- Fujifilm X
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Don Vittorio
őstag
Én meg most vadásztam eBayen új Quadot két 23-as Cinemával olyan árban, mintha egy sima 2 GHz-es dual volna két kisebb monitorral. Örülök.
-
M@trixfan
addikt
Megvettem onlie a MissingSync-et! Legalább másfélszer gyorsabban szinkronizál mint az Activesync, ráadásul lehet Bluetooth-on és WLAN-on keresztül is szinkronizálni. Saját tapasztalatok alpján eddig nagyon jól megy. Egy Qtek 2020i-vel használom, szerintem ''safe buy'' kategóriás program.
-
biker
nagyúr
ez nagyon sirály
-
Don Vittorio
őstag
Első versenyző: Dual-2.3 GHz 4 GB rammal.
-
Don Vittorio
őstag
Jóvan, csak időm is legyen rá.
-
faster
nagyúr
Érdekes hír:
Jól értesült hírforrások tudni vélik, hogy az Apple már januárban, a Macworld Expón bemutatja első Intel-alapú konfigurációját. A UBS Investment Research elemzője, Ben Reitzes szerint az Apple első Intel-alapú számítógépe az új Mac mini lesz, amely a Yonah kódnevű mobil processzorra épül majd.
[link] -
Xero
nagyúr
válasz
Don Vittorio #1686 üzenetére
Nem tán... :p
Üdv -
Grafiqs
őstag
válasz
Tán cikket is nyomok belőle.
Mi az hogy tán?
Ez a kötelező házi feladatod, megértetted. -
Grafiqs
őstag
OS-ből ami szinte tuti, hogy elmegy rajta az a 6.0.4 ez az utolsó.
Amit eddig össze tudtam róla szedni info:
8 vagy 16Mb ram van benne
RJ45-ösöe nincs csak valami trapéz alakú csati amire rá lehet tenni egy Trans10-et és arra megy rá az ethernet kábel vagy tettek bele lan kártyát
Az OS beszerzése problémás lehet, mert csak zip driveja van. Bár lehet csak floppy. De nem adom fel.
Pár napon belül öntenek rám még sok és pontos infót. -
biker
nagyúr
válasz
a quad szép jószág.
esküszöm csinálnék neki helye az asztalon, ha arról van szó -
Don Vittorio
őstag
Na, hamarosan 3 új G5 lesz a kezem alatt. Várhatóan két dual-2.3 és egy Quad. Majd beszámolok. Tán cikket is nyomok belőle.
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Grafi-t már ráállítottam a dologra, de hátha más is tud segíteni. Ha jól emlékszem, egy MAC II-esről van szó, amit lehet meg tudok kaparintani magamnak. Kérdés, hogy milyen OS-t és hogyan lehet rá feltenni, honnan tudom ezt beszerezni? Egyenlőre ennyi, ha már kezemben van, tudok jobbakat is kérdezni majd! Előre is köszike... -
M@trixfan
addikt
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
M@trixfan
addikt
2.0 mellett döntöttünk. Inkább vettünk bele még 2 Gb ramot. Handrás is ezt javasolta. Hihetetlen jók a hozzá kapott programok, igazából még alig telepítettem rá valamit. Kapásból meglátta a PC-m két megosztott winchester-ét a hálózaton.
Na jó, azért egy kis doom 3 befigyel néha, bár többet vártam attól a játéktól.
Widescreen ''hack'' ugyanúgy kellett mint a pc-s verziónál.
Egyébként egyáltalán nem játékra lett véve, csak kíváncsi vagyok.
Lenne két kérdésem mindenkihez mint kezdő Mac felhasználó:
1. Freemail fiókot hogyan tudom működésre bírni 10.4.3 alatt? (valamiért nem megy, pedig megadtam neki mindent.)
2. Valahol kapható itthon a Markspace által készített Missing Sync nevű program?
Köszi.
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
válasz
Don Vittorio #1671 üzenetére
nem semmi...
oktatóterem is megvan még? -
Don Vittorio
őstag
A dual-866 elment egy grafikushoz, cserébe az ő single-866-áért, én meg két régi gépet bővítettem fel pluszban: egy 533-as Digital Audiót és egy sima 800-as QuickSilvert. Mindkettőbe került SATA-mirror, 1.5 GB memória és 9600Pro. A DA-ból QuickTime Streaming Server lett szoftverfejlesztéshez (200 usert kell kiszolgálnia), a másodikat meg én használom második gépként videóhoz, DVD-hez meg egy kis játékra (Diablo2 + WoW).
Egy Mac már nem elég. -
biker
nagyúr
válasz
Don Vittorio #1668 üzenetére
jéé, a dual800 és dual1.25-ökről kissé felülkerekedtél
hát lelki szemeim előtt lefutott, mit tudhat eme jószág
bár nem 2 forint volt a bővítés gondolom, de megérhette -
M@trixfan
addikt
Megtörtént! ''Made the switch''
Alig bírtam magammal ezen a héten, most jutottam el oda, hogy fórumozzak egyáltalán.Apámat teljesen megfogta az a hozzáállás amit tapasztaltunk az üzletben. A srác még kölcsön is adott a saját ramjaiból amíg meg nem jöttek. Pentium III 733 után nagyon jó érzés megint nagyon erős gépet birtokolni.
Kb 2 éve tervezem a gépvásárlást, egyszercsak egyre jobban körvonalazódott, hogy Macintosh lesz belőle. Az utóbbi 2 hónap csiga lassúsággal vánszorgott az újabb bejelentések és Apple események miatt. Azt mondta az eladó, hogy ez lesz itthon az első eladott dualcore Powermac G5.
Egyszerűen jó érzés mac-en akármit is csinálni. Fantasztikusan használható az Os X. Nyuglom van, nincs semmi popup, és persze nagyon gyors. Ismerkedem a rendszerrel, Garageband nagyon bejön, videót úgy tömöríti, hogy öröm nézni.Nem utolsó sorban Gyönyörű az egész ''setup''.
Bocs ha túl hosszú lett, csak az örömömet szerettem volna megosztani veletek.
[Szerkesztve] -
TomiFiu
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdése, hogy próba céljából, honnét tudnám letölteni a MacOSX x86 verziót?
A gépem AMD AthlonXP 2500+, 512Mb DDR400, 200Gb HDD, Ati Radeon9600 128Mb.
ezen a konfigon egyáltalám menne?
Válaszokat előre is köszönöm!
[Szerkesztve] -
KMan
őstag
Jólvan. Köszi! Karacsonyig meglátjuk hogy jönnek össze az anyagi dolgok...
Ja programozást kihagytam, C++ és Pascal nyelven gondolom ezek is mennek.
Apple sznob leszek dejó -
biker
nagyúr
nekem egy logitech(labtec verse 704 is jó) USB mic kellene, persze nem 10k-ért
ha lenne valakinek elérése.
láttam usa-ban már 20$-ért is, de olyan helyen, ahol nincs nemzetközi szállítás -
taltos
senior tag
Nemtudok most linket dobni, de a beszeljukmac-en keresett valaki külsőt, és iJoe ajánlott többet, és az egyik véletlenül belső volt, és ezt megjegyezték neki. Talán a macbolt-on is fent van.
De ha tutira keresel ilyet, akkor van egy másik bolt, ahol szinte csak alkatrészekkel kereskednek (őket szokták ajánlani HDD rack ügyében is), és ott rengeteg belsőt láttam (mármint az árajánlatukban). Igaz, ott 100+ körül volt szinte az összes. -
KMan
őstag
hát van 1-2 komoly alkalmazás, néhányat úgyis ki fogok hagyni:
-MS Office(Word,Excel,Access,Ppoint)
-Quark
-Indesigh
-Illustrator
-Photoshop
-MatLab
-Mathematica
-Dreamweaver
Mondjuk h ezek az izmosabbak.
Ezen kivul amire a PC-t még használtam: (ez már inkább szórakozás)
Nézés-hallgatás-rippelgetés: MP3, DVD, AVI
TV-nézés.
Játszani már évek óta semmivel. -
KMan
őstag
Erősen gondolkozom hogy váltok PowerMacre. A windows egy nagy kalap szar, es ezt most nem azert mondom mert manapsag (illetve mar egy jo ideje ) divat a Microsoftot fikazni, de most mit csinaljak, ha elszallt az otthoni PC-m, es kb 4 honapja nem volt ra idom hogy ujrahuzzam az egeszet, mert ez nalam majdnem egy hetes melo, mig mindent belovok...
Hozzateszem majdnem 2 évet birt igy a rendszer. Amugy a MS tobbi progijaival nincs semmi bajom, pl. Office-t szeretem hasznalni, nalam bevalt.
Szval ha megfeszulunk anyagilag akkor szivesen cserelnek PowerBookra. Tetszik benne a stabil oprendszer, a vedelme(mind hardware, mint software), a mobilitas, + rakothetem TV-re, monitorra, akarkinal vagyok (sajnos mostanaban egyre kevesebbet otthon), barhol hasznalhatom(suli, melohely), szabadsag.
Tapasztalatok? Vagott mar valaki bele ilyenbe elottem? Kockazat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC
- FireFly Delux Ultra BTF Gamer számítógép (Zsír Új! Számlás! Garanciás!)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Komplett RAZER PC - I9-14900k - 32 GB DDR5 RAM - 4070 Super
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest