Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #9172 üzenetére
> tehát egy 2CU-s mérésből nem vonnék le következtetést, mennyit segítene 12 esetén.
igen(szerintem)
1.)
a 3D-Vcache "érezhetően" csak akkor segít, hogyha CPU limites a rendszer, mert ott van a szűk keresztmetszet.
Vagyis 12 - 40 CU esetén + Extrém alacsony felbontás (<= 720p ) esetén szerintem már ki lehetne mérni pár játéknál a 3D-Vcache pozitiv hatását. ( sok másnál meg nem )
2.)
Ami még fontos lehet, hogy a mobil APU-nál alacsonyabb a CPU freq;
emiatt a desktop normál magok magasabb freq -je itt már kevésbé vagy egyáltalán nem jelentkezik.
pl. 7950X3D és a 7950X esetén a freq limit behatorolja az X3D-s magokat emiatt sokszor rosszabb eredményt lehet elérni , de mobilnál azt feltételezem, hogy ez ott már nem annyira domináns , vagyis ott csak a 3D-Vcache előnyei érvényesülnek a hátrányai nem igazán.
Ami viszont bonyolítja, hogy jelenleg nincs chipletes APU ( az Intelnek meg van, Meteor Lake ) emiatt rá-aplikálni a jelenlegi APU-ra a 3D-Vcache-t extrém megbonyolulítja és ez megdrágítja a gyártást, ami miatt MOST MÉG nem annyira gazdaságosos ilyet piacra dobni. ( de a jövőben ez szerintem változni fog ! )
(Oct 27th 2023) AMD to consider chiplet design for mainstream mobile APUs once it’s more cost-effective and power-efficient
https://videocardz.com/newz/amd-to-consider-chiplet-design-for-mainstream-mobile-apus-once-its-more-cost-effective-and-power-efficient
Új hozzászólás Aktív témák
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest