- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- LG LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Vezetékes FÜLhallgatók
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
félisten
válasz MasterMark #6358 üzenetére
Jajaja, jelenleg tök mindegy, mert egyikre sincs cash.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz pengwin #6356 üzenetére
Annyit azért nem várok, csak kíváncsi leszek akkora durranás lesz-e, mint amekkorának beállították. Remélem hasonlóan jól sikerül, mint a processzor.
solfilo: Igen, a VRAM kezd kevés lenni, 2GB-os az RX460-asom. Azt is opciónak tartom, hogy a Ryzen mellé beszerzek egy 4GB-os verziót. Mert alapvetően szerintem elég jól sikerült ez a kártya, csak mondjuk a Forzák sírnak, hogy kicsi a VRAM. Mind mind pénz kérdés..alapvetően AMD párti vagyok mindenből, de lehet hogy szerencsét próbálok egy 1050Ti-vel.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz stratova #6353 üzenetére
Szerintem az APU rész nem fog érdekelni, de ki tudja mit hoz a jövő. Szerintem inkább veszek VGA-t. 1,5 évig APU-t használtam, utána beruháztam egy RX 460-ra..kb mintha új gépet tettem volna össze.
Szerk: Az OFF-os rész igaz..ha AMD kártyát vennék, szerintem RX 470 lenne most. De ott is kíváncsian várom a Vegát.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz stratova #6351 üzenetére
Na igen, így már meggyőző a dolog. Egyébként érdekes, hogy az új i5-öt mennyire elveri az 1400-as Ryzen is. Az előbb néztem egy videót, a Ryzen 1400 egy 1050Ti-vel elég jó kombó lenne. Nem vagyok az Nvidia híve, de lehet, hogy beruházok rá, ha összerakom a gépet.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz solfilo #6349 üzenetére
A tuning nálam nem játszik, a nyers erő híve vagyok. Majd meglátjuk hogy fogok állni anyagilag. Viszont meglepődtem, hogy a mostani gépem is egész jól muzsikál. Nem találtam eddig olyan játékot, ami 1080p-n ne futna viszonylag magas beállítások mellett. Resident Evil 7 is tök jól futott, egyedül a Texture-t kellett levenni Medium-ra, a többi ment fel High-ra. GTA V-nél érzem, hogy lehetne erősebb is a vas, de az is elmegy 1080p-n Texture Normal-on, a többi beállítás javarészt High/Very high. Szűrések, Motion blur nincs bekapcsolva, viszont a játék így is elég szép.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz solfilo #6347 üzenetére
Ezt én is olvastam valahol, csak nem maradt meg bennem. Először tartsak ott, hogy tudok platformot váltani. Elsőre nem akarok bika gépet, bármennyire is azt tennék össze szívem szerint. Elég egy kisebb is, aztán fejlesztem idővel. De elképzelhető, hogy ebből csak jövőre lesz valami.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz MasterMark #6339 üzenetére
Az se lenne érvágás, ha idén még nem raknék össze új gépet, egész jól muzsikál a mostani gép is. Megvárom a kicsi Ryzen-t, addig hátha lejjebb megy a RAM-ok ára is.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
-
30z.Samu
félisten
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Tudom nem biztos, hogy éppen jó helyen teszem fel a kérdést. Szerintetek érdemes váltani FM2-ről AM3-ra mondjuk egy FX 6100 vagy FX 6300 "személyében"? Elsősorban játékra használom a gépet. Köszönöm válaszotok előre is!
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Nézelődtem a honlapokon kíváncsiságból, erre ráakadtam erre. Ez mióta van piacon? Eddig sose láttam. Szerintetek érdemes elgondolkodni egy proci cserén, ha nem kell az IGP vagy hagyjam a francba?
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz pengwin #6143 üzenetére
Nekem is ígéretesnek tűntek elsőre, csak az ár kicsit elbizonytalanított. Oké, elsőre minden drága, azonnal én se fogok váltani szerintem. Ez a gép még kap 8GB RAM-ot szerintem esetleg még egy erősebb VGA-t és kifújt. Aztán elkezdem szépen összerakni az új gépet.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Rég írtam ide... Igazából nem is a jelenlegi platform vezérelt, hanem a Ryzen. Annyi lenne a kérdésem, hogy az eddigiek alapján szerintetek érdemes beruházni rá? Nekem jelenleg a játék mellett játszik a videóvágás is és még kicsit bizonytalan vagyok, hogy érdemes lesz-e a Ryzen-re beruházni. A CES-en bíztató volt, csak elsőre kicsit borsosnak tűnik az ára az Intelhez képest is. Válaszotok előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Tegnap végre sikerült megkaparintani a VGA-t, maradt végül a 2GB-os verzió. Próbálkoztam nagyobbat is szerezni használtan, de a kiszemelteket vagy elvitték hamar, vagy pont dolgoztam amikor az eladónak jó lett volna és idő közben elvitte más a kártyát. De nem bánkódom, tegnap hulla fáradtan, de felspanolva sikerült szemügyre venni mit tud a kicsike. Hát...messze felülmúlta a várakozást! Pl azt nem gondoltam volna, hogy menni fog a Doom 1080p ultra grafikán. Oké, picit bedadog itt-ott, jobb, ha leveszi az ember high-ra. Hülyeségből felpakoltam, gondoltam miért ne...és pislákoltam, amikor azt tapasztaltam, hogy egész játszhatóan megy a dolog. Gondolom ha nagyon ultrán akarnék játszani, ahhoz a procit se ártana lecserélni vagy több ramot belepakolni. De nem baj, jó az nekem 1080p high-on is. De szerintem még kicsit piszkálni fogom azt az ultra beállítást. Pl az árnyékot lejjebb veszem vagy ilyesmi. A következő, amit megnéztem az a Rainbox Six Siege. Azt is felpakoltam 1080p high-ra és teljesen jól ment. Őszintén nem gondoltam volna, hogy ekkora ugrás lesz teljesítményben, de nagyon örülök neki. Gondoltam levezetésnek CS-zek egyet, de abban nem vártam semmi extrát, mert eddig is 1080p-ben toltam. Pedig bizony ott is hozott a kártya, annyival gördülékenyebb a dolog! Sokkal jobban is tudok célozni meg minden. Pedig az integrálttal sem éreztem azt, hogy szarul megy, nem akadt meg ilyesmi. Csak most ugye jóval több lett az fps. Ha már fps...a Doom-ban találtam ilyen opciót, hogy kiírja mennyivel megy a démon írtás. 1080p-nél 30-40 az átlag, néha leugrik 25-re 1-1 pillanatra. De vannak olyan helyek, ahol 60-70fps. Ha lejjebb veszem 900p-re, akkor ott már kicsit másabb a dolog. Ez a kártya OC verzió, nem tudom hogy alapból is már úgy működik, vagy van erre a Gigabyte-nak valami program, amivel az OC-t elő lehet csalogatni. Ezt este már nem néztem meg, össszességében nem bántam meg, hogy ezt a kártyát megvettem. Még azt is el tudom képzelni, hogy majd a következő gépbe jön átmenetileg. Ami még mindig bizonytalan mi lesz, arra leszek kíváncsi mit hoz majd az AM4.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz AxBattler #5988 üzenetére
A felbontás relativ mindegy, magát a grafikát azért szeretném magasabbra tenni. Ha ezt 720p-ben tudom megtenni, nem akkora tragédia. Pl ha a Doom-nál marad a 720p, de mindent fel tudok pakolni ultrára és megy stabilan, annak már örülök. Ha megtehetném, hogy magasabbra teszem a lécet, akkor nem ilyen kártyát vennék és nem ez a gépem lenne. De hát sajnos vannak korlátok és a kártáyval szemben sincs akkora elvárásom, de annál jobban fogok örülni, ha jobban megy. De lehet én gondolkozom hülyén.
APU-t azért nem veszek, mert ha esetlegesen úgy alakul hogy már megvan a másik gép és mondjuk már csak egy VGA hiányozna, akkor át tudom abba pakolni és kész.[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz AxBattler #5983 üzenetére
Gigabyte által legyártott 2GB-s verziót. Nézegettem több tesztet a 2 illetve a 4 GB-os verzió között. És ott látszott, hogy hiába van több memória, teljesítményben ez nem látszott meg, sőt, volt, ahol a 2GB-s jobban muzsikált. Arra leszek csak kíváncsi egyébként, hogy ad-e pluszt a dolognak, hogy az alaplap is Gigabyte.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz solfilo #5975 üzenetére
Köszönöm szépen! Volt vacilálás rendesen. Először egy GTX 1050Ti-t akartam, de az ára miatt most kiesik, maradt a sima 1050 és az RX460. Több tesztet megnéztem, azok alapján nem látok akkora különbséget, hogy megérje a többlet az 1050-ért. Oké, van 1-2 olyan játék, ahol a GeForce jobban teljesít, de ez igaz az RX460-nál is. Kedden, legkésőbb szerdán meglesz már szerintem, nyüstölöm és megírom mi újság. De szerintem 720p-900p-nél nem lesz gond. Az 1080p-t is feszegetni fogom, de az már csak kíváncsiság, nem várom el hogy menjen minden fHD ultrán, már csak a proci miatt sem. Ebbe a gépbe maximum még ramot fogok venni és kifújt. 1-2 évig szerintem jó lesz, addig összegyűjtök egy új gépre. Hogy AMD lesz-e a továbbiakban is az attól függ milyen lesz az AM4 felhozatala.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Rég voltam itt..meg a fórumon eleve. Azt szeretném kérdezni, hogy ha berakok egy videókártyát, akkor az alaplapit egyből letiltja a gép vagy mindkettő megy és nekem kell kikapcsolni?
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Full HD-ban fog menni minden! Neeem, de biztos jobb lesz. Meg nem Ram-ot terveztem venni, hanem VGA-t. RX 460-at vártam, de hát...hagyjuk! Szerintem valami R9 lesz majd ebből. De az is lehet, hogy most veszek ram-ot, kicsit azzal is növelem a teljesítményt, aztán veszek később VGA-t is. Aztán még 1 évig el leszek ezen a platformon is. Addig kialakul az AM4 paletta is.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz MasterMark #5541 üzenetére
Kingston ramok (pontos típust így hirtelen nem tudok mondani), alaplap pedig Gigabyte GA-F2A88XM-HD3
Sic Parvis Magna
-
-
30z.Samu
félisten
válasz AMD Power #5538 üzenetére
Nekem A8 7600 van és ha 720p low grafikán is, de a mai játékok még elszaladgálnak rajta. Ezzel Doom-ozok, meg most tettem próbát a BF 1 Beta-val. 720p közepes grafikán tök jól elszaladgál. GTA 5 szintén 720p, de normal és high között vannak a beállítások.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz pengwin #5521 üzenetére
Nekem is ez a bajom vele, rendszer igényesebb játékoknál érzem, hogy kéne még egy kis kraft. De hát mint említettem, kell kompromisszumot kötni, ha ilyenen akarsz játszani. Arra leszek majd kíváncsi, hogy a sima CPU-k hogy fognak muzsikálni.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz pengwin #5517 üzenetére
Meglátjuk...Isten igazából (nem tudom miért) tetszik ez az APU dolog. Hogy nem annyira gagyi és lehet rajta játszani is, igaz ez esetben kis kompromisszumot kell kötni. De lehet, hogy a váltásnál teszek egy próbát a klasszikus felállásban is, hogy külön a CPU és a VGA.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz MasterMark #5361 üzenetére
Mondjuk lehet, hogy nálam is megoldás lenne az is, ha egy gyorsabb ramot vennék a gépbe, nekem is 1600-as van. De most nagyon rá vagyok kattanva a VGA témára.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz Balathruin #5349 üzenetére
Lehet, hogy igazad van. Használtat valahogy nem merek tápból venni. Hacsak nincs rá garancia még.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz MasterMark #5347 üzenetére
Csak nem úszom meg akkor... Ez jó lenne? Bár ha a jövőre is gondolok (platform váltás), lehet, hogy inkább nagyobb kéne.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz MasterMark #5344 üzenetére
A8 7600 APU, emellé lenne betéve a VGA és persze tiltanám az integráltat.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
-
30z.Samu
félisten
válasz MasterMark #5339 üzenetére
FSP, Codegány és társaival nem foglalkozom.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Viszont engem is foglalkoztat egy kérdés. Ha esetlegesen az RX 460-at veszem meg, akkor szerintetek elég lesz neki a 300W-os táp a jelenlegi gép mellé?
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
-
30z.Samu
félisten
válasz MasterMark #5310 üzenetére
Én az RX 460-nal tuti megúsznám a tápcserét, szerintem azzal is bőven elég lesz a 300-as FSP. Meg idén még tuti jó lenne, talán jövőre is. Aztán meglátjuk mi lesz az AM4-el.
PuMbA: Az Intelnél valamit elég jól csinálnak, hogy így muzsikál az i3 is, de meglátszik az árazáson is.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz MasterMark #5307 üzenetére
Alapból én is... A8 7600 mellé..mondjuk az már más kérdés hogy meg is hajtja-e.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz #90933760 #5305 üzenetére
Igen, itt inkább a tárca fog dönteni. Meg a későbbiek folyamán (mondjuk 1 év múlva, platform váltással párhuzamosan) is tudok cserélni 470-re, ha a 460 kicsinek bizonyulna. Kicsit lemegy az ára, addig teljesen jó lesz a 460 is. Csak úgy akarnék kártyát venni, hogy 2-3 évig ne legyen rá gond. Meglátjuk.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
-
30z.Samu
félisten
válasz solfilo #5298 üzenetére
Persze nem haragszom meg, ha mondjuk 1600*900-ban is megy a játék... De nem elvárás az 1080p, ahhoz kicsit más ligában kéne játszani. Nézegettem még 1-2 tesztet, ahol A8 7600-al játszanak, csak GTX 950 lett berakva mellé. Egész jól muzsikál az is, ha hozza azt a szintet az RX460, lehet, hogy 1-2 évig az is megteszi.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz solfilo #5296 üzenetére
Ránéztem kicsit a GTX950-re, az sem tűnik annyira gagyinak, legalább is a GTA 5 megy vele fHD-nál magasabb felbontásban. Nekem pedig nem életcélom fHD-ban játszani, ha valahol a 720p meg az 1080p között van, de stabilan, nekem az már tök jó. De ami még fontos tényező lesz, az az ár.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Én is 720p-vel játszom, igaz a Doom már csak low grafikán megy, de ott viszonylag stabilan. GTA már megy kicsit magasabb grafikán is. Most, hogy számokban le van írva a mostani "VGA" és a 460 tudása, igen, ez így meggyőző. De a 128bit nem kicsi már? Vagy az annyira nem számít a játéknak?
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Na skacok! Elvileg augusztusban megjelenik az RX470 meg a 460. Nézegettem az összehasonlítást, elég karcsúnak tűnik az a 460-as. Vagy csak nekem nagy az elvárásom? Mint korábban írtam, játékra kellene és azért jó lenne, ha 2-3 évig ne kelljen rá költeni. De ha a 470 itt is 149 dolcsi lesz, akkor nem kérdés melyiket veszem. De mire ideér, tuti drágább lesz.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
-
30z.Samu
félisten
FSP táp van a gépemben. Az R9-nél számoltam azzal is, hogy le kell cserélni egy nagyobbra, de ha az RX nem eszik annyit, akkor lehet hogy azt nem is kell vennem. Persze ez csak feltételezés. Az a terv, hogy idén veszek egy VGA-t a gépbe és kész. Memóriában is gondolkodtam, de végül arra jutottam, hogy lehet, hogy felesleges, ha AM4-re akarok váltani. Ott úgy is DDR4 lesz, szóval az a terv, hogy a VGA-t, amit mostanában vennék, az jönne az új platformra is kezdésnek. De a platform váltás feltehetőleg jövőre lesz, vagy amikor látok egy olyan procit, aminél azt mondom hogy érdemes beruházni. Nem elvárás, hogy 4k-ba fusson a játék, nekem bőven elég a 720p és az 1080p között valahol. Csak ha van egy kis szabadidőm, tudjak játszani.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
-
30z.Samu
félisten
Hát nem tudom, nézegetem az Intelnél is a procikat. Szemezgettem egy i3-mal. De azon is agyalok, hogy lehet, hogy veszek egy R9 VGA-t. Csak nem tudom, hogy az mennyivel dobná meg a teljesítményt. Mondjuk ha esetlegesen teszek egy próbát az Intellel, így is úgy is kellene a VGA.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Tudtok valami olyan proci jöveteléről, amire érdemes várni? Jelenleg egy A8 7600 van, filóztam egy cserén, de nem igen találok méltó utódot. És ahogy elnéztem, az AM4 APU-i sem fognak többet tudni.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
És mellék küldetésként meg kellene szabadulni az anyjától, mert Ő is akarná ám hősünket. Bagollyal a vállán mondaná az öreglány, hogy ha kitalálod milyen madár ül a vállamon, megkaphatsz egy éjszakára.
-Szerintem egy varjú.
-Hát...határ eset, de elfogadom.Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Szintén zenész, az SSD-vel nagyon szépen tud pörögni a rendszer. De egyébként a játékokat is egész jól viszi, többünk itt GTA 5-tel játszik, meg Far Cry 4 és társai. Az idei játékok is menni fognak. Nyilván nem i5 meg i7 teljesítményű, az teljesen más liga. De ha tudsz kompromisszumot kötni, akkor el lehet vele lenni.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Szia!
Mindennapi használatra teljesen jó az APU, és persze játékra is, ha tudsz kompromisszumot kötni. Nekem jelenleg egy A8 7600 van, annál a felhasználó élmény már elég jó, ezt kb úgy értsd, hogy valamire rákattintok és ott is van. Nem igen kell várakozni, legyen szó böngészőről vagy éppen Office-ról. Bitang gyors ketyere, pláne SSD-vel.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Annyi hülyeséget felrak ez a Catalyst, hogy csak lesek. Elkezdek játszani, kiírja, hogy Turning on. Mondom mit? Aztán jöttem rá, hogy a Play TV-t kapcsolja be és automatikusan veszi a játékot (a kutya nem kérte erre). Megkerestem, kikapcsoltam, érezhetően jobban megy a játék. Még hogy nem veszítek FPS-t, miközben megy... Egyébként visszaraktam a 15.12-t, nem vettem észre semmi érdekeset. Csak többen szidták az újat, hogy nem jobb..én is tapasztaltam hasonlót, de akkor lehet, hogy akkor is vette, ahogy játszom.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Nektek van valami tapasztalat az új Catalyst-al kapcsolatban?
Sic Parvis Magna
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0
- AliExpress tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Mobil flották
- Assetto Corsa Competizione
- Farming Simulator 25
- Építő/felújító topik
- Battlefield 2042
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- World of Tanks - MMO
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7600X - 6 mag/12 szál - Új, bontatlan- Eladó! 75.000.-
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan Ryzen 5 3600 hűtőjével dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest