozni a hő semerre
meg üresjáratban ezek a kártyák elég keveset fogyasztanak
(én azt megoldottam, hogy csendes legyen új driverrel is)
-
arnoldito
senior tag
Ezt nem tudjuk meg, nem kötik az orrunkra, proci tesztet néztem, a 3600x tesztelik, ott van mellett egy 2080ti Aourus, de még a 3900X+2080ti sem eszik ennyit, szóval érdekes a ph-s teszt. Arról már nem is beszélek, hogy nálam az idle is 95W. Proci fullra vissza véve, ryzen profilban 50%-on(2200Mhz áll core, van amelyik alszik), VGA meg 9W eszik, vinyók nem mennek, ventik nem mennek, csak a pumpa meg a 3 venti, érdekes...
bobalazs: eszik azért a tiéd is.
-
19Lacus78
csendes újonc
Hali. DX-ben voltam, de most, hogy eszembe juttattad, rápróbáltam a vulcanra. (ezt amúgy azért hanyagoltam annak idején, mert iszonyatos nagy grafikai anomáliái voltak, de úgy látom, mostanra javítva lettek). Nagyon baráti értékeket mutatott most a játék, a hőfok is egyértelműen alacsony szinten maradt. Egy furcsaság volt, hogy a GPU simán 20%-os értékeket ugrált fel le miközben néztem az AMD kezelőjét (60%-80%). Nyüstölöm most így egy darabig, néha meg ránézek a DX-re is. Megnyugodtam, hogy vaszeg nem a kártyával van baj, hanem az amúgy is instabil játékban mászott el megint valami
(u.i.: a képet valamiért nem tudom betenni)
-
Gomisan
tag
Ezt a venti-irányítást elég nehéz amúgy megérteni, én újabban nem a grafikont használom, csak maximális értéket adok meg, ami nálam 30%, ez még épphogy nem hallható, de a hotspotot 100 fok alatt tartja - viszont néha mintha feljebb pörögne, szóval nem teljesen értem... De játékon kívül ha csak maximális értéket adsz meg, akkor nem pörög, nem emeli a minimumot 0rpm fölé.
-
tiborhor
csendes újonc
A monitor lehet a ludas...remélem, hogy nem a kártya (hiszen lehet, hogy mindkettő)
TV-n rendben vannak a színek, és egy 750Ti-t visszarakva hdmi-vel az is lila, így azért majdnem biztos, hogy a monitor. Eddig mindig DVI-al használtam.
Köszönöm a segítséget, sajnos monitor csere lesz. Tervben volt...de később.
-
Qtya123
őstag
Azt tudom és mindig dupla kábellel vittem a delejt.
A kérdésem az, hogy a PCI-E csatlakozóim a tápon belül egy ágra vannak-e kötve, vagy külön. Ezt nem tudom, hogy a táp specifikációjában hol találom.Ha jól tudom vannak olyan tápok, amin hiába van tobb PCI-E csatlakozó, nem külön ágról mennek.
-
átdugtam HDMI re , így jobb a kép. Oasisnal azt javasolták próbáljak a fényerőn és kontraszton lejjebb venni, és valóban jobb lett most DP kábellel is jó a fekete, kevésbé szaturált. Januárban eviszem hozzájuk újra kalibráltatni.
Vissza tettem most a 12.3 as drivert újra a délelőtti .2 után. Nincs fagyás COD alatt egyenlőre már több mint egy órája.
Ki érti ezt ? mindegy örülök neki, úgy látszik megtartott magának valamit a .2 ből amitől megjavult -
Albigator
őstag
Amúgy igazad van nem értem mit "sírok", a tényeket kell nézni csak, ami a bench ebben a gameben..
Metro Ultra:
1060 6GB: 3337 frames, avg: 32.6 FPS
(itt még a RAM is gyorsabb volt, +133 MHz)vs
5700: 5771 frames, avg 55.6 FPS
Ez több mint 70% erőtöbblet.
Kár h a Nitroval nem csináltam ilyen mérést...
-
Vitee
aktív tag
Szia,
Ilyen gondok nálam is vannak, teljesen mindegy mit állítottam a Chillnek.
Apexban maxon van 180fps is, mégse lehet chillel normálisan beállítani.
FRTC-ben beállítok 143-at és tökéletes. Chillben pedig egyszerűen folyamatosan túllépi a tartományt amit megadok neki. A monitor 48-144hz között mozog.
Ezért nem is frissítettem még az új driverre, mert ott pedig kivették az FRTC-t. -
AlienApollo
tag
Szerintem ez akkor lenne igaz ha Chill kikapcsolása mellett is lennének ilyen gondok , de ha nincs Chill akkor simán 120-130 FPS mindkét játék és 60 FPS-ig sosem esik le... pont emiatt gondoltam naivan, hogy akkor a Chill csak visszatekeri a teljesítményt arra a szintre hogy 120-130 FPS helyett 70-75 legyen és ennyi , de úgy néz ki hogy azok az órajelek amiket Chill mellett ad sokszor túl lazák/alacsonyak és emiatt vannak ezek a kilengések.
-
Azt értem, de minek legyen pluszba még két kábel bekötve a tápba. Nekem csak félmoduláris a tápom. Akinek meg minőségi táppal nem jó az egy ágas, akkor el kellene gondolkodni, hogy mégse minőségi az a táp, hogy kaphat platinum minősítést, ha egy vga-tól kifekszik egy ágon. (Tudom, hogy a platinum nem erre vonatkozik, de azért illene nem csak energiatakarékosságban jónak lenni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest