Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
Segítsetek lécci, sehogy sem boldogulok az FSB (BCLK) tuningal.
Asus F1A75-M PRO lapom van A6-3500-al 2*2 GB 1866 MHz-es memóval.
Az alábbi beállításokkal atomstabilan megy a cucc
FSB=100
CPU multi=24
memók 1866-on mennek
CPU órajel 2400 MHz
GPU órajel 444 MHz
minden alapfeszen.
Tehát mind a proci bírja a 2,4 Ghz-et, mind a memók az 1866-ot.A CPU multit visszaveszem 10x, memók beállítását 1333-ra, és kezdeném emelni az FSB-t apránként. A probléma az, hogy már 106-107 MHz-es FSB-nél nem bootol be a windows
Pedig ekkor még CPU messze nem érte el az amúgy stabil 2400 MHz-et, illetve memók is messze a hivatalos 1866 MHz alatt vannak.
Visszaolvasgattam itt a topikban és többeknek üzemelt, akár 145-150-es fsb-vel is FM1 rendszer itt. Máshol meg azt olvastam, hogy 108 MHz-nél magasabb FSB lehetelne elérni, elszáll az OS boot közben. Illetve AHCI helyett IDE módot javaslnak, de azt nem szeretném, mert SSD-m van.
A cél valami ilyesmi lenne első körben:
FSB=133
CPU multi=18
memók továbbra is 1866 környékén
CPU órajel 2394 MHz
GPU órajel 590 MHzHa jól tudom az A8-as Llano procikban ugyanaz a BeaverCreek GPU mag van mint az A6-ban, csak 320 helyett négyszáz maggal, és 444 helyett 600 MHz órajelen. Valamint a neten többeknek is sikerült akár 600-700 MHz fölé húzni a GPU órajelét ezért gondolom, hogy nem lehetetlen amit szeretnék.
Bármi ötlet welcome
-
MZperX75
addikt
válasz
dezs520 #7115 üzenetére
Az úgy nem működik az A8-3820-as szorzózáras.(farsot ír ki) valóságban úgy nem húzható. csak FSB-vel.
eastone1
Nálam a 2x4Gb 1600 as ram 1960Mhz körülire húzva 1.8v -on
A ramok azok tényleg számítanak az IGP-nek,de a proci nem igazán.
Nálam 2x2Giga DDR3-1600@1866+HD6670 DG.
-
eastone1
senior tag
válasz
MZperX75 #7114 üzenetére
Nekem A6 os van, ezt a limit dolgot nem ismerem, de tuti sokat számít játékoknál a húzás, érezhetően jobb. Asrock 75pro4M alaplapon az fsb-t gond nélkül lehet emelni 125 re. Igaz az asrocknál az ahci és az usb 3.0 felejtős. Nem úgy a Giga deszkáknál. A topik elején olvashattok hozzászólásokat, ahol giga lapokkal 130 is stabil maradt. Nálam a 2x4Gb 1600 as ram 1960Mhz körülire húzva 1.8v -on. NB 2v. A memóriák késleltetését auto-n hagytam, más beállítással kifagyott. Egyébként majd minden feszültséget emeltem, lépésekben.
-
blade4
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte a75n-usb3 alaplap, egy A6-3500-as proci és egy Ati HD6670 2gb ddr3-as vga.
Az lenne a kérdésem hogy lehet crossfirében össze hozni őket, mert nem tudom sehogy megoldani.
-
MZperX75
addikt
válasz
dezs520 #7112 üzenetére
IGP-vel vagy dVGA-val játszottál?
Mert az IGP-vel ,akkor mindegy mit húzol a procin. GPU limit miatt 2000-2200Mhz felett mindegy.
de DG-ben is mindegy(DG dual graphic)
Tudom,mert volt A8-3820-as és most A8-3870K-m van IGP-nek tök mindegy.
FSB-n emeltél? Elvileg nem sokat bírnak nem K-s procik FSB-vel 103-105 max.
Alap órajel 2500Mhz 25x100
Ramok mennyin mentek?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
dezs520 #7112 üzenetére
Az FSBtől függ a memória órajele is szóval ha megemeled akkor a memóri szórzót is lejjebb kell venni kell venni valószínűleg mert bizony ez nem tuninglap meg valszeg a memóriák sem éppen olyanok. Azt próbáld elérni, hogy a CPU és memória(bár ez is fontos apu szempontból szóval ezt is jó volna emelni 1600-ra) ne nagyon menjen sokkal feljebb csak az IGP órajele. De igazából a trinity topikban kéne írnod mert ide a kutya sem ír. Tudom, hogy átirányítottak de tök feleslegesen mert itt meg nem kapsz választ úgy sem... Kérdezd meg ott és írjad, hogy ne irányítsanak át mivel nincs értelme.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
dezs520 #7110 üzenetére
Nem gond a mini-ITX csak azért én úgy látom ez még kevésbé népszerű. Leginkább mATX lapokat veszik meg ATX-et. Nincs gond a lappal persze nem egy tuninglap az biztos de ennek ellenére is tudtad húzni. Nekem sajnos nincs lehetőségem FM1 APUval kísérletezni szóval nem igazán tudom, hogy kell őket tuningolni de ahogy néztem kb úgy mint régebben. APU IGP szorzót nem tudsz állítani ahogy néztem. Ez FM2nél van csak és valszeg ott is csak komolyabb lapokban szóval marad az FSB/APU freq/cpu host clock(esetedben) emelése meg plusz fesz adás NB-nek ha jól olvastam a cikkből mert ott is szorzózáras processzort tuningoltak.
-
dezs520
senior tag
válasz
TaylorXIII #7109 üzenetére
Nem gondoltam hogy érdekel...
Baj van a mini ITX- el?,nem tudom miért,de nálam szóba se jöhet a normál ATX...
Dualba megy a ram igen,2*4Gb
A cpu órajelét egyrészt a BIOS-ba emeltem 3000-re,utánna a gyári AMD katalyst (vagy valami ilyesmi)al 3300-ra....mikor a BIOS-ba turkáltam,ott még rá toltam egy kis feszt.is.
Tudom hogy felesleges ez a "tuning",csak kiváncsi voltam mit bír az apám
Amit meg írtál,"holnap" kipróbálom.Köszönöm! -
dezs520
senior tag
Sziasztok,van egy A8 3820-as procim,szeretném egy kicsit a grafikus részét felhúzni.
A procit 2500-ról felhúztam 3000-re,eddig stabil,semmi gond vele,viszont a grafikai részre nem látok semmi utalást a BIOS-ba...
Elvileg ha jól tudom,azt is be lehet állítani,hogy a rendszerből mennyi memóriát használjon,na ezt sem találom....vagy nem is a BIOS-ban kell ezeket keresni?Esetleg van hozzá valamilyen TOOLkit progi szerű?
8 GB ram van a gépbe,ha ez számít valamit... -
westcoastog
veterán
A8 3820-at mennyiért lehet eladni? Erre nem írtak árat a beárazós topikban.
Januárban ha megjön a fizu lehet vennék egy fx4100-at meg lapot hozzá. -
pc_seft
tag
Egy kis érdekesség! Már rájöttem nem lehet tuningolni,ez a kisebbik baj lenne de hogy egy Ivy cerka jobban kihajtja a HD7770-et mint egy X4 nem hittem volna.(BF4,Crisys3,) amikkel teszteltem és a CPU kihasználtság sokkal magasabb!Nincs akkora FPS-beesés mint az X4-el!
-
pc_seft
tag
Hali!
Kérdésem a következő!
Kezeim közé került egy athlone 631 x4 cpu+ egy asrock fm1 alaplap..
Tuningólni szeretném a következő tulajnak,de az everest,illetve aida nevezetű program azt írja hogy 2600Mhz-n jár.Ez valami búg vagy tényleg a bios írja rosszul hogy sikerült 36x szorzóra feltennem!CPU-Z azt írja 3600MHZ de nekem az a fura dmark06 tesztelve karcsú 3600-pontot kap ami enyhén szólva kevés!
-
eastone1
senior tag
válasz
MZperX75 #7071 üzenetére
Ugyan itt anno a bf3 nál ugyan ez volt a szitu. És akkor is leírtam, hogy számomra meglepő hogy másoknak majd ugyan olyan cuccal visszább kell venni a felbontáson. Nem akarok én frapsolni mert nálam az nem mérvadó.
Lehet jól van optimalizálva az egész. Gőzöm sincs, de nekem ez az A6 is elég bitangosan muzsikál.
Csak Igp. Feszültségek mind emelve vannak. Nem akarnék én ebből vitát gerjeszteni csak leírtam, hogy nekem faszán működik. Lehet jobban bírom a diavetítést. -
eastone1
senior tag
Nálam a bf4. Full hd, médium és 1-2 high beállításon számomra simán fut. A6. Procik 3100 körül. Memória 1960 Mhz en "zübörög"
-
MZperX75
addikt
Valaki próbálta A8-as Igp-vel a BF4-et?
(A8-3870K-4Giga DDR3-1866) Egyébként 1280x720 low 25-40Fps
(átlag 30-35-el elmegy,néha szaggat egy egy pillanatra,mikor töltöget)A BF4 Kérte az új 13.9-es Catalistet +4.5 frameNetworkígy telepítettem
,felmet a games elindult majd 10 perc játék ...megállt ...kifagyott,, 2X játék indítás 2X újraindult a gép kb 5-10perc utánKiprószáltok egy másik játékot CODMW2-vel próbálkoztam,5 perc játék majd megáll (nem fagyott le)de arra meg azt írta,hogy képernyő vezérlő hibát érzékelt így megállt a játék
Uninstall Catalist ,majd az USB 3 elszállt vele együtt
azóta el sem tudtam indítani.(USB3-as portjaimat)
Ötlet tapasztalat???
(Windows7-64 sp1 1 hónapja települt,új alaplap 1 hónap,új CPU 1 hónap)
-
MZperX75
addikt
válasz
markionni #7054 üzenetére
Ha több évre tervezel akkor mindegy,szerintem kéz alatt azért még mindig olcsóbb egy jó FM1 mint FM2.
Én új prémium lapot vettem 16ezerért,és A8-3870K 18ezerért.
A házat 4ezerért vettem(új) a táp 5rongy volt(új) hűtő 4500Ft(új) 18ezres a CPU+16 volt a lap+4giga ram(6 rongy) 23ezer volt 1 terás vinyó(bár én drágát vettem)
ez így 76 rongy volt.Bár rád bízom a lapot procit megkapod talán még újonnan is olcsóbban,a többi ugyanaz.
FM2-ből 5600K alatt nem érdemes venni APU-t. A8-5600K 23.000Ft
(FM1 A8-3870K-t vettem 18.000ezerért,ami tudásban 1:1 5600K)
Lapon is lehet fogni 1-2 ezret.De ha nem számít 5-10ezer Ft akkor FM2. de szerintem csak azért mert az FM1 kifutó széria,nem gyártják.
Szinte semmivel sem rosszabb mint a FM2-es bár a VGA része fejlettebb DX11.1 GCN
A FM1-nek csak DX11.Én szerintem ezzel sem és azzal sem jársz rosszul.
Ja boccs most néztem újonnan szinte takkra azonos árban van........akkor FM2-es nem kérdés.
-
eastone1
senior tag
válasz
westcoastog #7043 üzenetére
Nekem A6 on FH ban medium beállításon remekül zakatola bf3.
De lehet jobban hozzá vagyok szokva a diavetítéshez. -
eastone1
senior tag
Sziasztok.
A segítségetek kellene. A gépet nem tudom kikapcsolni a power gombbal. Folyatosan magától kikapcsol és újraindul válltozó időközönként. Az összes csatlakozást lehúztam. Merevlemezeket levállasztottam, tápkábelt is. Memoria modulokat kivettem. Ugyan az a szitu.
Zárlatos lett az alaplap? Nem tudok a bios ba sem belépni mert addigra újraindul.
Asrock a75 pro 4m, LAno A6 processzor. -
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #7025 üzenetére
Semmi különös nem nagyon kedveli az A8-3870K aput,AzA8-3820-al elvolt,de az csak 65W TDP-s.csere érett.
-
MZperX75
addikt
Ajánlást kérek egy fm1 lapra a8-3870k alá szeretnék,milyet vegyek?
-
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #7014 üzenetére
3 Ghz 1.2 volttal teljesen stabil./ játékra így használom/
2.2 Ghz 1 volton ha elindul akkor teljesen jó, játék,Prime95 alatt mindenhogy./ igy megy lassan egy éve/ Érdekesség,hogy néha a win betöltésekor újraindul néha 2-3X is egymás után de ha felállt a rendszer sosem fagy le .
Ha a gpu-t akarod tuningolni akkor bizony feszültséget kell adni a gpu magnak,mert nálam is feszültség emelés nélkül 685 mhz-nél jobban nem nagyon megy. -
MZperX75
addikt
Valami,gond volt az APU-vál,így Gariban i
cseréltettem egy másik A8-3870K-ra.
Sikerült szereznem konzolt az alaplapra így ráment az új hűtöm. Na talán mostantól elindulhatok K-procim rögös karrierjén.Ár érték tudás arányában ,most az A8-3870K a legjobb 4 magos ebben a kategóriában....(Mindig1-1.5éves késéssel kell bevásárolni) 18ezer Ft újonan Best buy vétel. -
törölt tag
Üdv,
kipróbáltam egy athlon 631-nél a tuningot. Mivel nem K-s proci így a szorzóhoz nem nyúltam, helyette az FSB-t emeltem, a memóriákat meg visszaosztottam. 1399-en mennek a ramok, a proci meg 2,76 ghz-en. A Windows mégis 2.6 ghz-nek látja. -
Loco7us
tag
Sziasztok!
Pár évvel le vagyok maradva processzor meg úgy áltaalában a PC terén, szóval szertnék egy komplett fejlesztést. Kinéztem magamnak egy AMD A8-5600K 3.60GHz FM2 BOX procit ami ugye elvileg FM 2 es ami gondolom a legújabb foglalat, de azt vettem észre hogy tesztekben AMD FX-4300 3.80GHz AM3+ BOX jobb amit ne migazán tudok hova tenni. Gondolom nem érné meg AM3 as t venni és hagyni a DDR 2 800 RAM ok at. Jah és van még egy CM Hyper TX 2 es hűtőm is ami remélem jó lesz az FM 2 es procihoz is. Amúgy árban ilyen 20-27 között nézek procikat.
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6995 üzenetére
Ezt gondoltam én is
2ezret megért bár 4 lába el volt tekeredveaz új APU nak,de működik.A kis A8-ast el is vitték....de szar telefonról fórumozni
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6993 üzenetére
Most Tettem be,mükszik,csak fake hűtőm van rá.
20perc és viszik az A8-3820-am szép volt jó volt köszönöm ...ennyi
18ezer nem alkudtam,papírral garral 0km-es A8-3870K,csak a hűtő amit vettem tőle 4500Ft-ért nem jó ehhez a laphoz,sajna így a kis HTPC hűtővel pörgetem 2400-2700Mhz-en max.
-
LK
addikt
Sziasztok!
Asrock A75-HVS laphoz, A6-3650 procira vennék egy Alpine 64-et. Elég zsúfolt a ház és a lap is. Szerintetek tuti be fog férni? előre is THX -
-
s3toraph
senior tag
Szerintetek mivel járok jobban? Az A6-3500-m mellé egy HD6570 crossfire-be, vagy az 3500-t lecserélni egy 3870K-ra?
Játékok szempontjából elsősorban, minél nagyobb grafon minél nagyobb FPS szám a cél (persze amennyire ez elvárható ennyitől). Ill. a mindennapi használatban érezném-e a 4 mag és nagyobb órajel sebességbeli előnyét 3870K eseten? (Konfigom az adatlapomon.)
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Hogy tudom letiltani az IGP-t? Van egy a6-3500 + asrock a75 pro4-m kombóm, IGP-ről használtam, most tesztelek egy 3870x2-t benne. Beraktam, dvi kábelt átdugtam az x2-re, kép lett, aztán a biosban is láttam hogy átállt pci express-re a használt képmegjelenítőnél. De nem tudom kikapcsolni az IGP-t! Nem találok ilyen opciót a biosban. Mit tegyek? Fontos lenne, mert lehet emiatt nem megy a 2. mag az X2-n.
Üdv
-
Silentfrog
veterán
válasz
atti_2010 #6937 üzenetére
Uraim, köszönöm a segítséget.
Vagy visszakérem a pénzt és veszek egy Hd 6670-et DDR5 -öset használtan ,vagy nem kérem vissza és a 34 ezerből kérek egy Hd 7790-et. Pont ennyi most az ára és ennyit is kérhetnék vissza.Eddig a Hd 7770 csak akkor volt a gépbe ha kijött olyan cím amivel nem boldogult a 6555D.
A Call of juarez gunslinger 1280X 1024 ben rá sem hederített a maximum részletességre 40+ fps fölött futott egy kis gpu tuning után az APU-n,ezért voltam tanácstalan eddig,hogy mit is csináljak.
Meglepő ,hogy ez a kis" virsli" integrálttal is ilyen jól el lehet az ember ,ilyen felbontás mellett. -
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6932 üzenetére
5-10% -al átlagban lassabb DG. OC-val beérheti a HD7750-et.
Viszont a HD7750-nek stabilabb a teljesítménye,néhány játékban nem hoz sok előnyt a DG.A DG többet eszik az az fogyaszt mint a HD7750. Viszont lassabb és ingadozobb teljesítményű.
Az igazi páros egy Athlon 2 X4-651K(3Ghz)+HD7750
Vagy a másik oldalról egy Intel G-s penya+HD7750 játékok szempontjából.
De ahol kell a 4mag oda AMD a nyerőbb.Sokat filóztam az ilyen párosításon ,de oda jutottam ,hagy max egy X4-651+HD7770
Ha Llano akkor csak IGP,nekem A8-3820-am van csak HD6550D-val 2x2 DDR3-1600@1866Mhz-en.
DGkell,de szívesen mellé szúrnék egy HD7770-et.
De lassan 2 hónapja passziánsz és Age of empire2 játszottam max,és kipróbáltam egy fél órára az új tomb raidert(1366x768 medium 2xAA 28-40fps) kíváncsiságból.
Ezért nem ér meg nekem 30-40.000Ft-os luxust egy egy kis games.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Silentfrog #6908 üzenetére
Figyelj, ez tényleg lutri. A6 3650-es APU ketyeg a lapomban, 3 GHz-en járatom alapfeszen, mert feszemelés után ugyan vígan megy 3.4 GHz fölött is, ha úgy van kedve, de néha meg túl sok a kellemetlen kék képernyő, és nekem többet ér a stabilitás, mint az a pár száz MHz.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Silentfrog #6906 üzenetére
Ja, hogy az Asrock lapon van gfx voltage...De ezek szerint az se könnyíti meg a dolgodat, ha még így is xopat.
Hát igen, FM1 nem kifejezetten tuningra készült, mindig beigazolódik, vagy nagyon nehéz dolga van annak, aki megpróbálja. -
Silentfrog
veterán
-
Arkennys
addikt
válasz
Mister_X #6853 üzenetére
7750-el szerintem (legalábbis amit régebben nekem írtak más fórumon, mikor ugyanezt kérdeztem, csak én A8 3870k-hoz), hogy egy jó 6670 el dualban közel a 7750 teljesítményét kellene hoznia. Nálad HD 6530D van benne, nekem HD 6550D, de szerintem ez a dolog nálad is fennáll. Ettől függetlenül én a helyedben, ha megteheted, a 7750-et venném. Egyrészt mert talán némileg azért erősebb, másrészt mert a dual graphics némely alkalmazásnál-játéknál makacs jószág.
De majd jön nálam hozzáértőbb és felel, azért én is ide kontárkodtam.
-
Mister_X
nagyúr
Sziasztok!
Oliverdától vettem egy A6-3620 APU-t. Egyelőre megteszi, de az IGP-t tuningolnám, mert 156MHz-cel le van maradva az A6-3650-hez képest, TDP ide vagy oda. Érdemes tuningolni egy keveset?
Továbbá: mi éri meg jobban? Dual Graphics rendszert építeni HD6670-nel vagy venni egy mádik diszkrétet? Ha igen, akkor mekkorát bír kihajtani a proci? Egy HD7750 milyen lenne, teljesítményben mekkora lenne a differencia a Dual rendszerhez képest?
Előre is kösz!
-
törölt tag
-
erik22
tag
Hellosztok!Segítség kellene egy Fm1 es, a8 3870k black edition processzoromhoz hűtőt keresek és hogy meddig érdemes húzni?(8eft-13eft ig jöhet szóba)főbb alkatrészeim::::Alaplap: Asus F1a75-v, Ram: Corsair vengeance 8gb 1866mhz,Táp:Thermaltake Berlin 630watt!
-
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6832 üzenetére
De akkor 3,5-el neked is megy szépen, eszerint. Amúgy nem tudom, kékhalálom nekem is volt időközben, de gyanítom, a CNC szimulátor miatt amit felraktam, azt leszedve azóta nem produkálta, a telepítése után többször is. Videokártyám jele hajlamos még stabilnak lenni egy jó ideig bizonyos húzáson túl (kismértékűt tűr jól), de egy idő után akkor is meghal véletlenszerűen, még csak nem is nagy graf igényű dolgoknál mindig. Fura ez az "ámítástechnika".
Lényeg a lényeg, ez az egész tuning téma nagyon egyéni, sokszor sajnálatosan.
-
G33Z@
tag
válasz
Arkennys #6805 üzenetére
Na ez egyre érdekesebb. Néhány napja elszálltam pár kék halállal 3400-on 1.4525 fesszel, de még más alacsonyabb és magasabb feszen is. Egy nagy kérdőjel lett az egész arcom. Most továbbra is 3400-on megyek, de 1.4 alapfeszültségen. És így jó egyelőre nincs gond. BF3, Cry3, FarCry3 is mennek rendesen. De 3500-on nem hajlandó probléma mentesen menni semmilyen volton, 3400-on is csak alapon. Csak az érdekesség kedvéért.
-
MZperX75
addikt
válasz
stratova #6821 üzenetére
Alapon DDR3-1600@1866 De most fogja vizezni 5Ghzet H70-esel ki a kar csikarni a haver ebből.+vett hozzá egy passzív HD6670-Gddr5 VGA DG-ben.
Együtt Codozunk(MW2-3) Neki A10-5800K nekem A8-3820 Frapsal mértönk általában 1 beállításal magasabban fut egálban a két gép.
Ha nálam 1024-ben akkor nála 1280-ban kb egyező fps-ekkel.
-
MZperX75
addikt
válasz
Trebron09 #6810 üzenetére
2évnél idősebb gamekben igaz 1680x1050 High minden rendeben van.
2011 F1
FarCry2
AZ összes COD
Dirt sorozat biztos jól fut.Az viszont igaz ,hogy a Crysis2 ,Farcry 3,BF3 NFS(shift is) LOw-on is néha szaggatott 1366x768 is 00AA-val.
A8-3820-on HD6550d-vel a BF3 720x480 High 2AA 35-40Fps így volt játszható, A10-5800K 1024x768-ban tudta ugyanezt. -
Arkennys
addikt
válasz
Vartanus #6806 üzenetére
Hogy minek?
Mert olcsón lett, újonnan. Mert ha gépet fejlesztek egyszer, a kártyát is át tudom dobni a következőbe, több alkatrésszel egyetemben. És mert azért észreveszem játékoknál ilyen "low" felbontáson is, hidd el nekem.
(max felbontáson kívül így vidáman mindent fel lehet venni szépen, ami azért nem észrevétlen dolog sokszor)
Mellesleg az A10 ben ugyanaz az IGP van mint az A8 ban?
-
G33Z@
tag
válasz
Arkennys #6802 üzenetére
Alacsonyabb feszen is stabil. Értem ezalatt az 1.4525. Ez alá nem mentem. A vga alaposan ki van használva, főleg Cry3 alatt, ott 70 fok felé melegszik. De fut szépen fxaa és minden high beállításon, nem mértem fps-t de olyan, mintha cod-oznék. Tudom, hogy ez a proci nem való a HD7870 alá, de ez van, most ezzel kell boldogulni. Legközelebb intel procit veszek. A VGA-val maximálisan elégedett vagyok. Ajánlom mindenkinek, Sapphire, kb 60-ért hozzá lehet jutni, ha azt akarod, hogy a videokártya évekre le legyen tudva, akár FHD alá is. Proci szempontból jobban jártam volna egy AM3 lappal, meg egy jó erős FX-el. Vásárláskor a jövőre is gondolni akartam az új enegiatakarékos generációval, de aztán szembesültem azzal, hogy jobban jártam volna nyers erővel, mert szinte kizárólag BF3 multi...
SilentFrog: BF3 multit próbáltad alapfeszen, 3500Mhz FHD-ban? -
G33Z@
tag
Némi tapasztalat:
A8-3870k bf3 alatt nálam ezen stabil:
1. 495v, 3400mhz bármit emelek a játék súlyos fpseket veszít időnként. Itt stabil. Kicsit rántottam az északi hídon feszt, de nincs jelentősége. HD7870 alapon megyés viszi szépen 4xmsaa és a hbao is. Ami a procira vonatkozik az a mesh quality ez nálam medium. Így nem megyek 30 fps alá bármi történik is a pályán. Ja 1920*1080. -
Mahrenburg
őstag
válasz
Trebron09 #6785 üzenetére
Trebron09 - Igen, én is így gondoltam, mindenképpen kap minimum egy Lokit, s csak utána kísérletezek a tuninggal.
Most elvan az Alpine 64-el alapon, de nem merném "húzni".
Arkennys - Én is imádom, a nekem szükséges CPU-teljesítményt jóval meghaladja, s ráadásul egy ilyen (nem is olyan rég még elképzelhetetlenül) erős IGP-vel "egy kalap alatt", s mindezt vettem 17e-ért...
-
Arkennys
addikt
válasz
Mahrenburg #6784 üzenetére
Nincs mit, és látod
Bár pl a 3,5 is amennyire egyelőre látom, az én igényeimnek megfelelő teljesítmény, játszogatok is, de nincs gond. Tuningpotenciál meg valóban nem olyan óriási, mint remélné az ember, de én nagyon szeretem ezt a procit, és nem bánom, hogy ez lett
(legfeljebb picit, hogy nem valami 6 vagy 8 magos csoda, de hát, pénztárca
)
-
Arkennys
addikt
válasz
Mahrenburg #6779 üzenetére
Hát, minden procinál egyéni kicsit a tuningpotenciál amennyire tudom, pont ugyanazt nem biztos, hogy ki bírd hozni az egyikből, amit akár ismerősödnek sikerült gond nélkül. Lehet hülyeséget mondok, de videokártyánál is ezt figyeltem már máskor, enyém pl nagyon antituningos darab belőle.
De panaszkodni nem lehet, annyit muszáj tudnia, amennyi az alap órajel. Azt tudja, a bónusz meg egyénfüggő
Nekem alapfeszen semmit nem piszkálva, csak a catalyst overdrive-al megy 3,5-ön. Ha nem akarod azt a 100Mhz-et mindenképp, ennyi körül remélhetőleg neked is elbattyog, és mint mondtam, A75 pro4 lapon stabil, etc.
(szerk: késő este még visszanézek, mit hoztok ki a témából, érdekel. De most jobbra el dolgozni
)
-
Silentfrog
veterán
válasz
Mahrenburg #6779 üzenetére
Így van a tuningra nincs garancia.
-
Mahrenburg
őstag
válasz
kjani18 #6772 üzenetére
Köszi szépen a részletes választ!
Nem magam miatt kérdeztem, csak érdekelt, hogy erre a kérdésre mi a pontos válasz (azaz a feltételeknek megfelelő legolcsóbb lap).
(Igazából én kicsit "el vagyok szállva" az alaplapok terén, a FET-eken vaskos hűtőbordával ellátott, 8+2-es tápellátású lapot vettem, úgy, hogy nekem a CPU-ereje bőven elég alapon is, s mint kiderült az IGP-je is, úgyhogy szabadságolhattam a 4670-esemet is.
Mondjuk az alaplapokkal kapcsolatos "megőrülésre" a Lynx-platform a legalkalmasabb, tekintve az FM1-es lapok baráti árait.)
Mivel én "alaplap-ügyben" hajlamos vagyok túlzásokra, ezért is lettem kíváncsi, hogy valójában a 3870K stabil 3.6 GHz-éhez (tekintve, hogy a 3870K szorzózár-mentes, s "csak" 20%-os tuningról van szó) "valójában" milyen lap elegendő."Egyébként nem mindegyik 3870K fog stabilan menni 3.6 GHz-en... " - Ha jól értelmezem, akkor a "körítéstől" függetlenül, nem mindegyik 3870K "tudja" stabilan a 3.6 GHz-et?
-
ryori
senior tag
egy 300w os táp egy a6osnak és alaplapjának elég lenne? +1 sata hdd, 3hűtő.
HKC USP3430
-
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6769 üzenetére
Jogos, bolhányi különbség lenne csak
Meg úgy vagyok vele, nem piszkálom, így is minden megy szépen. Kártya órajeleivel játszottam, de makacsul húzás ellenes példány, így a tuningolási kísérleteim azt hiszem végükhöz is értek. Na nem mintha nem lennék elégedett vele, nagyon jó kis proci ez, még így is, hogy nem az alap összerakáskori 6670-es kártyát szedtem be mellé
Köszönöm a segítséged, jó, hogy van kitől kérdezni, aki többet tapasztalt a Llanoval.
-
Arkennys
addikt
válasz
MZperX75 #6758 üzenetére
Hát, az a kulcsmondat eddig kimaradt, hogy nem nagyon játszol. Erre elleszel a DDR3-as 6670-el, nem lesz gond. Nekem most egy A8-as 3870k-s proci hajt egy HD 7850-et, és észreveszem eléggé, hogy már nem 6670-el crossban megy a proci. Jó értelemben. Bár ekkora árkülönbségű megoldásnál már illik is észrevenni a dolgot
Bár akkor nekem is ddr3-as 6670 volt mellette, mikor még előző kártyám volt. Hát, crysis 2 max editionnel játszottam rajta, viszont pl már a witcher átvezető videói is eléggé megakasztották olykor, amit nem annyira értettem, gondolom a dual graphics-ot nem kezeli túl jól a játék.
-
MZperX75
addikt
válasz
Arkennys #6757 üzenetére
Most max 100-105W-ot eszik szívesen vennék egy HD6670-et aminek max 60W a fogyasztása ami tutira elég a tápnak 7770-es szeri
ntem a határ bár a 12V-os ágát meg kellene néznem mit tud.
De A10-5800K-val+HD6670-el már határon lennék a tápnak.A blogom pont a fogyasztásról szól A8-3820 alulfeszelve
,HD7750-es 54W max a DG(dual grapics) kicsit többet eszik de HD6670-es karit szerintem 12-13ezerért tudok újat szervant0ani valószínűleg ez lesz belőle.Azért köszi tippet,egy jó tesztet megnéznék erről HD6670 DDR3 DG,HD6670-DDR5 DG és egy HD7750+7770 talán egy 7850-es vagy HD6870-el még egy Llano-s tesztet.
mind teljesítményben mint fogyasztásban ugyan annál a rendszernél.Árban HD6670-es DDR3-al lenne a legolcsóbb.......
(bár így sem hiányzik nagyon grafikai teljesítmény,mert nem játszom illetve nagyon keveset MW2-MW3-al)
Arra HD6550d IGP is FHD-ban 60fps felett megy multiban 1600x900-ban Max 2AA-val 70-90fps-t produkál.
MW3-ban 1600x900 medium 2xAA 50+fps-em van DDR3-1600@1866-on megy. -
Arkennys
addikt
válasz
MZperX75 #6756 üzenetére
Hát egy DDR5 ös 6670-essel talán olyasmi szintet hoz DX-et használó cuccok, pl játékok terén, mint egy 7750, bár sok játék nem kezeli tán elég jól még a dual graphics módot, ennyiből a 7750 jobb. Hogy ddr3-assal mennyi a különbség, nem tudom, nekem ezt is úgy mondták másik fórumon, mikor A8 vétele előtt ugyanez iránt érdeklődtem. Így az infó pontosságáért felelősséget nem tudok vállalni, csak továbbítani, amit nekem elmondtak.
Tápnál van a mennyit fogyaszt a gépem topic, ahol mondanak neked adatot olyanok, akik értik a dolgukat. Egyedül a kártya miatt mondanám, hogy karcsú lehet az a táp, de ezt csak így első tippre-bekkre. (bár most odanézve pl egy HD 7770 80w TDP-t ad max, a proci sem sokat, járulékosokkal együtt kb akörül mozog, amekkora a tápod. Bár erősen függ ez táp minőségtől is, főleg ilyen szinten már.)
-
MZperX75
addikt
Valaki tud olyan tesztet linkelni amiben egy HD7750-et lehet összemérni egy Dual graphics-ban lévő HD6670-el+Llano A8-as társaságában?
Llano A8-3820-am van HD6550D vel Dual graphics.ban kötve egy HD6670 DDR3-al vagy vegyek egy HD7750-et DDR5-el?
Ha a DG. hozna a HD7750-et teljesítményben akkor nem kérdés 16000-ért egy HD6670-et veszek.
Az itt leírt táblázatokban véletlenül sincsen ilyen összehasonlítás a PH-s tesztek között sem találtam meg
A HD6670-DDR3 vagy DDR5-ös verzió tesztjét melyben van DG(dual grapics)-ban is és szerepel a tesztben HD7750 GDDR5 és DDR3-as változat is? Érdekelne a fogyasztások is,mivel véges 250W-os tápon van a rendszer? -
sb
veterán
válasz
MZperX75 #6747 üzenetére
Nem cpu-zvel néztem, de persze ez nem jelent semmit, ugyanúgy rossz lehet a kiírás.
Viszont a Cinebench pontszámot már nehezen mondanám meg, hogy akkor miért lett nagyobb.Alapon (2.2GHz, 2.5Ghz Turbo) 2.7 pontot dob, Cpu-Z szerint a Turbo nem aktív, csak 2.2-őn megy szinte végig a proci.
Ha pedig kézzel a normál órajelet 2.5-re emelem akkor 3.0 pont felett megy.
2.6-on nem futtattam, de ki fogom próbálni. Valszeg csak a Turboig megy a szorzó emelés, ahogy írod és azon felül szar lehetett a kiírás. Meg is lepődtem mikor láttam, de nem is foglalkoztam vele, Cinebench-et sem futtattam épp ezért, mert amúgy is alulfeszelgetek inkább, tuning semmiképp nem lesz belőle. -
MZperX75
addikt
válasz
ArmanD. #6750 üzenetére
Mostanában szövegértelmezéssel gondjaim akadnak boccs!
Apropó akkor ezek szerint valamennyire az A8-3820-at is FSB-ből lehetne egy kicsit feljebb tornázni az órajelét,ha az AHCI-t kikapcsolom.
Azt hogyan tudom elérni turbó órajelen mennyen fixen 2.5Ghz az alap 25x100 ,de 28x100-ra emeli néha,de fixen mennyen 28X-on egy pici FSB emeléssel 3Ghz környékerére stabil maradna alap órajelen ,nem lenne rossz,bár a DDR3-1600 rammok 1866-on mennek így is,legfeljebb kicsit visszaveszem az órajelét .
Egy kis segítséget kérném merre kezdjem az OC-t kipróbálni (gondolom ez bios-os mutatvány?)
(nem sok reményt fűzöm az egészhez,sokan mondták hogy felejtős a kisérlet)
-
MZperX75
addikt
válasz
ArmanD. #6748 üzenetére
Teljesítménybe ki is tudod mérni?
Bár nekem olyan hűtője van a procinak,hogy felejtős bármilyen kísérlet isaz OC-ra miniITX lap+3.6cm magas a Hűtő ventivel együtt.
(Asrock miniITX+A8-3820(65W-TDP)Ja a nick aláírásodban A8-3870K DG HD6670-es konfig is szerepel akkor mi ez az A6-3620?
-
MZperX75
addikt
Nem fog menni amit kiír CPU-Z az fars adat!
Csak az FSB-n tudsz piszkálni és az nem APU hanem lap függő.
90-95%-ban sikertelen illetve 100-ről max 104-105
Jelen esetben az én A8-3820-on 25x100-ról max 25x105-el fog menni,de nem stabil,azt hiszem ano volt egy FM1-es MSI lap ami többet is tudott(100-ról 130-140),de nagy többségben nem húzható szorzóval semmiképp,csak FSB-vel,ha lap nem támogatja akkor kakukk.Nekem is van fotóm A6-3500 X3 2.1Ghz@4.00Ghz -es képem
de a valóság az nem ez!
Max a turbó frekit tudod fixálni talán de az is lap függő szerintem, ez maximum......
Csak a K-s procikat tudod húzni!
-
Silentfrog
veterán
válasz
Arkennys #6727 üzenetére
Ha biosba vagy bárhol belövöd a 1,5125 akkor ennyi marad végig bármit csinálsz? A CPU-Z vagy az AIDA 64 szerint is?
Csak mert nekem vannak kilengések pozitiv irányba lehet,hogy az olcsó lapom az oka.
Pl .: Ha játszok vagy tuningolok akkor elinditom az AIDA 64 stabilitás tesztjét,de nem tesztelek csak monitorozok. Van hogy a fixen beállított feszültség kileng.
Hiába van 1.4 volton a cpu feszültsége néha 1.425 ön fut az APU
Ezért is kérdezném,hogy mi a max amit kaphat.Ha nem játszok passzivba megy a Ninja ha játszok vagy tehelem az APU-t akkor 1000 rpm környékén járatom a ventit rajta.
-
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6726 üzenetére
Hát az a hűtő bizony bírja
Gondolom te is min. RPM-en használod
Egyébként nekem 1,5125-ön megy most 3,5 GHZ-en. Bár csak Catalyst által belőve. Tegnap videokártya mag és memória órajelekkel kísérleteztem, és ahányszor újra kellett indítani, ráuntam a további kísérletezésre egyelőre. Bár kártyából eddig úgy tűnik, nem szereti a piszkálást eddig. Minimális emelésen van most, amin még minden közben totál stabil.
A8 órajelekkel is szórakozok még majd, azt is kipróbáltam én is 3,6-3,7GHZ-en, azt hiszem 1,5250 V-on.
-
Silentfrog
veterán
Megpróbálnám mint bír a 3870K APU-m tuning alatt,mi a vége.
Mennyi az a feszültség amivel még próbálkozhatok?
1.4 volton játszottam végig a Crysis 3.részét 3.5 ghz-en.
Viszont 3.7 ghz hez már 1.5 volt kell.
Ennél több feszt. nem mertem adni még neki.
A hűtő bírja, a fokokkal nem lesz gond! -
Titio
csendes tag
sziasztok nekem egy A8-5600k került a gépembe és szeretném látni mit hűl a gyári ventivel de a biosban valami 37 mutat viszont core temp nem mutat semmit sem hogy lehet ez ?? ill. valaki megoldást erre??
-
Arkennys
addikt
válasz
SzO.okI #6718 üzenetére
Elég jó hűtő van alatta, melegedéssel nem lesz gond. De problémázott, türelmem/időm meg most nincs vele órákat szórakozni, így visszavettem alapra a feszt, ment egy sima catalyst automata tuning, majd az elért max értékre felvettem benne az órajelet. Ez érdekes mód most alapfesszel 3,5 Ghz, míg korábban 3,4 volt.
-
Frigetrus
aktív tag
Na látom elég sokat írtatok, köszönöm srácok.
Nos az alaplaphoz kapott EasyTune6 van fenn, amivel lehet tuningolni is, meg figyeli a procit. Igazából csak azért van fenn a program, mert szabályozható vele a venti fordulata. Ellenben feszültséget állítani nem lehet ezzel a programmal, ezért tuningra nem is használom. De az tuti, hogy ez folyamatosan fut.
Aida és Everest is van, de sose nyitom meg őket, szóval háttérben nem futnak.
Az biztos, hogy ha biosban lejjebb veszem a max cpu feszültséget, akkor a c'n'q lejjebb skálázza a feszültséget más órajelekhez is. Akkor lehet ez a gond?
De azt is észrevettem, hogy ha ki van kapcsolva a c'n'q, akkor is visszavesz a feszültségből, ellenben az órajel marad.
Kezdek összezavarodni picit.FSB-t nem szoktam állítani, csak szorzót.
Akkor mivel teszteljek? És hogyan teszteljem ki, hogy melyik órajelre milyen feszültség a megfelelő? Van valami konkrét, bevált procedúra?
Amúgy felfelé tuningolni csak kipróbálási jelleggel szeretnék néha, de sajna kevés a procihűtő hozzá, Zalman CNPS 7500-al, max fordulaton eléri a proci a 70 celsiust.
Amúgy a hőmérséklet monitorozás nálam is érdekes, mert az EasyTune pontosan mutat elvileg, legalábbis 70 foknál csipog a speaker, és akkor az pontosan 70 fokot mutat. Eközben az Aida és Everest is 10 fokkal alámér.
-
Arkennys
addikt
-
SzO.okI
csendes tag
Sziasztok.
Érdeklődnék hogy valaki oc-zta már fel egy 3870k igp-jét, és ha igen akkor hogy sikerült neki, mert én ma nekiálltam de nem nagyon akart összejönni, ami elvileg stabil most nekem az 800MHz 1,225V-on de elvileg bírnia kellene a 960MHZ-et is de azt sehogy nem tudom belőni pedig 2 órán át csak próbálkoztam. Ha valaki tudna nekem segíteni azt megköszönném
"az alaplapom ha fontos lenne akkor Asrock A75 Pro4-M"
"Am nekem 3870k-m 3600Mhz-en megy gond nélkül 1,525V-on a szorzó x36, semmi kifagyás meg semmi kékhalál, Battlefield 3 multi is hasít vele. (ezt csak azért írtam mert lejjebb láttam hogy ezt beszélték és gondoltam hátha segíthetek."
-
sb
veterán
válasz
Silentfrog #6707 üzenetére
Ezt írtam le már 2x.
Nálam is az alap 2200MHz (A6-3620) 1.025V-os stabil, alatta 2000MHz 1.000V körül, stb...
A Turbo 2500MHz-éhez meg 1.125V kell, tehát ott óriási az ugrás feszültségben.Amiatt van csak bekapcsolva amit problémaként leírtam: hogy gyakorlatilag a Turbót nem is használja hiába van bekapcsolva. Cinebench pontszámban is olyan mintha végig 2200MHz-en menne, Prime95, Linx alatt is. A fogyasztásban sem látszik, 71-72W terhelve, míg ha Turbo helyett fixen 2500MHz-en hajtottam 1.125V-on (tehát a Turbot kikapcsoltam és a Turbo órajelet/feszt állítottam be normálnak) akkor 80W fölé ugrott a fogyasztás és a Cinebench, Linx is felgyorsult.
Szóval most csak azért van bekapcsolva a Turbo mert úgysem használja, így hiába aránytalan a többletfogyasztása.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Frigetrus #6700 üzenetére
Ha vissza akarom venni a feszültséget akkor mindenképp utána kell nézni,hogy van e valami program ami esetleg bekavarhat windows alól a feszültségekbe.
Pl nekem Asrock lapom van amihez letölthető egy AXTU nevű program amiben tuningolni venti forulatot állítani és még pár egyéb dolgot lehet állítani.
Ennek a programmnak van olyan beállítása ami felülírja a bios fix feszültségi értékeit. Terhelve nem ,csak üresjáratban.
Ha ez bekapcsol és csökkenti a feszültséget akkor elhasal nálam is a Win.Ha sikerül érdemes 2 féle "profilt " keresni a feszültség orajellel.
Egyet ha normál orajelen használsz viszont nálam ez 3 ghz 1.2 voltA másik ha csak meg a gép egész nap letöltés,net ilyenek
Ez nálam 2.2 ghz cpu orajel és ' volt kereken.
A 2.2 ghz teljesen elég netre,filmezni ilyenek viszont 33 idle és max 65 watt full terhelés alatt amit fogyaszt a teljes gép Prime 95 alatt.
Tehát 125 max watt helyett csak 65 watt max.Kisérleteztem még 1.1 V 2.8 Ghz beállításokkal is itt is stabil de ezt nem használom.
Vagy 2.2 Ghz 1 Volton ,vagy 3 Ghz 1.2 Volton amit használok
(#6703) sb Lemértem a fogyasztást 700 mhz és 0.75 Volttal is de itt már alig van fogy csökkenés és az is már csak teljes terhelésen,ellenben sokkal lassab már a gép,minden tekintetben.
-
sb
veterán
válasz
ArmanD. #6701 üzenetére
Hát nem tudom.
Ha megfelelően támogatja akkor nem lehet gond. Nekem a tesztek alatt futott a hwinfo, cpu-z és speedfan is, semmi gondja nem volt.Tuningot pedig k10stat-tal meg később a fusiontweakerrel futtattam. Még a turbo-t is ki be kapcsolgattam menet közben velük.
Állapot kiolvasó progikból nem igazán lehetne kékhalál, max ha nem támogatja nem ír ki semmit. Az állítást is engedélyezőkből már lehetne, de jellemzően ott sincs. Pl. a fusiontweaker-nél az NB/GPU feszt is lehet állítani a menüben, de hatástalan, nem csinál semmit. Mégsem száll el rá. Ez csak bios-ból állítható.
A hwinfo meg pl. ha bios-ból állítom (és valóban át is áll) akkor szarul íjra ki az NB feszt, ha fusiontweakerrel állítom (ami semmit nem csinál) akkor kiírja a módosított értéket. De gond nem történik...
De persze ha semmilyen minimális alulfeszelés sem megy az gyanús. Akkor érdemes szétnézni a háttérben futó progik között.@Frigetrus:
Hogy az eredeti problémára is rátérjek... két dolgok lehet a teszt hátterében:
1. Amennyire láttam a tesztprogikra sajnos nem annyira érzékeny a Llano bármilyen furcsa is.
Először linx-el teszteltem, mert az Intel procim az fűti fel a legjobban és attól dobja el magát leghamarabb, ha instabil. Kb. 1 óráig futott adott órajelen/feszen. Ezután a Prime95 kilépett kb. 5 perc alatt és ugyanúgy fűtötte.
Fél napig teszteltem a Prime-al, megvoltak a "stabil" órajelek majd a 3Dmark11-től eldobta magát 2-3 perc után. Szóval nekem itt a régi, jól bevált linx, prime nem annyira jöttek be.
2. A másik probléma a CnQ lehet. Alulfeszelésnél nem biztos, hogy minden egyes órajelhez jó a fixen csökkentett feszültség. A tesztprogik max órajelen és feszen hajtják a procit, lehet, hogy az stabil volt. Használat közben viszont a CnQ visszaveszi és a kisebb órajel-fesz páros már lehet, hogy nem volt stabil.
Ha biztosra akarsz menni akkor minden egyes órajelen amit a proci használ ki kellene próbálni az adott feszt. Én fusiontweakerrel így próbálgattam végig. A max órajelem 2200 @1.275V. Biosban -0.250V alulfeszeléssel ebből 1.025V lett. Ezen futtattam a prime-ot. Stabil volt ezért ugrottam a köv. órajelre: 2000-re amihez a fusiontweaker szerint már csak 1.000V jár. Beállítottam ezt maximum órajelnek és így eresztettem rá a prime-ot, stb, stb... legvégül 800Mhz-en 0.750V jött.Persze az 1. pont miatt azt is figyelembe kell venni mennyire jó a prime95 és linx.
Nekem ezek -0.275V-tal is simán futottak, míg 3dmark-ban ahogy írtam ezzel szinte azonnal elhasalt, csak a -0.250V lett stabil. -
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Lehet benevezek egy :
Gigabyte GA-A75-D3H
AMD A6-3670 proci
4GB ddr3
félkonfigra.Nagyon nem ismerem ezt az egész APU-s dolgot.
Milyen VGA-t kell ehhez vennem minimum, hogy mondjuk HD ban eljátszogassak vele?A fent említett Giga lap tuningban jeleskedik?
-
ArmanD.
őstag
válasz
Frigetrus #6700 üzenetére
Használsz bármiféle hardverfigyelő programot a háttérben? Coretemp aida vagy tököm tudja mit? Kapcsold ki és ne fusson nekem összeakadtak a géppel ezek a progik sztem nem teljesen kompatibilisek ezekkel a procikkal chipsetekkel már és kékhalál a vége, miután nem használtam őket, mert nekem is hasonló problémáim voltak mire rájöttem, hogy ez okozza és utána megszűntek. Remélem tudtam segíteni.K10statot se használd semmilyen hardverfigyelő vagy manipuláló dolgot. Amúgy is feleslegesek, használj gyári alaplaphoz tartozó programokat erre a célraha nagyon akarsz vmit, azokkal nem lesz gond szerintem.Amúgy alapbeállításokkal 3870k proci 1,25v az alulfeszelés legalsó határa amin használhatod, ha nem tuningolsz ezt beállíthatod mennie kell vele. Ha tuningolni akarsz fordulj hozzám és megmondom, hogy lődd be a procid.
-
Frigetrus
aktív tag
Látom mostanában van szó az alulfeszelésről.
Nekem eléggé meggyűlik a bajom bármiféle alulfeszeléssel/tuninggal. Elég gyakran látok kékhalált.
Konfig az adatlapon, 3870K, Gigabyte GA75M-UD2H stb..Próbáltam már a K10Stat-al, de a biosban is vettem már vissza a feszültséget.
Próbáltam már tuningolni is a procit és igp-t is, de szinte bármi amit elmozdítok kékhalált eredményez.Pl: alulfeszelés, biosban, 1,4 V helyett 1,325 V, ami még nem is durva érték. Megy vele a gép napokig. Lefuttatok egyszerre OCCT-t, Furmarkot, Prime-ot. És órákig bírja, még volt hogy órákig bírta 1,25 V-on is.
Aztán átlagos használat mellet, kb. meg van nyitva egy böngésző, és elindítok mondjuk egy indavideos filmet, és abban a pillanatban kékhalál.
Tuning példa: szorzót átállítom 30-ról 33-34-re, igp-t mondjuk 700mhz-re. Tolok neki mondjuk 1,425-1,45V-ot, megy-megy, egyszer csak kékhalál.Mi lehet a gond?
Cool 'n' Quiet mennyire kavar be?
Az a fura, hogy órákig megy stressz programokkal alulfeszelve a proci, és átlagos használat közben eldobja magát. Ez mi? Valami bekavar, és rosszul vált órajelet/feszültséget a cucc? -
zoltan.juhas
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Félkonfigomhoz technikai segítséget kérek - Milyen alaplap kompatibilis az alábbi cuccokhoz?
- AMD-A8 3870K FM1 LIAno APU
- Kingston HyperX KHX16C9B1BK2/8 2×4 GB (8 GB Memory Kit) - DDR3 1600MHz CL9 1,65VAmi engem idegesít azaz 1,65 V feszültség. Az általam választott alaplap a leírás szerint 1,5 V -on kezeli a ramokat.
Kérdéseim:
Szabályozható-e biosban a memóriára jutó feszültség?
Ha nem, akkor esetleg - Milyen alaplapot ajánlotok, melyik volna kompatibilis vele?Köszi előre is.
-
Arkennys
addikt
válasz
csiki_92 #6689 üzenetére
Ez is megnyugtat némileg. Már majdnem átkoztam a sorsot, hogy 1gb-osat sikerült kipréselni csak a keretből, bár azt meglehetősen kedvező áron. Annyira, hogy a nekem is tervezett 7770 helyett ez lett
Aztán mondták azt, hogy ezt a VGA-t meg nem fogja kihajtani az A8. De azért szerintem nem volt hülye döntés, egyrészt ez örök vitatéma, mi mennyire tudja kihajtani ezt és azt a VGA-t. Másrészt alkalmazás-játékfüggő is némileg. Szóval, mindig kipróba és meglátom, és kevéssé hiszek az ilyesmikben amiket olvasok ezügyben
Crysis 3 jól tudom hogy jobban elvan azért pl a fizikai 4 magos rendszereken, mint ahol kevesebb mag-több szál található?
-
csiki_92
aktív tag
Hello mindenki!
Egy Sapphire HD6670 GDDR5-ös videókártya mellé érdemes egy A6-3670K-t venni? A videókártya már adott, először egy Athlon II 740-et akartam mellé venni. De mivel játékra kéne főleg, úgy gondoltam, inkább rámegyek a grafikus teljesítményre, és egy A6-ot néztem ki hozzá (A8-A10-re nincs már keret), mivel azzal egyezik meg árban kb. Hozna nekem jelentős grafikus teljesítménynövekedést a dual graphics (ha egyáltalán a 6670-est hozzá lehet párosítani)?
-
Arkennys
addikt
Nekem szintén A8 3870k-val 3,4 Ghz-en, és egy 7850 1GB-os karival 920-as mag és 1250-es memória órajellel mit fog tudni szerintetek a crysis 3? Lehet beszerzem én is. Ha van értelme.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Trebron09 #6670 üzenetére
2x8GB Kingston hyper-X DD3-1600-as minden ahogy a bios alapból állítja, illetve annyi, hogy kézzel beállítottam, hogy 1600-as ramok vannak benne, mert 1333-ra akarta rakni magát a rendszer
512MB van foglalva az APU-ban lévő grafikus egység részére.
zetecR: Megkeresem és átdobom mailben
MZperX75: Lásd. fentebb, én nem értek a tuninghoz és türelmem sincs, szóval lehet bírna még gyorsulni a cucc, de nem érdekelt ennél jobban a dolog. Inkább alulfeszelem a procit is, K10STAT-tal.
-
Mercutio_
félisten
A8-3820 eredmények: 3DMark06, 3DMark 2013
-
G33Z@
tag
válasz
Arkennys #6664 üzenetére
Biosban természetesen. Azt hiszem el kell fogadnom, hogy BF3 multi alatt 3400 a legstabilabb. Más játékok 3500-on is vígan mennek egyelőre. Vegyes érzelmeim vannak ezzel a procival, de semmiképp nem tudok róla rosszat mondani. Talán egy kis L3 elfért volna benne. Lehet, hogy egy AM3-at kellett volna választanom egy jó FX procival, még ha többet is kajál azért a teljesítmény sem ugyanaz. Itt meg ugye az APU egyébként remek (próbálgattam azt is) grafikus képességeit sem használom ki, mert ott a 7870. Ez van, annyira azért nem gáz a helyzet, csak egy kicsit többre számítottam :-)
-
G33Z@
tag
Szépen dolgozik a 600-as nPower. Viszi gyönyörűen 3500-at 1.5125 feszen, már csak annyi a problémám, hogy bf3-ban 10-20 másodpercenként leesik az fps akár 10-re is. Ezt 3400-on nem produkálja még alacsonyabb fesz mellett is stabil, csak ott ugye kevesebb az fps-em eleve. Hihetetlen hogy itt ennyit jelent 100mhz. Adtam az északi hídnak is 0.5V-ot és a memcsinek is 0.5-öt, de az órajelet 1333-on hagytam. Próbáltam FSB emelést is alapórajelen, ami ugye viszi magával a memcsit is, de a helyzet ugyanaz. 3400 lenne a vége a procimnak? :-( De am szépen viszi a 3500-at is csak érdekes módon akkor esik 10-re az FPS, amikor ellenfél spawnol előttem, vagy rámlőnek. Ilyenkor azért jelentősen romlik a túlélési esélyem, pont a döntő pillanatokban. Vagy esetleg van valami ötlet még amit megpróbáljak? Köszönöm az eddigi válaszokat és segítséget is.
-
G33Z@
tag
válasz
Arkennys #6637 üzenetére
Ami most ment el egy SL-500 SW117XC, ami korábban az meg egy LC420 H12 konkrétan gyártó nevet nem találok rajtuk. Kb 3 évesek. Ma este lesz egy ntech 500as vadiúj táp, három nap alatt a harmadik... Most már nem merek tuningolni. Korábban szépen elment 3300-on, ha megjön este a táp, sztem azt sem fogom beállítani...
-
ArmanD.
őstag
Hát figyelj én az Asrock A75-HVS-emmel nagyon meg vagyok elégedve ugyanis a végletekig ki tudom tuningolni benne a procit meg a ramokat is. Iszonyat jó a ram kezelése nálam az 1866-os Crucialokat 2400-on 10-10-10-30 1,65v-on simán vitte a procit is 3600 ig simán meg ott kezd vége lenni mert irreálisan több fesz kell neki már utána nem éri meg. FSB-t 128-ig tudom feltekerni ott kapom a 2400-as ramfekit. Igaz ha FSB-t basztatott eléggé kihat a a többi interfacre pl AHCI-ban olyankor nem tudom nyomatni az SSD-t mert instabil tőle a rendszer ez az egy rákfenéje van a chipsetnek tuning téren. Mondjuk van a laphoz egy tuningolos bios is igaz még nem tettem fel de elvileg több finombeállítás funkciót el lehet érni vele a laphoz igaz csak komoly hozzáértőknek és saját felelősségre ajánlják. De szerintem ennyire mélyre felesleges belemenni mert rizikós lehet. A55-öt felejtsed el sokkal kiforottab az A75 nomeg sok extra USB3 sata3 megéri a pénzét. Jahh és egy jó házhűtés bőven elég a lapnak vagy egy ráfujó procihűtő ugy tuninghoz is elegendő hűtés fog kapni nem lesz gubanc
Jahh és a minap egy kis móddal kicsikartam belőle az X-FI MB2-őt is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Androidos tablet topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Wii U
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Gombászkönyvek egyben
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest