- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Amazon Kindle
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
padam87
tag
A FAD ról ami eddig kijött (még nem vehető biztosnak, 100% ban megbízható infók inkább holnap)
BIG NAVI tease:
Roadmap:
Zen 3 - 2020 - 7 nm (+ ?)
Zen 4 - 2021 - 5 nm
RDNA 2 - 2020 - 7nm (+ ?)
RDNA 3 - 2021 - Unknown nm Node+1
AMD CDNA as new compute gpu architecture[ Szerkesztve ]
-
-
padam87
tag
https://www.youtube.com/watch?v=1uynVO4ZXl0
A HU pollja szerint az AMD kártyák driver hiba %-a sokkal magasabb mint az nvidianál.
Az eladók szerint pedig az 5700 as karik return rateje 5 szöröse a hasonló kategóriás nvidia kártyákénak. -
padam87
tag
Épp most magyaráztam el, hogy ez miért értelmetlen a legtöbb esetben, és miért működik néha. Ne told már az ész nélküli propagandát.
De akkor még egyszer: Ha single rail tápod van, 16 AWG kábellel, és nem valami selejtet vettél, akkor ez 100% haszontalan.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz Qtya123 #6976 üzenetére
Single rail vs Multi rail.
A legtöbb single manapság. Amelyik multi, annak nagyon részletesen benne szokott lenni a füzetében, hogy melyik csati melyik rail.
A néphiedelmekkel ellentétben nincs jelentősége a daisy-chain megoldásnak, csak akkor ha egy kisebb multi rail táppal van dolgod. Illetve még a kábel szólhat bele. Pl a Seasonic annak ellenére, hogy kiváló tápokat csinál 18 AWG-s kábelt ad hozzá, ami vékonyabb, és kevesebb ampert is tud mint a 16 os.
-
-
padam87
tag
válasz Televan74 #6943 üzenetére
https://www.reddit.com/r/Amd/search/?q=downclock&restrict_sr=1
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/evc94o/went_from_a_5700xt_to_a_2070_super_story/
Amíg ez nincs megoldva, addig ez a kártya kuka.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Some games may exhibit stutter or appear to be downclocking on Radeon RX 5000 series graphics products.
8 hónappal release után... én ezért váltottam. Azért majd ha ki is javítják érdekelni fog, hogy tényleg jó lett-e. Bár lehet az is 8 hónap lesz -
padam87
tag
válasz Create. #5330 üzenetére
Én miután eladtam a strix XT-t vettem egy sima ref 5700 at pinponglabdás verzióban, és egy nvidiát is pingponglabdásan.
A 2070 et hajtom, az 5700 meg pihizik, néha rá szoktam próbálni.
Januárban még el fogom tudni adni akármelyiket is választom annyiért amennyiért vettem, vagy valami nagyon kis bukóval.
Szerintem annyira nagy kockázat most nincs a váltásban, és a zöld oldalon szép az élet perpill...
Az új AMD driver nevetségesen szar mondjuk. Tele a sok bloattal, azokat a hibákat javítgatják, amiket pont most csináltak, a régi gondok meg továbbra is leszarva... szép munka volt.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz Walter_White #5162 üzenetére
Állítólag sokaknak pont ebből volt baja. Rosszul ismeri fel. Manuálisan gen3 ra kell állítani a BIOSban. (Persze ha nincs baja, akkor fölös)
-
padam87
tag
Hát nem tudom, szerintem nem kell annyira elszállni ettől a boosttól (pun intended).
Ez a jelenlegi formában az AMD RTX-e. Hangzatos, ügyes, de igazából haszontalan perpill, és évek lesznek mire kiforr. 8 játék, abból igazából 3-4 nél fontos... akár az RTX-ről is írhattam volna.
Ráadásul ha beválik az nvidia úgyis lenyúlja, mint a freesync márkanevet, vagy a RIS-t.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/e5xzyx/5700_xt_1080p_stutters_not_fixed_despite_amds/
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/e5nolw/its_december_and_still_issues_with_5700_xt/
Jólvan, úgy látom megérte passzolni. Kár érte egyébként, mert nagyon kéne már az AMD-nek egy win ezen a területen... de hát így nem lehet.
Majd az 5800, 5900 asokra azért rálesek.
Mivel még mindig sokan akarnak venni, egy jó tanács minden vevőnek: Csak olyan boltból vegyetek, ahol biztosan el tudtok állni. Akkor nem lehet gond.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
19.12.1
https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-19-12-1
Csak nem hogy javították végre a 2 nagyból az egyiket?
-
padam87
tag
Komoly tesztet még nem találtam. Ezt a postot dobta be a főoldalamra
https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/e037em/rog_strix_rx_5700_xt_1119_efficiency_bios_update/
Nem sokminden...
-
padam87
tag
Akinek STRIX 5700 XT-je van jó hir: itt az új BIOS.
https://www.asus.com/Graphics-Cards/ROG-STRIX-RX5700XT-O8G-GAMING/HelpDesk_Download/
Én már elpasszoltam, így nem tudom megnézni, de redditen azt írják jó lett.
-
-
padam87
tag
Miért is kötekednének? Sokszor olvasom, hogy az Alza mekkora barom, hogy hibásan működik az oldaluk, meg nem veszik észre meg nem tudom.
Tudnak róla, és örülnek neki. Így is rengeteget keresnek rajta, róluk beszélnek, behúznak egy csomó új felhasználót, és "kárt okoznak" a konkurenciának. Mi kell még ?
A data science részlegük szerintem már az akció előtt bekészítette a szükséges statokat, valszeg napi szinten követik, és tapsolnak.
Ez egy win win szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz Krisz0418 #3689 üzenetére
Igen. Ha wattmanban állítok bármilyen curve-öt, akkor egyáltalán nem a megadottak szerint viselkedik, és elnyomja a ventit közel 100%-ig. Első nap óta ilyen nálam.
Ja, még az is fontos, hogy más progiban állítva jó a curve...
Látom írtad ez a 0 rpm dolgot... ha bármit állítok wattmanban (akár csak egy powerlimitet) akkor nekem sincs 0 rpm, hanem a biosban lévő pwm minimumon pörög. Ha resetelem, akkor megy a 0 rpm.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Most kötekedni akarsz, vagy hogy jön ez ide?
Ha beleszámolom az időt (munkaóraként) amit debuggal töltöttem ezen a kártyán, már a második 2080Ti-ra gyűjtenék, szóval ezt az ár / érték vitát inkább hagyjuk.
Menekülő útvonalról van szó leginkább. Ha visszaveszik neki akkor szerencséje van mert sokkal inkább egy alsó-közép kategóriás 2070S mint a a stutterelő 5700 xt.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Nézz körül külföldi fórumokon... mindenféle típusnál előfordul, szóval nem hinném, hogy bármit változtatna.
Ha boltban vetted a strixet, akkor valszeg drága is volt (170-180 vagy mennyi most), annyiért simán adnak 2070 supert is jobb helyeken. Jelezd nekik, hogy el szeretnél állni, aztán majd kiderül.
De előtte próbáld meg állítgatni, pár óra melót megér.
-
padam87
tag
Nagyon sokmindenben egyezik a configunk, és nekem is csinálja.
Nekem MSI lapom van, de B450 ugyanígy, 3200-as ram, meg 850 es corsair a táp.
(Bár 8700k + z370 el is ezt csinálta, szóval nem tudom mennyi köze van hozzá, én inkább szoftveresnek gondolom ezt a problémát)Fuss egy kört a szokásos cuccokkal, állítólag van akinek segített...
ISLC, 2 tápkábel egy helyett, Enhanced sync OFF, Chill OFF, Relive OFF, Vsync OFF, DDU wifi nélkül, win reinstall
Nálam egyedül az ISLC ért valamit, de nem oldódott meg. Ha találsz valami hasznosat légyszi szólj. Ha meg nem, akkor küldd vissza a karit, vegyél egy nvidiát, és örülj, hogy megúsztad.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Ez régebben volt főleg szempont, hogy tudsz-e olyan kártyát venni ami kihajtja a magas fps-t... így hogy van adaptive sync, egy komolyabb monitor hosszú távra jó ötletnek tűnik.
Az árakat mondjuk nem nézegettem mostanában, fene tudja hogy éri meg jobban. Videókártyáknál inkább 2 évente kell venni a középkategóriát, mint 4 évente a felsőt. Monitoroknál nem hiszem, hogy így lenne.
-
padam87
tag
válasz Krisz0418 #3592 üzenetére
Nem buksz semmit a displayport kábellel, de ahogy Create írta a te esetedben nem is nagyon nyersz vele. (Persze a PS miatt megéri)
Csak akkor kell igazán, ha nagy felbontás / refresh rate van, illetve néhány monitornál a freesynchez. Pl az enyém csak DP-on támogatja, HDMI-n nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
padam87
tag
Szar a driver. Az enyém úgy indult, hogy artifactolt és villogott. Már írtam is az eladónak, hogy mehet is vissza. Előtte felnéztem redditre, és ott írtak hasonló gondokat a 75hz-s ultrawide freesync monitorokkal. Kipróbáltam másikkal azzal semmi ilyen nem volt.
Aztán rá egy hónapra jött egy driver ami javította.
Így megy ez AMD-nél ahogy nézem... koránt sincs akkora kapacitásuk szoftverre mint az nvidiának, nagyon lassan fejlődik a driver.
Most is van egy csomó bug még. Pl tegnap valaki összeszedett vagy 10 et (abból nálam 2 jelentkezik), de mára már letiltották a posztot... https://www.reddit.com/r/Amd/comments/drn670/bro_amd_when_will_you_release_a_stable_driver_for/
Ezért javaslom én mindenkinek azt, hogy elállási lehetőségre készüljön fel ha ilyet akar venni.
-
padam87
tag
Strix, Nitro, GamingX, Red Devil közül azt amit legolcsóbban megkapsz.
Giga is nagyon jó kártya, ha olcsóbban meg tudod venni mint az előzőek egyikét.
A driver az nagyon necces még, redditen még a mai napig tele vannak issuekkal. Vedd olyan helyről ahol van elállás, akkor sok gond nem történhet... ha szórakozik én egyből visszaküldeném.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz Alvin_ti4200 #3455 üzenetére
Akkor szerintem próbáld ki az 5700 XT-t, ha nem jön be visszaküldöd. A helyedben legalábbis ha hibát látok futnék, mert nagyon lassan halad a fejlesztés, és rohadtul idegesítő ilyenekkel időzni.
Ha meg jó, akkor meg ár / érték arányban jobb mint a 2070S.
-
padam87
tag
válasz eldiablo #3449 üzenetére
Azt nálam csinálja, viszont érdekes módon az outer worlds meg nem.
Szerintem valami load detection probléma lehet... van is egy hasonló tétel a "known issues" részben a driver release notes-nál.
Radeon RX 5700 series graphics products may experience stutter in some games at 1080p and low game settings.
Szerintem itt a low game settings az ugyanaz mint a low utilization... ha nincs rendesen leterhelve akkor csinálja.
-
padam87
tag
válasz Alvin_ti4200 #3446 üzenetére
Nekem elképesztően sok bajom volt vele, főleg az elején. (Konkrétan használhatatlan volt, mert villogott és artifactolt, mivel nem volt kompatibilis a monitorommal) Mára ikább zavaró tényezők maradtak... lapozz vissza pár oldalt, ott látod.
De tisztára kiszámíthatatlan a dolog... pl ezzel is találkoztam: https://www.reddit.com/r/BattlefieldV/comments/dop73b/the_amd_dx12_lighting_bug_is_evolving_we_went/
DDU és ugyanaz a driver meg helyre tette. Nagyon körülményes.
Gondolom a briteknél is van 14 napos elállás... egy próbát megérhet.
2070S Gigából meg ne a Windforceot vedd szerintem... Gaming OC sokkal jobb kártya, egy jóval komolyabb bordával.
-
padam87
tag
Hardware unboxed-nek ígérték meg, onnan jött a hír.
Hardware Unboxed 2 weeks ago We will have to re-review the Strix soon, they've released a BIOS fix after looking into our claims that it's too power hungry. Apparently there will be a tool on offer next week that'll easily allow existing owners to update their card. After the update the Strix will do well since it has the best cooler (without question better than the Nitro+), but it's still too expensive, so there's that.
[ Szerkesztve ]
-
-
padam87
tag
Ha még valakit érdekel, akkor a Giga 5700 XT most ~135 ezer a mindfactorynál. (Persze kell németben élő ismerős hozzá )
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz zsida.kornel #3368 üzenetére
Redditen sok ilyen elszíneződéses bug volt jelezve.
-
padam87
tag
Kérdésekre válaszolva: 3200 as ram, samsung 970 evo plus ssd
-
padam87
tag
válasz padam87 #3298 üzenetére
Tessék, ezen jól látható:
https://www.youtube.com/watch?v=F08AXLcomZEAz első 10 mp-ben 2 nagy meg 1 kisebb...
(A max FPS-t szándékosan vettem le 45-re, hogy ne az legyen, hogy elkezdünk bottleneckre mutogatni - teljesen mindegy mennyi a limit ezt csinálja)
-
padam87
tag
Ha jól látom ez rendben van.
---
Ha nincs fps limit akkor tear, mert csak 75hz-t bír a monitorom, ha meg van fps limit akkor stutter (vagy valami olyasmi).
Már kipróbáltam az összes gyógyszert rá... tápkábel, standby list, chill megmég jópár amire már nem is emlékszem.
Inkább már nem is idegesítem magam rajta, mert elegem lett. Ahogy Ryos is írta fentebb... a csalódás az már megvolt, ezen változtatni már nem lehet. Vagy csere, vagy előbb utóbb csak kijavítják.
Csak nem tartom fairnek, hogy ilyen mélyről indul, és ilyen lassan halad a javítás. Én programozó vagyok, ha ezt megcsinálom egy ügyféllel, akkor nem sokáig lesz az ügyfelem.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Hát 180 at tuti nem ér (vagy mennyi most boltban).
Én 155 ért vettem, ami még most is nagyon jó ár, 1 hónappal ez előtt meg főleg.Bár akkor ezt lehet, hogy kiveszem a hirdetésből, mert félre érthető. Tesztek alapján pl a Giga is high-end típus, még ha az ára nem is az. (2070S-re és 5700-ra egyaránt igaz)
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Aha, bocs, azt nem írtam, 2070S. Szóval na... az ár dönt. Én a 20 eurókon nem fogok szórakozni, a magyarországon lévő 20k-s különbségeken viszont már ja.
Aha dízel... csak úgy ahogy ismerem a srácot, egy szerelőhöz járunk. De a szerelő azt mondja, hogy nem egyedi eset. Nekem egy benzin E39 van, amivel én teljesen meg lennék elégedve, minimális költségvetéssel megvan. Viszont mostmár jön a rozsda, szóval pár éve van vissza, mostmár nem költök rá. Az újak viszont pénztemetők, szóval biztosan nem BMW a következő.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Hát látod, nálam meg ott nem volt gond, pedig B450 lappal nyomatom. Mondjuk már eleve úgy érkezett, hogy rajta volt a ryzen 3000 compatible matrica, meg friss bios.
high end: Ez szerintem szubjektív.
Itt van mondjuk 3:
MSI Ventus 522€
Giga 3x Gaming: 546€
MSI GX Trio: 584€Az 100%, hogy nem a ventust venném ebből. A többin lehet gondolkodni.
-
padam87
tag
válasz Krisz0418 #3279 üzenetére
Új bömöst ne is vegyél, mert a beázástól a kigyulladásig minden bajuk van. A 4 millióért vett F10 7.5 lett mire rendbejött ismerősnek, pedig nem is volt sok hiba vele. E39 és E46 az utolsó elfogadható, de azokat meg már eszi a rozsda, szóval a bömös most off, hacsak nincs pénzed a szalonból kihozni.
-
padam87
tag
válasz elder troll #3267 üzenetére
Azt már rég megcsináltam, de természetesen nem hallgatom el, nem szokásom. Ha így lenne, akkor nem írtam volna be ide a fórumra, vagy redditre.
A kártyával hűtés terén így már nagyon is elégedett vagyok, nagyon szép számokat hoz.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Érdekes ez a dolog, mert pl a Ryzen 3600 at összeraktam, és hibátlanul megy. Pedig ott is intelről váltottam. Azzal kapcsolatban meg csak pozitívat tudok mondani.
Ahogy Ryos91 fogalmazott... az emberben benne marad a tüske a sok gond után. Én a mai napig utálom a hülye fejem, hogy rábeszéltem magam erre. Ez volt 155, az 2070S MSI gaming X Trio meg 192. Gondoltam milyen jó boltot csinálok... aha
-
padam87
tag
Engem meg nem érdekel, hogy ki milyen fanboy. A saját tapasztalatom azt mutatta, hogy 10 évig nem volt semmi bajom az nvidiával. Tudom, hogy jókor vettem a kártyákat, pl a 1070ti már egy teljesen kész driver környezetbe csöppent bele. De rohadtul nem érdekel, hogy amd, nvdia vagy majd az intel... aki ilyen kártyát dob a piacra, az engem elveszített.
Úgy néz ki neked csak a hozzászólások fele tűnt fel, akinek nem volt gondja.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Dehogy jó , max használható. Még mindig dobálja az órajelet, még mindig van némi stutter... közel sem immerzív élmény. Mostanra jutottunk el addig, hogy nem villog, nem black screenel, nem artifactol ha be van kapcsolva a freesync. A kisebb hibák maradtak.
A másik meg az, hogy én akkor is megyek vissza Nvidiára, hogyha most azonnal javítanak mindent. Az AMD átvert. Azt mondták van egy kész kártyájuk. Ehelyett béta teszter vagyok egy teljesen kiforratlan szoftverű kártyánál.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz apollo12 #3212 üzenetére
Pont az ilyen dolgok miatt mondom én azt, hogy ez a kártya lehet hogy rövid távon megdobta az eladásokat AMDnél, de hosszú távon nagy károkat okozott. Én pl soha többé nem veszek úgy amd kártyát, hogy nem próbálom ki előtte. Egy hónap szívás volt mire végre úgy ahogy játszható... bár még mindig nem tökéletes az élmény.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Igen, sajnos még mindig. Viszont "érzésre" mintha kicsit jobb lenne.
Minden esetre csináltam egy videót, hátha valakinek ad valami ötletet.
https://www.youtube.com/watch?v=OX5KNdnLpaw[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Kb fél órám volt kipróbálni az új drivert, de mintha nem ingadozna olyan vadul az órajel mint eddig.
Simán voltak olyanok hogy 2000 ről le párszázig, aztán megint full. Most meg mintha szépen tartaná az adott képhez szükségeset.
Valaki esetleg tesztelte jobban?
-
padam87
tag
válasz Haradim #3089 üzenetére
TUF-ot felejtsd el úgy ahogy van, reménytelenül szar. STRIX nél is vannak hibák... csavar, bios (olvass vissza), de javítható. A prémium árat csak akkor éri meg ha pl a fan header nagyon kell, semmilyen más körülmény esetén nem. 150 ért már rendes XT-t kapsz.
Ref 5700 a legjobb ár / érték
XT ből: Nitro, Devil, GamingX, Strix, négyesből a legjobb árú. A Giga 3 ventise és a Pulse pedig akkor ha jelentősen olcsóbb mint az előző 4.
-
padam87
tag
válasz szatyor1972 #3085 üzenetére
Sokat számít az is, hogy milyen állapotot tükröz a kép. Shkiz0 egy egész napos mérést rakott be, míg mondjuk én egy 4 perces superpositiont. Nem összehasonlítható a kettő.
Holnap este lesz időm játszani, akkor majd mérek egy rendeset én is.
-
padam87
tag
válasz Krisz0418 #3052 üzenetére
Ez egy teljesen természetes dolog. Van amelyik kártya jobb, van amelyik rosszabb, luck of the draw. Aki látta a GN Gaming X reviewt, az hallhatta, hogy ott egy csodás Gaming X-et sikerült kifogni, ahol a whine hangosabb volt mint a fan
Az meg hogy menükben sikít az minden kártyánál így van kivétel nélkül. PL haven bench end screenje 3000 fps-t is lenyom...
-
padam87
tag
Hát a whine az feltűnt volna eddig is szerintem. Enyémen is van egy pici, de nem vészes, 1070ti rosszabb volt ilyen szempontból.
Valami tényleg fura, de én nem tudom mi :S
Esetleg frameskip? https://www.testufo.com/frameskipping
CPU usage is magas, nem tudom mennyi természetes ennél a gamenél, de néhányszor bottleneck is szerintem,[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Az mit jelent hogy röcög ?
Az órajel ingadozás az igen, így van nálam is ha van fps limit.
Nálad a hőmérsékletek egyébként viccen kívül nem tetszenek nekem. Valami fura ott a venti sebességgel is.
Itt a wattman profilom, ha gondolod próbáld meg.
https://gist.github.com/Padam87/5362bfe2bd87f4e1d54551c81859ea43[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Nem tudom, hogy egyről beszélünk-e, de a vsync / fps limit melletti FPS ingadozás az van nálam is. Viszont az meg nem típus függő, van minden félénél. Ott van egy csomó ilyen nyakatekert magyarázattal elláttott fix... nekem egyik sem segített, szerintem egyértelműen driver hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest