Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkazmer
addikt
válasz
CYBERIA #1399 üzenetére
T6 már 14 milliótól van? az R annó csak talán 2-3millióval drágábban volt megvehető...vagy ehhez nem jár alapból 3 állású futómű stb?
a D5 meg egész jó áron van, praktikusan éppen annyi mint az előző volt...(mármint akkor, amikor még nem volt válság és még a 185 lovas D5 volt az újdonság
)
-
CYBERIA
őstag
-
CYBERIA
őstag
válasz
V.Stryker #1394 üzenetére
Az biztos, hogy ha rászánod magad hogy veszel egyet, vigyél magaddal valakit aki ért hozzá, és te is kritikusan állj hozzá, próbálj ki minden extrát, minden kapcsolót, tesztút során meg ne sajnáld, ha baja van úgy jön elő leghamarabb. (Nem csak SAAB vásárlása esetére igaz.)
Nem szabad az első darabot megvenni, nézz meg minél többet, és akkor te is össze tudod egymással hasonlítani. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
CYBERIA #1393 üzenetére
Köszönöm srácok!
Örülök,hogy nem beszéltetek le. Bár azt sajnos tudomásul kellett vennem,hogy 1-1,5 millióért, amennyiért majd venni fogok, csak olyan autót lehet venni, amelynél közel van a motorgenerál (is). De hajthatatlan vagyok...koporsót nem vagyok hajlandó venni és azt sem szeretném,hogy ha bekapcsolom a légkondit, akkor az autó nem bírja tartani a 130-at, és nem akartam leharcolt német járművet sem. Így marad a Saab és a Volvó. Sajna a Volvo-ból nem tudom megfizetni a nem kockát és kicsit mindig "Elen" jut eszembe róla a Két pasi meg egy kicsiből, így egyenlőre kiesik. Hogy miért fárasztalak én ezzel benneteket...
-
CYBERIA
őstag
válasz
V.Stryker #1391 üzenetére
Én semmi hátrányát nem veszem észre a turbónak, hidegen nem kell hajtani, ha hajtva van akkor az izzó turbót hűteni kell egy kicsit (normál körülmények között nem fordul elő), de mivel nem közvetlen befecskendezéses meg nincs 2000 bar-os befecskendezési nyomás, ezért az injektor ugyanannyit bír, mint egy szívó motorban.
Alkatrészárakat nem tudom összehasonlítani, a kopó alkatrészek szerintem egyiknél sem vészesek, de mondjuk például egy turbó nagy összeg minden gyártónál. Alkatrészre lebontva össze lehetne hasonlítani, de nem annyira vagyok képben.SAAB-nál mire kell készülni? Mit is mondjak, benzineseknél a gyújtás panelja szokott rendetlenkedni, ezt cserélni kell. A mátrixkijelzőnél is tipikus jelenség hogy elszállnak a képpontok, én úgy tudom hogy ezt van aki tudja javítani. Most így hirtelen azt tudom javasolni, hogy kérdezz meg egy SAAB tulajdonost, biztos többet tudna mondani.
Szerintem nem vészes a helyzet, más meg azt mond amit akar: Vételi tanácsadóSipi: például: MOL Evo Neo, OMV Carrera 100, Shell V-Power Racing
-
Sipi16
őstag
válasz
CYBERIA #1390 üzenetére
Prémium benzinen a 98-as vagy a 99+ érted?
V.Stryker: Attól függ. Ha idióta volt a tulaj akkor a turbót könnyen ki lehet nyírni, de amúgy ezek a motorok 250-300km-et is elmennek hozzányúlás nélkül ha ésszel hajtják öket. A Saab-okról nem tudok sokat, csak annyit, hogy két szerelö ismerösöm szerint is drágább a szervizelése mint egy volvónak.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
CYBERIA #1390 üzenetére
Benzines turbós motorok karbantartása, javítása is olyan horror, mint a TurboDieseleké? Egy Saab, Volvo alkatrész költsége melyik gyártóhoz hasonlítható? Amit ismerek az a citroen, az horror.
A Mazdánkat sem olcsón javították, de azzal legalább 18 évig nem volt gond.
Egy Saabnál mire kell készülni?
-
CYBERIA
őstag
válasz
V.Stryker #1379 üzenetére
A 2,2-es az GM, a 1,9-es meg az összlökettérfogat alapján gondolom FIAT.
Benzinessel annyi a baj, hogy a leggyengébb változatot leszámítva LUXUS adó kategóriájában van mind. Én részemről egy 2.0t BP vagy 2.3T BP motort választanék, de az meg 180 és 210 lóerő, ami Magyarországon már túl sok.
-
V.Stryker
nagyúr
-
CYBERIA
őstag
-
CYBERIA
őstag
válasz
V.Stryker #1373 üzenetére
ISUZU 6DE1, meg tudom mondani.
Én azt mondanám, hogy átlagban 7,5 literrel el lehet járni, vezetési stílustól és állapottól függően ennél lehet több, és egy kicsit kevesebb. Maga a motor nem lenne rossz, de néha elég nehezen felderíthető hibákat produkál. Tény hogy ha szerencsétlen darabot fog ki az ember, akkor elég drága mulatság tud lenni, egy szerencsésebb darabnál csak a szokásos dolgok (DI [ennél mondjuk épp nem], SID stb.).
Egyek legszebb autó az biztos, maiak közt ilyen férfias autót nem látsz (talán még a 9-3, bár az sem ennyire, vagy Mustang és társai, de az meg más kategória). Az sem hátrány, hogy a SAAB-osokra nem néznek olyan rossz szemmel, mint a drága német autók tulajdonosaira.
Én is érdeklődöm a skandináv (és germán) dolgok iránt, szinte minden szinten. De azt azért mindig tudom hogy honnan jöttem és ki vagyok, és aggasztónak találom az ott zajló demográfiai folyamatokat, ezt nem is győzöm elégszer hangoztatni.
-
V.Stryker
nagyúr
Nem tudja valaki,hogy melyik gyártó motorja van ebben? Ha jól tudom a saab nem fejlesztett saját dieselt.
Mennyi lehet az étvágya?
Nagyon rá vagyok gyógyulva a Saabokra, pedig mindenki azt mondja,hogy pénztemető, de nem izgat, van benne feeling és mégsem német sznob, nem kóreai papírkocsi.
(Egyébként valahogy vonzom a skandináv dolgokat. Eleve kedvelem az ottani vidéket, a Nokia-t, a Saabot, a Volvot, a Nightwisht, az Aha-t.
)
-
LOTR
addikt
azért még ne kezdjük el temetni a márkát
inkább örüljünk, hogy egyáltalán van és remélhetőleg sokáig lesz is -
_Voyage_
aktív tag
-
CYBERIA
őstag
válasz
tkazmer #1360 üzenetére
Lehet, sőt biztos hogy stabilabb hátteret jelent Kína, lehet hogy nem romlik a minőség, de hadd ne a kínaiakat kelljen már pénzelni még autóvásárlásnál is. Céltudatos vásárló lévén nem fogok olyan autómárkát vásárolni, amivel nem Európa gazdaságát támogatom. Nagyon meg fogom nézni, hogy az adott cég kiknek a tulajdonában áll, ez most már biztos. Már a Ford sem kellett volna, de ez így már vállalhatatlan.
-
Atlantis
veterán
Szégyen...kíváncsi vagyok, mit csinálnak belőle...meg a Hummerből....meg a Land Roverből....meg....lassan belőlünk.
-
CYBERIA
őstag
-
CYBERIA
őstag
-
CYBERIA
őstag
-
CYBERIA
őstag
-
CYBERIA
őstag
-
CYBERIA
őstag
-
CYBERIA
őstag
-
CYBERIA
őstag
-
CYBERIA
őstag
-
-
blint63
tag
válasz
tkazmer #1342 üzenetére
Lehet, hogy gyúr a srác és kicserélette.
Nem rossz a Skoda, de hiába Volk-csoport és miegymás azért egy ma már tényleg jó minőségben gyártó francia cég épeszűen árazott autója többet ér a szememben.
Megnéztem, az 1.9-es DSG Ambiente Octavia 6 millió Ft és még ma sincs benne hátsó ablakemelő szériában.
Télleg nem akarok megsérteni senkit, de jönnek néha, hogy Volvo vs. Skoda, hát szóval valahol errefele kéne kezdeni a felzárkózást... (persze tom mindenki hazai irányban elfogult)
-
tkazmer
addikt
-
CYBERIA
őstag
-
LOTR
addikt
válasz
tibi666 #1328 üzenetére
én tisztában vagyok vele, hogy autóból és motorból a minél nagyobb a menő, tehát egy nagy ccm-es, nagy autót el lehet adni, de most ugye itt egy viszonylag kicsi motorról van szó, és a kicsi dolog csak mobiltelefonban és számítógépben menő
tehát érdekesnek tartom a koncepciót, hogy ezt mégis bevállalták - és jó dolognak is tartom, de ugye az iparban kb csak a profit számít -
-
LOTR
addikt
válasz
CYBERIA #1320 üzenetére
valószínűleg a kereslet dönteni fog ebben a kérdésben és majd meglátjuk
tibi666
ehhez az autóhoz ez a motor elegendő ahhoz, hogy a közlekedési szabályok betartásával normálisan lehessen közlekedni vele, ez a tesztben is le van írva
és a témát is elterelted, ez akkor elég is volt "válasznak" -
CYBERIA
őstag
Ezek után felmerül a kérdés, hogy meddig lehet az erőt csökkenteni? Ha 109 LE, 240 N·m harmonikus, akkor 100 LE, 90 LE, 60 LE milyen? Én tudom, azzal is el lehet közlekedni. Sőt meg merem kockáztatni, hogy a 130-at is túl lehet vele lépni. Talán el kéne gondolkodnia a Volvonak, hogy a VW 1.2 TDi-hez (75 LE) hasonló motorral nem lehetne-e még alacsonyabb fogyasztást produkálni. Ha a Polo megfutja a 170-et, akkor az S80 is menne 150-et. Az meg egyeseknek bőven sok, cserébe talán még 4 liter alatt is fogyasztana. Persze azt azért nem állítom hogy elfutna egymillió kilométert.
-
LOTR
addikt
válasz
tibi666 #1316 üzenetére
mondhatni nem értem az összefüggést, hát teljesen mindegy milyen autóban ülök, nekem miért muszáj minden kigyorsításnál "padlógázzal" menni,? csak azért mert a forgalom is úgy megy
és akkor mi van ha egy biciklis megy előtted?
azért kicsit remélem te nem az a típus vagy, aki látja, hogy pont jön szemből egy autó, de hogy ne kelljen a bringás mögött autózni az ő tempójával, inkább megelőzöd, mert 3an-is-elférünk-az-úton alapon, és centikre mész el mellette...CYBERIA
oké, hogy nem passzol azzal nincs is semmi gond, de ott a teszt, valószínű olyan írta aki vezetett már néhány autót és van tapasztalata benne, és azt írta, hogy az autó végülis jól megy: " kimondottan harmonikus vele az autó"
persze mivel az ára közel azonos a 2.0d-vel (külföldön még olcsóbb is a 2.0d), így nem tudom mi lesz a sorsa ennek -
CYBERIA
őstag
<100 LE 1,5 tonnás gépbe? Milyen típus?
Lehet hogy volt ilyen, de akkor sem mondhatnám, hogy „még elég volt”, szerintem az ilyenre jobban illik a „volt, de sz¤rul is ment” kifejezés.
Személyautóra értve, kisteherautónál más.Manapság egy 1.3-as Swift is 90 valahány lóerő, egy S80-hoz elég nehezen passzol egy 109 lovas dízel. Hiába 240 N·m, a kis motornak köszönhetően azt csak nagyon keskeny sávban adja le, tehát elég sokat kell váltogatni, ami nem illik egy ekkora autóhoz.
Érdekes lenne a helyzet PowerShift váltóval, de az gyakorlatilag olyan, mintha nem is létezne. -
LOTR
addikt
-
CYBERIA
őstag
-
CYBERIA
őstag
válasz
V.Stryker #1300 üzenetére
Az nem fun, hanem fan
Egy Volvo biztonsága túlmutat azon, hogy hány csillagot és pontot kap Euro NCAP teszteken, pl. úgy hogy a biztonságtechnikai központ megtörtént balesetek elemzéséből vonja le a következtetést. Évtizedek óta.
Ennél sokkal többet már nem nagyon lehet tenni. -
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TCL LCD és LED TV-k
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Hobby elektronika
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bluetooth hangszórók
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest