Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Czo

addikt

válasz Szabi® #46766 üzenetére

Alapvetoen egyebkent, nincs baj a nem tamogatott rendszer felrakasaval, de sokkal melyebb es technikaibb rendszerismereteket kivan. En evekig dolgoztam benne, szerintem, meg mindig az a patch van a software update mukodes mogott, amit en talaltam vagy 8-9 evvel ezelott. Sott, sajat magam is eveken at hasznaltam ilyet, mert az ocskavas hardware eleg volt a celjaimnak, a tamogatas pedig megvolt a friss szoftver miatt. Viszont nem adnam oda egyik rokonomnak sem, hogy hasznald igy a gepet, mert vegtelen sok gondot vennek a nyakamba.

Ahogy a gep tavolodik a tamogatott gepektol idoben, ugy lesz rajta egyre tobb bug. Pl, azt mondod, hogy neked csak azert kell friss rendszer, mert iOS-re fejlesztenel es a telefonon levo iOS verzio miatt kell az ujabb Xcode. Aztan kiderul, hogy pl a Simulator totalisan bugzik ha nem tudja a legujabb metalt a GPU a gepben. Vagy hasznalod az iCloud Photo Libraryt es kiderul a friss oprendszernel, hogy osszetossza a cloudban levo libraryt, mert nem mukodik a face detection es ettol megkergul az osszes tobbi eszkozod. De az problemas lehet, ha megszoktad, hogy hasznalod a Sidecart a laptopoddal egy olyan oprendszeren, ami hivatalosan ment a gepeden, majd az ujabb oprendszernel (amit mar csak OCLP-vel tudsz felrakni), ott belefutsz abba, hogy 20 bootbol csak 3x mukodik a Sidecar. Nem beszelve arrol a problemarol, ami itt is elokerult, hogy egy veletlenul felrakott update utan nem bootol. Valoszinuleg csak annyi kellene, hogy az OCLP bootloadert tartalmazo USB segitsegevel kellene bebootolni es ujrapatchelni a futo rendszert (miutan/mielott frissitette az ember az OCLP-t, hogy meglegyenek a frisebb patchek).

Szoval, van egy csomo megszoritas, van egy csomo dolog amit erteni kell, illetve, folyamatosan olvasni kell amit ezzel kapcsolatban irnak. Ha ezeket koveti az ember akkor egy jol hasznalhato dolog sul ki belole, ha nem akarsz olyat hasznalni, ami valamiert a te konfiguraciodon pont bugzik (igen, mert vannak bugok, amik elojonnek az nVidia GPU-t tartalmazo gepeken, de nem jonnek elo pl az Intelen).

Új hozzászólás Aktív témák