- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
beef
őstag
válasz ricshard444 #15552 üzenetére
Az AMD azt mondta, hogy fog futni az 5xxx szérián is. Sajnos a mai napig ez nem történt meg. Ahogy fentebb is linkelték jelenleg a 7 és 6 szérián használható.
Szerintem már nem is fog, ha ilyen tempóban haladnak.
Egyébként sok haszna ennek a funkciónak jelenleg nincs. -
beef
őstag
válasz turbokappa #15530 üzenetére
Azt értem, de a Superposition screenshotodon 5700XT szerepel 6GB VRAM-mal, na olyan kártya nem létezik.
-
beef
őstag
válasz Cyberboy42 #15516 üzenetére
Ja, akkor a superposi ír valamiért hülyeséget neki, mert ott 5700XT néven szerepel, ami elég érdekes.
Így akkor az összehasonlításként beküldött eredményeink is értelmetlenek, mert azok 5700XT-k[ Szerkesztve ]
-
beef
őstag
válasz turbokappa #15512 üzenetére
Nagyon gyenge a processzorod. Illetve a Superposi miért 6GB VRAM-ot detektál? Az elég fura.
Az enyém egy alulfeszelt, órajelcsökkentett ref hűtős: -
beef
őstag
válasz mefistofeles #15489 üzenetére
Nem ír hülyeséget, de a dátumból látszik, hogy ez egy régi driver. Pl. a Windows saját driverei sorszáma mindig magasabb, de valójában jóval régebbiek, mint ami az AMD oldaláról letölthető.
-
-
beef
őstag
válasz MasterDeeJay #15307 üzenetére
Ezt nehéz lesz megmondani, hogy a te esetetben a hbm2 miatt mi fog többet hozni, mert amit bobalazs írt, az a gddr6-ra igaz.
-
-
beef
őstag
válasz FoLey-v #15254 üzenetére
Pontosan mi az amit nem tart meg? Meg ez mikor jelentkezik?
Az Adrenalinban nem látod a Soc 1050mV max értéket? Mert azt nem is fogod. Azt ellenőrizni a hwinfo64-ben tudod, a GPU résznél ott lesz a Soc feszültség pillanatnyi, min, max értéke. A max. nem fogja átlépni az MPT-ben megadottat. -
beef
őstag
válasz FoLey-v #15251 üzenetére
Változni fog azzal is, de ezt könnyen le tudod ellenőrizni, ha közben indítasz egy hwinfo64-et. Ott látni fogod, hogy simán a beállított max érték felé is fogja vinni a feszt.
Az összefoglalóban a "Csak saját felelősségre!!!" résznél megcsinálod az 1,2 pontot.
A 3. lépésnél nem a GFX max-ot piszkálod, hanem a Power and Voltage fülön a Maximum Voltage SoC értéket írod át arra feszre aminél többet nem szeretnél látni (tehát pl:1050mV).
Minden más ugyanaz a 7. pontig bezárólag.
Esetleg még érdemes ugyanitt a Minimum Voltage SoC értéket egy picit feljebb vinni, mert az 5700 szériánál gyakori, hogy nem a felső érték okoz GPU crasht, hanem ha az alsó túl alacsony.Az Adrenalinban is piszkálhatod ez után is, de így már tartani fogja a beírt értéket.
Ami még lényeg, az MPT nem ír semmit a GPU BIOS-ába! Minden adatot a Windows registryben tárol. Ezt törölni a delete SPPT gommbal tudod és akkor minden a gyári értékre áll. Illetve minde driver frissítés is törlni. Ezért amit beállítottál MPT-ben, a save gombbal el tudod menteni, majd legközelebb load és write SPPT.
Remélem nem hagytam ki semmit[ Szerkesztve ]
-
beef
őstag
-
beef
őstag
válasz Csorbi #15092 üzenetére
Azért is írtam, hogy az MSI saját programját próbáld, mert az "elvileg" nem fog nem megfelelőt letölteni hozzá.
Ahogy látom a két ROM-ban vannak jelentős eltérések. Valószínű a memória modulok sem egyeznek, lehet az okozta a gondot:
Amit most használsz: MSI_NAVI10_V38160_5700XT_HYNIX_OC_230S
"Eredeti": MSI_NAVI10_V381_60_XT_TV381MH1D0 -
beef
őstag
válasz Csorbi #15077 üzenetére
MSI Live Update
Próbáld a gyári szoftverével. -
beef
őstag
válasz Csorbi #15075 üzenetére
Itt le tudod tölteni bios-t, ha MSI-nél nincs fent. Meg le is tudod ellenőrizni pl. GPU-Z-vel, hogy egyezik-e a verzió.
-
beef
őstag
válasz proci985 #15049 üzenetére
Lehet nem fog segíteni, de ha megjelenik a 22.10.2, akkor érdemes lesz kipróbálni, mert ígérnek abban néhány video lejátszási probléma javítást:
- Users may encounter dropped frames during video playback using hardware acceleration on Radeon™ RX 6000 series GPUs. [Resolution targeted for 22.10.2]
- Display may briefly show corruption when switching between video and game windows on some AMD Graphics Products such as the Radeon™ RX 6700 XT. [Resolution targeted for 22.10.2]
- When Vertical Refresh Sync is set globally to Always Off, system stuttering or driver timeout may occur during video playback using Radeon™ RX 6000 series GPUs. [Resolution targeted for 22.10.2] -
beef
őstag
válasz Hege1234 #14994 üzenetére
Ne higgy az outsider-eknek, van még akinek ez a kártyája van.
A Windows verziónk megegyezik és a legújabb 22.3.1 van fent. Nincsenek az általad mondott hibák. Az előzőekkel sem tapasztaltam, pedig mindig frissítek az új verziókra.
A 21Q4 az a Radeon Pro szoftver, nem a te kártyádhoz van, hanem a workstation modellekhez.
Töltsd le a 22.3.1-et, telepítéskor lehet kérni a gyári alapállapot (a képen factory reset). Válaszd azt és nézd meg javul-e a helyzet.
-
beef
őstag
válasz Foxmulder89 #14957 üzenetére
A csavarok a hűtőn megfelelő erővel meg vannak húzva?
-
beef
őstag
válasz sunya84 #14785 üzenetére
Nincs ugye rákötve még TV is?
Elvileg ha egy monitor van csak rákötve, akkor nem lehetne ebben az állapotban, mert érzékelnie kellene és visszaállni egy monitoros üzemmódra.
Azért ellenőrizd le:
WIN gomb + P = első egyképernyős mód
Gépház / Rendszer / Kijelző - Több képernyő résznél: Észlelés (itt kapnod kellene egy piros feliratot, hogy "Nem található másik képernyő"
Alatta: "Speciális megjelenítési beállítások" - itt ki kellene írnia, hogy 1. kijelző: MONITOR NEVE
Ha ezek egyike sem segít, akkor kösd rá második monitort is és utána ugyanezeket nézd végig és kapcsold át, hogy az Acer legyen az elsődleges kijelző. -
beef
őstag
válasz fatal` #14769 üzenetére
Igen lehet, de itt csak egy monitorról volt szó.
Azért írtam, hogy nem általános, hogy mindenkinél rossz magasabb frissítés esetén.
Én azt tudom elképzelni, hogy nem szabványos időzítések vannak bizonyos monitoroknál és az akasztja meg.
Majd megnézem nekem milyen paramétereket olvas ki a monitorból a driver. -
beef
őstag
válasz atillaahun #14723 üzenetére
A 700mV már elég kevéske, nekem ha 765 alatt van, meg persze felső érték UV-zve, akkor gyakran dobott hátast játékok közben.
Ahogy Speed(R) is írta, fanstopp üzemmódban az 50-60 fok teljesen normális. -
beef
őstag
válasz Mr.Csizmás #14619 üzenetére
Előfordulhat, hogy afterburner összeakad AMD vezérlésével. Van akinél semmi gondot nem okoz, de van ahol igen.
-
beef
őstag
válasz Lendova #14389 üzenetére
Ilyenkor elég a P1 feszültséget egy picit feljebb tolni. Valószínűleg a 800mV-ra sincs szükség, hogy stabil legyen.
Nekem is ez segített, meg játékok közben volt néha fagyás. Azon meg a power limit +30 - 50%. Persze nekem a P3 feszültség is a gyárinál visszább van véve és az okozza. -
beef
őstag
-
beef
őstag
Lemaradtam a szerkesztésről.
Van egy ilyen hír nexusmod-on ami nem hangzik túl jól:
https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/videos/150Egyébként meg az user.ini balanced beállításai, amit az EZ használ:
[Developer/FeatureToggles]
Antialiasing = True
Bloom = True
CharacterLightBlockers = True
CharacterRimEnhancement = True
CharacterSubsurfaceScattering = True
ChromaticAberration = True
ConstrastAdaptiveSharpening = True
ContactShadows = True
DepthOfField = True
DistantFog = True
DistantGI = True
DistantShadows = True
DistantVolFog = True
DynamicDecals = True
FilmGrain = True
GlobalIllumination = True
Hair = True
ImageBasedFlares = True
LocalShadows = True
MotionBlur = False
RainMap = True
RuntimeTangentUpdate = True
ScreenSpaceHeatHaze = True
ScreenSpacePlanarReflection = True
ScreenSpaceRain = True
ScreenSpaceReflection = True
ScreenSpaceUnderwater = True
SSAO = True
VolumetricClouds = True
VolumetricFog = True
Weather = True
[Rendering/AsyncCompute]
BuildDepthChain = False
DynamicTexture = False
Enable = False
FlattenNormals = False
LutGeneration = False
RaytraceASBuild = False
SSAO = False
[Rendering/FrostedGlass]
GlassUseMipChain = True
[Rendering]
RainMapProxySorting = True
UseExperimentalVolFog = True
UseSkinningLOD = True
[Rendering/Shadows]
CascadeFitToWorstCase = True
CascadeUseBackfacesAsCullingPlanes = True -
beef
őstag
válasz fox_mulder #13743 üzenetére
Nekem eddig csak akkor volt profil elfelejtés, ha valami instabil volt, legyen az RAM, VGA OC, MSI AB-t soha nem használtam csak a AMD sajátját.
-
beef
őstag
válasz ScomComputer #13230 üzenetére
Tévedtem, mégsem szereti ha SPPT adatokat beírja registrybe. Fagynak tőle játékok. Szóval marad egyenlőre a 20% minimum.
-
beef
őstag
válasz ScomComputer #13230 üzenetére
Megerősítem, működik. Legalább is 20.9.1 alatt.
-
beef
őstag
válasz BigBlackDog #13173 üzenetére
Más chromium alapú böngészőkkel is (új Edge, Opera, Vivaldi)?
Firefox-al is? -
beef
őstag
Sok-sok hibajavítás. 20.9.1
-
beef
őstag
válasz Kolbi_30 #13064 üzenetére
Ez rossz válasz, mert eddig a ref is tudta "csendesen" a terhelés nélküli módot csak valamit változtattak 20.3 driver óta. Nekem fent volt összes eddig megjelent beta driver, de helyezet nem javult egyikkel sem. Sőt volt clean install is.
Hétfőn kipróbálom a te beállításaidat is.
Egyébként együtt tudok vele élni, csak mivel korábban tudta ezért szeretném visszahozni. Gondolom Eagle16 is így van ezzel. -
-
beef
őstag
válasz egyedülülő #12066 üzenetére
Menj át nvidia hasonló topicba és ha ott csak az időjárásról beszélgetnek, akkor azt kell venni.
-
beef
őstag
Új driver: 20.7.1
Ami a legfontosabb, ne akard visszatölteni korábbi mentett porfilodat: Performance Tuning Profiles saved from previous Radeon Software releases will no longer be compatible with Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.7.1 and onward.Persze sok hibajavítás, ami vagy segít vagy ront a helyzeten
[ Szerkesztve ]
-
beef
őstag
válasz Retekcloud #11181 üzenetére
Miért nem nézed meg az alzán?
Ha járna, akkor a neve alatt ki lenne írva.
A processzorokhoz jár most csak. -
beef
őstag
-
beef
őstag
válasz sutatokisr #10502 üzenetére
Lehet elég lett volna egy gyári visszaállítást kérni az új driverben.
-
beef
őstag
Az új 20.5 driverrel más is tapasztalta, hogy az auto UV kisebb feszt állít be?
Korábbi driverek: 1161mV, új: 1150mV
(5700xt ref) -
beef
őstag
Az én ref XT-mnél is úgy működik, hogy nagyon szereti a magas feszt. Az auto UV alá menni lehet vele, csak nem érdemes.
1164mV az auto érték. Ezen stabil. Ha pl. 1120, 1140 próbálkozás van, akkor a Superposition hibátlanul lefut akárhányszor (a max órajel jobban is boostol és kevésbé melegszik a kártya).
Viszont pl. RDR2 5-10 percenként, Division2 30-50 percenkét fagy tőle. -
beef
őstag
Ezt csak úgy itt hagyom, hátha segít valakinek a mikrolagok megszüntetésében.
https://www.guru3d.com/news-story/windows-10-game-mode-can-impact-fps-negatively-with-stutters-and-freezes.html[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest