- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Grafiqs
őstag
Sorry, de akkor abból hétfô lesz, mert most eléggé el vagyok havazva. De a hétvégén lesz idôm
megcsinálni és feltölteni FTP-re. Majd emilben megküldöm a hozzáférést. Oda rakom majd a
PSD-t és egy progit MAC-re amivel fel tudod venni.
Elôre is köszi a fáradozást.
GÉs még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
isapeti
aktív tag
Majd én is megprószálok ügyödni vmit, bár öléggé elfele vagyok én is látva teendôvel...
"Verés közben jön-megy a székláb." - B. I.
-
joysefke
veterán
Hehe, egy 8-ad éves ''villamosmérnök'' szájából hangzott el a következő:
''A Windows milleniumnak az a hibája a Windows XP hez képest, hogy nincsen benne DOS''
Nos szerintem ez legalább egy szinten van a:
''Bár kiváncsi lennék mennyit érnél ezzel az álláspontoddal Amerikában, ahol nem is ismerik a PC-t, csak a minőséget és megbízhatóságot jelentő MAC-et.''
gyöngyszemmel... -
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz joysefke #263 üzenetére
Mondjuk ugy, hogy barmit?
Azt amit akar?
Lathatolag te meg a budos eletben nem lattal mostani ''korszeru'' macet, sem OSX-et akcioban.
Tudod te mi az az XCode csomag?
Teljes fejlesztoi kornyezet, amivel alapvetoen nem csak OSX-re tudsz fejleszteni, hanem barmilyen UN*X-ra is.
UN*X-on meg a kod altalaban hordozhato, igaz nem binarisan, csak forrasban.
Tehat, a kerdesed ugy butasag ahogyan van.
Uljon le kollega, elegtelen ala.
[Szerkesztve]A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! A szittyozium.hu jó. Amigát használok, commodoreos (c)(r)(tm)-al. Meg nextgent. Meg bármit. :D
-
747
senior tag
''tényleg, valaki meséljen már arról, hogy Divx playerek vannak? mert nem sokat tudok róla...''
http://www.divx.com/divx/mac/?521cmp=endivxmacen
''itt is 3-6 havnta újra kell telepíteni mindent, mert belasusl, fagy, hibázik, és szar az egész?''
nem. itt nincs registry meg ilyen baromsagok. a Mac OS X alapja a BSD UNIX. -
747
senior tag
''Hát őszintén szólva PC.Az a legfőbb erénye,hogy olcsóbb és minden megy rajta.''
igen, a windows mindent tud, de semmit sem rendesen.
''És a gamek is kijönnek rá igaz egy kis csuszassal,de vannak''
mac-re is ugyanugy.
''A mac iszonyt drága''
...magyarorszagon.
''és nem tudjuk mire felhasználni.''
konkretan mi az a tevekenyseg, amit egy mac-en nem tudsz elvegezni? sorolj fel par peldat.
''Eddig csak videókról láttam meg filmekből.''
ez meg is latszik rajtad fiam. -
747
senior tag
''Telóhoz adtak progit (a teló infrás), amik win-esek. Megoldható e ezek használata Mac-en + van e
infraport?''
teljesen felesleges ilyen szarokat feltelepiteni, mert az iSync alapbol ismer egy rakat telefont:
http://www.apple.com/isync/
tamogatott eszkozok listaja:
http://www.apple.com/isync/devices.html
egyetlen nagy hianyossaga, hogy a PocketPCket egyelore nem tamogatja (csak a Palmot),
ugyhogy meg kell venni kulon 15 dollarert a PocketMac-et, hogy az iSync tudjon kezdeni a
PocketPCvel valamit. T68at nekem kapasbol felismerte, h megjon a 6260 lecsekkolom azzal is, bar
gondolom a Symbian sem fog neki problemat okozni. -
747
senior tag
-
isapeti
aktív tag
Hát ez hihetetlen, ami itt folyik.
Érdekes, hogy fikáznak egyesek mindent, amihez nem is értenek, söt tán még nem is láttak...
''Mit programoz macen'' és hasonló okosságok.... hát a pofám leszakad. Mintha a Playstationrôl
beszélnénk.
Részemröl nem vagyok hajlandó magamat újból felb@szni primóságokon, mocskolódáson, szal
szevasztok! Persze ha vki mac felé hajlik és elfogad elfogulatlan tanácsokat egy nem túl régi
motorostól, dobjon bátran mélt!!!"Verés közben jön-megy a székláb." - B. I.
-
Petrisz
tag
Mostani maceket nem követem, de van néhánny apró dolog az életemből a Mac kontra PC vallásháborús témában.
Anno 91-ben használtam Mac-et. A Mac már akkor is tudott valami multitaszk félét, mikor PCken mindenki DOSt nyomott. Akkoriban már volt 7-es verziójú oprendszer, aminek a GUI-ja az akkor még hírből sem létező Win95-nél is jobb volt, nemhogy az éppen elterjedni akaró Win3.1-nél. Akkoriban a Maces OS atomstabil volt, és csak amiatt sikerült meggyilkolnom szegényt, hogy resource editorral nekimentem a systemnek Akkor azt láttam, hogy a PCt egyszerűen össze sem lehet hasonlítani a Maccel, annyival jobb volt mindenben. Grafikai programokban olyanokat művelt real-time, amit PCn ha egyáltalán láttál, hát ahhoz hosszas számolgatás kellett előtte nagyon. A Mac-en működö WYSIWYG szöveg és kiadványszerkesztők voltak, míg a DOS-os Word egyszerűen rózsaszín meg zöld betűkkel jelölte, ha valami nyomtatásban bold vagy italic volt A Macen egygombos egér volt, és mindent faszán meg lehetett csinálni, miközben a PCken háromgombos egér volt, de csak a Norton Commanderben kattintgatott vele az user, és azt is minek.
A másik apróság: van egy barátom, akitől sokat tanultam programozás terén. Annó lazán cserélte a PCs alaplapon az eldurrant kondit, DOS meg Linux meg Windows alól mikrokontrollereket programozott, hardver guru volt, GPL-es Linuxos szoftvereket faragott C-ben meg C++-ban. Most van egy két éves PCje, és azt mondja, annyira tele a töke a felpörgött PCs fejlődés kitermelte instabil és követhetetlen technológiákkal, hogy vesz inkább egy Mac-et Pedig ő hardcore PCs volt valamikor. Lehet, én is veszek egy Mac-et inkább
[Szerkesztve]''Magad légy az a változás, amit a világban látni szeretnél'' (Mahatma Gandhi)
-
hungeek
senior tag
elkezdtem azon gondolkodni hogy lehet hogy nem x86 alapú notit vennék hanem egy iBook-ot viszont lenne egy pár kérdésem, hogy a következő célokra léteznek-e INGYENES progik mac alá és ha igen mik azok:
képszerkesztés (photoshop kaliberű)
weblap editor (dreamweaver kaliberű)
mp3 lejátszó
divx/xvid/dvd/svcd lejásztó
szövegszerkesztő/táblázatkezelő/adatbáziskezelő
ftp kliens
file manager (ha lehet wincmd-hez hasonló)
deamon tools-hoz hasonló progi amivel fel lehet mountolni image file-okat
download manager
ezek lennének számomra létszükségletűek..... esetleg magyarország térkép, ez akkor is érdekel ha nem ingyenes -
747
senior tag
''képszerkesztés (photoshop kaliberű)
weblap editor (dreamweaver kaliberű)''
ne haragudj, de te ilyen kaliberu cuccokat egy platformra se kapsz ingyen. a gimp meg azert nem
egeszen photoshop.
''mp3 lejátszó'' iTunes, QuickTime, oprendszerben bennevannak
''divx/xvid/dvd/svcd lejásztó'' DVD lejatszo alapbol van az oprendszerben, DivX van mac-re
hivatalosan, es VLC is
''szövegszerkesztő/táblázatkezelő/adatbáziskezelő'' AppleWorks, ingyen kapod az oprendszerrel.
vagy OpenOffice. fizetosnek meg ott a Microsoft Office, ami nagysagrendekkel jobb sztem.
''ftp kliens'' van egy csomo, valogass: http://www.versiontracker.com/php/search.php?
mode=basic&action=search&str=ftp&plt%5B%5D=macosx&x=13&y=8
''file manager (ha lehet wincmd-hez hasonló)'' Midnight Commander
''deamon tools-hoz hasonló progi amivel fel lehet mountolni image file-okat'' alapbol tudja az
oprendszer
''download manager'' alapbol tudja a Safari
terkepprogramok kozul csak a Route66 van mac-re. -
kapcs-ford
őstag
Profi hangfelvételnél a legjobb választás (nincs jobb).. stabilan kezel akár 80sávot is realtime-ban, midiszinkron csúszás mentes stb...
A Mac. profi multimédiás alkalmazásokra való, a PC meg játékraAláírás
-
joysefke
veterán
válasz rATdrAgOn #265 üzenetére
Már írtam, hogy a mostani macekhez kozom sincs.
Nehany éve hasznaltam utoljára macet, és nem tul sokat.
Nem is irtam be semmilyen szubjektív: ''ez meg az jobban kezelhető'' stb dolgot.
A mac teljesítményét, főleg az ár/teljesítmény arányát kritizáltam.
És a teljesítményén fölösleges vitatkozni, nincs a macben semmi varázslat, PC s hardverekből áll az is, általában nem az aktuális legjobbakból.Mikor a legszarabb duron alá is ddr ramot tettek, a 1/2 millio forintos mac még SD rammal ment.
Az ára pedig:
Bővebben: link 2004 március....
nem, ujabb arlistajuk nincs, biztos mert jol pörög az üzlet...
Itt a másik:
Bővebben: link
Önekik már van szeptemberi árlistájuk, de honlapjuk nincs hozzá.
Érdemes a kiegészítők árait megnézni....
Még hogy bili akar engem lehúzni...
Bővebben: link
Applés ''normál'' egér már 14K forinttól....
A teljesítménye:
Nézzétek meg a teszteket!!!
www.spec.org ??? Na hol van az a csodagép? Én nem látom...
Ennyi. És nem több.
A többi pedig mese. Mese a stabilitásról, mese a kezelhetőségről, mese az életérzésről.
És hogy macen programozni? Nem egy szokványos dolog, az biztos...
Kérdés mennyire hatékony, mert ugye a programozás ott kezdődik, hogy ''összegányolok valamit és ELADOM'' az utolsó szón van a hangsúly, és nem fér bele, hogy valami fejlesztői rendszerrel kelljen baszakodni, amikor van helyette jobb platform is. mind sebességben/mint dokumentaltsagban/mind felvevőpiacban.
Ja, és jóhogynem a nyuszi viszi a puskát, majd macen programoznak UN''*''X-ra -
faster
nagyúr
válasz joysefke #281 üzenetére
Mikor a legszarabb duron alá is ddr ramot tettek, a 1/2 millio forintos mac még SD rammal ment.
Most a videokártyákkal van hasonló helyzet, kicsit furcsa, hogy egy 400000-es gépben FX5200 kártya van. Akárki akármit mond, ez kevés. (Jó, tudom, nem játékgép, de ha már veszek egy ilyen gépet, nem igáslónak veszem, hanem játékra is) -
Petrisz
tag
Annó vmikor volt valami Linux a Mac-ekre, de asszem azoknak kicsit más volt az architektúrája. A mostani Macekre van Linux?
''Magad légy az a változás, amit a világban látni szeretnél'' (Mahatma Gandhi)
-
Petrisz
tag
Most látom én is Yellow dog honlapját Hát ez jó hír. Pláne, hogy van Debian is, bár már olyat se használtam jó ideje. Van tapasztalatod Linux-szal Macen? Van valami extra kufirc a felvarázslásában? Lehet dual boot-osra csinálni a gépet OS-X és Linux között? Fel tudja mountolni egyik a másik fájlrendszereit? Gondolom Linux akkor támogat minden Mac-es perifériát (endívia kártya, hanghártya, mittoménmi), mer azért ilyenből nincs annyi, mint pécén a csillag...
Extra hülye loll kérdés: van rá vmware? És ha van, akkor azon milyen oprendszert lehet bemuzsikálni? OS-X-et meg Linuxot, gondolom... Pedig mókás lenne valahogy x86 oprendszert nyomni rá
[Szerkesztve]''Magad légy az a változás, amit a világban látni szeretnél'' (Mahatma Gandhi)
-
747
senior tag
válasz joysefke #281 üzenetére
''És a teljesítményén fölösleges vitatkozni, nincs a macben semmi varázslat, PC s hardverekből áll
az is, általában nem az aktuális legjobbakból.''
ja. foleg a G5 processzorok talahatoak meg minden PCben. elarulom, hogy firmware reflash nelkul
egy mac grafikus kartyat nem tudsz PCben hasznalni. tovabba, a grafikus kartyak valamivel jobban
muzsikalnak a mac-es hardverarchitekturaban. ja es arrol se feledkezzunk meg, hogy foghatsz egy
90es evekbeli mac-et, rakhatsz bele egy 500MHz-es Sonnet G4 processzorkatyat, es fut rajta az
OSX. tedd mar nekem fel a winxp-t akarmelyik 6-8 eves PCre legyszives! kivancsi lennek ra!
''Applés ''normál'' egér már 14K forinttól....''
ha nem tetszik, akarmilyen mas egeret radughatsz. meg Microsoft-ot is. sot, meg IntelliPoint is van
mac-re.
''www.spec.org ??? Na hol van az a csodagép? Én nem látom...''
talan nem artott volna megnezni a gyartok listajat, Apple a kornyeken nincs:
Actual values for 'Company' for which there are matches are:
Advanced Micro Devices
Alpha Processor, Inc.
Bull
Compaq Computer Corporation
Dell
Fujitsu Limited
Fujitsu Siemens Computers
Hewlett-Packard Company
IBM
IBM Corporation
ION Computer Systems
Intel Corporation
NEC Corporation
PathScale, Inc.
RLX
RackSaver
SGI
Sun Microsystems
Supermicro
Supermicro Inc.
Unisys
Unisys Corporation
Verlag Heinz Heise
gcocco software, inc
''Mese a stabilitásról, mese a kezelhetőségről, mese az életérzésről.''
egyszer talan nezz meg egy mac-en eloben, hogy legyen valami minimalis fogalmad arrol, hogy
mirol beszelsz egyaltalan. BSD pl egy tipikusan instabil szar, nem?
''És hogy macen programozni? Nem egy szokványos dolog, az biztos...''
mi olyan bonyolult az Objective-Cben vagy Java-ban?
''Kérdés mennyire hatékony''
az XCode-nal hatekonyabb IDEt en meg nem lattam (NetBeans se rossz). veri a Visual Studiot sok
tekintetben.
''mert ugye a programozás ott kezdődik, hogy ''összegányolok valamit és ELADOM'' az utolsó szón
van a hangsúly, és nem fér bele, hogy valami fejlesztői rendszerrel kelljen baszakodni, amikor van
helyette jobb platform is.''
multi-platform IDEkrol hallottal mar? CodeWarrior, REALbasic, TrollTech QT, VS/Mono?
''mind sebességben''
hat sebessegrol inkabb ne vitatkozzunk, mert ott a windows csufos vereseget szenvedne.
''mint dokumentaltsagban''
hazi feladat: vesd ossze ezt:
http://developer.apple.com/
ezzel:
http://msdn.microsoft.com
meg fogsz lepodni.
''Ja, és jóhogynem a nyuszi viszi a puskát, majd macen programoznak UN''*''X-ra''
pedig a nyul viszi a puskat, mert a MacOS X alapja a BSD UNIX. raadasul a MacOS X BSD magja,
a Darwin nyilt forraskodu, es tonnaszamra van ra nyilt forraskodu linux cucc. respekt a linuxos
sracoknak a Fink projektert:
http://fink.sf.net/ -
747
senior tag
''Pláne, hogy van Debian is, bár már olyat se használtam jó ideje. Van tapasztalatod Linux-szal
Macen?''
nem akarok senkit megharagitani, de aki mac-re linuxot tesz, az magara vessen. ha szervernek
kell, akkor persze nem szoltam!
''Extra hülye loll kérdés: van rá vmware?''
nincs. a vmware nem emulator, hanem virtual machine, tehat csak X86on fut. viszont van
VirtualPC, az emulal X86ot, es olyan oprendszert raksz ra, amit akarsz (DOS/Win/Linux/stb):
http://www.mactopia.com -
eddie303
őstag
Macen nincs tapasztalatom Linuxszal, esetleg RatDragon kollégának, nekem csak két õsöreg Mac-em van, egy LC s egy SE/30. Szeritnem hardvertámogatással nem lesz gond, dual bootról nem tudok semmit, csak azt, hogy a régi m68k-s macintoshokat nem lehetett dualbootolni, mert csak MacOS-t tudnak bootolni, a linuxot egy Penguin nevezetũ loaderrel lehetett indítani. Az enyémeken hal le a kernel, nem indul el rendesen, le is tettem róla, hogy azokra felrakjam. Vmware nem tudom, hogy van-e, elképzelhetõnekl tartom...
Linux.... The choice of a GNU generation.
-
747
senior tag
''Most a videokártyákkal van hasonló helyzet, kicsit furcsa, hogy egy 400000-es gépben FX5200
kártya van.''
1) ha az uj iMac G5re gondolsz, az 340.000 Ft az Apple Store-ban, nem 400.000. apro kulonbseg.
2) G4, Radeon 9200, jatszhato rajta a Halo 1. FX5200 Ultra egy G5os gepben nem low-end, hanem
normal kozepkategoria. mas firmware, mas OS, mas hardverarchitektura. probalj meg
elvonatkoztatni attol a gondolkodasmodtol, hogy a ''GHz a sebesseg mertekegysege''.
egyebkent en kimondottan orulok neki, hogy a barkacsolos/tuningolos/gamer arcok nem vesznek
mac-et. -
corlagon
senior tag
egyebkent en kimondottan orulok neki, hogy a barkacsolos/tuningolos/gamer arcok nem vesznek
mac-et
Ja, rontaná a brand image-t!
G4, Radeon 9200, jatszhato rajta a Halo 1. FX5200 Ultra egy G5os gepben
És ezek mit tudnak teljesítményben, kb. egy pc szintjén? Mielőtt bárki nekem ugrana/flamelni kezdene, csak kérdezek...
A konzolokban is trágya harvder van, mégis hasítanak (célszámítógép), szóval lehet, hogy ezek is mennek szépen, csakhát sz**ból (9200/FX5200) várat építeni...
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
FX5200 Ultra egy G5os gepben nem low-end, hanem
normal kozepkategoria. mas firmware, mas OS, mas hardverarchitektura. probalj meg
elvonatkoztatni attol a gondolkodasmodtol, hogy a ''GHz a sebesseg mertekegysege''.
GHz az órajel mértékegysége (vagyis a frekvenciáé, bár ez nem tudom, hogy jön ide), a mondat többi részéhez meg annyit, nem kell teljesen hülyének nézni, pontosan tudom, mire képes egy FX5200-es aka NV34-es GPU, mégha ultra is. Pontosan ugyanarra, mint egy PC-ben, ha nem így lenne, magam is meglepődnék, de mivel nagy valószínűség szerint így van, ismét nem fogok meglepődni semmin. Egyébként várom a elméletet, hogy ugyan mitől lenne gyorsabb egy G5 alatt, mint egy P4 alatt, mert ugye azt tudod, hogy a GPU nem X86 kódot futtat PC-kben sem
.
egyebkent en kimondottan orulok neki, hogy a barkacsolos/tuningolos/gamer arcok nem vesznek mac-et.
Én is örülök annak, hogy az Apple néhány százalékot tud csak megtartani a piacról, nincs is többre szükség.
[Szerkesztve] -
Petrisz
tag
''mirol beszelsz egyaltalan. BSD pl egy tipikusan instabil szar, nem?''
A Windows NT kernelt a VMS atyja írta, ami szintén nem egy instabil szar. Monnyuk szerintem lehet kezdett szenilis lenni az öreg Jah, WNT rotálva mindegyik betűt eggyel arréb = VMS''Magad légy az a változás, amit a világban látni szeretnél'' (Mahatma Gandhi)
-
Macc
aktív tag
Sziasztok.
Ebben a temaban mindig azoknak a legnagyobb a szaja akik semmit nem tudnak a rendszerrol!
#5 - Az OS 9 alatt tenyleg csak a jol belovott gepek mentek rendesen (nekem nem is jon be az az OS), viszont hogy ha azt mondod nincs ra rendes rendszer, akkor nem ismered az OS X et...
#7 - Opera van ra...Van a Mac-nek sajat fejlesztoi kornyezete amit az oprendszerhez adnak, amit meg a gephez. Valoban draga a gep, de az atkozott Fotexnetes arak mindenkit elriasztanak, annyira, hogy egy Mac viszonteladonal mar meg sem nezik, hogy az a (Kingston) RAM megvasarolhato 24e + Afa-ert. Amugy rendes PC-s szabvany, csak valogatos a gep RAM teren, ezert tanacsos egyfelet, es ha lehet Kingston-t (van meg par masik ajanlott marka is, csak en Kingston-os vagyok). Maga a (G5) amugy eleg halk szerintem, Es az 2HDD hely sem veszes, ugyanis oda befer 500GB, kulso egysegeket meg ugyis FW-en csatlakoztatsz. A 650W-os tapot sem kell nagyon tulertelmezni, az arra van, hogy a gepet teljesen felbovitve tudjad hasznalni (2 belso HDD, Ge6800DDL, 2-3 kuldo FW HDD, 2 23'' Cinema Display). Szoval ha ez mind nincsen rakotve, akkor nem fog 650W-ot fogyasztani.
#17 - semmi win tamogatasos dolog nincsen (hacsak nem a VirtualPC ami egy x86 emulator, azon meg barmelyik win fut, viszont csak emulacio, tehat nem megoldas), es eleg keves ra a jatek ez igy igaz.
Viszont sztem nagyon sokmindenre hasznalhato: Videovagas, DVD rip/encoding, Professzionalis Hangszerkesztes, DTP, Webdesign, egy keves jatek, 3D (Maya, Zbrush...), Irodai alkalmazasok, most egyaltalan nem jut tobb dolog az eszembe
#21 - Maya mac-re is van
#22 - van mar aki meghekkelte a dolgot, de kartyaja valogatja. Felesleges sztem.
#82 - A prohardwares motorral lehet valami, mert en meg sehol nem tapasztaltam ezt a tordelesi dolgot. Az M$ meg minden mac-es dolgat szarul csinalja meg, nyilvan direkt (kivetel talan az Office2004)
#85 - ablakok kozotti valtas F10 + klikk a kivant ablakra, magyar billentyuzet megy.
#96 - Flash editor ugyanaz mint PC-n. A Macromedia soft-ok ugyanugy megvannak Mac-re is. Az OS-X programok nem OS 9 kompatibilisek, OS 9 -est viszont tucc futtatni OS X alatt. Csak megis jobb az OS X-es)
Browserekbol van tobb is en igazabol csak az IE/FF/Opera/Safari-rol tudok, Nekem a Safari jon be leginkabb. Az IE meg nem tamogat egy csomo szabvanyt... Es a Mac-es verzioja meg a PC-snel is szarabb...
Az elterjedesrol meg csak annyit, hogy 1-2 het alatt annyi Mac-essel ismerkedsz meg, ha azod lesz, hogy szinte mar sok is. A lenyeg, hogy mindenre megtalalod a megoldast. De en nem akarok teriteni, csak azert szolok hozza, mert zavar ha lehuzo hulyesegeket irnak a Mac-rol.
Ha valakit erdekel egy jo leiras az OSX-rol akkor olvassa el a ''Mac OS X (Panther) - the missing manual''-t, mert ott meg az utolso bill kombinacio is benne van, es korvanalazza mit tud az OS.
folyt kov kesobb, mert mar lejart a munkaidom) cso -
Petrisz
tag
Sztem ha színes a piac, akkor van miből választani, és a gyártók a verseny miatt esetleg kénytelenek valamit az userért is tenni azon kívül, hogy a kasszához küldik. Én örülnék, ha nagyobb lenne a macek, linuxok, amdk piaci részesedése a piacvezetők mellett.
Megjegyzés: nem vagyok 100% biztos. Anno microsoft pénzből rázták gatyába az apple-t? Az ms most is az egyik főbb tulaj?
Többen az árakat emlegetitek, ezt végiggondoltam, és habár a mac ára borsos, azért megpróbáltam összerakosgatni egy minőségi alkatrészekből felépülő single processzoros mai, de nem túl erős gépet meg hozzáadtam a winxp árát, és nem lett sokkal olcsóbb a legolcsóbb G5-ösnél. Nem mintha bárkit macre beszélnék rá, és nem vagyok mac vallásos, de sokan hivatkoztok erre, és úgy látom kevesen számolnak utána.
-
corlagon
senior tag
A Micro$oftnak is szüksége van egy látszat-versenytársra, hogy a szenátusi meghallgatáson a prominensek faarccal kijelenthessék, á, dehogy vagyunk mi monopolhelyzetben...
Az Apple-PC árkülönbség meg Mo-n sem olyan észveszejtő (a fenti hozzászólásokból legalábbis ezt veszem ki), ha 2 azonos teljesítményű gép ára közt van 100.000 Ft, az Amerikában a reálbér-differencia miatt már csak 10-12.000, Ny-Európában 15-20.000 Ft-nak felel meg. Nem ez alapján döntenek a userek. -
Petrisz
tag
Nekem jóval kevesebb lett a különbség, bár én az amcsi Apple árat hasonlítottam az itthoni PC árakhoz
''Magad légy az a változás, amit a világban látni szeretnél'' (Mahatma Gandhi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest