-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nergalos
aktív tag
válasz
Motion_Blur #40889 üzenetére
Az egyik visszaküldött nálam is ilyen volt.. Szerintem sokan észre sem veszik vagy éppen nem törődnek vele. Én is úgy figyeltem fel rá, hogy olvastam a problémáról valahol, szóval másoknál is előfordul. Mondanám, hogy hangyafasznyi hiba de nekem nem az, én visszaküldtem.
-
KormosB
friss újonc
Üdvözlök mindenkit!
2018-ban vettem elő legutóbb a Viveom, amelyet a tartalom hiánya miatt raktam el porosodni! Mivel megjelent a vive pro 2, gondolom van már értelme ismét foglalkoznom vele. Nem nagyon követtem a dolgok menetét és a kérdésem annyiban merülne ki hogy vannak már AAA kategóriás játékok vagy még mindig minden kimerül a wave lövöldékben és az arizona sunshine szerű játékokban? Half Life alyxról és a walkig dead játékról láttam videókat, de ezek nem az én világom, nem szeretem a horrort. Nagyobb kiadók foglalkoznak már a vr-el vagy még mindig 2-3 cím van ami jó és az összes többi tákolmány? Csak akkor váltanék az új headsetre ha valóban vannak már új és nagy címek, mert ellenkező esetben viszont semmi értelme nincsen a váltásnak még ha jobb is a felbontás vagy a látvány. Köszönöm a választ!
-
pRoject22
őstag
Akkor G2-ről sima ülő szimezéshez nincs értelme váltani vive pro2-re? Igazából jelenleg nekem elég faszán műxik a G2
-
ZsZso
Közösségépítő
-
Raymond
titán
válasz
izomman1 #40893 üzenetére
Itt a lencsek szerintem tobbet szolnak bele a dolgokba mert nominalisan a G2-nel PPD csak kb 7%-al nagyobb (2160@99 vs 2448@120). A Pro 2-rol meg nincs kiolvasott info igy nem tudni mennyit hasznal a kijelzobol, a G2 szinte az egeszet, de abbol itelve hogy a teszterek eszreveszik az alacsonyabb vertikalis FOV-t gondolom ott full hasznalat van es vertikalisan is csak egy kis reszen van stencil a kozepen. Mindket HMD ugyanakkora kijelzoket hasznal (2.88"/2.89") csak a Vive-nal +13% a felbontas de a nagyobb FOV miatt meg igy is hatranyba kerul picit mar ami PPD-t illeti. Ettol fuggetlenul szerintem az hogy a G2 eszrevehetoen elesebbnek tunik elsosorban a lencseknek koszonheto.
Szerk: nem nezem az MRTV videokat ezert kimaradt de latom hogy lemerte a geometriat es 117.25 a horizonal FOV vs 98.85 a G2-nel, ez azt jelenti hogy a G2-nel nominalisan csak +4.6% a PPD tehat tenyleg inkabb a lencsek fele megy a G2 eszrevehetoen elesebb mert a Vive-nal az ugyanakkora meretben magasabb felbontas jobb fill factor-t is jelent (mekkora a pixelek kozti sotet resz a kijelzon).
-
abydos
aktív tag
válasz
izomman1 #40893 üzenetére
Ha jelentős lenne ez a különbség, akkor a cikkben emelte volna ki, a kommentben is csak éppen hogy írta, hogy jobb a G2, de éppen egy picivel. Ezt én kevésnek érzem, mint megfogni való érv, mivel szinte mindenben jobbnak hozta ki a Pro 2-őt
De, ha ez neked elég, akkor a te döntésed.
Mindenki másnak azt kell eldöntenie, hogy kell-e neki a pontos SteamVR követés és moddolhatósága vagy elég a HP Reverb G2 jóval gyenge követése fejlesztési lehetőségek nélkül, valamennyivel olcsóbban.Szeretném megerősíteni MRTV-t, hogy tényleg jobb a Pro 2, de sajnos nem tudom. Úgy tűnik, hogy végül a driverem vagy a szoftverem bugolt be valahol és nem kaptam megfelelő felbontást. Valamikor majd újra kipróbálhatom, de szerintem az nem mostanában lesz sajnos.
Örülök, hogy nem cseszte el a HTC a dolgot, mert eléggé megijedtem először a látottaktól, de ez még jóval a megjelenés előtt jött elő nálam is, nem hiszem, hogy ezzel baj lenne majd a jövőben. -
izomman1
senior tag
Sebastian teszt komment szekcióba Sebastian is ezt irja : "I Taylor. In direct A/B comparison, I the picture quality of the G2 is a tad sharper. I believe that has to do with the better lenses of the G2 and the better PPD. Again, sweetspot is on Index level. It is hard to say what is better or worse, it absolutely depends on how well your head fits into the G2 for example. For me, the sweetspot of the G2 is really good."
Kicsit élesebb a G2 ő!
Szóval akkor marad a G2 ő kép élességből nem akarok vissza venni nagyobb FOV ide vagy oda . [link] A G2 ő képét még jó ideig semmi de semmi nem fogja megverni egy mestermű! A lencsének nagy köze van ahhoz, hogy a kép olyan éles.. 8KX is alul marad kép élességben a G2 től bárhogyan is erőlködtek (Szar lencsével lehetetlen ).. Egy picit élesebb csak az Indextől ahogy ez Pro 2 is.. -
gulasoft
őstag
válasz
Mr.Csizmás #40890 üzenetére
Questeknél már van fiókváltás, 3 ember lehet az alapfelhasználón kívül
Az alapember meg is oszthatja a játékait ezzel a 3-al, és akkor mindenk saját scorebordja lesz, mintha teljesen más egyedi készülék lenne. -
Htjet
tag
válasz
Motion_Blur #40889 üzenetére
Én még csak ilyet láttam, igaz még "csak" három darabhoz volt szerencsém. Nem mindegyik Quest 2 ilyen, gondolom a jóárasított lcd-nek köszönhető ez a random faktor. Amúgy redditen van róla jópár post.
-
Mr.Csizmás
titán
noobie kérdés: Oculusnál a VR hardvert fiókhoz köti, vagy logout után más tudja használni a saját fb+ocu fiókjával?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
peugeotmate #40880 üzenetére
Ez ennyire jellemző hiba?
-
Nergalos
aktív tag
válasz
peugeotmate #40880 üzenetére
Lehet, hogy ez lesz a jó megoldás.
-
gulasoft
őstag
válasz
kiskuplung #40881 üzenetére
Meg azon is, hogy ehhez egy 3080-as kártya kell. Ezt kifelejtetted :-)
Egyébként mire azoknak lemegy az ára, csak kijön valami index2. Végül is lencséket meg kijelzőket beszerezheti a HP-tól, ha már csinált nekik fejszettet, akkor a kijelzőt meg a lencséket nyúlhatja és kész is van :-) -
Htjet
tag
válasz
Motion_Blur #40879 üzenetére
Igen mindegyiken az eredeti fólia volt, lencséken is .Biztosan mind új volt csak én vagyok ilyen szerencsés, hogy pont ezeket a darabokat fogtam ki. Csak azért gondolkodtam el megint ezen, mert ha eztis visszaküldöm akkor alzáék megint elküldik szervízbe, és ott akár egy hónap is eltelhet mire rájönnek hogy tényleg nem javíható hibáról van szó és cserélik. Az enyém is 256GB-os. Végülis nincs vele gond, csak ne legyen szürke és narancssárga képen.
-
Raymond
titán
válasz
kiskuplung #40881 üzenetére
Nem uj, csak a VRO-tol nem ilyen "in your face" stilus a megszokott.
-
Htjet
tag
Aki mostanában vásárolt az alzánál quest 2-őt, annak minden rendben van a kijelzőjével ?
Csak azért kérdezem, mert már harmadjára kapok tőlük olyat aminek csíkozódik a képe. Elsőnek fixen csikos képe volt az utóbbi kettőnél meg mindíg csak mozgás hatására csíkozódik, pl. ha körbenézek a home screen-en, egy pontra nézzve tiszta a kép. Főleg szürke és narancssárga szineknél látszik. Próbáltam linken is, de ott sem volt változás. A csomagolás mindháromnál full original volt és a gyártási idejük is eltérő 2020/10 ,2020/12 , 2021/01. Nem hiszem, hogy ujracsomagoltak lennének, bár ki tudja. -
Raymond
titán
A Virtual Reality Oasis nem tartotta vissza magat amikor illusztralta a Vive Pro 2 pillanatnyilag talan legnagyobb problemajat [link]
-
Raymond
titán
válasz
barcalaci84 #40874 üzenetére
Igen, van ott legalul hogy hasznalhat 2 nvenc-et egyszerre (Allow Dual NVENC), ez par Pascal kartyanal jol johet ahol ketto van.
-
barcalaci84
őstag
válasz
Raymond #40871 üzenetére
Ma jött ptc - re v30 update és megjelent egy új dolog:
Openxr - os cuccok oculus API-val indulnak... Szerintem a Minecraftnal is működik.
Pl az MSFS 2020 se indítja így a steamvr - t, meg a steames címek sem, amikben amúgy volt választási lehetőség h oculus hmd módban induljon e... Simán az oculus librarybol indulnak steamvr nélkülUi: meg amúgy debug toolban is megjelent pár új dolog a v30-cal
-
abydos
aktív tag
válasz
izomman1 #40863 üzenetére
Továbbra sem győztél meg a dologról, szoftveresen lehet ezt elrontani továbbra is, nem hardver függő folyamat (max akkor lehet hardverfüggő, ha valamiért a szemüveg bekrepált és azt jelenti le a szoftvernek, hogy az IPD 0 vagy ahhoz közeli). De tökéletesen működő szemüvegeknél és szoftvereknél, amit jó IPD-vel a fejedre állítasz be, ez térérzet változás nem szabad, hogy előforduljon, lényegében mindegyikben ugyanakkorának kell lennie.
De, ha megnyugtat, nem volt térérzet különbségem a Vive Pro 2, G2 és a Q2 váltogatása között. -
s:zozo
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #40835 üzenetére
Jól emlékeztem, az oculus rift app és a Microsoft store minecraft elindult nálam trükközés nélkül (VR-ban) Quest 1-n link kábelt használva. Virtual Desktop-n keresztül, már nem VR-s. Van pár játék, (program) ami VD-n keresztül nem indul vagy nem tökéletes.
Régről én úgy emlékszem, hogy az Oculus store-s minecraft app-hoz az volt az instrukció, hogy a microsoft store-ban elérhető Minecraft for Windows 10 változat VR-s, csak.
Azóta lehet, hogy a minecraft.net-n megvásárolható változat is működik vr-ban.
Ill. régen hiába volt meg a minecraft-net változat a microsoft store-ról meg kellett venni újra.
A régi java-s volt a microsoft-os már nem.
Okozhat rosszullét a játék, érdemes a folyamatos fordulást (fps) hanyagolni. Sokáig ugrabugrálsz a kockákon le, fel egy idő után megérzed, ezt én megszoktam egy idő elteltével.
Nagyon jó lenne egy quest natív változat. -
bali777
aktív tag
válasz
Magyarfarkas #40865 üzenetére
Köszi, most elláttatok egy jó ideig, mivel nincs túl sok időm játszani. Mondjuk pont nem igazán kedvelem a repülős meg scifi játékokat, de a VR mindenre képes egyelőre nálam
-
Magyarfarkas
tag
https://www.youtube.com/watch?v=yY1FesQp6iM
Voodoo-nak már be is döglött a tesztalanya -
Magyarfarkas
tag
válasz
izomman1 #40863 üzenetére
Ez szerintem egyéntől függ...Én a pimax 8kx-ben,5k+-ban ugyanazt láttam mint az indexemben, a reverbemben , a viveomban vagy bármelyik oculus headsetemben, sőt...még az aldis Medion headsetben is, amit 2 óra után vágtam majdnem kukába. Mindenhol csak a felbontás volt más, vagy tisztább a kép
-
Magyarfarkas
tag
válasz
bali777 #40840 üzenetére
Ha szereted a scifit, akkor stratégia/fleet commander szerűség a Battlegroup Vr, ami ilyen a hajódból irányítható flottát tesz ki, miközben akár kézzel is irányítod a saját hajódat, tehát szépen összetett, az offline multiplayer meg elég jó ízt ad neki, miközben a többi játékossal harcoltok a rendszerek uralma felett. Early Acces, de le a kalappal előtte...sok-sok órát bele lehet ölni...Na meg persze a móddolás
Star wars, star trek hajók skirmishben.. Az ilyen skyrim, meg fallout ideig-óráig jó, de nagyon elfog a magány pár órával később és ha valaki nem igazi Elder Scrolls fan, akkor bizony mindig lesz ilyen 2 hónapos szünet, aztán 1 hét játék...na meg persze arról ne is beszéljünk hogy a skyrim kb 250 gigányi móddal kezd el jól működni
...jó ha megvan amúgy! Ha szereted a repülést és nem akarsz billentyűzettel vacakolni, akkor Vtol Vr...a grafika olyan amilyen, de mióta megy a multiplayer módja, azóta többet veszem elő...sőt...többet mint az fs 2020-at! Az FS marha szép szim, de hiányzik belőle az ami a Flyinsideban benne volt vagy van hogy minden kapcsolót kézzel állítasz. A real vr fishinget nem kell szerintem bemutatni, a Surv1v3 az egyik legjobb zombis co-op játék(az arizona sunshine számomra érthetetlen sikere mellett nem értem ez miért kapott gyér figyelmet),kb egy szinten a WD: S&S-el...meg igazság szerint bármilyen multi játék, amelyben jól érzed magadat abban a társaságban amelyben játszol...
-
izomman1
senior tag
válasz
abydos #40857 üzenetére
Az emberi szem sztereó térlátása valahol 90-120 fok között van ha nagyobb a látómező akkor nem tudja 3d be a széleket is legenerálni. Így csökken a 3d -s mélység érzet az Pimax esetén is előfordult sőt Vive on is vékony FOV val érzem bár simával meg nem próbáltam olyan foam már nincs is hozzá. G2 ben él az egész van távolság érzet az agyam érzékeli, hogy a 2 méterre lévő dolgok kb annyira vannak a 10 méterre pedig annyira (ugyanazon játék ugyanazon kép részletét vizsgáltam többet is ).. Vive ba és Pimax be viszont ez nem volt érzékelhető hasonló távolságra érzékeltem a teret minden objectumnál ( Na jó nem de érzékelhető a különbség ) Szerintem nem csak a kép
szoftveres generálásával függ ez össze hanem az FOV nagysággal és a lencse minőségével is.. Ugyanazon játékokat teszteltem oda vissza Vive al és G2 vel és anno még Pimax en is..
A G2 őn él az egész olyan mintha tényleg ott lennék az utóbbiaknál pedig mintha sík nagy képernyő elé lenne vetítve a szemed elé erős túlzással. Ha felveszed a G2 őt bele nézel és nem sokkal később bele nézel egy Vive ba vagy Pro 2 be látni fogod ( ha van) különbség igaz nagyon oda kell figyelni rá és pont ezt kell "keresni" -
Raymond
titán
válasz
barcalaci84 #40858 üzenetére
Az ott nekem a compositor beallitasnak latszott, tehat ha az nem az Extra/Ultra (tehat a kijelzo felbontasa) akkor szinte mindegy mit allitott a SteamVR-ban mert a megjelenitett kep felskalazott lesz.
-
abydos
aktív tag
válasz
barcalaci84 #40860 üzenetére
Ugyanaz a béta driver, mégis más beállítások:
A SteamVR-ban mindent húztam össze-vissza, nem igazán változott semmi.
A G2-t lehúztuk normálra, ugyanúgy éles volt, ezt hiába húztuk fel akármeddig, ugyanúgy homály volt.
Valószínűleg a béta driver okoskodott nálam. -
barcalaci84
őstag
válasz
Raymond #40842 üzenetére
ja elég vicces h a felbontást nem tudják beálllítani , de már hányják ki a tesztet
ha jól nézem akkor alapból high (htc driverben) beállítás van dobozból kivéve, ami quest2 felbontás alatti ...az ultra felbontás lenne a fizikai panel körüli felbontás...4896x2448
ezzel szemben a reverb g2 dobozból kivéve steamvrban a fizikai felbontásának dupláján megy 6368x3096...
azonos felbontás mellett illik hasonlítgatni véleményem szerint...a q2 is jobban néz ki mint egy g2 ha a g2-t lehúzom a cv1 felbontására
azonos felbontás mellett meg nem sok különbség van -
abydos
aktív tag
válasz
izomman1 #40854 üzenetére
Ezt a térhatás kérdést nem teljesen értem. Elméletileg ilyen szerintem nem kéne, hogy létezzen, hogy az egyik szemüveggel jobb a térhatás, a másikkal nem. Mindegyik ugyanazt csinálja, a kijelzőn megjelenik a kép, a bal szemeden egy bal oldali másikon egy kicsit eltolt jobboldali. A programokban lehet állítani azt, hogy mennyire legyen ez az eltolás jelen, de ez nem headset függő, hanem szoftveres beállítás kérdése a fejlesztő részéről, hogy hány mm-re helyezi el egymástól a kamerákat.
Elméletileg lehet olyan, hogy valakinek az agya nem úgy rakja össze a teret és emiatt 2D-ben látja a dolgokat, de maradjunk annyiban, hogy fogalmam sincs mire gondolsz, a headsettől egyáltalán nem függhet a "a 3D térhatás", maximum akkor változhat ez, ha rosszul állítod be az IPD-t. -
izomman1
senior tag
válasz
abydos #40837 üzenetére
Ezt a kérdést neked címezném: Apropó 3 D-s térhatás az milyen volt? Van olyan jó mint a G2 ben vagy csak egy Vive kategória ? Nekem utóbbi elég tré volt.. nem volt a játékoknak mélysége vagy csak nagyon gyenge olyan mintha egy sík képernyőt magad elé vetítesz és nézed..
-
izomman1
senior tag
válasz
Raymond #40851 üzenetére
Nekem 65 ös.. most akkor 5 milliméter különbség 5 fokot jelentene? Nekem akkor lenne 96 helyett mért 101? ( Jelenleg a G 2 be 98 at látok )
Szóval ez így nagyon foghíjas …
Az hogy a kép élesség sem olyan mint a G2 ben én biztos vagyok benne a lencse az oka..
A dupla lencsével lehet ezt meg se lehet oldani nem véletlenül fejlesztette a Valve az egy rétegű lencsét a G2 höz , mert rájöttek, hogy így lehet ezzel a lencsével kihozni a G2 kép élességét..
Bár nem állítom lehetetlen lehet a Index 2 nek a kép élessége majd utól éri vagy meg is haladja nagy FOV val a G2 élességét majd meglátjuk.. Kiváncsi vagyok azt mindenképpen látni fogom nem hagyom ki.
Sajnos a Vive Pro 2 csak egy közép kategóriás cucc semmi kiemelkedő ha nagy FOV ra vágyom szaladok vissza a PIMAX hez de ott meg a 3 D -s térhatás gyengébb
Apropó 3 D-s térhatás az milyen volt? Felér a G2 térhatásával vagy hasonló mint a Vive é mert akkor az elég tré.. -
izomman1
senior tag
válasz
bali777 #40846 üzenetére
Akkor még nem próbáltad az Enderal VR ( Skyrim VR kiegészítő )
Le fog esni az állad Skyrim 2.0 nak felel meg iszonyat szép és hosszú játékmenet! PC VR on még mindig nagyon sok a tartalom Q2 gatyi játékai elbújhatnak mellette.. És sose fogja a PC utól érni reméljük azért időnként új címek is meg meg fognak jelenni PC re is és nem húzza vissza nagyon a Q2 képessége a játékfejlesztést..
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Diablo IV
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest