Új hozzászólás Aktív témák
-
-
toldy
őstag
Tudom elvetemült, de valaki próbálta már a gta 4-t bármelyik ( inkább a8 ) apun?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Skynet258 #905 üzenetére
Valami nincs rendben ezzel a platformmal ugy altalaban, mert ez a szoras tuningban eleg vad. AM2 eseteben teljesen kiszamithato volt, elvetve akadt egy-egy kiugro darab mind pozitiv mind negativ iranyban, plane a chipsetek eseteben...
#907: Nem tudom a te alaplapod mennyire makrancos, nekem eleg sokat makacskodott mire hajlando volt egyaltalan betolteni az OS-t tuning mellett. Aztan egyszer csak megadta magat, azota ha BIOS-frissites utan belovom a beallitasokat siman elindul eslore. Idonkent megprobalhatod kicsit tovabb huzni.
-
Skynet258
veterán
Asrock A75 Pro4.
A vicc, hogy láttam tesztet 127-es értékkel (igaz az 3850-es volt), tehát ennyit biztos kéne mennie... De nekem ~120 az UEFI-ben a vége, Win alatt lőttem már be 125-öt (az Asrock tuning progival), de 126-nál meghalt. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Skynet258 #894 üzenetére
Az IGP-nek 531MHz-en kene futnia 120-as HC mellett. Adj a RAM-nak 1.7V-ot, hatha az fogja meg a tuningot. Az alaplapnak kene birnia, a CPU-ban meg az IGP-ben meg meg jocskan van. Az NB-nek/SB-nek adtal plusz feszt?
#895 Auratech: Volt rola bejelentes, de ha jon is, kapsz par MHz-et, meg zarmentes szorzot, ezzel sokra nem mesz. Legjobb esetben kisajtolsz par szaz MHz pluszt a magokbol, es ennyivel veget is ert a fejlesztes.
-
Skynet258
veterán
Próbálkozom a tuninggal, 120 fölé egyelőre nem jutok. Viszont ez sem rossz eredmény:
3120 Mhz, az 1600-as memóriák 1916Mhz-en járnak (@9-11-11-29, 1.65V), a GPU-ra pedig a GPU-Z 960Mhz-et ír (ez reális?! Tehát a szorzó 8 lenne a GPU esetében?)
A GPU Caps Viewer tesztekben látszik az fps növekedés.
A memókra büszke vagyok, 1600-as létükre jól bírják.
A Winrar beépített bench-et szoktam még futtatni (ez a leggyorsabb nekem), itt 2076-os értéket dobott. -
audi100td
nagyúr
válasz
atti_2010 #882 üzenetére
Állandóan? Te kész vagy ember
Egyébként meg amit leírtam elég egyértelmű, hogy érné megy egy FM1 lapba Athlon X4-et pakolni, ugyanazt megkapod AM3-ban, alacsonyabb fogyival, a másik meg, hogy A8-asért 40-50k igen is sok, ha max 30-ért menne és lehetne is kapni, bevállalnám szó nélkül..
Nem tudom feltűnt-e, de általában eléggé egyedül vagy a véleményeddel, azon még nem gondolkoztál el, hogy miért?
-
Auratech
őstag
válasz
audi100td #871 üzenetére
Az arhitektúra APU-val 100W a 2.9-es proci és 400 shader esetén. A 3850-hez combos hőcsöves hűtő dukál. Ehhez egy pici, elég nyamvadt alublokkot kaptunk. wPrime alatt 52-fokra ment fel vele és még be se indult a venti rendesen. Kicserélve a hűtőt a "rendesre", a forróság 46 fok lett 800-as fordulaton, sokáig terhelve.
A catalistban 800ra lehúzva a proci sebességét, 3 perc után a proci venti leállt ! és alig volt hajlandó elindulni! Már azt hittük, valami gebasz van.. De nem volt. Leszabályzás nélkül 500-on tekereg a hűtő, hogy meg ne fázzon a proci..
Szerintem ez a proci (pár év-(18)- tuning tapasztalattal) alulról nézegeti a 65W-ot. Persze mérve volna az igazi. A 100-at kb. a stabil 3.5-ön köszönti. -
Auratech
őstag
-
Auratech
őstag
Csemetémmel összeraktunk egy masinát. Mivel van egy ősi sapphire 4850-vga a birtokunkban, azt gondoltam, a legdrágább APU helyett inkább a 631-es Athlon II X4-et tegyük bele. Kerül még 8gb 1866-os cors.vengenance mem. Egyelőre egy db. 1333 modullal telepítettünk.
Az előfeltételezésem az volt, hogy a 32nm-nek és a leválasztott igp-nek köszönhetően egy A75-ös lapban jól fog muzsikálni, elfogadható tuning potenciállal. A dobozos hűtő helyett egy éhesebb procira való 4 hőcsöves példány került némi üveglapon elkövetett polír után. Az amúgy nem hangos pörgettyűt lecserélem egy 9cm-es noctua-ra, a csend kedvéért.
Mivel az IGP teljesítménye memória sávszélesség függő, enélkül a CPU élvezheti a sebesség előnyeit.
Egy gyors netes vadászat után egy kínai blogger tuning eredményein felbuzdulva szépen feltoltam 3500mhz-re a kicsikét pár percre..(140fsb-1.512 volt, 25x) Menne tovább is, de itt így stabil, még 1.5v alatt is...
Ha megjön a rendes ram, csinálok egy logoutos cikket is, pár teszt eredménnyel, fotóval. Gondolom nem túl gyakori ez az elrendezés. -
Fooler89
őstag
válasz
audi100td #860 üzenetére
Ha már érdekes bugoknál tartunk. Elkezdtem a Apu-t tuningolni, az északi hídnak adtam 1.3v, visszaosztottam a ramot és adtam +15mhz az "fsb"-be.
Gép bekapcs->boot-> prime fél óra-> sajátgép->rányomok a egyik vinyómra és kész újraindul.
Megjegyzem ez a vinyó a végét járja (0% kondició, de potolható anyagok vannak rajta, így nem foglalkozok vele)
Ez nem befolyásolhatja a tuningot? vagy egyszerűen csak instabil a gép? -
echterion
nagyúr
Na, úgy néz ki, kaptam egy rossz igp-s 3850-est.
Beraktam egy 4550-es vga-t, azzal nincs semmi gond, nincs újraindulgatás, semmi. Ennyi jutott az egy hónapos várakozásomért cserébe. Kíváncsi vagyok, tudnak-e adni másikat, vagy megint egy hónap lesz a várakozási idő.
-
audi100td
nagyúr
Ja, azt nem írtad, hogy olcsó is legyen
, hát akkor nem tudom, esetleg i3+H61, ez hozza phenom II 955 szintjét, de itt meg nincs tuning... Vagy A6-3500 húzva, de neked kell tudni mire van szükséged, ha a gpu annyira nem számít, akkor személy szerint jelenleg inkább az intelt részesítem előnyben, cpu-ban jóval korszerűbb.
-
zetecR
addikt
válasz
audi100td #828 üzenetére
Pontosan.
Amikor én vettem, az A8 28 körül volt, de mire elvitték az LGA775-ös gépemet, már csak A6-os lehetett kapni (A8 senkinek nem volt készleten, vagy csak 36-38 körül).
Viszont én tényleg nagyon keveset játszok (amivel igen, azt kielégítően viszi), viszont a gyors memória jól jön a munkánál és az sem mellékes, hogy az alapfeszen 3120-ra húzott A6-ot passzívan hűti a Brocken. A VGA-t meg nem kell külön hűteni. -
audi100td
nagyúr
Hát, ezaz, ennyiért meg akárhogy is nézem sok, ugyanott vagyok árban mint az i3-2100/HD5750 kombóval, a teljesítményről nem is beszélve és akkor még drága RAM-ok is kellenének az igp-hez. Jó lenne az A8-as max 30-ért, többet sajnos nem ér, annyit ki is adnék érte a jobb fogyasztás miatt.
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
úgy átlagban mennyire bírják a tuningot ezek az APU-k? Várható valami változás az ellátottságban?
-
echterion
nagyúr
Na, végre megvan a 3850-es procim. Most megy a telepítés, majd később jövök egy beszámolóval is.
-
Mumukuki
aktív tag
Köszi!
Erre voltam kíváncsi, hogy alapon melyik mennyit eszik.
Nálam a8-3850 -0,150V alulfesszel, 350W aurum beles gold táppal 4*4 GB 1866-os rammal, ssd+hdd eszik 31-33w alapon, ha csak olvasgatok.
Terhelve persze (4 szálas prime+ furmark) már jóval több mint a kisebb llano, 150w fölé megy kicsivel. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Oliverda #798 üzenetére
Egeszen biztosan, a WHQL AHCI csomagot raktam fel Custom modban, nem volt hibauzenet a telepites vegen es az Eszkozkezeloben is AMD "akarmi" volt, nem Standard/Generic. Konkretan az alairast nem ellenoriztem, ennyire nem voltam paranoid es bizalmatlan a Windows-zal szemben. Lehet kellett volna.
#799 Kendek: En azert adtam feszt neki gazdagon, es igy sem hajlando "futeni" a gep. A korabbi konfigjaim mind megemeltek a szoba homersekletet 2-3 fokkal alapon is, ez tuningolva sem. (pedig sokszor bekapcsolva hagyom napokra es folyamatosan megy rajta a SETI@Home)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Oliverda #796 üzenetére
Nalam kb. masodik ujrainditasnal ment fel a teljes drivercsomag az alaplaphoz (AMD ref. AHCI driverrel egyetemben), megis vege volt a lapnak 107MHz-nel mint a botnak. Vajon a chipset eseteben is gyartastechnologiai problemak vannak vagy siman a elkarmoltak a chipdesign-t? Fura lenne, mert gondolom a TSMC 40nm-es gyartosoran keszul, nem a GF-fele 32nm-es SOI-n, meg egyebkent sincs semmi extra nincs benne.
#795 Kendek: Ha rosszalkodik valoszinuleg emelni kene a feszultsegeket. Nagyjabol mindent. De ha nem akarsz tuningolni akkor mindegy.
-
Orlin
addikt
-
válasz
VaniliásRönk #790 üzenetére
Mivel nem lehet lefixálni a PCI Express vezérlő órajelét és együtt emelkedik a Host Clockkal, ezért én semmiképpen sem gondoltam arra, hogy azt növeljem. Az AHCI módot pedig végképp nem hagynám el, szükségem van rá a TRIM utasítások elküldéséhez (SSD).
Amúgy pedig abszolúte nem is akarom ám tuningolni, egy Brazos (E-350) lapot cseréltem le vele. Megelégedve tapasztaltam, hogy alapesetben egyáltalán nem fogyaszt többet az új lap és APU (persze 500-as táppal) mint az, plusz alulfeszeléssel (1.4125 V helyett 1.15) is több mint 15 wattot lehet spórolni. Nekem ez így már teljesen megfelel, hisz nagyobb a CPU teljesítménye, nagyobb a GPU-é (azt engedte húzni vagy kétszeresére), és persze a memória sávszélessége is jócskán nőtt (1333/64 vs. 1866/128). Még az NB órajelét is engedte jócskán alulfeszelve maxra húzni (900MHz/0,9V). -
VaniliásRönk
nagyúr
Nana, lefele lehet allitani, 16x100-on meg nem tul acelos. Ha tuningolni akarsz, akkor a HC-t kell emelned. Viszont nem tudom Ubuntuval lehet-e, mert AHCI modban 107MHz-nel bedobja a torolkozot a SATA-vezerlo. Ha a BIOS-ban IDE modba allitod, akkor elmehet 130-140-ig, viszont regebben a Linux kernel volt olyan "okos", hogy keresztbe le****ta a BIOS beallitasait, es mindenaron AHCI modban akarta kezelni a lemez alrendszert. (az nVidia SATA vezerloi is eleg bugosak voltak, en azzal szivtam anno)
-
Mian
aktív tag
válasz
Mumukuki #771 üzenetére
Mostani árakon igen, de én mondjuk márciusi, áprilisi árakra gondoltam amikor már a HD 7000 is kinn lesz meg valószínüleg a Trinity is, és ha a gyártással sem lesznek gondok, akkor egy 3850est már 25körül meg lehet majd kapni egy 6670est 20körül, egy 6770es meg 30körül mozog ami szerintem nem is nagyon fog már lejjebb menni, egy ilyen 4magos proci meg olyan 25 ha pl az athlon II x4esekre gondolok, kb most ez egy olyan teljesítmény lehet, mint akkoriban az athlon IIesek, és azok is olyan 25körül mozogtak... szóval így APU + 6670 = 45, 6770 + Athlon II x4 meg 55 de ha 6770 + Phenom II 965öt rakatnék akkor már 65 mert olyan 35körül mozog egy ilyen darab, 965 + 6850es párosról meg már nem is beszélek, szóval azért lehetne ezen spórolni rendesen. Még nem most akarom rakatni a gépet, majd olyan tavasszal kb, keret már majdnem megvan rá... Szóval ezért mondtam, hogy tavasszal már azért lehet jó befektetés lenne egy ilyen rendszer ár/érték arányban, de aztán lehet hogy addig még 6x meggondolom magam, csak hát az ember filózik, hogy mi lenne jó.
-
Mian
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #764 üzenetére
Akkor nem értettél meg, vagy nem olvastad végig a kommentem. A CF-re csak kitértem mint hasonlítási alap a dual graphicshoz, cf-nek szerintem sincs értelme, viszont a dual graphicsnak látom értelmét pont az ár miatt. Persze most ez nem érzékelhető, mert az AMD-nek, pontosabban Global Foundries-nek gondjai vannak a gyártással, és már hetek óta alig van 3850-es de elméletileg pár héten belül megoldják a dolgot (remélem) és újra beindul a termelés, és akkor már egy 3850es sem kerül majd 40k-ba, legalábbis nagyon remélem. Az a "vicces", hogy a startnál volt 30 ezer huf az ára egy 3850es apu-nak, most meg sokkal több ugye, ami a fent említett okok miatt van, de ha jön a trinity, és Llano-ból is lesz már elég, akkor szerintem elég baráti árakon meg lehet majd kapni ezeket a "csodákat". Pl 25ért egy A8-3850 + 20ért egy 6670es már szerintem nagyon is jó befektetés lenne, és így 45ből van egy egész jó kis procid, ami ha nem is brutál gamer, de szerintem azért a legtöbb mai játékot simán elviszi 1600x900-ban (amiben én játszom pl), és egy 6550D + 6670 párossal már van egy kb 6770es szintű vgad is, ami szintén elég, legalábbis számomra 1600x900ra.
Szóval egy ilyen vassal megint el lennék jó pár évig... tesztben írta is Oliverda, hogy az am2es tulajoknak pl megfelelő alternatíva lehet ez a platform, szerintem ebben igaza van, és nekem pl a nem éppen mai gyerek athlon x2-esemet válthatná. Egyébként nincsenek húde brutál igényeim, hobbi szinten játszok, egy ilyen proci és egy kb 6770es szintű grafikai teljesítmény teljesen kielégítené az igényeimet.Ezért lenne nekem érdekes ez a dual graphics dolog.
-
Mian
aktív tag
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy a dual graphics hogyan muzsikál? Akinek vannak tapasztalatai vele kapcsolatban és megosztaná velem annak nagyon örülnék.
Arra gondolok, hogy pl a crossfire-el is voltak gondok rendesen az elején, meg talán még manapság is nem tudom, annyira nem követem, mert szerintem felesleges dolog még, egy vga is elég szép teljesítményre képes pl egy 6970es nem hogy kettő, no de nem is ez a lényeg.Szóval ez a dual graphics dolog szerintem nagyon jó ötlet, és gondolkodok egy A8-3850 + 6670 majdani beszerzésén, és szóval mennyire megbízható rendszerről van szó? Mennyire stabil? Aki használ ilyet, vannak e szoftveres vagy akármilyen gondjai, esetleg játék alatt lekapcsolt mondjuk az alaplai vga és csak a 6670es vagy 6570es ment, ami meg teljesítmény visszaesést jelent, vagy össze akadt e a bajsza a két vga-nak valami miatt, szóval ilyenekre gondolok. Ha van dual graphics-t használó tulaj itt, és megosztaná a tapasztalatait velünk, annak nagyon hálás lennék, de szerintem mások is.
Üdv!
-
Skynet258
veterán
Nekem sem csalódás az FM1, pedig csak 3650-es nyúzok. Játszani sem nagyon tervezek rajta, de asszonynak feltettem a Sim3-at, néha szórakozik vele. Full beállításokkal is megy szépen, amin azért meglepődtem. Aki integráltat vesz, annak meg az igényei nem túl hatalmasak szerintem. A foglalat maga igen, aránylag hamar lecseng, de kit érdekel, itt van, működik, pár évre nekem is jó lesz.
-
attiati
veterán
válasz
VaniliásRönk #748 üzenetére
Akkor mire kijön ez az A8 BE, addigra már majdnem betoppannak a Trinity-k, és nem lesz érdemes megvenni az FM1 utolsó jövevényét.
FM2-ről lehet tudni, hogy melyik negyedévre tervezik az indulást? Nyárig valahogy csak csak kihúznám, ha megéri, bár az FM1-el is így voltam :S
És a roadmap alapján az AM3+ vonallal se állnak le. Lehet érdemes volna még az FM2 helyett is beruházni inkább AM3+ low end kategóriából valamibe, aztán majd fejlesztgetni?
-
gjoe
addikt
Sziasztok.
Felteszem ide is a kérdésemet.Melyik lenne a jobb megoldás?
Játékra akarom összerakni az új gépet, de lehetőleg minél kevesebből.
Viszont lehetőleg több évig jó legyen.
AMD A6-3650 proci + hd6670 ( ez kb 50.000)
vagy Phenom II x4 955+ hd6850 (ez kb 65-70e)?
Az előbbi azért lényegesen olcsóbb lenne. -
-
attiati
veterán
FM1-re elérhető lesz az A8-3850-nél erősebb egység?
Van valami hivatalos hír az FM2 indulásáról?
Itt találtam roadmapet 2012-re, ez mennyire megbízható? Van ennél konkrétabb dátum? -
hyperman25
tag
Nekem szerencsém volt, még 27e-ért vettem a 3850-est. Ilyen árakon most 3650-est vennék, a 3850-es IGP-je alapjáraton kiszolgálja kocajátékos igényeimet, a 3650-es húzva valószínűleg szintén elég lenne.
-
gjoe
addikt
Nem tudja valaki hogy kapható lesz-e még idén A8-3850 proci?
Érdemes-e várnom?
Üdv -
djbm
csendes tag
Sziasztok! Venni akarok egy AMD A8 3850-est, viszont nekem van itthon egy Sapphire HD 3850. Megoldható, hogy azt a VGA kártyát használjam, vagy automatikusan az integrált fog továbbra is működni? Ki lehet Bios-ban kapcsolni az integráltat?
Alaplap Gygabyte GA-A75M-S2V -
Skynet258
veterán
Na közben próbálgattam, ez a GPU órajele. 800-ig állítható, ezt belőve a GPU-Z is ezt mutatja. Csakhogy... semmiféle sebességnövekedést nem látok az alap órajel, és eközött, tehát maximum dísznek jó ez a beállítás...
Átraktam a rendszert a tv HDMI bemenetére, és kapásból felraktam az FSB-t 125-re... rendszer bebootol, benchmark-ok lefutnak, szóval megy ez, hogy r*hadjon meg.Az érdekesség ebben is az, hogyha a lap azt érzi, hogy a D-Sub-ban van bedugva kábel, akkor nem enged semennyit sem emelni. Amint a HDMI kerül bedugásra (vagy a DVI, bár ez csak tipp, próbálni nem tudom), máris engedi a tuningot.
Elég hülyén van megoldva, de ez van. Már csak valami DVI csatis monitort kéne szerezni... -
Mumukuki
aktív tag
Nos, összeraktam 2 gépet, az alábbi cuccokból:
Giga ga-a75m-ud2h, A8-3850, 16gb G.skill F3-14900CL9Q-16GBXL, fsp aurum 400w, crucial m4 128gb.3 hét difi volt a két gép közt, az első hibátlanul mér, de a második (persze az enyém) már ugyanilyen hülye értékeket ír (win alatt és BIOS-ban is).
Bekapcsolás után 10 fok körül, terhelve, 30. A borda pedig melegebb, mint 30 fok
BIOS frissítés megvolt, változatlan. Mivel nincs kedvem csereberélni a két gépben az alkatrészeket (a másik gép a barátomnál van), nem foglalkozok vele, alul feszelve is stabil.
Tippre a lap hülye, nem a proci.Tuningot egyiken sem néztük, viszont 4 modullal sincs stabilitási gond egyikkel sem.
az árak nagyon durván felmentek. proci 10e drágább, ssd 15, ram 15-el, mint ahogy vettük. nem beszélve a másik gépbe tett 2x2tb vinyó, na ott lenne most 55e bukta
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Skynet258 #698 üzenetére
Nekem vagy ket tucatszor kellett ujrainditanom a gepet, mire hajlando volt bebootolni a Windows komolyabb tuning mellett, azota max. akkor van vele baj, ha tullovok a tureshataron. Igaz nekem 107MHz-ig AHCI modban elotte is ment a "tuning".
(SEGKoeknel nagyon rakattantak erre a PCIE-re, mindenhol elokerul, persze egyik helyen sincs ertelme...) -
Skynet258
veterán
Ja, pont ezt nézem fél órája a neten, a DVI-ből is van vagy 4 féle, DVI-I, meg D, meg dual, single... tehát ha a monitoromon csak D-SUB bemenet van, akkor sehogy sem fogom tudni összehozni az alaplap DVI-D kimenetével.
Vehetek új monitort a proci tuningolásához..? Ezt se gondoltam volna... -
Skynet258
veterán
Na, eszembe jutott, hogy az Asrocknak van egy Extreme Tuning Utility-je, ami Win alól pöckölgeti a dolgokat. Lépésekben felmentem 107 Mhz-ig, ott szétesik a kép, ahogy vártam is.
Szóval az UEFI-ben valami elkerüli a figyelmem, vagy nem tudom, de ott nem frankó a dolog...
Holnap beszerzek egy ilyen DVI-D-Sub átalakítót, és túlmegyek a 107Mhz-en (gondolom így működni fog a dolog, hisz gyakorlatilag a DVI kimenetet fogom használni, csak a madzag vége lesz ugyanúgy D-Sub). -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Skynet258 #691 üzenetére
Ha a HC-t csak a PCI-E-szel egyutt lehet emelni, akkor lottek a tuningnak. Remelhetoleg ez valami olyan eliras mint a 666MHz.
Egyebkent 107MHz-nel az AHCI adja meg magat, a SATA-vezerlo csak IDE modban mukodik felette. Ha tuningolni akarsz eloszor adj az NB-nek 1.25V-ot, az SB-nek 1.2V-ot, meg a magoknak is adhatsz 1.45V-ot.
A legfrissebb BIOS van az alaplapon?Szerk.: Latom a legujabb van/volt rajta.
-
tronico
csendes tag
válasz
Skynet258 #694 üzenetére
Szia.
Ha még nem történt meg, akkor lehet el kéne gondolkoznod egy bios frissítésen. Én ugyanis pénteken léptem be a klubba egy Asrock A75M-ITX + A6-3500 párossal, és nekem pár állítás után totális összeomlás lett az eredmény (pedig csak a memória értékekkel játszottam). Aztán csak a CMOS clear segített. Az új bios-al viszont már nyugodtan "játszadozhatok".
-
Skynet258
veterán
Bemegyek az UEFI-be, 3650-ről lévén szó, az FSB 100, a szorzó 26. SZorzót nem lehet csesztetni, így marad az FSB emelése. Ezt ha átrakom akár csak 101-re, mentés&kilépés, elindul a gép, szöszöl kicsit, majd megint elindul, és az alap FSB-t látom. Szerintem ilyen nincs, és én vagyok nagyon hülye a dologhoz, és valami elkerüli a figyelmem...
-
Poplacsek
senior tag
Banyek, elhatároztam a 3 éves PC-m cseréjét, erre nem lehet kapni a kinézett procit (A8 3850) sehol...
Pár hetet várok, vagy ha esetleg valaki megválna tőle keressen meg priviben!
-
zetecR
addikt
-
Skynet258
veterán
Sziasztok!
Csatlakoztam a klubbhoz, a napokban raktam össze a konfigot:
A6-3650
Asrock A75 Pro4
Chicony Hipro 430W
Kingston HyperX 8GB 1600 (de 1866-on hajtom)
Házikónak meg egy Xigmatek Asgard II lettCirka 90-ből egészen jó kis gépet sikerült összeraknom, játékra mondjuk nem használom, de sok minden másra igen.
Már így alapon is elégedett vagyok, de érdekelne (laptopom volt 1 évig, így úgymond ki vagyok éhezve), hogy lehet húzni valamelyest? A procival kapcsolatban mondjuk arra jutottam, hogy jelenleg nem, mert amint emelek rajta pár Mhz-et, már csíkos lesz a kép (VGA-n használom egyébként). A memória szépen futkos 1866-on, ide még kéne valami memóriaidőzítést próbálgatnom...
Amúgy pöpec cucc, bátran lehet ajánlani - még minimális játékra is, ahogy láttam.
-
Taifa Díaz
őstag
Nem tudom, honnan veszi ezeket az értékeket a CoreTemp, de a bios jól jelzi. Viszont rászántam magam a lapomhoz vásárlás óta kiadott F4 bios flashelésére, ami hibának bizonyult. Az addigi megbízható, stabil, gyors működés megszűnt a Windows Developer Preview alatt. Ráadásul belerakott a Gigabyte az F4-be egy új opciót, DRAM Easy Tuning vagy valami hasonló. Csak be kell állítani, milyen sebességű memóriamodul van a lapban, és belövi neki a feszültséget meg a szorzót, persze alapórajelhez. Na, én ezt hamar disabled-re tettem, mert akkora feszültségeket állított be, hogy ihaj - 1.65 V 1600 MHz-hez
De így se tudtam működésre bírni ugyanazokon a jól bevált értékeken, mint az F3-as biosszal, úgyhogy utóbbi hamar vissza is került rá, és maradt a régi rend. Egyébként sincs szükségem az F4 lényegi újítására, az AMD Surround View-ra.
-
echterion
nagyúr
Na, megrendeltem az Interstore-ból a leendő procimat: A8 3850-es lesz. 33462 + 2000 Ft posta lesz. Csak az a gond, hogy két hetet mondtak, hogy megjön. Mindegy, kivárom.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
echterion #649 üzenetére
Lehet, hogy nem szorzo van megadva a BIOS-ban. Persze valojaban egy alaporajel es egy szorzo eredmenye az orajel a GPU-k eseteben is, de ha Windows alatt tuningolsz akkor is kvazi MHz-es lepesekben tudod emelni az orajelet.
Mindenesetre kulon feketepont az ANUS-nak hogy ezt sem birtak megoldani.Szerk.: Kozben valaszolt, es nem lattam a hsz-t, de hogy hogy nem?
-
Tomix24
addikt
Dirt3 Hight beállítás - A6-3500 65w Llano / Asrock A75M-ITX
DDR3-1333Mhz
DDR3-1600MhzTöbbre emlékeztem én is, bár még annó 2-3 FPs-t adott a régi Catalyst-hez képest a mostani Stabil 11.9 is.
A 2011-es játékok, Rage, Battlefield mind határon futnak, a játszhatóság határán. 30FPS körül. Tényleg jól jön a plussz 3 FPS is akár.
-
McClane
aktív tag
válasz
easy...rider #636 üzenetére
Gondolom az A6-al is hasonló mértékű a növekedés.
(#637) echterion
Egyetértek. A fórumban azt állították, hogy nagy előrelépés van 1333Mhz és 1600Mhz között és majdnem semmilyen 1600 és 18xx között. Ebben a tesztben látszik, hogy nagy előrelépés nincs, de tud profitálni a nagyobb frekvenciából. Lehetséges, hogy más programokkal ez másképpen alakul. -
easy...rider
őstag
különbség nem lesz, mindegy melyikbe teszed. A fizikai távolság nem számít. Az elektronok közel fénysebességgel közlekednek, ezért nem számít. Meg kis tudja az alaplap PCB-jében hogy mennek a vezetékek
Felesleges cserélned a 2x4GB 1600-ast, főleg nem 4x2GB-ra. Korábban írták itt fórumon hogy Llano-nál nagy a különdség 1333MHZ és 1600MHZ ramok között, viszont 1600 és 1800 között elenyésző. Nem használja ki az APU az extra sávszélességet. Linkeltek valami tesztet, ha keresel, akkor megtalálhatod.
A ramod CL9-es?
Várjuk a további IGP tuningeredményeket :P -
echterion
nagyúr
Ez mekkora már: amazonról akartam rendelni egy A8 3850-est, és azt írja ki, hogy ide nem szállíthat.
-
zetecR
addikt
válasz
easy...rider #625 üzenetére
Na, akkor mégegyszer nekirugaszkodok:
a CPU-tól távolodva, az alaplap széléhez közeledve a következő a memória slotok jelölése:
DDR3_4, DDR3_3, DDR3_2 és DDR3_1.
Dual channel esetén az ajánlott felállás: a DDR3_4 és DDR3_2 vagy a DDR3_3 és DDR3_1, de ha lehetőség van, akkor az utóbbit kell válaszatni, csak azt nem értem, hogy miért nem a CPU-hoz közelebbi (DDR3_4 és DDR3_2) foglalatok az ajánlottak.Most 2x4GB 1600-som van, de azon gondolkozok, hogy lecserélem 4x2GB CL9 2000MHz-esre, kérdés, hogy a 4db modul használatából származna-e hátrány.
Külön a memóriákat tuningolni nem szeretném, tehát a gyári CL9@2000MHz szvsz tökéletesen megfelelne.Egyébként kíváncsiságból felhúztam az A6 GPU-ját a 444-ről 550-re és szépen megy, majd holnap megpróbálom feljebb is tornázni.
-
easy...rider
őstag
Nem számít melyik kettőbe teszed, az a lényeg hogy azok összeillőek legyenek. Ha az 1-3 slotok meg a 2-4 slotok tudják a dual channel memóriát kezelni, akkor ezek közül valamelyik összetartozóba tedd őket. Ha úgy van hogy 1-2 és 3-4, akkor meg azok közül valamelyikbe. De alaplap leírásában megtalálod.
Szerk:
Most látom hogy 4 darab egyforma ramod van, akkor egyszerűen belepakolod, és kész vagy
A két darab abból a szempontból jobb, hogy jobban tuningolható. Ha 4 darab van, azok általában nem mennek annyit együtt mintha csak 2 lenne benne. Ha most veszel ramokat, akkor 2x4-et vegyél inkább mint 4x2-t. 4x4GB-ot meg nem hiszem hogy bármi is indokolnaHa 2000-es a memóriád, abból nem lesz gond, nem szabad hogy stabilitási problémáid legyenek amíg nem léped át a 2000MHZ-es memóriaórajelet. Ha lassabbra állítod, akkor lehet a memóriák időzítésén csökkenthetsz, de nem feltétlen lesz stabil.
-
easy...rider
őstag
-
echterion
nagyúr
válasz
easy...rider #609 üzenetére
Igazából nekem elég lenne a 320 shaderes Llano vga is, csak a 443 MHz-es órajelet tartom alacsonynak. Ha fel lehetne tornázni 6-700 MHz környékére, akkor nem is hezitálnék. Ha tudnék használtan venni egy 3650-eset, akkor nem hezitálnék, mert legfeljebb eladom, de ha újként veszek egyet, akkor csak nagyobb bukóval tudnám eladni, és a nagyobbra váltani.
-
Oliverda
titán
válasz
easy...rider #610 üzenetére
Nem annyira helytálló.[link]
X4 640 - 3GHz
A8-3850 - 2,9GHz -
easy...rider
őstag
válasz
Pocok256 #605 üzenetére
Azért az Athlon X4 nem olyan kemény. Ha nincs optimalizálva 4 magra a progi vagy a játék, akkor KB 1 szinten van a Celeron G530-al. Sőt el is maradhat tőle. Ahol viszont működik a plusz 2 mag, ott a cerka esélytelen.
Amit nem tudok eldönteni, hogy ezek közül melyik érné meg jobban ha játékra koncentráluk, mert 1 árban mozognak, és mindkét oldalon vannak pozitívumok:
Phenom A6 3650 vagy Celeron G530 + HD6570 -
echterion
nagyúr
Azt Interstor-ban egész jó áron van A8 3850-es proci. Van valakinek valami tapasztalata velük kapcsolatban? Gondolok itt elsősorban a garanciás ügyintézésre. Alaplappal együtt rendelve ingyen el is hoznák a cuccost.
-
Oliverda
titán
válasz
easy...rider #601 üzenetére
Gondolom azért akart Llanot mert nem szeretne diszkrét VGA-t.
"Azt nem tudom mennyi lehet egy olyan VGA ami hozza az A 3650 teljesítményét, de lehet árban ugyan oda lyukadsz ki, viszont ezt a konfigot tudod fejleszteni."
Elég ha megnézed a mostani cuccát, és rájössz, hogy mennyire szokott fejleszteni.
-
easy...rider
őstag
válasz
azigazimoris #597 üzenetére
Amin még érdemes lehet gondolkodni, most én is ilyen gépet veszek az egy LGA1155 celeron, 12000Ft, mellé egy baráti Gigabyte alaplap 14000Ft és ebbe később tehetsz ivy bridge procit is. Az igaz hogy most kell venned bele egy különálló VGA karit. Azt nem tudom mennyi lehet egy olyan VGA ami hozza az A 3650 teljesítményét, de lehet árban ugyan oda lyukadsz ki, viszont ezt a konfigot tudod fejleszteni.
-
Pocok256
veterán
válasz
VaniliásRönk #599 üzenetére
Ez jó kérdés úgy volt ilyet veszek csak hát az élet közbe szólt sajnos és laptop lett helyette
Amúgy tesztek alapján tuning téren sem áll hadilábon. -
azigazimoris
aktív tag
Sziasztok,
Nem túl gyakran cserélgetek gépet, de most elgondolkodtam valami olcsóbb megoldáson.
A nagyon hülye kérdésem ez lenne: Mennyire lenne érezhető a gyakorlatban a sebességnövekedés és a képi hatások jobbulása ha egy X2 4400+/7300GT 128 MB DDR3/2GB 667MHz RAMot lecserélnék egy 3650 Llano/4GB 1600MHz DDR3-ra?
Gondolom nagyon, de azért erősítsetek meg, hogy érdemesElég sok mindent csinálok a géppel, kivéve csilivili rohangálós,öldöklős játékok.
-
Kerestem 3850-es APU-t, de hirtelen csak itt találtam ahol kapni is [link]
Komolyan ennyiért mennek mostanában? -
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Gondolkodom egy A6 3650-es apu beszerzésén, de felmerült bennem egy kérdés. Ha tuningolom a cuccost, akkor az energiagazdálkodási dolgok ugyanúgy megszűnnek, ha a szorzóhoz, vagy a feszültséghez hozzányúlok?
Előre is köszi a segítséget. -
Mumukuki
aktív tag
Tényleg nem lehet kapni A8-3850-et sehol?
Ahol fel van tüntetve, ott is durván felmentek az ára.
Még 28e bruttóért vettem, kellene még, de sehol nincs -
easy...rider
őstag
válasz
easy...rider #537 üzenetére
A4 3400 és A6 3500 között CPU teljesítményben nincs olyan nagyon nagy előrelépés, átlag 20-30 százalék lehet, IGP teljesítményben viszont drasztikusabb lehet a töblet.
Ha valakinek van A6 procija Debrecenben, és van egy kis szabadideje, akkor következő héten összehozhatnánk egy rövid összehasonlítást
-
Tomix24
addikt
válasz
easy...rider #535 üzenetére
Nekem mindkettő volt/van, Brazos/LlanoA6-3500
Mértem is:
CPU QUEEN - AIDA32Brazos
LlanoOlvass kicsit utánna... 2 mag helyett 3 mag az A63500. És nem 2100, hanem 2400Mhz(turbo Core)
-
easy...rider
őstag
Szerintem félreérted a kérdést. Az érdekelne hogy mennyi lehet processzor számítási különbség, 2 szálas feldolgozásnál, mert a különbség csak az L2 cashe. 512KB vs 1014KB
3D teljesítmény nem lesz mérvadó a gépben. Meg a 3D teljesítmény is kb másfélszer lehet jobb. Az A6 3500-ban.
Meg A6 3500 csak 2.1GHZ-en ketyeg, míg az A4 3400 2.7GHZ-en.
-
Tomix24
addikt
válasz
easy...rider #532 üzenetére
Az E350-nél 2x jobb, az A6-3500-nél meg vagy 4-5x rosszabb
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek A4 3400-ról? Ha 2 szálas teljesítményét nézzük egy A6-hoz képest, akkor a kevesebb Cache miatt vajon mennyivel lehet gyengébb?
Most rendeltem be belőle, 16500Ft az ára, szerintem ennyiért nagyon baráti. Netezős gép, lesz, és csak azért nem lett végül E350 mert kicsi az árkülönbség.
GIGABYTE GA-A75M-S2V lap + A4 3400 összesen 33800Ft, ha meg Giga E350-et veszek akkor meg 29200Ft lett volna.Elsőnek MSI E350-et vettem, de gyári hibás volt, meg egy másik boltban mondták hogy soha többet nem forgalmaznak MSI lapot, mert egymás után 8 darab hibásat hoztak el nagykertől, meg ezen kívül is sok elhullott, és nem foglalkoznak többet vele. Ezért váltottam Gigára
-
zetecR
addikt
Fagyogat a gépem.
Semmi tuning, minden alapon vagy auto-n.
Terhelés se kell neki, böngészés vagy vektografikus szerkesztés közben egyszercsak kimerevedik a kép, színes vízszines csíkok és kakukk.
(Mafia 2-vel akár fél órát is tudok játszani, egyszer csak kimered...)Gondolom memória probléma.
Nem szeretné a lovo (1.25V-os) G.Skill Snipereket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- CPU léghűtés kibeszélő
- Google Pixel topik
- Renault, Dacia topik
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Revolut
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest