- Samsung LCD és LED TV-k
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArmanD.
őstag
Jelen pillanatban a 3870K-mat napok óta 1,25V-tal alulfeszelve használom alapon 1866-os ram beállítással amik 7-7-7-24 1T-ben muzsikálnak. Elég korrekt a sebesség így is és most AHCI-t is rá tudom kapcsolni az SSD-re szóval speedbe hasonló az érzés mint meghúzva na jó proci azért erősebb úgy érezhetően
-
ArmanD.
őstag
Itt is minden ok
Most kicsit alulfeszelve használom ez is frankóóóón megy
-
ArmanD.
őstag
Mi a pontos config?
-
ArmanD.
őstag
-
-
ArmanD.
őstag
válasz
Frigetrus #6700 üzenetére
Használsz bármiféle hardverfigyelő programot a háttérben? Coretemp aida vagy tököm tudja mit? Kapcsold ki és ne fusson nekem összeakadtak a géppel ezek a progik sztem nem teljesen kompatibilisek ezekkel a procikkal chipsetekkel már és kékhalál a vége, miután nem használtam őket, mert nekem is hasonló problémáim voltak mire rájöttem, hogy ez okozza és utána megszűntek. Remélem tudtam segíteni.K10statot se használd semmilyen hardverfigyelő vagy manipuláló dolgot. Amúgy is feleslegesek, használj gyári alaplaphoz tartozó programokat erre a célraha nagyon akarsz vmit, azokkal nem lesz gond szerintem.Amúgy alapbeállításokkal 3870k proci 1,25v az alulfeszelés legalsó határa amin használhatod, ha nem tuningolsz ezt beállíthatod mennie kell vele. Ha tuningolni akarsz fordulj hozzám és megmondom, hogy lődd be a procid.
-
ArmanD.
őstag
Hát nekem kb 160-170 wattot fogyaszt maxba mert lemértem szóval annyira erős tápra nincs szükséged, ezt még egy márkásabb 300 wattos tápnak is el kell hogy vigye. Nem tudom miért durranak el a tápjaid lehet szimplán véletlen esett ez meg most veled de lehet tényleg valami oka van. Mondjuk nem használsz vmi értelmes tápokat és még használtak is szóval újat vegyél mindenképp
-
ArmanD.
őstag
Hát figyelj én az Asrock A75-HVS-emmel nagyon meg vagyok elégedve ugyanis a végletekig ki tudom tuningolni benne a procit meg a ramokat is. Iszonyat jó a ram kezelése nálam az 1866-os Crucialokat 2400-on 10-10-10-30 1,65v-on simán vitte a procit is 3600 ig simán meg ott kezd vége lenni mert irreálisan több fesz kell neki már utána nem éri meg. FSB-t 128-ig tudom feltekerni ott kapom a 2400-as ramfekit. Igaz ha FSB-t basztatott eléggé kihat a a többi interfacre pl AHCI-ban olyankor nem tudom nyomatni az SSD-t mert instabil tőle a rendszer ez az egy rákfenéje van a chipsetnek tuning téren. Mondjuk van a laphoz egy tuningolos bios is igaz még nem tettem fel de elvileg több finombeállítás funkciót el lehet érni vele a laphoz igaz csak komoly hozzáértőknek és saját felelősségre ajánlják. De szerintem ennyire mélyre felesleges belemenni mert rizikós lehet. A55-öt felejtsed el sokkal kiforottab az A75 nomeg sok extra USB3 sata3 megéri a pénzét. Jahh és egy jó házhűtés bőven elég a lapnak vagy egy ráfujó procihűtő ugy tuninghoz is elegendő hűtés fog kapni nem lesz gubanc
Jahh és a minap egy kis móddal kicsikartam belőle az X-FI MB2-őt is -
ArmanD.
őstag
Nem küldtelek el a picsába kérdezted mennyi a tuti én leírtam erre te próbálkozol mással vagy leírjam neked háromszor még?
Gyári vízhűtésem van rajt de ha egy kcisit is komolyabb hűtésed van a gyárinál akkor nem lesz gond. Házad is lehet szellős az mindennek jót tesz.
Én is próbálkoztam kisebb feszeken de amikor feleségem felhívott párszor a melóhelyen hogy miért fagy a gép pedig előző este 3 órát terráztam vele. Aztán 1,525-ön semmi gondom nem volt eddig. 118-as FSB 30-as szorzóval ramok 2200-on 9-9-9-27 1T, AHCI off!! szépen megy a masina 3540-en
Maradj a gyári szorzónál akkor szépen visszaveszi a proci sebességet és nem fűt nem zabál csak ha kell. Mondjuk jobb lapod van mint nekem lehet AHCI-t ki sem kell kapcsolnod, nekem mindenesetre instabillá teszi a gépet sőt az elején fagy de minimális nélküle a különbség az SSD- vel
-
ArmanD.
őstag
válasz
Silentfrog #6529 üzenetére
Nahh szuper kis vrm hűtés csak sajna mi asrockunkra ez felejtős ugyanis össze-vissza vannak nálunka vrm-ek
-
ArmanD.
őstag
Milyen alaplapod van? Nem javaslom hogy venti nélkül használd nem tesz jót az alaplapnak ha tényleg passzív a házad is vagy nincs légkavaró benne ha meg van akkor egy 12 centis ventit vannak szinte hangtalanok is szerezz be ha kell 5 v-on de legyen légmozgás. Sok lapnál a VRM-ek hűtése nem megoldott vagy bordákat spórolnak le róluk plussz még passzívan is küldené az ember nem fog jóra vezetni mert a gyártó bízik benne hogy valami légkavaróval azért megküldöd a procid stb...
Szóval ha rámhallgatsz és Scythenél akarsz maradni ezt javaslom [link] VRM-ekre ramokra chipsetre is fúj és belövöd 800rpm-re és egy hangja nem lesz jahh és olcsóbb mint amit linkeltél használtan hozzájutsz könnyedén és olcsón
-
ArmanD.
őstag
Én Tera-online -nal játszok hát IGP-vel azt hittem majd fogom tudni tolni vmi értelmes felbontáson de 1366x768 full grafikán volt csak éphogy játszható és mondom megveszem a 6670-et. Jól is tettem mert azóta 1080p-ben max grafikán nem gyenge FPS-el gyönyörűen fut a játék és eszméletlen szép szóval az örömtől majdnem magam alá pisiltem hogy ez mennyire is jó kis cucc így
Ma egy kis crysis 2 lesz a tesztgame remélem amivel szintén nem lesz gond mert eddig akárhány gamet kipróbáltam mind 1080p-ben max grafikán gyönyörűen játszható volt. A szintetikus teszteket meg szarjátok le te is abból vontál következtetést mert ilyeneket nézegetsz.
-
ArmanD.
őstag
válasz
MZperX75 #6505 üzenetére
Hát kicsit leszóltad a DG-ot. Nem érzem azt hogy az a 13000 Ft amit a 6670 ddr5-ös karimért fizettem az sok volt cserébe olyan teljesítménytöbletett kaptam hogy ihaj és nincs az hogy az IGP csak figyel a sarokban. Én direkt ilyen rendszert terveztem magamnak mert nagyon olcsó volt, igaz jól megválogattam mit is vegyek hogy jó legyen és erős. Neked egyáltalán van dual graphicsod?
-
ArmanD.
őstag
válasz
MZperX75 #6491 üzenetére
Mzperx75 egyáltalán nem értek egyet . A fogysztás termeszetesen nagyon mivel 2 gpu-t használ a cf de a teljesítmény cf-ben eltérő lehet ami 30-100 % sebességnövekedés is lehet a játékokban így biztos vagyok benne hogy a dual graphics néhány estben jobban fog teljesíteni !
-
ArmanD.
őstag
Én is itt vagyok jöhetnek a tesztek az már 4!
-
ArmanD.
őstag
válasz
Silentfrog #6382 üzenetére
Igen megvitattuk csak hirtelen nem emlèkeztem
-
ArmanD.
őstag
válasz
Silentfrog #6379 üzenetére
Egész jól alulfeszelhető, nálam 1,25 Volt-tal ment alulfeszelve alapon. Ha nem tuningolod akkor a gyári hűtő elég de javasolnék hozzá egy értelmes hűtőt ha hosszútávon használod az Apu-t.
IGP-vel sok játék elmegy még full HD-ban is de mióta vettem mellé egy 6670-et és belőttem a dual graphicsot hát erő lett benne rendesen de az alap IGP-vel is szépen lehet már játszani csak ahhoz gyors ramokat pakolj 1866 alatt semmikép sem inkább 2133-2200on értelmesen használható már az IGP.
Jelenleg az A-8-at 3420Mhzen használom 2133-as ram sebességgel és bőven elég a teljesítménye ahhoz képest amennyi pénzt rááldoztam, bőven megérte csak ajánlani tudom ha kis fogyasztású játékra is alkalmas configot akarsz összerakni. Ha javasolhatom olyan alaplapot válassz hozzá amin a PWM-ek gyárilag bordával is el vannak látva mert az IGP áramellátása is ott történik és borda nélkül túl tud melegedni ami fagyáshoz kékhalálhoz vezethet egy alig szellőztetett házban, de a legjobb ha a procihűtő ventije rájukfúj olyat válasszatk hűtésnek ami PWM-eket meg a mosfeteket is hűti és akkor nem lesz baj játék közben sőt ez inkább akkor jelentős ha az IGP órajelét tuningolva használodRemélem sok hasznos tanácsot adtam.
Dual graphicsba nálam a fent leírtakban proci ram húzva, IGP-6670 alapon:
3DMark06: 12500pont
Vantage p9850
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Samsung LCD és LED TV-k
- Filmgyűjtés
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest