- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
padam87
tag
Persze, hogy magasabb mint a megjelölt. A megjelölt a padló, hogy ne lehessen senkinek egy szava sem, ha az övé a rosszabbak közé tartozik.
Az, hogy a valós órajel mennyi, azt nagyon jól tudjátok ti is, hogy a thermal headroom, és powerlimitek döntik el.
Egyébként meg Bossp-nek továbbra is azt mondom, hogy nem furmarkban kéne órajelet mérni, nem ad valós gaming számokat sok esetben.
fehér - furmark, sárga - game
-
nagyúr
Ez nem igaz.
A TPU adatbázisa gyári biosokat tartalmaz.
A 2100-as érték pedig azért kell, mert 2000 felé is boostol.
Mellesleg eléggé összevisszaság van a gyártóknál is, ugyanis amit írsz az valós, ez szerepel az MSI oldalán, viszont már kapásból a TPU-s tesztben ez a táblázat van.Plusz a teszteknél is a táblázathoz hasonlít jobban a kapott érték, nem pedig az MSI oldalához.
Viszont megjegyzendő az átlag nekik valóban 1980MHz körül volt
[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Bossp
addikt
-
Tyrel
őstag
Nekem úgy rémlik, hogy Polaris-nál is voltak ilyen eltérések. Ott a HWInfo-ban az infós (nem sensor-os) felületén mutat valami olyasmit hogy GPU Quality, vagy Silicon Quality vagy valami hasonló, nem emlékszem a nevére de egy százalékos érték. Szerintem abban keresendő a megoldás.
A BIOS amit rá flashelsz nem egyedi, nyilván nem csinálnak minden kártyának sajátot, okosabbak ennél. Szimplán van benne egy táblázat, ami megmondja hogy jó esetben X GPU órajelhez Y feszültség tartozik.
Aztán viszont minden egyes kártya ami megkapja ezt a BIOS-t, a saját GPU Quality-jének megfelelően offset-eli ennek a táblázatnak az értékeit. Értsd dinamikusan fel tudja ismerni, hogy ha (hasraütős példa) pl. a GPU Quality 60% alatti, akkor a fenti táblázatból az X órajelhez az Y feszültségnél 2 sorral magasabb értéket kell használnia, hogy stabil maradjon, mert nagyobb a szivárgás.Jellemzően nincsenek nagy különbségek, csak pár-10 MHz, vagy pár-10 mV, átlag usernek nem tűnik fel, pláne nem ha nincs a keze ügyében még 2-3 másik ugyan olyan kártya amikkel összehasonlíthatja... de ez alapvetően "normális", ezzel a dinamikus órajel/feszültség választással kezelik azt, hogy némelyik GPU jobban sikerül, némelyik meg rosszabbul...
Turenkarn
-
Kansas
addikt
Arról beszélek, hogy a TPU-tól nem gyári BIOS-t töltesz, mit nem lehet ebben érteni? Az RX 5700XT-nek a gyári órajele soha nem volt 2100MHz. Se az alap, se a game, se a boost.
Akkor nézd meg az én linkem, az AMD-től van, alighanem ők jobban tudják...
Ha meg a custom MSI Gaming X órajelekre vagy kíváncsi, azok meg itt vannak, azok közt sincs 2100MHz:
Boost Clock / Game Clock* / Base Clock
Up to 1980 MHz / 1870 MHz / 1730 MHzDe ezt se én írom először, írta már feljebb padam87 is...
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
Egy szó mint száz, nekem úgy tűnik, a TPU-ról letölthető BIOS-oknak köze nincs a gyári értékekhez, nekem berheltnek/főzöttnek tűnnek, és csak azért van több belőle, hogy mindegyik kártyához legyen a megfelelő gyártó megfelelő ID-jával preparálva, hogy egyáltalán felmenjen rá, de alapvetően ugyanaz mind paraméter szinten.
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
Mi ez a marhaság már, hogy GPU clock 1400MHz, Boost clock 2100MHz? Az egyik underclockolt a másik overclockolt, mi a franc értelme van ennek?
A helyedben dobnám ezeket a berhelt BIOS-okat és visszatenném a gyárit, aztán lássuk, azzal mennyire stabil... akármit ír a TPU, az RX5700XT-k többsége nem megy 2100-at, nem véletlen, hogy egyik custom sincs annyira húzva - ami viccesebb, hogy még a TPU GPU database se jól adja meg a frekiket.Pl a Sapphire Pulse
a TPU DB szerint
1605MHz GPU clock,
1755MHz Boost clocka Sapphire szerint pedig:
Base Clock: 1670 MHz
Game Clock: Up to 1815 MHz
Boost Clock: Up to 1925 MHzDe lehet, hogy csak ezt szabták el...
[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
válasz padam87 #1782 üzenetére
parancsoljatok: ez a biosom elvileg.:
https://www.techpowerup.com/vgabios/212911/msi-rx5700xt-8192-190804
teljesen normális hogy 2100 nála.. De nálam hogy a francba hogy sokkal kevesebb? Gpu-z ből néztem ki a Bios verziót. Az övén is ez kell hogy legyen."1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
padam87
tag
Itt valami félreértés lesz, szerintem mert azok korántsem a gyári értékei. Nagyon is rendben van a tied a beígérthez képest.
Boost Clock / Game Clock* / Base Clock / Memory Speed
Up to 1980 MHz / 1870 MHz / 1730 MHz / 14GbpsAmi Shkiz0-nál van az mondjuk tényleg nagyon ott van, silicon lottery winner darab. 65 fok max-al... kemény.
-
Kansas
addikt
Neked ha jól rémlik, MSI Mech-ed van, ugye? És ha jól látom, a 2100MHz-t kéred rajta számon.
Az nekem OC-nak tűnik, a MSI Mech RX 5700XT gyári boost órajele ugyanis 1925 MHz, ráadásul az az elméleti maximum(mármint BIOS szerinti), a reális kitartott órajel az a "game clock", ahogy sok helyen említik, az pedig 1815 MHz az MSI Mech esetében... nem tudom, a 2100MHz-t honnan vetted...
Az AMD stock specifikációi a RX 5700XT-re 1605MHz base, 1755MHz game és 1905MHz boost clock, minden ami efölött van, OC, még ha gyári is.
Azt mondod a tiéd nem ér el játékok alatt 1815MHz-t, amit a gyártója szerint kellene neki? "Game Clock is the expected GPU clock when running typical gaming applications"...Na most, ha a tiéd eléri az 1815MHz-t, onnantól a vita arról szól, lehet-e annyira OC-zni, amennyire te szeretnéd, vagy nem...
[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
Eléggé semilyen beállítás nem ment. És a gyári értékek is bugosak. Szerintem félig (sem) olvastad el a kommenteket.
Egyébként így a Rainbow Six Siege is faszán megy szóval rakhatom újra a gépet :/. Mert mem fog már kiderülni hogy mivel akadt össze.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Kansas
addikt
Egy kérdés: jól látom, itt a többségnek már az a baja, hogy nem tudja eléggé húzni a Naviját...? Akkor ti már úrrá lettetek valahogy a bugokon(CTD, Freesync nem megy rendesen, monitor jel kihagy, stb)?
[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
Furmarkal meddig boostol? Most így friss winnel minden beallitas szepen alkalmazkodik. Biztos 2100 volt nalad a gyari? 🤔 Egyebkent gpu-z már megint nem monitorozza a VRM-et a memory hő viszont elég magas 92 C. 273W-nál a Junction temp is felküszott 105-re de ha jól látom 115 nél kezdi vissza venni az órajelet szóval ezek a hők még normálisak.
Engem az zavar nagyon hogy a gyári beállítások mindegyik azonos típusú kártyán ugyan annak kellene lennie 🤔
Náladd wattmanban a középső ponton mennyi a gyári órajel/fesz?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Én az előbb kitoltam 2150-ig (ennyit enged a driverben) aztán annyival lettem előrébb, hogy 2070MHz-ig boostolt el, pontban elhanyagolható a különbség.
Szóval itt az jelenti az előnyt, ha gyárilag megkeresed a legalacsonyabb feszt amit még elbír fagyás nélkül, aztán használod, és a kártya intézi a többitÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Bossp
addikt
-
Bossp
addikt
Na nagy szenvedesek árán. Teljesen friss windows. Teljesen friss legujabb AMD driver és a gyári beállítás 2034 Mhz 1198 mV. Na ez hogy lehet ha az összes 5700XT elvileg gyárilag 2100-ra van állítva? Kifogtam egy gyárilag underclockolt modellt?! Go gari?
-
Bossp
addikt
Van nalam egy szervizre varo lapos. Abbol kimentettem a vinyot lementettem mindent. Felhuztam ra a friss win 10-et feldobom a drivert es nem tudom megnyitni mert ezt irja: settings and driver do not match.... Mi a.... Tegyem fel az ujabbat a legujabbat tettem .. es ezt mar egy ddu utan ugyanis az elso driver telepites kihalt xd es kegyetlen lassu ez a lapos hdd es nagyon ideges vagyok... Minaz h radeon setting and driver do not match?!!!!?
-
Bossp
addikt
válasz ScomComputer #1768 üzenetére
Hozzátenném hogy Vega64 óta ilyenek ezek a driverek ugyan ilyen kukiságokkal szoptam azzal is
-
scukp78
csendes tag
Sracok, egy ideje kovetem a hozzaszollasokat, es az a helyzet, hogy en valtanek rx580-rol, de kisse elbizonytalanodtam, mivel eleg sok panasz jon driverre, hardverre. Nyugtassatok meg, hogy ez csak elszigetelt eset. Sapphire nitrom van most, semmi gond vele, ugyancsak nitroban gondolkozom. Ez az egesz csupan software baki ?
scu
-
-
Busman012
csendes tag
-
alázógyík
addikt
válasz ScomComputer #1754 üzenetére
Akkor felejtős...
-
Busman012
csendes tag
A GPU órajele ezzel az 1170-es MHZ minimummal már egyenletesebb sokkal! Szinte 1000mhz alá nem esik be! Ez a beállítás nélkül 300mhz gyakran volt játék közben.....
-
Busman012
csendes tag
Üdv!
Megoldottam az 5700xt "szoftveres" baját....
Mint írtam korábban gondom volt vele, minden játéknál töménytelen FPS drop. Ilyenkor a GPU órajele folyamatosan ugrált, néha még GPU kihasználás még 0%-ra is beesett, ilyenkor hatalmas drop jött.Driverekkel hiába próbálkoztam 19.7.5 se segített! (Telepítés, DDU minden volt meg volt.)
Jelenleg 19.9.2 driver van fent (legújabb), mellette az MSI Afterburner monitorozásra!
Wattmanon belül a GPU órajelét 1170-re állítottam jelenleg + 50% powert nyomtam rá!
Így jelenleg a Final Fantasy 15 is új erőre kapott! 1080p Highest + V-sycn ON! + NVIDIA Hairworks. FIX 60 meg van szinte teljesen, dadogás nincs már!Ezt csak azért osztottam meg, mivel 138 ezer forintot kiadtam a kártyára és napokig nem volt sejtésem mi a gond vele! De mint kiderült a szoftver volt a LUDAS! Nem tudom az AMD fogja e ezt a szoftveres dolgot javítani, mert ez eddig ÖN GÓL! Nem népszerű a kártya annyira mint kéne lennie ár/értékben, hiszen a sok probléma miatt már az emberek félnek tőle, sokan meg eladták... Remélem tudtam segíteni egy-két embernek ezzel a kis tippel ha gond van a karival!
-
phgergo
aktív tag
Ha beallitok min 1000-es mhzt a karinak, akkor miert van hogy lemegy 700ra is? Nem alapbol ugy kellene porgetnie?
Hoppá, már tele vagy bejglivel? Akkor gurulj be a T4tt0id Twitch csatornájára, mert most egy 20.000 FT értékű PSN/Steam feltöltőkódot sorsolunk ki! ️ Lehet, hogy a következő játékod már nem csak a Streamen fog pörögni! https://www.twitch.tv/t4tt0id
-
odorgg
addikt
Ezek közül mindenképp a Nitro+
Viszont Powercolorból a Red devil is nagyon jó, no meg az épp tárgyalt Gaming X-nek is nagyon jó hűtése van.Én tegnap visszatettem a gyári biost, és a korábban manuálissan beállított 1020mv lett a default fesze a GPU-nak, hiába nyomom wattmanben a visszaállítást...
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Pkc83
őstag
Sziasztok!
Eljött az idő egy vga vásárlásra!
Ez a kettő között vacillálok:
Powercolor Radeon Rx5700xt Red Dragon
Sapphire Radeon Rx5700xt Nitro+Szerintetek melyik éri meg jobban? 1-2fps difi nem érdekel de az igen,
hogy melyik hüvösebb meg halkabb! Köszi a segitséget! -
Bossp
addikt
Egyenlőre feladom a bug fixet, mert tegnap volt patch a Siege-hez és azóta fos Gyanús. Bár a neten nem találok hasonló problémákat. Viszont az még mindig nem tiszta miért nincsenek olyan jó eredményeim mint Shkiz0-nak és miért nem reagál a gpu a wattman változtatásokra. A Mech simán ment AB-vel és Wattmannal is pl a TDP limit kitolás.
-
Kansas
addikt
A Chill-t nem lehet globálisan be vagy kikapcsolni, csak játék/alkalmazásprofilonként. Amelyik játékprofilban nincs bekapcsolva, ott nem megy. Az F11 az a játék közbeni ki/bekapcsolgatásra van, ha menet közben nem akarod állítgatni, ne törődj vele - azaz hogy annyit mégis, hogy az F11-re ne állíts funkciót a játékon belül(vagy driver-ben állítsd át), mert meglepetések érhetnek...
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
Próbáld meg első körben fixálni Gen3-ra.
Nem biztos, hogy ott a hiba, de minden esetre gyanús.
Nem tudom mennyire ref vagy sem, de nekem ezt írja.
Full alap amd driver, kézi profil, egyedül a görbén a fesz van levéve 2100@1.075mv-ra, illetve az Enhanced Sync-et lőttem ki, mert bár elvileg javítva van a ebben az utolsó driverben, sokan még mindig azt írják külföldi fórumokon, hogy bugos továbbra is.(#1728) ScomComputer
És tényleg.
Most hogy kilőttem a wallpaper engine-t és "malmozik" a gpu nekem is átváltott 1.1-re.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Bossp
addikt
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz padam87 #1719 üzenetére
Az igazsag az, hogy ha megnezi a teszteketaz ember lathatja hogy OC ide vagy oda, minimalis a kulinbseg fps-ben a kartyak kozt.
Ez jellemzoen 2-4 max, elteres inkabb hofokokban van de ott sem eget vero a kulonbseg.
Szemelyes velemenyem meg az, hogy most a nitro szeria nem utott akkorat mint pl a Vega eseten.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
padam87
tag
https://www.youtube.com/watch?v=fvEyBzpcCgM
Ez igen érdekes... nagyon áradoznak a nitroról (érthető, mert szép és jó), de néhány teszt erősen kamunak tűnik.
A fentiben pl folyamatosan veri a strixet, ami számomra elég fura. Az összes komoly, megbízható teszt szerint amit láttam a strix (és az MSI Gaming X is) magasabb órajelet tart meg, mint a nitro.
Akkor hogy is van ez?
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
XT biossal már elszabadul a pokol, BF5 alatt:
Viszont még így is kúlturált a hangja. Bár ez a hőfokokon nem segít. TDP limitet kitoltam maxra, feszt 1100-re visszavettem.
60% ventivel már kellemesebbek a hőfokfok, de így meg már hangos a hűtő:
Egyenlőre ennyit az XT biosról. Ehhez kell majd a wasser, addig is megy vissza az alap 5700 bios.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Exodion
aktív tag
Hagyd ki a játékot akkor . Ha nagyon zavar akkor törlöd a teljes partíciót ujrapakolod a windows-t és nem raksz rá semmit csak a játékot meg a régebbi drivert. Ha akkor is szórakozik, akkor elég egyértelmű a mese, ha nem akkor ahogy Shkiz0 is mondja, valami összehurkolódott az éterben és együttállt a Szaturnusz az Uránusszal ami miatt erősebbek lettek a napkitörések és bezavartak a kártya dolgába .
-
Bossp
addikt
válasz Exodion #1710 üzenetére
Itt vettem kollegatol nem hiszem hogy van 14 nap. Minden off amit irtal. Regi driver kiprobalva engem az zavar hogy nem vrm hőt nem monitorozza semmi 0-at ír hw es gpu z is es nem latom a kartya rendes boostonprofiljat sem. Helyette a ref ertekeket. Es hiaba allitok wattmanon nem tortenik semmi.
-
Exodion
aktív tag
A Windows reinstallon kívül már átmentél majdnem mindenen . Képvillogás lehet driveres eredetű, nem ritka sokan írnak róla AMD fórumon. Visszamész egy tudottan stabil driverre, megvolt. Ha nem jó és DDU-val szedted le, akkor win reinstall. Ha még akkor sem megy akkor jön az amit én bohóckodtam az ASUS-al (tökmindegy hogy MSI, XFX, Sapphire vagy lófütyi a gyártója a GPU ugyanaz, hogy idézzem a telefonos beszélgetést ):
- ha DP-n használod kipróbálsz másik portot meg a HDMI-t. Ha HDMI-vel akkor visszafelé DP-re.
- kikapcsolod az enhanced sync-et teljesen (always off)
- lekapcsolod a freesync-et (bár ez nálam fehér villogást eredményezett sötét állóképeknél, inkább monitorra gyanakszom)
- Megnézed a VRAM tempet nem-e melegedik túl, de ha már a játék elején látod akkor nemvalószínű.
- underclockolod az egészet, ezt énis végigcsináltam az ügyfélszolgálattal (Wattman-ből egész egyszerű)
Kb ennyit tudsz kipróbálni, és ha ezek után is villog kifagy akkor nem játszol Siege-el ha máshol jó vagy kicseréled 14napban.[ Szerkesztve ]
-
-
Bossp
addikt
Most meg gpu-z már a ref kártya értékeit mutatja... Max boost 1980 2050-nek kene lennie biost csak nem irta felul semmi a kartyan... Vicc megbolondult minden.
-
Bossp
addikt
válasz Exodion #1706 üzenetére
El sem indul a játék már villódzik a menüig sem kell eljutnom de a gpu crashel. Dugjam be egy másik DP portba? Underclockolni? Habgyari beallitasokat nem birja alapbol gari de akkor masik jatekok sem mennenek.
Vissont ezek kozul semmi sem magyarazza h wattman miert nem tudja piszkalni.[ Szerkesztve ]
-
Exodion
aktív tag
Ezeket kipróbálhatod:
- enhanced sync always off
- freesync kikapcs
- kipróbálsz egy másik portot a kártyán
VRAM nem meleg? Nálam is csak 1játék alatt kezdett villogni (Anthem) minden más jó volt. A fentieket javasolják AMD fórumon.
Esetleg próbáld meg underclockolni amolyan sohasem lehet tudni.[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
válasz ScomComputer #1699 üzenetére
Más megy. De mielőtt kiirtottam AB-t és újra raktam drivert a Siege is ment. Ezen kívül az új HW-t szedtem csak le. De azt is már töröltem. Nem értem :/
-
-
BReal
addikt
válasz Exodion #1701 üzenetére
És egy custom kártyához minek vizesblokkot venni? Miért fizetsz eleve többet akkor a customért, hogy aztán rárakj egy több tízezres vízhűtést?
Megdöglött az ASUS kártyád. Nem az AMD, hanem az ASUS kártyád. Lehetett volna GTX 1050, RX 570, GTX 1080 Ti, Vega 64, RX 5700 XT, RTX 2080 Ti is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- AKÁR JÁTÉKRA!! ASUS Mining P106 6GB - GARIS
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest