- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
2.0 mellett döntöttünk. Inkább vettünk bele még 2 Gb ramot. Handrás is ezt javasolta. Hihetetlen jók a hozzá kapott programok, igazából még alig telepítettem rá valamit. Kapásból meglátta a PC-m két megosztott winchester-ét a hálózaton. Na jó, azért egy kis doom 3 befigyel néha, bár többet vártam attól a játéktól. Widescreen ''hack'' ugyanúgy kellett mint a pc-s verziónál. Egyébként egyáltalán nem játékra lett véve, csak kíváncsi vagyok.
Lenne két kérdésem mindenkihez mint kezdő Mac felhasználó:
1. Freemail fiókot hogyan tudom működésre bírni 10.4.3 alatt? (valamiért nem megy, pedig megadtam neki mindent.)
2. Valahol kapható itthon a Markspace által készített Missing Sync nevű program?
Köszi.
[Szerkesztve]twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
taltos
senior tag
Nemtudok most linket dobni, de a beszeljukmac-en keresett valaki külsőt, és iJoe ajánlott többet, és az egyik véletlenül belső volt, és ezt megjegyezték neki. Talán a macbolt-on is fent van.
De ha tutira keresel ilyet, akkor van egy másik bolt, ahol szinte csak alkatrészekkel kereskednek (őket szokták ajánlani HDD rack ügyében is), és ott rengeteg belsőt láttam (mármint az árajánlatukban). Igaz, ott 100+ körül volt szinte az összes. -
KMan
őstag
hát van 1-2 komoly alkalmazás, néhányat úgyis ki fogok hagyni:
-MS Office(Word,Excel,Access,Ppoint)
-Quark
-Indesigh
-Illustrator
-Photoshop
-MatLab
-Mathematica
-Dreamweaver
Mondjuk h ezek az izmosabbak.
Ezen kivul amire a PC-t még használtam: (ez már inkább szórakozás)
Nézés-hallgatás-rippelgetés: MP3, DVD, AVI
TV-nézés.
Játszani már évek óta semmivel.Csak a balekok alszanak [SAS]
-
badbrother
aktív tag
Igen hálózati. Minden nyomtató az, van vagy 5 belöölük, de a kapcsolat él, legalábbis a net megy, és a szervereket is látom. Maga a nyomtató jó, mert máshonnan lehet rá nyomtatni.
Arra gondoltam, hogy ráinstallálok egy OS-X-et, mivel az adott hibát csak 8/9-es rendszerekre írja a howto. Nagy meló az?
Van valamilyen veszélye? Gondolok itt adatvesztés, és társaira.
Elég sürgetöös a dolog, mivel egy titkárnööé a gép, és öö nem csak a körmét lakkozza Többek között az én fizetésemet is öö küldi, szóval kell neki egy gép, nyomtatóstul. -
biker
nagyúr
sajnos a printerre nem tudok segíteni, mert osx-em van csak, és nem ismerem a classicot, de ha hálózatos, akor esetleg ne a saját gépeden keress, hanem pl a server gépen apple printing services esetleg apple talk(ha jól sejtem az kellett classichoz) nem lett leállítva???
a nortont meg
egyszer egy norton internet security és egyszer egy systemworks volt a kedves wingyilkos, uninstall, restart, többet win sem volt használható, vagy nem is bootolt.
ennyi, no paraElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
badbrother
aktív tag
Micsinájjak? Ez van rajtuk, eddig mentek, remélem még egy napig kihúzzák a gépek.
A másik problémám nagyobb:
Van egy 9.1-es Mac amin nem megy a nyomtatás egyáltalán. Hálózati kapcsolat OK, nem ott a baj. Elmondás szerint nem változott semmi a gépen, már a hiba után installáltak egy új nyomtatódrivert de csak a leggyakrabban használt nyomtatóét. Szerintem nem is vették észre, hogy egyik nyomtató sem megy.
A hiba unknown, kódja :ID= -8940.
Most állok neki keresgélni, de ha valaki már találkozott vele, segíthet.
Olyat olvastam egy file-ban, hogy kell lennie a System Folder-ben egy Printing Directory( vagy Preferences) foldernek, amiben vannak a nyomtatók installálva.
Na ilyen folder nem volt, csak valahol máshol a gépen, mire gyorsan bemásoltam a S.F.-be. Remélem nem csináltam nagy hibát, a rendszer mindenesetre müüködik, de a nyomtatás továbbra sem.
mod: Találtam egy file-t az Apple oldalán, de kicsit kínai még, ha megoldom a problémát jelentkezem.
[Szerkesztve] -
dwiki
senior tag
Na ne, ez olyan naiv hozzáállásnak tűnik...
Hogy lehet egy design bonyolult. Jó, bele lehet magyarázni, de...?
Szerintem arra gondolt hogy az eddigi több gombos egereken túl bonyolult volt a gombok elhelyezése...
Abban egyetértünk hogy az egygombos az átlátszó design miatt jól nézett ki, ez viszont, hát igen tipikus szappan, akár hogy is nézzük.Gyorsan fáradsz és már sántítsz? Észrevetted már, hogy a legtöbb normális tevékenység már zavar téged?
-
Petrisz
tag
Nem tudom, hogy milyen változást hoz majd a Mac userekre nézve az új proci. Az biztosnak látszik, hogy a PPC-re írt szoftverek meglesznek Intelre nagyon gyorsan, ami meg nem, az kicsit később, de addig meg elmegy emulálással. Elég meggyőzőnek tűnt, hogy Photoshopot futtatott Steve Jobs egy inteles gépen Mac OS alól PPC emulációval. Lehet első időkben az Inteles Mac-ek majd bugosabbak lesznek, de úgyis beáll majd. Az programokat meg a bevezetést követően még majd évekig univerzális binárisoknak fogják fordítani. Gondolom 3 évig legalábbis még biztosan. Aztán még mindig használhatod minden durvább handicap nélkül pár évig az adott software előző verzióját PPC-n, ha 4 év múlva esetleg már csak Inteles binárisok lesznek. Szóval az mondjuk további két év. Összesen tehát kábé 6 évről beszélek itt nagyon hipotetikusan. Ha most veszel egy PPC alapú Mac-et, akkor 6 év múlva meg úgyis upgradelned kell majd teljesítmény meg az esetleges új perifériák új szabványai miatt kompatibilitás-problémák okán a gépet.
''Magad légy az a változás, amit a világban látni szeretnél'' (Mahatma Gandhi)
-
Don Vittorio
őstag
Az úgy nem egészen igaz, hogy az FSB nem változik, mert belül a procihoz kell legyen külön órajel meg szorzó, hanem a memória sebessége nem változik, azaz simán lehet másfél giga SD100-as memóriád egy dual-G4-2GHz-es gépben. Vicces.
Btw a proci-kártyákra 2-3 év gar van, de arra nincs, hogy a beszerelés mit okoz.
A vinyóra meg az a terv, hogy SATA RAID kártya, aztán irány a RAID10 (van 4 egyforma 160GB/8MB vinyó). Vagy RAID5. Ezeknél se gyorsabb, se biztonságosabb nem kell.
No mindegy. Még rágódom. Nagyjából az látszik, hogy tízből hétnek tökéletes és q gyors, kettőnek jó, de gyorsabbat várt, és egynek meg vagy nem megy, vagy ami rosszabb, halál.40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Van tapasztalatod CPU upgrade-del kapcsolatban?
Egy 533-as G4-et kéne feljebb tolnom, és annak függvényében döntök a felhasználásáról, hogy mire sikerül upgrade-elni. Minimum 1.2 GHz single, max. 2.0 GHz dual. Ez a gép most a szerver, de kicsi, mert néha mellé is kell ülni csinálni ezt-azt. Ha 1.2 GHz single lesz, akkor marad ez a szerver, ha nagyobb, akkor a dual 867 lesz a szerver, ez meg megy át WS üzemmódba. Ha marad szerver, akkor egy GeF2MX lesz benne, ha WS, akkor egy ATI 9600.
Olvasgattam a neten az upgrade-tapasztalatokat ( Bővebben: link ), és az tiszta, hogy sokkal gyorsabb lesz a rendszer, de volt néhány olyan, aki a tízes osztályozásból egyet adott, mivel elfüstölt a gép az upgrade után. Az kicsit riasztó.40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Race-Face
tag
Most erre majdnem írtam valamit, egy PC vc. Mac topicban egy vindóz vs. OsX megjegyzés még belefér, de teljesen felesleges. Aki macet használ, úgyis tudja, aki meg vindózt, annak úgyis hiába...
Mondjuk én használom mindkettőt, az XP nálam egész stabil (önmagához képest), de ezek a kis ''apróságok'', hogy nem kell újrarántani az egész rendszert, meg hogy frissítés után működik minden... áááááá
Ja, és hogy az új oprendszer ugyanazon a gépen gyorsabb, mint az előd! Ilyen M$-nál mikor volt? (Dos 3.3 -> Dos 5.0 talán... )Kelj fel és járjunk!
-
biker
nagyúr
és neked honnan van ilyened???
ez az utolsó GM verzió, vagy a végleges???
minden progi megy hiba nélkül frissítés után?
ezt meg lehet így is oldani? eddig olyat még nem láttam, hogy egy ilyen jellegű dolog után még működjön is
nekem csak az a bajom, hogy még nincs belőle magyar, és a páromnak meg kelleneElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Alex91
félisten
Na, itt latszik, hogy mind a PC-hez, mind a MacOS-hez erteni kell, mert kulonben mind a ketto lehet xar is . Es mivel tobb lamer hasznalja a PC-t, ezert lehet, hogy azert is van vele tobb gond ?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
zaba
tag
Valóba nszokatlan a volt a rendszer, de fél év alatt meg tudtam volna szokni. A Del tényleg nem működik, a hófehér+plexi kaviatúra év elején ennyibe került. Amit meg használok az Archicad és Photoshop. Egyikről sem hallottam, hogy ne lenne macre fejlesztve, és mégis orrba-szájba szívornyázok vele. Pl este hétkor megadja magát a gép és többet nem hajlandó a scrollra zoomolni. Pedig ez a legjobb benne. Meg egy nem is nagy Cades filet, ha elkezdek renderelni renszeresen belefagy. A macally egereknek 2003-ban volt utoljára driver frissítve, ennek következében jobb is, ha nincs fent. OsX 10.3.8-at felrakva soha többet nem látja a Canon fénymásolónkat. stb,stb.
A cégben ennek ellenére 1 PC és 7 mac van, kényszerből hozzá vagyunk szokva, az két ok, amit aláírok, hogy jobb mint a pc, hogy nem üvölt a venti és nincs vírusveszély éjjel nappal, de akkor sem vennék ilyet, pedig a macmini még tetszik is. De 286-osok óta használok PC-ket, ott ha van valami probélma meg tudom oldani, a machez meg fakezű rendszergazdát kell hívni, aki maga sem tudja az esetek nagy százalékában, hogy a rendszer miért akad, és a márkajegyzett termékek miért nem képesek hibamentsen dolgozni napi 8 órát. Szerintem a mac sem jobb csak drágább.Red meat can kill ya'. Enjoy!
-
Alex91
félisten
-
Alex91
félisten
Csak azt neztem, hogy eleg egyedi megoldasok vannak benne. PC-n azert szabvanyosabb a felepites. Mondjuk a brand gepeknel itt is latni eltereseket.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Zenty
őstag
Nem lenne az olyan drága ha az alap szériába ,lenne pár stuf!De hát igy +-ba nemtudom nekem legalábis anyagi csőd !
Ugye neked power mac-ed van?
Megkérdezném ,hogy milyen hangkarit raknak bele alapbol?Mert néztem az apple.hu és csak csatlakozokrol beszélnek ami furi!Guild Wars - Zenty a survivor
-
veterán
Persze, az ilyesmit azért lehet sejteni, kikövetkeztetni, előrevetíteni... de amíg nincs itt, és nem látjuk hogy pontosan hogy teljesít milyen gépen és ezért mit nyújt cserébe, addig ennek nincs sok teteje (és főleg szerencsétlen dolog belőle általánosítani).
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
veterán
Longhorn szerintem inkább hibás, mintsem ékes példa... a) egyrészt még nincs itt, tehát medvebőr, ivás, miegymás b) egyenlőre úgy tűnik, hogy XP -> Longhorn kicsit nagyobb ugrás lesz, mint Panther -> Tiger... (mondjuk erre is vonatkozik az a) pont ).
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
zaba
tag
Ezzel a mutitaskinggal vitatkoznék. En CAD-es alkalmazásokkal, ''fotopossal'', használom és őrület, hogy lehetetlenség az,ami a PC-n, hogy egy progiből 4-5 ablak meg van nyitva és egyikből a másikba gond nélkül grabbelek. A maci ugyanugy fagy, ugyanugy akad és a PC konverzió a legegyszerűbb fileformátumok esetében is csak 2-3-4 lépcsőben lehetséges, az F gombok használata programon belül kizárt, a gombsorok(kicsi ikonok) hiányoznak, a DELETE gombot még egy programban nem láttam működni (az end, insert, home detto), saját hotkey-t csinálni pedig addig tart, hogy beleőszülök, mert a pc- megszokottak 90%-ban lefedettek valami idétlen osx paranccsal. uff, beszéltem. Arról nem is szólva, hogy az itthoni mac-es(!!!) rendszergazdák (!!!!!!) a problémáim 90%-ára csak vonogatják a vállukat, és fikázzák a fejlesztőket. Ahelyett, hogy elkezdenének egy magyar felhasználóknak is működő rendszert írni, fordítani rá. hogy ne kelljen pl ebben a néhány sorban is 5* visszaállítani a magyar klaviatúrát, stb...És én még csak fél éve használom. A hálózatos elérések bonyolultságáról már meg sem emlékezem. Soha nem veszek macet, az biztos, és nem azért, mert ne lehetne rá lopott progit szerezni, szar (legalábbis nem jobb mint a PC) és kurva drága! Miért kerül egy ''olcsó'' klaviatúra 25k pénzbe, ha a PC-re ugyanez 999 HUF?
Red meat can kill ya'. Enjoy!
-
Alex91
félisten
Az a gond itt, hogy mindenki magabol indul ki . Mert neked nem kell valami, vagy nem hianyzik, az masnak igen is gond lehet.
(Anno Amigas azert szapulta a video file-okat, hogy az neki nem is kell, mert a gepe nem tudta lejatszani . Vagy ezert xar a Flash is, mert Amiga nem tudja . Magyaran, am it a gepe/OS-e nem tudodtt, az nem is kellett .)Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
Magyarul kicsit jobban tud . (Meg bizta lesz meg par dolog, amit lehet, hogy te jobban is tudsz, ami a MacOS-bol, vagy a hozzajuk irt programokbol hianyzik.)
-
Race-Face
tag
Ismerem nagyon jól a macet, jelenleg egy quicksilvert gyúrok, ami már órajelben is jócskán lemarad egy G5-től.
Várni meg azért akarok, mert egyes hírek szerint tényleg küszöbön a PowerMac frissítése (is), és ha már nem kell külön pénzt fizetnem azért, hogy ne egy FX5200 legyen a gépemben, már megérte. Ja, meg ugye a tiger Szóval szerintem MOST igazán érdemes még várni egy kicsit.Kelj fel és járjunk!
-
Race-Face
tag
Már fél éve görcsölök, hogy milyen macet vegyek. Először vártam, hogy januárban mi lesz az a csodamasina, amit 500 $-ért lehet kapni. Aztán osztottam-szoroztam, a minibe kell még ram bővítés. 1 gigát akartam, és ahhoz nem használhatom a mostani 2×512-met, mert csak egy slotja van. Meg nem tetszik az a lassú vinyó, eléggé visszafogja a rendszer sebességét. De azt sem lehet ész nélkül cserélni az esetleges melegedés miatt. Szóval már 200e fölött járnék, és még mindig ''csak'' egy G4-em van...
Az iMac nálam nem nagyon játszik, pl. FX5200 és még cserélni se lehet, illetve a 17''-esnek voltak tft gondjai. Ráadásul dtp-zni nem az igazi ftf-n...
Szóval maradt a PowerMac G5. Ott legalább már csak a vga nem tetszik Belerakhatom a ramomat, a vincsimet, és már indulhat is a móka, kacagás...
Ja, az a 30'' Cinema Display nagyon durva. Basszus, az akkora, mint a mostani tévém. Külön térkép kell hozzá, hogy melyik ablakot melyik sarokba tettem, hogy ne kelljen sokáig keresgetni...Kelj fel és járjunk!
-
@aMoRF
tag
Pedig igen csak kipróbálnék egy x86 felületű Mac OSX-et... és szerintem nem lenne akkora hiba egy ilyen piacra dobása... Persze megfelelő marketinggel....
Hisz Billi is a MSW-al nagyot akasztott.... (Van mit a tejbe aprítania)
Persze manapság már ilyen kariert egy jó oprendszerrrel nem lehet befutni de lehetne próbálkozni.
Egyébként az egész harc vége az lessz, hogy mindenki egy közös magra fog építkezni csak a keret lessz más.... Annak idején a UNIX a korát megelőző technikai ''csoda'' volt és lám-lám mindenki kisebb nagyobb kerülök után visszakanyarodik a multbéli alapokhoz...A cél szentesíti az eszközt, de csak úgy, ha elérik.
-
Alex91
félisten
Le kell nyomni egy mp3 tomoritest, azt kesz . Ez kb. a nyers ero.
Szerintem a lenyeg az, hogy amire az ember akarja hasznalni, arra megfelelo-e a teljesitmenye. (Nekem pl. folosleges a 256MB-os Ati kartyacsoda, ha ugysem jatszom vele.)
Ha nem fagy, csendes, es mindent megcsinal, amit akarok, akkor jo . Azt a fenet se erdekli, hogy mekkora proci, mennyi memo stb.
A miniben a meret es az ar a lenyeg...Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
stgellert
aktív tag
Használtam Nade ha mindenre MAC-et használsz, van viszonyítási alapod? Én pont arról beszélek, hogy egymás mellett folyamatosan használni mind a két renccert (pl. újságszerkesztőség...).
Vigyázat, a csak munkára kifejezés erősen hangzott, de azt nem állíthatod, hogy egy PCnél jobb játékgép lenne... (ár/érték/teljesítmény viszonylatban, ugyanúgy, hogy a átlag MAC-t nem egy Zeonnal, Opteronnal veted össze, vagy egy ONYX-al). -
biker
nagyúr
ja, a direkt foglalást úgy értem, hogy pl vmware-ben lehet direkt xx gigabyte-os részt kreálni, de olyat is tud, hogy kvázi mint a swap, automatikusan átméretezi a területet, ha kell hely a winnek.
de akkor ezek szerint egy image-be pakolja majd a cuccokat...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
óóó, néha én sem tudom, mit írok
no, komolyra fordítva...
először is köszönöm a vpc infót, közben végignyálaztam az ms oldalait, és ugy látom, a helyes megoldás a shared folder lesz majd, ez a legtutibb
Ami a kifelytést illeti...
a kérdés arra irányul, hogy az emac-nek a g4-ek közt milyen a helyzete...
mert sajna imac g4 már ujonnan nincsen.
G5-re nem telik...
Tehát ha van 250-300k-m, akkor pl egy emac 1.25ghz, 512cache-el, és 1gb rammal olyan vétel lenne, amit megbánok?
(166Mhz FSB, DDR ramok)
keressek inkább használt powermac g4-et?
sajnos imac g5-re, akármennyire is tisztában vagyok vele, mennyire jó lenne, nem telik, csak a nettójárra, és nem tudok a maradék 70k áfával mit kezdeni
Pedig nagyon azt szeretném...
pedig tényleg elhiszem, meg rohadtul tetszik is...
és ezért keresek pl imac g4-et, ddr ramosat, 1-1.2gigásat, mert jobabn tetszik mint az emac, de senki nem árul, csak 700-as sdramosakat
Tehát ha igy közelíted, akkor mit mondanál?
és ha esetleg mailben segítenél ''mac prog. beszerzési hely'' ügyében
Kellemes karácsonyt neked is!Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
ezt kifejtenéd, nekem laikusnak, aki ilyet venne, mert erre futja?
az új usb2.0 modellben elviled DDr ramok, és 64L1 + 512L2 van, 1.25GHz-es, ez is tré?
mert ha a PR-osoknak lehet hinni, akkor nem, főleg hogy az istenített ibook-okban is ugyanez van elvileg...
Elvileg az iMac g4 (állólámpa) csak annyival jobb, hogy 167MHz az FSB-je.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
nekem most majdnem megvan az ára, én a többévi wines dolgok esetleges inkompatibilitásától tartok
- rengeteg extra font, ez mondjuk elvileg nem gond...
- swish editor (flash) swi filejai, ami nem megy macromedia alatt, csak winre van pluginja, marad a vpc???
lexmark multifunkciósom elvileg jó lesz hozzá, van drivere osx-re, 10.3-ra is, de scannel is majd? remélem... vezérlőkozpont, stb
ja, fényképezőm, remélem adatmentésre azért felismeri, driver csak 9.x-re van rá...
szóval itt most megtorpantam, pedig lenne 285-ért+fa 768rammal imac g5 szegeden
de a másik, amire befagytam, ha elromlik gari után, anyagi csőd... :
és kissé félek most..Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
ja látom, nem tudok olvasni
hát a szívem az imac felé húz, igen...
főleg hogy amugy 15'' tft-m van, 1024x768-as, és jobb lenne a 16:10-esElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
azért ez nem volt meggyőző, vagy rosszul értem?
tehát a G5 64biten néha hozhatja egy dual 867 g4 sebességét?
Van most itthon TFT-m, tehát ez nem lenne mérvadó.
és egy imac g5 még mindíg 400bruttó, a dualg4-et most egy helyen hirdetik 250-ért 256rammal.
azért ez jókora diffi.
arra találtam összehasonlítást, mi a diffi egy dual g4 és egy dual g5 közt, az egyértelmű, és állkiakasztó összehasonlítás volt
de erre, hogy dual 32bit vs single 64bit, erre nem.
meg tudom, más belső, meg izé, okés, de ugye azt is hallani, a dualg5 majd a tigerrel lesz bivaly.
most csak izom
amugy általánosan arra kellene, hogy
- ne arról tudja a környezetem, hogy gép előtt ülök, hogy anyázok, mert most arról
- ne szórakozzon alap képműveleteknél is 20-30mp-ig akár...
- ja, korrekt kezelése a sok sok futó programnak, az sem utolsó...
szóval a szokásos, mint amiről abban a cikkben is írtak, hogy egy pc-s egy hónapja mac-el.
tököm tele az egész pc-windows párossal.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
az egyik ezek közül ilyennel forgalamzó, és dolgozó cég
mindjárt erőt veszek magamon, és írok neki, de első gondolatom ez volt: na mi van, ennyire nem eladó???
lehet, rá is hagyom inkább...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
granpa_matis
aktív tag
Teljesen igazad van, ilyen nevenincs oldalaknak, amit linkeltel tenyleg nem hinnek en sem.
Viccet felreteve: Chip magazinban es PC Worldben is olvastam(+kb 5-6 neves _fuggetlen_ online sajtoban), h G5 lassu ahhoz kepest, amilyennek beharangoztak, es az Opteron jol elveri.
(reszemrol tema lezarva)
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
monnyuk eléggé azon vagyok, hogy meg akarom szokni, nem fikázni akarom.
van kb 10+x év win tapasztalatom (3.11-től XP), meg DOS, meg commodore, meg sorolhatnám, pár év, de inkább csak alap-közepes linux ismeretem, ami mellémáll, szóval annyira nem halnék meg ha elé ülnék.
mondjuk multkor Don Vittorio-nál voltam, bár nem sokat, mert nekem is mennem kelllett, meg egyebek, szóval ott azért nem önfeledt tesztelés ment, de tetszett amit láttam.
(mondjuk pont beégtem, mert feladott nekem egy shell ablakot, hogy tiszta linux, meg hogy ls ugyanaz, meg man, stb, erre gondoltam lsmod-al megnézem, pl az is ugyanaz-e, erre beírtam ls mod, nem lsmod, azt néztem, miért nem ir ki semmit )Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
hát igen, gondolom én is...
csak tudod, azért 400k-t kiadni ugy, hogy nem tudok egy-két napot élesben nyomulni rajta, gondolkodóba ejt.
pc-win párosról legalább előre tudnám, nincsenek csodák, és nem remélnék
de ha remélek mac+osX téren, és csalódok, akkor azért mégis 400k...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
granpa_matis
aktív tag
-
granpa_matis
aktív tag
Ott a kulcsmondat:''en lattam mar olyan PS filtert''- lehet, h lattal, de az Adobe sajat maga is ennek ellenkezojet latja, meg a teszteredmenyek is azt bizonyitjak.
(Lehet dual 1,8 G5-ot nem 2,5 P4--hez kellene hasonlitgatni?)
Ha ennyire bizol a MAC-ben akkor inkabb keruld a dual Opti vs G5 teszteredmenyeket.
[Szerkesztve] -
Alex91
félisten
''A Masik, meg amikor PC-n pl Photosop 100%-on dolgozik, melette eleg szepen belassul minden. Ha ugyanezt a Mac-emen csinalom, ugy tudok melette dolgozni, mintha nem is futna a PS.''
Ja, de lehet, hogy akkor meg a Mac-en a PS lassul .Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
granpa_matis
aktív tag
Egy valami felett elsiklottok(vagy csak nem olvastam vegig a topicot): az egyprocesszoros PC-k is jelentosen gyorsabbak a ketprocesszoros MAC-eknel, meg ha pl. Adobe alkalmazoskrol is van szo.
(egy 2,6 -os P4 pl kb. 1,5-2X gyorsabb egy dual 1GHz G4-nel)
PC-n meg tessek SCSI eszkozoket hasznalni, akkor nem lesz ilyen gond CD masolassal. -
biker
nagyúr
jaaa, bázz, mplayer, mert unix, okés
corelt épp most akarom tesztelni, csak don vittorio elfoglalt...
hoppá, kedden megyek szombathelyre, és itt valakivel beszéltem, aki szombathelyi
le ne támadjam
macromedia, drága
és nem túl elterjett tudtommal a töréses verzió mac-re, meg hát, izé... legyen már akkor minden tiszta
mondjuk egy swish max jobb lenne, meg is nézem, nincs-e mac-re swish...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
rii
nagyúr
egyik munkatársam ma nincs bent ... kiadtam a gépén a 30,000 x 30,000 pixeles ''nyúzást'' ....
new 30,000px x 30,000 px 300dpi C90M90Y25K25
add noise 12,5% : 304.1s
radial blur -100-spin-best 12,5% : ?
leirom majd ....... amit a photoshop alul a Timing-be kiir .......piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
amargo
addikt
én a progit (amit írtam) ilyen paraméterekkel teszteltem, jócskán 10e feletti képméretekkel. igazándiból ebben a műveletben az az igazi necc amíg kilapozza azt a méretet, mert magát a módosítást egy p4 simán megcsinálja.. viszont, ha a kész képet már forgatni akarod.. és színezni.. az a nem mind1 minél több a művelet elvégzése annál nagyobb az esély, hogy az a p4 ami 1-2 dolgot simán megcsinál az 5-6 alatt behal.. és persze nem mind1 mit kell csinálnia.
nem hiába, hogy pl 3d tervezésére nem ezeket a vackokat adják amint amit manapság árulnak az üzletekben.. x800 és társai.. ha a képet megakarod jeleníteni és egy vacak van alatta, akkor még azt is a proci számolja.. plussz mem..
necces ilyesmiben összehasonlítani két gépet.. vagy figyelembe kell venni az adottságokat
azért én a mac-re szavazok“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
iigazából az elejét csak levezetésnek szántam, de a lényeg, hogy készíthetek ti magatok is nagyképet, és ezért írtam, hogy mi alapján vegyétek figyelembe a tesztet.
remélem nem kötözködésnek vetted, amit írtam, nem annak szántam
amargo“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- BestBuy ruhás topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Napelem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo P500 E85+ SFF PC, Quad Core i5-2500 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo E710 E90+ SFF PC, Quad Core i5-3470 CPU, 8 GB DDR3 RAM