- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuffa
tag
Na kis helyzet jelentes. Ugye bekuldtem gariba az 5600xt-t
jott ma level hogy penzvisszafizetes az alzatol.
Szoval vissza adjak a 98ezret.
mivel pont pesten vagyok igy bementem az alzahoz erdeklodni.
mondtam hogy akkor masik kartya kellene de nekem ugyan ugy az 5700xt hutovel de ugye ezt lehetetlen mert nem bontjak ki.
de ha megveszem az uj kartyat ugy hogy valami plusz elalasos dologgal vagy mivel akkor ugy 26ezret kell pluszba a masik 5600xt-re fizetnem. Atveszem a kartyat. Leulok,utana kint kibontom, es ha nem jo a hutes akkor visszavihetem elallasra es vissza kapom ujra az arat. Igaz max 1-2x tudnam megcsinalni utana lenne belole baj valoszinu. De viszont probat megerne en ugy gondolom. Ha meg egybol az a hutes akkor happy day. -
fatal`
titán
Akkor már írjak én is: Nekem sincs már gondom, de közben monitort is cseréltem displayportosra, így a sorrend is megfelelő lett. Sajnos az aorus HDMI portjai (mivel nem a szabványos 5700xt részei) a sor végére kerülnek. 144hz-cel nekem nincs probléma, bár mostanában nem sokat játszottam, azt is csak Rocket League-gel.
Igaz én nem finomhangoltam semmit, 2D-ben csöndben van (bár a mem órajelet sajnos nem veszi vissza), 3D-ben meg nem érdekel a hangja. Meg a hőmérséklet se, ha beszarik majd gariban kicserélik.
-
Rájmó
tag
válasz Exelsior #12097 üzenetére
Ha már mindenki beszámolót ír, akkor én is.. Én sajnos azoknak a táborába tartozom, akinél előfordulnak szoftveres bug-ok, most pl játék alatt felmegy a GPU load 99%-ra a Clock Speed maxra, és ha befejeztem a játékot akkor sem megy lejjebb. Csak akkor, ha a feladatkezelőben letiltom majd utána engedélyezem a videokártyát, vagy ha újraindítom a gépem.
A minap kérdeztem itt fórumon, akkor javasolták hogy állítsam át a PCI-E exprest 3.0-ra, át is állítottam azt a slotot amit a kártya használ auto-ról Gen 3-re. Nem segített. Fast startup szintén kikapcsolva.
Ezen kívül minden alapon van, nincs se OC se semmi, a bios a legfrisebb mint ahogy a chipset driver is, egyedül a VGA driver úgymond régi, az a 20.4.2 verzió, de próbáltam a régebbi és a legújabb drivereket is, a probléma ugyan úgy fennáll.
Ja igen, az egészben az a fura, hogy különböző GPU stress testek alatt nincs ilyen probléma, ott az értékek visszamennek a normál értékre. Hogy ki érti azt nem tudom, én mindenesetre nem.Privátra illik válaszolni :)
-
Exelsior
senior tag
Minap probáltam ki és 60fps van simán megvolt. Hibátlanul ment 1440P-ben. Ott más baj lesz.
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
addikt
válasz egyedülülő #12094 üzenetére
Nem kell, van egy auto undervolt és annyi az egész kb.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz egyedülülő #12094 üzenetére
jól jársz velük
amúgy nem akarom ekézni a zöld oldalt, az előző két évben onnan is volt több kártyám, de az a software egy full fapad!
100x annyi időt töltöttem az AB-ben,
a radeon kicsit átláthatatlan de több lehetőséget rejt magában..(na és ott az nv experience! nincs ide valami hányós emodzsi?! )
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
egyedülülő
őstag
válasz Exodion #12092 üzenetére
Köszi a beszámolót. Azt már látom az általatok adott válaszok alapján, hogy bármelyik kártyát is veszem, bele kell tanulnom az alufeszelés rejtelmeibe. Nem nagyon foglalkoztam még ilyesmivel.
[ Szerkesztve ]
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
Speedy007
őstag
Sziasztok lenne egy kérdésem lehet hogy egy kicsit zagyván fog hangzani. Egy játéknál vettem csak észre eddig hogy van úgy mikor elsőre indítom el alacsony fps-t kb.50 körül 80-90 helyett produkál illetve a kép minősége is hagy kívánni valót maga után. Vagy a gépet vagy a játékot restartolom akkor mit akkor minden jó lesz.
-
Exodion
aktív tag
válasz egyedülülő #12073 üzenetére
Nekem Nitro+ SE van. Erdekesseg annyi volt vele hogy meg ha 1199mV-ra is ejtettem a feszt ha ejszakara leallitottam a gepet masnap reggel resetelt is 1200mV -ra mikozben minden egyeb beallitas megmaradt.
A "hivatalos" (reddit) javaslat 750mV -> 775mV, 1450mV -> 1475mV, a max meg amit akarsz. Ezutan soha tobbet nem jelentkezett vele semmi bajom azt leszamitva hogy 3hetente kell ujrakenni a kryonauttal de ez mar annak a hibaja nem a kartya. Egyebkent rohadt forro, gyarilag 106c hostpot amit tudott tartani.
Most 2100MHz:1155mV -on hasznalom, 1850MHz VRAM mellett max 45% -os venti profillal. Igy megy 92c hotspot -ig max, ~240W fogyasztas mellett. Baj nincs vele, eltekintve az ujabb Dx12 feature setet, de 3440x1440 -re mar lehetne combosabb ilyen fogyasztas mellett. -
Kolbi_30
őstag
5700 pulse, november óta hibamentes. Illetve HDMI kábel csere óta hibátlan.
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Lendova
őstag
Megnéztem 3 játékot (BF V, SoTTR, DR 2.0.), nálam nem ragad be a FreeSync. De elötte sem tűnt fel semmi, amikor mással játszottam.
Mindig a legújabb driver-t rakom fel, annak reményében, hogy eltűnik az a néhány apróbb zavaró tényező.
Csak a VRAM órajel maradt, ami zavar. Azt nálam 144Hz-en vissza veszi, de 165Hz-en már nem.
Pedig volt minden... Black screen, FreeSync flickering, crash etc.All fiat goes to zero.
-
KRoy19
őstag
válasz 1100yearsago #12087 üzenetére
Tök jó, hogy ebből tanultál, ez a jobbik eset. Viszont vannak csomóan akik mindennek lehordják az Amd drivereket miközben instabil a rendszerük oc miatt és eszükbe sem jut, hogy esetleg ott kéne keresgélni.
Persze ez nem jelenti azt, hogy nincsenek olyanok akik valóban driver hiba miatt szopnak és nincs user error, csak lényegesen kevesebb mint amit a sok fórum bejegyzésből gondolnánk.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz 1100yearsago #12087 üzenetére
Az ubi játékok elég proci igényesek, főleg az ac.
-
1100yearsago
csendes tag
válasz KRoy19 #12083 üzenetére
Lehetséges, de nekem kicsit furcsa, hogy mindig a fentebb említett játékoknál jött elő a BS, illetve némelyik driver még adott is hozzá, de ahogy Create. is írta, tanulásnak jó volt!
Nem szoktam a forumba írni, most is csak azért, hogyha vkinek gondja van még a kártyával, először mindent állítson vissza alap helyzetbe, vagy az oc-t bízza a gépre, mert nekem ez segített!Sebesség, mozgás, dinamika lendül, rohanó kerekek robaja dalunk, zakatol a jelen, készül a jövő rohanó kerekek robaja dalunk
-
Zsolty20
senior tag
Én egy GigaByte Radeon™ RX 5500 XT GAMING OC 8G-vel vagyok jelen, szintén hibamentesen. Minden teljesen frankón működik.
-
Aby_2014
aktív tag
Read-only módban vagyok elsősorban én is, a kártyával semmi probléma (Nitro+) csak kisebb bosszantó dolgok vannak de ezek softwer-es hibák (pl mostani driverrel is pl nem jegyzi meg a játékhoz társított profilt). A kártya erős, halk, és igény esetén csillog villog is
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
addikt
válasz 1100yearsago #12082 üzenetére
De legalább ez egy jó tanuló volt. Én pl a ryzen 3600 all core 4200-al és a ram oc-val 3600-ra szívtam rengeteget. Ami úgy nézett ki, hogy előző bios verziókkal ment 3600-on a ram, 4200-on a proci is, de volt hogy 3hét után nem volt hajlandó bebootolni. Proci oc-t kikapcsoltam és minden ok volt. Most az új biossal, viszont abszolút nem akart indulni a gép, 3533-ra levettem a ramot, a proci meg megy 4200-on és minden oknak tűnik. Pedig rengeteg teszt lefutott hiba nélkül mindkét esetben. Most ott tartok, hogy eladom a procit, veszek egy 3700x-et, amit nem akarok tuningolni, ha a ram megy 3600-at, akkor marad, ha nem, akkor azt is cserélem idővel. Fura dolgokra képes az oc, érdemes előbb alapin használni mindent (max xmp on) és úgy megnézni 1hónapon át.
-
KRoy19
őstag
válasz 1100yearsago #12082 üzenetére
"megvétel óta úgy használtam, és a kártya cseréig nem is volt gondom vele"
Valószínűleg előtte sem volt teljesen stabil, csak mivel egy gyengébb kártya volt mellette így nem kellett annyira tekerni a cpu-nak és nem jött elő a hiba. Amint betettél egy erősebb kártyát a cpu-nak is jobban kellett dolgozni játékok alatt mint előtte és itt már ki is bukott a stabilitási probléma.
-
1100yearsago
csendes tag
válasz KRoy19 #12079 üzenetére
Nincs sértődés, részben elismerem a hibát, de ahogy írtam a megvétel óta úgy használtam, és a kártya cseréig nem is volt gondom vele, illetve az eseménynapló is a Radeonsoftware-t jelölte meg hibának!
Sebesség, mozgás, dinamika lendül, rohanó kerekek robaja dalunk, zakatol a jelen, készül a jövő rohanó kerekek robaja dalunk
-
Yutani
nagyúr
válasz 1100yearsago #12078 üzenetére
Köszi a tapasztalat megosztást. Nekem is ref 5700 van (ASRock), nincs tuning a gépemen, de nem is volt BS, talán egyszer. Azt betudtam annak, hogy a Win10 alatt kicseréltem a gépet Intel Skylake-ról Ryzen 1-re, és nem telepítettem újra (lusta vagyok mindent újra rakni, de előbb-utóbb meg kell csinálni). Így használom a gépem, nincs gondom sem a VGA-val, sem semmi mással. Illetve csak annyi, hogy közben használt RX 470 esetén állandóan elfelejtette a Radeon Software a venti beállítást, de az máshol is gond, szóval általános. Az 5700-nál nem állítom a ventilátort, de gondolom is sem jegyezné meg.
#tarcsad
-
KRoy19
őstag
válasz 1100yearsago #12078 üzenetére
Ne sértődj meg azon amit most mondani fogok, de élő példa vagy arra, amiről itt beszéltem a múltkor.
Oc-zol, de ha stabilitási gondod van akkor nem az az első amire gondolsz, hogy esetleg nem 100%-osan stabil az OC, hanem az AMD driver az első gyanúsitott.[ Szerkesztve ]
-
1100yearsago
csendes tag
Sziasztok
Gondolkoztam, megírjam e az én ref rx5700 (sapphire) kártyámmal szerzett "élményeimet", de szerintem elfér itt! - bocsi, lehet kicsit hosszú lett-
A gépem fő alkatrészei (játékra használom): B450M bazooka - r5 2600 - 2x8GB 3000Mhz DDR4 - ref rx 5700 - evga 450W Br, eredeti winows, játékok, norton360
A kártyát decemberben vásároltam (gtx 1660S volt még versenyben, de ~10éve Radeont használok nagyobb gond nélkül, így maradtam itt), és egy rx 570-et váltottam le!
Pár nap után, ahogy tesztelgettem a játékokat, arra lettem figyelmes, hogy bizonyos címek állandóan BS-t produkálnak, ezért a Win reinstall mellett döntöttem, de a probléma utána is megmaradt! Ezután jöttek a különböző driver verziók kipróbálása (2019.07.-2020.04-ig szerintem az összeset teszteltem), rengeteg időmet elvette, de a problémám nem szűnt meg! Közben persze olvastam a fórumokat, YT csatornákat néztem, de semmi, ami használt volna, még az XT biost is kipróbáltam!
Nem gondoltam, hogy a kártya hibás lenne, mert a sok game hiba nélkül futott, de a BS mindig előjött (0-40min között) a következő címeknél: FC5, FC Primal, AC Origins Bf1, Doom, néha (driver függően) a Rise of TR, Anno 1800, Eu Universalis 4, Witcher3! Egy 110000ft-os vga-tól nem ezt várná az ember!
Jöjjön a megoldás (legalábbis most már remélem, hogy az!): A cpu-t, mióta megvettem, úgy 2 éve, 4,1Ghz-en használtam! Néhány hete a biosban turkálva gondoltam egyet, és mindent visszaállítottam alapra, majd memória xmp bekapcsol, plusz a game boost opció bekapcsol (3,9-re lőtte be a cpu-t)!
Azóta többször teszteltem a korábban említett játékokat is, eddig NINCS BS, a driver verzió a 20.4.2 (korábban ez sem működött)! Azóta már az msi ab-t is fel mertem rakni, egyenlőre minden OK, de a cpu csere azért tervben van ( elsősorban az Ubis játékoknál vettem észre, hogy a vga csak 50-80°%-os kihasználtság mellett dolgozik, ami elég komoly fps ugrásokat eredményez, erősebb cpu lehet segítene ezen )!
A kártyát egyébként 950mV max feszültséggel használom, saját venti profillal, a hotspot általában 80-90C között van, és még hangosnak sem mondanám! Bekapcsolt vsync (75fps) mellett sokszor a 80-at sem éri el!
Hogy user error volt-e? Részben igen, hiszen én állítottam be a cpu-t 4,1Ghz-re, de az rx 570-el nem voltak ilyen gondjaim, illetve egy-egy BS után az eseménynapló is Radeonsoftware.exe-t jelölte meg hibaforrásnak, álmomban nem gondoltam a cpu-ra!
Nos, ez az én sztorim a kártyával, most már megbékéltem vele, idén és jövőre szinte biztos marad a gépben (egyébként szerintem nagyon szép ez a ref kártya)!üdv
Sebesség, mozgás, dinamika lendül, rohanó kerekek robaja dalunk, zakatol a jelen, készül a jövő rohanó kerekek robaja dalunk
-
KRoy19
őstag
Beírok én is csak hogy erősítsem a tábort. Mint már korábban leírtam nekem sincs semmi bajom az 5700Xt-vel kivéve a memória visszavétel 144hz-en, de az is megoldható viszonylag egyszerűen.
[ Szerkesztve ]
-
GIORGIONE76
őstag
Szerintem mind nagyon jó ...
legfeljebb törődést igényel majd hogy bekonfigold, ezek a magasnak tűnő hotspot temp-ek csak elsőre riasztóak, gyakorlatilag tempóvesztés nélkül alul tudod feszelni, ráadásul némelyiknél van biosz kapcsoló, pl aorus, ha nem akarod pörgeni a ventiket áttolod és már 1200rpm felé alig megy, akkor bench alatt is 1850 környékén tartja, persze kicsit magasabb tempekkel, de arra meg ott az alulfesz, 170W-tól 280W-ig tudnak ezek bármennyit fogyasztani[ Szerkesztve ]
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Gabesz25
tag
Sziasztok,
Elgondolkodtam, hogy Sapphire Nitro+ rx580 at cserélném 5700xt-re. Fullhd-ban játszok, se freesync monitor se hasonló extra nincs jelenleg. Ryzen5 2600x van most, elég lehet ez az 5700xt-hez? Egyáltalán lenne értelme ennek a vga váltásnak? -
Erdei88
veterán
Tegnapi napon beléptem a klubba egy %600XT Pulse-al.
Talán még abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az 5700-as hűtőjével kaptam -
egyedülülő
őstag
válasz GIORGIONE76 #12071 üzenetére
Három 5700 xt típust nézegettem, ami tetszik.
Sapphire Nitro Special Edition
Gigabyte Aorus
XFX Thicc III UltraEzekkel van tapasztalat itt a csoportban? A Sapphire kapcsán azért olvastam olyasmit, hogy nagyon forró és sokat eszik a plusz kakaóhoz képest.
[ Szerkesztve ]
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
Lendova
őstag
Haza értem, rálesek én is a Freesync-re, semmi nem tűnt fel au említettekből.
Viszont úgy tűnik valamelyik nyári driver-rel a flickering is eltünt a loading screen-eken.[ Szerkesztve ]
All fiat goes to zero.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz egyedülülő #12069 üzenetére
Plusz 1, tényleg az lehet hogy a meglehetősen sok sírás rívás ellenére még nem kellene leírni ezt a gen-t, akinek bejött egy-két bejegyzés erejéig beírja, de a gondokkal folyamatosan tömve van a topik (ami nem baj persze), a többségnek bejövős drv mindig be van jegyezve, ez most a 20.4.2, ha jó hűtésűt veszel vagy fogsz ki akkor nyertél
ezt (5600XT/5700/XT) én most a legjobb fhd-qhd/high-ultra kártyáknak tartom, ha a kijelződ miatt nem igényelsz többet akkor innen válassz szerintemhttps://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
R3laX
addikt
5.1 HWS-nél is beragad a freesync, na jól van, nekem is megy vissza a 4.2
-
egyedülülő
őstag
Köszi a válaszokat.
-
addikt
válasz egyedülülő #12066 üzenetére
Netes vásárlás korában már könnyen ki lehet próbápni. Ha nem jön be, akkor visszaküldöd. Az a baj, hogy akit szivat, azt nagyon, akit nem, az meg használja boldogan.
-
beef
őstag
válasz egyedülülő #12066 üzenetére
Menj át nvidia hasonló topicba és ha ott csak az időjárásról beszélgetnek, akkor azt kell venni.
-
egyedülülő
őstag
válasz ricsip #12064 üzenetére
Akkor nem éri meg AMD kártyát venni a te meglátásod szerint. Pedig erőben jónak tartom, de szeretem, ha valami simán csak működik és a legtőbb gondom az, hogy hogyan világítson.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz egyedülülő #12063 üzenetére
Szószerint előtted levő hozzászólás írja az átlagos ATI/AMD drájverminőséget (egyik hónapban jó, utána 5-12 hónapig nem, aztán megint van véletlenül 1 jobban sikerült használható, és így tovább, kb. már 2 évtizede)
-
-
egyedülülő
őstag
Sziasztok!
Elgondolkoztam, hogy esetleg vennék egy 5700xt kártyát. Mennyire stabilak a kártyák vagy a driverek manapság? Kell velük mókolni? Nem nagyon volt piros kártyám azóta, hogy az X1950 pro 256 MB újnak számított annak meg már tizensok éve, így nincs rálátásom a dolgokra. Az itteni kommenteket olvasva azért mintha lennének gondok.
-
sutyi^
senior tag
válasz steewcv65 #12060 üzenetére
Más gép, más szoftver környezet. Örülünk hogy nálad nem voltak / nincsenek gondok.
Komoly problémám nekem sincs mióta nem Windows Insider builden vagyok és 20.4.2 van fent. 20.7.1-el és 20.7.2-vel behozott beragadós FreeSync alsó küszöb meg van nem csak kettőnknél, redditen sok embernél is...
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
steewcv65
őstag
Érdekes,mert itt mindenkinek van mindenfele baja a kartyaval,de nekem nincs.Rx 580nitroval se volt semmi bajom.Elotte r9 270x volt es azzal se ...Akkor en vagyok piszok mazlista?
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
addikt
Nagyon is sokat számít, hogy eredeti vagy sem. Aki nem eredeti programokat használ az ne panaszkodjon a droppokra, mert abszolút nem jogos. (Nem rád értem, hanem úgy általában véve). A feltörés nem csak annyiból áll, hogy de jó játszható, ott a háttérben még extra erőforrást igényel + ki tudja, hogy mennyire cseszi szét magát direktbe, amikor feltörik.
[ Szerkesztve ]
-
Vitee
aktív tag
Már egy ideje meg akartam venni a Detroit Become Humant pc-re, PS4-en megvan, de most láttam, hogy fent van virágbolti verzióban.
Kíváncsi voltam hogyan fut, hát már a legeslegelején droppol és akadozik
Köszi Navi.
Nem hinném, hogy ez is user error, mint minden más, de hogy nem nagyon van olyan játék aminek ne lenne valami baja ezzel a kártyával
Vagy a játékok optimalizálása egy fos, nem tudom, unlockoltam az fps-t is, de maradt a jelenség. Az pedig, hogy virágbolti, szerintem mit sem számít... Legalább nem vettem meg potyára.
Ősszel ki kell próbálni egy 30-as szériás zöldet, hátha...
Van aki próbálta a detroitot? Tapasztalat?[ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
martin66
senior tag
Köszi a választ nektek. Jelenleg 7.2 van fent és már reportáltam a bugot. Annak "örülök", hogy vélhetően szoftveres, a 4.2 lehet felrakom.
-
sutyi^
senior tag
válasz galaktikus #12049 üzenetére
...vagy használod a legutolsó driver csomagot amivel ez nincs és betolod a bug reportot róla hogy kijavítsák ahelyett hogy ki be kapcsolgatod a FreeSync-et vagy frissítést váltassz a monitoron.
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
galaktikus
aktív tag
válasz martin66 #12046 üzenetére
Itt is ugyanez előfordult már 1x 2x. De nálam 49 hz/fps-re ragadt be legutóbb. Eléggé szembetűnő amikor szaggat a kurzor a 144 hz után
Annyit kell ilyenkor csinálni, hogy a monitor menüjében nyomsz egy freesync OFF-ON-t és akkor visszaáll minden a helyes kerékvágásba.[ Szerkesztve ]
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
martin66
senior tag
Ti tapasztaltok olyat, hogy 3D igényes feladat után pár percig beragad a freesync-es monitorom 40fps-re hz-re. Játszás után kilépek, filmet nézek és kilépek a lejátszóból stb. után 5700 xt gaming x és acer prodesigner pe320qk soha nem csinálta ezt előtte vega 56 és 580 volt.
Eddig szerencsém volt amd vga-kal x1950, 6850, 6870, 580, vega 56, 5700xt de ezzel az utolsóval rengeteg bajom van pedig még csak 1 hete sincs meg a kártya... nagyon gondolkodom, hogy vissza küldjem... -
Skynet258
veterán
Srácok ez az utolsó 3 hsz az év beszélgetése volt.
-
veterán
Bedobtam pár napja a témát, nem nagyon volt hozzászólás: Valakinek van még ötlete, hogy mitől okozza a virtual super resolution a tearing megszünését nem sync-e monitoron, akkor is ha beesik kicsit az fps?
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
duvi
nagyúr
válasz proci985 #12038 üzenetére
Furmark / 3dmark mellett még a Superpositiont szoktuk használni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Create. #12032 üzenetére
ok, akkor a +15 fok a hotspotra normalis es nem en raktam fel keresztben a blokkot, koszi.
stressztesztre leszek kivancsi, igaz ezeket az ertekeket ugy tudta a rendszer, hogy a vezerles nem kezdett el feszt adni. mondjuk csak a kartyanak van egy sajat D5 pumpaja meg egy 280as es egy 120as radiatora.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
az normalis, hogy jatek alatt (Far Cry New Dawn) 40-45 fokos Tgpu mellett 50-55fokig megy a Tjunction?
referencia kartya EK full cover nickel-acetat hutessel. vizho ahogy neztem 30 fok alatt maradt, toltokepernyo alatt a kartya pillanatok alatt visszahult 33C Tgpu es 38-40es Tjunction kornyekere, szoval a viz teszi a dolgat.
rendes stressztesztnek meg nem alltam neki amig a vezerlest be nem hangolom.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
gery14
senior tag
Esteleg ha olyan van a virtuális felbontást bekapcsolod optimizálatlan foss gameknel segíthet picit. Akinek van 144es monitora korlátozza le az fps-t 141 re jobban dolgozik a free úgy.
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
Vitee
aktív tag
válasz steewcv65 #12024 üzenetére
Akkor nem tudom, nem értek ezekhez a limites dolgokhoz
Én úgy tudtam, ha proci limit van, akkor a processzor teker 100-on a kártya pedig malmozik.
Nálam ilyen nincs, a proci 40-50% között van ha jól rémlik, kártya meg az optimalizálatlan játéknak köszönhetően, össze-vissza.
De lehet nem jól tudtam, és nem ezt jelenti, nem igen ismerem ezt a részét a dolgoknak[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
Vitee
aktív tag
válasz Create. #12017 üzenetére
Nekem ma kockára fagyott a gép, sima böngészés közben (pedig hw gyorsítás kinyomva) már régen csinálta, hiányzott
Elég ritkán, de fogja magát és újra is indul, de ez is régen volt szerencsére
Warzone viszont frissítésről frissítésre romlik teljesítményben. Most 1080p maxon, van, hogy Downtown-ban leesik 80-90 környérkére is az fps pillanatokra, pedig előtte 140 körül mászkált mindig. Konzol játék na...[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz AlienApollo #12014 üzenetére
Nekem szépen felmegy 100 fölés az fps belterekben.
-
AlienApollo
tag
válasz rasotamas #12010 üzenetére
GTA online-ban amúgy is sok az anomália. Nálam pl belső terekbe (pl Terrorbyte nerve center, warehouse, nightclub) 75-ről 45-re esik az FPS és elkezd melegedni piszkosul a kártya a terheléstől, miközbe venti 1600RPM-ről 2100ra búg fel. Haver red deviljével ugyanez, de valszeg nVidia kariknál is ez a helyzet.
-
nyul105
senior tag
válasz rasotamas #12010 üzenetére
Köszi a kifejtéseket, a másik (autoversenyzos) játéknál rájöttél, mi okozhatta a gondot?
Amúgy warzoneban nekem is vannak fura droppjaim, leszámítva az egyértelmű bugokat (heartbeat sensor 1. használata). Gtx 1070ti- vel, nálam 97% a gpu kihasználtság, ezeket a dropokat leszámítva.
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz rasotamas #12007 üzenetére
Warzone is olyanokat csinal,h sokszor pillanatokra leugrik a gpu kihasznaltsag 80ra amugy meg 90-97kozott ugral.Mig mas jatekoknal pl 99,98 allando
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
veterán
Mivel a gta-ban az msaa fps gyilkos, így alternatív megoldásként scalinget alkalmazok élsimítás gyanánt. Próbáltam a gta saját saclingjét is, de van az amd-nek is ami a programjában aktiválható, és a monitor felbontásaként kiválasztható (desktop is működik nem csak fullscreen játékban).
Nem azt mondom hogy ettől nem droppol az fps, nézd csak:
- Először gta online-ról beszéltem, más a terhelés procin, vga-n, magas fps volt, 75-100 közt 75-re korlátozva, onnan droppolgatott akár 55ig, miközben a gpu lógatta a lábát (gta online optimalizálatlansága, cpu limit, fps korlát miatti csökkent órajelből nem ébredt időben tehát a terheletlenség miatt, nem tudom).
- Most a story módról beszéltem, ráadásul ráhúztam egy terhelőbb grafikai modot, feljebb vettem a felbontást is, alacsonyabb fps-eim voltak, de folyamatosan 98-100% közt dolgozott a vga.
Mindemellé ÉRDEKESSÉGKÉPP jegyeztem meg, hogy az 55-60 fps-ek sem tearingeltek valami okból kifolyólag. Itt mind gyanú vetettem fel a másik skálázási eljárást, hogy talán az tartalmaz valami framebevárást.
Pár hete rx580-on teszteltem a gta saját skálázását, anomáliákat okozott, melegedett a káryta és iszonyatosan droppolta az órajelet és így az fps-t is. Érdekes, hogy a közel 100% nem okozott olyan melegedést normál használat mellett mint scaling-gel.[ Szerkesztve ]
-
nyul105
senior tag
válasz rasotamas #12007 üzenetére
Én nem értem amit írtál. A lényeg tehát, hogy ha "superfelbontást" használsz, akkor nem droppol az fps(!), egyébként meg igen?( ha nem használod ezt a superfelbontást)
Ez baromira furcsa működés lenne.Amúgy korábban nem tearingről beszéltél, hanem dropról. Tearingen is javít? (Tearing nekem akkor látványosabb, ha magasabb fps számom van a monitor hz-nél)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz rasotamas #11955 üzenetére
Úgy tűnik GTA online optimalizálatlanság lesz a ludas. Tegnap órákig játszottam Story módban, a másik accommal, raktam rá egy grafikai felturbózó modot, folyamatosan 98-100% tekert a gpu.
Érdekes módon, lehet hogy az amd superfelbontás működési elve miatt (a játék másfélszeres felbontása helyett azt vettem föl, talán 3200x1800-ra) simán futott, 55-75 fps és egy tearinget nem láttam (nem synces a monitorom, Dell U2311H), biztos hogy nem fél sync-el ment, azért azt megérzem ha 37,5 fps-sel megy. Biztosan valami amd szoftveres cukiság lesz.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz Sontir Fel #12003 üzenetére
Mire gondolsz? A windowsos rgb program? Meg kell majd nézzem. Nekem is volt vele gondom, beragadt, újra kellett flashelnem az rgb vezérlőt valami dosos programmal, de azóta jó.
Legbiztosabb ha biosból állítgatod.https://tinyurl.com/rasoapro
-
fatal`
titán
válasz LackoMester #11994 üzenetére
R9 270-en a GPU volt szar, nem a Sapphire. Nekem is vérzett el, másik fajta.
-
Sontir Fel
őstag
válasz rasotamas #11999 üzenetére
melyik verziot hasznalod a steel legendhez?
Amit a laphoz irt az asrock az rendszeresen fagyott nekem, amit az asrock kartyahoz, az meg nem fagy, de mintha restart utan elfelejtene a beallitasokat, pedig amikor mukodik, akkor szepen szinkronban vilagitanak a kartyavalBFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
veterán
válasz Speed® #12000 üzenetére
Mivel már nincs fönt így nem tudom pontosan mi volt mennyiért mennyi garival.
Érdekes az a sapphire hogy 21 ho gari van rá, az akkor -3 hó ahogy te mondtad de 2 évből nem 3ból, a sapphire amugy is mindig 2 évet adott csak, nem tudom hogy kaptam én most 3 év garit. Vagy már annyit adnak rájuk?
Rgb: eddig világitás nélküli vga-m volt, ki volt kapcsolva. Most a piros ledes sapphire-hez pirosra bekapcsoltam. Aztán ma véletlenül valahogy rákattintottam az asrock ledes appjára és meglepve láttam hogy egyesével lehet a ledek szinét állítani, gondoltam kipróbálom a sapphire szineit kikeverni. Én se vagyok nagy rgb fan. Egy olyan játék amivel néha jó egy kicsit játszani de még jobb, hogy ki lehet kapcsolni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest