- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Finwe
őstag
Egyébként mikorra várható a penryn a laphoz?
-
Finwe
őstag
Jaja, én is bementem itt az örsön 1 boltba, ezt mondja az eladó:
- igen.., az IP35 ára 39.900
Ki is fordultam rögtön
A lapot rétisün által nemrég linkelt boltban rendeltem, nagyon jó ára van.Kérdés, h tényleg megkapom-e majd ennyiért és, h a garanciával lesznek-e bajok. Eddig viszon ilyenre értékelem a boltot:
Finwe -
Zájec
veterán
nézegetem az árakat és ezt látom: IP35-pro.
a Zoty bazárjában 36k. az IPONban meg 52k.. -
Finwe
őstag
Nah, tegnap kellett volna megkapnom de sztem behúzták vagy kamuztak eleve, ''nem tudtuk beszerzezni a nagykereinktől''
Mondjuk procim még nincs hozzá de csak szereztem volna ha már nálam a lap....
(sajna öcsém gépét nem szedhetem szét)
Finwe -
karmester
senior tag
Az IP35-Pro nem biztos, hogy eltángálja az Asus-okat tyúningban, de nem is annak szánták, arra majd ott lesz a QuadGT...
De még így is az előzetes tesztek szerint különösebb gond nélkül fog 500 Mhz-es fsb körül szaladgálni, ami az AB9/Pro szériához képest jelentős javulás (ebben persze nagy szerepet játszik maga a lapka készlet is). Valamelyik előzetes hozzászólásomban nyomtam is egy kis tyúning linket...
Ami meg még jobb, az az ár/teljesítmény/felszereltség tényező. És itt már van 3 PCI sín, sokkal logikusabb a lap tervezése, kialakítása, az elrendezés, szóval aki nem akar fetétlenül 550-es fsb fölött nitrogénnel kísérletezni, annak jó lesz ez a decka. -
rétisün
veterán
-
Zájec
veterán
igen a simán digit pwm-ek vannak.. belegondolva tényleg nem lehet rossz..
csalodni nem fogsz benne. rendelj és probáld ki..
gondolom még az 1333 nem fogod kihasználni rögtön...
de azért kéne egy erős core2 proci,, csak hogy tudjuk mennyi az fsb limit
a lapnál...
nekem személyszerint hiányozna a uGuru...
annyira okos , jo dolog... könnyü használni , mindent mutat,...
szoval én biztos rádobnék még 6-7ezret csak hogy benne legyen az uGuru.
na meg a heatpipe hütés is brutálisabb a pro-n. -
Finwe
őstag
na jó 12k-ért ne is várjon az ember csodát
és via chipset....
Az SPDIF a digitális optikai IN-be OUT-kimenet. Nekem elég a kimenet is.
Amit még láttam, h az E-n gyengébb kondik vannak míg a simán minőségibbek. Szerintem annyira nem lehet rossz. De majd kiderül.
(főleg ha ma rendelek 1 IP35-öt)
Finwe
[Szerkesztve] -
Zájec
veterán
hát az uGuru,, az elég külömbség..
ez olyan mint az IB9 és AB9 közti külömbség,, érdekes az IB9 mégsem
tudja hozni azt a tuningot mint az AB9.. nem nagy a külömbség, de mégse
egyforma...
itt valami olyasmi lehet hogy : IP35,IP35e az IB9 utodja
az IP35pro meg az AB9 utodja..
hidd el gyárt antituning lapot is az Abit...
ABIT IP-95 (LGA775, VIA P4M890 Based LGA775 Socket for Intel Core 2 Duo with 1066MHz FSB) 11 957 Ft 2 ÉV
pl ez mi a xar lehet 12kért???
mod: mi az a SPDIF IN..?
[Szerkesztve] -
-
Zájec
veterán
ABIT IP35 (LGA775) 28 406 Ft 2 ÉV
ABIT IP35-E (LGA775) 24 154 Ft 2 ÉV
ABIT IP35 Pro (LGA775) 35 231 Ft 2 ÉV
ABIT IP-95 (LGA775, VIA P4M890 Based LGA775 Socket for Intel Core 2 Duo with 1066MHz FSB) 11 957 Ft 2 ÉV
ABIT AB9 (LGA775) 26 993 Ft 2 ÉV
ABIT AB9-Pro (LGA775) 30 339 Ft 2 ÉV
ABIT AB9 QuadGT (LGA775, Intel 965, 4 x Dual DDR2 800/8GB, 1066 FSB, 8 x SATA 3Gb/s) 39 270 Ft 2 ÉV
ABIT AB9 WiFi (LGA775) 31 259 Ft 2 ÉV
viszonlag olcso az IP35 és a IP35-e..szinte annyiba kerülnek mint az AB9..
csak az a baj hogy nagyon-nagyon fapadosak.. egy pici erősségük van,
mégpedig az 1333fsb.. más semmi.. nincsenek benne + szolgáltatások..
szóval ez félig parasztvakitás.. lehet hogy egy kicsit antituningos lesz..
a IP35 Pro : ez igen, ebből nem hagytak ki dolgokat,, az árán is meglátszik
van uGuru, digit kondi,külsö cmos,külsö sata,, na meg a pipe-hütés..
szóval ha választanom kéne a sima IP35és AB9 kőzt,akkor AB9..
ha odaraknák azIP35pro-t akkor arra tuti ráugranék.. -
törölt tag
Lesz P35 QuadGT
És nem is lesz rossz[link] -
Finwe
őstag
Jajj, annyira tetszik ez a lap, h komolyan elgondolokodtam rajta, h megint sokat akarok költeni
Bár ha jól sejtem akkor ebben sincs már ATA támogatás chipset szinten (chipset leírásban nem találtam) tehát ezen is jmicron lesz és majd ügyeskedhetek a floppyval
Magyar árat talált már vki?
Finwe -
karmester
senior tag
Egy kis tyúníng:
[link]
Sztem átlagos embereknek teljesen rendben van, és szép eredményeket láthatunk... -
Gorneck
legenda
Úgy néz ki már most sokkal olcsóbbak a P35ös lapok, mint az elődeik...bár ahogy hallani nem biztos ezek az árak maradnak...egyes oldalakon 5-8k különbség is van uazon lapok között...érdekes nagyon...lehet drágábbak lesznek a lapok, mint most...
-
joshua7
veterán
K*rvára semmi szükségem nem lenne egyikre sem.
Fapad + tuning, ennyi kell csak nekem. Sohasem használt extrákért minek fizessek? Ráadásul ezek nem is kombók.
Gorneck23 : mármint a Gigá-nál az egyetlen? Gondolom más gyártóknak is van/lesz.
De nem off-olok tovább...
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Oszt minek ilyen lap? Szívjon egy hűtő felrakásával...ráadásul nem lesz jobb!?
Joshua7: Ebből a Combo-ból csak 1 van én azt venném...mindent tud amit kell és még tuningba is megy mint állat...bár jó ram nélkül sose használja ki az ember...egyszerre a 2 ram kétlem, hogy menne...
De jó lenne nem itt menne az off...mert ez Abit topik...Gigának van külön topikja...
[Szerkesztve] -
karmester
senior tag
válasz
westlake #141 üzenetére
A CEBIT előtt még jóval, először erről a deckáról jelentek meg képek a nyeten, és teszt is. Ha megnézed a totyik indulásának a dátumát, elég korai. Az első hozzászólásban találod a cikk linkjét is. Lehet, hogy más gyártónak is volt már ez idő tájt Bearlake lakpakészlettel felszerelt deckája, de hogy arról nem tudtunk, és nem készült más Bearlake-s deckával ilyen korai teszt, ez bizonyítható. Innen a ''Bearlake fecskék''. Azért lett többes számú a cikk neve, mert rögtön at ominózus cikk megjelente után, feltűntek a többi deckák képei és specifikációi is a nyeten.
-
karmester
senior tag
válasz
westlake #139 üzenetére
Hát, nem gondolom, a következő okokból:
1. Mindhárom decka (leszámítva az uGuru-t) nagyjából egy kaptafára lett tervezve és kivitelezve. Nagyjából ugyanannyit fognak bírni tuningban is, hivatalosan mindhárman csak a DDR2 800-as memókat kajálják... szóval kb. ugyanott vagyunk mint anno az AB9/Pro totyiknál... ami ugyancsak egyben volt, és köszöni szépen jól van és virágzik.
2. Ha megnézed az Abit honlapját, meg olvasgatod a fórumokat, akkor kiderül, hogy a Júniusi Computex-en, és azt követően több új Bearlake-s decka-sorozatot kívánnak piacra dobni MAX/Fatal1ty/GT és tudom is én milyen néven. Nyilvánvaló, hogy ezeknél már erősebb tuning potenciálra, szélesebb DDR2/DDR3 memó támogatásra, és egyéb nyalánkságokra számíthatunk. Így nagyjából ugyanolyan forgatókönyv alapján tervezi a stratégiáját a cég, mint a P965-ös deckák esetében (AB9/Pro/WiFi széria, aztán IB9, végül QuadGT), csak itt valszeg több új deckára számíthatunk. Ebből következik, hogy lesz még Abitos Bearlake-s decka totyik ezen kívül - ahogy én sejtem - nem is egy...Szóval lesz jó pár Abit P35-ös totyik, de sztem jobb és átláthatóbb 3-4 ilyen totyik, mint 7-8...
Ezért részemről szeretném ezt a totyikot egyben tartani. A MAX/Fatal1ty/QuadGT, stb... deckáknak új totyikok lesznek, ott is inkább a sorozat(ok)/összetartozás/tervezési hasonlóságok alapján, mint ahogy pld. ezt történt az ABIT AW9D /-MAX 975-ös deckák esetében is. -
Kenny88
tag
Hello en is kivancsi vagyok hogy mit vissz a lap remelem jobb lessz mint a Giga
es nem mothato draganak sem:[link]
-
Vigneau
félisten
Nem teljesen értettél meg, de kapisgálod, mire is gondolok... Az AB9-nél csak annyi volt a difi, hogy 3 SATA és 1 LAN minusz jelentkezett a Pro-hoz képest. Itt viszont olyan, mintha kb. egy IB9 ''Eksztrém Edisönt'' kapnék. Se uGuru, se diagnosztikai LED-ek - sokat köszönhetek nekik. Hiszen a sima IB9 szintnek az IP35-E felel meg. Persze ha jó lesz az ára a Pro-nak, akkor nem szóltam. De amint látom, nekem csak a Pro kivitel jelenti az IP35 szériában az elfogadható szintet.
-
törölt tag
Az Asus a neve után kvázi mindenhatóként kezelt full átlag gyártó
Én Egy P5B-t cseréltem le először egy AB9Pro-ra, majd egy QuadGT-re. A haver P5B-deluxe lapja sem nyerte meg tetszésemet. Nincs Win alól állítható, konfigozható tuning, abitnál igen, az Asus monitoringja kritikán aluli, drága, mert Asus jobban melegszik, mint a QuadGT, és végül, nálam az AB9Pro is sokkal stabilabban ment mint a P5B, vagy a Deluxe. Ez van. A QuadGT pedig több mint elég a tuning terén. Az Asus hipe-olás sokszor kikészítő. A csapból is az folyik, pedig egyáltalán nem olyan jók. A Gigabyte cuccok is sokkal jobban szerepelnek nagy általánosságban. Nagy gyár nagy tőkével, és van pénz reklámra. Én megvárom az IP35Pro-t, míg lesz egy normálisabb teszt, lehetőleg itt a PH!-n. Ha csak pár százalék a különbség, akkor egyértelmű, hogy maradok az Abitnál. Amúgy borítékolható, hogy csak minimális különbség lesz, az eddigi tapasztalatok alapján is az volt.
-
SteeWe
aktív tag
Van már valami jo kis tesztecske a lapokról, szép képekkel tuning eredményekkel? Mert eddig csak hireket találtam róla...
-
karmester
senior tag
Ja, a Platinum deckáik kb 480-500-as FSB-t mennek az első tesztek szerint, de CSAK 1 GbLan van rajtuk és CSAK 2 PCI sín...
Ilyesmi pld. egy olyan fickónál, mint én, számít, mivel a mostani gépemben is majdnem mindegyik bővítő kártya helye foglalt... vagyis tele van.. (nem a gatyám, és nem ''x''arral)....
-
karmester
senior tag
Gyerekek, ne off-oljuk szét megint a totyikot. Ez itt nem az Asus pro/kontra vita helye. Itt az Abit IP35-ös deckáit tárgyaljuk... elvileg...
Amúgy, az Abit taiwani honlapján olvashatjátok, hogy készülődnek a Computex 2007-re (Június 5-9, Taiwan), ahol újabb deckákról is lerántják a leplet. Az IP 35/-E/Pro analóg pwm-jeiből ítélve valószínű, hogy ezek ''átlagos'' tuningdeszkák lesznek, a tuning-királyság valamelyik következő MAX vagy GT/Fatal1ty deckában lesz keresendő. Ez nagyjából ugyanaz a forgatókönyv, amit az Abit a P965-ös deckáknál használt. Volt az AB9/Pro, IB9, aztán jött a QuadGT, ami sokak szerint a legtutibb P965-ös tuning-deszka.
De maradjunk az IP35 Pro-nál, aminek felszereltsége és bővíthetősége kiváló (2 GbLan, 2 e-sata, firewire, CMOS kapcsoló hátul,uGuru, 3 PCI sín, 1 PCI-E és Crossfire, ha csak egy videókártyát használsz, akkor 2 PCI-E bővítő síned van), valszeg a tuningban valamivel az 500-as FSB körül/felett lesz, ami az átlagfelhasználónak bőven elég, és azt mondják, mindez barári árral lesz megfejelve. Így jó eséllyel pályázhat a ''best-buy'' P35-ös decka díjra. -
Gorneck
legenda
Furcsa lenne, mert az Abit lapjairól kuss van...de várom a linket, hogy mi is olvashassunk róla...
Ez nem a jobbságon múlik, hanem a körítésen...ha nem tűnt volna fel a P5K azonos beállítások mellett elvérzik...vagy éppen nyer a P5B-vel szembenSzal minden a körítésen múlik...ha szar volt a HW, akkor egy P5K se fogja megváltani a világot...
[Szerkesztve] -
SzlobiG
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest