Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
válasz
#31600896 #6961 üzenetére
Oké, köszi!
Arkennys: Rendben, akkor 3870K lesz!
Ahogy nézem a low end játékos kategóriát hozza IGP-vel, az meg egyelőre elég nekem. Ha lesz rá keret, egy 7770 a cél, mert nagyon szimpatikus kari teljesítményben és fogyasztásban is.
westcoastog: Közben felfedeztem egy olyat (lehet csak nekem újdonság), hogy ha nincs bent dVGA a gépben, és az IGP-nek auto-ra állítom a shared memory-t, akkor alapból 256MB-ot ad neki de csak single channel-ben! Ez netezésnél sem változik. Érdekes. Ebből kiindúlva jobb ha 512MB-ra rakom fixen, mert akkor írja is hogy dual channelben megy. Ha auto-n marad, elképzelhető hogy játékban azért leesik az FPS szám, mert beltéren szaladgálok, kevesebbet kell számolni így visszaveszi a memót meg a csatornát?
Játszani nem nagyon játszottam még ezzel a konfiggal és IGP-vel, szóval nem tudom.
-------
Én fix 512-re raktam. Az mondjuk érdekes volt a "sine mora" nevű játéknál, hogy nem szaggat a kép, hanem lelassul az idő.Ez meg milyen már? Tehát nem szaggatva mozog a repcsi, hanem ha lassul akkor mindennek lelassul a mozgása. Ez most valami technikai megoldás akar lenni a zavaró szaggatás helyett?
-
s3toraph
senior tag
Szerintetek mivel járok jobban? Az A6-3500-m mellé egy HD6570 crossfire-be, vagy az 3500-t lecserélni egy 3870K-ra?
Játékok szempontjából elsősorban, minél nagyobb grafon minél nagyobb FPS szám a cél (persze amennyire ez elvárható ennyitől). Ill. a mindennapi használatban érezném-e a 4 mag és nagyobb órajel sebességbeli előnyét 3870K eseten? (Konfigom az adatlapomon.)
-
s3toraph
senior tag
válasz
westcoastog #6956 üzenetére
Igen érdekes volt a dolog, mert másnak hasonló asrock lapban van enable/disable páros. Nem hogy már egységes legyen akár gyártón belül a dolog...
-
s3toraph
senior tag
válasz
westcoastog #6953 üzenetére
westcoastog, atti_2010: Sziasztok! Közben megoldódott: ki kellett kapcsolni az IGP-t a BIOS-ban, de nincs olyan opció hogy "OFF", a megoldás az volt hogy a neki adott ramot, a shared memory-nál a fixen kiválasztott 512MB-ot (ez a max. ugye) kellett átrakni "auto"-ra, és mentés, újraindítás után kikapcsolta, azóta megy a 2. mag is.
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Hogy tudom letiltani az IGP-t? Van egy a6-3500 + asrock a75 pro4-m kombóm, IGP-ről használtam, most tesztelek egy 3870x2-t benne. Beraktam, dvi kábelt átdugtam az x2-re, kép lett, aztán a biosban is láttam hogy átállt pci express-re a használt képmegjelenítőnél. De nem tudom kikapcsolni az IGP-t! Nem találok ilyen opciót a biosban. Mit tegyek? Fontos lenne, mert lehet emiatt nem megy a 2. mag az X2-n.
Üdv
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Egy FM1 APU alján lehet olyan, hogy valami kis sárga kosz szerű valami ami kb. 4 lábat érint? A nyák felületén van, nagyon vékony, csak azt nem vágom, hogy ez gyárilag, vagy valami kosz, vagy valami hibára utal, teszem azt valami "elfolyt"? Próbálok róla képet is felrakni nem sokára.
Üdv
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Adott az alábbi konfigom, majdnem teljesen (pár napon belül minden meg lesz):
Asrock A75 PRO4-M
A6-3500
CM Hyper TX 3 + Arctic F9 PRO PWM
Kingston 3x2GB 1600MHz (KHX1600C8D3K3/6GX)
Corsair VX 450
NZXT Tempest 410
Samsung 840 120GB SSD
1x500GB Samsung HDD + 1x1000GB Samsung HDD (mindkettő SATA-s)
1 db SATA DVD-RWKis kezdeti segítséget kérnék tőletek, mit hogyan csináljak? Gondolok itt arra, mit állítsak be és mire a BIOS-ban (pl. valamelyik hídnak a frekvenciáját meg a ramok frekvenciáját szokták állítgatni, hogy "összhangban" legyen, na ezt hogy, mennyire kellene belőni hogy minél jobb (= gyorsabb, ezért jobb teljesítményű legyen az IGP) és atomstabil legyen)?
Mert nem tudom, merjem-e húzni a ramot 1600-ról feljebb? Ha igen, kell-e neki plusz feszt adni, ha igen, mennyit, ill. mennyi a max ami még biztonságos? Időzítést mennyire vegyem, vagy csak MHz-et állítsak, a többit bízzam a lapra? Vagy inkább vegyek gyorsabb ramot? 1866-os ami még megfizethető nekem, fölötte méregdrága.
Ja, és a ramot hogy pakoljam, 3x2GB, vagy csak 2x2GB? Tudtommal csak utóbbi esetben megy a dual channel, ami jobb lenne az IGP-nek. Vagy nem?
Szóval kellene valami jól belőtt kis kezdeti beállítás nekem, ami a legtöbbet hozná ki a konfigból. Tuningolni nem akarnék egyenlőre, talán később.
Köszönöm előre is!
Remélem még beleférnek a téma kereteibe a kérdéseim!Üdv
U.i.: Az istennek nem találok ideót arról hogyan szereljem fel a hűtőt ezzel az amd-s lefogatóval, tudom béna vagyok, de egy linket megköszönnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest