- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi haladó szinten
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- Milyen alaplapot vegyek?
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcjani11
csendes tag
Hali !
az ABIT IP 35 PRO lapom telepitésnél ezt a hibát irja
Detected drives done, no any drive found -
pcjani11
csendes tag
Hali mindenkinek!
vettem egy ABIT IP35 Pro lapot E8400 procival 4gb ozc memoriával,ajándék a sogimnak.
Ma szerelte be a gépébe és az a gondja vele hogy,a bios-ban látja a sata vinyot de telepitéskor már nem.Kérdezném mi lehet a gond? -
csihun
csendes tag
Köszi a segítséget!
Valóban van béta bios és meg is oldódott a problémám.
A lelőhelyet felteszem hátha másnak is jó lesz.
Itt szinte minden Abit laphoz megvannak a frissítések:ftp://91.121.194.115/pub/download/bios/!%20E0%20Stepping%20BIOS%20Updates/
http://www.computerbase.de/forum/showthread.php?t=864539
-
csihun
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy E 8400-as procit, de az abit ip35v alaplapomban nem működik.
Az alaplapon a legfrissebb, 13-as verziójú bios van fent és a korábbi procival (E 6550) most is működik.
Ezen az oldalon - http://www.cpu-upgrade.com/mb-ABIT/IP35V.html - azt írják tesztelés alatt
a proci és az alaplap kapcsolata.
Az E 8400 proci működő gépből lett kivéve.
Segítséget szeretnék kérni annak eldöntésében, hogy ezen alaplap és proci együttműködése teljesen kizárt,
vagy lehetséges valamilyen megoldás? -
tpcsanad
csendes tag
Sziasztok!
Nem igazán vagyok otthon a videokártyák paramétereiben, ezért egy kis segítséget kérnék.
Milyen videokártyát ajánlotok egy Abit ip35-ös alaplapba ? -
Norman M249
tag
Sziasztok!!
Sikerült hozzájutnom egy Gigabyte gtx 560Ti vga-hoz,de valami gond van,mert nincs kép,vagy ha van akkor sem mindig sikerül betöltödni a win7 nek képpel 1ütt. Eddig egy 4870 512mb karival üzemelt a gép amivel soha nem volt ilyen probléma.az eladó gépében tökéletesen üzemelt a gtx. PciX portra gyanakszom,bár a 4870 is 2,0 és a gtx is 2,0,de a lap 1,0a. -
nif
csendes tag
Szia!
Azt hiszem hogy a legújabb de nem emlékszem pontosan, az biztos hogy nem Béta verziós,gondolod az okozza a gondot?
Esetleg kiolvasható az epromból, a dolog.
Gondolod érdemes volna újraírni az epromot külső progzamozóban?
Az az igazság van még egy működő ilyen lapom a faternál de nem mertem megjatszani az epromcserét eddig. -
nif
csendes tag
Helló!
Valakinek sikerült már ezt a lapot a végtelen újraindulásból meggyógyítani?Nekem egy sleep módból nem ébredt fel soha többé a lapom
, csak bekapcs kikapcsot játszik!
-
-
trob
tag
Sziasztok
IP35 Pro alaplapom van.
Speedfan 4.45-öt használok. Illetve használnék, ha tudná sabályozni a ventilátorokat.
Kiolvasni jól tudja a hőmérsékleteket, de szabályozni nem.Szabályozni csak a Winbond W83627DHG chip ventilátorait akarná, de azok meg nem léteznek, mert a uGuruIP35-Pro chip ventilátorait méri csak.
Másként fogalmzva: a Configure-ban a Fans fülön csak a uGuru chipnél vannak 0-nál nagyobb RPM-ek, tehát állítani is ezeket kellene, de a Fan Control fülön ezek nincsenek felsorolva.Ha a főablak Readings fülén állítom a ventilátorokat (amik a Winbond nemlétező ventillátorai), semmi sem változik. (Nyilván...)
Mit lehet tenni?
(Hol találok esetleg régebbi verziójú Speedfan-t?)köszi
-
KisTopi95
aktív tag
Érdekes, mert pl az oldal egyiket sem írja. Sőt celeron dual core-t egyáltalán nem ír hogy jó lenne bele. Bár sejthető, hogy azok jók bele. Jó kérdés, hogy melyik bios van rajta, mert elindítanom azóta sem sikerült a cedar milles procival. De mintha a chipset nem tudná kezelni az 533as procikat...
-
KisTopi95
aktív tag
válasz
LordVader80 #7485 üzenetére
Igen ezt tudom, csak most nem igen tudok átugrani kiszedni a gépből a procit, hazajönni és kipróbálni. Mert napi használatban van egy másik lapban, csak az már eléggé kiöregedett.
-
KisTopi95
aktív tag
Sziasztok!
Remélem vannak még néha néha feltűnő kollégák/tulajok a topikban. Nem is olyan rég én is tulajdonosa lettem egy abit ip35-e lapnak. Rokon gépébe szánom, amit én bütykölgetek szabadidőmben. Néha játszik is, de nem full grafikán 867ezres élsimítással és egyebekkel, hanem csak úgy meló után kikapcsolódásként. Na most az lenne a kérdésem, hogy tudja valaki hogy pontosan milyen procikat támogat a lap? Én innen szokta nézni, de nem mindig pontos. Egész pontosan nála egy e6300as proci van, itthon meg egy cedar mill magos celeron d. Nem akar vele indulni. Viszont neten nem találtam olyan célzást hogy nem megy vele, vagy éppen megy vele. Valaki tud segíteni ebben?
Köszi
Kistopi -
rétisün
veterán
most olvastam.....
tudom, hogy már régen megszűnt az Abit, ez már olyan "utolsó szög a koporsóba" dolog. sajnálom, mert jó kis lapokat, vga-kat csináltak, kedvenc márkám volt, ha nem is használom már az IP35-pro-t
R.I.P.
[ Módosította: Viktor77 ]
-
dattis
tag
válasz
Agyzuzo #7480 üzenetére
Még mindig jó, bár nem memteszteltem neki egy napon keresztül, de gyakorlatilag 2 hete (majdnem éjjel nappal) folyamatosan megy a gépem, és hát hála istennek hibátlanul működik a cuccos. Futtatok virtuális gépeket, memóriát teljesen kihasználva, hála istennek bírja az iramot. Úgyhogy köszi az assistanceot mindenkinek
.
-
dattis
tag
Szevasztok,
Megjött a friss, ropogós új memória, így ismét 8 giga van a gépbe
. Eddig minden jó, lekopogom, kop-kop-kop.
üdv:
DAttis -
Agyzuzo
addikt
Na az tuti.
Én lehet má le se tudnám szedni a hűtőt, odaforrasztódot az évek alatt.
(Toltam néha ilyen soknapos maratoni video-kódolásokat a legkeményebb nyári kánikulában, csak hogy érezze a törődést). De lényeg, hogy akkor neked megérte.
Én az enyémet szétszedni már csak akkor fogom, ha alaplapot cserélek.
szerk: ismerős, másik szoba jégverem, itt meg néha melegem van.
-
dattis
tag
válasz
Agyzuzo #7474 üzenetére
Igen, csak nálam amikor elkezd éjszaka dolgozni, indexelni vagy a franc tudja mit, akkor fölpörögetett a venti immel-ámmal. És sajnos egy légtérben vagyok a géppel
. Komolyan mondom télen ez a quad nagyon jó
, ha csinálok valami ufókutatást plusz 3 fok a lakásban azonnal
-
dattis
tag
-
dattis
tag
Sziasztok, hírek van
. Meghozták a csodálatos procisíkosítót, és hát nagyon királyos. Komolyan mondom, ebben a formában, ahogy nálam volt a rendszer, legalább 10 fokot jelent az, hogy újrazsíroztam a procit. Konkrétan most épen futtatok egy hotcpu tesztert, legalább 10 perce, konkrétan a hűtőventi nem jutott el arra a pontra, hogy elkezdje emelni a fordulatszámát (48foknál kezdi emelni). Nagyon jó 5let volt újrazsírozni. Zsírozás előtt 53-54 fokon teljes fordulaton ment a hűtő, most meg 45-46 fok körül van, és minimális fordulaton az össze ventilátor. Úgyhogy akinek hűtési gondja van javaslok egy újrazsírozást.
-
Agyzuzo
addikt
Én még 2007-ben vettem meg a Pro-mat és dobtam bele egy E6600-at. Azóta (vicc nélkül), megy non-stop 0-24-ben a gép, a proci ráadásul húzva (3 gigára 2.4-ről). Csak akkor volt kikapcsolva, mikor épp vmi alkatrészt (vinyót, VGA-t) cseréltem benne. A hűtőkhöz hozzá se értem, valami sima paszta van rajta amit még akkor kentem fel rá. Azóta is bírja.
Úgyhogy szerintem a paszta sokat nem számít, mert nálam aztán megtapasztalta a cucc az extrém bánásmódot.(Azért egy hőfokot mérhetsz előtte-utána, hogy mennyit dob a témán a frissen kent cucc nálad)
-
dattis
tag
válasz
Agyzuzo #7468 üzenetére
Amúgy szellősnek szellés, meg "teli van" csendes ventilátorokkal. De érzésem szerint miután megbontottam a CPU hűtőt, én azt éreztem, hogy picit csökkent a hatásfok. Meg amúgy sem fog ártani egy kis zsírfrissítés. 3 évből szerintem 2 évet folyamatosan ment a gépem, a zsír is vesztett sokat a hatásfokából érzésre. Megrendeltem jó kis ezüstözött pasztát, ha megjött javításból a memóriám, fel is avatom...
-
lbalog01
tag
válasz
Vegitaa #7459 üzenetére
Szerintem amíg nem próbálod ki egy normális 8tûs táppal, addig nem jutsz elôbbre. A bios postnál kezdené a proci megszívni magát delejjel és pont ott száll el a gép.... Nekem inkább a táp tûnik kevésnek. A másik lapnak is 8as csati kellene nem? Egy ilyen tápra egyébként sem bíznék rá semmit! szvsz: a tápcsere elkerülhetetlen
-
dattis
tag
válasz
LordVader80 #7463 üzenetére
köszi
, akkor 2 lesz. Ezüstözött mehet???
Az a legjobb? Van valami csúcs???
2 gramm belőle nem lehet olyan drága -
dattis
tag
sziasztok
Tudnátok-e nekem segíteni abban, hogy bár nem IP35-ös kérdés, hanem általános, de hátha. A procit még decemberben kiszedtem a helyéről, ebből kifolyólag a hűtőventit is, ebből kifolyólag most újra kéne zsíroznom, pasztáznom. Kérdésem, hogy 2 gramm paszta elég-e, vagy kell 4 gramm? Mivel új pasztakiszerelést kell vennem.
Szerintetek?köszi
üdv:
DAttis -
dattis
tag
válasz
Vegitaa #7456 üzenetére
Franc tudja, ahogy körbeírtátok a sztorit lehet tényleg a procival van a baj. Írtad, hogy néha elindul, néha nem, amikor nekem mostanában a memóriával volt / van gondom, az is néha elindult néha nem. Esetemben abszolút semmilyen hasznát nem vettem a post displaynek, mert mindig máshol állt meg a kijelző. Úgyhogy leírások alapján a procival próbálkoznék tovább azt hiszem.
-
Vegitaa
senior tag
Bár lehet, hogy tényleg kéne neki az a 8 tús tápkábel.
-
Vegitaa
senior tag
Az a probléma, hogy jelenleg kicsit szegényesen vagyok felszerelve hardverekkel. Most csak 2 db LGA775-ös lapon van.
Az egyik egy MSI, ezzel nem indul. Bár felpörög a venti, de semmi sem történik.
A másik az Abit, ahol hasonló a helyzet, de egy pillanatra megjelenik a kép, s kiírja a POST-ot. De amint tovább menne, vagy bemennék a BIOS-ba, kikapcsol. Ebből leszűrtem, hogy a proci nem lehet rosz.
A tápok ugyanazok voltak.
-
Vegitaa
senior tag
válasz
LordVader80 #7455 üzenetére
Igen ez lehet, csak sajnos nincs ilyen tápom...
-
Vegitaa
senior tag
A proci más lapban sem megy. Csak ha tényleg az a rossz, akkor miért jelenik meg az abit logo, ilyenkor elvileg totális "csendnek" kéne lennie...
Sajnos csak ez a két tápon van itthon.Egyébként nézegettem hasonló problémás hozzászólásokat. Minden Abit lapnál megesik a dupla indulásos hiba jelenség? Vagy inkább csak konkrét típusoknál?
Isc: Igen próbáltam, jelenleg elem nélkül próbálgatom.
-
-
Vegitaa
senior tag
válasz
LordVader80 #7450 üzenetére
De, a második indítás után szintén felpörög a venti, sőt, egy picivel hosszabb ideig marad bekapcsolva. Épp hogy megjelenik valami a képernyőn, majd azonnal leáll.
-
Vegitaa
senior tag
válasz
LordVader80 #7448 üzenetére
Igen, jó helyre raktam. A kis kiálló patent is mutatja hogy hova passzol...
-
LordVader80
őstag
-
Vegitaa
senior tag
válasz
LordVader80 #7446 üzenetére
Pedig két Codegennel is próbáltam.
A lapnak 8-tűs tápcsatija van, de ugye a Codegené csak 4...
-
Vegitaa
senior tag
Aztán szokás szerint leállt...
-
Vegitaa
senior tag
válasz
LordVader80 #7443 üzenetére
Már ezen is túl vagyok. Sőt, már VGA nélkül is próbáltam. A táp egy 400W-os Codegen, de máshol működik. Kijelző nincs rajta.
De furcsa, egyébként lehet hogy a proci a rossz, mert más lapban sem megy. Ez esetben csak azt nem értem, hogy egyszer már eljutottam ezzel addig, hogy megjelent az abit logo a képernyőn...
-
-
Vegitaa
senior tag
válasz
LordVader80 #7441 üzenetére
Igen, gondoltam rá, csak az a baj hogy nem tudok BIOS-t frissíteni, mert el sem jutok addig... Ahogy megjelenik valami a képernyőn, már ki is kapcsol...
Típushiba? Minden Abitnál?
-
LordVader80
őstag
válasz
Vegitaa #7440 üzenetére
ez a klasszikus kétszerindulás esete, tipushiba ezeknél a lapoknál, keress rá a szóra vissza, régen hosszasan tárgyaltuk... bios frissítés a megoldás.
-
Vegitaa
senior tag
Üdv!
Nos sikeresen megvettem az IP35-E lapot. Csak egy kis gond van: Nem indul.
Bekapcsolom a gépet, elindul, majd kb. 1 másodperc mulva le is áll. Utána magától elindul, majd ismét leáll.
Van valakinek ötlete, hogy ezt milrt csinálhatja? -
-
dattis
tag
válasz
Agyzuzo #7431 üzenetére
Valahogy a program számomra félkésznek tűnik. XP alatt jó volt, szép volt, stabil volt, de Win7-hez nem való szerintem a program. Eljárt már az idő a program felett. Biztos vagyok abban, hogy más gyártónak a hasonló célra szánt programjait azért továbbfejlesztették. Nekem a program picit instabil, néha működik, néha nem. Ez nem az Abit hibája, hanem mert sajnos felhagyott a gyártással, és ezeket a programokat, drájvereket, biosokat sajnos már nem fejlesztik.4 éves program, ez van
.
Hiányolok még belőle néhány dolgot, pl. hisztorikus CPU használat, hisztorikus hőmérséklet visszajelzés, HDD-k hőmérsékletének visszajelzése, SMART információk. Erre utaltam, hogy félkésznek tűnik számomra. Nyilván külső utilitykkel meg lehet tudni, amit megakarok, de eltudnám viselni, ha az uGuru tudná ezeket. -
Vegitaa
senior tag
Azt nem tudjátok, hogy az IP35-E-hez drivereket honnan tudok letölteni?
-
dattis
tag
válasz
Agyzuzo #7424 üzenetére
Finnyásnak finnyásnak tűnik, bár hozzáteszem, hogy személy szerint baromi sok tapasztalatom nincs más alaplapokkal kapcsolatban. 3 éve van ez az IP35 PRO, előtte szintén Abit volt, előtte szintén Abit, más gyártó alaplapjait nem próbáltam ki. Sejtésem nincs, hogy más gyártó alaplapjai finnyásak-e ennyire. Végül is mind1, az igényeimet maximálisan kielégíti.
Egyébként következő kérdés mindenkihez szól: abit uGuru is szoftveren kívül használtok valami más, netalán tán stabilabb szoftvert, ami uGuru-val egyenértékű tudással rendelkezik? -
Vegitaa
senior tag
válasz
rétisün #7428 üzenetére
Köszi szépen.
Igazából a hőcsöves chipsethűtés nem baj hogy nincs, mert amúgy is lecserélném sokkal nagyobbakra. De akkor ahogy látom, lényegében minden melyiket veszem, gondolom ugyanúgy tuningolhatóak. RAID-ra meg úgysincs szükségem...
Bár jobb lehet az IP35-E, mert a másikról ha leveszem a hűtőrendszert, akkor kénytelen lennék eltávolítani a mosfet hűtőbordát is. Míg az IP35-E kivitelben külön, rajta maradhat...
-
rétisün
veterán
válasz
Vegitaa #7427 üzenetére
az E változaton nincs RAID támogatás, fire-wire (IEEE1394) és SilentOTES™ (hőcsöves chipsethűtőrendszer)
LGA 775
Intel® P35
FSB 1333
Dual DDR2 800
PCI-E X16
SATA 3G RAID
Gigabit LAN
IEEE1394
7.1 CH HD Audio
RoHS Compliancy
SilentOTES™LGA 775
Intel® P35
FSB 1333
Dual DDR2 800
PCI-E X16
SATA 3G
Gigabit LAN
7.1 CH HD Audio
RoHS Compliancy -
Vegitaa
senior tag
Üdvözlet!
Urak, valaki el tudná nekem mondani, hogy mi a különbség az Abit IP35, és az IP35-e alaplapok között? Egy P4, 3400MHz-s procchoz kellene...
-
rétisün
veterán
karácsonyra megleptem magam egy i5 proci/lap/ram összeállítással, így elköszönök az iP35-pro-tól.
jó kis lap volt, és ha nem szűnik meg az ABIT, most is ABIT lapot vettem volna..... -
Agyzuzo
addikt
válasz
LordVader80 #7423 üzenetére
Már próbáltam úgy is, elhiheted.
Finnyás egy deszka.
De a procimmal ugyanez van, ott meg 3 GHz a határ. Emlékszem itt mentek a hsz-ek tucatjával hogy az E6600 milyen lazán megy 3,5-en, sőt, volt akinél 3,8-4 Ghz-en. Hát ott is eléggé alulmaradtam. -
dattis
tag
válasz
lbalog01 #7420 üzenetére
Hali,
Ezt határozottan cáfolnom kell. Nekem 3 évig Geil 4 db (2 darab párba válogatva) 1 gigás memcsi ment 1066/2.2V-on az instabilitás semmilyen jelét mutatva, pedig éjjel nappal ment a gépem 100%-os CPU mellett (szabad proci erőforrást odaadtam jótékonyságba
). 4 gigával valszeg azért ment, mert sokkal kevesebb a hőleadása mint a mostani 8 gigának, ami eredetileg a gyártó szerint is 800Mhz-es csak amit gyári körülmények között megtudtak hajtani 1066-on, arra ráírták, hogy 1066 kompatibilis. Nem beszélve arról, hogy ennek a 8 gigának eszméletlen rossz a hűtése, berakom a gépbe, gyakorlatilag 3-4 mm-nél nincs több hely szellőzésre egymás mellett, és 1066/2.2V-on nem tudod rajta tartani a kezed, mert annyira forró. Levettem 800mhz-re, és már majdhogy nem csak langyos volt. Megnézel egy kingston memóriát, van vagy 10 centi magas a bordázata, geilnek sajnos nincs. Én ezzel magyarázom az esetet
.
Kellemes karácsonyi ünnepeket egyébként.üdv:
DAttis -
lbalog01
tag
válasz
Agyzuzo #7414 üzenetére
Nekem is 1066-os Geil ultra csak 827mhz-ig stabil azután véletlenszerűen fagy /még 2,5V-on is/. Már tudtam vele 939-en is tesztet futtatni de bármikor kékhalált dob 830-fölött. Életében nem állt még fel 1066-on. Egyszerűen szerintem csak parasztvakítás az 1066 support ezen a lapon. A ram problémán túl viszont szuper kis lap.
-
Agyzuzo
addikt
Sztem ettől ne félj, hogy nem fogják cserélni, ha ennyire borul a gép ettől az RAM-tól, akkor az valszin tényleg rossz. De ha nagyon biztos akarsz lenni a dolgodban akkor csekkold le egy másik gépben is. Mindenesetre így azért jobb a szitu, mert legalább nem az alaplap a hibás.
-
dattis
tag
válasz
Agyzuzo #7416 üzenetére
hali, igen-igen, mindent megcsináltam már többször is. Illetve időközben fejlemények vannak. Elkezdtem egyesével kipróbálni a darabokat, és hát szomorúan állapítottam meg, hogy nagy valószínűséggel az egyik modulom teljesen elszállt. Pont sikerült legelsőre ezt a 2 gigás darabot kifognom, beraktam, el sem hajlandó indulni a gép. Beraktam a 2 gigás testvérét (mert ezek párba vannak válogatva), azonnal megy, mondom semmi gond, indítsunk memóriatesztet. Végigmegy, windows beindul. Jó, akkor menjünk tovább, rakjuk be a következő ikertestvérpárt. Berakom, így már 6 giga van a gépbe. Memteszt változatlanul lemegy, windows bebootol. Jó, akkor kerestem egy kistestvért
, beraktam még egy gigát, így most már 7 giga van a gépbe (ilyet is ritkán látni), memteszt változatlanul lefut, windows bebootol, most tesztelem egy kicsikét. Legalább ennyivel előrébb vagyok, és megtaláltam a ludast. Csak attól félek, hogy úgy ne járjak mint amikor 3-4 éve a gépet megvettem, hogy elvittem gariba szervízbe, az történt, hogy elvittem, tesztelték, és minden jó, mert akkor mérges lennék. Bár akkor már a legelejétől instabil volt a gép, itt most annyiban másabb (talán), hogy itt az elején 2 hónapig ment a gép stabilan, és utána halt meg. Leteszteltetem még talán egy ismerősnél mielőtt visszaviszem.
Én sem értem amit írtál, nagyon fura, de én is találkoztam már ilyesmikkel. -
Agyzuzo
addikt
Hmm, fura... Gondolom teljes CMOS-clear-en, meg Fail-Safe defaults-on már túlvagy (tehát CMOS clear gomb, elem ki, aztán vissza). 2 volt-on küldöm őket, de igazából mindegy,mert 1.8-on épp úgy megy, mint 2.2-őn, de gondoltam ennyi plusz nem árt.
Nem rossz ötlet, egyesével nyomj nekik egy MemTest-et! Bár láttam én már olyat, hogy a ram-ok egyesével jók voltak, de ha összeeresztettem kettőt (ráadásul ugyanolyat) dobálta a hibákat... Ki érti ezt.
Mondjuk az nem ez a deszka volt, még vmi régebbi.
-
dattis
tag
válasz
Agyzuzo #7414 üzenetére
800-on járattam a 8 gigát, bár gyári körülmények között valószínűleg viszi az 1066-ot 2.2V-on, de mivel nem volt stabil, mondom jó, legyen 800. Nekem nem a frekvencia lenne a lényeg, hanem hogy sok memória legyen, és stabilan. Ment is 2 hónapig, aztán egyszer se szó se beszéd elszállt a 8 gigás config. Könnyen elképzelhető, hogy valamelyik modul tönkrement le fogom egyesével tesztelni.
És neked 835Mhz-en hány volton megy a memória? Csak mert az alapórajele a DDR2-nek az 1.8, de a Geilek 2.2V-ot kibírnak. -
dattis
tag
http://www.abit.com.tw/test-report/ip35-pro.htm?2
Találtam ezt az oldalt, csak nem tudom mennyire hihető. Nyilván az addig okés, hogy ezekkel a memóriamodulokkal volt tesztelve az alaplap. Annyi a különbség, hogy itt azt írják, hogy:
GX22GB6400PDC (ezzel volt tesztelve), nekem meg vanGX24GB8500C5UDC (ilyen volt, és ilyet is vettem), bár nincs benne ebben a tesztben, de 3 éve tökéletesen megy, akkor gondolná az ember, hogy ugyanilyen modullal csak nagyobb modullal is fog működni a cuccos), nem ééértem...
-
dattis
tag
Sziasztok,
Van tapasztalata valakinek 8 giga rammal ezzel az alaplappal? Teljesen kivagyok erre az alaplapra. Korábban volt/van 4 giga memóriám a gépbe, stabilan működik, semmi gond. Úgy döntöttem, hogy most már kevés a 4 giga, veszek bele 8-at. Amikor legelején vettem a gépet, Kingston memóriát tettem bele, nem volt stabil vele a gép, kicseréltettem Geil-re, atom stabilan működik 4 giga rammal. Aztán beleraktam a 8 gigát, gondoltam ugyanolyan típust veszek mint korábban, hogy tuti ne legyen semmi baj, 1 hónapot működött vele, mondhatni stabilan, aztán valamelyik nap arra ébredtem, hogy kékhalál, és azóta a 8 gigával nem megy. Már olyat is írt ki 8 gigával a gép, hogy nem találja a biost, tegyek be floppy-t (mondom jó, 2011-ben ez nem lesz olyan egyszerű), nem tettem bele, mondom tegyük be a régi ram-ot, azzal azonnal elindult. Kiportalanítottam a gépem, kiszedtem procit helyéről, megmozgattam a mozgathatót, hogy nem-e kontakthiba, de sajnos nem. Aztán most olyan státuszban van a gép, hogy a 8 gigával egyszerűen semmilyen formában nem hajlandó elindulni. Gari nyilván lejárt már néhány hónapja az alaplapról
. Valami brutálisan érzékeny ez az alaplap a memóriára, tapasztaltatok már bármilyen hasonló jelenséget? Nem igazán tudom mit csináljak, alaplapot nem akarom kidobni, support már nincs rá, bios már új nincs rá. Valaki, hasonló jelenség?
üdv:
Attila -
rétisün
veterán
válasz
Norman M249 #7410 üzenetére
én most egy 5850-essel használom, semmiféle problémát nem tapasztaltam.
nagyobb vga meg sajnos már nem kerül ebbe a lapba, mert i5-re váltás előtt állok, már csak az alaplap hiányzik. -
Norman M249
tag
sziasztok! Jelenleg egy Ip35 pro lapot használok egy E0 Q9550@3,4ghz 1.8beta biossal.
A fő dilemmám az lenne, hogy a Proci teljesítményével teljesen elégedett vagyok,de lassan vga cserén gondolkozom és ugye ezen a lapon PCI-E 1,0a van. A jelenlegi 4870-el nincs gond,de kiváncsi lennék Ti milyen vga-val használjátok,vannak e stabilitási,vagy megjelenítési problémák HD 5/6 karik esetén? Érdemes e a köv gen HD7xxx középkategóriás vga-ban gondolkodni,vagy elég lehet egy Hd 6850/70 is?! Igazábol a hd7 alacsony fogyasztása miatt érdekelne a legfőképpen a felső közép kategóriáig, a csúcs beugró karijaihoz már gyanusan cpu limitem lenne. -
-
Löncsi
őstag
Sziasztok.
Nemrég raktam a lapba egy Q8300-as procit. Működik, azonban a lap rosszul mér, 98 fokos CPU-t mutat, azaz le kellett tiltsam a hibajelzést.
Állítólag beta BIOS-t kell felrakni a laphoz, flashelés menete hogyan zajlik ilyenkor?Előre is köszi.
-
Balee_boy
tag
Nálam az IP35-e PWM hőmérséklete igencsak magas volt, főleg Q6600 tuning mellett.
Egy külön ventilátort kellett fölé szerelnem, hogy elfogadható legyen.
A pro hűtése sokkal fejlettebb, hacsak nem vagy kétbalkezes én átraknám a helyedben.
Nézd meg Everesttel (AIDA64) a PWM hőmérsékletet és lehet, hogy meg fogsz lepődni. -
BeerBier
senior tag
Lenne egy buta kérdésem az Urakhoz...
Kaptam egy nem működő IP35 Pro-t...Át lehet szerelni a hűtését a IP35 E-re?Ránézésre megegyeznek a távolságok,csak a felfogatás módja nem ismert elöttem..ÉS főleg,megéri e vesződni az átszereléssel?
-
BeerBier
senior tag
válasz
LordVader80 #7401 üzenetére
AZt hogy hol kell állitani őket,megleltem,a hogyanjára nem jöttem rá
Nem értem melyik beállitás mit szabályoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest