- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
BReal
addikt
Megérkezett a 3 ventis Thicc. A TPU nagyon dicséri, a Red Devilnél jobbnak tartja. 440 dollár.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz zsida.kornel #3394 üzenetére
Használj fejhallgatót
-
zsida.kornel
tag
Na már a full gyári húzásmentes Nitro+-om is cicereg
Ha sime böngészőben vagyok, és tekerek egy oldalon hallom hogy cicereg, kb olyan hangja van mint egy 5400rpm-es HDD-nek .[ Szerkesztve ]
-
addikt
Abszolút semmi, az a kártya tökéletesen ment, halk is meg minden, nem volt semmilyen driveres gond sem amikkel én játszottam. Kipróbáltam a ray tracinget is, elég jó dolog, de még kell idő neki azért. Csak már régóta full amd-s gépet akartam. Lehet meg is szívom a cserével.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Van kuponfüzet és kódok, be kell pakolni kis értékű terméket és a kategóriához tartozó kódot. Van topikja. Nekem így 159ezerre jön ki a végösszeg, ha hétfőn is így marad, játékot is kapok hozzá meg ugye a kis vacak dolgokat, amik közt lesz ami pont jól is jön, amúgy meg csak a vga 170lenne alzán, ha ez nem lenne nem innen venném az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Na jövő héten én is berendelek egy sapphire rx5700 xt nitro+ -t ilyen alzás fillérbaszással, mondjuk lesz pár dolog, ami pont hasznos is lesz belőle. Kíváncsi leszek az rtx 2060 super után milyen lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Roolax
csendes tag
Nálam apexbe fps fixálva 144 re nincs semmi stuttering, annyi hogy a nagy város egyik részén (de csak ott) le esik 90 re az fps meg a vidikari kihasználtság is olyan 50% ra :'D még nem jöttem rá mitől, de szerintem a játék van szarul megírva tekintve hogy csak ott csinálja.
-
veterán
nem tul acelos kartyat fogtam ki :(
2050@1.15 sem nagyon megy neki...
samsung ramos, 930nal azonnal szetdobja a kepet, 920 stabil.hotspot elszall, mivel elmelegszik a vizem. ki kell talaljak ra valamit XD
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
D013
aktív tag
válasz AlienApollo #3380 üzenetére
Köszi, megnyugodtam, nem egyedi eset akkor. Most nem leszek gép közelben egy ideig, de ha hazaérek vasàrnap szerintem vissza teszem az előző drivert. Az Apexxal meg kezhetnének valamit, ott nem az AMD kàrtyàkkal van a baj...
-
korcsi
veterán
válasz Walter_White #3377 üzenetére
Cru-t próbáld ki, esetleg.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
AlienApollo
tag
-
D013
aktív tag
Sziasztok, két jàtékot meg tudna nézni valaki? 1.) Apex....tovàbbra is stuttering, azt olvastam talàn hogy Nvidiàval is csinàlja. 2.) Battlefront 2, nàlam a földön lévő csillogàsok bugosak DX12-ben, DX11-ben meg kemény megakadàsok, még durvàbb mint az Apex. Mindezt DDU + 19.10.2-es driver telepítése utàn. Lehet vissza kellene raknom a 19.10.1-et? Sima 5700.
-
Walter_White
senior tag
Igen de ahhoz kell egy kompatibilis kijelző. Nálam pl akármilyen értéket állítok be az egyedi felbontásnál, nem engedi elmenteni.
Sőt lehet akár monitor által támogatott 120hz-es "mentés" is nem engedi.
Ez az alap 120-as amit automatikusan kitölt mert erre van állítva a kijelzőm.
De nem menti el. de még ha a hz-t átírom 100-ra akkor se - sőt 30hz-t se ment el, akkor is kiirja hogy nem kompatibilis[ Szerkesztve ]
-
Roolax
csendes tag
válasz Viiktor1989 #3375 üzenetére
Radeon beállítások -> Kijelző -> Egyedi felbontás.
Ott meg tudod adni, aztán monitor tulajdonságokban már ki tudod választani. -
Novver
senior tag
Játék közben tudnátok lőni wattman képet?
Kíváncsi volnék nektek a paraméterek hogy alakulnak (gpu órajel, memória órajel, fan speed, gpu kihasználtság etc.)Life is a game... The game is my life!
-
korcsi
veterán
válasz Viiktor1989 #3371 üzenetére
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
zsida.kornel
tag
válasz Viiktor1989 #3371 üzenetére
Na az a profil engem is érdekelne
-
Viiktor1989
aktív tag
Skacok,azt hol lehet beállítani,hogy pl 120 hz-es frekinél 119-et adjak meg?
Illetve valaki tudna adni egy jól működő ,biztonságos wattman profilt 5700XT Nitro+-hoz? Köszönöm! -
zsida.kornel
tag
Hirtelen felindulásból csináltam egy driver reinstallt. Kár volt, már az én memóriáim is 500mhz-en mennek az asztalon (egy monitrral), viszont a pubg lényegesen jobb lett, nem droppol a frekvencia .
-
padam87
tag
válasz zsida.kornel #3368 üzenetére
Redditen sok ilyen elszíneződéses bug volt jelezve.
-
zsida.kornel
tag
Amúgy mennyire érdemes az új optional drivert használni? Megéri felrakni a recomended helyett?
-
Kódos
aktív tag
válasz zsida.kornel #3365 üzenetére
Nálam is már volt ilyen sima 5700-on,hogy a beállítások resetetlődtek?Jó kérdés azt nem néztem.
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye
-
zsida.kornel
tag
Első már figyelmemet felkeltő érdekes hiba az Nitro+ XT-mel, Simán az asztalon egyszer csak zöld lett a kijelző, a háttérben minden futott tovább (zene, ilyenek). Csak gépresi segített. Utána írja hogy resetetlődtek a beállítások. Ez is előfordult már másnál?
-
addikt
én már nem nagyon szeretek tuningolni. A mostanit is megnéztem 2100mhz/16200Mhz és gears of war 5-ben benchmark alatt kb 3fps töblet lett csak. Superpositionban 5595-röl 5932 pontra ugrott pedig. Játékban meg kb semmit nem jelent már ez az oc gsync mellett. Ezért akarok a 2600 helyett is egy 3600-at. Jó a rammal még így is kell majd szöszölni, de annyi.
[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz Create. #3359 üzenetére
Nálam azzal sincs gond. Én például arra használom 64-es multiban, hogy leteszteljem a gép stabilitását . Ha ott kifagy egy ram beállítás, vagy vga miatt, akkor nem stabil. Ha viszi szépen akármeddig, akkor ok .
VGA tuning nálam csak MSI AB-ből, Proci/RAM meg csak Bios.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Köszi, hát akkor tényleg nem éri meg lecserélni, ha így lesz, akkor inkább csak egy cpu cserém lesz, de azért megvárom a hivatalosabb teszteket. Mert ez a kártya tuti jó, halk is. Lehet akkor ez is inkább nv párti game lesz mint a gtav volt, az biztos, hogy ebbe bele fogok jó pár órát tolni, ami pár hónapot jelent, mellette úgyse játszok mást majd. A tesztek majd eldöntik mi legyen a sorsa a váltásnak.
vannak bizony, amik nem ilyen bughalmazok mint a bfv. Csak már untam, hogy mindehol bfv jön elő, aztán lassan már a kutya nem játszik vele.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az AMD mikor akarja már javítani / orvosolni azt, hogy a memória órajelét visszavegye idle?
Mert 120Hz esetén folyamatosan 875-ön van, amíg ha 60-ra visszaveszem, akkor szépen visszamegy 100Mhz-re. Fogyasztásban elhanyagolható a különbség, viszont hőmérsékletben már nem.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Kódos
aktív tag
Itt is csak driver problémák vannak,hardvernek semmi baja.Idővel majd javul,mondjuk azt nem értem hogy mi tart ennyi időbe,vagy az alapok olyan szarok hogy elöröl kell csinálniuk vagy annyira nem érdekli öket hogy minden erőforrásukat erre a probléma megoldására fokuszálják.Na de akkor a kérdés hogy ha mással kell foglalkozni akkor az mi lehet?Én ezen szoktam filozni.Valamelyik nap játszottam kicsit a hearthstone-nal nosztalgia miatt.már vagy 3 éve be se loogoltam,de érthetetlen modon amikor valami effekt megjelenik a képernyön vagy kijátszol egy kártyát,felhuzol egy kártyát beakad 1-2 ms-re a játék,nem tudom hogy pont azért mert annyira nem használja ki a gépemet hogy ez okoz gondot és valamiért nem kezeli helyesen a kártyát de 2% GPU usage-és 6% CPU usage-nél elég érdekes hogy egy 1000 éves játék igy beakad.Nem néztem utánna hogy mik a lehetőségek,mert töröltem is 1-2 mecs után de eddig ilyen anomália egyik konfigom alatt se volt,mindegy hogy amd vagy nvdia.
-
arnoldito
senior tag
-
L4CI2
aktív tag
"Ez a rengeteg hiba játékok alatt mint ide füzhető vissza.Meg arra persze hogy új,szerintem."
Nekem Volt HD7870-em és azzal se voltak ilyen komoly hibáim pedig az is új volt (GNC) képhibák akadtak vele de azt a driverek orvosolták remélem a Navi is javulni fog mert most nagyon utálom az rx 5700 am .
Kezdetekor GNC képhiba:
Ez is kellemetlen volt ,de a sok kék képernyő meg fagyás a navi-val borzasztó. -
Kódos
aktív tag
válasz Create. #3344 üzenetére
Én azt nem mondtam hogy nehezebb,én csak azt hogy nem éri meg.Most már igen, de eddig biztos hogy nem érte meg nekik hisz akkor mért nem optimizáltak minden játékot amdre is?
(#3346) arnoldito
Nekem ne mutass semmilyen bf5 tesztet 5700 szériával de még régebbi rx kártyákkal se Pont hogy én is azt mondom hogy pontosan a bf5 a jó példa arra hogyha normálisan megirnák a többi játékokra is akkor milyen erőviszonyok lennének lásd a képet amit te is linkeltél rx 5700 xt még a 2080 supert és megkajálja ami azért jóóóóval erősebb a többi játékokban.Még keveset is mondtam a 2070-2070 superrel ezek szerintHa a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye
-
addikt
nem hiszem, hogy nehezebb lenne megírni, mivel konzolokban is amd van.
Az amit pl nem tudok még megérteni, hogy pl a chrome-ban a hardveres gyorsítást ki kell kapcsolni, hogy probléma mentes legyen és ezt komolyan nem tudták évek óta megcsinálni (az rx470-emnél is ki kellett kapcsolni)? Azért vannak dolgok amiket szerintem már rég illett volna orvosolniuk.[ Szerkesztve ]
-
Kódos
aktív tag
válasz Create. #3342 üzenetére
Persze hogy jobbak vagy 5 éve sehol sincs az amd a videokártya piacon,még procceszor be se nagyon az intelhez képest,emiatt a játékokat intel-nvdia platformokra optimizálták,de gondolom ezzel nem mondok ujat.Kb 90%-10% erősviszonyoknál én is inkább az nvdiaával és termékeivel foglalkoznék ha játékot adnék ki,egyszerüen arra a kis rétegre akik amd vesznek eddig nem volt értelme pénzt ölni mert az ára sose jött vissza.Van olyan AAA játék pl ami mindig is jobban futott amd-n van olyan ami balaszolva van,pl tudtommal a bf5-be az XT 2070-2070 super szint,egyébként meg a többi játékba jóval alatta.Mondjuk azért ez remélem változni fog szerintem jók az új ryzen procik és a rx 5700 széria is,remélem legalább 40-60 vagy akár 50-50 piacirészt nyernek már.Ez a rengeteg hiba játékok alatt mint ide füzhető vissza.Meg arra persze hogy új,szerintem.
-
addikt
Az biztos, hogy másabb, mert én nvidia-ra mindig adok egy kis digital vibrances-t, az amd-n meg nem kellett, nem tudom megmondani, hogy mi, de valami másabb volt az tuti.
Nekem driveresen nincs semmi bajom, szerintem nagyban függ attól, hogy ki mivel játszik és lehet nem csak a driver a ludas. Az úgymond" tömeg AAA játékokban" szerintem az nvidia driverei szerintem jobbak és ezzel szerintem nem mondok se hülyeséget és nem is hazudok.[ Szerkesztve ]
-
Roshon
csendes tag
Sziasztok,
Rx 5700 xt vásárlás előtt állok, ezért szeretném megkérdezni, hogy melyik az ajánlott gyártó, illetve azon belül modelL, mind teljesítmény, mind hűtés és ár/érték aránya szempontjából (esetleg saját tapasztalat, akinek van)?
A választ előre is köszönöm. -
Tyrel
őstag
válasz Create. #3337 üzenetére
Ezt annyira gyakran látom tök más topic-okban, más és más emberektől... mármint ezt a szebbek a színei dolgot.
Még az özönvíz előtt volt egy időszak amikor tényleg szebb volt, konkrétan nagyobb színmélységet lehetett beállítani az akkori ATi kártyákon (asszem 16 helyett 24 bit volt), meg volt valami kezdeti hardware T&L-hez köthető árnyalás is amit szebben számolt, kézzel fogható volt a különbség...
Viszont az már régen volt, elviekben már sok éve nem lehetne különbség ezen a téren, hiszen mindkettő 32 bites színekkel megy, ugyan azokat a compute shadereket futtatja, elvileg minden azonos... ééés mégis folyton elő-elő jön ez, hogy
ATiAMD kártyán szebb a kép.Sajnos nekem úgy jött ki a lépés az utóbbi időkben, hogy videokártyát és monitort folyton együtt cseréltem (mert akkor még nem ment FreeSync monitorokkal GeForce), így nem tudtam összehasonlítani őket ill. nem volt viszonyítási alapom... de annyira megnéznék erről egy tesztet, hogy tényleg szebb-e?...
Amúgy hasonló a problémám, 1070 Ti-m van, kényszerből mert az AMD-nek annyira nem volt kártyája ebben a kategóriában, mikor nekem kellett... igazat megvallva hardveresen maga a kártya nem is rossz, de a driverét én egyszerűen utálom. Buta, ronda, logikátlan, bugos (a felülete, pl. kiválasztok valamit és mégse az lesz), a GeForce Experience is inkább csak idegesít, nem is értem miért kell 2 külön program és miért basztat folyton hogy jelentkezzek be. Ezen felül voltak játékokkal is gondjaim miatta, legutóbb pl. War Thunderben, nem is tudom hány driver verzión keresztül az éjszakai pályákon olyan fps droppokat tolt hogy már én szégyelltem. Aztán egy újabb driverrel egyszer csak megjavult. Ezenkívül Alt+tab-ot se szereti nálam, előfordul hogy egy sima fekete képernyő lesz a vége és nyomhatom a resetet, mert bár hangra hallom ugyan hogy megy minden tovább és nem fagyott le a gép, de kép már nincs.
Na szóval értem én hogy itt sokan köpködik a Navi-t hogy mennyire szar a driver, de a zöld oldalon is igen messze van a tökéletestől. Előtte egy Polaris-om volt (580), mire azt vettem addigra annak a GPU-nak a drivere (gondolom a 480-nak hála) már kiforrta magát, és onnantól szinte semmi bajom nem volt vele. Egyedül BF1-re emlékszem, hogy ha DX12-ben futtattam néha el lilult a kép, de úgy rémlik azt végül nem is driver hotfix javította hanem játék patch, szóval nem a kártya volt a ludas. Ja meg WattMan restart után hajlamos volt elfeltgetni amit beállítottam, de asszem azt is patchelték már mire a kártyát eladtam. Összességében bőven kevesebb gondom volt vele.Visszatérve a 1070Ti-re, nekem is az a gondom hogy RX 5700XT-re istenigazából nem éri meg váltanom, nem lenne elég nagy előrelépés, pláne 3440x1440 monitorral, ugyan úgy kevés lenne alá... viszont feljebb meg nincs semmijük sem, és nagyon bosszantó hogy ennyit bénáznak. Az 5800-nak már minimum be kéne lennie jelentve, ha még épp nem is kapható. Ehhez képest még az sem biztos hogy egyáltalán valaha lesz...
Turenkarn
-
OgreImre
senior tag
válasz Create. #3337 üzenetére
Az Nvidia vezérlőpultban/Felbontás módosítása/Kimeneti dinamikatartomány "Teljes"-re van állítva? Ha "Korlátozott"-an van akkor szokott fakóbb lenni a kép. Régen az alap beállítás "Korlátozott" volt, nem tudom azóta változtattak-e ezen a driverben.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
addikt
Szerintem megjelenés napja után 5perc sem kell és már lesz fent. Addig meg nem hiszem, hogy elmegy. Vagyis a héten még nem akarom, hogy elmenjen, még a gears5-öt kivinném vele a hosszú hétvégén. Egyébként, ha valakit érdekel már tegnap óta elö tölthetö a játék.
Most raktam össze egy 3400g-s konfigot, amiben vega11 van és valahogy szebbnek tünt a kép színvilága, mint az nvidia-val. Ezért is gondolkodtam el a cserén komolyabban.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nagyon gondolkozóban vagyok, hogy cseréljem az aorus rtx2060 supert egy sapphire rx5700 xt nitro+ ra. Egyfelöl szeretnék full amd-s gépet, más felöl meg nincs semmi, ami indokolná a cserét. Mondjuk én max akkor leszek ideges, ha cserélek és az rdr2 nem fog normálisan menni.
-
L4CI2
aktív tag
Hi
Az valami indítási hiba javítás Launching League of Legends™ may cause the display to remain blank for a few seconds.
Nekem maga a launcher fagy meg és hal meg tőle a driver. Csak úgy kattintatok a menükben és megfagy vagy várom hogy játékot találjon és már látom hogy nem számol ki van merevedve.
Természetesen a lol-t is újra raktam már.
EZ:(#3330) Create.
R9 270x-em el nem volt semmi bajom vissza sírom kár hogy tönkrement bár megszolgálta az árát 5 év alatt .[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
Nálam még mindig minden patent, nagyon smooth. Gears5, Forza4, Battlefield V.
Ha vmi beakad, érdemes még törölni a játékok .cfg-it, illetve törölni onedrive-ból is, mert képes ugyanazt a vackot visszarakni. Beéghetnek a korábbi kártya beállításai. Esetleg még Origin-ben vagy Steam-ben is nullázni a felhőt, meg újrarakni a game-et.
cfg innen törlendő ID könyvtár, Battlefied V etc....: C:\Users\"saját felhasználó"\AppData\LocalQuake Champions-os memória megzabálást is megoldottam azzal, hogy driverben a Shader Cache-t átraktam AMD optimalizáltról --> Be-re. Most már ez is frankó.
Annyi zavar még, hogy Vegánál több Pstate volt, ugye p1-p7-ig, ott jobban tudtam vele játszani, hogy kiakasztom már p2-p3-tól a frekvenciát és a voltot, hogy jobban tartsa low graph-on is, de ez csak a quake-nél zavar (240Hz-es monitornak jól esne). Mind1 megoldottam úgy, hogy felraktam High-ra mindent, aztán hadd szóljon. Így sem megy le 150-160FPS alá. Átlag 180-200+.[ Szerkesztve ]
-
L4CI2
aktív tag
Sziasztok
Van egy MSI RX 5700 MECH OC kártyám és egyszerűen kiborít hogy mit művel league of legends launcher-el .
Hibák:
1.
Megfagy a launcher halom hogy mecset talált ,de a gomb már nem jelenik meg. Bezárni se lehet csak feladatkezelővel kilőni.
2.
A(z) amdkmdap képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
3
A(z) amdkmdap képernyőillesztő nem reagált , és utána nem áll helyre ilyenkor elfeketedik kép még egy darabig van hang de aztán az is off csak a reset gomb segít .
Ezekre keresnék valami megoldást .
Mit próbáltam:
Media Creation Tool-al leszedtem az aktuális win 10-et és csináltam egy tiszta telepítést és feltelepítettem az aktuális drivereket (Adrenalin 2019 Edition 19.10.2 Optional) sajnos ez nem segített. Semmilyen utilityt nem használok gondolok itt rendszer gyorsító, takarótó, driver frissítő , tuningoló csodákra.
Ja és a hardveres gyorsítás sem megy mert annak kék képernyő a vége : Chrome /VLC player.
Remélem tud valaki javasolni valamit mert már tejesen kiégette a dolog a LOL -al választ előre is köszönöm . -
AlienApollo
tag
válasz zsida.kornel #3322 üzenetére
Köszi a választ, akkor tényleg nem egyedi eset hanem minden nitro+ csinálja valószínűleg. Együtt lehet vele élni, csak eddig azt hittem képzelődöm mert olyan gyorsan villan hogy még sose kaptam el a pillanatot, de akkor mégsem én őrültem meg teljesen
Utána néztem és egy reddites thread-ben azt írták már tudnak róla a gyártónál is és jelenleg vizsgálják hogy hogyan tudják javítani (tehát valszeg szoftveres hiba ez is).
Más: valaki írta régebben, hogy Radeon progi gyakran összerogyik nála és ilyenkor a Wattman profil default értékekkel helyre áll és eldobja a beállított dolgokat. Ki kell kapcsolni a fast startup-ot a win10-ben és azóta nálam pl nem csinálja, előtte sokszor elhasalt nekem is. -
Novver
senior tag
Felraktam most az új drivert és leültem Breakpointozni. Kb 10 perc után "Video driver is out of memory. Please close other applications and retry."
Semmi más nem változott 5 napja míg elvoltam itthonról.
Ötlet? Visszakettő régi driver?Megállt a játék, aztán pár másodpercre rá dobott egy fekete képernyőt, majd az errort.
Pontosan ugyan ezt csinálja a World Of Warships is.
Kérdés, kártya, vagy driver?
Minden más játék megy gond nélkül.[ Szerkesztve ]
Life is a game... The game is my life!
-
envagyok
veterán
Nem létezhet valami segédprogram, ami 3d alatt kikapcsolja az energiagazdálkodást és nem engedi lemenni az órajelet?
Tényleg gáz ez az órajel kapuzás játék alatt. -
zsida.kornel
tag
válasz AlienApollo #3318 üzenetére
Dettó, azt hittem hogy képzelődök, vagy a monitor csillan vissza éppen ennyire a gépház oldalán, de akkor lehet nálam is erről van szó, bár én asztalon sosem vettem még észre, csak játék közbe jelent meg a perifériás látásomban.
-
padam87
tag
Kérdésekre válaszolva: 3200 as ram, samsung 970 evo plus ssd
-
AlienApollo
tag
abszolút nem world first problem, de más nitro+ tulajok is tapasztalják hogy időnként fehéren felvillan a kártyán az RGB? pont így: https://imgur.com/a/L0Dmzba
Nálam színtől / animációtól / terheléstől függetlenül csinálja. Először azt hittem hogy képzelődök mert nagyon a periférián van amúgy gép és csak a szemem sarkából láttam, de aztán reddit-en látom hogy másoknaknál is előjön.
-
őstag
válasz elder troll #3314 üzenetére
Hardverapróról kérdeztem embert, ő azt írja cdkulcsot ad. Valahogy kiszedhető. Pl. a game pass az aktiválós linkből kinyerhető. Írok neki, hátha elárulja a megoldást.
-
elder troll
őstag
Így csináltam a division 2 akciónál.
Uplay játéknál nem kódot ad, a jelenlegi game pass is csak így működik.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz alázógyík #2520 üzenetére
Valaki tudna segíteni? El szeretném "ajándékozni" a kártyámhozt kapott kódot, viszont az AMD oldalán semmilyen serialt nem kapok, hanem a játék kiválasztása után ott helyben be kell jelentkezni az UPLAY fiókba és így instant be is aktiválná a játékot. Hogyan lehet CDKEY-t szerezni a login helyett?
-
Krisz0418
őstag
Nektek hogy van ennyi gond? Nekem az elején volt talán két random fekete kép es stuttering. Azóta egy egyszerű xt bios flashel megy szépen minden. 2050/930an 1,117mv-vel.
Amit észrevettem hogy ha túl sok az fps akkor cicereg a kártya. Pl: pubg menübe 1000fps cicereg de ha lockolom 60ra akkor nem. Fortnite betöltesnel 2-3ezer fps szintén, ingame 300fps mellett nem cicereg. Fura😃
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Ryos91
csendes tag
válasz Qtya123 #3305 üzenetére
72Hz-re van CRU-val állítva, de valójában semmi változás.
Akkor sem fixálja magától és akkor is törik a kép Fullscreen-ben.
Szóval nálam nem a 75Hz vagy is a monitor max képfrissítése a gond elvileg, mivel azt ugye 72-re állítva "orvosoltam" kizárásos alapon. Viszont a driverfrissítés óta nincs fekete kép... és nem is csíkoz/villog stb... de csak Borderless-ben nem törik a kép és valamely mód fixálással fix csak a 75 vagy jelenleg épp a 72FPS a 72Hz-el ugye. A fele gond megoldódott a driverfriss óta, de sajnos az alap FreeSync finciói vacakolnak alapjáraton ezzel a VGa kártyával. Nem köpködöm én ne értse senki félre, de ha a másik 2 kártyámmal jól ment minden alapjáraton a monitor... akkor csak is a VGA lehet a ludas kizárásos alapon. Így jártam és járt aki ezzel szenved. Ha valaki még ebben szenved a FreeSync miatt és nem akar V-snycet használni a képtörés és fixálás miatt... akkor Borderless a Fullscreen helyett. Az hogy másnál se fixálja az FPS-t azt nem tudom. Nálam szükség volt más lehetőségekre is a fixálás miatt. Nem akarom, h maxon menjen mindig feleslegesen.Üdv, Ryos91
-
Ryos91
csendes tag
válasz Laca333 #3304 üzenetére
Rosszul írtam/fogalmaztam, de én is erre gondoltam.
A lényeg, hogy Teljes képernyős módban az az Fullscreen-ben a FreeSync törik a kép.
Borderless-ben nem törik, de sajnos akár Fullscreen akár Borderless-ben van... az FPS kiszalad a világból nálam, hacsak nem fixálom/limitezem valamely módon játékban, vagy azon kívül. Szóval valami még midnig lófaszkodik nálam... de ismétlem így tudtam orvosolni a problémát nagyjából. Bocs egyébként, ha helytelenül írok, vagy némileg máshogy fogalmazok stb. Nyilván utánanéztem a dolgokank, csak gondoltam rákérdezek, hogy kinek mi a véleménye és tapasztalata. Nálam csak az 5700XT csinálja sajnos ezt (RX 570 és 1080Ti nem csinálta) De Borderless és FPS fixálással végül is nem gáz a dolog, mert "jó"... csak picit zavar, hogy nem alapjáraton "jó" Fullscreen-ben és nem fixálja magától stb. értitek... tehát oké "jól megy most", de azért b*ssza meg Nem halálba osztani akarom ezt a VGA karit, csak hát a tüske már bennem van az eddigi alakításai miatt. Szépen lassan csiszolgatják... és persze vannak akiknél nem is jelentleztek ezek a problémák, vagy éppenséggel nem olyan érzékenyek a dolgokra, mint mi... passz. Én már midnent eltudok ennél képzelni sajnosÜdv, Ryos91
-
veterán
ne vedd magadra!
en beraktam, betoltam a legujabb drivert, beallitottam a freesyncet cruval, auto undervolt, es kesz.
nem hasznalom AB-t hozza, mert hibas. nem rakom fel a rivatunert, mert az is...
Barmit elinditok, amivel itt baja van sok embernek, es nalam jo. Ennyi.
ezert szep ez, mert mindenkinek mas a baja
-
eldiablo
addikt
válasz padam87 #3299 üzenetére
Durva.
Reggel direkt kipróbáltam én is a Witchert és semmi hasonlót nem tapasztaltam.
Ennek örömére sikerült is késnem a munkából.Amúgy lehet bottleneck pl egy szar HDD, gyenge vagy hibás időzítésű RAM is.
A telemetriát meg kapcsold ki szerintem, vagy használd az AMD beépítetjét. Én pl utálom azt, de az tuti nem fog szart kavarni. -
Qtya123
őstag
Még próbáld meg azt, hogy az FPS-t nem 75re fixálod, hanem a monitor FreeSync tartománya alá kettővel, tehát nálad 73-ra. Elvileg így nem lesz anomália. Legalábbis akar g, akar freesync én ezt olvastam a legoptimálisabbnak. Én mindig 73ra vagy 142re fixáltam. Sosem volt törés semmivel.
Azon meg tényleg teljesen feleslegesen megy a vita, hogy kinél melyik kártya volt nyűgösebb.
Mindenkinél más nyűg van. Nekem pl a gsync volt csalódás, főleg mikor előjött egy anomália az XB271HU monitoromon a gsynctől. Utánanéztem és évek óta benne van ez a hiba a gsync modulban és redditen, nvidia fórumon és a gsync monitorok fórumában rengeteg felhasználó szív vele. Na én például emiatt a "nagy prémium" gsync modult engedten el.
Viszont nvidia és amd kártyával sem volt sosem gondom. Betettem és hibátlanul működik, max undervolt és kész.
[ Szerkesztve ]
-
Laca333
tag
"Amúgy srácok... a FreeSync-nek nem kellne alapvetően fixálni a monitor képfrissítésére szabva az FPS-t is?"
Nem, inkább fordítva. A monitor frekijét állítja az fps-hez. Ahogy változik az fps, vele együtt azonos értékre áll a monitorod frekvenciája, így megszűnik a képtörés. Minden monitornál meg van adva, hogy ez milyen tartományban működik, pl:48-75 Hz (ebben az esetben e két érték között működik a freesync). -
Ryos91
csendes tag
Én a komplett gépalkatrészeimmel együtt rendeltem ezt a ~60k LG 29" 2560x1080 75Hz monitort és ezzel a VGA-val egyszerűn kínszenvedés volt "ráhangolni"... visszatettem az RX 570-et és azzal tökéletesen ment. Sőt még a 1080Ti-al is (haverral visszahozattam próbára)... szóval egyszerűen (az én esetemben) nem lehet monitor hiba, ha a korábbi AMD VGA és még az NV-vel is szépen hajtotta a FreeSync-el ezt a monitort, de az 5700XT nem volt rá képes, csak szanaszét basztatással max és még így is messze van a tökéletestől. Még így is szanaszét kell állítgtni minden fiszim-f*szom, hogy "jól menjen". Hozzáteszem 3 hétig a képtörést figyelembevéve muszáj volt emaitt V-syncel játszanom, mert a törést sehogy sem viselem el sehol... 45-75Hzig van a Free beállítva CRU-ban és Borderless-ben jól is megy FIXÁLVA az FPS-t persze ugye... szóval ha tökéletesen menne a Free ahogy az előző RX 570 és 1080Tivel is tette... akkor Fullscreen-ben 75FPS-re MAGÁTÓL fixálva a képfrissítésére menne a game. Nálam csak ez a VGA hisztizik még mindig sajnos. De nagyjából Driveresen más megoldották a legtöbb baját ahogy észrevettem és némi basztatással a FreeSync is "jó"...
[ Szerkesztve ]
Üdv, Ryos91
-
veterán
senki rendszere sem tokeletes. en annyi szarszagot beallitottam, hetekig kiserleteztem a rambeallitasokkal, windows beallitasokkal, finomhangolassal.
freesyncet ugy hasznalom, ahogy kell. nincs fps limit, 144felett mar nem igazan torik, alatta 30hzeig freesync.
az a baja freesynccel, hogy beteszik a 40ropis fos monitorba, kutya sem ellenorzi... van olyan panel, ahol pl 60hz alatt rossz, hiaba tudja mar 30tol...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest