- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
barcalaci84 #39399 üzenetére
Gondolom igen [link]
-
barcalaci84
őstag
válasz
Sati1984 #39317 üzenetére
A DHCP - s dolgokat azért kellett nálad állítani, mert nem jól kötöd össze az eszközöket...
Szóval : a digia router lan portjabol menjen egy Ethernet kábel a az új rotered lan portja a (ez stimmel ha jól értem)
És az új router wan portjabol menjen egy Ethernet kábel a PC-d be...
Az új router e állítsd be h access point legyen...Ennyi. És így még van a gigabites kapcsolat a PC felé is és a VD is örül...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
kiskuplung #39389 üzenetére
Miután már azért letolnak egy-egy rohadt jó játékot, csak mert Pityunak gyenge a gyomra és 20 perc állás után szédül a honme screenen is.. vagy Ha utánaolvasol, akkor a legtöbb ember olyan hülye pl, hogy a Robinsonban se tudja magának beállítani, hogy éles legyen a képe. Köszönöm, de ezek az értékelések lehúzhatók a wc-n.
Nekem szimulátor kell, nem egy kisvasúton ülős, lebutított Lone echo féle űrélmény.
-
Raymond
titán
válasz
kiskuplung #39384 üzenetére
"Raymondnak mindig igaza van"
I approve this message! -
sheep
addikt
válasz
Köszi hogy engem sem hagytál ki
-
Sati1984
tag
válasz
Dyingsoul #39392 üzenetére
Ahogy írtam fentebb, bár nem méregettem a latency-t, nekem a VD-n keresztüli streamelés egy mezei Mercusys AX1800-as routerrel hozza a natívtól semmiben nem különböző élményt.
Szóval igen, szerintem hasznos lenne a teszt, főleg azért, mert megnézném akkor én is, hogy mekkora a latency-m VR közben, és a te adataiddal össze tudnám vetni, hogy egy jobb router esetleg hoz-e mérhetően alacsonyabb latency-t.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Raymond #39377 üzenetére
Ez és a 120 hz azért elég nagy durranások lesznek szerintem. Nagyon remélem, hogy a natív Beat Saberhez lesz 120hz támogatás, irtó kíváncsi vagyok rá!
Az Airlink is a legjobbkor jön, legalább is számomra. Én nem erőltettem eddig a vezeték nélküli streamelést, mert egyszerűen nem hiszek benne. A késés értékek amiket korábban írtatok az ingerküszöbömön túl van ezt már a számokból is tudom.
Egy régi, TP-Link AC1200-as routerem van ami azért nem rossz de nem mai csirke... Tervezem a lecserélését WiFi 6-osra és a Xiaomi AX 1800-al szemezek, de ha már AX1800, akkor már az AX 3600 sincs messze tőle... Tesztek alapján nagyon jó routerek. Arra gondoltam most már megvárom az Airlinket és letesztelem mit tud az AC1200-al, majd váltok az egyik szimpatikus Xiaomi routerre és végzek még egy tesztet azzal is, hogy lássam a routerek között is mekkora a különbség. Nem tudom van-e értelme a tesztnek, szerintetek hasznos lenne? -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Hatalmas pacsi a kommentre, szépen összeszedted!
-
Márton
nagyúr
válasz
kiskuplung #39389 üzenetére
ah, korán van.
akkor még egy tulajdonságom: figyelmetlen is vagyok -
Márton
nagyúr
válasz
hogy maradjunk a realitások talaján, ne szédüljünk el az új ficsöröktől.
Hopp, tényleg kihagytál valakit: magadat -
a2d2
addikt
válasz
De sajnos a gyenge kártyám miatt kénytelen voltam pl Subnautica alatt.
Viszont most az AirLink-kel remélhetőleg megjön a kánaán és elég lesz a 45 meg most majd a 60 FPS-t kicsikarni. Feltéve ha aktiválják Airlink alatt az ASW-t, de ugye miért ne?
Mindenesetre elkezdem készíteni a tárhelyet végre Asgard's Wrath-re
Meg végre fel lehet majd tolni a grafikát pl Walking Dead-ben, ... Alig várom.
Igazából így végiggondolva a dolgot ha tényleg ASW-s lesz az Airlink akkor ez lesz az eddigi legnagyobb durranás véleményem szerint. Maradhatok az 1070-es kártyámnál, jelenlegi helyzetben százezrek maradnak a zsebemben.Ja és a Robinson egy jó játék
-
Chapel
addikt
válasz
gulasoft #39376 üzenetére
Mint írtam, lemaradtam, ezért kérdeztem, sorry ha ez felbosszantott.
Nekem a hw nem gond. 9700k, 32Gb Ddr4 3000mhz, 1080 Gaming 8gb.
Persze hogy egy ilyen esetben magamból indulok ki, miért ne tenném, nem Józsi, Pisti gépe érdekel vagy hogy mennyibe lenne nekik, nekem megvan, érted.
A kábel hiánya nekem persze jó hír, csak értelemszerűen menjen ez sebesség/minőség javulására is. Nem a 40k difi zavar a 64 vs 256 között, egyértelmű hogy a nagyobbat veszem a jövőre nézve, Már így is több önmagában 10+ Gb-os game van amit használok.
szerk:
atideath: Kösz, látod erre nem gondoltam - bele égett az agyamba a kábeles Rift élmény évek óta- , hogy jó érv és akkor nem haverok jönnek hanem én megyek, valóban okos megoldás.
-
kiskuplung
őstag
válasz
Márton #39383 üzenetére
De akkor minek írod be? Ezek ilyen alapvetések, mint :
- izomman1 új headsetet vesz minden félévben
- Jinxinek minden szar, ami nem Rift S de azért Questet vesz, ami aztán hibás
- a2d2 nem hajlandó kábelt dugni a headsetjébe
- szevcsenko szerint a Robinson egy jó játék
- Raymondnak mindig igaza van
- sheep ülve játszik az Alyx-szel
- kpbendeguz gyűlöli a Facebookot
- gulának írhatsz bármit, csak pörög a saját elképzelt valóságában
- én meg mindenkibe belekötökBocsi, ha valakit kihagytam
-
Márton
nagyúr
válasz
kiskuplung #39382 üzenetére
annyira vártam ezt a választ
Attól még igaz, amit írtam.. -
Sati1984
tag
válasz
atideath #39366 üzenetére
Welcome a Quest 2 tulajok közt
Ez a moddolás kérdés ez a "tűrt" zónában van jelenleg, és szerintem nem is nagyon érdeke senkinek ezért kitiltogatni bárkit. Ha megindulna egy zenekiadó, akkor persze megtörténhet bármi, de én nem hiszem, hogy akár PC-n (nekem ott van moddolva és betöltve több, mint 400 szám) akár Questen bárkit is azért kitiltanának, mert letöltött pluszpályákat és játszik rajta.
Ha bármikor erre bárki felfigyel, akkor szerintem inkább a mapperek után mennének, mert ők azok, akik feltöltik, elérhetővé teszik, megosztják a zenéket a Beastsaberen és más BS-pályaletöltő oldalakon.
-
kiskuplung
őstag
Akkor John Carmack tényleg elspoilerezte még tavaly, amikor már konkrét márkanévvel utalt rá...
És ugye a Virtual Desktop lesz ennek a nagy vesztese :
“In 2017, Facebook copied the base functionality of Virtual Desktop on Rift and incorporated it in their platform, essentially making my app obsolete. I’m not surprised to see them do this again on Quest. They copied the fitness tracking app YUR last year and released Oculus Move; essentially killing the company. They also released App Lab as they saw how popular SideQuest was. That’s what they do. If you have a popular app on Quest today, expect Facebook to copy you and leave you in the dust. As for the fate of Virtual Desktop on Quest, we will have to see how Facebook’s solution competes. Judging by the number of issues plaguing Oculus Link today, I’m confident Virtual Desktop will remain a valuable solution for a while. I’ve also got a lot of cool features in the works that I can’t wait to share with the community.” -
Raymond
titán
Tehat megse csinaltak hozza dongle-t, eleg bizonyitek volt a Virtual Desktop sikere ahhoz hogy lassak eleg lesz a szoftveres megoldas
-
gulasoft
őstag
válasz
Chapel #39368 üzenetére
Azért lett függetlenítve a PC-től hogy ne kelljen hozzá PC. Micsoda eszmefuttatás. De komolyra fordítva, szerinnted most mennyiért tudnál alárakni egy olyan gépet amin elfut a steam, vagy a rift-s es játékok? Számolj inkább 1070ti-al és minimum egy i59400f-el. Vadi újonan. Ja úgy nem kapsz, mert talán 3060-at már kezdenek árulni 320.000 körül. A mostani videókártya mizéria miatt marhára megértem miért mentek a mobil felé, 400-500.000Ft egy gép alá. (ha mész használt videókártyák felé is 0 garival, akkor persze lehet olcsóbb, de itt most tömegekről beszélünk akik nem értenek a szereléshez.) Ezt a hülye amcsiknak találták ki, felveszed, bekapcsolod megy, vásárolsz, fizetsz mint katonatiszt és nemsokára jön a Horizons. Nem várhatod el, hogy mindenki egy laptoppal a hátán szaladgáljon, mert facebookon akar a haverokkal házat építeni. Bárhol felkaphatod, a következő már valami szemüveg lesz, amiben nem nézel ki ufónak, de egyenlőre ez most megteszi, és milliószámra értékesítik, és szerintem eléőállítási ár alatt, vagy nagyon a körül, mert nem a hw-ban van az üzlet.
-
FUTURE87
csendes tag
Héten jön a v28 @ Quest2
Airlink + 120 hzpatch notes:
[kép] -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
izomman1 #39364 üzenetére
Megírtam, ott a termék neve a linken, másold ki és keress rá Alin vagy máshol. Követlen linket nem fogok adni, mert nem akarom, hogy engem hibáztass ha nem válik be, mint ahogy a VGA vásárlási témában is megnyilvánultál...
Egyébként így utólag a korábban linket startech kártya is az olcsóbbik variáns, EZ az amin 4 db USB vezérlő van csak hát ez meg az 50 ezerhez van közelebb ami még drágább.USB HUB-ból mindenképp olyan kell, ami külső tápról kapja az áramot és legalább 2A-es. Ha több, az jobb.
Az inateck-el semmire nem fogsz menni, nekem van, próbáltam abban is. -
atideath
tag
válasz
Chapel #39368 üzenetére
Nemrég érkezett meg nekem a Q2. Már jó barátságot ápolunk egymással. Én is sakkoztam ez vagy az. Magára a Quest 2-re lehet natívan telepíteni játékokat (aminél nincs szükség PC-re hogy játszhass). Ehhez kell a háttértár. Ha sokat fogsz PC nélkül játszani akkor a 256-ost vedd. Én is ezt vettem. Jó dolog ha elmész egy buliba elviszed, BS-el lehet mondjuk tolni vagy a többi játékkal úgy hogy nem kell hozzá egy Gamer PC még pluszba. Nyílván a jövőre gondolva is inkább a 256 mellett döntöttem.
Én pl megvettem a BS-t a Questre. Így nem kell semmi hozzá hogy tudjak játszani.
-
atideath
tag
válasz
Dark197405 #39367 üzenetére
Nem a Steam-es verzióról beszélek hanem a natív Quest-es változatról ami a szemcsire van standalone telepítve.
-
Chapel
addikt
Leváltva a Rift-et, tanácsotokra Quest 2 felé kacsingatok.
Ez a 64 vs 256gb nem tiszta, mármint értem hogy a rátelepített cuccok oda mennek, de miért lett ez függetlenítve a pc-től? Illetve most eléggé megijeszt a sok hibás Q2 amit írtok...valóban ennyire vészes a helyzet? -
atideath
tag
Csak elméleti kérdés. De ha valaki mondjuk moddulja BS-t mert épp saját számokkal szeretne játszani az nem okozhat tiltást? Hallott már valaki egyáltalán ilyen esetről? Ha jobban belegondolunk akkor a számok jogdijasak. Nem tudom hogy ez okozhat-e problémát. Nyílván meg van vásárolva a BS nekem Store-ból. Ezért elméleti a kérdés.
-
izomman1
senior tag
Abba tudtok segíteni milyen biost kéne erre az alaplapra tenni? Sajnos nem találom pont ezt a típust a neten:
ASUS 8150 Pro 03
hátha egy bios frissítés is megoldaná a problémát.. -
izomman1
senior tag
válasz
Dyingsoul #39361 üzenetére
32 e biztos nem adok érte inkább megpróbálkozok az Inatek el...
De nekem hang probléma is van szóval inkább vegyek akkor az USB HUB ot? De ez az ajánlott például USB 3.0 ba csatlakozik a gépbe és nem konnektoros.. az nem gáz?
[link]
vagy ez: [link] de ez se konnektoros..
Majdnem minden hiba jelentkezik hol ez hol az ami a vidiben van : [link]
A hang mondjuk kikészít és még a letiltom a többi hangforrást se segít kipróbáltam akkor elnémul az egész időnként random..
Tehát USB HUB kéne ha csak az elegendő lenne hozzá.. de ez nem elérhető már:
[link]Mi lehet az alternatíva ami konnektoros is?
ASUS 8150 Pro 03 az alaplapom egyébként.. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
izomman1 #39353 üzenetére
Ha USB kártya, akkor csak a Startech. Nem érdemes az általad linkelt gagyikkal vagy inateck-el sz@rakodni, nekem van inateck és nem mindenhez jó. A STartech-re nem lehet panasz. Pl innen.
Én komolyan reménykedtem benne, hogy a G2-vel nem lesznek USB gondok, hiszen ezzel magyarázta a HP a külső tápot: hogy ne az USB-ről kelljen venni a feszkót. Ennek ellenére végigpróbáltam és épp most a jelenlegi USB driverekkel minden porton gond van vele.
Én régebben Aliexpress-ről vettem egy USB HUB-ot, aminek külső tápellátása van. Arra dugva nincs sok gond a G2-vel, bár mint korábban írtam controller tracking gondjaim így is vannak de még nem jöttem rá mitől.
Én konkrétan ezt vettem, hasonló külső hubot láttam hogy ajnlottak az egyik reddit postban.
A külső USB hub egyébként szerintem mindenképp megéri, köthetsz rá egyébként is bármit, tölteni is tudsz vele és olcsóbb, mint a Startech kártya, csak arra figyelj, hogy legalább 2A összteljesítményűt vegyél. Az olyan 10k körül van ha jól emlékszem.Több reddit post is van arról, hogy ilyen-olyan gondokat megoldott a külső USB HUB használata a G2 használata közben.
Jah és azt is ajánlják, hogy az USB legacy módot engedélyezd a BIOS-ban. Ezt majd megnézem én is, lehet korábban valamiért kikapcsoltam.
Update: megnéztem, engedélyezve volt, nekem nem segített ezek szerint sem a hanghibában sem a követés stabilitásban.#39360izomman1: Az említett hang váltogatási hibát nekem megoldotta a külső USB hub!
De az egyik alternatív "drasztikus" megoldás az, ha bemész a win10 hangvezérlőjébe és minden más hang kimeneti eszközt egyenként letiltasz. Persze miután befejezted a VR-ozást és szeretnél a PC hangszórókból hangot kapni akkor vissza kell engedélyezni, ezért macerás ez a megoldás de elméletileg ez is működik.
-
whiterat
csendes tag
válasz
izomman1 #39355 üzenetére
Problémás USB kontrollerek: [link]
Idézet a linkből:
"Controllers I've seen people report as incompatible here and on the Oculus forums:
- Etron USB 3.0 Extensible Host Controller
- VIA USB 3.0 eXtensible Host Controller - 1.0 (Microsoft)
- ASMedia USB 3.0 eXtensible Host Controller
- ASMedia XHCI Controller
- Renesas USB 3.0 eXtensible-Hostcontroller"Ha ezek közül van valamelyik neked, akkor gond lehet a kapcsolattal. Mielőtt veszel usb kártyát, győződj meg arról, hogy nem ilyen chipsetje lesz annak. Ezért linkeli mindenki az amazonos Inateck kártyát, mert annak Fresco Logic FL1000 chipsetje van, ami full speeden megy.
De ha nálad eddig ment és most kezdett el xarakodni, akkor lehet, hogy nem is ez lesz a megoldás.
-
peugeotmate
őstag
válasz
izomman1 #39357 üzenetére
Nekem is nagyon nehezen ismeri fel a PC-m mostanában a Questemet kábellel (Oculus Linkkel) használva. Nem tudom mennyire butaság amit írok, de mintha teljesen "visszabutult" volna az összes alaplapi kimenetem USB 2-re. Az Oculus Link is USB 2-s kapcsolatnak látja mikor rádugom kábellel a szemüveget a gépre. Pedig tuti hogy USB 3-as a kábel. Viszont nekem problémáim vannak más, külső USB-s (ezek is már USB 3-asak) adattárolókkal is, azok legtöbbikét fel sem ismeri már a PC-m. Olvastam hogy bizonyos Win10 frissítéseknél ez simán benne van és vagy végtelen driver reszelés kell neki, vagy újratelepíteni az egészet. Utóbbi egyszerűbbnek tűnik nekem még mindig. Barátnőmnél is mentünk egy ilyen kört nemrég.
-
izomman1
senior tag
válasz
kiskuplung #39356 üzenetére
Akkor nem is értem lehet a kábelemmel van gond? Nem segítene az USB külön kártya hozzá? Vagy gyenge a tápom? Néha kikapcsol a monitor mikor elindítom a G2 őt.. de aztán újra ki be húzom a tápot és úgy már vissza szokott jönni a monitor is.. full random az egész ez a szomorú benne.. Corsair 750W CX750M tápom van egy 6700K és a egy GTx 1080 TI társaságában.. Pimax 5k plus al sose voltak ilyen gondjaim G2 vel viszont állandóan ..
-
kiskuplung
őstag
válasz
izomman1 #39355 üzenetére
Én biztos, hogy nem vennék ilyet, miért nem maradsz a bevált megoldásoknál és rendelsz mégiscsak az amazonról? [link]
Ez biztosan jól működik, és még belső tápot is kap. Amúgy "áram feszültség" problémák miatt lett pont úgy kialakítva a végső G2, hogy van hozzá egy külső breakout panel, és onnan kapja a tápot. De javítson ki valaki, akinek van G2(valahol felsír egy fizikatanár) -
izomman1
senior tag
válasz
JoolsNOS #39354 üzenetére
Már kikészít teljesen fél órákat szórakozok dugdosom ki be a 2 USB ből a kábelt , hogy adja végre a jelet és induljon a G2 .. hol indul hol nem.. kész téboly több idő megy el sokszor ezzel mint a játékkal.. és pedig updatelve van az USB kimenet is az alaplapon igaz a régi alaplap H170 es régi fajta igaz erre sehol nem írják ha jól tudom nem kompatibilis a G 2 vel.. gondolom bármilyen gyors USB kártya jó a hiba orvoslásához ..? ez is mondjuk?Nem akarok az amazonról rendelgetni.. [link]
-
izomman1
senior tag
Magyarországon megvásárolható jó ár érték arányban lévő USB kártyát tudnátok javasolni REverb G 2 höz? Sajnos egyre többször nem adja a jelet az USB az alaplapomon és kénytelen vagyok beszerezni egyet.. vagy lehet a kábelem ment tönkre? Olyan is előfordul, hogy elmegy a hang a játék alatt be bejön a volume szám a képernyőn és elmegy hol vissza jön de mostanság vissza se jön.. ÉN arra gyanakszom az áram feszültség nem elég neki de lehet a kábelem is meg van törve? GYakorlatilag bármelyik megtenné? [link] [link]
-
kiskuplung
őstag
Még több Quest exkluzív játék incoming. Az Oculus saját játékbemutatót tart jövő héten.
SAVE THE DATE: FIRST EVER OCULUS GAMING SHOWCASE TO BE HELD APRIL 21
-
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #39343 üzenetére
A lényegben egyetértünk jelenleg nincs a látótérben olyan chip amire egy teljesen új alapokon nyugvó Q3-at érdemes lenne kihozni, mert érdemi gyorsítás nem történt, tehát a Q3 infók valahol hírértékben ott vannak, hogy jön a ps6 vr. (biztos jön, lehet van már papíron terv, de hogy semmi nincs hozzá az 90%). Az sem kétséges hogy fog jönni a Q3 mert a fejlődés nem áll meg (kivéve hogy a chipgyárak nem győzik a megrendeléseket, és most erős megtorpanás van pl. videókártya piacon is), de hogy nem idén az is biztos.
-
Nergalos
aktív tag
Ne már! Ezt tényleg sajnálom.. Én vissza kértem a pénzt. A posztokat olvasva ha kritikusabb szemmel nézi a felhasználó a q2-t akkor nem kevés a hibás darab...sajnos engem a hangyafasznyi hiba is zavar, ráadásul ez az egész vr nem tart még ott ahol én gondoltam, bár nagyon biztató...Aztán lehet, hogy meggondolom magam de az a valószínűbb, hogy várok egy újabb verzióra.
-
Htjet
tag
válasz
Nergalos #39196 üzenetére
Hétvégén tudtam a quest2-vel kicsit foglalkozni és csak nem jó ez sem. Ha balra/jobbra mozgatom a fejem akkor állandóan becsíkoz ez is. Annyi a külömbség, hogy itt nem egyfolytában láthatók a csíkok, hanem mozgásra jelennek meg. A főmenüben a sötétszürke részeknél látszik leginkább. Nemtudom, hogy merjek-e ezért is reklamálni, ez már a harmadik lenne.
-
Raymond
titán
válasz
gulasoft #39337 üzenetére
Az elso linken hulyesegek vannak, azt ne is nezd.
Arrol volt szo hogy van-e info Q3-rol. Erre irtam hogy nincs es nincs is igazan olyan SoC amiben jelentosen tobb loero lenne a jatekoknak mint a 865-ben. Es ez igy van, a 888 csak talan joindulattal +35% ami nem egy lenyeges elorelepes ha javitani akarsz a grafikan felbontasban vagy reszletessegben. Erre irtad hogy a Q2-ben XR2 van nem 865, de ez a tema es a jatekok szempontjabol teljesen lenyegtelen. Az hogy annal van plusz hardver ami mas funkciot it ellat semmilyen szerepet nem jatszik abban hogy mennyi loero van a GPU-ban ami itt a legfontosabb a jatekok szempontjabol. Attol hogy mondjuk egy elmeleti XR3 a 888 plusz mas bizsu amivel 12 kamerat tud kovetni vagy a lepkefing is detekalva lesz valami audiovarazslat alltal a jatekoknak mindegy, mert az ezeknel felhasznalhato teljesitmeny ugyanugy az aranylag csekely 865 -> 888 lepes adja. A memoria savszelben egyebkent van egy nagyobb elorelepes ott (34->51GB/s) de mar a mostani jatekoknal a mostani felbontason is a GPU ereje a limitalo faktor, ezert latod az FFR-t mindenhol.
Az hogy mennyire a GPU a fontos abbol is lathatod hogy a Q1-nel a 835 meg magasabb orajeleken jart mint amit alltalaban a telefonoknal lathattal a Q2-ben pedig az XR2-nel a GPU-nal van lehetoseg max boost-ta a CPU-nal a fejleszok alltal hasznalt GOld magok pedig kb. felgazon mennek csak. A power budget eleve boven az Adreno 650 GPU-hoz van tolva es a power management is joval agresszivabb mint a Q1 eseteben volt.
A #39325-ben nez igazan ertem mirol irsz. A poziciokovetest mar a Q1-nel se a CPU oldja meg.
-
izomman1
senior tag
Ezt a MOD ot Sykrim VR nál ha megvan próbáljátok ki lépésről lépésre elmagyarázza a srác hogy kell beállítani.. Egészen eszméletlen egy új Skyrim VR kaptok.. [link]
Reverb G 2 őn páratlan és akadásmentes egy GTX 1080 Ti velHalf Life Alyx moddok után ez most a favoritom.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Sati1984 #39339 üzenetére
Van Quest 2-m is.
Meg CV1 is, de ő már nyugdíjba ment.
Igen olvasgattam és találtam olyat akinek pozitív volt vele a tapasztalata.
Továbbá a CV1-es tapasztalataim régről a következők:
Teljesen feltöltött minőségi AA akksik, mikor bepattantak a CV1 kontrollerébe az is pohóckodott az első 2-3 órás használat alatt. Értsd ez alatt, hogy a controller követéssel voltak gondok úgy, hogy az akksi cserén kívül semmilyen változás nem történt. Majd mikor kicsit merült, akkor észheztért a controller tracking és stabilan működött egészen a lemerülés pillanatáig.
Most egy órát használtam a G2-t de nem merültek eleget a controllerek vagy itt a merülés sem segít nem tudom. -
e31
csendes tag
Quest2-m és Life Fitness (nem görgős) szobabringám van.A VzFit-hez lehet itthon valahol kompatibilis senzort venni vagy csak amazon,ebay?
-
Sati1984
tag
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Sati1984 #39328 üzenetére
A reverb G2 controllerei állandóan vesztik a követést fullra töltött 1.2V-os akkuval. Ladda, Panasonic, Videx (fotós akku)-val is próbáltam. Azt még keresem hogy miért bolondult most meg, korábban nem tűnt fel, igaz csak Assettoval használtam mostanában a G2-t szóval a kontrollereket hamar letettem az asztalra. Most hétvégén Arizona sunshine-al játszottam és állandóan vesztette a jelet.
Délután játszottam, nyugati oldalra néz a szoba és besütött a nap ezért lehúztam a redőnyt és felkapcsoltam a lámpát inkább, de a redőny annak a lyukain azért itt-ott átszűrődött a fény. Az megbolondíthatta volna a követést? Délelőtt nem próbáltam, most hétvégéig nem is tudom mert melózok, de este esetleg még ránézek hátha. -
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #39335 üzenetére
Én ezt néztem.
[link]
A 865 kifejezetten mobiloba szánták az XR2-est meg konzolokba, és pont a bizsu az ami egy mobilban nem kell.
Megnéztem ezt:
[link]
És ezt:
[link]
Az XR2-nél írja az ar/vr-t, a 7 kamerát a a 865-nél nem. Minek is egy mobilba szánt prociba ugye?
Ezeket néztem és rre mondtam, hogy a bizsu az ami miatt az XR2 került a Quest2-be és nem a 865, és egyenlőre nincs bejelentve sokkal jobb, ami persze változhat, de ha valmi csaj 20-30%-al jelsz jobba arra nem fognak még ugrani. Egy 200%-ra ugranának, de még talán egy 100%-al gyorsabbra is, de publikusn ilyen nincs, és ebből tudok kiindulni. Lehet te mélyebbre látsz. -
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #39332 üzenetére
Most komolyan azt kérdezed, hogy mi köze van a köré rakott cuccoknak amik maguktól szolgáltatnak adatot és nem a cpu-nak kell vele görcsölni a teljesíményhez?
Az amigában fizikailag egy motorolla 68000-es volt, csak körbe volt pakolva 3 coprocival, a blitterrel, a copperrel, meg egy 3.-al aminek nem jut eszembe a neve, de valami denis vagy mi a retek volt, és a devecie kezelés volt a dolga, és olyan dolgokat tudott hogy csak pislogtak akkoriban, pedig ugyan az a proci volt mint egy csomó mnásban ami közel nem tudott ennyit. Az XR2 ilyenekkel van körberakva egy lapkán, és azt mondod, ez mind nem fontos, mert a cpu meg a gpu ugyan az? Hmm lehet csak Én nem értek hozzá, de nekem ezek a bizsuk elég fontosnak tűnnek. -
Raymond
titán
válasz
Jinxb1rd #39324 üzenetére
Nem mondta senki hogy nem viseli el, arrol van szo hogy nem attol az 5-10% tuningtol lesz meg a lehetoseg hogy magasabb felbontason tudja futtatni a jtekokat vagy nem. A csekely plusz teljesitmeny nem eleg a plusz pixelmennyiseg behozasahoz.
A tuningnak nekem itt foleg igy tavasz/nyar kozeledtevel inkabb a fogyasztas es az abbol adodo hotermeles es zaj csokkentesevel van ertelme.
-
kzkz
őstag
HP Reverb G2 ajánlatot tudtok esetleg? Külföldről is jó, új állapotú érdekelne, minél olcsóbban..
Merre érdemes nézelődni? Amazon?
Köszi előre is!
-
Sati1984
tag
válasz
Márton #39327 üzenetére
Ezt a 1,5V-ot igazából én sem értem, több éves, sokmindenre már sokszor használt 1,2V-os Energizer tölthető akkukat használok, mindenféle probléma nélkül. Most már egy hónapja cseréltem az alapelemről be őket, és még mindig 50%-on van mindkettő. Mi pontosan az előnye az 1.5V-nak?
-
Márton
nagyúr
-
gubabela
senior tag
válasz
Dyingsoul #39316 üzenetére
Ikea online-nál lehet rendelni ladda AA-t elég sok volt készleten, már ha a magyarországi áruházakra gondolsz.
Átvitellel nincsen gondom, rendesen be van állítva minden, inkább a gpu szokott elfogyni, legalább is én azt vettem észre, a vd tesztelő szerint az fps esik be néha, de mondom, ez eléggé játék függő.#39321Raymond
Köszi, akkor hagyom is, majd egy újabb kártya megoldja valószínűleg. -
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #39322 üzenetére
Azért amikor a q1-nél sikerült megoldani külön szálon a kameraképet, azt megsüvegeltem. Itt ezzel nincs gond, tehát marhára nem mindegy, hogy az adott CPU azzal szenved e nagyobb sebességen ugyan, hogy összeszedje a kapemától a képet, felismerje a képet, megállapítsa az elmozdulát, vagy az általad bizsunak titulált célhardver ezt kb készen odaadja neki, és tud a játék futtatással foglalkozni.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
Raymond #39321 üzenetére
egy alap vga húzást minden kártya elvisel gond nélkül, nem is teszi tönkre a kártyát és nem mindegy, hogy egy évig csak 66 fpsed lesz vagy 72
főleg vr-nál.
gubabella, ha nvidia akkor főleg nyugodtan mehet rá a tuning. ha eléred a határt nem egy lépéssel veszel vissza hanem kettővel, akkor atomstabil is lesz. Nem egy ördöngőség, bárki be tudja állítani, de a Google a barátod.
-
gulasoft
őstag
válasz
Sparta #39314 üzenetére
A Q2-ban egyedül makerás újkövetés, de jelenleg nagyon gyerekcipőben van, viszont folyamataosan fejlesztik, és a többieknél nem is vizionáltak még ilyesmit. A multimonitoros munkát hogy képzeled el úgy, hogy a fejeden a headset, és sem az egeret sem a billentyúzetet nem látod. Még oylan aplikáció nincs ami bescannelné a billenytűzetedet, és virtuálisan azt jelenítené meg, és virtuálisan azt látnád ami az asztaloon van. De a Q2-nél legalább haladnak az irányba.
-
Sati1984
tag
válasz
Sparta #39314 üzenetére
Nekem eddig Quest 2-vel teljesen simán ment minden az aláírásomban található konfiggal. Beat Saber, Elven Assassin, Moss, Pistol Whip, stb. Az Alyxot nem próbáltam még, az talán gépigényesebb, de azzal inkább nekem lesz gondom, nem létezik, hogy a 2070 ne legyen hozzá elég
Egyébként a Quest 2 tudja a kézfelismerést is, nagyon jól működik rajta, csak még nem nagyon vannak olyan játékok, appok, amik támogatják. A Hand Physics Lab jött most ki, és valószínűleg ha sikeres lesz, akkor megindítja a lavinát, és még több kontroller nélkül játszható játék és egyéb ömlink ránk
-
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #39310 üzenetére
Nem lehet hogy pont a bizsu az ami VR/AR képességgel ruházza fel a z xr2-est? Lehet bizsunak titulálni a a 7 kamera külön külön szálon kezelését, de nagyon fontos a pontos követéshez egy olyan eszköznél ami a környzet elmozdulásából számol. Ezen a chipszetten kiemelik pont hogy ilyenre lett fejlesztve.
-
Sati1984
tag
Jelentem, megvan az akadásmentes PCVR
Ahogy írtam korábban, régóta készültem rá, hogy a szolgáltatótól kapott alsóközépkategóriás 2,4GHz-es router mellé bedobjak a rendszerbe egy 5GHz-es, wifi6 szabványt már támogató routert AP-ként, amihez csak a Quest2 kapcsolódhat, így stabilizálva a PCVR streamet.
Ezt meg is tettem a napokban, teljes sikerrel
Pár óra szívás volt vele, de csak azért, mert nem értek egyáltalán a hálózatokhoz. Szóval OFF-ban lépésről lépésre leírom itt, hogy mit kellett csinálnom nekem, hogy segítség legyen annak, aki egy hasonló setupot meg szeretne valósítani.
Szóval maga a felállás a következő: PC ----- (kábel) -----DIGI router ---- (kábel) ---- 5GHz router ---- (wifi) ---- Quest2
Nem reklámként, csak tájékoztatásul én egy Mercusys AX1800 típusú routert vásároltam, ez már tudja a wifi6-ot és az 5 GHz-et is, és 16k pénzbe kerül, nem egy nagy kiadás mindent összevetve, a célhoz pedig tökéletesen megelel. Nyilván hasonló árkategóriában találtok más márkát is, szóval végülis mindegy, a lényeg, hogy wifi6-os és 5 GHz-es legyen, illetve legyen rajta gigabites port (bár ennek az én setupomban nincs jelentősége per pillanat).
A következő lépéseket kell végrehajtani:
1. Logolj be a szolgáltatótól kapott routerbe és nézd meg a DHCP server menupontban, hogy a DHCP-tartomány legalacsonyabb és legmagasabb IP-címe mennyi. Nálam 192.168.1.64-től 192.168.1.255-ig terjedt. Ne állíts át semmit, csak jegyezd fel a számokat. Ezt a felületet bezárhatod, az ISP-s routerre (valószínűleg) többet nem lesz szükség.
2. Az új router szervizfelületén állíts át két dolgot. Egyrészt kapcsold ki a DHCP szervert benne, az ne legyen aktív (így változott át gyakorlatilag AP-vá az eszköz), illetve a router saját IP-címét állítsd át egy olyan címre, ami nincs benne az ISP által adott router DHCP-tartományában. Nálam ugye 64 volt az alja, így én beállítottam 10-re. A lényeg, hogy ne oszthassa ki az ISP router még véletlenül se semmilyen eszköznek azt az IP-t, amit itt beállítasz.
3. Szintén az új router szervizfelületén állítsd be az 5 GHz-es wifi nevét és jelszavát. Erre a wifire csak a Quest 2-vel kapcsolódj fel!
4. Az új routert kösd össze a régivel, valamelyik számozott portot használva. Nálam pl. az új router LAN2-es portjából az ISP router LAN2-es portjába megy, de csak azért, mert a többi már foglalt volt. Az új routernek olyan hosszúságú kábelt adj, amivel kényelmesen el tudod helyezni a VR-játéktér pár méteres közelébe, úgy lesz a legstabilabb a kapcsolat.
5. A Quest 2-n a Wifi kapcsolatoknál felejtesd el az előző wifit, majd keresd meg a 3-as pontban beállított wifit és kapcsolódj rá. Ha a kapcsolódás után eléred az internetet, akkor rendben sikerült a művelet. Ha nem, akkor valamit át kell még állítani, mert úgy nem fog működni a streaming sem.
Érdekesség, hogy amikor én ezt így végigcsináltam, akkor az új router szervizfelülete nem volt többé elérhető, csak factory reset után. Tehát hiába tudom az IP-címet, sehogysem kapcsolódik. Részletkérdés, mert most úgyis évekig így marad, és ha bármit állítanék rajta, akkor majd factory resetelek, csak azért írom le, hogy nem kell megijedni, ha az IP-cím átállítása után a router "kiüti saját magát saját maga alól". Emiatt viszont fontos, hogy minden mást, tehát a DHCP-szerver kikapcsolását és az 5 GHz-es wifi jelszavát és nevét is emiatt érdemes egymenetben beállítani, hiszen utána már nem fogod tudni. Ez okozta a pár órányi szenvedést egyébként, mert erre csak a második factory reset után jöttem rá
Amennyiben az ISP által adott router eleve tudja az 5GHz-et, akkor könnyebb dolgod van, elég annyit csinálni, hogy az összes eszközt kiebrudalod az 5GHz-es kapcsolatról és csak a Quest2-t engeded oda csatlakozni. Persze ugyanúgy szükséges közel tenni a routert a VR-játéktérhez, illetve gigabites porton összekötni a PC-vel a routert (bár ahogy említettem, nálam enélkül is hasít
)
Na, az OFF után rátérve az ON-ra: a DIGI által adott routeren nincs gigabites port, úgyhogy az új routeren hiába van, a PC-t nem tudtam gigabites kapcsolattal összekötni a DIGI-s routerrel, ami miatt a VD még óbégat. Ettől nem kell megijedni: teljesen megszűntek a párpercenkénti beakadások. Sőt, semmilyen akadást nem lehet tapasztalni, túlzás nélkül olyan, mintha natívan futnának a játékok! A natív Beat Sabert valószínűleg már elő se veszem, legalábbis jódarabig nem. A késést nem mértem, viszont nekem, aki egyelőre Expert szintű, mapeket tol, ahol 3,2 körüli másodpercenkénti "kockaszám" van feltüntetve, nem buktam még a késés miatt semmit, észre sem veszem, sőt, jópár dalt fullkombóztam, amit előtte 2,4 GHz-en pont a beakadások miatt nem tudtam. Ha majd eljutok Expert+ szintre, ott majd lehet, hogy fel fog tűnni, de egyelőre jó vagyok
Más játékoknál pedig tényleg észrevehetetlen, hiszen pont a Beat Saber a legérzékenyebb a latency-re.
Összefoglalva tehát: lehetséges a teljesen sima wireless PCVR játékmenet, most már tényleg csak a rend kedvéért fogok kábelt rendelni, csak hogy legyen, de használni maximum majd az Expert+ Beat Saberre fogom, mert tényleg tökéletes az élmény jelenleg
Káprázatos, főleg ahhoz képeset, hogy mindig tiszta ideg voltam 2,4 GHz-en, még akkor is, amikor nem akadt, mert mindig vártam a következő akadást... ez eléggé idegőrlő volt, és most ez a probléma is megszűnt, szóval hepi vagyok nagyon
-
Dyingsoul
Topikgazda
Esetleg ha valaki tud jó 1.5V-os tölthető elemet osszátok meg kérlek. Sportlámpán nincs, se ikeában.
#39315gubabela: Ez meg VGA tuning amiben pláne nem fog tudni segíteni itt senki szerintem... De erre is van topik ph-n. Tuningtól miért kapnál szebb képet VD alatt? Ott a bitráta a meghatározó, tehát mennyivel bír átküldeni a routered.
-
gubabela
senior tag
válasz
Dyingsoul #39312 üzenetére
Ok, ok én csak próbáltam rávilágítani az összefüggésre ezzel kapcsolatban, már be is fejeztem
De ha már vr. Van valakinek azzal tapasztalata, hogy egy 2060s-t érdemes lehet húzni, hogy szebb képet kapjak vd alatt? Mármint játékfüggő, de nem mindenhol lehet high-on használni. Az olvasottak alapján nincs sok tuning potenciál a kártyában. -
Sparta
újonc
Hali,
most szeretnék venni VR szemüveget.
Gamer laptopom már van (ASUS ROG II. - 2070-es VGA-val).
Néztem a Quest 2-t, de nem tudom, hogy ez lenne-e a megfelelő számomra (mondjuk előny, hogy nincs helyhez kötve a használata..).
Elsősorban játékokra használnám, másodsorban lehet multimonitorozásos munkára.
Előny lenne, ha kontroller nélkül, kéz-ujj felismeréssel is működne.
Szeretnék jó minőséget venni. Nem akarom évente cserélni. Mi lenne most a jó vétel?
Túl sok száraz paraméter, de teszteknél meg más-más vélemény. -
Dyingsoul
Topikgazda
A hétvégén Arizona Sunshine-oztam és szomorúan konstatáltam, hogy a bal controller analog stick-je be tud akadni felfelé nyomva.
Úgy látom más is küszködik ezzel a problémával.
Van valami tippetek rá, hogy mit érdemes ilyenkor csinálni? WD40-nel fújjam be?Egyébként nagy bajom hogy az akksi fedél annyira feszes, hogy mikor elemet cserélek lehántja a bőrt az akksikról... már 3 akksim megsérült. Ez csak nálam ilyen vagy én csinálok valamit rosszul?
-
gubabela
senior tag
Miért lenne az? Az amazon egy kereskedelmi platform mint az e-bay, csak nem kicsit jobb supportal. Ha az eladó az amazon, akkor a visszaküldött termékeket (már ha nem hibásként lettek visszaküldve és a higiéniás dolgokat kivéve) gyakran olcsóbban de használtként újra megpróbálják értékesíteni, ahol fel van tüntetve a használat mértéke is.Vagyis nem fogja neked mégegyszer újként ugyanazt eladni, hacsak nem a gyártóhoz visszakerült javított/újrahasznosított és újracsomagolt terméket nem, de ez megint egy másik történet
-
gulasoft
őstag
11%-al jobb mint az xr2. Erre nem fognak új fejszettet kiadni.
[link]
Nincs benne vagy csak nem látom a 7 kamera egyidejű feldolgozást, mintha hiányozna az AI, nincs benne specben az AR/VR.
Úgyhogy még a proci sincs meg, akkor meg hogy lehetne tervezni új fejszettet? Nem lesz ebből egy ideig még Q3. A Q2 sincs csúcsra hajtva még, max designerek dolgoznak a koncepción. -
nyaflaty
tag
válasz
barcalaci84 #39305 üzenetére
-
nyaflaty
tag
válasz
barcalaci84 #39296 üzenetére
Akkor valamit nem jól csinálok, mert ha VD-n keresztül az Oculus appban akarom indítani a játékot akkor azt írja hogy a headset nincs csatlakoztatva...
-
Márton
nagyúr
válasz
kiskuplung #39300 üzenetére
Ez nem a v27 bug, amiről hetek óta tudni?
Elvileg holnap jön a fix, v28 személyében...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hyundai, Kia topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest