- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kasza08
őstag
válasz
Kloden #16203 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ha annyit tudnál még rajta módosítani, hogy egy kicsit nagyítanád, és valahogy csökkentenéd a távolságot a Wi-Fi ikon és az AT&T között, azt megköszönném.Illetve, ha találsz egy olyan betűtípust, amin kicsit vastagabbak a betűk, az se lenne rossz
Apropó: kipróbáltam mind a két képet, és a homorú hatású teljesen hülyén nézett ki, a másik volt a jó. Érdekes, az almánál kellett mind a kettő. Szóval most elég csak az egyiket elkészítened, a domborút. De az is lehet, hogy betűknek nem is kell árnyék
Te látsz ott?
Mod: Ezen a képen igaz nem AT&T van, de látszik, hogy csak a tetején van egy vékony fekete rész. Gondolom ugyanilyen az AT&T is.
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #15820 üzenetére
Azért kicsit csalóka ez a nyelvtudás, mert olyan dolgokat, mint grafikai programokról, hangszerekről, effektekről, zenéről, kütyükről szóló tutorialok, prezentációk, és reklámok 99%-ot értek. Amikor meg kötetlenül fecsegnek emberek az Életről, a Világmindenségről meg Mindenről, abból meg semmit.
Csak ami a „szakmámba” vág.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Kloden #15785 üzenetére
"A kiértékelést követően az a jelentkező, aki pozitív elbírálásban részesül tovább jut a kiválasztás folyamatán. A tovább jutók konkrét bemutatkozó teszt feladatot kapnak. Amit el kell készíteni ahhoz, hogy a kiválasztás második lépcsőjére kerüljön a jelentkezés státusza. A kapcsolat tartása ezen a szinte az e-mail.
A jelentkezők egy komplex feladatot kapnak. A feladat elvégzését követően a pozitív elbírálásban részesült jelentkezőkkel személyesen felvesszük a kapcsolatot.""Grafikai szerkesztői munkára folyamatosan fogadjuk a jelentkezéseket."
Mindez Gmailes címmel...Miért van az az érzésem, hogy minden jelentkező eljut a 2. körbe és amint visszaküldte a komplex tesztfeladatot, onnantól nem hall a cég felől?
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #15737 üzenetére
Szerintem nagyon nem érvényes Wordre, ami PS-re. Plusz kérdés, hogy a Word tud-e olyan PDF-et menteni, ami beágyazza a betűtípust (viszi magával a dokumentum), mert ha nem, akkor a hiányzó betű nem fog helyesen megjelenni.
Az az igazság, hogy ha tutira akar menni az ember, akkor mind Ps, mind Illustrator munkák során legörbézi a fontokat (azért magának megtartja a szerkeszthető változatot), és úgy küldi el, nehogy a nyomdai túlbuzgó alkalmazott nekiálljon az általa helytelennek vélt hibák kijavítására (pl helységneveket átjavítani nagy kezdőbetűre, amikor a kurrens tipó a koncepció). Ezért, hogy ne lehessen piszkálni teljes újraszerkesztés nékül, én inkább mindent legörbézek, és úgy küldöm, ha kell, de a többieknek nagyobb tapasztalata van nyomdai kivitelezésben, majd megmondják, szerintük mi a helyes út.
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #15642 üzenetére
Igen, megtaláltam. Az történt, hogy időközben Intel platformról átnyergeltem AMD-re, és ahhoz külön driver van. Innen kerestem ki a legfrissebb AMD Radeon drivert és telepítettem. Most már megy az eddig inaktív OpenCL is, meg a 30 bit display is (bár ez utóbbiról fogalmam sincs, hogy micsoda). De most működik a szerszám. Így:
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #15606 üzenetére
Nekem is csak egy ideig működött, aztán valami miatt tovább nem.
A Bridge-et sehogy sem tudom megszokni. Igaz, most van rá erőforrásom elég, de még mindig egy lomha mamutnak tartom. Nem jó. Ha optimalizálnák, és úgy nyitná meg kitt-katt a fájlokat, mint az IrfanView, akkor jó lenne.
-
pufancska
tag
válasz
Kloden #15595 üzenetére
Ok akkor újrafogalmazom, nekem ilyen háttér kéne, zebramintás, csíkos, mint a képen ez csak egy minta.
ilyen kéne-ezt a képből csináltam paint-tel, de a folytonosság hiányzik belőle, tehát az egészet, újraszerkeszteném(megcsinálnám) ha lenne PS-em.
És még ezek szerint fogalmazni sem tudok, csak elképzelem, hogy mit akarok, de leírni már nem tudom.
Örkény az én iratomban Aki valamit nem ért, olvassa el újra a kérdéses írást. Ha így sem érti, akkor a kérdésben van a hiba.
Avagy a másik kedvenc mondásom rám nézve "bunkó vagy Bugsy" -
jhos910
senior tag
válasz
Kloden #15145 üzenetére
Én is festegetek néha. Leginkább időm híjján nem tudok többet festeni. (Hja és ezt pár napos tábla használat után, szándékosan ilyen stílusban
)
Tudok ajánlani egy könyvet: "Digital Painting Techniques"
Beszerzése itthon körülményes, de van internetünk ugyebár...A haj megfestésére egy tipp: Készíts egy ecsetet ahol néhány pötty van egymás mellett hasonló távolságban mondjuk (ezek lesznek a hajszálak) majd mentsd el és próbálgasd, az ecsetbeállításokat. Így nem szálanként kell hajat festened
-
h.adam.92
őstag
válasz
Kloden #15124 üzenetére
Fú ez is eszméletlen király. Most akkor teljesen eltévedtem, hogy melyik programot használjam. Maradjak PS-nél vagy esetleg más? Most éppen egy ArtRage nevű programot nézek, de ez nem tűnik olyan sokoldalúnak, mint pl a PS. Esetleg akkor érdemes lenne beszerezni egy digitális rajztáblát?
-
mijos
senior tag
-
maxika2004
őstag
válasz
Kloden #14868 üzenetére
Elsőre nekem ez nagyon jó lenne igy, Már sokfélét néztem,
én is... de eddig ez tünik a legjobbnak, gyorsabbnak !
Esetleg egy ilyent, de magyar verziót nem tudnál találni nekem..?
Illetve kérdezném hogy szerinted melyik verzióval érdemes kezdenem, tanulgatnom,
Magyarral, vagy angollal (angol tudásom minimális, mint ahogy a photoshop tudásom sem tul nagy !) -
BonFire
veterán
válasz
Kloden #14713 üzenetére
Filter nem kerül a Window menübe, nem ott a helye. Ha plugin, akkor pedig a Start Menüben sincs keresnivalója: ezek nem standalone alkalmazások, a Photoshopon belül kell futtatni őket, a Ps a host, amiben futnak. Ha működőképesen települnek, akkor a Filter -► Other legalsó mappába kerülnek. Ha ott nincsenek, akkor kompatibilitási hibák miatt a program nem tudja kezelni őket. Egy esetleges újratelepítéssel erről meg lehet győződni.
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #14685 üzenetére
Ja, hát amit lehetett, már mind végigzongoráztam. Marad az a lehetőség, hogy amikor nagy ritkán Liquify-ozni akarok, akkor kikapcsolom, a többi esetben meg bekapcsolva marad. Házi módszer, kissé babrás, de majd rendelek egy gyorsbillentyűt hozzá.
Speeedfire: Az lehet, hogy a CSS hivatkozik egy webfontra (a Helvetica benne van a webfontokban?), vagy a font egy olyan tárhelyen van, ahol te nem látod. Tehát nem közvetlenül a weboldal tárhelyén, bár ott is lehet. Így a szövegben nincs benne, csak a CSS hivatkozik rá, így formáz. Így a weben megjelenik, de ha megnyitod, akkor már nem.
Ilyesmi szokott lenni a HTML fájlban:
<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Sanchez&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>
A CSS-ben meg a ilyesmi:
font-family:'Sanchez'
A font pedig ott csücsül valahol egy tárhelyen.
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #14682 üzenetére
Ha kikapcsolom a GPU-t, akkor pont ott vagyok, ahol a part szakad, mert akkor meg olyan csiga módon működik a Liquify, hogy egyáltalán nem is lehet vele dolgozni. De nem csinál lyukakat. A legfrissebb driver van fenn, a háló meg nem mozdul el egyáltalán. Csak kilyukad a kép.
Meg egy csomó mindenhez kell még a grafikus gyorsítás, egy effekt kedvéért nem mondok le róla.
-
pufancska
tag
válasz
Kloden #14659 üzenetére
Én látatlanban is megmondom, hogy ez nem egy nagy munka, sőt a macseknál 1000 szer kevesebb meló, mivel ez portré, ha jól írta, és akkor nem kell a hajszálaknak élesnek lenni, pont ez a lényeg kicsit elmosott, mert a lényeg a szem, az orr, száj, arc.
Én így csinálnám kijelölnöm gyors kijelölővel, jobb klikk feather legalább egy nyolcas, vagy ahogyan a kép kívánja, és aztán Fliter/blur/gaussin blur
De ha belinkelné megcsinálnám neki, hogy lássa mit kéne, ámbár kíváncsi lennék, hogy más hogyan csinálná meg. -
pufancska
tag
válasz
Kloden #14621 üzenetére
Illustratorhoz nem értek, sajnos. Az alakokat egyszerűen össze gugliztam, Beírtam babakocsi, aztán ecset belőle és így tovább. Nem foglalkoztam vele sokáig, kb. 15 perc. Ha van egy koncepció azt már könnyű átalakítani, kitalálni nehéz. Az a művészet, nekem nagyon ritkán jön össze.
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #14618 üzenetére
Hát az biztos, hogy gyakorolni és próbálgatni kell (meg ezer+ tutorialt végigcsinálni), utána viszont szabad kezet kapsz. Ránézel egy képre, és le tudod utánozni akár tutorial nélkül is az adott eszközökkel. Ezek a pluginek meg mindig korlátosak. Van benne húszféle effekt, azt' annyi. Nem paraméterezhetők, és a húszból max egyet fogsz tudni használni.
Az ecseteket meg jobb, ha elfelejted. Mézesmadzag kezdőknek. Összegyűjtesz százat-ezret, rendszerezed, katalogizálod, aztán csak nézel, hogy semmire sem lehet használni őket a gyakorlatban. Aki tényegesen digitális festészetet művel, annak jól jöhetnek, de az általános képszerkesztői munka során teljességgel hasznavehetetlen eszközök. Akárcsak a csillió textúra meg pattern. Legtöbbjük csak megköti a kezed.
Egy tábla meg ma már nem olyan drága, viszont helyetted nem fog művészi dolgokat létrehozni. Ha attól várod az ihletet, akkor csalódni fogsz. A tábla kiterjeszti az eszközök használhatóságát, de ha eleve nem tudod az eszközt használni, akkor a táblával sem fogod jobban tudni.
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #14614 üzenetére
Attól függően, hogy mit akarsz látni, a Photoshopban is ott a millió művészi szűrő (A Filter Gallery--> Artistic alatt), amellyel ugyanilyen hatásokat el tudsz érni. Több réteg más-más szűrővel, keverési módok és áttetőség variálásával a lehetőségek száma végtelen. Végig kell játszani a dolgokat, de ha a Google-be vagy a YouTube-ba beírod, hogy paint effect photoshop, nem hiszem, hogy nem kapsz kismillió találatot.
-
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #14494 üzenetére
Engem az idegesítene, ha valaki a kukoricapehely reklámja alá az én zenémet rakná, aztán pénzt keresne vele, anélkül, hogy tőlem engedélyt kért volna a felhasználásra.
Van egy fotós ismerősöm, és most perel, mert engedély nélkül használták fel internetes portálok a fotóit. Sokan félreértelmezik a szerzői jogot, és azt hiszik, amit a Google kiköp, az közpréda, mert „Minek tette fel?”. Több oka is lehet. Mondjuk referenciának, porfoliónak, és nem logózta összevissza, mert az csorbítaná a kép élvezhetőségét, és nem butította le 10-es minőségű, cakkos JPG-be. De akkor már el kell lopni? Az a minimum, hogy a kép alá írja, hogy „fotó: XYZfotó stúdió”, és rárak egy linket. De még ennyit sem tesz meg, a más fotóját sajátként jelenteti meg.
És meg fogja nyerni a pert, és végül a portál, ami engedély nélkül használta fel, többet fog érte fizetni, mintha szabályosan licencelte volna.
Az ember nem azért dolgozik, hogy más ellopja, mert akkor nem keres vele pénzt. A megosztás meg sehol a világon nem engedélyezett. Magyarországon az audiovizuális műveket le lehet tölteni magáncélra, de megosztani már nem. A szerző joga, hogy eldöntse, a műve mikor és milyen formában jelenhet meg. Én pl gyártok egy képsorozatot, hozzá szerzek zenét, csináltatok díszletet és kiállítom, mert az a heppem, hogy ezeknek a képeknek csakis egy performance keretén belül szabad a közönség elé tárulniuk, akkor jogom van hozzá, és nyilván nem örülök neki, ha Vérpistike a game-es honlapjára berakja háttérképnek! Nem annak szántam, ne rakja be, akkor se, ha nem keres vele pénzt. Annak a képnek abban a formában nincs keresnivalója az adott oldalon. És ha engedélyt kér rá, akkor is valószínű, hogy visszautasítom. Művészeti szempontokra hivatkozva. Szobrászok, sőt festők is meg szokták szabni, hogy a művüket csak ilyen és ilyen körülmények között lehet bemutatni és kiállítani, ilyen és ilyen fényviszonyok között, sőt vannak emberek, akik megszabják, hogy csak az egyik vagy másik profiljukat szabad fényképezni, mert a másik nem előnyös. Ehhez minden szerzőnek joga van.
Nem helyes engedély nélkül más zenéjét vagy bármi más szellemi termékét megosztani.
Na, befejeztem az offot.
-
Wyll
őstag
-
ViZion
félisten
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #14061 üzenetére
Van Illustrator topic is, mondjuk az nem ennyire pörgős, mint a Ps, viszont ha elakadsz, ott is tudnak szakértők segíteni. Szükség is van rá, mivel az Illustratorhoz sokkal kevesebb tutorial van, mint Ps-hez.
Ilyen dolgokat is lehet vele firkálgatni: Krokó fázisokban album
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #14059 üzenetére
Akkor azt még azelőtt tedd meg, hogy megszoknád a Ps Penjét, mert Illustratorban cseppet másként működik az egész! Úgyhogy van vele kis cumi. De ha még egyiket sem tudod kezelni, akkor kezdd Illustratorral, és a vektoros cuccot abban rajzold meg.
Én nem szoktam hülyéskedni a Smart Objektumokkal, ha olyan a kép, mint a fenti Simpsonos, inkább Illustratorban csinálom meg az egészet. Ha meg fénykép is kell a kompozícióba effektezve, azt külön megcsinálom Ps-ben, mentek egy tömörítetlen, nagy minőségű képet, amit Ilusba behúzok, és arra kerülnek rá a vektorok.
-
-
Wyll
őstag
válasz
Kloden #14051 üzenetére
"jobbklikk-stroke Path- Brush" helyett lehet simán entert is nyomni, és akkor az aktuálisan kiválasztott rajzeszközzel (pl. akár radírral is) húzza végig az útvonalat.
(így ráadásul nem fáradság 6-8x is megismételni ezt a műveletet, engem ugyanis szokott zavarni, hogy az ilyen 1-2 pixel vastagságú vonalak széle nem elég "kemény")
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Kloden #14030 üzenetére
Ezt mindet én csináltam.
(#14031) Wyll: Még csak a GIMP-pel próbálkoztam, egyik ismerősöm próbált tanítani, viszont sehogy sem bírtam ráállni, annyi kütyü van benne; az a sok eszköz, szűrő, effekt, rétegek, meg ki tudja még mik vannak benne. Mivel egyáltalán nem foglalkozok képekkel, jobban nem is akartam beleásni magam, inkább csak kíváncsiságból akartam megtanulni.
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #13659 üzenetére
Ps-ben nem tudom, de Illustratorban meg lehet csinálni, hogy színesben trace-elteted le, és a trace-eléskor megadsz neki egy tetszőleges színpalettát. Ha összeválogatsz a képből 8 db színt, majd ezekeből palettát csinálsz és elmented, trace-eléskor meg lehet neki ezt a palettát adni. De még sose csináltam, ilyet, nem tudom, hogy konkrétan azzal a nyolc színnel fog-e dolgozni, amit megadtam neki, és hogy jó lesz-e az.
-
mutyi
senior tag
válasz
Kloden #13576 üzenetére
Na közben megoldódott a probléma, én voltam már megint a tudatlan, ugyanis szükségem volt egy négyzetre aminek csak a körvonalai vannak meg. Meg is találtam hogy outline, csak éppen az a view menüben volt és más hatással van a dolgokra,mint kiderült,mindent outline nézetbe tesz és attól lettek a betűim is ilyen szőrösek. Ahogy visszatettem egyből jó lett minden.
Na akkor ezek alapján megkérdezem, hogy hogyan lehet csinálni kört/négyzetet,ami nincs kitöltve, azaz csak a körvonalai vannak meg.Puffancska: Bonfire-nek van egy saját oldala, azt is érdemes olvasgatni és csinált már egy csomó video-t is,amik fel vannak neki téve googledocs-be. Én már vagy 4 video-t megnéztem tőle Illustratorral kapcs.
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #13470 üzenetére
Adaptive Wide Angle Tool – azt hiszem így hívják a CS6 újdonsága. Előbb persze nem árt talpára állítani a házikót, de utána ez a nagylátószög eszköz elég jól kikalapálja.
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #13334 üzenetére
Tegnap kapcsolgatom a tévét, és éppen valami síkfutás ment az egyiken. Komolyan mondom, amikor rápillantottam a rajtszámokra, csak düllesztettem a szemem. Nem gondoltam volna, hogy még a komplett betűtípust is áttervezik valami olyan ékírásfélére, amit senki nem tud dekódolni.
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #12965 üzenetére
Mivel a villámok eléggé kontrasztosan kiválnak a háttérből, viszonylag könnyű őket kijelölni és maszkolni. Aztán lehet bármilyen semleges, borús-felhős hátteret generálni mögéjük. Lehet mindet színteleníteni is, aztán réteghatással egy színes Glow-t hozzájuk adni, vagy színes réteggel Color módban színezni. De több színű színt lehet csinálni Gradient Adjustment réteggel is.
A baj itt már megint azzal van, hogy érthetetlenül lett feltéve a kérdés, azért nincs rá napokig válasz. Nekünk kell ismét találgatni, hogy ő mit akar!
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #12937 üzenetére
Nem, de vannak bizonyos szempontok. Ha bevered a Google-ba, hogy logo design, esetleg szétnézel a deviantarton, vagy a stocklogos.com-on, általában elsőnek bélyegképekkel találkozol. Na, amelyik logó bélyegképen jól mutat, az a jó logó. Amin a bélyegképen nem lehet kivenni, hogy mi akar lenni, az nem megfelelő.
Mégis az ember rá van kényszerülve, hogy egy idő után a vevő igényeit szolgálja ki, és ha a vevőnek nincs ízlése, akkor is megcsinálom, legfeljebb nem fogom mutogatni referencia anyagként.
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #12913 üzenetére
Azért zseniális a burn/dodge ilyenképpen való használata, mert át- meg át lehet festeni újra meg újra, ha valami félresikerül. Ráadásul totál meg lehet változtatni vele a fény-árnyék viszonyokat. Amit kell, azt kiemelem vele, ami nem, azt a háttérbe rakom. Például itt látszik jól a hatás:
Ezen a fő, hogy az arc árnyékos volt, így ott fakítottam, a hátteret meg sötétítettem. Egy réteggel. Itt is van az objektíven egy kis bluros Bokeh, persze szépen elmosva meg minden.
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #12885 üzenetére
No, leírom, hogy melyik réteg minek van.
1) Layer 0 – az eredeti kép. Ezt mindig megőrzöm, hátha vissza kell térni majd hozzá.
2) Layer 2 – a fekete háttérréteg.
3) Layer 1 – az eredeti réteg másolata. Ezen végeztem a maszkolást.
4) Egy Black & White adjustment réteg. Ezzel tettem színtelenné
5) Egy Levels adjustment réteg maszkkal. Ezzel tettem kontrasztosabbá. A maszk széle azért elmosott, hogy a macska szélére _ne_ legyen hatással a Levels.
6) Layer 3 Overlay módban. Ez egy afféle Color Dodge/Color Burn "adjustment" réteg. Ami a lényeg, #808080-nal van kitöltve. Ez a középszürke Overlay módban semmiféle módosulást nem csinál. Viszont ha ennél világosabb színnel festek rá, akkor a Color Dodge hatás jelenik meg rajta, ha sötétebbel, akkor a Color Burn. Ezzel lehet bizonyos színeket fakóbbakká illetve élénkebbekké tenni. Én fekete-fehérben használtam, így bizonyos részeket fakítottam, bizonyos részeket pedig sötétítettem vele. Ennek ez a funkciója.
7) A 3-4-5-6. réteg összeolvasztva egy képpé külön rétegen. Ezt használtam a fátyolos effekthez. Van rajta egy Blur, méghozzá úgy, hogy a Bokeh hatás (új CS6 fícsör) eléggé ki van emelve. Ez gyakorlatilag az elmosás mellett a világos részeket ragyogóvá teszi. Ezt egy 37%-os opacity-vel az összes többi fölé helyeztem.Lehet, hogy egyszer egy másik (jobb minőségű fotón) bemutatom ezeket a hatásokat egy tutorial keretében, ha érdekel valakit.
Nem tudja valaki, hogy lehet itt a fórumon felsorolás szerű bekezdés-behúzást csinálni? Az ilyen felsorolásokat átláthatóbbá tenné. Shift+F7-re feljön valami CSS, de az átláthatatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest