- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
válasz terapeuta007 #6598 üzenetére
Talán igen.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
PuMbA
titán
válasz terapeuta007 #6598 üzenetére
A legújabb játékokhoz kell a 4magos i5 vagy Ryzen, amik gyorsabbak, de fele annyit fogyasztanak és emiatt nem melegszenek szét, mint szegény Kaveri és Godavari procik
[ Szerkesztve ]
-
terapeuta007
aktív tag
válasz nyakdam #6597 üzenetére
Megvolt a problema az hogy lekellet tisztitani a procihutot mert vastagon allt rajta a por.
Amugy szerintetek egy rx460-at teljesen kitudok hajtani ezzel a procival(ugye amd athlon 860k) 4,3ghz en tudom járatni. Ha évente kiporolom. Még nyáron is birta 4,3ghzet ha jol emlekeszem.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
nyakdam
aktív tag
válasz terapeuta007 #6596 üzenetére
A TDP keret legyen autó, a többi csak korlátoz, és legyen aktív a turbó. Ha csinálsz egy BIOS load to defaultat az szerintem beállítja ezeket. Ha így sem megy 3.7 és 4 Ghz-en magától akkor a BIOS-al lehet gond. Tegyél fel régebbi vagy újabb BIOS-t ha elérhető
-
terapeuta007
aktív tag
Sziasztok.
Van egy amd athlon x4 860k proci.95w os
Egy asus A88xm-a alaplapban.
A tdp-jet auto-ra vagy vmi konkret ertekre lehet allitani biosban. 65w fole nem megy ha konkret erteket allitok.
Probaltam minden orajelen 3,6-4,5 ig de mindig csak 3,5ghz et megy efektìve. Probaltam fessultseget felhuzni. Probaltam amd turboval meg powernow meg ilyenekkel is. Meg mindezek nelkul is . Probaltam resetelt biossal is.[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
veterán
válasz MasterMark #6593 üzenetére
Igen, az elég fura, hogy csak A68. Jöhetne valami hivatalos bejelentés, hivatalos specifikációval.
Fent átírtam jelenidőre.
itt írnak pár lapot, amiknél már benne van a support listben: [link]
Megnéztem párat, nem nagyon láttam, de ennél a Gigánál tényleg listázzák: [link], itt is Carrizo-t írnak, meg 1029MHz GPU órajelet.Ha GCN3-as az IGP, akkor az UVD6-os és legalább lesz 4K filmlejátszásra esély, eddig nem nagyon volt.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
Elég hihetetlen, de új APU jelenik meg FM2+ foglalatra.
A8-7680 (4 mag, 3,5/3,8GHz)
Egyik másik helyen írják, hogy Carrizo, máshol nincs szó róla, milyen a lapka. IGP miatt pedig lényeges, Carrizo IGP-je már GCN3-as volt, Kaveri/Godavari GCN2-es. Desktopon pedig nem volt IGP-s Carrizo még.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Békéscsabán és környékén keresek valakit, aki tudna nekem segíteni egy alaplap és egy proci tesztelésében.
Vasárnap este még hibátlanul ment az egyik itthoni gép, tegnap este bekapcsoláskor pedig se kép, se hang.
Tápot most próbáltam egy másikat, a memóriákat még ma este kipróbálom egy másik gépben, de a proci és alaplap teszteléséhez kellene egy másik lap és proci és ismerősi körben senkinek nincs FM2-es gépe.
Előre is köszönöm a segítséget#KeepFightingMichael
-
Imifej
senior tag
Na akkor hétvégén kipróbálom, hátha jó lesz.
Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
MasterMark
titán
válasz dangerzone #6584 üzenetére
Pontosan milyen processzorról van szó?
Erről?
Az Adrenalin Edition 18.5.1 verziót ajánlja hozzá, annak jónak is kell lennie.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Adott egy Lenovo ideapad 320-as laptop, amiben AMD 9220-as proci van, benne egy integrált , elvileg 530-as radeon videokártya, amihez nem találok drivert. Az amd honlapján van ez az adrenalin sw, de nem lesz tőle jobb a helyzet.
Be lehet valahonnan szerezni konkrét drivert ehhez a gpu-hoz? (win 10,64bit)
-
apatyas
Korrektor
Ja, azt hittem, ezt a webes felület ajánlotta fel. Ha nem tetszik az illesztőprogramnak letöltés után, úgyse fog feltelepülni. GCN verzió szerint jó hozzá, csak az APU-s dolgok döcögnek néha egyes beszámolók szerint.
Szóval: ha nem tetszik neki, nem települ fel, illetve ha neked nem tetszik az eredmény (bugos, instabil), akkor visszaállítás a korábbi verzióra.
De azt is írd fel mentésként, hogy pontosan milyen verzió van most, és hogy wines -e vagy amd-s. Esetleg ki is másolhatod annak a telepítőjét nagyjából a c:\amd mappából vagy ilyesmi.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
-
stratova
veterán
válasz solfilo #6577 üzenetére
Mivel az Asrock ITX-re nem rögzíthető az IS-60 (érzem a homlokomon a lángoló L betűt, max hűtőmagasság pipa, alacsony profilú RAM-ok levadászása pipa, egy dologról feledkeztem meg, hogy ezen a lapon nincs hátlap .
Vagy dremellel marom ki egy meglévő AM2+3 hátlapból az SMD-k helyét (amire akkor teszek szert ingyen ha Pécsett járok, vagy van valakinek Bp-en felesleges) vagy marad a fenti).
A ház és az IS-60 biztosan túléli ezt a konfigot (ezért került beszerzésre AM4 lefogatóval is rendelkező) csak jó lett volna már most bevetni.
Érdekes, hogy az IceWing 5 Pro-hoz járt saját házlapi merevítő, ehhez meg nem.A régi gyári van nekem is 7850K-n finoman szóla ordibálós fajta, nálad 65 W-on csendesebb lehet.
Per pillanat így 2x4 GB DDR3 RAM parkolópályán pihen.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Urak!
Akad valakinél felesleges HK8-00005 (Near silent) hűtő?
[ Szerkesztve ]
-
Gézengúz
addikt
válasz Plasticbomb #6573 üzenetére
Épp Hyper Tx 3 és gyári Wraith közt gondolkodom melyiket használjam, szóval nem éppen. Egyik eladó lesz.
-
Plasticbomb
addikt
válasz MasterMark #6572 üzenetére
Vacak hűtés?
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Gézengúz
addikt
válasz MasterMark #6570 üzenetére
Naná. Háttérben fut firefox meg torrent. Ennyi, és mégis felugrál.
-
Gézengúz
addikt
válasz MasterMark #6568 üzenetére
Nem akarom dupla sebességen nézni a filmet, maradjon csak 1700Mhz-en, 0,8V mellett, letojom mikor végez a háttérben futó folyamattal. Lusta vagyok ezért mindig aktiválni az energiatakarékos profilt ahol le van szabályozva. Jó lenne belőni, hogy na 60% akkor most ugorj fel, ne piszlicsáré 20% mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Gézengúz
addikt
válasz MasterMark #6566 üzenetére
Túl hamar felvált, feleslegesen. Annak idején phenomtweakerrel gyönyörűen be lehetett lőni, hogy hány % terhelésnél ugorjon fel. Francért ugrál fel egy kis torrenttől meg 1080p-től.
Példa.
[ Szerkesztve ]
-
Gézengúz
addikt
Valami progi létezik ezekhez, amivel szabályozni lehetne, hogy csak bizonyos terheltségi szint felett ugorjon a proci magasabb órajelre? Annak idején ilyen volt a Phenomtweaker.
-
Gézengúz
addikt
válasz Plasticbomb #6562 üzenetére
Ahhoz Win10 kell, ami Nekem nagyon nem.
-
Gézengúz
addikt
7870 vagy 7890 netán nem lesz valakinél eladó?
-
heavygrip
senior tag
válasz MasterMark #6557 üzenetére
A felső 3 miatt kérdeztem, de azokat hagytam, az alsó kettő beállítva.
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
heavygrip
senior tag
válasz MasterMark #6555 üzenetére
A vcore és az nbvid -et?
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
heavygrip
senior tag
válasz MasterMark #6552 üzenetére
-
Plasticbomb
addikt
válasz MasterMark #6552 üzenetére
Nekem mindig ASUS Optimizeden volt.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
MasterMark
titán
válasz Plasticbomb #6550 üzenetére
meinmaurer22: Ja tényleg, a Loadline calibration-okat tedd Standard-ra, ne hagyd Auto-n!
Switch Tax
-
heavygrip
senior tag
válasz Plasticbomb #6550 üzenetére
Az igen,pedig az egy elég komoly lap lenne. Csoda hogy nem sült meg a cpu.
Megpróbálom majd frissíteni, bár alaplap hangszóró nincs benne. Alapjába véve mikor indul újra a gép,ha nem megfelelő a hőmérséklet? Gondolom nem akkor amikor már 90 fokon van.[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz heavygrip #6549 üzenetére
Próbáld meg frissiteni a BIOS/UEFI-t, de hogy miért nincs, val mi sem fogjuk tudni. Mint ahogy azt sem, hogy miért állítódhatott el. Nekem egy ASUS Crossblade Ranger csinálta ezt egyszer, csak nekem akkor fogta, és brutálisan túlfeszelte az APU-t. 1.62Vot adott neki, amit terhelés alatt annyira nem tolerált a gép, újraindult alkalmanként. Ráadásul mindezt 4.5 GHz-en tette. Szerencsére a hővédelem miatt nem sült meg , és a fesz sem lépett túl egy határt, szal még mindig megy az az APU.
-
heavygrip
senior tag
Egyébként nekem miért nincs a biosban olyan hogy cpu temperature warning beállítási lehetőség? Frissítenem kellene?
-
heavygrip
senior tag
válasz solfilo #6547 üzenetére
Igen,tehát most silent-ben van. Így 2500 alapból, max terhelésen 3500, bár tegnap teszteltem A Doom-mal,2,5 óra játék,és max fordulat volt 4300, 52 fok mellett.
csak nem tudom,hogy mért volt a biosban maximum fordulatra belőve, vagy átállítódott,valami oka van hogy elkezdett pörögni nagyon. Nem tudom mi lehet.They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
heavygrip
senior tag
válasz solfilo #6544 üzenetére
Nem tudom,akkor az alap nem melegedne jobban? Mert az 33 fok,,előtte volt 31. A proci elől távozik a hő,elől befúj egy 12 centis venti,hátúl meg ki egy 10es.
Pont tegnap néztem már én nekem is ez volt a gyanú,de úgy jár ott a levegő,még a ramok is kapnak belőle bőven. Amikor levettem a ház oldalát ment rá a levegő kintről akkor rosszabb értékek voltak, ahogy vissza tettem a ház oldalát, vissza esett a proci fordulat 2700 ról 2500 ra.
Na meg gép indítástól kb 5 perc alatt nem melegszik fel annyira a vga hogy fűtsön,de már a proci hűtő akkor is pörög,ha googléra,vagy valamire rákattintok.[ Szerkesztve ]
-
heavygrip
senior tag
válasz heavygrip #6543 üzenetére
Ja,és a hőfok is ugyanígy ingadozik,terhelés hatására,hírtelen megugrik. 10-15 fokot is, megvan nyitva a hwmonitor,azon figyeltem, megnyitok valamit,pl internet,már egyből megy felfele,vagy egy kisebb programtól akár.
-
heavygrip
senior tag
válasz Plasticbomb #6542 üzenetére
Én is itt olvastam ph-n,nekem is fura volt, de tapasztaltam,amikor beletettem a karit, ugye előtte volt 3600 fordulat,akármit csináltam,kivéve játék, miután beletettem a karit 4000,ha valamit elindítottam,youtube,vagy google,akkor ment fentebb,de most is ilyen, ahogy megnyitok új oldalt a googlén,vagy valamit akkor egyből hallom,hogy megy a fordulat fentebb,hírtelen,azután visszaáll. csak most 2500 3000 között mozog. Ez miért van? Csak a letíltott igp miatt,mert előtte nem volt ilyen,sosem.
-
Plasticbomb
addikt
válasz heavygrip #6540 üzenetére
Letiltott IGP jobban melegszik? WoW, ez nekem új....
Valószínűbb, hogy félhekkelem majd valamire, amire bőven elég lesz, alacsony fordulaton is.
-
heavygrip
senior tag
válasz Plasticbomb #6539 üzenetére
Az igen,akkor az muzeális darab lesz Én már nem veszek rá,ha kibír még egy évet, mert jövőre venni akarok majd egy ryzen 5öt, addig meg kiszolgál,remélem...
Egyébként nekem a biosban miért nincs cpu temperature warning? Frissítenem kellene?[ Szerkesztve ]
-
heavygrip
senior tag
válasz MasterMark #6533 üzenetére
Meg ugye a letíltott igp jobban melegszik,lehet ezért is több pár fokkal.
-
Plasticbomb
addikt
válasz heavygrip #6537 üzenetére
Sosem használtam azt a hűtőt, ugyanabban a dobozban van most is, amiben akkor volt, mikor a gyárban becsomagolták. Én vettem rá, az akkori rendszerbe a leginkább illeszkedő bequiet Dark Rock TF hűtőt. Annyira jó hűtő, hogy azóta is bequiet hűtőket veszek. CPU/APU-ra, sajnos nem gyártanak GPU-ra hűtőt, de oda meg amúgy is vizhűtés kéne, hogy tényleg jól hűtve legyen. Hiába 40-60 fokos a GPU, terhelés alatt, ha a kártya többi része nem kap elég hűtést...
-
MasterMark
titán
válasz Plasticbomb #6536 üzenetére
Én még azelőtt vettem, hogy bejöttek volna az új hűtők valóban.
Ha jól tudom az A8-7670K-hoz a 95 W-os hőcsöves near silent-et adják mostmár.
Switch Tax
-
heavygrip
senior tag
válasz Plasticbomb #6536 üzenetére
Nem emlékszel,neked is így pörgött? Most végülis kb 2,5 óra játék után 4000 max ford, az "elég jó"
A proci hő meg 52fok max. Egyébként a linkelt videon egy a8 7650 k van, Mark-nak meg 7670 k van, bár lehet megkapta ugyanazt a hűtőt.
Végül is nem lenne ezzel a hűtővel baj, hangos de hatásos,jó, vannak hűtök ami negyed ennyi fordulaton még hidegebben tartják,de akit nem zavar annyira a zaja annak tökéletes. Nekem az az 5200 volt sok.[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz heavygrip #6534 üzenetére
Én is igy emlékszem, szal gyorsan megkerestem a dobozát az enyémnek... Még mindig megvan, és benne ez a 4 hőcsöves AVC feliratos hűtő. Neki viszont, ha jól rémlik, valami A8 megoldás van, ahhoz más tipus ment. Nem mintha ez annyira ideális lett volna, épp csak elég kategória...
De az övé is Godavari, viszont egy A8 godavari. unboxing
Egyébként, ha jól emlékszem, aztán innen kezdtek el AMDnél foglalkozni a hűtőkkel is, ezután érkeztek a mostani hűtőiknek az első verziói, amiket viszont fanok már meg akarnak venni külön is.
[ Szerkesztve ]
-
heavygrip
senior tag
válasz MasterMark #6533 üzenetére
remélem látszódik valamennyire
-
heavygrip
senior tag
Nem rézhűtőset adtak gyárilag? Nem az volt,hogy mind két godavari 125 wattos hűtőt kapott kapott?
de mióta megvan azóta ilyen "pörgős" csak ugye eddig nem volt ennyire, esetleg átállítódott a biosba valahogy a profil? Mert max fordulatra volt beállítva, silenten meg olyan mint régen,ha jól emlékszek.
-
MasterMark
titán
válasz heavygrip #6532 üzenetére
Nekem ilyen van. 3 ezer fölé szerintem egyszer sem ment. Igaz, neked ugye erősebb a procid, meg az IGP is nagyobb.
Switch Tax
-
heavygrip
senior tag
válasz MasterMark #6531 üzenetére
Holnap tudom elküldeni,mert telóról vagyok illetve nem vagyok otthon.
Neked mi volt gyárilag a hűtőd? Nem pörgött így?They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
-
heavygrip
senior tag
válasz MasterMark #6528 üzenetére
Nekem így szerepelt teszt alatt, igaz már lezajlott,de a max értékeknél ott van:
érdekesség az hogy nekem a temperatures fűl alatt a CPU az alaplapi, a mainboard meg a proci.
És köbi 10 fokkal többe mindenbe mint a tied, ez gondolom a gyári hűtőnek köszönhető,igaz?[ Szerkesztve ]
-
heavygrip
senior tag
válasz MasterMark #6527 üzenetére
Elősször is köszönöm a sok fáradtságot
A biosba nekem nincs olyan opció, hogy mikor figyelmeztessen, pedig tök ugyanez a biosom.
Egyébként nekem is hasonlóak az adatok a hwmonitoron igaz 2500 as fordulaton
Durva az a hűtő ami neked van, 600 as fordulaton így tartani a hőfokot... Meg ugye nagyon halk.
Nem soká veszek egy hasonlót én is.
Akkor az a lényeg hogy bizhatok a hw által mért adatokban, tényleg azt hittem,hogy hibás a mérő, de így látva a tied meg nyugodtam.They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
MasterMark
titán
válasz MasterMark #6527 üzenetére
Például most idle-ben egy Noctua NH-L12 csak a felső 12 centis ventivel, 375-ös fordulaton elviszi a gépet, úgy hogy mérhetetlen lesz a hőmérséklet, olyan alacsony:
Ugye nyilván a 15 fok nem valós, illetve a Package 50 fokja sem az ami nekünk kell.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz heavygrip #6520 üzenetére
Na szóvalakkor:
BIOS-ban a Silent-re itt állítod:
Figyelmeztetést itt tudsz állítani:
Mindegy mennyinél szól, a lényeg az legyen, hogy tudd mire van állítva, akkor holtbiztosan tudod, hogy azt a hőmérsékletet tuti nem érte el, ha nem szól. Egyébként szirénázni fog az alaplapra kötött hangszórón keresztül. Ehhez ugye kell rákötve lennie alaplapi hangszórónak ha az nincs, akkor nem fogod hallani.
BIOS-ban az 50-60 az normális, mert mivel már írtam itt max. feszültséggel megy minden mag.
Továbbá hőmérsékeletek:
Ha nincs terhelés alatt a gép, akkor az idle hőmérsékletet elég rosszul méri, mivel túl alacsony.
Amint terhelést kap a gép, akkor az egyik hőfoknak be kell állnia a CPU hőmérsékletére, például nálam a TMPIN2:
De amint lejön a terhelés a gépről, megint össze-vissza fogja mutatni a CPU hőmérsékletét, ha az túl alacsony:
szerk.: Ja, igen:
HWMONITOR azért jó, mert egyértelmű, hogy melyik szenzor hova tartozik. Pl.: Az alaplapon két érzékelő van, ez BIOS-ból is látszik, egy System, meg egy CPU.
HWMONITOR-ban meg lehet feleltetni, pl. nálam a TMPIN0 a System, a TMPIN2 pedig a CPU BIOS által mért hőmérséklete.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
heavygrip
senior tag
válasz nyakdam #6524 üzenetére
Azt észre vettem én is, sőt még az advanced System care is azt mutassa, de én arról azt hittem hogy hibás,hisz alaplapra is annyit ír,nem tudtam eldönteni, mert egy fokon voltak a proci val.
-
heavygrip
senior tag
válasz nyakdam #6521 üzenetére
Szia,már lent van, és ezeket írja:
alaplap: 36
cpu: 30
cpu dióda: 13
gpu dióda: 34nem gondolom hogy 30 fok a cpu, bár üresjáraton ennyi,amikor a biosba voltam és felpörgette neki akkor 57 nél ált meg, szóval nem tudom, ezeknek nem 40-50 lenne az üzemi hője?
-
heavygrip
senior tag
Pc healt ban volt, ez a silent mode bevált, 2800-3200 volt a fordulat, a hőfok meg programok alapján ugyanannyi. Bár nincs egy normális mérő,egyedűl a hwinfo,talán azzal lehet viszonyítani. A bios egyébként most 57 fokot írt. Sehol nem találtam hol lehet beállítani, hogy hány celsius foknál szóljon, nem tudom alapból mennyin van,talán 80? Ilyenkor mit csinál,sípol a lap vagy kilép ha eléri?
-
heavygrip
senior tag
válasz MasterMark #6517 üzenetére
Megpróbálom akkor ezt is, ezeket hol is lehet beállítani a bioson belül?
-
MasterMark
titán
válasz heavygrip #6516 üzenetére
A borda azért hideg, mert a venti fújja mint az állat, ezért a felületét hidegnek fogod érezni.
Szerintem ahogy már mondtam BIOS-ban a ventiprofil ilyenre van állítva. Tedd át Silent-be...
Illetve BIOS-ban állíts be csipogást mondjuk 70 fokra, akkor biztzosan tudni fogod, hogy mikor éri el azt, ha eléri egyáltalán...
Switch Tax
-
heavygrip
senior tag
na,beindúlt, végülis a proci tűje volt meghajolva egy kicsit, vagy 3 db, és amiatt nem volt benne rendesen, gondolom akkor hajolhatott meg,amikor kijött hűtőstől együtt.
Viszont még mindíg nagy fordulaton megy a venti, sőt,még jobban megy felfele, a borda jég hideg,ugyanúgy.
A pasztát egyenletesen szétkentem a procin, se nem sok,se nem kevés, nem értem mi lehet.....They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
heavygrip
senior tag
válasz MasterMark #6514 üzenetére
Igen,a proci foglalatot mondom. Azt a kis vékony rögzítőt, hiába pattintottam be,mozgott a proci
[ Szerkesztve ]
-
heavygrip
senior tag
válasz MasterMark #6512 üzenetére
Hogyne,de hiába húztam rá lötyögött, aztán meghúztam magam fele jobban és amikor bepattintottam a helyére már nem lötyögött
-
heavygrip
senior tag
Megnéztem mindent, és ugyanaz, megnézem a procit is, bár azt nem lehet eltéveszteni. Igaz amikor ugye kijött hűtővel együtt akkor a proci rögzítő nem működött, lötyögött a proci benne, aztán egy kicsit megfeszítettem és fogta megint,de lehet az lötyögősödött ki amikor visszaraktam rá a hűtőt. Tehát lehet amiatt nem indúl esetleg. Azzal meg nem tudom mit lehetne csinálni.
-
Plasticbomb
addikt
válasz heavygrip #6508 üzenetére
Ahogy MasterMark mondja, nézz át mindent, húzd szét, dugd újra be, ellenőrizd, nem feledtél ki valamit, pl cpu +4pin 12volt, addig felesleges idegeskedni, amig be nem bizonyosodik, hogy behalt valami.
Hányszor jártam már igy, új proci esetében is, meg az aktuálisan használt gép esetében is, hogy összerakás után nem indult.. Mindig valami kis apróság volt.. Legszemetebb az volt, amikor a VGA, amit frissen betettem, nem adott képet.. Kiszedtem rengetegszer, darabjaira bontottam a friss garis kártyát, tettem friss szuper pasztát rá, majd miután sokadjára beraktam, és a venti sem pörgött fel, ideges mozdulattal megpörgettem a ventit.. A következő inditásra pöccröff...
[ Szerkesztve ]
-
heavygrip
senior tag
Már letudtam szedni, sőt a pasztázás is megtörtént, vissza tettem a procira, vissza dugtam a kábeleket,viszont nem akar beindúlni a gép,benyomom a power gombot,egy kicsit bepörgeti a ventiket és annyi,mi lehet a problem?
-
Plasticbomb
addikt
válasz heavygrip #6505 üzenetére
Nem ez nem azt jelenti, hanem azt, hogy mielőtt leszednek egy CPU hűtőt, előtte szokás a profibbak között, járatni egy kicsit terhelés alatt a CPU-APU-t (pl prime95 smallfft vagy blend mód), hogy bemelegedjen a paszta, ami igy valamivel könnyebben enged, vagyis nem téped ki a foglalatból a CPU/APU-t. Viszont, ha szarul rakták fel a hűtést, és nem pasztáztak rendesen, akkor egy prime95 futtatás akár elszaladhat vele addig, amíg a hővédelem leold (régen nem igazán volt hővédelem a CPUkban, ilyenkor sültek meg...leoldás helyett). Ez az amikor pl levegősen rakják fel, vagyis nem egyenletesen van fenn a paszta a cpu/apu kupakon, hanem van egy levegős rész. S ugye a levegő nem igazán jó hővezető.
Újraolvastam: Sosem tudhatod, hogy ki rakta össze a gépet. Pl ismerek olyan bringaszerelő srácot, aki a legutolsó csavarig ellenőrzi ami kimegy a kezéből, és jártam már úgy, hogy képtelenek voltak felrakni egy láncvédőt, mert a régi rögzítője fent volt.. Magamnak meg otthon fogtam, és simán bepattintottam a régi rögzítőjébe az újat. 5 perc. És ezért volt a bringám annál a szerviznél 3 munkanapot.
[ Szerkesztve ]
-
heavygrip
senior tag
válasz apatyas #6504 üzenetére
Köszi, sikerült nagynehezen, remélem nem sérült meg, de az a helyzet hogy 2,5 éve rendeltem összerakva. Képesek voltak levegősen bepasztázni? Mert ugye én nemsokat használtam, tehát nem égethettem rá.
-
apatyas
Korrektor
válasz heavygrip #6503 üzenetére
Erre azt szokták írni, hogy melegen kell szétszedni.
Pl prime95 vagy vmi, aztán leszedni. Persze, pont ez a mód veszélyes is lehetne ha nem lenne ellene a throttling, amennyiben valóban rosszul, levegősen van felrakva.pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
heavygrip
senior tag
Mármost leszedtem a hűtőt, nagy nehezen, ugyanis jött vele a proci is.... Annyira össze vannak gyógyulva nem tudom szétszedni. Erre ötlet? Próbálom szép lassan de nem akarom megsérteni a procit
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Processzor felvásárlás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest