- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPad topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #5685 üzenetére
"A mostani PCIe -nél már maga a PCIe a szük keresztmetszet."
A PCIe késleltetése rendszerenként eltérő lehet, de amiket találtam méréseket, alapvetően szűk 1µs nagyságrendű értékekről beszélünk, lásd pl [link] .
Ehhez képest egy átlag NAND olvasási késleltetése nagyságrendekkel magasabb, lásd pl. [link] (~50µs) , de még a kifejezetten latency-re kigyúrt Z-NAND is többszörös késleltetésű (a cikkben 3µs).
Meg lehet nézni a teszteket is, a Z-NAND-os SSD elég szépen lesöpörte a hagyományos NAND-os konkurenciát, hiába ugyanúgy PCIe-es."És a Gen4-nek ugyanolyan sz*r a latency-je mint a Gen3-nak"
Ezzel sem értek egyet. Kellőképpen meg vagyok róla győződve, hogy pl. egy 1GB-os állomány lényegesen hamarabb (azaz alacsonyabb késleltetéssel) fog azonos szélességű 4.0-s PCIe-en átcsorogni, mint 3.0-on.
Itt azért azt hozzátenném, hogy a késleltetés megítélése (alacsony, magas, stb) erősen függ attól, milyen felhasználáshoz. Hagyományos NAND alapú tárolók mellé úgy tűnik bőven elég gyors, de mondjuk egy dedikált VGA memóriájának rendszerbe bekötéséhez fájóan lassúnak tűnik."A NAND mellé sokszor tesznek be DRAM cache-t ; Én amúgy nem vennék "DRAM-less SSD" ."
Én sem vennék (és nem is vettem soha). De a cache az SSD esetén úgy tudom nagyrészt az írási műveletek és a "cellatérkép" gyorsítótárazására használatos, tehát ugyanúgy ott tartunk, hogy a NAND késleltetése a szűk keresztmetszet így is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Update 07.17. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest