- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
törölt tag
Nálam megy az 1025mhz(ha jól emlékszem a végére) is csak akkor hasal el, ha játékot indítok.
Érdekes, hogy fm2 es procival sikerült 2300mhz ig is feltornászni, de a kaverivel már 1900mhz nél visszarak a biosba.
Sikerült beújítani egy jobb alaplapot, asrock extreme 6+.
Az lenne a kérdésem, mekkora különbséget jelent az igp nél, hogy ha csak 2133Mhz RAMot veszek bele és felhúzom 2400Mhzra ha engedi vagy 2400Mhz és 2600Mhzre húzom.
Az Ár miatt lenne fontos. Illetve alapból kezeli a 2400Mhz RAMokat? Szal ha beleteszek egy 2400Mhzest akkor azt nem fogja 2133Mhzesnek látni? Mert nekem a specifikáció alapján ez jött le, mivel a 2400 és 2600 nál ott van zárójelben az OC. -
Plasticbomb
addikt
-
nyakdam
aktív tag
válasz stratova #5995 üzenetére
Én úgy emlékszem. hogy 2400 RAM mellet, mindent alapon hagyva NB-t 1,27V(Aida szerint NB VID 1,31V), 960-on ment az IGP(NB maradt 1800).
Lapom MSI A88X-G45. Sajonos a feszültségeket csak +- értékekkel tudom beállítani, az én Bios beállításom az NB +0,01V, Igp 960(RAM 2400) minden más alapbeállításon.De csak pár tesztig használtam, mert nem hoz 10%-ot sem az alaphoz képest. Úgyhogy nálam minden alapon fut(kivéve RAM-ok az mindíg 2400).
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Üdv!
Egy talán szokatlan, de számomra fontos kérdés: sikerült bárkinek bekapcsolt APM mellett NB vagy IGP órajelet emelni?
A gyárihoz legközelebbi TDP tartományban hagynám szaladgálni A10-7850K-t, mivel jelenleg a gyári kocka hűti egy FM288X-ITX+ lapban, 2400-as RAM-ok társaságában, sem az APU-t sem a lapot nem sütögetném.
Sajnos egyelőre még mérsékelt (1,35 -> 1,275) CPU VID (3700-4000 MHz) mellett sem röffen be 2000 MHz / 1,3 V-os NB beállítással.Egyellőre az alábbi beállíások mellett CB R11.5 és P0-P4 (sw) statere kvázi Prime stabil
pb0 4400 1,41250 V
pb1 4200 1,36875 V / 4100 1,35000 V
pb2 4100 1,35000 V / 4000 1,30000 V
p0 3700 1,27500 V
p1 3500 1,22500 V
p2 3000 1,13125 V
p3 2400 1,02500 V
p4 1700 0,95000 VJelenleg UEFI + K15TK-t használok a finomhangoláshoz.
Így CB R11.5-ben 3,72 / 1,08-as pontszámra futja 1800-as NB mellett.Ha jól sejtem WattMan támogatást nem kapott az IGP.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Úgy néz ki az ezeréves béta bios megoldott a az IGP problémát. Most már engedi akár 2000mhz is húzni. csak az a kérdés mennyi a plafon ebben a fapados deszkában.
Vettem hozzá egy Scythe Ninja 3 Rev. B. Akkora majdnem mint az alaplap. Nem is engedi 40-45 fölé még tuningolva sem. -
félisten
válasz 30z.Samu #5989 üzenetére
Ma már nemigen mérnek 720p-ben teljesítményt, 1080p az alap szinte mindenhol.
Aprón van most 40k-ért 4GB-os XFX, helyedben sürgősen lecsapnék rá, a rendelést meg lemondanám![ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
30z.Samu
félisten
válasz AxBattler #5988 üzenetére
A felbontás relativ mindegy, magát a grafikát azért szeretném magasabbra tenni. Ha ezt 720p-ben tudom megtenni, nem akkora tragédia. Pl ha a Doom-nál marad a 720p, de mindent fel tudok pakolni ultrára és megy stabilan, annak már örülök. Ha megtehetném, hogy magasabbra teszem a lécet, akkor nem ilyen kártyát vennék és nem ez a gépem lenne. De hát sajnos vannak korlátok és a kártáyval szemben sincs akkora elvárásom, de annál jobban fogok örülni, ha jobban megy. De lehet én gondolkozom hülyén.
APU-t azért nem veszek, mert ha esetlegesen úgy alakul hogy már megvan a másik gép és mondjuk már csak egy VGA hiányozna, akkor át tudom abba pakolni és kész.[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
félisten
válasz 30z.Samu #5984 üzenetére
Az alaplap semmilyen pluszt nem ad, viszont a vonatkozó topikokban alaposan körül lett járva, hogy mindenképpen a 4GB-os modellt érdemes venni.
Fuss neki ennek a tesztnek is, itt egy 2 és egy 4GB-os modellt hasonlítanak egymáshoz, és nem csak 1-2 helyen látszódik az utóbbi előnye.(#5987) 30z.Samu
Hát, ha alapból úgy állsz neki, hogy tul.képpen mindegy milyen, csak fusson, akkor valóban jó a 2GB-os. De akkor miért nem egy használt GTX750Ti-t, GTX950-t vettél, apróról? Vagy most hirdet valaki A10-7870K-t, arra is upgrade-elhetnél...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
PuMbA
titán
válasz 30z.Samu #5984 üzenetére
Már körülbelül 500-szor le lett írva az RX460 topikban, hogy a 4GB előnye nem fps-ben jelentkezik, hanem abban, hogy feljebb tudod állítani a textúra minőséget (GTA V-ben például nem tudod max-ra tenni 2gb-tal) és kevesebb mikroakadozás, fps leesés lesz amiatt, hogy a textúrákat nem játék közben kell cserélgetni Egyébként F1 2015 és Hitman alatt 30-40%-kal gyorsabb a 4GB-os, mert sehogy sem férnek bele a 2GB-ba a dolgok.
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz AxBattler #5983 üzenetére
Gigabyte által legyártott 2GB-s verziót. Nézegettem több tesztet a 2 illetve a 4 GB-os verzió között. És ott látszott, hogy hiába van több memória, teljesítményben ez nem látszott meg, sőt, volt, ahol a 2GB-s jobban muzsikált. Arra leszek csak kíváncsi egyébként, hogy ad-e pluszt a dolognak, hogy az alaplap is Gigabyte.
Sic Parvis Magna
-
félisten
válasz 30z.Samu #5982 üzenetére
Az új Doom-ot 1080p/ultra-n vígan viszi, és egyéb új címeket is legalább medium-on futtat, szóval teljesen okés!
Konkrétan melyik modellt választottad?[ Szerkesztve ]
-
-
nyakdam
aktív tag
-
30z.Samu
félisten
válasz solfilo #5975 üzenetére
Köszönöm szépen! Volt vacilálás rendesen. Először egy GTX 1050Ti-t akartam, de az ára miatt most kiesik, maradt a sima 1050 és az RX460. Több tesztet megnéztem, azok alapján nem látok akkora különbséget, hogy megérje a többlet az 1050-ért. Oké, van 1-2 olyan játék, ahol a GeForce jobban teljesít, de ez igaz az RX460-nál is. Kedden, legkésőbb szerdán meglesz már szerintem, nyüstölöm és megírom mi újság. De szerintem 720p-900p-nél nem lesz gond. Az 1080p-t is feszegetni fogom, de az már csak kíváncsiság, nem várom el hogy menjen minden fHD ultrán, már csak a proci miatt sem. Ebbe a gépbe maximum még ramot fogok venni és kifújt. 1-2 évig szerintem jó lesz, addig összegyűjtök egy új gépre. Hogy AMD lesz-e a továbbiakban is az attól függ milyen lesz az AM4 felhozatala.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
nyakdam
aktív tag
válasz terapeuta007 #5964 üzenetére
A Steam-ről leszedheted a demót.
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Rég voltam itt..meg a fórumon eleve. Azt szeretném kérdezni, hogy ha berakok egy videókártyát, akkor az alaplapit egyből letiltja a gép vagy mindkettő megy és nekem kell kikapcsolni?
Sic Parvis Magna
-
Plasticbomb
addikt
válasz terapeuta007 #5955 üzenetére
Tegyél fel egy monitorozó progit, értem ezalatt HWinfo64et, és mielőtt indítod a játékot, futass egy kicsit primeot, olvasd le, mi a max érték, azt állítsd be felső értéknek a graphon, majd indítsd el a játékot, és nézd meg, hogy hol jár a cpu játék alatt. Meg fogsz lepődni.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
törölt tag
-
MasterMark
titán
-
törölt tag
Na végre, csak tud valamit. A Doom viszonylag pöpecül fut medium beállításon fxaa, árnyékok off.
Lehet a civ VI van rosszul optimalizálva. A Doom meg már anno is jól futott egy gyengébb gépen is. -
terapeuta007
aktív tag
Amugy dx12-t ezzel a apuval megse erdemes probalni.xdd remenytelen a bf1be felraktam 11 rol 12re es 30 rol lement 10 fpsre
De amugy ha kikapcsolod az aerot meg picit amperkodsz a dolgokkal ugyanannyi ramot fogyaszt mint win 10 xd
Na meg ha viszavennem a ramot akkor az fpst veszitenem mer ugye a rambol van a vram[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
PuMbA
titán
válasz terapeuta007 #5960 üzenetére
Ez igaz a DX11-es játékokra, de a Windows 10 a memóriát már jobban beosztja, emiatt lehettek fagyásaid. Ha kicsit visszahúznád a memóriát, szerintem menne a Windows 10 is
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz terapeuta007 #5958 üzenetére
A Windows 10 jobban kihasználja a hardvert, szóval ez természetes. A Windows 7 2009-ben jelent meg, a Kaveri processzor meg 2014-ben. Mintha Skoda motorvezérlő programot raknál egy Ferrariba
[ Szerkesztve ]
-
terapeuta007
aktív tag
válasz MasterMark #5957 üzenetére
Nekem 3szo volt rajta win 10 egyik se birta az oc-t crashelt kekhalalozott osszeszarta magát
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
MasterMark
titán
válasz terapeuta007 #5956 üzenetére
Win 7-et nem kellene használni ennél az APU-nál, különben a fele képessége sem lesz kihasználva.
A Win 10-el semmi baj sincs, csak a driverrel oda kell figyelni, mert hajlamos elrontani az update.
Switch Tax
-
terapeuta007
aktív tag
válasz #28752640 #5951 üzenetére
Nekem is volt hogy ugymaradt a kép a jateknal
De nekem kék halál is jott utana. Amugy ajanlom a win 7et
A 10helyett mer a win 10 el kékhalalozott crasheltek a jatekok de most win 7el minden jo
Meg nekem is volt hogy crashelt a driver win 10en[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz nyakdam #5945 üzenetére
Nekem most stabilan megy 4,3ghzen az integralt video fevan huzva 900ra es nem veszi le a procit jateknal 2400as ramokat hasznalok. Az istené se lehet tovabb huzni semmit de a proci csak langyos. bf4 megy highon stabil 30al
A bf1 béta meg picit döcögve ment 30at mediumon (sima hdn mindketto)[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
törölt tag
válasz Balathruin #5952 üzenetére
Kipróbálom. Ahci drivert is érdemes vagy az maradhat az Ms? -
törölt tag
válasz #90933760 #5950 üzenetére
Igen lehet ez a tdp dolog, mert néha besötétedik a képernyő aztán magáhoztér.
Van olyan hogy a játék úgy fagy ki, hogy az egér és az asztal működik, hallom a játékot illetve látatlanba klikkelgetek és hallom hogy változás történik, de a kép ki van meredve. Mint, ha egy képernyőfotó lenne és alatta minden működik csak a kép nem változik. Na ez mi a szösz?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #28752640 #5949 üzenetére
Az AMDnél sajnos évek óta vergődés megy, így ott hatalmas lépéseket ne is várj. Intelnek is megvan a maga heppje ilyen téren.
Neked most az a bajod, hogy a Trinity 5600K-hoz képest nem gyorsabb a Kaveri 7850K? És miben? A proci +100MHz, az architektúraváltás 7-8% javulás, szóval prociban minimális, az rendben van hogy azt nem fogod észrevenni.
IGP-t meg azért nehéz összehasonlítani, mert a régiben még Terascale architektúra volt, ebben meg GCN van, nem lehet a feldolgozószám és az órajel alapján hasonlítani őket. De tesztek és ismerete kalapján azért itt már jóval nagyobb előnynek kellene lennie.
Nálad két ok lehet, vagy amit próbálsz a régi IGP architektúrát jobban szerette, vagy pedig a nagyobb IGP miatt jobban visszaesik a proci órajele (TDP keretbe férés) és az adott programnak nagyon nem tetszik az alacsonyabb prociórajel. -
törölt tag
Több ezren dolgoznak a nagy semmin. Beszarás mekkora nagy lehúzó tolvaj iparággá nőtte ki magát a számítástechnika. Sokan még azok sem értik akik tanulták, akkor mennyire könnyű lehet lehúzni a népeket, ha 90% csak les mint a huggyozó malac és fingja sincs, hogy ugyan azt a vackot adták már el neki töbször. A videokártya szintén. A játékok...ááááá. Vegyed,vegyed ez új, teljesen más, megváltozik az életed. Hahahaha.
Ez az egész iparág kezd ahhoz a cigánykodós tv műsorhoz hasonlítani ahol zeus nevű fertelem leveszi a rontást a pénzedről.
Mennyivel másabb volt a szitu a 90 es évek közepén. Akkoriban még lehetett örülni egy játéknak. Is.[ Szerkesztve ]
-
nyakdam
aktív tag
válasz #28752640 #5947 üzenetére
1,27V-ra emlékszem, azon stabil volt 960-on és 2400 Ramokkal. Feljebb nem mentem(egyébként is 1020 talán a Biosban a max). Hiába is húzod fentebb 10%-al nem mész sokra. A szűk keresztmetszet a RAM sebesség. A 250(leánykori nevén 7750)-esben 576 számolóegység van DDR5-el, az gyorsabb a DDR3-as sebességét hozza a Kaveri is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nyakdam #5946 üzenetére
Nem vágom. Anno sokat kellett az a8 ast is buzergálni, aztán jó lett. Utánna már az volt a gond ha visszább akartam venni a szorzót. Csak a 4.3ghz et komálta.
Lehet a windows szarakodott vagy az általa felrakott radeon szoftver mert az folyamatosan behalt.
Lehet a win10 nek nem tetszett a procicsere. Nem tom.
Most úgy néz ki működik, de a civ VI egy szemernyit sem lett gyorsabb. Igaz az IGP t az a8 nál is sikerült 850 re tornáznom. Most meg az a10 nél 900 a plafon. Nesze neked hiperszuper kaveri. Szerintem a zen is ugyan ez a népámítás lesz. Még az a szerencse, hogy használtan vettem. Jön még hozzá egy fasza hűtő és lenyelem a békát. Szerinted meddig egészséges a délihíd feszkóemelése? Nem akarnám galyravágni az alaplapot sem, de valahogy ki kellene még sajtolni az igp- ből egy kis szuflát. Jelenleg 1.3v on van. -
nyakdam
aktív tag
válasz #28752640 #5943 üzenetére
Most neked alapbeállításokkal nem megy a proci a gyári értékeken? Az NB feszt nekem csak akkor kell húznom ha az IGP-t vagy az NB-t növelem. pl a Ramok alapból 2400-en mennek, semmi mást nem változtatok. De már rég nem tuningolom, belövöm a játokot, hogy jó legyen és tolom.
-
nyakdam
aktív tag
válasz terapeuta007 #5940 üzenetére
Valami nem kerek nálad. Nekem feszemelés nélkül(1,45V) simán megy 4.3-at. Az alaplapi OC 4.6-ig viszi fel, nem emlékszem hány V de kb 1.47 lehet. Egyébként csak DVGA mellett van értelme, mert nálam pl nem lehet lelőni a TDP keretet és így IGP mellett játékban csaj 3GHz-n megy. Ha nem dolgozik az IGP akkor megy azon az értéken amit belövök, vagy ha külső progival kilövöm a TDP keretet.
-
törölt tag
Mindenki válaszát köszönöm.
Tegnap este már kezdtem aggódni, hogy csak én vagyok AMD s ebben az országban. -
törölt tag
Vagy, ha auto-n hagyom akkor 95w és ez csak egy lehetőség a spórolósoknak?
PuMbA köszi. Hajnal háromig sz@rakodtam vele, nem tom mi volt a baja, de most mint, ha nem akarna szétfagyni. NB feszültséget megemeltem 1.3 ra most stabilnak tűnik.
Bocsánat a kifakadásomért, csak a saját tudatlanságomra haragudhatok. No se baj, megéltem már zűrösebb napokat is.Bios frissítés már megvolt.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz #28752640 #5941 üzenetére
Teljesen jó az alaplapod. BIOS-t azért lehet, hogy ajánlatos frissíteni, de óvatosan. Ha nem lenne a processzoroddal kompatibilis, akkor el sem indulna a géped. Auto módban van 95W-on vagy felette a processzorod és emelett be tudsz állítani 65 és 45W-ot
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szal akkor most az alaplap miatt nem használhatom " teljes" értékű apuként a procit? Vehetek egy olyan alaplapot ami engedi dolgozni min. 95w-on?
-
terapeuta007
aktív tag
Siastok! A10-7850k-t kinek meddig sikerult felhuzni? Én csak 4,3 ig tudom utána kék halal meg a 4,3al is vannak problemak. Probaltam a feszulteseget huzni feeel de akkor is szar
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
PuMbA
titán
válasz #28752640 #5935 üzenetére
Küldd vissza a processzort, ha online rendelted Teljesen felesleges egyébként ilyen kis javulásokért pénzt adni, főleg egy halott FM2+ platformba. Gyűjteni kell és venni egy normális Core i3-at, i5-öt akár használtan is, ami 60W-ból elkeni az egész AMD bagázst és nem kell alaplapokkal, RAM-okkal, hűtéssel meg tuninggal szórakozni
[ Szerkesztve ]
-
nyakdam
aktív tag
válasz #28752640 #5935 üzenetére
A Tdp keret autó, minden más visszafogja a teljesítményt. Az 1866-os Ramok visszafogják, de jobbnak kellene lennie mint az a8 nak. Az IGP- nálam 1000+ ig lehet állítani de ahoz már jelentős NB feszt is kellene lőnöm. Teljesen alap beállításon (tuning nélkül) néz egy uningini heaven benchet. Ablakos módban(szinte teljes képernyőn) és gpu-z+cpu-z vel menet közben nézheted, menyin tartja a gpu- és cpu-t. Egyébként milyen lapos is van?
-
Plasticbomb
addikt
válasz #28752640 #5933 üzenetére
Nekem meg üres alapból az a mező, és ha be akarok írni valamit,akkor csak a 65 és a 35 értéket fogadja el, minden mást "elutasít". Azt nem kell piszkálni, nekem pl üresen kell hagyni, ellenben a vrm beállításaiban, ahol érdemes adni neki egy kis plusz keretet. Nagyon ritkán, egy egy pillantra a 170W is hajlamos befigyelni, de ez a dolga. 130W viszont teljes terhelésen jellemző (80-90 CCPU + ~45 IGP).
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
törölt tag
Hát nemtom. Nem lett ez a gép se szebb se jobb se gyorsabb. Igaz ott virít a dx12 aszt annyi.
Szerintem még az a8 5600 gyorsabb is ebben az fm2+ os lapban. Folyamatosan beszarik valami. Ablakon kidobott pénz volt. Többet semilyen amd lószart nem veszek az tuti. -
törölt tag
Elképzelhető, hogy a procival van valami bibi?
Csináltam egy bios frissítést, de ugyan az.
Vagy lehet hogy ez csak a procira vonatkozik? A maradék meg lenne az IGP?[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz #28752640 #5931 üzenetére
Mivel a 2133MHz-es memória is megfogja az IGP-t, ezért az 1866-os memória még jobban, szóval 900MHz is bőven elég az IGP-nek 2400MHz-en szokták pörgetni a memóriát a legnagyobb tuningosok. Egyébként nem kéne befolyásolnia. A processzor normál TDP-je 95W, amin teljes terhelésnél is leveszi a processzor órajelet, szóval tuninghoz 65W-ot beállítani nem jó ötlet, mikor a 130-140W-okat fogod verdesni. Hűtés az biztosan kell. Hogy lesz-e belőle valós sebesség növekedés azt meg csak a programok fogják megmutatni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Elképzelhető hogy az 1866mhz memória miatt lehet csak 900 ra állítani?
TDP-t mire érdemes 45w vagy 65w ra vagy maradjon auto n, ha csak a IGP- t tuningolom? -
törölt tag
7850k nak mennyi a max gfx engine clock, 900Mhz?
-
törölt tag
válasz nyakdam #5925 üzenetére
1-1.5 éve csináltam egy pár tesztet játék alatt illetve valley benchmarkal. Itt meg is osztottam aszem csak eastone1 név alatt. Én egy r9 290x et hajtottam az a8 5600k val. A legújabb játékok, Ultrán, 8x élsimítással, ritkán mentek 50 fps alá. Elég szép teljesítmény volt ettől a "gyengének" kikiáltott procitól.
-
Papabear195
tag
válasz nyakdam #5925 üzenetére
Sajna az fm2-es procik (apuk) 4,5 ghz-en is csak az i3-akat közelítik meg, 4 mag ide vagy oda, talán a Carrizo szorzózár nélkül hozott volna be valamit, a tesztek alapján, de ezt már az fm2 foglalatban nem tudjuk kipróbálni. Azért általános felhasználásra még mindig jó ez a platform, játékra kezd kevés lenni.
-
5hat7
tag
Az rx 470 lesz mert régebbi játékokat akarok elsősorban elővenni 1-2-3 évig visszamenőleg de azokat maxon. Az új AAA játékok nem érdekelnek.Új deszkát és cpu-t ramot nem akarok venni nem zavar ha 30-40% kevesebbet tud kipörgetni a kártyából... viszont ha majd anno be fog állni az ára az új ZEN cpu-nak akkor arra lesz cserélve a jelenlegi FM2+.Szép volt jó volt de ideje váltani.Amúgy napi használatban a 7700K bőven elegendő. Amire nagyon kíváncsi leszek milyen új apu lesz majd amd fronton.Hozhatnának akár egy 6-8 magos rx460-rx470 keveréket lehet kicsit felforgatná a piacot...De egy 8 mag rx 470 keverékhez kevés lenne a ddr4... Várom a Zent
Közút nem versenypálya! Versenypálya NEM közút ;)
-
törölt tag
Csak tudnám mit pörköl 16 magon, mert semmi nem indokolja. Nesze neked DX12 meg low level api, a VR-t, a 4K-t meg minden szart amit kitalálnak is ugyanúgy erőből fognak a hardverek legyűrni ahogy régen is.
Majd jön a DX13 és akkor talán lesz valami fejlesztés szoftveres oldalon is. Bár azon se lepődnék meg, ha előbb csinálnának nem szilícium alapú chipet ami erősebb, mint hogy szoftvert optimalizáljanak. -
nyakdam
aktív tag
Természetes hogy egy i5- el több fps lesz, de a kérdés nem ez hanem több lesz-e a 460/1050 párostól, szerintem több. Sajnos nem nagyon van erről teszt. Azt tudom, hogy eddigi játékoknál pl a 7850k i3 3220 szintén van, ha megtolod a procit 4.4-4.5 i3 4130 szint is megvan, ezek nem sokkal vannak elmaradva az i5- öktől. Lehet, mai bf1 dupolát hoz egy i5-el, de azért nem hiszem, hogy az APU+460 vs Apu+470 páros között csak 10-20% lenne a különbség. Tényleg jó lenne egy teszt kis procikkal.
-
PuMbA
titán
válasz nyakdam #5922 üzenetére
Ha a processzor fogja vissza a dolgokat, akkor nem fog dupla fps-t hozni A Battlefield 1 például Core i5-tel majdnem dupla fps-t hoz egy AMD APU-hoz képest. A mostani játékok pedig egyre inkább kihasználják a processzorokat. A vadi új Watch Dogs 2 például megpörköl 16 magot Ugyanígy a régebbi DiRT Rally egy 2 magos modern Pentiumon ugyanannyi fps-t hoz, mint nálam a 4 magos APU-n, mert annak meg a gyors 1 magos feldolgozás számít, ami az AMD-nél nem jó, szóval a processzor egy nagyon hátráltató elem tud lenni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Plasticbomb #5921 üzenetére
Na akkor a hétvégém rámegy a variálásra.
Már látom előre a sok újraindítást.
De jobban várom mint ha megint egy csúcs vga t vennék.
Mert azt az ember berakja és hanem piszkálod is fut minden szépen. -
-
Plasticbomb
addikt
válasz #28752640 #5918 üzenetére
Oops. A 5 GHz plafont az A10-7870k-mra értem, aminek 3.9 / (4.1) a gyári nomrál / (turbó) beállítás, a 3.6 GHz meg az intel i5-5675c turbó órajele, amin az alaplap egyfolytában járatja (még semmit nem tuningoltam, csak engedtem az UEFInek, hogy ez legyen az alap).
A Pstate az különböző állapotokat jelöl, amiken a processzor épp fut, igénytől függően. Pl Max terhelésre felkapcsol a legnagyobb PState-re (illetve adott körülmények esetén felkapcsol a turbó PState-re), de apuknál bejön olyan is, hogy mikor hova kell a több kakaó, ha CPUnak kell, mert IGP nem csinál lófütyit sem, akkor CPU megkapja a legnagyobb állapotot is akár, de ha az IGP felkacsol nyélgázra, mert terhelést kap (elindítasz egy játékot), akkor hiába szeretne a CPU is felkapcsolni adott állapotra, ha a definíció szerint az elsődleges ilyen helyzetben mindig az IGP, akkor kap egy "köztes" állapotot, ami a gyártó szerint megfelel. Ez az, amit szoktam/szoktunk 3D PState-nek is hívni, ami pl a 7870k esetében a p4 nevű PState.
Szóval, ha húzod Biosban/UEFIben a proci részt, de adsz rá 3D terhelést is, akkor lőttek anak, hoyg te mit állítottál be, a CPu akkor is le fog esni a 3D Pstate által meghatározott értékekre, miközben az IGP düböröghet(ne). Itt szokott tesztekben elvérezni az egész koncepció teszteken, mivela tesztek jellemzően így járnak el: csak berakom, azt tesztelem, illetve berakom és felteszem a CPU szorzót valami jómagasra, aztán csak lesek, hoyg miért esik le a teljesítmény, amikor használom az IGP-t is (játék alatt, ahova jelemzően a CPU is szükségeltetik.), és ezért adok neki egy szépkövérnagymínuszt.PState edittel egy az egészet szépen pofán lehet rúgni, és okosan kitesztelve (jó hűtővel), tekerni fog játékok alatt is. Esetemben, én anno ezt a PState állapotot úgy állítottam át, hogy 3D terhelés alatt a CPU rész 4 GHzre kapcsolt, az IGP meg instant 1GHzen pörgött. Ígfy belőve már alkotott valamit a cucc. Illetve szükség volt még hozzá a csúcs DDR3 RAMokra is, és a legfontosabb az bizony egy minőségi alaplap (+tápegység).
Sajnos egyetlen szépséghiba akadt azóta: Valami brutálisan összakad szoftveresen (frissen telepített rendszerrel defaultra állított UEFIvel is), és fagyásig omlik a DIsplay Drivertől kezdve minden. UEFIből továbbra is lehet állítani a normál CPU szorzót, de D terhelésre az ugye halottnak a csók, ahogy fentebb vázoltam...
-
5hat7
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni,hogy egy 7700K a jelenlegi új AMD VGA kártyák közül melyiket tudná kiszolgálni rx460 vagy még a rx470 is szóba jöhet? (nvidia nem kell mert FreeSyncben gondolkozom)
Segítséget köszönöm!Közút nem versenypálya! Versenypálya NEM közút ;)
-
törölt tag
válasz Plasticbomb #5917 üzenetére
Sajna mindig akkor jön rám a fejlesztés amikor nem sok a genpa. Lehet azért mert ez a sokadlagos fontossági szempont. De legközelebb majd jobban odafigyelek alaplapnál is. 3.6 nak 5 a plafon? Az igen!!!!! Ott már biztos bekészülne a lapom. A procihűtőm is egy ócsó noname gatyfing. Néha úgy fütyül, hogy azért kezdek aggódni nehogy elrepüljön a f@szba.
Ezzel is csak úgy vagyok mint majd mindennel. Előbb utóbb megunom a sz@rakodást és nem merülök bele nagyon. Pl. Mi az a pstate? Nem emlékszem ilyesmire a biosban. Vagy az nem a memória?Ebben az országban az a legnagyobb gond, hogy a csórónak minden szart meg kell tanulnia ha akar magának egy kis jóságot. Pedig tanulni utálok legjobban. Suliban is vagy aludtam anno vagy a csajokat stíröltem. Mindig csak annyit figyeltem, hogy görbüljön.
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz #28752640 #5916 üzenetére
Ahhoz, hogy erdemi teljesítményt láss, PStateket kell módosítani, különben lófütyit kapsz. Ráadásul az az alaplap a lepkefing kategória (nem jelent semmit, hogy amcsi piacos, ott is megveszik a szart..), sehol egy borda pl a VRMen (azt már meg se néztem, hány fázis van rajta... Felesleges.
Az architektúra vége 5GHz felett van, az enyém most 4,5GHzre van belőve prociként használva, pár hét múlva szétkapom, kitakaritom, kap Thermal Grizzly Kryo pasztát, aztán kíváncsi leszek, mint alakulnak azok a fránya hőfokok. És pattogósabb, többet tesz az asztalra. Meglepő, de pl WoTban 120 FPS-t hoz az idő 90%ában. Kb annyival erősebb az i5-5675C ennél (amit a lap alapból a max turbón járat, 3,6GHz), hogy az intel stabilabban tartja a 120at, ritkábban esik le 100ra az FPS.
Egyedül a Watch_Dogs csalódás. 4GHz+1GHz IGPvel játszva volt 23 FPS, 4,5GHz cpu plusz R9 380Xel a 20 van meg (igaz, arról el nem mozdul), de ez valószínűleg szoftver hiba...Érdekesség: intelen az igp cpu páros működés sokkal többet ugrál a proci adott PState alá. 3D IGP terhelés alatt a proci 2,5 GHzre kapcsol le, de sokszor leugrik ~1.7GHzre pl. Sokkal dinamikusabban szabályozza magát ahhoz, hogy benn maradjon a TDP keretben. Valahol van TDP keret állítás opció, de még nem merültem bele. Azt sejtem, valami ilyesmit hoznak majd a Zenba AMD oldalon, ahogy a híreket olvastam.
-
törölt tag
Ez a lapom
Ez bírja vagy is eddig bírta keményen. USA piacról hozta a barcikai kereskedő. 3,6ghz es proci úgy hasít 4,3ghz en ahogy kell. A bios által beállított proci feszkót visszavettem.
Csak az a hibája, hogy max 1866mhz memóriát támogat.
De már ez marad AM4 ig. Max a jelenlegi 1600mhz es memóriákat cserélem még le.Akkor a procit ne piszkáljam csak az NB t és az NB feszkót amíg engedi?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz #28752640 #5913 üzenetére
Sok tényező belejátszhat. A proci 4.1GHz-en van, ami már az architektúra vége fele van. IGP-vel pedig több esetben csökkenhet a processzor órajele, mert tuning esetén 140W-os fogyasztásig is kicsúszhatsz az így is csúcsra járatott architektúra miatt. Kérdéses még, hogy az alaplap nem hullik-e szét ettől a fogyasztástól, illetve IGP esetén a legnagyobb visszafogó erő a Dual-Channel 2133MHz-es RAM, mert a kevesebb, 384 IGP feldolgozó egységgel dolgozó AMD R7 250 VGA kártya GDDR5-tel jóval gyorsabb, mint ez az 512 feldolgozós IGP.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
És ez elegendő lehet tuning mellé is?
Újra most nem nagyon van keret. -
törölt tag
köszi.
-
varmi2
nagyúr
válasz monti0222w #5907 üzenetére
Amd oldalon rx 460-470-480 hármas egyike, attól függ, menyid van rá.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
válasz monti0222w #5904 üzenetére
Ha veszel hozzá vga-t, akkor feleslegesen vetted ezt.
Athlon 880k, hasonló tudású cpu, -20000ft. Ezt belepótolhattad volna a vga-ba.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
monti0222w
addikt
Sziasztok, csak megvettem az A10 7890K, tudom nem ezt javasoltátok, és értettem is hogy miért, de nem tudom, szóval ő kellett és nem tudom megmagyarázni miért, szóval ő lett.
VGA-t mit javasoltok hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0