Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Steam Deck
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Hobby elektronika
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Od!3
tag
Szóval újrapróbálkoztam. Kicsit másképp. Reseteltem a BIOS-t majd beállítottam az ASUS Optimal mode-t és azon állítottam át azokat amiket az összefoglaló írt. Az APM-et bent hagytam meg a HCP-t és a C1E-t.
A Gflops 29.25 körüli lett, 4.1 Ghz, a max hőfok felment mondjuk 81 fokra az 5. IBT alatt. Szerintetek ez így már jobb? Illetve a HCP meg a C1E mire szolgálnak?Képek itt:
ASUS M5A99X EVO R2.0, AMD FX 6300 (1,26V 4,2 Ghz), Arctic Freezer Xtreme R2.0 borda+2x(12cm) Noiseblocker BlackSilent XLP, 16GB DDR3 HyperX Blue (1866Mhz), GIGABYTE GeForce GTX 1060 Mini ITX OC 3GB, Be Quiet! Pure Power 9 500W, 1TB Seagate HDD (7200RPM)
-
Od!3
tag
válasz MK VII #70585 üzenetére
Mi az ideális gflops az fx 6300-nál???
ASUS M5A99X EVO R2.0, AMD FX 6300 (1,26V 4,2 Ghz), Arctic Freezer Xtreme R2.0 borda+2x(12cm) Noiseblocker BlackSilent XLP, 16GB DDR3 HyperX Blue (1866Mhz), GIGABYTE GeForce GTX 1060 Mini ITX OC 3GB, Be Quiet! Pure Power 9 500W, 1TB Seagate HDD (7200RPM)
-
Habugi
addikt
válasz MK VII #70597 üzenetére
Nem meglepő, szerintem 2GB-os kártya mellé is be lehet állítani hogy normálisan fusson, a 7+GB esete a maxot jelenti.
Valószínűleg ha nagyon túllövöd beállítás ügyileg akkor sem egyből dobja hanyat magát hanem csak egy idő után.Btw a szó szerinti fordítás kb annyi, hogy a rendszernek nincs elég erőforrása ahhoz, hogy a játékot a választott/aktuális beállításokkal futtassa. Próbálja újra alacsonyabb beállításokkal.., ebbe még az is simán belefér hogy a RAM-ból futott ki.
(#70593) rantotthusi:
30mp Gúgli után van egy olyan tippem számodra, hogy ne DX12-ben futtasd, jóóó kis NV féle SzennyWörksös DX12 port.., kevesebb vRamos VGA-kkal megkotlik, DX11-ben pedig kutya baja.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
-
MK VII
veterán
válasz rantotthusi #70593 üzenetére
Frissítsd a videó kártya drivert.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Procit cserelek. Nagy valtas nem lesz, 6100rol 6300ra.
Mennyivel fogyaszthat tobbet tuningoltan, mint alapon?
Illetve van e egyaltalan jelentosege jelenleg? Stabilabb lesz jatekban az fps?Itt van ket kep.Az elso tuning nelkuli fogyasztas.
Tuningolva:
Na mar most,vagy nem ertem vagy valami felre siklott?
A8320 kevesebbett fogyaszt tuningolva?
Emiatt is kerdezem, mi a tuninggal a pontos helyzet, a6300 eseten? -
Habugi
addikt
Ne következtess hanem simán csak olvass tovább és akkor a RAM-okon túl találsz egyéb hasznos dolgokat is.
Nyilván az embernek van péntek este jobb dolga is mint a gépet operálni, az első finomhangolása ezeknek a prociknak nem 5-10 perc de nem is 1-2 óra.., pláne ha újdonságként hat.
Szóval csak türelmesen, nyugisan, nem hajt a tatár, nem muszáj ma csinálni.[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Od!3
tag
válasz Habugi #70589 üzenetére
Az összefoglalóban addig megcsináltam mindent hogy " Következik a ramok beállítása ". Ez a rész arra engeded következtetni hogy az már a ramok húzása, azokhoz meg én nem akarok nyúlni.
-
Habugi
addikt
Korai még megmondani, az Idle & terheléses fesz között is igen nagy a difi..
1.22 <--> 1.334VAz összefoglaló ajánlott része megvolt? LLC-t mire állítottad?
Egyáltalán milyen változtatásokat eszközöltél?[ Szerkesztve ]
-
Od!3
tag
válasz hundai #70586 üzenetére
Az mitől lehet?
-
ViZion
félisten
Hőfok? Mert akkor lehetne mondani, h adj még kakaót neki, ha tudod hűteni. IBT-ből az a patch kell neki.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Od!3
tag
válasz Habugi #70583 üzenetére
Na kész is van a teszt. Itt vannak a képek.
Kiváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
Alig pár postal fölötted a #70569-ban látod hogy mi kell/kellene.., pontosan ugyan úgy duplára "lapozod" és minden rajta lészen vala'.
Nyilván értelme csak akkor van ha teszt közben is folyamatosan futott már.[ Szerkesztve ]
-
Od!3
tag
válasz Habugi #70581 üzenetére
A cpu meg az alaplap rész kell???
-
Habugi
addikt
Attól függ, majd linkeld be kérlek a végén a HWInfo64-et hogy kiderüljön meddig ment el fesszel terhelés közben 1.3V-ról, mert hőmérséklet ügyileg elérted a hűtőd végét de terheléses fesz függvényében ez még lehet h elég lesz magasabb órajelhez is.
-
Od!3
tag
válasz hundai #70577 üzenetére
A 6. IBT kör megy. Eddig semmi gond. Cpu (tctl): 64 fok, CPU: 74 fok, CPU package: 64 fok.
Ez bíztatónak számít???[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Nestor16 #70572 üzenetére
Dehogyis Semmi offense, a képet csak érdekesség kép raktam fel nektek, sajátmagamnak meg az eddigiekhez összehasonlítás végett. Meg a napokban olvastam feljebb hogy valaki vagy valakik belekúsznak a 70 fokokba IBT Very High alatt játékvizzel, így hát én is ráprobáltam
Amúgy még nem tudom stabilizálni a 4.8at 7/24-re addig meg úgy vagyok vele hogy a 4.7re ráprobálok annyi speckót amit tudok ,és meglátom melyik fekszik jobban stabilitás és teljesítmény szempontjából.
Csak ezért is raktam ki amúgy, meg máshol sem igazán láttam 4,7en 93 feletti Gflops-al IBT-t -
laceb
tag
Sziasztok!
Sikerült beállítanom az alábbiakat:
FX 6300 4.3Ghz
1.212V
64C öt kör very high ibt után
Ez jó így?Mennyi a max hőmérséklet FX 6300-nál?Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!
-
Od!3
tag
válasz ViZion #70575 üzenetére
Na most 1.308 V és 4Ghz-en áll. Hőmérséklet nem változott se le se fel. A gép simán indult. Nekem igazából ez így máris megfelelne. Vajon hogy tudom hogy 100% stabil e?
-
ViZion
félisten
1,3 V @ 4 GHz, ezt teszteld és majd látod, h merre tovább.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Od!3
tag
válasz ViZion #70571 üzenetére
Mekkora fesszel probálkozzak, vagy a 4 Ghz megy fesz piszkálás nélkül?? Csak kapcsoljam ki a turbot meg rakjam át manual-ba és ratio 20-ra?
-
Nestor16
senior tag
válasz rovtiv3 #70566 üzenetére
Vagy úgy, hogy patchelni is kell. No de egyébként már van egy hűthető stabil rendszerem. Főleg ha onnan nézzük, hogy az elején másodpercek múltán le kellett állítanom a tesztet, nehogy felrobbanjon.
Ez az FX Patches program nem tetszik. Térdre rogyasztotta 1.4V-al így már csak -0.125V az offset érték, ami a CPU-Z-ben 1.44V.
Köszönöm szépen mindenkinek a helpet!
Kérdésem még, hogy a VCORE mennyi hőt bír el? Ajánlott maximum?
Most jön a Win 7 reinstall. Ahogy illik majd WIN UPDATE és szoftverek, ugye? Egy másik topikban az ellentétes sorrendet ajánlotta valaki. Alaplapi szoftverekből mit használtok, mit ajánlott feltenni?
(#70569) propetya85: Alázzuk az amatőröket, ugye?
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dávid
-
ViZion
félisten
Ahhoz a VGA-hoz 4 GHz is elég, tesztelgesd, h mi a stabil, mit tudsz még hűteni. Utána nézd meg, h játékban kell-e, gyanítom a proci malmozni fog többnyire. De 4-4,3 GHz-t gond nélkül kellene vinnie. Szvsz.
-
Habugi
addikt
válasz Pro!Petya #70569 üzenetére
Több oka is van annak hogy nem Max-al tesztelünk, az egyik és tán legfontosabb az az, hogy ilyenkor megtölti/kihasználja a teljes rendelkezésre álló RAM-ot, ami mindenkinél más lehet adott esetben, kvázi összehasonlításra alkalmatlan.
VeryHigh esetében ez mindenkinél fix 4GB.
A HWInfós értékek egyébként nekem speciel tetszenek, 4.7 mellé kicsit éhes ugyan de vállalható, főleg hogy ~40perc IBT alatt is tudod hűteni. CPUNB-t is megpöckölted..
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Mivel rég láttam már IBT-t Maxon futtatni ezért ma csináltam egyet (túl sok itt a very high)
Annyit módosítottam hogy a CPU LLC-t viszavettem Very High -ról csak High-ra , Ezért is mutat többet a max fesznél ,mint ahogy amennyin lement mert itt még visszavesz a feszből terhelés alatt.
1,452-ön ment a teszt alatt , játékvízzel hűtveNem hagytam végig menni a 10 kört mert gondoltam hogy több idő lesz de ennyire nem számoltam aztán nekem is van még dolgom.
Az a Gflops érték sem egy utolsó ehhez a frekihez
CPU LLC Ultra-n csak 92 volt.A HWinfos timer ne zavarjon meg senkit mert közbe elugrottam vásárolni XD[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
Amennyiben Turboval tudod hűteni a 4.1-et, van rá reális esély hogy meglesz a 4.2-4.4 is (Turbo OFF-al), azonos vagy minimálisan több fesszel, mivel a Turbo jellemzően agyament módon túlfeszel.
[ Szerkesztve ]
-
Od!3
tag
válasz Habugi #70565 üzenetére
Köszi a választ.
Én konkrétan már meg lennék elégedve ha egy 4.1 Ghz ( amit most turbóval van meg ) meg lenne konstans.
Megoldható vajon?ASUS M5A99X EVO R2.0, AMD FX 6300 (1,26V 4,2 Ghz), Arctic Freezer Xtreme R2.0 borda+2x(12cm) Noiseblocker BlackSilent XLP, 16GB DDR3 HyperX Blue (1866Mhz), GIGABYTE GeForce GTX 1060 Mini ITX OC 3GB, Be Quiet! Pure Power 9 500W, 1TB Seagate HDD (7200RPM)
-
rovtiv3
aktív tag
válasz Nestor16 #70558 üzenetére
Na, egyrészt az IBT-t tényleg Very High-jal teszteld. Másrészt, miután nekem FX-fix nélküli IBT-m van, így tapasztalataim szerint, éppen fele a Gflops eredmény, mint az FX-fix-es verziónál. Nálam 4.8Ghz-en az átlag 45,2Gflops, ezzel összehasonlítva a te 4.7Ghz-es, 43Gflops körüli eredményedet, még reális is lehet, ha az IBT-d FX-Fix nélküli.
Már bocsánat...
-
Habugi
addikt
"Szóval a kérdésem az lenne, hogy nagyságrendileg mennyit lehetne kihozni ebből a prociból így ezzel a setup-al?"
Ahány CPU annyi féle, nem lehet rá válaszolni.
"Nem szeretném agyonhúzni, csak egy ilyen egészséges mértékig beállítani. Tudtok nekem ebben segíteni?"
Tudunk, igen.
"Persze figyelembe kéne venni a hűtőt, hogy mit bír még hűteni. Ez a hűtő használható egyáltalán bármilyen tuninghoz?"
Hát az igazat megvallva elég sóványka, szerencsédre az OC nem feltétlen függ össze a fesz növelésével így a hőtermelés növekedésével sem.
Példának okáért egy Turbo OFF után alapfesz mellé a legtöbb CPU szokott bírni párszáz Mhz tuningot.Fent a topic tetején összefoglaló, onnan is..
------> Asus M5A lapok beállítása, FX tuning kezdőknek ITT! <------
Bármi kérdésed van érdemes az elmúlt 4-5oldalt átolvasnod előtte, mivel valószínűleg ez az a terjedelem melyenként minden, szárnypróbálgató OC-val kapcsolatos dolgok újra és újra leírunk.
Első lépések, mivel mérj, hogyan mérj és mit figyelj közben, stb...(#70556) lee56:
[ Szerkesztve ]
-
Od!3
tag
Sziasztok!
Lenne egy-két kérdésem a gépemmel kapcsolatban, de elsőnek itt a config!
Alaplap: Asus M5A99x EVO rev 2.0
CPU: AMD FX 6300
Cooler: Arctic Freezer 7 pro rev 2.0
RAM: 16 GB DDR3 HyperX Blue (1866MHz)
GPU: Sapphire Radeon R7 260x OC 2gb DDR5
HDD: Seagate 1 TB 7200 RPM
TÁP: be quiet! Pure Power 9 500W (BN263) (80+ Silver "91%")Szóval a kérdésem az lenne, hogy nagyságrendileg mennyit lehetne kihozni ebből a prociból így ezzel a setup-al? Nem szeretném agyonhúzni, csak egy ilyen egészséges mértékig beállítani. Tudtok nekem ebben segíteni? Persze figyelembe kéne venni a hűtőt, hogy mit bír még hűteni. Ez a hűtő használható egyáltalán bármilyen tuninghoz?
Válaszokat előre is köszi.
Üdv.
-
leviske
veterán
válasz Nestor16 #70548 üzenetére
Akkor én inkább megfordítanám az áramlást (hátsó venti be, front venti ki), hátha az még segít valamennyit. A chassis 1 értékkel nem kell foglalkozni, Nem PWM-es vezérlésű cuccoknál néha tud érdekes értékeket mutatni.
(#70558): Ha számít, nekem Very High beállításokon 83GFlops értéket dob 4,2GHz mellett. De a te értékeidet nem lehet összehasonlítani itt senkiével, mert High-ban tesztelsz és FX patch nélkül, de ezt már írtam.
szerk: Közben MK VII kolléga megelőzött egy tizedmásodperccel.
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
-
ViZion
félisten
Leírtuk már, az értékek útmutatók, nem szentírás... A te kockád más, ki kell tesztelni. De lehet a ram is más, arra is figyelj. A hűtésed is más, figyelj, h tudod-e hűteni... Meg úgy általában figyelj mindenre.
[ Szerkesztve ]
-
laceb
tag
4.3 ghz-re van most állítva!
Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!
-
laceb
tag
Sziasztok!
FX 6300-at szeretnék húzni.Beállítottam mindent az összefoglalóban található útmutató szerint, de a windows nem akart felállni.Azt írta hibát észlel és újraindul.Mindent a képek alapján állítottam be, tehát a CPU offset voltage-t 0.068750-re állítottam.Ezután próbálkoztam ezen állítgatni de nem indult a gépem még mindig.Most elindult úgy, hogy auto-ra állítottam a CPU offset voltage-t.
Milyen érték legyen beállítva kezdetnek?Amivel vélhetően feláll a windows.Köszi
Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!
-
rovtiv3
aktív tag
válasz Nestor16 #70548 üzenetére
Nekem szintén 9590-es + Saber kombó van, de Corsair H110-zel. Ez ugye a nagyobb, 2db 14centis ventivel szerelt hűtő, ráadásul kivezetve a ház oldalára, Akasa Viper ventikkel. Na, így éppen megfogja a 4.8Ghz, 1.45V-ot (IBT 70-72fok). Ez a hűtő ennyit tud. Gondolom a tied ennek arányában kevesebbet.
A 9590-eshez majdnem minden gyári hűtő kevés. Persze van amelyik nem, de ahogy nézem, neked éppen nem olyanod van.
Egyébként, ha stabil, jó ez így.Már bocsánat...
-
-
Newneed
tag
Sziasztok!
Proci váltás előtt álok. Egy FX6300-at akarok egy FX8300-ra cserélni. A RAM-ok viszont még "csak" 1333Mhz-ek, okozhat ez a 8300-as procinál valami gondot. Jelenleg semmi gond nincs a 6300nál.
Köszi!aloha
-
leviske
veterán
válasz nesh_019 #70543 üzenetére
Persze. Viszont egy eredmény nem eredmény. Ráadásul olyan benchmarkok eredményével nem érdemes foglalkozni, amiket nem használsz aktívan. Válaszd ki, hogy milyen programok/játékok futnak nálad rendszeresen vagy legalább alkalmi szinten és az azokban nyújtott teljesítményre koncentrálj. Minden más benchmark eredmény csak e-pénisz méregetésre jó.
(#70544) Nestor16: Szerintem 1,4V@4,7GHz elég jó. Viszont a topikban úgy rémlik, hogy very high beállításon szokás tesztelni és az FX patch-el rendelkező IBT-vel. Nem gáz, ha nem így csinálod, de így akkor nem látják reflexből, ha valami gond van (pl valamelyest a kevés fesz is látszi az IBT eredményeken). Ha ettől eltekintünk, akkor maga a 70+ fok valószínűleg annak is köszönhető, hogy a hűtő elég nehéz helyzetben van. Valószínűleg VH-on lesz ennél több is.
A ház frontján vannak ventik? Mert ha nem, akkor lehet, hogy jó volna, ha a hátsó venti inkább befele fújná a hűvöset a borda alá. Elvégre a VGA is a házba ereszti a levegőt, nem tolja ki, így gondolom a ház mögött nincs annyira forróság.
-
Habugi
addikt
válasz Nestor16 #70544 üzenetére
Nem mondod hogy az X-edik postra elérkeztünk a HWInfós értékközléshez is?!
Kemény mint a Tarzan lián edzett tenyere..!Orrmány milyen szépen belőtte azt az 1.55V-ot, itt bizony pont annyi lehetett a levonás előtt.
Megjegyzem van egy 1.4V @4700 IBT stabil kockád, azért az marhára nem rossz!
Márcsak hűteni kéne tudni..[ Szerkesztve ]
-
nesh_019
senior tag
válasz leviske #70527 üzenetére
Csak egy kérdés volt mert ott benchmarkban több pontot ért el és nekem érdekes volt.
Amugy nem menekülök, megvagyok elégedve az FX8350-el csak azért néha körbeszaglászom hogy mire lenne értemes cserélni, egyenlőre megvárom a Ryzent és a Vega-t.
Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
leviske
veterán
válasz ViZion #70538 üzenetére
Pont ez az. 1,5V mellett 70 fok remek.
...Volna, de úgy látom, akkor kevesebbről van szó.
(#70539) Nestor16: Így -0,16V-al mennyit mutat a bios a CPU voltage mellett? Fontos lenne annak megállapításához, hogy sok-e a 70fok IBT terhelés közben.
(#70540) ViZion: Mármint 0,05V nem sok. Nem?
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Nestor16 #70539 üzenetére
Az sem jó. Gyári érték sem lehet több, mint 1,55 V, ha ebből levonsz 1,5 V-t, akkor a 0,5 V nem sok... Valamit elnéztél.
bebe159: az lehet, de minden procinál más az alap, szal. inkább a feszt írta volna
Nah, így OK, de terhelve mennyi a fesz CPU-Z szerint?
[ Szerkesztve ]
-
Nestor16
senior tag
válasz ViZion #70538 üzenetére
Ott a minusz előtte gyári érték mínusz 1.5V és stabil. Jelenleg 1.4V körül tesztelem. Sajna ennél kevesebbel nem fogja beérni.Valóban, hülyeségeket írtam, rossz helyre tettem a pontot.
Szóval. A gyári értékből offset módban -0.162500-t állítottam be, eddig ezt bírja.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dávid
-
ViZion
félisten
válasz leviske #70537 üzenetére
1,5 V @ 4,7 GHz-hez sztem sok a fesz. Megy az lejjebb, állítgatni kell.
-
Nestor16
senior tag
válasz Nestor16 #70534 üzenetére
9590 + h100i - pedig mindenhol ajánlják.
Legalábbis azt olvasom, hogy 50-60 körül tartja terhelés alatt. Akitől vettük ő is 50 fokot mond a régi lappal.Egyébként -1.5V mellett lefutott a teszt. 70 fok alatt maradt gyári órajelen és az ajánlott beállításokkal. Egész jól alulfeszelhető szerintem. Meglátom mennyi a vége. Ezen kívül mihez lehet még hozzányúlni? Alulfeszelést elősegítve.
Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz leviske #70533 üzenetére
Értem.
Megfordítottam a ventiket. Érezhetően jobb a hatásfoka és csendesebb. Teszteltem, még mindig csak 6 mag 4 Ghz. (Most veszem lejjebb a feszt az alap beállítások mellett. )
Hát oldala nélkül 55 fokig ment fel. Oldallal 60 fölé ment kicsivel. Hát még így sem tökéletes, de játék közben úgyse kap ennyi terhelést.
Update: ugyanez az órajel és az ajánlott beállítások mellett 70 fokot könnyen elérte... Hogy lesz ebből egészséges fesz 8 mag mellett.Legalább külsőre gamer. Aztán kiderül mit tud, ha nekiesek, mint kakas a kotlónak.
Köszönöm az eddigieket is.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dávid
-
leviske
veterán
válasz Nestor16 #70531 üzenetére
Hőmérséklet problémákat ez nem hiszem, hogy okozna, de stabilitási gondok egyértelműen fakadhatnak ebből. Pláne, ha ez a rendszer nem csak az FX-et látta, hanem már a korábbi konfigot is.
Pl. mikor én bevágtam a Deneb után az FX-et a rendszer alá (gondolván, hogy kipróbálom, mennyit lépett előre játékokban), BF-ben diavetítés volt a jutalmam.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz ViZion #70528 üzenetére
Mondjuk lehet hiba is, nálam a hwmonitor rendszertelen időközönként képes mínusz fokokat is mérni a cpu hőmérsékletére. De ehhez kell legalább egy óra hogy fusson. Néha pillanatokra megbolondul. Nálam eddig ilyet amúgy csak a saber lap produkált, de a gyári progi is ijesztget nem keveset piros üzenetekkel. Pl.: 5v --->0,03v!!! és hasonló dolgok.
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Leon77
őstag
válasz ViZion #70528 üzenetére
thx. Nemrég vettem bele ventit és az majdnem 4k volt. Nem cserélem, ha nem muszáj.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
ViZion
félisten
válasz Leon77 #70526 üzenetére
Nem kell elhinni, amit SW-vel mér... Nekem is marhaságot ít pl. 3,3 V-re és 5-re is. Tápteszter, azzal lehet mérni. De a szabványt is nézd meg, azon belül van még sztem. Másrészt ezek a mai tápáramkörök jól bírják ezt, pl. van paneltáp ami 12-24 V közötti bemenetet kaphat. Tápos topikban a szakik megmondják mi legyen.
-
leviske
veterán
válasz nesh_019 #70517 üzenetére
A R9 380 mellett nem biztos, hogy észrevennéd a különbséget, ha váltanál i5-re. Persze játékfüggő a dolog.
Én mindenesetre a helyedben már megvárnám, hogy mit dob az AMD a Ryzen-nel és mit reagál rá az Intel. Annyira azért nem rossz az a FX, hogy menekülni kelljen róla.
-
Leon77
őstag
válasz Jakuskacsa #70525 üzenetére
De nálam terhelve 11,5.
Csak egy észrevétel, eddig nem nagyon volt táphibára utaló jel, pontosabban volt, amikor a szivattyút(vízhűtés) leválasztom (egy gomb segítségével) a dc-dc step down áramkörről és direkt megkapja a 12 voltot a tápról (ezt csak benchmark-hoz használom) akkor esetenként a win betonba áll, sőt, néha csak a kikapcsolás gombra reagál, még resetre sem. de csak ebben az esetben.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Leon77 #70524 üzenetére
Nálam is elég bőre hagyja a 12v -ot a Hwmonitor szerint. Nálam terhelésre egyből leugrik 11,8 ra. Mondjuk e alá nem megy. Ha meg nincs nagyon nyúzva akkor 11,9-12,05. Én nem vettem észre amúgy semmi negatívumot, hogy lenne emiatt. Egy időben engem is zavart de más fórumokon (külföldieken is) azt írják, hogy 11,6 és 12,3 között igazából nem gáz a dolog.
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Leon77
őstag
válasz Habugi #70459 üzenetére
Szia, köszi szépen
Ha megnézed a képen [link]
Nincsen meg a 12 volt, de nem is picit és nálam soha nincsen meg. Megnéztem mások képeit, (a tiédet is) és mindenkinél megvan.
Szerinted ez tudja érdemben befolyásolni a teljesítményt? (egy ideje gondolkodom tápcserén, egy chieftech tápom van: ilyen )
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
az i5 erősebb, ennyi. Azt is lehet tuningolni, ott sem olcsó a jó deszka. Ha új gép, akkor má' Intel. Ha használt játszik, akkor FX olcsóbb, az biztos, még használt vs. használt esetén is.
-
Habugi
addikt
válasz Balathruin #70519 üzenetére
Sanszosan egyszer talán de az tuti hogy nem itt..
(#70517) nesh_019:
A VS témát elkerülendő, az alábbi topicokat javaslom:
Azonnali processzoros kérdések órája
AMD vs Intel processzorok topicja
Zinternet által is rongyosra beszélt/boncolt téma, választás szintjén ha kérhetlek ne hozd be az FX szakmai On-ba.., azon egyszerű oknál fogva hogy shemmi keresnivalója nincs itt.
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
Diplomatikusan megfogalmazva való igaz az FX-ben több a potenciális erő, cserébe többet is fogyaszt (és talán macerásabb valamivel hűtés, tuning, stb szempontból), és erősen szoftver függő hogy mennyit bírnak kihozni belőle.. (8 szálra jól optimalizált játék engine-el hajtott játékokat, sajna egy kezemen meg tudom számolni) Az új Doommal pl. volt márciusban egy videó, alapórajelen az FX nyert egy drágább i5 ellen, szóval van rá bizonyíték is.
No Comment
-
Jakuskacsa
senior tag
Kb minden 20. hozzászólás erről szól, ha vissza olvasol. Egy szálon Intel, több szálon kiegyenlítettebb a verseny. Függ játéktól, alkalmazástól, meg attól is, rendesen be van e lőve a kocka. Senki de senki nem használ fx-et gyári Mhz-n. De szerintem Intelt is kevesen, max akik nonK-sak. Hosszú ódákat lehetne erről írni, de annyira összetett a kérdés, hogy most ebbe nem szeretnék belemenni.
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok a véleményeteket szeretném kérni:
Ezek közül melyik az erősebb? 8350 több pontot ért el.
Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
Nestor16
senior tag
válasz leviske #70512 üzenetére
Köszi akkor hadd szívjon. Esetleg még beapplikálok egy ventit a hűtő alá is fújóként.
Egyébként a képről pont feltűnt még egy izgalmas dolog, ami nálam is adott. Azt az USB 3.0-s előlapi kivezetést tényleg úgy kell hátravezetni és bedugni az alaplap hátuljába?
Üdv, Dávid
-
leviske
veterán
válasz pipo112 #70513 üzenetére
Ez esetben én is azt javaslom, hogy akkor inkább fordítsd meg a ventiket és szívjanak. Nem fogja így sem elnyelni azt a hőt, amit eltudna, de valószínűleg észrevehetően csökkenni fog a hőmérséklet terhelés alatt.
szerk: Mármint Nestor16 fordítsa meg. Bezavart az avatar.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
válasz Nestor16 #70508 üzenetére
Igen, az alap H110i ventik hangosak , de cserébe specifikáció szintjén vagy 2x nagyobb nyomással préselik át a levegőt a bordán, mint egy Akasa Viper. Nem önmagával azzal van baj, hogy befele megy a házba, hanem, hogy visszafűti a bordát a levegő.
Úgy látom, hogy magán a házon van egy vizes blokk kivezetés felül. Én a helyedben ennek a használatával élnék és kiraknám a bordát a házon kívülre. Akár mehet ugyanúgy a ház tetejére, csak alul legyenek a ventik, amik keresztülfújnak rajta.
Mindenesetre akkor így már értem miért ódzkodtál attól, hogy a ventik alulra menjenek.
-
Nestor16
senior tag
válasz leviske #70507 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Tegnap már szívtam eleget. Nem akart betérni a hűtő és másképp nem lehet betenni. Én is tudom, hogy így befelé megy a meleg és inkább ki kéne fújnia, de másképp nem rakható fel. Egyszerűen csak az zavar, hogy ami már egyszer működött azzal ne kelljen már szenvedni, nem erre fizettem be.
Arra már kezdek rájönni, hogy a venti most működik jól és a gyárilag hangos, előtte nem volt vezérelve és alapon ment mindig. Bekapcsolás meg mindig is fel akart szállni.
Még a hőmérséklet a kérdés.[ Szerkesztve ]
Üdv, Dávid
-
leviske
veterán
válasz Nestor16 #70505 üzenetére
Az előző laphoz képest a Saber már meglöki azt a feszt a procinak, amit beállítottál. Ez értelemszerűen magasabb hőmérsékleteket eredményez. És mivel a bordára folyamatosan vissza száll az átfújt, már meleg levegő, komolyabb terhelés esetén szerencsétlen gyakorlatilag majdnem passzívban tolja (sőt, passzívban legalább a meleg elszállhatna és nem kapna ellenáramot). Értem, hogy valamiért nem akarsz hozzányúlni, de akkor ne írd ide, hogy már unod.
Emellett ViZion összefoglalója remek, de akkor sem spórolhatod meg magadnak, hogy a saját rendszered esetében megkeresd az ideális beállításokat. A Saber után kezeld teljesen újként a rendszert és vágj neki újra nulláról, előítéletek nélkül. Elképzelhető, hogy jóval alacsonyabb feszültségek mellett is megfogja már ugrani az IBT tesztet, ami alacsonyabb hőmérsékletekben nyilvánulna meg. De én előbb akkor is a hűtést hoznám rendbe, mert az abban a formában egy Saber-el hajtott FX9-et nem fog lehűteni.
-
Habugi
addikt
válasz Nestor16 #70505 üzenetére
Az ASUS AM3+ lapoknak a legkifinomultabb a ventivezérlése, BIOS-ba zubbanj be vagy tölts le hozzá valamit és finomhangold. Lecserélheted a ventit is, szedhetsz le 3rd party programot is, pl SpeedFant, elég sok lehetőséged van mielőtt elkezdenél modulokat letiltogatni és hasonló barbárságok..
Nem világos egyébként h a pumpa hangos-e vagy a venti, biztos van a hűtésednek topicja, ott érdemesebb lenne érdeklődni szerintem.
-
Nestor16
senior tag
válasz leviske #70504 üzenetére
Leszedtem, teljesen el van terítve a paszta rajta, talán egy kicsit sok is, szedtem le belőle. Más sata csatiba dugtam, más USB aljzatba de ugyanaz. Idegesítően zajos. A pumpa pinjét csak a CPU_FAN-ba dughatom.
De, nálam van ez a megoldás, jól emlékszel. Ettől függetlenül nem ez a baja. A régi lappal nem csinált ilyet.
Még kipróbáltam a default BIOS beállításokat. Vagy a letiltott 2 mag & 4 Ghz-t bírja csak el csendesebben???Update: 6 mag 4 Ghz-n is csinálja, de kulturáltabban. IBT alatt 55°C-ig megy. 2000 felett forognak a ventik kicsivel és ez már (így is) hangos. Lehet nem oda való a venti? Direkt át lettek cserélve. Felkúszott 60-ig...
Egyébként 27Gflops... szintén röhej. Két maggal értem el 22-t... Legalábbis a számokból ítélve ez gyenge.
Képeket mellékeljek?
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dávid
-
Habugi
addikt
válasz Nestor16 #70502 üzenetére
Sajnos rossz embertől kérded, sík hülye vagyok játékvíz témakörben, részben azért mert véleményem szerint víznek helye nincs egy számítógépházban, becsípődés.
Egyébként ahhoz hogy "megnézd mit bír" nem lehet elég nagy hűtőket rárakni ezekre, az én egykori kockámról sem derült ki soha, mindig van egy órajel/fesz páros ahol elfogy adott embernél a hűtés.
Sztem ne cseréld 6osra, találd meg mi az a pont/fesz amit még tudsz hűteni a játékvízzel és csoki, kutyát nem érdekli mennyire hűthető IBT alatt, tesztnek jó hogy stabil-e de semmi másra, mivel napi felhasználásban munka/játék nem reprodukálható terhelés & hőtermelés...játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Nestor16
senior tag
válasz Habugi #70501 üzenetére
Kezdem unni az egészet, hogy ennyit kell szarakodni... Megvan a lap, de még a hűtés is kevés... meglesz a hűtő akkor más lesz kevés... tényleg kisebbre váltok ha ez így megy tovább. 6 mag is elég lenne főleg a jelenlegi videokártyához. Egyébként is csak annyira akartam tuningolni, hogy megnézzem mit bír, majd visszavenni egészséges értékekre.
De ez a hűtő kikészít, az előző lappal miért nem csinálta ezt?
Ráadásul jött egy kékhalál is...Üdv, Dávid
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- PlayStation 5
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- Processzor felvásárlás
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest