Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
csongi
veterán
válasz jokeph #74968 üzenetére
Homerom nincs .
CoreTemp szerint.
Es BurnInTest es intelburn alatt is ennyi.
De mint mondtam nem megy 4.2-on, csak 3.6
Es 1.2V.
Ezt pedig egy Mugen2 hutovel hutom le.
Semmi burkolat nics a gepen.
Kb minden 95w procimat igy hutott le, terheles alatt se volt meg az 50fok egyikkel sem. -
csongi
veterán
válasz jokeph #74966 üzenetére
Igen ez az.
Azt nem tudtam, hogy 7* ig vissza veszi a szorzót.
Beállítom, turbo core nélkül 4-4,1Ghz órajel környékére. Ehhez ha jól emlékszem elegendő a C&Q energia gazdálkodás, a többi nem szükséges.
De átolvasom a loguth írást, fel elevenítem az infókat, már nagyon régen bíbelődtem vele.
A leg kellemetlenebb játékban, le esik az FPS 50%-ot.
Igen csak droppol.
A hőmérsékletek rendben vannak, 1,2V környékén Turbocore szabályzással 30 fok.[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Van egy FX8300 procim.
Hozzá egy GIGA DS3P alaplap.
Hogyan kellene beállítanom, hogy a Turbo Core mennyen 4,2Ghz-en.
3,6Ghz fölé nem megy és csak 1,17V feszűltség jut a procinak.
Lap vagy CPU lehet a bajos?
Teszteltem Burn Testettel és CPU-Z vel is.
3,6 és itt a vége, néha be esik az órajel 2,9Ghz-re is, miközben az alapérték 3,3Ghz.
Létezhet, hogy a CPU órajel generátora nem jó?
Sőt le esik 1,4Ghz-re is[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Kb mennyi lehet az alulfeszelés mértéke? Gyári beállítások mellett.
Most -0,1V A CPU ennék Kevesebbel már fagyott.
Nb feszt is vissza lehet venni?
Ramok 1,5V azt nem szeretném. -
csongi
veterán
Sziasztok!
Betettem a lapba a procit.
Fx 8300
lap Asrock 870 extrem 3 r2.0
A support listaba nincs benne ez a CPU, de a 8100, 8120, 8150, 8320, 8350 benne van.
A lap felismerte a cpu-t.
Nem akarja az orajelet emelni. 1400Mhz es onnan sehova tovabb. Ez alaplap vahy windos10 szorakozik velem? -
csongi
veterán
-
csongi
veterán
-
csongi
veterán
Sziasztok!
FX 8300-at mennyire sikerült alulfeszelni, gyári órajel beállítások mellett? -
csongi
veterán
Az esetleges módosításokat Steping számmal jelölik. Hogy mi a módosulás azt nem tudom.
Lehet a gyártási eljárásba módosítás, vagy a szilícium lapra utal. Olyan infók vannak mögötte amiket a User orrára nem kötnek
Lehet egyenlőre csak nullás van, vagyis mind ezzel a jelöléssel jön ki, lehet később valamit finomítanak rajta és lesz pl1.
K10 korszakba jó pár napvilágot látott, és ez alapján lehetett sejteni milyen potenciál lehet benne. Jellemzően a magasabb számúak tuning barátabbak voltak. -
-
csongi
veterán
válasz Jakuskacsa #70757 üzenetére
A CPU fesz biosba vanbbeallitva 1.34 re.
A HT emelest nem szereti nagyon a lapom.
1.2V on a2.4 nek nyafog kicsit.
energia gazdalkodas kiegyensulyozott
Lcc? nem tudom ez mi.
Amugy joval jobb a lapja.
Most probalkozom kisebb cpu fesszel,
A VRM kapott hutest, azert sokat szamitIgn, 1.38 kornyekere felugrik, de csak akkor ha magok eltero orejelen uzemelnek. Program valtasok alkalmazasok lezarasa vagy futtatas kezdetekor
A teszt alatt most 1.32 voltal vegig ment stabilan tartotta azt.
1.4V alatt vegulis bent maradok a 95W tdp-n.
A lenyeg meg van. Game alatt sem zabal 300w korul tobbet.
War thunder.
Es idle allapotba is 100w alatt maradok kb.
Jateknal meg sokkal simabb lett, fps dropp minimalis, azt meg betudom a jatek motorjaba.
A sima hatteret egbolt, gyorsan valtja a terep reszletesseg, szoval az ugralas ertheto, de a tulzott be eses megszunt, laggolas kikuszobolve.
CPU game alatt most 40 fok. nyaron legyen 50, meg az is teljesen jo szerintem.od!3
Szerintem meg jo. Minel kisebb fesszel a legnagyobb orajelet elerni.
Az volna legjobb ha 1.25 on menne 4.5Ghz-et
A lapod sokkal jobb az enyemnel.
Nezd meg 1.25 el meddig megy el. Aztan vegyel vissza belole az utolso stabil orajelre, adj egy pici feszt neki, es ott stabil lesz.
Nekem ez a 4-4.1Ghz elegndo, jelenleg nem kell tobb, a tobbi mar pocskolas nalam, a jatekkal nem kamatoznek tobbet. A tobbi programnal meg az a par masodperc nem oszt nem szoroz[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
Holnap ramerek . Koszonom. !
VRM hutessel 4Ghz, 1.35V es jatek kozben is stabil volt.
Aze az fps szepen megugrott, es a minimal is megnott! -
csongi
veterán
A ventit rafabrikaltam. Kozvetlen egy 6cm-es, azt meg az alaplaprol leszabalyoztam.
Most fut a program 5 perce, 40dok felett a cpu nem jart 1,35V
A chipsett kb 30fok korul mocorog.
Az alap 2.54 fut, de 28Gfl-nel nagyobb erteket nem tudtam kihozni.
Mit kellene allitani? -
csongi
veterán
válasz Jakuskacsa #70731 üzenetére
-
csongi
veterán
Nálam is a la lesz egy szúk keresztmetszet.A 4+1-el el fogok játszani egy darabig mire megtalálom a legjobbat. Az Asrock 970 Extrem4 hiába írja 140W támogatást....
Tegnap vissza raktam alapra mindent, holnap lesz talán egy pár nyugodt órám és tudok tesztelni is.
Egyenlőre a 1,35V is kevés a 4Ghz-hez.
Ha csak simán kikapcsolom a Turbo core-t és a CE energia gazdálkodást, akkor tulajdonképen úgy fog működni mint egy K10,5? -
csongi
veterán
Elso gyors teszt.
4GHz 1.32V
Jatekban megjelent az fps novekedes, stabilabb lett az egesz.
Ibt meres alapjan, sajnos csak 27.8 Gfl lett.
Ezen lehet meg tornazni finomitani.
CPU 20*200
MB 2000Mhz
Ram 1866.
Itt minden idozites meg alapon van.
10perc IBT 39Celzius.Gondolom most johet az MB orajel emelese, es a ramok idozitesenek a csokkentese, vagy fixalasa auto modrol?
-
csongi
veterán
válasz Jakuskacsa #70690 üzenetére
Izzik, izzik.
Volt Abunak egy irasa errol. Izzik meg porog, fogyaszt, csak eppen nincs mit szamoljon.
Foleg C3 eseteben, de ide sorolhato a cod szeria is.
Optimalizatlanok szerintem meg mindig. Hiszen C3 doom vagy cod esetben sem letezik eget vero fizika.
BF eseteben mas a helyzet. .
A tobinel mit szamol a cpu? Meg mindig ocsmany modon van optimalizalva, cpu-gpu memorai eloztasok.
Elsodleges a konzol, aztan portolnak valahogy es ahigy sikerul.
Emiatt kell alajuk tulmeretezett vas. Iletve elonybe reszesitve az intel-t. Peesze minderee megvan a magyarazat .
Talan most a dx 12 vel vegre jobb lehet a helyzet, es valoban a VGA kap olyan szerepet ami neki jar.
Es a kompromisszum majdcsak ott lesz, kisebb CPU-val fizikaval lehet jatszani, de nem megy a latvany rovasara, vagy forditva.
De lehet rosszul gondolom -
csongi
veterán
válasz Jakuskacsa #70687 üzenetére
Egyikkel sem jatszom
Ha megis 1080pnel feljebb nem tudok menni.
20%+ teljesitmeny +30-40% felarert nekem nem er meg. Mikor ez keves lesz,akkor mar ddr4 re valtok.
Most csak, az unslom, es kivancsisag, es egy kis szabadido miatt cserrlek -
csongi
veterán
válasz Askformore #70685 üzenetére
De miben, milyen programoknal?
-
csongi
veterán
válasz Jakuskacsa #70679 üzenetére
Koszi!
Enyit koltok ra plusz2 k
A 125W cpukat nem szeretnem alulfeszelni, akkor kb ott vagyok mint ezzel.
A Cpu tesztek alapjan A 81xx gyengebb, A 83xx alap ertekhez meg kozepes tuninggal felerek.
A huto birja, boven boven. A lap korlatoz, de cderelni nem akarom. Ezzel mar eldocogok a ryzenig. Ha kiadnanak egy Fx seriat esetleg alacsonyabb csikszelesseggel akkor meg ki huzhatom tovabb is.
Inkabb az ellentmondas zavar. Tuningal kevesebbet fogyaszt? -
csongi
veterán
#70592 Erre valaki?
Vagy kerdezzek Gfl kapcsolatosat? -
csongi
veterán
Sziasztok!
Procit cserelek. Nagy valtas nem lesz, 6100rol 6300ra.
Mennyivel fogyaszthat tobbet tuningoltan, mint alapon?
Illetve van e egyaltalan jelentosege jelenleg? Stabilabb lesz jatekban az fps?Itt van ket kep.Az elso tuning nelkuli fogyasztas.
Tuningolva:
Na mar most,vagy nem ertem vagy valami felre siklott?
A8320 kevesebbett fogyaszt tuningolva?
Emiatt is kerdezem, mi a tuninggal a pontos helyzet, a6300 eseten? -
csongi
veterán
Ennyit hozzá tennék a fogyasztáshoz.
Az adatlapomon lévő config, az alábbit fogyasztja.
Netezés zene hallgatás mellett, 75-115W-ig, web oldaltól függően skálázódik a fogyasztás, de teljes betöltés után vissza megy szépen 75-80W-ra.
Crysis 3: 265W
Ugyan ezek az értékek, azt Athlon 2 X4 620-al.
90-100W a teljes terheletlen állapot.
Játék alatt felment 200-230W-ig is.(Nem Crysis3 alatt)
Mind két proci alapfeszen üzemel.[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
-
csongi
veterán
En is , csak kivancsi voltam milyen verpistinek jo lesz
Mas: A problema nem szunt meg. Ujra belemasztam a uefi be. A ramokat alapbol 1333 nak latja, de az1600idozitesekkel. Ezt most ugy hagytam. Szorzo 18 fesz 1;35V .
A cpu beallitasoknal a cpu thermal throttle 25% volt. Kikapcsoltam. Lehet ez csinalta a cirkuszt, mert 41 cpu homersekletnel mar elkezdett belassulni a gep, majd miutan visszabb hult megint ment tuvabb.
Most itt megy a prime fel orat ennyi ido alatt mar jele volt a bahalasnak. A ramot kissebb orajelen hagyjam kisebb idozitessel vagy tegyem vissza 1600ra? Fx nel melyik a jobb? -
csongi
veterán
Állandóan fagyok,Legalábbis Crysis 3 alatt. Az alaplapon 1,375V feszültséget állítottam, de Aida 64 teszt alatt 3300Mh órajelen 1,312 V CPU-Z szerint.
Defult állapotb a lap 1,3V-ot ad a procinak. Létezhet az hogy ez kevés? Mi az átlagos fesz amit ezeken lehet adni?[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
Feltettem a Asrock tningolós programját, az kavarta meg az energia felhasználást a win alatt, akis rohadékja, pedig uninstaláláltam.
Most megy ahogy kell.
1,296V 4Ghz, Ram 1333 2 pec és aida leált.
Biosban 1,35V adtam neki.
Ennek a CPU nak a max a 1,42 ugye? -
csongi
veterán
Most vissza tettem alapra mindent. Valahol elvesztettem a fonalat.
16,5 nél kisebb szorzóra nem veszi vissza. Így 3300 és onnan ugrál feljebb.
Ejj de nem értem
Most akkor ennél a rendszernél nem lehet ugyan azt elérni mint az AM3 ál?
Alapon 900Mhz 0,8V? -
csongi
veterán
válasz FeRRaR1 #20013 üzenetére
Most 4Ghz-en megy a cpu, 200*20. Win kezelője 3magot leállít , és a maradék márom is csak éppen hogy terhelődik alapon. A feszültség vissza esik, 0,8V-ra, a CPU-z szerint, de a 4Ghz ből nem veszi vissza az órajelet.
Biosban csak a TC lett kikapcsolva.Megpróbálom a normál módon "Fsb-vel emelni az óra jelet.!
-
csongi
veterán
És mivel érdemes tesztelni?
-
csongi
veterán
Alul feszelésnél , ugyan úgy működik az energia gazdálkodás? Vagyis mondjuk kisebb fesszel emelek órajelet szorzóval, akkor ugyan úgy módosul az órajel és a fesz? Vagy itt is "fsb"-vel érdemes emelni az órajelet?
A Nb órajelet meddig érdemes emelni? -
csongi
veterán
válasz Malibutomi #19984 üzenetére
Igen,
Most vettem a 6100-at nekem elég lesz ez is egy darabig, remélem
Az Athlon 2 X4 620 3 évet szolgált -
csongi
veterán
válasz kw3v865 #19981 üzenetére
A 6300 kevesebbet eszik picivel minta 6100 és magasabb órajelen üzemel, pár száz Mhz-el. De ezért többet is fizetsz kb 6- 7Ezer forinttal. A tuning potenciál jobb bennük. Alap állapotban kb egyformán fogyaszthat, de a 4-es még kevesebb is. Terhelve többet kajálnak, Az X3 asszem 65W TDP besorolásba tartozik
-
csongi
veterán
válasz BomiBoogie #19975 üzenetére
Igan van valami ilyesmi, az most defulton, de a win így is minden blok felét parkoló állásba tette. Ha bekapcsolom és a 4 magot állítom be akkor terheletlen állapotba 2 mag lesz aktív csak? Kimérem fogy mérővel
Ha pedig kell a kraft akkor a többi 2 blokkot is indítja? -
csongi
veterán
válasz BomiBoogie #19973 üzenetére
Nagyon jó! Hívom Paksot
-
csongi
veterán
Honnan tudom meg hogy a használaton kívüli blokk-blokkok leálltak, és nem zabálnak áramot?
-
csongi
veterán
Csatlakozom én is az FX tulajok táborához, egy 6100-as modellel. Este bevetésre kerül, és később nekiállok egy kis tuningnak is A kérdéseimmel később bombázok
Megmondták hogy izzadni fognak a vasak alatta.
Szerintem próbálj állítani a grafikán, és valami köztes beállítást találni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Processzor felvásárlás
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest