- Plazma TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
Kukk, itt az eredeti. A jelenség Trinity esetén áll fent, nálad az alaplap is lehet kevés ehhez a beállításhoz. Ott Turbo és APM OFF, problem solved.
Egyébként a throttling mobil Intel prociknál is tettenérhető.
-
Silentfrog
veterán
Persze vannak ilyen érdekes dolgok.
Én ha alulfeszelem az APU-t akkor sokszor csak 3. próbálkozásra indul el a boot közben hanyatt vágja az APU magát.
Viszont ha elindul órákig mehet a Prime 95 vagy játszhatok napokat is egyfolytában akkor is stabil a gép.
A miértre nem tudom a választ.És nálam is teljesen így megy a dolog.
3.5 ghz alap/1.4 volton/ viszont ennél az órajelnél nem nagyon akar jobban menni stabilan még 1.5225 volton sem. -
Arkennys
addikt
Hát alulfeszelni nem fogom, mert nem piszkálom a feszóltségértéket, nekem jó így erő-fogyasztás arányában. Csak írtam, hogy így tapasztalom, bőven jó így 3,5-ön. Egyébként nekem egy 7850-es van alatta, de már ezen is mondogatták másik fórumon, hogy nemigen fogja kihajtani. De nem baj, eddig mindent szépen vitt.
silentfrog: monitorom nekem is ilyen, de mostanság ezen csodálkozik mindenki, hogy nem FHD-s monitoprral rohangálunk. Nem mindenkinek telik arra.
-
-
Arkennys
addikt
Hát, szerintem nekem akkor marad 3,4-en, az mindenhol stabil, úgy tűnik. Úgyse a legújabb dolgokkal tervezek játszogatni
BIOS ban átállítgatást meg még amúgy sem tapasztaltam ki.
Ezen, hogy inkább nekem is hasonlót kellett volna összeállítani, én is gondolkoztam már. De hát, ez van, és attól még szeretem. Nem is olyan rossz cucc ez
-
G33Z@
tag
Szépen dolgozik a 600-as nPower. Viszi gyönyörűen 3500-at 1.5125 feszen, már csak annyi a problémám, hogy bf3-ban 10-20 másodpercenként leesik az fps akár 10-re is. Ezt 3400-on nem produkálja még alacsonyabb fesz mellett is stabil, csak ott ugye kevesebb az fps-em eleve. Hihetetlen hogy itt ennyit jelent 100mhz. Adtam az északi hídnak is 0.5V-ot és a memcsinek is 0.5-öt, de az órajelet 1333-on hagytam. Próbáltam FSB emelést is alapórajelen, ami ugye viszi magával a memcsit is, de a helyzet ugyanaz. 3400 lenne a vége a procimnak? :-( De am szépen viszi a 3500-at is csak érdekes módon akkor esik 10-re az FPS, amikor ellenfél spawnol előttem, vagy rámlőnek. Ilyenkor azért jelentősen romlik a túlélési esélyem, pont a döntő pillanatokban. Vagy esetleg van valami ötlet még amit megpróbáljak? Köszönöm az eddigi válaszokat és segítséget is.
-
Arkennys
addikt
catalystból ahogy mondtam? (bár elenyésző az esélye, hogy amiatt durrant el a két korábbi. Vagy más okozza, de akkor ez is el fog (remélem nem), vagy csak ritka balszerencse, de tényleg ismeretlen márkájú és már használtas tápok voltak, így megeshet, hogy csak bevégezték az útjukat. Ez igen túlméretezett is a maga 600w jával, és új is ha jól értem.
szerk: ha nincs pénze rá, akkor érthető, hogy ilyet szerzett. Nekem hasonló okból lett régi gépemben codegen, és meglepődtem, mikor elégedett voltam vele, és még most is az hajtja a masinát, csak egy ideje az új miatt nem használom. "normális" alatt te pl mit értesz, kedves Frigetrus kollega?
-
ArmanD.
őstag
Hát nekem kb 160-170 wattot fogyaszt maxba mert lemértem szóval annyira erős tápra nincs szükséged, ezt még egy márkásabb 300 wattos tápnak is el kell hogy vigye. Nem tudom miért durranak el a tápjaid lehet szimplán véletlen esett ez meg most veled de lehet tényleg valami oka van. Mondjuk nem használsz vmi értelmes tápokat és még használtak is szóval újat vegyél mindenképp
-
Mercutio_
félisten
Noname sz*r tápoknál nem meglepő
Érdemes lenne benézned a táp-ajánló topicba... -
Arkennys
addikt
Hát, ha ez új lesz, talán már jobban bírja majd. Bár lehet a torkodnak esik még majd valaki, aki olvas, hogy miért nem FSP vagy a közkedvenc (engem kivéve
) chieftechet. Egyébként a catalystban a cpu overdrive-al minden egyéb belenyúlás nélkül felhúzhatod ameddig az engedi, nekem most úgy megy 3,4-en. Paraszt megoldás, de nekem nem volt baj, hogy nem kell feszültség lépcsőzgetni, etc.
Egy ideig megfelel így is
-
ArmanD.
őstag
Nem küldtelek el a picsába kérdezted mennyi a tuti én leírtam erre te próbálkozol mással vagy leírjam neked háromszor még?
Gyári vízhűtésem van rajt de ha egy kcisit is komolyabb hűtésed van a gyárinál akkor nem lesz gond. Házad is lehet szellős az mindennek jót tesz.
Én is próbálkoztam kisebb feszeken de amikor feleségem felhívott párszor a melóhelyen hogy miért fagy a gép pedig előző este 3 órát terráztam vele. Aztán 1,525-ön semmi gondom nem volt eddig. 118-as FSB 30-as szorzóval ramok 2200-on 9-9-9-27 1T, AHCI off!! szépen megy a masina 3540-en
Maradj a gyári szorzónál akkor szépen visszaveszi a proci sebességet és nem fűt nem zabál csak ha kell. Mondjuk jobb lapod van mint nekem lehet AHCI-t ki sem kell kapcsolnod, nekem mindenesetre instabillá teszi a gépet sőt az elején fagy de minimális nélküle a különbség az SSD- vel
-
Silentfrog
veterán
Nem írtak ,hülyeséget ,viszont ha stabil 1.5 volton akkor elkezdheted csökkenteni a feszültséget amíg stabíl marad.Ez egy türelem játék.
Ha nem játszok akkor én 1 volton hajtom a 3870K-t 2.2 ghz mellett.
Így max terhelés mellett /prime95/ 65watt az össz fogysaztásom amit a konnektoros mér.
Neked kell kitapasztalni mit tud a APU-d.Én így kezdeném.
1.5 volt 3500 MHz
Ha igy stabíl akkor kezded vissza veszegetni töle a feszültséget fokozatosan.
Hogy miért?Mivel 1.5 volton eléggé melegszik és sokat fogyaszt terhelve/ 200 wattot mértem/
Mint mondotteam nekem alap feszen is stabil 3.5 ghz-en íigy 120watt az össz fogyasztás.
Kísérletezni kell.
-
Silentfrog
veterán
1.4 volt a gyári feszültsége. ha van megfelelő hűtőd 1.5 voltig felmehetsz de nézd meg programmal,hogy valósan annyi feszültséget kap mert ez már elég sok neki. Javaslom a lépcsőnkénti emelést és közben prime 95-el teszteld stabilitás teszttel. 1.415voltal kezd!
Egy HD 7870 kártyához sajnos elég hamvas ez az APU még a Hd 7850 is sok neki sok esetben.
Nekem alap feszültséggel megy 3.5 ghz-en azóta amióta leváltottam a Cm TX 2 hűtést egy Ninja 3 ra.
A Tx 2 vel sem volt 50 fokos de mégsem volt jó,fagyott
Most 2 orás Prime 95 futtatás után is stabil maradt.
A miértre nem tudom a választ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest