- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #8521 üzenetére
De a Home Premiumban nincsen XP mód. Külön kell virtuál gépet telepíteni VMWare-t, vagy akármit, rá egy XP-t, azzal bebutulni, ahányszor szkennelni akar... macerás. + lemezterület, mert azért az XP is megeszi a magáét, amint tudjuk.
Sajnos szembe kell néznünk a tényekkel: új OS-sel együtt sok új vasat is kell vennünk. Egy multi készülék, szkenner, másoló, nyomtató egyben egy olcsóbb mobiltelefon ára. Azt meg sokan fél évente cserélgetik. Nem beszélve a videokártyákról, az egyre több ramról, nagyobb procikról. Pár dologra nem költenek az emberek: perifériákra (kivéve a faltól-falig monitort) és szoftverekre. Láttam olyat, akinek full HD monitora volt, meg 7.1-es házimozi hangrendszere hozzá, a billentyűzetéből meg hiányoztak egyes betűk, és görgős egérrel gurigázott hozzá. No, ez már az igénytelenség. Pont olyan, mint a kutyaszaros cigányputri sosem mosott, retkes csipkefüggönyével "ékesített" ablakra felbiggyeszteni a parabola antennát.
És egy mai multifunkciós készülék tudásban kenterbe veri a 10 éves szkennert.
Szvsz a Windows 8-ban már garantáltan nem lesz XP mód.
-
ViZion
félisten
válasz
Dexter68 #8321 üzenetére
Az infón írja kicsiben mekkora a kijelölés, de a kurzor mellé kellene inkább.
Copy-paste layer style is jó, én alt-al szoktam áthúzni ha pár rétegről van szó, de az egybe kijelölt rétegeket azért csak jó lenne így is effektezni.Kifutó és margók ID-ben nagyon jól vannak megoldva, azért is írtam, hogy át kellene venni.
Persze hozzáadjuk a kifutót, azzal nincs gond, bár ID-ben jobban látszik. segédvonalla meg az a baj, hogy nem lehet megadni, h minden oldalról 3 mm-t húzzon be, hanem számolgatni kell, actiont nem lehet rá így írni. Pedig korábban lehetett a behúzás irányát is megadni, az kellene ismét. -
-
ViZion
félisten
válasz
Dexter68 #8020 üzenetére
Erről kedvenc Yahoo answers kérdésem (már nem én kérdeztem...) jut eszembe:
"How turn computer monitor into mirror?
Hi. Does anyone know if it's possible to use a background that would essentially turn my computer monitor into a mirror? Scanning a mirror doesn't work."
[link]Az animgif mozog, csak képkockánként másik lap kell, és a klasszikus lap pörgetős módszerrel megy...
-
ViZion
félisten
válasz
Dexter68 #8017 üzenetére
Köszönöm!
BonFire: Nem olyan gáz ez, szerintem nem vagy reménytelen
a színátmenethez több színt kellene használni, és a középtől ha eltérsz (csak ~10-20 px-el) azzal mozgalmasabb lesz.
Ajánlok vmi elmosódott fotót háttérnek, mert abból igazán sz¤..szemét dolog kiszedni pl. a cég logót...
-
ViZion
félisten
válasz
Dexter68 #7824 üzenetére
Szerintem egy maszatos sokkal emlékezetesebb...
vagy pl. egy pörköltszaft, vagy kávéfolt ráfotosoppolva...azt nem felejtik el.Mielőtt a tervezést elkezdi a kolléga, érdemes a költségvetést megbeszélni...
Ugyanis a nyomdákban -már a nagyobbakban- erre fel vannak készülve pár száz félkész sablonnal. Ezekből pl. 100 db-os megrendelés jobb áron lehet (akár kivágott spéci mindenféle merített, stb. papíron), mint az otthon megtervezett A4-es félfamentesre nyomva. -
törölt tag
válasz
Dexter68 #7737 üzenetére
Nem vagyok a googlizz helyettem emberszerzet
. Meg a nagyobb webes magazinokon is kerestem, talaltam is 50-es listat, szep kepekkel
, de mindegyik a zajos megoldast masolta.
#Bonfire: A gondom ezzel az extrem zaj szint, illetve, hogy nem pottyoz, hanem ilyen nyulvanyok lesznek, felnagyitva latod.
Itt egy masik kep, ehhez hasonlo szoras a celom.
Lehet, hogy kifestem a pottyoket, ha lesz turelmem, bar inkabb megsporolnam azt a par orat.Koszi azert.
-
ViZion
félisten
válasz
Dexter68 #7709 üzenetére
Félreértettél...
Jogos, igaz is amit írsz... de mivel külön kellenek a file-ok, ezért írtam, h ne az eredeti psd-t abajgassuk, egy ilyen template-ben lehet vagy 30 bizbasz, amiket külön kell menteni.Az mindegy, h a psd-ben a rétegre van-e olvasztva a stílus, mert png-nél nem lesznek ilyen extrák, tehát ua az eredmény, mentéskor merge lesz minden.
Persze, normális esetben azt kellene, majd export layers to files. Mivel láthatóan nem rutinos user, ezért írtam egy szerintem egyszerűbbet.BonFire: én azt szoktam csinálni, h megírom a hsz-t, és OK helyett F5
ne vedd el a kedvét, gyakoroljon csak.
Will: mindjárt actiont nem töltesz fel
ööö mindenkinek beszóltam? OK, akkor
jóbocsánat -
-
ViZion
félisten
válasz
Dexter68 #7645 üzenetére
Céges, nem saját. Céghez kellene, de nem valami sokat scannelünk, anno kellett mert még a digit fotoapparátok kora előtt ez volt a csúcs.
Umax Powerlook III
Harverkulcsos, W98-as gépre kötött szörnyeteg -
Wyll
őstag
válasz
Dexter68 #7634 üzenetére
Valami mással kevered..
Ezt tegnap találtam, és kíváncsi lettem, milyen alakzat rejlik az elsőre kusza vonalrengetegnek tűnő ..őő.. vonalrengeteg mögöttTovábbfejlesztésként meg lehetne animálni, amint az egész szépen egyik végétől a másikig "feltöltődik" egy más színnel, megmutatva így az amőbánk szegmenseit.
Erre melyik Adobe program volna való? Remélem értitek mit akarnék...BonFire, te meg beteg vagy, de legalábbis pen-függő
(Ok, ok, nem rossz betegség, aláírom, csak ne vedd el a gyerekektől a játékukat)
-
ViZion
félisten
válasz
Dexter68 #7572 üzenetére
Linux lesz a Te rendszered!
Azért a W7 nem rossz, a régi windózból még hurcolja a registry-t és hasonló találmányokat, de kezelhetőbb, stabilabb az XP-nél. Mondjuk Ubuntu+Compiz pároshoz képest botrányosan sok kraft kell neki, meg a biztonságra törekvésük is eléggé visszafelé sült el, de javítható.
Itt egy link ez a patch sok kis vackot javít.
Itt a szolgáltatások listája és a függőségek, ha vmi nem menne, vagy nincs rá szükség.
Jó mulatást! -
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #7572 üzenetére
Mondjuk erről akár egy új topikot is lehetne nyitni, elhiszem, hogy némelyeknek meggyűlhet velük a baja. Én pl még soha nem rázogattam az ablakot, csak amikor kipróbáltam, hogy tud olyat is, és nagyon rázni kell ahhoz, hogy a Shake bekapcsoljon. Szvsz egérhez van optimalizálva a rázás, a tábla+toll az pedig jóval érzékenyebb. Nem csoda hát, ha rázásnak veszi az egyszerűbb arrébb rakást. Mert én is pakolászom az ablakokat, de nekem ilyet még nem csinált véletlenségből.
Nem tudom, miért kellett kivenni belőle a fájlok "ikoncsere" funkcióját, amit így csak egy külső program igénybe vételével lehet elvégezni. Talán nagyképűen úgy gondolták, hogy a W7 ikonok majd mindenkinek megfelelnek. Hát, ahogy elnézem a Convertico.comot, és látom, mennyi felh. ikon készül, nem jött ez be nekik.
"Ha egy ablakkal megközelítem a tálcát, azonnal maximalizálni akarja..." – ezt nem értem. Most kipróbáltam. akármilyen közel viszem az ablakot a tálcához, nem akarja minimalizálni. Ha rákattintok a tálcán az ikonjára, akkor minimalizálja, ha újra kattintok újra kinyitja. Ez az XP-ben is így volt.
Mondjuk ez a táblagéppé minősítés egy kicsit tényleg égő. Azért Wacom tábla létezett jóval a W7 előtt is.
Én azzal nem boldogulok sehogy sem, hogy a gépet a laptoppal összekössem egy egyszerű fordított kábellel, ami állítólag pikk-pakk megy a hetesen, hát jelentem: nem megy. Végigfórumoztam a fél országot ez ügyben, jöttek a tuti tippek, hogy kapcsoljam ki a tűzfalakat, osszak ki a két gépnek egy-egy fix IP-t, ezt meg azt állítsam be otthoni csoportnak, meg kiskutya farkincáját. Az lett a vége, hogy TC-ben már látja egymást a két gép, de ha másolni akarok, vagy belenézni a másik mappájába, akkor kiírja, hogy ehhez nincs hozzáférési joga, és lépjen kapcsolatba a Rendszergazdával, aki én vagyok. Erre mondják, hogy itt meg ott, ezt és ezt a mappát be kell külön állítgatni megosztottra, azonkívül a hozzáférést engedélyezni kell mappánként mindenkinek... Mindent beállítottam, egy hétig bütyköltem, akkor sem engedte. Úgyhogy ha nagyobb fájlt akarok áthurcolni egyik gépről a másikra, akkor marad az újraírható DVD pörkölés sokszor egymás után, mert röhejes módon nincs 8000 Ft-om egy 8 GB-os pendrájvra (tudom, hogy Pestiában csak négy és fél, de nálunk, itt faluvégen ennyibe kerül, és nincs két számtech bolt, ha meg a neten rendelem meg, a futár miatt pont ennyi a különbözet...) Arról nem beszélve, hogy a flash memóriák igen hamar tönkremennek a sok másolástól-törölgetéstől. Elfáradnak; nem olyanok, mint a vincseszter. A kábel meg nem fárad el. Azzal reklámozták, hogy elvileg csak össze kell kapcsolni a két gép hálózati csatiját, és máris működik kérdés nélkül. Nos, nem így van. Sőt!
Szóval én ezzel szopok vele, de már le is mondtam róla. Egyszerűen képtelen vagyok a laptopról a gépre és vissza fájlokat mozgatni fordított kábellel. A súgó meg tiszta bullshit. Mintha kínaiul írták volna, azzal a szándékkal, hogy a mezei user még véletlenül se értsen belőle semmit. Egy csomó dolgot nem is úgy hív a Help, ahogy azt valójában hívják. Így aztán sokat segít.
No, majd a Windows8, ami állítólag BIOS-os alaplapon el sem indul, csak EFI-sen! (Állítólag. Még senki hivatalos személy nem erősítette meg.)
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #7567 üzenetére
Sűrűn? Tán nem működik megfelelően, vagy csak szimplán szokatlan? Ha utóbbi, megnyugtathatlak, el fog múlni. Pár hónap után nem valószínű, hogy visszavágynál az XP-re, hacsak nem lesznek kompatibilitási problémáid, de nem hiszem. A W7-ben is van XP mód, meg egy-egy programért lehet virtuálgépben is futtatni egy-egy progit. Azért a W7 sok új fícsört tartalmaz.
Persze, szokni kell, de a 98 után az XP jobban eltért (2000-et ME-t és a többit kevesen használták...), mert az tényleg gyökeres fordulat volt. Most pedig ragaszkodik hozzá mindenki. Szóval nyugi!
A képmetsző meg egy nagyon hasznos kis cucca a W7-nek. Akárcsak az öntapadós cetlik a monitoron. Az előbbi kimondottan jó, ha egy hirtelen képernyőfotót akarunk csinálni, és kell egy pikk-pakk egyszerű progi, amire piros nyilat is rajzolhatunk, hogy "szerintem ezt a gombot kéne megnyomni", és máris küldhetjük. A Photoshop be sem bootol ennyi idő alatt.
A Sticky Notes meg afféle emlékeztető, ami azért külön jó, mert nem kell minden egyes jegyzetet külön elmentegetni, mint a jegyzettömbös txt fájlban, elég csak becsukni az alkalmazást. Megjegyez mindent. Következő indításkor ott lesznek a felirkált dolgaink. Ezeket én a számológéppel együtt ki is tűztem a tálcára (bocsánat: a Szuperbárra), hogy mindig kéznél legyenek.
Az Irfant is szeretem. Újabban átméretezéshez kimondottan azt használom; ha nagy a fájl, eredetiben exportálom Ps-ből, majd Irfanban kicsinyítem, mert az tudja a Lánczos-féle interpolációt, amit igazán belesuvaszthatnának a Ps-be a parasztvakító bábu-hajlítgatás helyett, mert véleményem szerint a legjobb eredményt adó interpoláció, és szégyen, hogy a Ps még nem tudja, egy ingyenes, portable, csicska képnézegető meg lepipálja. Legalábbis ebben.
És ezt nem csak azért mondom, mert magyar ember írta, hanem mert rengeteg különféle összehasonlító tesztet láttam az átméretezési eljárásokról, és a Lánczos volt a legjobb mindig.
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #7556 üzenetére
Már ha az Irfannál tartunk – tud ez olyat, mint a Win7 képmetszője, hogy tollal összefirkálni vagy/és feliratozni a képet?
Néha nagyon jól jön egy egyszerű képkivágó, ha csak egy hirtelen képernyőfotót akarok valamiről dobni, csak a képmetsző egyrészt nagyon rondán ment jpegbe, másrészt mindig újra meg kell nyitni, mert a mentés után bezáródik.
Az Irfanban van valamilyen szerszám ilyen célra? Mert én nem találtam.
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #7360 üzenetére
Csak éppen senki nem akar tanulni. A topik elején be van linkelve az összes jó, magyar nyelvű tananyag, és az sem érdekli a lustákat. Nemhogy az angollal kínlódjon szegény.
Van már évek óta Photoshop CS4 gyorstalpaló DVD, amit kábé ezer helyről lehet lewarezolni, és Perhiniák Márton adja elő a videókat (már ha mond valakinek valamit a neve) szépen, lassan, szájbarágósan. Ha azt a kurzust valaki végigcsinálja, garantáltan megtanulja a Ps-t kezelni. De hát egyszerűbb sírni, amikor minden itt van a szánkban.
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #7348 üzenetére
Ja, ja! És lehetőleg kerülni az 50 mm alatti nagylátószögű objektívek használatát, mert egyrészt marhára torzítják a képet, másrészt egyébként sincs rá szükség, ha a széles panorámaképet több darabból rakjuk össze. Természetfotóknál még elmegy, de városi képnél rettentően meggörbülnek a házfalak — értelemszerűen minél közelebb van egy fal, annál görbébb, és ilyenre nincs szükség panorámakép készítésénél.
Normál objektív, egy állvány, és lehetőleg minél több átfedéssel készült fotósorozat. A jobb állványokon még fokbeosztás is van, hogy mondjuk pontosan 30 fokonként készíthess egy felvételt.
És persze kiválasztani egy viszonylag nyugalmas időjárású napot. Mert nem szerencsés, ha a két kép készítése között felhőátvonulások vannak, és egyik szikrázó, napsütéses fényes, a másik pedig borongós.
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #7242 üzenetére
Nem vagyok mérges, félreértettél, csak az általad belinkelt dolgok olyan szinten túlnyúlnak a szoftver használatának elsajátításán, hogy ezért nem foglalkozom velük. Felteszem, hogy a Mayát is meg tudnám tanulni, mégsem lennék egyből Ibl Miklós, vagy tévedek?
Tudom, hogy ha nagyon akarnék, össze tudnék kaparni egy Wacom táblára, de az az igazság, hogy amíg a pálcikaembernél, meg a "pont-pont-vesszőcskénél" tartok, nem érdemes. 35 éves fejjel nem ülök be semmiféle művészeti iskolába rajzot és grafikát tanulni, mert egyrészt nincs hozzá affinitásom, másrészt szabad kapacitásom. Jelenleg nyelvet tanulok, hangszert tanulok, amellett komponálást tanulok. Emellett, ha még marad időm, blogolok és fórumozom, és néha lazításképp egy egy filmet vagy sorozatot is megnézek. Így telnek a napjaim. A rajz tanulására már nem tudnék és nem is akarnék időt fordítani.
A másik, amit már sokadszorra leírtam, újra leírom: nem szeretek gyári ecseteket, preseteket, vektorokat és képeket használni. Abban nincs semmi kreativitás – legalábbis számomra. Ha ezekből pakolnám össze a képet, az olyan lenne, mint az a zeneszerző, aki az internetről tucatszám letölthető zenei loopokból összerak valamit, és úgy gondolja, hogy az egy szerzemény. Lehet, hogy jól szól, meg minden, de Pistike dalában meghallom a basszusriffet, a Józsikáéban meg a gitárriffet, és oda az eredetiség. A képekkel ugyanígy vagyok. Milliószám látom a melldöngető Ps tutorialokat, hogy "lám, lám, milyen ügyes vagyok", miközben ordít a képről, hogy honnét van összeollózva.
Az egy másik dolog, ha valaki tiszteleg valami előtt, és annak emlékére készít egy montázst, abban természetszerűen előfordulhatnak már létező elemek, de ha valaki alkot, az csináljon újat. Kreáljon. Kábé 20 éve nem hallottam hallgatható slágert, csak gajdolást, meg agyzsibbasztó kótogást (tucc-tucc), mert ami hallgatható, arról egyből kiderül, hogy valaminek a feldolgozása. Vagy nem kiderül, csak én még emlékszem az eredetire, mert vén begyöpösödött vagyok, és ha meghallom az "I sould be so lucky"-t, akkor tudni fogom, hogy az nem eredeti szerzemény.
Ennek csak az a csúcsa, hogy az afféle előadó megélhetési művész-iparosok, akik az ilyen feldolgozásokat gyártják, baxnak kiírni, hogy Samantha Fox cover, mert az egyrészt ciki, másrészt úgyis csak a magamfajta vén trottyok ismerik az eredetit, és nem ők a célközönség, hanem a saját nevük alatt futtatják és a fiatalokat célozzák meg vele. Azok meg meg is eszik nagykanállal, hogy ez az XY hű de nagy tehetség. Ja, persze. Nosza, megtanulok kontár módon festeni, megfestem a Mona Lisát (nagyjából lemásolom, mert olyan zseniális sosem lesz, mint az eredeti), aztán szignózom és verem vele a mellem. Bocs, ha bárkit is megbántok ezzel, de számomra ez nem teljesítmény. A semmiből alkotni valamit, no, az igen, az már valami. Aztán azon lehet vitatkozni, hogy az új szerzemény mennyit ér; jó-e vagy rossz, de benne van az igyekezet; az alkotni akarás, és a munka. A többi az nem. Képzeld csak el, ha lenne egy szobrász, akinek lenne egy matricája, amibe önti az emberi alakot. Az egyik alá a Petőfi névtáblát, a másik alá meg a Móric Zsigmond névtáblát rakná, hiszen ez is szobor, az is szobor.
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #7240 üzenetére
Kérünk szépen hozzá grátisz Wacom táblát, az összes minőségi képletöltő oldalra ingyenes hozzáférést+néhány éves ingyen képzést egy művészeti stúdióban.
Csak nem gondolod, hogy a 11-es (Draw A Portrait) egy szimpla Ps tutorial? Az ilyet azért sem fordítom le, mert az emberek többségének úgysincs meg hozzá sem a képessége, sem az eszköze. Akkor meg minek.
A nagy részét láttam már, de arról szól, hogy erről és erről a fizetős oldalról töltsünk le képet, a másik fizetősről meg ecsetet, és csak kattintunk 1-2-őt és már kész is a "művészi" munka. Azt aláírom, hogy jól néz ki, de azért ez még nem a csúcs.
Az a 3D-s betű meg kapásból Illustratorral készült, ha jó látom. Gyűjtögetem a Photoshop hiányosságait, és összeírom az Adobenak egy levélben, hogy a parasztvakítások helyett mire kéne rágyúrni. Most ezt az Extrude funkciót is beleírom, mert ehhez nem kellett illustrator, amikor gyerek voltam, már a Corel is tudta régen, alapfunkció volt, a Photoshopban meg ha egy 3D-s betűt létre akarsz hozni, csak a rétegek másolásával és mozgatásával teheted meg, ami egyrészt macerás, másrészt nem nyújt igazi 3D élményt.
A 3D készletével meg a betűből nem lesz extrudált betű, max 3D-s levelezőlap. Azt meg meg lehet csinálni sima Distorttal is.
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #7042 üzenetére
Nekem nem lesznek gyerekeim. Sem türelmem, sem kedvem, sem partnerem nincs hozzájuk. És igazából nincs is szükségem egy asszonyra, aki itten károgna nekem, hogy mikor keljek és feküdjek, meg veszekednénk, hogy csak a hátamat látja állandóan, mert a gép előtt ülök.
Anyám ugyanígy él le egy életet apámmal, mert neki meg az elektronika volt a hobbija, és a pecujában állandóan forrasztott, vagy nyáklapot pancsolt, úgyhogy anyám 30 éven át csak a fél oldalát látta. Azt sem tudta apám, hogy hány éves vagyok, és azt sem, amikor elballagtam. Fingja nem volt róla.
Én nem akarom ugyanezt eljátszani egy nővel, mert az én képemre ez nem férne fel. Akkor inkább maradok önkéntes cölibátusban, de azt csinálom, ami jólesik, és annyit és akkor, amennyit és amikor jólesik. Mindenkinek jobb így.
-
ViZion
félisten
válasz
Dexter68 #6873 üzenetére
Yah, anno volt egy műsor, ahol kielemezték a dr.házat. Hát ott is mondták, h orvos a laborba NEM mehet, ott a laborosok vannak. MRI-hez NEM nyúlhat, kezét lábát eltörnék...
BonFire: ilyen időben olvasni sem tudok, Te meg ennyit írsz? Nem voltál-e esetlegesen a napon sokat?
-
ViZion
félisten
válasz
Dexter68 #6799 üzenetére
Jó a word is, én a párom szakdogáját -mivel abban írta, úgy kérték- abban javítottam és tördeltem. De azért egy könyvet nem vállalnék...
Szigorúan szubjektíven: a DTPnek igazodnia kell a megrendelőhöz ÉS a nyomdához is. Sokan az utóbbit elfelejtik. Pedig egy telefon, esetleg pár e-mail, vagy egy személyes találkozás során sok későbbi idegeskedéstől megóvjuk a nyomdát és magunkat is.
Elvileg ha bele kell nyúlni a nyomdában az anyagba, akkor azt ki is számlázhatja, mivel nem volt nyomdakész... tehát ha úgy tetszik a saját boldogulásom is azt kívánja, h a nyomdával éppen úgy egyeztessek, mint a megrendelővel.
Ha normálisak (azok lesznek, mert látják a kedvező hozzáállást, és nem egy f¤$z DTP-s, hanem kolléga leszek rögtön...) megbeszélés 10 perc alatt, mindenki boldog (ha a megrendelő időben megálmodja mi a fenét akar...)nálam ez bevált, ha volt is gond, szóltak (mehetett volna elgépelve, vagy hibásan is, ha nem jó fej a nyomda), elnézést, javítom, köszönöm.
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #6444 üzenetére
Majd ha kiérdemlem, lesz saját avatarom itten, az szeretném a saját képmásomra szabni, amolyan karikatúra-szerűen. Én is kíváncsi leszek rá, meg tudom-e csinálni. Kell egy nagy, hosszú, barna hajcsomó, egy mellig érő szakáll, plusz ami megkülönböztet a haramiáktól: a szemüveg; ez utóbbitól amolyan szandálos kockafejem lett, pedig csak simán sokat vakláltam a monitor előtt és elromlott.
Asszem papírra fogom elkészíteni a vázlatot, majd tesómmal beszkenneltetem, aztán illuban megrajzolom. Aztán várni kell, hogy itt is rábólintsanak, mert eléggé szigorúak az avatar feltételei.
ViZion: neked sem ártana valami értelmesebb, mint ez a kipukkant fejű livingded-szájborg, vagy mi...
De most ne hülyítsetek, épp egy szűkített moll 9-essel szenvedek, ó, jaj nekem...
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #6270 üzenetére
Pont ma került a kezembe egy olyan szórólap, amivel akár takarózni, akár begyújtani remekül lehet, több értéket nem hordoz. Hát valami horror fényképek vannak rajta, mintha valami olcsó telefonnal készítették volna, meg cikcakk-ollóval vagdosták volna körbe. Kár hogy nincs egy szkennerem, mert elrettentésképp megmutatnám, hogy hogyan is dolgoznak az iparosok.
Én persze megengedhetem magamnak, hogy a hobbi grafikáimon egy hajszállal elpepecseljek 2 napot, mert a magam gyönyörűségére csinálom, pénzes melót meg már nem vállalok, mert csak stresszel a nyomás, a határidő, meg az igénytelenség.
Énrám meg azt mondják, hogy – jobb esetben – maximalista, – rosszabb esetben – szőrszálhasogató vagyok, pedig csak a precizitást kedvelem. Precíz szakmát tanultam, századmilliméter pontossággal kellett dolgozni, és aki erre nem volt képes, az hamar megkapta, hogy menjen inkább kőművesnek vagy szabónak, ott 1-2 centi nem számít, vagy azt, hogy: "Miért nem mentél, fiam, inkább cukrásznak? Ha ott elb***od a munkadarabot, legfeljebb megeszed."
Persze a tanult szakmában sem voltam sikeres, mert ahhoz a precizitásnak tempóval is kellett volna párosulnia, ami szvsz legtöbb esetben csak szerencsével kivitelezhető, ahogy a mondás is tartja: Hamar munka ritkán jó. Lehet benne valami.
-
ViZion
félisten
válasz
Dexter68 #6132 üzenetére
Gratula a gyerkőcökhöz, az én fiam 3 éves, azt mondják olyan, mintha kopipészteltek volna engem
...szereti a BF2142-t, robotokat "tuffolni" jó.
PS- nem megy még neki, de nem adom fel. Wacom Colorelli-re gondoltam, de azért elég zúzós lenne ha kiderül, h nem érdekli (mondjuk nem mostanában venném, de már nézegettem)...Apropó, egyedi avatarhoz hogy lehet jutni?
-
ViZion
félisten
válasz
Dexter68 #6128 üzenetére
Persze igaz, h a tábla jó, eddig panaszkodni nem sok usert hallottam...
Jó Nektek, h nem játszotok
Battlefield 2142-vel több mint 150 órát játszottam 3,5 hónap alatt... az otthoni egérnek sem a PS tesz be. A plusz melóknak meg -legalábbis itt vidéken- odavert a válság, még a fix (-nek hitt) melót is szüneteltetik, egyszerűen nincs hirdetés, tehát nem éri meg kiadni a füzetet...
Pedig ha jól menne tutira beruháznék én is vmi kisebbre, mert egérrel pl. rajzolni nem lehet, meg a maszatoló, radír stb... természetesebb lehet a tollal, vagy ujjal (itt játszik a nyomásérzékenység?). -
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #6032 üzenetére
Ha már itt vagy, tudom, hogy off, de te vagy járatosabb a témában. A logókészítés mibenlétéről szeretnék tanulni, elmélet és gyakorlat is érdekel, Illustratorban. Találgattam már néhány tutorialt, azonban konkrétumokra lenne szükség. Van-e esetleg olyan oldal, ami konkrétan az Illustratorra illetve a logókra specializálódik, és nem őrzi Szent Grálként a tudását?
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #5944 üzenetére
Az Adobe Audition is tudja ezt; ha összeomlik és újra elindítjuk felajánlja, hogy folytatjuk-e a munkát a félbeszakadt sessionnel, vagy majd később folytatjuk, most másba kezdünk, vagy töröljük a félbeszakadt munkamenetet. Szvsz ez elég jó dolog, mert igen könnyű 86 real-time effekttel összeomlasztani.
(Habár ezt már tudta Cool Edit Pro korában is 2000-ben) Azt nem értem, hogy ilyen funkciót a komolyabb programokba miért nem építenek bele alapból?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Dexter68 #5928 üzenetére
De akkor miért működik Paint Shop Proban tökéletesen? Illetve másik win 7 userben is a régi? Ott is ugyan azokat az egér, illetve pen- tablet drivereket használja.
Most már inkább az idegesít, hogy nem lehet úgy letörölni a PS-t hogy ne maradjon valami beállítás nyom... Keresgélek local adatokat de semmi.
-
sanyixXx
senior tag
válasz
Dexter68 #5747 üzenetére
én is arra gondoltam, hogy nem az az aktív, de nekem úgy rémlik, hogy mindig a felső az aktív. aztán lehet, hogy csak megszokás vagy ilyesmi.
viszont a sok várakozás meg töltés még mindig nem megmagyarázott... ha adminként is ez megy, akkor reinstall, ha úgy is, akkor nemtom
-
ViZion
félisten
válasz
Dexter68 #5656 üzenetére
igaz.
Ha lenne "lasso tool disable double click to close selection" feature, akkor már megérné kiadni a CS5-öt...Igaz, a 7 óta a CS2 volt egy "ugrás", de nekem a CS4 nagyon bejön, főleg -ahogy BonFire is említette pl. a maszk panelt-, hogy több lehetőség van non-destruktív szerkesztésre, és az utólagos módosításra, egyszerűen.
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #5643 üzenetére
Annyit nem fejlődött, amennyit az upgrade-ért elkérnek.
De néhány dolog kényelmesebb, mint a CS3-ban. Pl. a tabos ablakszerkezet. Ezt kitalálhatták volna hamarabb is. Nagyon hasznos, hogy a maszkot már nem kell feahter-íteni, hanem rugalmasan szabályozható, mennyire legyen életlen. Ha meggondoljuk magunkat vissza lehet húzni egy csúszkán élesre. Ezt CS3-ban úgy oldottam meg, hogy az eredeti maszkot pluszban belementettem a doksiba – biztonság kedvéért.
Tetszik a Clone Stamp és a Healing Brush azon tulajdonsága, hogy viszi magával az Alttal felvett mintát, tehát már lerakás előtt tudjuk, hogy fog mutatni.
Tetszik a Vibrance – az intelligens színtelítettség. Csak oda hat, ahol kevés a szín. Gyakran használom.
Amit viszont agyon hájpoltak, a tartalomfüggő méretezés, az ablakelrendezések, soha nem használom. A nézet elforgatását sem, mert nálam az OpenGL nem működik. Különben sem használok digitalizáló táblát, és ez akkor jön jól. Rajzolás közben forgatni a lapot. Nem tudom kihasználni a GPU nyújtotta roncsolásmentes nagyítási fokozatokat sem, mert a videokártyám nem támogatja, pedig ez is hasznos lenne.
A 3D nem érdekel Photoshopban. Ha modellezni akarnék, akkor 3DSMaxot, vagy Blendert használnék erre a célra, ugyanis a Blender milliószor hatékonyabban használja az erőforrásokat, mint a PS 3D-ben. Nálam csak küszködik. Modellezni pedig nem lehet vele, csak textúrázni. Szóval az nálam felejtős.
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #5602 üzenetére
De abban a konkrét tutorban nem maszkolni kell, hanem a kijelölt területet lemásolni új rétegre, majd elforgatni. Ha csak maszkolni kéne, azt meg lehetne oldani szögletes és kerek ecsetek váltogatásával is.
És habár így is meg lehet csinálni, ilyen alakzathoz mindenképpen a Pent javaslom.
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #5506 üzenetére
Kicsi koromban apám amatőr fotós volt – annyiban volt amatőr, hogy nem ez volt a foglalkozása, de tudott róla mindent –, de ilyen kifejezéseket nem hallottam tőle. Mondjuk nem is igen sűrűn dolgozott színes filmmel, mert az még drága mulatság volt a 70-es években. De a gyermekkorom nagy részét a fürdőszobában töltöttem, a vaksötétben.
-
sanyixXx
senior tag
válasz
Dexter68 #5473 üzenetére
szerintem kicsit elbeszélünk egymás mellett vagy én nem értek mindent. A6 és A2 között szórólapot, plakátot, ilyesmit szoktam csinálni. ezeken viszonylag kevés a kisbetűs rész, így az nem is mosódik nagyon el. ahol tényleg van szöveges rész és nagy betűvel kell világítson az ember arcába, ott már én is indyvel rakom fel a szöveget. de ezek már inkább hajtogatós brosúrák, illetve tényleg több oldalas kiadványok (füzet, újság stb.).
szóval ha kell, akkor értelem szerűen vegyítem a programokat. csak ez ugye nem mindig időhatékony, ami csak a fizetés miatt necces. ha majd rendesen tudok grafikusként dolgozni és meg is fizetik, akkor inkább fogok 2-3 programmal dolgozni egy anyagon, bármilyen szarul és profitorientáltan is hangozzon ez. amíg 5-10k között kapok egy A3 vagy A2 plakátért, addig bizony PS-ben fog elkészülni az egész, mert nem éri meg a ráfordított időt.egyébként kiadványon te mi mindent értesz? mert én pl. az egy oldalas szórólapot és plakátot nem hívnám annak.
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #5447 üzenetére
Ha ez lenne a munkám, és napi szinten sokat kéne ezt csinálni, valamint pénzt is keresnék vele, már régen vettem volna egyet. De mivel ez nekem csak amolyan időtöltés, nemigen ruházok be.
A Wacom vs. Noname-mel meg úgy vagyok, hogy egy időben megfogadtam – habár nem vagyok vagyonos ember –, hogy noname cuccot nem veszek. Semmit. Még egy írható DVD-t sem. A múltkoriban vettem egy fülhallgatót, hát az üzletben kiraktak elém vagy 10 félét. Gondoltam, se a túl olcsót, sem a legmárkásabbat nem választom, és kipécéztem egyet a közepéből. Noname volt, valami 700 pénzért vesztegették, és szerencsém, hogy ott helyben fel is bontattam, hogy kipróbáljam.
Valami borzalmasan szólt. Akkor azt mondtam, hogy legyen kétszer annyiért a Panasonic. És igazam lett.
Noname cuccok adták már meg magukat; hiába olcsóbbak, hosszú távon rosszabbul járunk vele. Van pl. egy AKAI magnódeckem, ami 30 éves, és kitűnő állapotban van. Nem cserélném el a mai boomboxokra.
Olvasgattam anno táblás fórumokat is, de a végkövetkeztetés az volt, hogy Wacomot érdemes abból is venni, mert az a legjobb. A legkényelmesebb, meg minden. Rajznál pedig számít a kényelem. És mindenki azt mondta, hogy ha valakinek nincs sok pénze, inkább vegyen egy A6-os Wacomot, mint egy A5/A4-es noname valamit.
Szóval, ha egyszer úgy döntök, hogy veszek is egyet, az Wacom lesz.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Dexter68 #5447 üzenetére
Egyet szívesen kipróbálnék, még akkor is, ha biztos nem venném hasznát túl gyakran.
Vagy 1,5 éve volt szerencsém egy Genius márkájú, digitalizáló táblának nevezett valamihez, de az valami borzadály volt, nem igazán lehetett vele dolgozni, adtam is túl rajta elég hamar. -
Horka1
tag
válasz
Dexter68 #5434 üzenetére
Hát ha már nyomdának dolgozik csak nem amatőr
Mondjuk nekem eszembe nem jutna, hogy nyomdai előkészítést csináljak, de magamnak a saját szórakoztatásomra el vagyok, és azért a dropp shadow-n túl vagyok már
De emlékszem, hogy én hogyan kezdtem, és nyilván az első pár próbálkozás után jönnek a tutorialok tanulmányozgatása, és szépen elkezd egy rendszerré alakulni az emberben a PS világa, és aztán jönnek mellé a mindenféle multimédia eszközök, video, hang és webszerkesztés!
De én is egy kijelöléssel kezdtem, és egy elmozdítással folytattam és haladtam lépésről-lépésre
-
Horka1
tag
válasz
Dexter68 #5428 üzenetére
Persze meg kell ismerni az eszközöket, rétegek létének okát egyáltalán, átlátni a képalkotás koncepcióját, rendszerként látni a programot és amit azzal létrehozhat. Egyértelmű. De azért egy rétegmásolat egy kijelölés, annak a megfordítása, a delete megnyomása, és a hibás rész letakarása, nem ördöngösség,
Ezt egy mondatban el lehet mondani neki sikerélménye van és nem uninstall-t csinál a PS-el, hanem eljut magától is odáig, hogy az alapkészségeket érdeklődése homlokterébe helyezze.
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #5428 üzenetére
Úgy is rá fog kényszerülni. Ha ránk hallgat, azzal kezdi, és pár nap intenzív gyakorlás után már készségszinten kezelheti az eszközöket. Vagy nem hallgat ránk, és a saját feje után megy – ebben az esetben minden második lépésnél el fog akadni, akármelyik tutorialba is fog bele –, és lépten-nyomon kénytelen lesz kérdezősködni, aminek a vége az lesz, hogy végül akarva-akaratlan, de meg fogja tanulni az alapokat.
Csak éppen ha a második variációt választja, jóval tovább tart az egész, és csak magát szívatja. Mi itt ráérünk válaszolni, vagy éppen szóra sem méltatni, mert nagyon sok hozzá hasonló van, és ez a topic sem elsősorban azzal a céllal jött létre, hogy elmagyarázzuk a legtriviálisabb dolgokat, amiket 2 perc alatt kiguglizhat, és további szorgos fél/egy óra alatt kigyakorolhat.
Autót vezetni is meg lehet úgy tanulni, hogy nem hallgatok senkire; legyalulom a sebváltón az összes fogaskereket; leégetem a motort, majd a fának hajtok a kocsival és összetöröm. Vagy meg lehet tanulni úgy, hogy megtanulom előbb az elméleti, majd a gyakorlati alapokat, amelyek a fent vázolt szituációt elkerülni hivatottak.
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #5420 üzenetére
Hát, ha ilyen az iPhone menü (még sose láttam) akkor valószínűleg erre van szüksége. Habár vannak magyar tutorialok is erről egy rahedlivel, abból talán könnyebb egy kezdőnek kiigazodni – bár az sem mindig biztos.
De itt van egy hozzá nagyon hasonló magyar nyelvű tutor, csak éppen itt vízszintesen vannak a gombok.
A tutorial.hu->Photoshop->Gombok és menük linkjén további tutorialokat lehet találni ezzel a témával kapcsolatban.
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #5417 üzenetére
Én is néztem már, de azt hiszem, nem ezt keresi. iPhone ikon tutorial van egy tucat, de ő kimondottan iPone stílusú menütpontokat akar szerkeszteni. Olyat meg én sem találtam. Csak az ikonokat dobálja ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged