Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz Askformore #68997 üzenetére
Ezt biztos nekem akartad írni? Nekem amugy 1,345-350V -on szaladgál (ami szerintem még igy is kész csoda azt hittem 1,4 alatt már el sem megy) 4,560Mhz-en persze mikor csak terhelve van,és ez 24/7es.
Biztos h van eltérés köztük de az enyém az 8370es, a forumtárs aiknek válaszoltam neki van 8350-se -
St0keR
tag
8350 ed van ?
Alaplap:ASUS M5A97 EVO R2.0 Processzor:FX 8350+Cooler Master Hyper 212 EVO Memória:Kingston HyperX 2x4Gb SSD: Samsung 840EVO 120Gb Vinyó:WD Blue 1TB Táp:Cooler Master GX 550W Gépház: Cooler Master k380 Monitor:BenQ GW2255+GW2265 Headset:Genius Cavimanus 7.1
-
-
Leon77
őstag
válasz St0keR #68994 üzenetére
vrm fölé tegyél egy 8-as ventit és öröm és boldogság... sajnos megreked ott a meleg, le kell fújni. Nálam venti nélkül érinthetetlenül meleg volt (mielőtt vizezve lett) a vrm aztán fölé tettem egy ventit és kézzel max. langyosnak mondtam volna és azonnal abba hagyta a trottlingot.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Pro!Petya
addikt
válasz St0keR #68994 üzenetére
Advanced LLC-ben még nem tudok segíteni mert ebbe a lapban (ugyanaz mint e tiéd csak minusz 2 vrm +a bios is más, ergo nem EVO) még a régi van, abba majd a jövöhéten talán az új lappal.....
addig is jó lenne egy screenshot amin rajta van a prime + HWmonitor hogy jobban lássuk a dolgokat.
Jah és ugy kéne a kép mikor small ffs- közbe esik le + mellette a HW -
St0keR
tag
válasz Pro!Petya #68993 üzenetére
az llc az csak high on van meg 1,39fest adtam neki 4,5ghz en
Alaplap:ASUS M5A97 EVO R2.0 Processzor:FX 8350+Cooler Master Hyper 212 EVO Memória:Kingston HyperX 2x4Gb SSD: Samsung 840EVO 120Gb Vinyó:WD Blue 1TB Táp:Cooler Master GX 550W Gépház: Cooler Master k380 Monitor:BenQ GW2255+GW2265 Headset:Genius Cavimanus 7.1
-
Pro!Petya
addikt
válasz St0keR #68991 üzenetére
Ugye nem arra gondolsz mikor teszten belül feladatot vált? Mert ha igen akkor az normális ,abban az esetben amint befejezte ez egyik mérést és vált a következőre,akkor visszaeshet de ahogy ujra neki lát a számolásnak akkor vissza is kell h menjen a frek. Ha nem ez akkor vrm
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz St0keR #68989 üzenetére
vrm ennyit bír. Visszavesz, mert nem tudja az adatt teljesítményt leadni. Az is lehet hogy túlmelegszik, rakjál oda egy ventit, vagy legalábbis ne hagyd hogy megragadjon ott a levegő, lehet segít a problémán.
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
St0keR
tag
válasz Pro!Petya #68990 üzenetére
prime 95 és annak is a small FFT
[ Szerkesztve ]
-
St0keR
tag
Helló, azt akarom kérdezni strees test közbe 4,5ghz röl ledobta 1,4ghz re és ott is maradt ez miért van ?
-
Pro!Petya
addikt
Sajna ugy van ahogy mondják a többiek , azt a lapot azonnal vidd vissza és egy 8+2 vrm-es alatt ne is nagyon gondolkozz pl Sabertooth, vagy rog crosshair... Nekem is abbol a szériából az M5a97 rev2 van ,és csak a szop@s van vele a vrm miatt és én csak egy 8370est hajtok benne /nekem is cserélnem kellet a lapot az OC miatt szval jövöhéten meg is jön Saberem /
Hűtésre meg lehet nem mondtak a boltban akkor a egetverő b@romságot ,De akkor már legalább egy 240es radiátorost nézz mellé!! Ha nagy házad van és jó a hűtés benne akkor "talán" elég lehet egy 120as víz , de abbol se mindegy melyik mert van egy pár fajta .... -
Pro!Petya
addikt
válasz rovtiv3 #68986 üzenetére
Pont ezért kérdeztem rá itt mert nekem se hihetö , de már az 5GHz 24/7 Club oldalán is magyarázzák a gyereknek h valami nem okés nála ... Meg állítolag az IBT-t is avx nélkül csinálta ahogy írják.
Apropo egy kérdés az adminokhoz, Lehetne csinálni esetleg egy olyan vagy hasonló táblázatot az összefoglalóba Mint az alábbi linken a "Members list" 5GHz 24/7
[ Szerkesztve ]
-
rovtiv3
aktív tag
válasz Pro!Petya #68953 üzenetére
Jaj már!
1,368- 1,380V-on 4,8GHz? Ez azért erősen véleményes. Már csak azért is, mert a mellékelt IBT értékei sorra 19.xx-et mutatnak.
Valószínűleg a VRM túlmelegszik vagy az APM be van kapcsolva, ezért terheléskor a lap visszaveszi a feszt és az órajelet, az ember meg nem veszi észre. (Nem egy ilyen esetet láttam itt a fórumon az elmúlt másfél év alatt.)Már bocsánat...
-
Plasticbomb
addikt
Nézd meg a base clockot is, nálam ha elmésznek "hihetetlen" értékre az értékek, akkor általában a base is elmászik= bug. Sokszor csak 10-20 MHz-t mászik el, de volt már, hogy kemény felére esett a base a szoftver szerint... Ettől még stabil, rendesen működik a szoftver, csak az egyik mérési időpontban visszaad valami mást... Csak feltétlezéseim vannak, miért jelentkezik. (Mi történt a többi értékkel?)
Jakusj: Nem tudom, miért maradt ki a 990es chipkészletből ez a funkció, de pl A88as Asus Crossblade Rangerben van ilyen opció is, ahol modulonként 1 magot tilt. Itt a CPU saját beállításai alatt vanak eldugva, ahol a CnQ C6 IOMMU stb dolgokat lehet ki/bekapcsolni.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
lovas001
aktív tag
válasz Jakuskacsa #68982 üzenetére
Kiadná magonként tiltható biossal új lapját ass rok 4+1 hütetlen vrm el <--
Kisfundy: Mindenképp a mostanit próbáld először optimálisan beállítani, mit tudsz hűteni illetve mit megy neked a kocka. Általában jó közelítéssel a legtöbb tudja hozni a 9xxx széria szintjét, mivel felépítésben nincs különbség.
[ Szerkesztve ]
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz lovas001 #68980 üzenetére
Én arra sem találtam választ, hogy az 1-2 magból miért nem lehet tiltani mondjuk a kettest. Az fx 'röntgen" képén semmi értelmes magyarázatot nem találok erre. Állítom, hogy ha tiltanám minden páros/páratlan magot, és felpörgetném mondjuk 5gh-re, közelebb lenne az fx az intelekhez. Asus/giga lapokban nem lehet tiltani, de másban még ennyire sem... Eskü, és most tényleg eskü, ha valaki most kitolna egy lapot ami tudna modulonként tiltani én megvenném, csak azért, hogy kipróbáljam az elméletemet.
Kisfundy: én simán csak tuningolnám, legtöbb esetben semmivel nincs több ugyanazon a feszen a 8320/8350/9370/9590 között. Ugynazt tudják, hacsak statisztikailag nem lógnak ki a túl 'jó' vagy a túl "rossz" tuning példányokban. Lásd Lovas, vagy az enyémet, ő 4,7 en használja (9590) napiban én 4,8 on (9590 + egy hajszál). Ezért a felárat nem éri meg. A sima 83xx 1,425v ig használja a feszültséget, a 9xxx meg 1,488 on. Ha komoly tuningban gondolkozol eddig ígyis-úgyis elmész....
[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
lovas001
aktív tag
válasz Jakuskacsa #68976 üzenetére
Ez giga illetve asus lapokban bios alol csak kompletten lehetséges.Modulból csak úgy tudsz kizárni 1 magot ha win alól tiltasz , és akkor is csak ha páratlan magszámot engedélyezel. pl 5 mag - az 2 modul és 1 mag fog menni. És ez esetben az én méréseim szerint inkáb használja a 4 szálat kezelő progi a 3 modult.
Ott a helyem ez esetben
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz lovas001 #68978 üzenetére
Átnézhetnél néha az off topicba, mert szipi vagy, és ha véletlenül erre jár lee56 vagy omili85 ő is... néha dumálhatnánk off-ba is... már ha van időtök.
Bárki másra is vonatkozik, Ti azért jutottatok eszembe, mert szinte alaptagok vagytok...
[ Szerkesztve ]
-
lovas001
aktív tag
válasz Jakuskacsa #68976 üzenetére
No offense, csak pont azért írtam mert ilyen lapom van Természetes, nincs senkinek minden kombóval tapasztalata.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz lovas001 #68974 üzenetére
Én csak puszta számokat látok az a baj, nem teszteltem az összes lapot/cpu-t. Örömmel fogadom, ha van tapasztalatod ez ügyben, mert más csak számokból tudtam írni, nem tapasztalatból.
Köszi a kiigazítást!
Mikor offolunk legközelebb valami érdekeset... amúgy semmiképp nem tudom modulonként 1 magot kizárni, sehol a világon nem találni ilyesmit a neten.
[ Szerkesztve ]
-
lovas001
aktív tag
válasz Jakuskacsa #68971 üzenetére
Nyugodtan megbízhat abban a lapban ha működik benne akkor akár 5ghz feölé is mehet 1.55v ig tuti nem droppol a lap. Teszteltem.Nálam nem ment az 5.3 felett viszont benne. Illetve érdemes hűteni a hangkártya chipjét ha nagyon nyúzza az ember mert nálam az bizony rip.
-
ViZion
félisten
Isteneeem...
OK, szia. Jó proci, gyári hűtők szarok, ehhez szvsz nincs is, mert minek is, szar.
Az a lap egy rakás ... dobd ki. A lebutított legalja lap sajnos.
Összefoglalót olvasd el. Erre bizony kell a hűtés, ha OC is a terv. Nézegess adatlapokat, h ki-mivel hűt, milyen frekin. És összefoglaló.Kemény szaki lehetett, aki ezt a kombót merte ajánlani.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Jakuskacsa
senior tag
Próbáld ki több monitorozó progival is, ha ott is ugrik ennyit akkor tényleg utána kell járni, ha nem, akkor softw. bug.
Na ez most mehetne egybe is akár ha valaki erre jár.. elfelejtettem hogy mehet egybe is (pár sör után már lankad a figyelem)
Ekyo 4+1 vrm.. ugyanaz a helyzett mint följebb, sőt még rosszabb. Állandó laggod lenne szerintem még akkor is, ha csak "netezésre" használod.
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Kisfundy #68963 üzenetére
Érdekes a honlapon leírtak után. Ott azt írja egyik oldalon, hogy 140w max, utána meg, hogy 9xxx ready... Én azt mondanám, hogy lehet* hogy elviseli, viszont alulfeszelném a cpu-t.
* 6+2 vrm -es az alaplap, én 9xxx szériához csak és kizárólag (szigorúan) 8+2 őt ajánlanék. Ettől függetlenül alulfeszelve játékok alatt lehet még stabil, és drop mentes.
-
macy
addikt
válasz Jakuskacsa #68968 üzenetére
Turbo ki van kapcsolva. Máskor is volt már hogy felment, de csak 4300 körülire. Lehet tényleg csak bugos valami.
-
Beretvás
veterán
válasz Jakuskacsa #68968 üzenetére
nem tudom nálam soha nem ugrott még fel. max annyi , hogy nem fix 4800 hanem sallangokkal több néha.. nem kerek a szám. nem tudom az miért.
-
Jakuskacsa
senior tag
Na az pl. lehet software bug is. Nálam 4.8ra (turbo off) belőtt fx monitorozva néha felugrik 5Ghz-re, amit kétlek, mert próbáltam, és kevés a feszültség, hogy ne rogyna meg a rendszer.
Vagy a kollégának van igaza és a turbo kavar be.[ Szerkesztve ]
-
macy
addikt
válasz Jakuskacsa #68955 üzenetére
Arra, hogy a 4200-re belőtt órajel hogy ugrik fel 4880-ra.
-
Kisfundy
aktív tag
sziasztok Asus m5a99x evo rev 1-lapom van,és fx-9xxx upgrade-ben gondolkodom!
Kérdésem az hogy azt látom hogy gyári supportban nincs támogatva a 220tdp-s változatok,de egyébként működne? lenne belőle valami probléma?
Köszi a válaszokat!
-
Beretvás
veterán
Szia.
ebbe a lapba bele se tedd azt a procit. hogy is irjam hogy ne sértselek meg, az a lap fx alá nem valo föleg nem a 9xxx alá, ha még netán nincs meg gyorsan mond le ha meg megvan akkor sajnos adhatod el mert azt a procit nem tudja kiszolgálni. elöször is olvasd át az öszefoglalot.
-
Ekyo
újonc
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon,szóval mindenkit üdvözlök.
Vettem egy AMD FX 9590-et,utólag jöttem rá,hogy ez tálcás,mert nem mernek adni hozzá gyári hűtőt. /Én noob,tudom../
Asus M5A97 LE R2.0 alaplapra tenném rá és Thermaltake ca-1d9-00m1wn-00 versa n21-es házat raktam mellé.
Nem vagyok nagy szakértő,de láttam már azért gépet viszont most tanácstalan vagyok.
Rámakartak sózni egy szakboltab egy 120-as vízhűtést,de rajtuk maradt,gondolom ez volt az egyik indokuk..
Szerintetek mennyiért tegyek rá hűtőt ha hosszabb game-stream futamokat kell kibírnia?
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
válasz Jakuskacsa #68955 üzenetére
majd kifejti a dolgot.
-
Out
addikt
Ha nem akarom a procimat ilyen IBT programokkal szétszarni, akkor az is egy jó megoldás, hogy a Sony Vegas-sal renderelek egy videót, hogy csak a CPU-val csinálja? Ugyanis sokat használom ezt a programot, de leginkább úgy, hogy a GPU renderel.
Most 4.6Ghz-en már 10 perce renderel és 66 fokon tartja a hútőm a CPU-t. Ettől tovább nem is engedném. Minden mag közel 100%-n pörög. Szerintem ennél egy játék se venné jobban igénybe, vagy tévedek?Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Mr.Csizmás #68946 üzenetére
Ez a 220w is csak a gyártó által megadott érték, elképzelhető, hogy ennyit felvesz, de az inkább csak akkor, ha már halálra van kínozva, mondjuk prime, vagy ibt-vel. Játékok alatt szerintem bőven 160w alatt marad. Ha belövöd rendesen (összefoglaló segít benne) akkor akár a fogyin is tudsz spórolni. Ráadásul ezek a 9 es szériák elég jól alulfeszelhetők.
Tegyél mellé valami (Nem trollkodásból írom, hanem mert kevesebbet fogyaszt) nvidia kártyát, és beleférsz bőven a keretbe.A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Jakuskacsa #68945 üzenetére
OC nem igazán az elképzelésem, amikor megvettem, nem tudtam hogy 220W tdp-s (bocsánat, nagyon olcsó volt) ez a hamburg asszem 600W körüli. max. vidikarin spórolok valami kisebb fogyasztásút.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Mr.Csizmás #68944 üzenetére
ALaplaból mindenképp valami komolyabb 8+2 vrm-el szerelte 990 es chipset.(bordás hűtéssel!!) A legjobb az Asus sabertooth 990FX rev.2.0 vagy nagyobb lenne, azt tényleg mindenki nyugodt szívvel ajánlja még a 9es szériához is.
Táp attól függ mi a célod a cpu-val. Ha gyárin hajtod, szerintem elég egy minőségi 600w os táp, még vidkártyával is. Ha ráncigálni is akarod, akkor inkább kicsit nagyobb legyen.[ Szerkesztve ]
-
lovas001
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #68941 üzenetére
Thermalright Silver Arrow SB-E +
itt van pár darab amik megfelelnek nekedNem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
Pro!Petya
addikt
válasz Mr.Csizmás #68941 üzenetére
Noctua D14 vagy D15
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
fx9590-re van értelmes levegős hűtő?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Beretvás
veterán
válasz Jakuskacsa #68931 üzenetére
Megvan a megoldás megirta kommentben. Beteg ember ijen vuccot is megvenni.
-
Askformore
senior tag
válasz Jakuskacsa #68938 üzenetére
Win 10 van fenn. Akkor nem aggódok emiatt, mindenesetre a CPU/NB voltage-re adtam egy kicsit offset módban. Van ezen kívül más megoldásra váró feladat, most épp a catalysttal szívok, az összes crimson driver bugos valamiért, vibrálnak a falak meg ilyenek.. a 15.12-vel jó, de ott meg microlaggol a COD..na de ez már off.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Askformore #68936 üzenetére
Van ilyen, nálam is előfordult, viszont mióta win10 van fent, azóta egyszer sem történt meg még. Szóval lehet ez akár win7 hiba is, bár nem tudom mit használsz. Réges régen mikor még sokunknak volt fx-e, akkor erről volt pár sor erejéig eszmecsere. Volt akinek napokig stabil OC-val ment minden aztán egyszer csak rotty.. Oka persze soha sem derült ki.
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Askformore #68936 üzenetére
Blend többnyire a memoriát számoltatja, adj neki inkább egy kis small FFS-t
Utána meg egy IBT biztos ami biztos alapon[ Szerkesztve ]
-
Askformore
senior tag
Nektek csinál olyat a gép húzott procival, hogy több napig stabil, játék, film, flash játék, jöhet bármi, majd a következő napon úgy kifagy, hogy csak a hard reset segít, majd megint minden ok? Most futtattam egy prime blend tesztet (még nem használtam ezt a progit), 30 perc alatt nem volt semmi gondja.
-
Pro!Petya
addikt
Úton van a Saber-em....... Jajj szegény 8370es mennyire örülni fog az új ágyának!!!
bye bye 4+2 vrm
Ugyanitt asus M5A97 rev2. eladó XD[ Szerkesztve ]
-
St0keR
tag
Nekem a m5a97 evo r2.0 be oc za a procit csak úgy elálitja az értékeket hogy az valami hihetetlen még a ram idözitéseket is
-
lee56
őstag
Gondolom a turbóra gondolt, vagy talán a BIOS auto OC, de ilyen meg mindegyik újabb lapon van kb
No Comment
-
Jakuskacsa
senior tag
Ez milyen már?
"Processzor: Amd FX 6100 Buldoser 6x3,2GHZ alapon, de gyári OC-s az alaplapom igy 6x3,9 Ghz-en működik!"
Fentebb a hirdetés. Nekem is kéne egy alaplap ami alapból be OC-zza a cput, és nem kell vele hosszú órákat töltenem.
-
St0keR
tag
4,5ghz es 1,4 et adtam neki manuálisba és úgy felcsavarja a proci magát 72fokra az valami hihetetlen de utánna tartja CM hyper 212evo val hütöm normális ez a 72fok vagy sok ? strees test alatt ?
VRM et nem hütöm semmivelse[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz hundai #68925 üzenetére
...akkor lejjebb haladsz és Frescho írása részletes. Ha még alaposabban akarod is érteni, akkor meg kell tanulnod angolul sajnos...
Kereső, pár oldal átolvasása, elég két hónapnyi, aban már biztos minden volt, ismétlődik itt minden. Szvsz ezt idén már 3-5 alkalommal leírtam.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
hundai
aktív tag
válasz ViZion #68924 üzenetére
Nem nyúltam semmihez a biosban, mert jelenleg még nincs meg hozzá a hardverem.Angol nyelvű dokumentumokat nem olvastam, mert nem értem. Az rendben van hogy leírtad hogy mi mire jó( köszönetem is érte), de ahhoz tudnám hasonlítani mintha beültetnék magam mellé valakit a kocsiba, elmondanám neki hogy mi mire való, és vezess.
[ Szerkesztve ]
-Wake up Neo!
-
ViZion
félisten
válasz lovas001 #68922 üzenetére
+1
Az a durva, h említi is. De el má' nem olvasta. Mióta is van ez a topik? Nem gondolta volna, h erre -és sokkal többre is- már volt ajánlás, megoldás az összefoglalóban, vagy a hsz-ek között?
Keresés is idegen sokaknak. Vizes topikban hetente kérdezik, h ki mivel hűt, ez vagy az jó-e... bakker.hundai: "Olyan írásra gondoltam ami kicsit normálisabban van kivitelezve, nem ilyen összedobott sallangra."
Te megnézted a linkeket is? Melyik a sallang? Amit régi userek itt hobbiból közzétettek, vagy a kvázi hivatalos angol nyelvű szájbarágós leírás? Mit nem értesz belőle? Mik a kérdéseid?A kedvedért végigkattintottam hirtelen. OK, enyém egy vázlat, annak, aki lusta és nem akar extrém tuningot. Angol linkek alaposak, OK, nem érted, nem baj. Frescho is alaposan leírta, részletesen, magyarul. Kereső is van, beállításokat ezerszer linkeltünk. Ha a kacsa nem tud úszni ugye...
Inkább csinálj bios képeket és majd megmondja vki, h mit állíts és mire.[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában elég sokat látom, hogy folynak a párbeszédek a proci húzásáról, kísérletezésről ami engem is nagyon érdekel, viszont tudásom nincs meg hozzá(és jelenleg az ahhoz szükséges hardverek sem). Arra gondoltam, ha lenne egy önfeláldozó tag aki ért a tuninghoz, a topik érdekében írhatna az összefoglalóba egy segédletet, hogy aki nagyobb cpu teljesítményre vágyik, miket kell megtennie ennek érdekében. Gondolok itt a szorzókra ,órajel, TDP , voltokra, és hogy milyen beállítások szükségesek, mit kell ki- és be kapcsolni.
Előre szeretném kérni, hogy :"aki nem ért hozzá ne nyúlkáljon bele" és hasonló jellegű hozzászólásokat mellőzze. A tudással nem lehet születni..-Wake up Neo!
-
Leon77
őstag
válasz Pro!Petya #68914 üzenetére
Szia!
Saját épített vizem van, azzal hűtöm és a vrm-et is vizezem, de amúgy elég volt neki egy fölé rakott venti is, de az kellett. Az északi híd is vizezve lenne, de nem találtam rá blokkot, így a fölött egy venti van.
Ha komolyabban érdekel a hűtés, akkor [ez]
a te topikod.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
lovas001
aktív tag
-
Pro!Petya
addikt
válasz Vismajor01 #68915 üzenetére
Utoljára , és ezután már nem szánok rá több idöt :
CPU PACKAGE : kupak - tokozás (ez érintkezik a hűtővel) Már innen sejteni lehet hogy itt még baráti a temp.
Core Temp : Ezek a magok a kupak alatt!!! Ez a temp mindig is többet fog mutatni mivel itt dolgoznak a magok a kupak alatt ergo (meszebb) a hűtőtöl fizikailag így a hő is több. Nézd át a forumon a többi feltöltött HWinfos képet a tesztek után !! Nem kell messzire menni itt fentebb van Leon hsz-e , de igazából a 99% nak így mutatja Csak Neked nem. De csak maradjunk a fenti példánál Leon-nak 70fok volt a max Core tempje Tehat a magok 70 fokon dolgoztak , Ezután a Package Maximuma 55fok volt, mivel az volt a kupak ami ugye hüvosebb...!!!!!!!Még egyszer: Package, hűvösebb mert kupak+hűtö
: Core, melegebb leírtam miért.És ha egyszer neked már mutatja Package fokot amit egyszer linkeltél ott aszem 61 fok volt!! Akkor nincs az az isten h alatta a magok hüvosebben dolgozzanak De elhiheted hogy simán 70 felett jártál már magnál!!! Hiába mutat mást neked minden monitorozo attol még a fizika nem változik Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
noob kerdes: az a 4,1-es turbo orajel hogyan erheto el? mikor lép életbe?
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Vismajor01
addikt
Es akkor en hogy tegyek igazsagot?
Nalam teljesen hihetonek tunik a proci hőmérséklete, szepen skalazodott fel 60ig majd onnan vissza kicsit es stabilizalodott. Google is azt mondta amennyit talaltam h temp3 fals erteket ad vissza. Az meg nalam nem teljesen sziklaszilard erveles hogy a "A temp3 a te hőmérsékleted mert az a legmelegebb"
Raadasul ha az alaplapnak van 2 szenzora miert raknanak kettot a cpu kore? Vagy ha ez a cpu miert nem ugy hivjak? Itt kicsit sok mindennek kene szarul mukodnie a programon keresztul a procim hutesen at a szenzorokig hogy azt hozzuk ki h a temp 3 a cpum homerseklete, es igazabol 71 fok egy szolid tuninggal egy eleg jo hutovel. Vagy nem? Vilagositsatok fel ha tevedek.
En arra gondoltam hha jo erteket is ad a temp 3 akkor az inkabb a VRM lesz. Ha ranyomom a small testet akkor a temp3 10esebel ugral felfele mig eleri a 65-67et kh 5p alatt, a "cpunak" meg 60hiz kell fixen fel ora...Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Leon77
őstag
válasz Plasticbomb #68912 üzenetére
Elöljáróban: Jössz egy sörrel a villanyszámlába
Egy órán át ment, felment 70 fokra, de rányitottam az erkélyajtót így lement majdnem 60-ra.
A végén a víz hőfok 15,8 volt a nyitott erkélynek köszönhetően
De nézd az átlag értéket, a mérés a teszttel egy időben indult.
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz Leon77 #68910 üzenetére
Leon, futtass egy prime 95
blendakarom modnani small fft tsztet 1 órán át, és azalatt az 1 óra alatt fusson végig a hwinfo is. Kérlek, kíváncsi vagyok, ahogy épp játszogatom itt most az én vasammal, máshol miket mutatnak a szenzorok, átlagok.[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Madmax81 #68907 üzenetére
Az az egy kifogásolni valóm van velük, hogy az asus is félrevezeti a vevőkörét, és abba a lapba a 9-es szériát ajánlja. Szerintem ha nincs aláfeszelve egy 9370, 9590 -es abban a lapban az örökké droppolni fog. 140w ajánlás ott a helyén van, csak a honlapján van félrevezető leírás róla.
Tessék itt a jó példa az előttem szólónál. 5,1 en azért nincs már benne a kakaó, mert nem tudja kiszolgálni már a lap a cpu éhségét. Látom ott is komoly feszek vannak beállítva, nem dobálja el 1,5v -on? Még nyáron sem a nagymelegekben?
[ Szerkesztve ]
-
Leon77
őstag
válasz Madmax81 #68907 üzenetére
Nekem m5a99x evo r2.0 lapom van.
Nálam így megy a cucc, nagyon sokat kísérleteztem, hogy a cpu megfelelő teljesítményt le tudja adni és mindig stabil legyen. megy 5,1 GHZ-et is, de összességében nem hoz olyan teljesítményt, mint 4,8-on vagy annyi fesz kéne neki, amennyi nincs Pakson sem
CB r15-ben 753-as pont szám az átlag
-
Pro!Petya
addikt
-
Madmax81
aktív tag
válasz Jakuskacsa #68891 üzenetére
Az M5A 990fx pro r2.0 és az M5A 99X EVO r 2.0 laprokról mi a véleményed ?
1956-2010 07.22 Varga László
-
Pro!Petya
addikt
Na hogy minden tisztában legyen,
Egyáltalán hogy kerül ide a gpu és környéke mikor baszottul cpu terhelés folyik ezerrel, pár hozzászolással feljebb le is vannak írva miről is beszélgetünk... Az egész onnan indult ki ha srác terheli a cput bedobobott egy hw s Screenshotot ott már a package 61 vagy felette volt ami ugye már azt jelenti hogy bőven 70felett volt a magoknál, de ő azt hiszi hogy neki jól mutatja az 50fokot a cpu terhelés alatt mikor package már 61 foknál tartott Xd ezt próbáltam neki több módon elmagyarázni, és végül pont ezért írtam ennyire FAÉK egyszerű elindulás pontot, de mondom ott vannak az előzmények.. Na piiisz -
lee56
őstag
válasz Plasticbomb #68899 üzenetére
Azért említettem a VGA-kat is, mint extrém példa, ettől függetlenül ha max közelébe terhelsz egy FX-et ami neaggyisten még tuningolva is van, jó eséllyel hasonló hőfokokat látnál fogadni is mernék veled egy jelképes összegben. De mivel nem vagy olyan elmebeteg hogy hűtetlen VRM-ű alaplapot használj ilyenkor, ezért nyilván alacsonyabb értékeket kapnál. És itt jön a másik pont, ahány program annyi féle mérés, processzor, alaplapi, VGA szenzorok mérhetnek félre. Amikor szoftveres mérés nem mérés, se hardveres mérés nem mérés, akkor marad a lézeres hőmérő, abba talán lehet bízni, illetve dehogy hiszen ember alkotta azt is.
No Comment
-
Plasticbomb
addikt
válasz Balathruin #68901 üzenetére
Naaa, ezt feledtem el letesztelni. Most fut egy teszt, de teljesen AMDs módon van az egész elképzelés össze rakva.. Ahogy mondod, egy káosz.. 20 fokos szobában 0 fok képtelenség, 29 reális, de amikor 20 perce fut a prime, 56 fokot mutat az alaplapi, akkor a thermal margin szerint van még 24 fok vissza (ha jól emlékszem AMD szeri t 72 fok a max ajánlott ezeke az APUkra), és az érték ami a thermal marginnal osszhangban mozog, azt mondja 46.... Közben a cpu package 96on áll..... Eszerint nem lehet vezérelni egy rendszert... Maradok az alaplapi érzékelőnél, az legalább reális, mégha viszonylag lassan követi is a változásokat.
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz bivalyolo #68900 üzenetére
Alaplapja válogatja, ha jól rémlik gigabyte lapoknál jól működött. De ezért van ott az alaplapi érzékelő, én is már csak azt nézem..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest