- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Riasztó topik
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JONAS77
aktív tag
Sziasztok, valakinek meg van az Illustrator CS5-s?
-
Wyll
őstag
Skacok, a free transformot rá lehet valahogy venni, hogy "snap to pixels" módban működjön?
-
Dexter68
addikt
Photoshop tutorial rap
Sztem mindenképp hozzá kéne adni az #1-es hozzászóláshoz. -
Dexter68
addikt
válasz
borgdrone #8337 üzenetére
Nekem attól volt, hogy variáltam a dualmonitor beállításokkal és kicsúszott valahova a szomszéd szobába. Ilyenkor sajnos az Alt+Space-szel nem lehet visszahozni, mint egy sima programablakot, hanem törölni kellett a preferencia-fájlt.
C:\Users\User\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop CS5\Adobe Photoshop CS5 Settings\Adobe Photoshop CS5 Prefs.psp
-
BonFire
veterán
Aszondja: indítsd újra a gépet, majd a programot is. Ha ettől nem javul meg, akkor meg lehet próbálkozni egy javító telepítéssel a Vezérlőpult Programok telepítése és törlésénél a módosítás/eltávolításnál a módosításra kattintva. Ha az egész Creative Suit fel van telepítve, nézd meg, hogy a többi programban működik-e ez a menüpont. Lehet, hogy teljesen újra kell telepítened a programot. Talán valami hiba történt a telepítés során.
-
Wyll
őstag
válasz
borgdrone #8337 üzenetére
Tipp: előugrik az a mentés ablak, csak "kilóg a képről", mert esetleg duplamonitort használtál, vagy még egy nagyobb monitorfelbontáson kihúztad a képernyő oldalára, és most kisebb felbontáson ugyanott jelenik meg, csak ez már "kívül van a képernyő dimenzióin".
(Nekem a HDR toning ablakkal volt ez egyszer.)Amúgy a File -> Save menüpont nincs kiszürkítve, ugye? Mi történik, amikor rákattintasz?
-
borgdrone
csendes tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne felétek, hogy a PS Cs5 nem ment
azaz nem ugrik elő a mentés ablak.
(csak úgy tudok menteni, ha a save for web...-re klikkelek)
Valami ötlet? -
ViZion
félisten
Gift of Photoshop
:
-
ViZion
félisten
válasz
Dexter68 #8321 üzenetére
Az infón írja kicsiben mekkora a kijelölés, de a kurzor mellé kellene inkább.
Copy-paste layer style is jó, én alt-al szoktam áthúzni ha pár rétegről van szó, de az egybe kijelölt rétegeket azért csak jó lenne így is effektezni.Kifutó és margók ID-ben nagyon jól vannak megoldva, azért is írtam, hogy át kellene venni.
Persze hozzáadjuk a kifutót, azzal nincs gond, bár ID-ben jobban látszik. segédvonalla meg az a baj, hogy nem lehet megadni, h minden oldalról 3 mm-t húzzon be, hanem számolgatni kell, actiont nem lehet rá így írni. Pedig korábban lehetett a behúzás irányát is megadni, az kellene ismét. -
Psychonaut
veterán
Aha, értem.
A lényeg az, hogy az első tökéletes lett, már be is raktam borítónak. -
BonFire
veterán
válasz
Psychonaut #8330 üzenetére
Ezért mondtam, hogy a munka mindig attól függ, mire kell. A megrendelőnek nem feltétlenül kell mindkettőt egyszerre megmutatni, mert akkor ő is látja a nyilvánvaló torzulást, de ha csak a végeredményt látja, nincs összehasonlítási alapja, és esetleg elfogatható arra a célra, amire kell.
Én pl akkor vettem észre, hogy össze van nyomva, amikor egymás után néztem őket. De ugyanakkor azt is láttam, hogy a hasznos tartalmak nincsenek kilapítva, mint pl az arc vagy a kéz. Az, hogy az úttest, a háttér és a gép kissé laposabb, nem vesszük észre, mert nincs viszonyítási alap. Egy fejen természetesen észrevesszük, de ezeket a részeket a művelet során kikerüljük.
-
válasz
BonFire #8329 üzenetére
Azért kellett kizárni területeket a sikerhez.
@Psychonaut : A kutya nem veszi észre a torzítást, még itt a fórumon se, ha nincs összehasonlítási alap. A nyomdai szakmába, simán, akár 4%-ot is torzítanak a megrendelő vagy a grafikus megkérdezése nélkül a cél elérése érdekében. De még olyant nem hallottam, hogy valaki is észre vette a 4%-os torzítást.A Vissza a Jövőbe plakát esetében kb. 5,5% torzítást alkalmaztam, csak nem a hagyományosat, hanem Content-Aware Scaling algoritmus szerintit használtam, egyes területek torzításból való kizárással. Ilyen torzítás nélküli terület volt például a logo és a szöveg részek is.
Michael J. Fox meg amúgy is alacsony.
-
BonFire
veterán
válasz
Psychonaut #8327 üzenetére
Ez volt a Content-Aware Scaling. Ha nem teszed egymásra a két képet, nem veszel észre torzulást rajta, mert azokat a pontokat nyomja össze, amelyeken nem feltűnő. Minden más esetben jóval nagyobb a feladat.
1) Retusáló eszközökkel teljesen kiretusálod a szöveget a képből. Hosszú és pepecs munka.
2) Méretre vágod a képre
3) Egy nagyon hasonló betűtípussal, az eredeti formázást lemásolva létrehozod az eredeti szöveg mását.El lehet vele tökölni jó sokat, kérdés mihez kell, és hogy megéri-e egyáltalán. Mondjuk tapasztalatszerzésre jó.
-
Psychonaut
veterán
Na, az elsőt viszont némi utómunkával sikerült tökéletessé tennem, köszi a segítségedet!
-
-
.
-
válasz
Psychonaut #8323 üzenetére
-
Psychonaut
veterán
Üdv!
Remélem ismét tudtok segíteni (mint eddig mindig), a probléma a következő lenne:
Adott egy film plakátja (lent látható), melynek 500x740-es méretűnek kellene lennie. Namost, levágni az aljából nem akarok, mert akkor "belevágnék" a stáblistába. Ötlet a következő: stáblista + stúdió brandek feljebb kerülnének, így a kép alja üresen maradna, és le lehetne vágni a felesleges ~40 pixelt. Meg tudjátok valahogy csinálni? -
Dexter68
addikt
Több réteg egyszerre effektezését úgy szoktam megoldani, hogy egyet megcsinálok, Copy layer style, majd kiejölöm a többi hetvenet és Paste layer style.
A canvasnál meg akkorát kell megadni, hogy az tartalmazza a kifutót is. A margó hiányzik néha, de erre volt valami action, ami segédvonalakat pakolt a megadott helyekre.
-
-
Wyll
őstag
Ez attól is nagyban függ, mire kell.
Nekem a 3GHz-es, 6MB cache-es Core2Duo-n (E8400) 3GB RAMmal is egész szépen ment.
(Most a 2,56 GHz-es (P8700), 3MB cache-es, "4GB-ból csak 3-at érzékelős XP-s" laptopon nagyobb felbontásokon már néha nyögvenyelős a dolog.)
Ma már azt mondanám, 4GB RAM legyen a minimum, és 64 bit.
Meg esetleg egy SSD. De utóbbi nélkül is teljesen jól használható természetesen. -
gxyb
aktív tag
Szevasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Photoshop CS5-höz milyen gép kellene?
Néztem a minimális gépigényét de a P4 és az 1GB ram még a Windows 7-hez is kevéske. -
BonFire
veterán
válasz
Inv1sus #8304 üzenetére
Mostanában naponta 3-4 külföldivel beszélgetek órákig Skype-on, és annyira belemelegszem a nyelvgyakorlásba, hogy néha azon kapom magam, hogy anyámnak angolul válaszolok: Yeah, of course... Ilyenkor fogom a fejem, hogy de birka vagyok. Kicsit nehéz a váltás.
Vannak olyan fogalmak, mint az ominózus "free" szó is, hogy az ember már-már képes olykor elfelejteni, hogy az még nem honosodott meg a nyelvünkben, bár naponta rengetegszer leírhatjuk keresés közben. Innen eredhet, hogy leírjuk, és nem tűnik fel, hogy nem magyarul van, miközben az eszünkkel nagyon is tudjuk.
-
Inv1sus
addikt
Lehet, hogy kicsit túlmagyaráztam a saját hibáimat, mint egy kisgyerek. Elnézést érte
Mostantól majd befogom.
-
Inv1sus
addikt
Pl. ennél a melónál éreztem én úgy, hogy túl sok minden kerül rá és mindet kiakarják emelni
.
Teljesen jók a meglátásaid, az 1. és 2. ponttal is teljesen egyetértek.
Bár a kék talán elütő szín lett volna ebben a kompozícióban.
Köszi a csajszit, Google az Google, csak nem fogják éjjel egykor rám törni az ajtót, ha esetleg felhasználom valahol.
-
Inv1sus
addikt
Általában az a gond, hogy az ügyfél kinéz valami reklámot és ha már a hirdetési felület olyan drága lesz, hogy spóroljon egy kis pénzt, megpróbálja az összes akcióját és információját rárakatni a felületre. Mi designerek meg csak fogjuk a fejünket, hogy a sok szöveget és különböző információt hogy fogjuk formázni, hogy egymástól különbözzenek, esztétikus legyen és még egységes is maradjon.
Általában ezek azok melók, amikn igen hosszúra tudnak nyúlni, az ügyfélnek mindig van valami baja. Bezzeg ha kevesebb szöveg lett volna... -
BonFire
veterán
válasz
Inv1sus #8299 üzenetére
Engem kimondhatatlanul zavarnak a kétnyelvű plakátok. Példaként mit keres a "FREE!!!" szöveg a többi magyar szöveg között? Szerintem, ha azt írod, hogy INGYENES!!!, sokkal többen értik. Persze lehet, hogy ez a megrendelő kérése, de neki is el lehet magyarázni, hogy hülyén veszi ki magát. Aztán ha nagyon ragaszkodik hozzá, akkor olyan lesz, amilyet kér.
-
ViZion
félisten
válasz
Inv1sus #8298 üzenetére
Nem gond, ha mindenki csak vállat vereget abból nem lehet tanulni. Nem tökéletes visszanézve soha semelyik, ha nem lennének határidők, akkor soha nem lennének kész (van pár félkész tutorialom is a tutorial.hu -ra, de nem tartottam olyan jónak, hogy posztoljam...)
Az Eldorádós azért így lebutítva tényleg fura, nyomtatva olvasható volt, de valóban lehetett volna pl. halvány világosabb raszter a szöveg alatt, hogy kiemelje (árnyékot kis betűknél nem szoktam erőltetni, esetleg ha kontrasztos, vagy bold).
Retro betűk szvsz passzolnak a helyhez: kocsikerék, meg western-szerű fa minden benne.A DJ-snél felhívtam akinek a programfüzetébe készült, mert csak szöveget dobott át:
mik ezek, hogy lehet törni, elválasztani, meg melyik az egyik név...melyik a másik, mert még vesszőkkel sem tagolták a szöveget. Azt mondta nem beszél velük, elküldjük amit csinálok és majd kiderül, mert fogalma sincs, de nem kérdezünk, mert az égő
Szóval mindent egymás alá írtam, kész...Ja, itt van még egy bulis, jó zsúfolt
.
Volt még pár hasonló, de én inkább minimalista vagyok, a zenészek meg még erre raknának pár pálmafát, meg splash ecseteket, ilyesmit...
Imádom azokat a reklámokat, amik többek, mint reklám... uhh... ezek. SW 3 vagy az Eskom odab¤.
Sajnos nálunk a hirdető akarja megtervezni, aminek a vége: kis helyen rengeteg termék, minden legyen kiemelve, vastagon, pirossal, keretben. Akkor szoktam röhögni, mikor szólnak, h jó lesz, de a tul. képpen töltelék szöveget is írjammá' olyan vastagabbal... uhh.
És mindenkinek szóf¤sása van, pedig egy jó kép jobban üt szerintem.Ja! használtautós. Elmebeteg a kiagyaló, de leborulok
KF-en meglepődtem... Hirdettek anno nálunk -ha jól emlékszem, de lehet a GAMF-al keverem
-, de ott megtervezték wordben, és "ezt kérjük"... szal nem volt nagy kreatívkodás benne... tetszik (már a Te változatod).
Huhh, de hosszú lett. Elnézést mindenkitől.
-
Wyll
őstag
válasz
Inv1sus #8299 üzenetére
A szanitereshez kapcsolódóan:
(amellett hogy nagyon gusztusos, szép)1. Nekem hiányzik a fő mondanivaló a képről. Minden egyforma, keresni kell az információkat. A felső keretes szöveget (vagy akár az alsót is) én úgy ahogy van felnagyítanám, így mindjárt szembetűnőbb volna az üzenet.
2. A decemberi akciót hasonló kiemeléssel (csak mondjuk kék színnel) illetném, mint a novemberit, persze a végén a csillag helyére mehetne a hópehely. Így egységesedne a kép, látszódna hogy az ott mindkettő akció, meg talán az is lejönne, hogy minden hónapban van ilyen nekik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- E-roller topik
- Politika
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- The First Berserker: Khazan
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest