- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
a google-ban ízárt nem bíztam most, mert úgy gondolom, hogy MAC-en nem túől erős DC-Torrent progik vannak ... és ezért akartam a témában jártasabb embertől tippet kapni
ja .. meg nem nekem kell, és ezért is fontos a biztos infó
nomeg időhiáányal küszködök (:
jól kimagyarázkodtam magam, elnézést érte :-/megénzem akkor amiket írtál, köszönet
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
biker
nagyúr
dc is, torrent is.
nemtom, hallottál-e már róla, de google
ha mekkre keresel: versiontracker vagy macupdate oldalak erős látogatása javasolt
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
rii
nagyúr
MAC-re van valami DC - torrent izé?
-
biker
nagyúr
ja, ugye hallottátok, hogy van végre mac-re adóbevallás kitöltő?
go to apeh.hu
csak 0753 és 1% lapok, de ez is valami
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
rii
nagyúr
azt nemtom mire mondtam, lehet hogy a másik munkahelyemre ... (:
Jan 1tôl vagyok itt, ahol MACeken dolgozunk (:
ott a MACekhez köze nem volt a rendszergazdáknak ..... a rajta dolgozó két graf admin jogokkal bírtakkor így jártam
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
azt mondtad te tartod karban a gépet, nem? akkor van admin jogod.
én az osx tűzfalra és hálózati szolgáltatásokról beszélek.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
miért ne lehetne?
tűzfalon bekapcs filmegosztás, aztán ha wines gép is van, akkor samba megosztás, aztán megosztott mapád máris látható.
egyéb kérdés?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
rii
nagyúr
hello!
meg lehet azt csinálni, hogy hálózatban egy MACen megosztani egy mappát, és a többi gép meg láthatná?
-
tiv83us
veterán
Nekem egy hasonlo MB-m van, csak C2D es 2.0GHz, nameg 2GB RAM, de meg igy is porog a kis szines nyaloka, mikor az iPhoto-ban eloguberalja azt a 3500 fotomat...
Szal' jelszav: RAM, RAM es RAM minden mennnyisegben. En most veszek egy 24"-es iMac-et, es 4GB ala nem adom a memoriat.
[ Szerkesztve ]
Always Outnumbered, Never Outgunned
-
biker
nagyúr
válasz dekoninck #2288 üzenetére
igen, tehetsz rá osx-et, panthert is, tigert is, leo-t már ne.
ezek un. G3 blue&white modellek, 400mhz volt a plafon, procikártyával 1.5GHz
elég kellemes netezőgépek, vidáman mennek.
ez NEM atx szabvány ház, nem biztos, hogy elég lesz egy fűrész és egy fúrógép hozzá
30-nál többet ne adj érte, csak ha kifogástalanul működik minden!!!Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
dekoninck
aktív tag
Hellósztok,
Azt szeretném megkérdezni, hogy a régi G4 (vagy G3?) Mac desktopok (amik úgy néznek ki, mint az előző hozzászólásban a képen, csak kékben) háza ATX, tehát bele lehet szerelni egy PC-t?
30-40 ezerért vehetnék egy ilyet, érdekességnek talán megérné, még a belsőséggel is. Még nem próbáltam ki, de állítólag 400 MHz-es proci van benne, de OSX-et tettek rá - ez lehetséges, tényleg elfut rajta?
Ja, és mennyi ezeknek a fogyasztása? -
rii
nagyúr
egy ilyen 21"-os apple cinema display mennyi lehet _használtan_?
-
biker
nagyúr
667-es so-dimm normál ram, de jobb márkásat vegyél, mert itt nincs biosbanleveszemalatency-t féle játék, ha nem megy, nem megy
-
biker
nagyúr
nagyjából igen. meghálája, nem úgy mint a win
azért az iphoto ekkor beolvassa 12.000kép kisképét indexbe. az kér egy kis ramot.
de indítsd el az activity monitort, és meglátod mi történik
ezért az előolvasásért olyan gyors a képek tallózása közt. nem úgy, mint az acdsee vagy a "gyors" képnézegetők, hogy aqkkor olvassa be a thumbnailt, mikor előtérbe kerül a kép.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Batman
őstag
-
biker
nagyúr
több finder ablak: finder file menü new finder window. ha kell, 30db akár.
aztán egyszer alt tab felhozza mind a 30-at, majd F10-el a nyitott program ablaki közt keresgélhetsz.keresés a finder ablakában található kereső mezővel
-
biker
nagyúr
iphoto 08 vagy 06? 08-nak nagyon javallt az 1gb ram, főleg 12000képpel.
nekem 1gb ram van, 06-os, és 2000kép, és semmi gondom.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
rii
nagyúr
van olyan progi, ami nél van mondjuk bill.kombinécióra elôjövô keresés?
mert a Finder nem keres, ha almappék almappéjairól van szó hálózati mghajtón
-
rii
nagyúr
hello
munkahelye váltottam, így napi 8-10 órában MAC user leszekhogy lehet pld. hogy két finder ablakom?
vagy hogy lehet egy mappa tartalmát külön ablakban megnyitni? - jobb gomb .. open ...de az ALT-TAB task list-en csak egy finder van .... másik ablakot hogy halászom elô, ha épp legalu van?
[ Szerkesztve ]
-
Batman
őstag
válasz M@trixfan #2273 üzenetére
Értem, de ahogy nézegettem neten a Leopárd sajna fizetős, nem ugy megy a dolog, hogy ha van egy MacBook-od egy legális OS X-el, hogy akkor az ujabb verziókat is letöltheted, hanem azokat már meg kell venni.
Mennyibe fájna kb 2gb-ram?
Köszi a választ.
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
M@trixfan
addikt
Az 512 Mb ram lesz a ludas. Egy az egyben elmegy az OS X-nek. 1 Gb erősen ajánlott, de mostani ram árak mellett inkább fel kéne bővíteni 2 Gb-ra. Lehet nyomni neki egy repair permissions-t a Disk Utility-ből, de ez tipikus ram éhség.
Amúgy azért tölt be mindent mert utána már gyors. Ha iLife 08 van fent akkor lehet, hogy Leopard alatt jobban érezné magát. 10.5 alatt a dashboard memóriakezelése is jobb lett, érdemes feltenni, Intelre meg pláne. Egy szó mint száz, bele kell nyomni 2x 1 gigát!
Gyors képnéző a Xee, nekem bejött. Viszont az iphoto képei metaadat alapján vannak rendezve, úgyhogy arra nemigen jó.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Batman
őstag
Hello!
Mint ahogy általában kezdeni szokás, nagyon kezdő vagyok a témában pár anpja láttam előszőr mac-et és OS X-et, megkértek ,hogy nézzek rá mert nagyon lasus és hátha ki tudok silabizálni belőle valamit.
A gép egy MacBook 1.83 GHz Intel Core Duo 512MB ram
OS X varsion 10.4.11Amire jutottam, hogy ha magát a gépet elindítom akkor szerintem egész korrekt sebessége van , a probléma akkor kezdőrdik mikor az iPhoto-t indítom el, 12000 kép van benne és ez kicsit megöli a gépet, de elég durván. Probáltam azt beállítani, hogy csak az utolsó hónap képeit mutassa , de az is sok neki. Miért kell neki midnen áron mindig az összes képet betölteni, miért nem elég csak a legfrissebeket?
Van rá bármi megoldás a képek törlésén kívül? Vagy valami alternatív barátságos képnéző alkalmazás.
Amugy a géppel kapcsolatban a tapasztalatok, hat néha leesett az állam, pedig rengeteg gépet láttam már, de pici kis apró részletek nagyon oda basznak...
Üdv
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
biker
nagyúr
hát, elvileg install dvd be, bekapcs, C gomb nyomva tart, míg el nem kezd DVD-ről bútolni.
én meg az ilyenek miatt nem updatelek, csak ha már minden hibájára előre tudom a megoldást tudom, ez nem segít most, de az utóbbi 2 hónapban csak a bajok vannak az update-ekkel
-
Kidus
őstag
HELP!!!
A kibaszott MB-m fogta magat es befosott. Felrakott egy frissitest, ujrainditom es erre ujra regisztaltatja magat velem, (jelszo, nev, cim, telefon szam, mac adress) mindent szepen kitoltok, erre ahogy toltene a rendszert ujrakezdodik az egesz, megint kitoltok mindent...stb es ujra visszadob a regisztraciohoz. Mi a pocs lehet? Hogy lehet ugy uj OS X-et ujrarakni, hogy ne az OP rendszerbol kelljen inditani? Plz help, mert szetbasz az ideg.
ps: tiv83us vagyok, csak Kidus geperol tudok csak irni, mert a MB bekurvaanyazta magat.
[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
biker
nagyúr
ha 50 karakter széles az ablak, akkor 50 karakter/sor jelenik meg MINDEN terminal ablakban, legyen az unix, linux, bsd, és legyen az terminal, shell, bshell, bármi.
seholl nem tör sort.
ha 100kar széles ablak, akkor 100kar/sor lesz.
ha kirakod txt-be, majd a txt-t rakod ki vágólapra, mejd idemásolod, akkor meg megy magától.
gagyi, nem gagyi, így működik kb 1980 óta
ha ekkor is lassú, akkor ott valami érdekes hiba lehet. ránézésre az égvilágon semmilyen oka nincsen. proci terhelés kb 5%.
húzz szét lécci egy ablakot, és küldj egy újat, hogy lássam a programok teljes nevét.
-
biker
nagyúr
itt szinte semmi se foglal se procit, se ramot.
miközben ezt futtattad, lassu volt épp a gép vagy normál?
ha normál, nézd akkor, mikor lassú éppen.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
terminál megnyit
ablak széthúz, majd utána script futtatása.fordítva nem pótolja a karaktereket.
mellesleg ha az idézett parancsot teljesen beírod, nem a terminálban jelenik meg hanem fileban. a > rész is kell!
-
Árpy
tag
Ennyi, bár ebből pont nem látszik az, ami kéne...a program neve.
De mééér? Nem tudom széthúzni -
Árpy
tag
USER PID %CPU %MEM VSZ RSS TT STAT STARTED TIME COMMAND
xxx 177 6.9 21.8 685532 114516 ?? S 6:58PM 1:33.62 /Applicati
xxx 84 0.1 0.7 327512 3788 ?? S 6:57PM 0: 00.42 /System/Li
root 21 0.0 0.0 27268 172 ?? Ss 6:57PM 0:00.00 /sbin/dyna
root 25 0.0 0.2 28296 1184 ?? Ss 6:57PM 0:01.97 kextd
root 30 0.0 0.1 28244 744 ?? Ss 6:57PM 0: 00.01 /usr/sbin/
root 31 0.0 0.2 28016 1040 ?? Ss 6:57PM 0:00.04 /usr/sbin/
root 32 0.0 0.1 27580 560 ?? Ss 6:57PM 0:00.11 /usr/sbin/
root 33 0.0 0.1 27288 404 ?? Ss 6:57PM 0: 00.06 /usr/sbin/
root 36 0.0 0.4 30032 1908 ?? Ss 6:57PM 0:00.50 /usr/sbin/
root 37 0.0 0.2 28848 1024 ?? Ss 6:57PM 0:00.20 /usr/sbin/
root 38 0.0 0.2 27776 1040 ?? Ss 6:57PM 0: 00.08 /usr/sbin/
root 39 0.0 0.1 28324 632 ?? Ss 6:57PM 0:00.01 /usr/sbin/
root 40 0.0 0.4 29240 1888 ?? Ss 6:57PM 0:00.13 /usr/sbin/
root 41 0.0 0.1 27864 456 ?? Ss 6:57PM 0: 00.06 /usr/sbin/
root 44 0.0 0.5 30744 2456 ?? Ss 6:57PM 0:00.22 /usr/sbin/
root 45 0.0 0.1 27676 776 ?? Ss 6:57PM 0:00.03 /usr/sbin/
root 49 0.0 0.0 27252 224 ?? Ss 6:57PM 0: 00.19 /usr/sbin/
windowse 58 0.0 3.1 339444 16000 ?? Ss 6:57PM 1:50.44 /System/Li
root 59 0.0 0.4 37828 2108 ?? S 6:57PM 0:00.15 /usr/sbin/
root 61 0.0 1.5 40660 7888 ?? Ss 6:57PM 0: 00.26 /System/Li
xxx 63 0.0 0.7 82968 3808 ?? Ss 6:57PM 0:00.68 /System/Li
xxx 64 0.0 0.8 335672 4320 ?? Ss 6:57PM 0:00.75 /System/Li
xxx 73 0.0 0.4 55108 2208 ?? Ss 6:57PM 0: 00.28 /System/Li
xxx 78 0.0 0.9 310908 4888 ?? S 6:57PM 0:00.53 /System/Li
xxx 81 0.0 1.4 347948 7588 ?? S 6:57PM 0:00.93 /System/Li
xxx 82 0.0 2.2 359940 11624 ?? S 6:57PM 0: 00.97 /System/Li
xxx 85 0.0 0.8 333044 4004 ?? S 6:57PM 0:00.59 /System/Li
root 93 0.0 0.0 27252 212 ?? Ss 6:57PM 0:00.00 /usr/libex
root 111 0.0 0.2 29204 1252 ?? Ss 6:57PM 0: 00.07 /usr/sbin/
root 131 0.0 0.0 29312 188 ?? Ss 6:57PM 0:00.00 nfsiod -n
root 140 0.0 0.0 27312 200 ?? Ss 6:57PM 0:00.00 rpc.lockd
root 143 0.0 0.2 29720 1180 ?? Ss 6:57PM 0: 00.02 /usr/sbin/
root 159 0.0 0.2 29424 1140 ?? Ss 6:57PM 0:00.02 /usr/sbin/
root 166 0.0 0.7 44244 3584 ?? Ss 6:57PM 0:00.22 /System/Li
xxx 169 0.0 0.7 39888 3624 ?? SNs 6:57PM 0: 00.28 /System/Li
xxx 180 0.0 3.4 342872 17904 ?? S 7:02PM 0:00.29 /Applicati
root 182 0.0 0.4 27576 1916 p1 Ss 7:02PM 0:00.02 login -pf
xxx 183 0.0 0.2 27728 1232 p1 S 7:02PM 0: 00.01 -bash
root 184 0.0 0.1 27288 736 p1 R+ 7:02PM 0:00.01 ps aux
root 1 0.0 0.1 28356 516 ?? S<s 6:57PM 0:00.07 /sbin/laun -
biker
nagyúr
terminálba írd be:
ps aux > psaux.txt
és a home mappádban utána a text file tartalmát másold be ide, vagy privátba, lássuk, mik futnak nálad háttérben.lehetőleg legyen egy tiszta restart, vagy logout/login
és legyen egy olyan, amikor életveszélyesen lassúnak érzed a gépetElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
tibigym
tag
Sikerült szert tennem egy ilyen szépségre:,de van egy gondom vele mikor bekapcsolom Hang van, de a monitor nem kapcsol be.
Van egy ismerős aki valami elemről hadovált, de ő sem tudta pontosan
Valami ötlet???[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S3
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
kicsit bővebben...
gép pontos kiépítése (ghz, ram, hdd)
mi az hogy lassú? mely program? hol lassú a net? processek terhelése?szívesen segítek, ha van gondod, de akkor részletesebb infók kellenek.
és mondjuk heti egy emailnél többElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Árpy
tag
Lefutott, csak sokat kellett várni.
Restart is megvolt.
Javulás semmi -
biker
nagyúr
root macen az atyaúristen.
ellentétben a linuxal itt van user, van admin user, és root is.
admin usernek SINCS joga sok rendszer dologhoz, csak ha megerősíti a jelszót (ha van)
a sudo a su lightosabb verziója, nem lépsz be root-ként, csak elvégzed a feladatot, de jelszóval.
ha az adott parancs után nem az jelent meg új sorban: password:
akkor nincs beállítva jelszó vagy root-ként vagy jelen.várni kellett volna, amig lefut a parancs.
ha lefut, vissza ad egy új bash sort, ahova gépelhetsz. nem vártad meg ezek szerint.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
lehet, hogy root-ként vagy bejelentkezve? mert akkor lehet, hogy egyből elindult futásnak, akkor pár percig nem látsz semmit.
elvileg egy új sorban kérne passwordot, kivéve a root felhasználótól, ami viszont nem egészséges belépési forma
még az admintól is kér...enyx sokkal több mindenfélét csinál, ami lehet sokkal jobb is, de néha bekavarhat.
-
bandiras2
senior tag
A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
biker
nagyúr
-
Árpy
tag
Onyx-ot lefutattam. Egyetlen érezhető dolgot javított, hogy a beírt karakterek szinte azonnal láthatóak, nincs (akkora) késés.
-
tiv83us
veterán
No kerem, feltalaltam a spanyolviaszt
Az elozoekben volt szo a TM-rol, hogy ket gepre ralehet-e kotni. Biker-nek igaza volt, nem lehet. NADEVISZONT! Ha a ket gep megvan osztva egymassal, akkor halozaton keresztul a TM automatikusan back-upolja halon keresztul azon gep tartalmat is, amelyre a kulso HDD nincs ra kotve. Nem piskota...Always Outnumbered, Never Outgunned
-
tiv83us
veterán
Kijott a 10.5.1-es frissites, melegen ajanlott. Az Leom eddig tobbet rakoncatlankodott es fagyott ebben az elmult 3 hetben, /mind a MB-n, mind a Mini-n - sot itt meg tobbet./ mint a Tiger az elmult ket evben. Remeljuk ez az uj frissites fixalja a problemak nagyreszet.
-
biker
nagyúr
válasz #56573440 #2241 üzenetére
hd videót nem visz, és nincs is hdmi kimenete, ahhoz apple tv kell akkor
256mega ram elég sovány bármilyen rendszernek, 512 már jobb, de ebbe 1gb modul se több ma már 8k-nál sztemElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
törölt tag
hali
egy gyarló pc-s vagyok, de érdekelne egy apróság:
Mac minit nézegettem, ilyen paraméterekkel: 1.25GHz/256 ram/40GB/COMBO
mivel nem simerem az os szükségleteit, így nem tudom annyira mire is elég a 256 mega memória, meg a proci. a másik az lenne, hogy egy ilyet betennénk egy hdtv alá és ne adj isten hd filmet tennék be, azzal boldogulna még? mert ha igen valószínűleg cserélném a mostani zabagépet egy ilyen apróságra. köszönet a válaszokat
-
tiv83us
veterán
válasz tiv83us #2238 üzenetére
Igy nez ki most a Finderem, ugy, hogy mindket gepre sikerult felcsatolni a kulos vinyot.
Az a valued ize, kek halal a kepernyovel meg apamnak a PC-je
[ Szerkesztve ]
-
tiv83us
veterán
"és mindkét gépnek külön TM mappa készült? így egyik gép bele tud lesni a másik adataiba, nem?"
Jaja, latjuk egymas cuccait, amiket ramentettunk, tovabba a TM altal folyamatosan keszulo backup dataval, attol fuggetlenul kinek a datajat menti eppen. Van egy Kidus's Mac MIni mappa, es egy Tiv's MacBook mappa, amikbe ertelemszeruen a ket kulon gep adatait backupolja. Remelem re-loginnal is igy marad, mert ha ez igy mukodik...akkor nagyon nagy orom, bodotta'..
ps: Tokeletesen megy a tarsalgas a gepeink kozt, no problemo. Meg em is elcsodalkoztam rajta, hogy milyen egyszeruen osszejott a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz tiv83us #2236 üzenetére
hoooppá, pedig nekem télleg ezt mondták, hogy egyszerre két gép ugyanazt a hdd-t nem csatolja fel.
mert ugye nekme itt a FW hubon a HDD+egy író, gondoltama a második gép, ha lesz, ugyanígy lássa mindkettőt, de azt mondták, előre is felejtsem el.az oké, hogy vagy usb-n, vagy fw-n megy, így mindkét gép ugyanúgy kell kapcsolódjon, de ez jó hír, hogy mégis.
azért pár re-login után is így legyen majd!
és mindkét gépnek külön TM mappa készült? így egyik gép bele tud lesni a másik adataiba, nem?
megy rendesen a másolás a két gép közt?
apropó, innentől állíts be FW hálózatot, és a két gép FW hálón látja majd egymást, és egymásra dolgozhat ezerrel![ Szerkesztve ]
-
tiv83us
veterán
Nokerem, valamilyen csodafolytan mostmar felismeri minde a ket gep a FW400-as kabellel a vinyot, TM mindketton csodalatosan mukodik, heppinessz ezerrel, hozza sem kellett nyulni, egyszerue frissitettem az iTunes, ujraindult es lon vala TimeMachine vinyo
-
biker
nagyúr
válasz tiv83us #2232 üzenetére
egyszer erre érdeklődtem, mert én is egy második gépen gondolkodtam, de azt a választ kaptam, hogy egy kötetet egy gép tud felmountolni egyszerre.
esetleg ha kettévágod, és egyik felét egyikre másikat csak a másikra engeded felcsatolni, akkor.
amúgy az elsőnek felcsatoló gép fogja látni.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
a 2227 szólásomban épp van egy kép, ott nézd meg a felső menüsort, ott kell lenni a magyar zászló helyén valamilyen más, valszeg német zászlónak, na itt katt, international panel, és ott már megtalálod remélem az angol sprache opciót, majd kell egy logout/login kombó
üdv
-
tiv83us
veterán
Most en lennek primko, vagy diszbol van egy kulso vinyon 2 firewire kimenet?
Ugyanis vettem egy kulso vinyot, amire rakotottem a ket mac-unket, de vagy az egyik gep latja csak, vagy a masik, a ketto egyutt nem. Hiaba kapcsolom ki oket, inditom ujra a vinyot...stb.
TimeMachine miatt lenne, meg persze amugy is azon tarolni a nagyobb fajlokat. Otletek?Always Outnumbered, Never Outgunned
-
biker
nagyúr
belépés után (mert ha német, gyanítom azt jelenti, német az osx nyelve) kiválasztod a felső menüben a kis német zászlónál az internatinal panelt, kipipálod az angol nyelvet, kilépsz, belépsz, és kész
any question?
ez a nem szájbarágós verzió
-
dybu
tag
Sziasztok!
Van itt 1 mac ibook laptop de német. ha magyart nem is, de angolt kéne belöle csinálni valahogy ... ebben szeretnék segítséget kérni;
- hogyan kell telepíteni mit kell boot közben nyomni állítgatni stb...
- az oprendszer nevét amit fel kéne raknom rá légyszi irjátok lenem kell szájbarágósan mert nem ma jöttem le a falvédőről, csak ez az első mac a kezeim alatt.
ha nem akartok sokat pötyögni és van link, akár angol az jöhet! csak németet ne mert összeomlok idegileg.
köszi a helpet!
üdv!
20 GOTO 10
-
biker
nagyúr
válasz tiv83us #2228 üzenetére
perverzeknek és lustáknak onyx karbantartó progi
kevésbé lustáknak terminal:
sudo periodic daily weekly monthly
aztán jelszó
majd sudo update_prebinding
jelszó
majd egy restart.bővebben: karbantartás
nekem 2.5éves a mini, eredeti telepítés, csak frissítve lett, és nem lassú. kb havi egyszer van restartolva, és ketten használjuk, napi 8-10 órát minimum
[ Szerkesztve ]
-
tiv83us
veterán
Sracok,
Mondjatok nekem egy olyan progit, ami nagyjabol rendbeteszi a 2 eve mindennap kemenyen hasznalatban levo lelassult rendszert a parom Mac Minijen. Vettem neki egy kulso vinyot, arra atpakolta a fel cuccot, de meg mindig nagyon belassult. Valahol olvastam, hogy van ilyesmi, de lusta f@rok vagyok ennyit lapozgatni. Elore is thx
-
biker
nagyúr
itt a kép: smart folder
ezzel ha elmentettem volna, kapok egy "okos mappát", ami mindíg tartalmazza a weblapjaim nevű mappában, és csak ott lévő PHP fileokat, ömlesztve.
automatikusan frissül természetesen
látható a kettőzés is egyes esetekben, meg a filera kattintva alul a teljes elérési útvonal is, aztán reveal in finder (vagy mutasd finderben) és odaugrik, ahova kellugyanígy lehet pl médiafileok vagy quicktime videók, vagy bármi más (kb 1000 féle) szűrőt kind-ba megadni
remélem segítettem
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
ahha, így már értem, mire jó.
de erre jó a smart folders is
kind: .mpg
és ha ekkor rákattintasz a smart folderedre (amit elnevezhetsz filmek-nek), megleled amit keresel
és még ki is teheted a finder sidebar-bavagy spotlight, de az macerásabb
majd megpróbálom lefotózni, mire gondolok
néha az a baj, az ember megszokik valamit, és nem tudja, hogy máshogy is lehet[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
" ....... ezt a nézetet el sem tudom képzelni, se hogy mire jó, se hogy miként néz ki, se hogy hogy lehet tájékozódni benne. ..... "
nekem egy film-mániám van
a természet, meg tudományos meg ism.terj filmek
és néha a spktrum, national, meg a discovery nevek alatt ugyanazok a filmek lejönnek, bítra pontosan, csak a nevük sz@r.rendszerezetten töltök le, eleve külön alkönytvátrba jönnek a bbc, national geo, discovery, spektrum, filmek
download\bcc
download\national
download\spektrum
download\discoveryha meg akarom keresni az hasonlóakat, akkor belemegyek a donwload dir.-be, és nyomook egy CTRL-B-t (branch view). Ettől a benen levő összes SUb-DIR tartalamát (bbc, national, spektrum, discovery) ömlesztve látom, és ha méret szerint rendezem, akkor azonnal észreveszem a duplikációt
naszóval pld. erre jó
de munkahelyemen is rengetegszer kell nyomkodnom CTRL-B-t
-
biker
nagyúr
ezt a nézetet el sem tudom képzelni, se hogy mire jó, se hogy miként néz ki, se hogy hogy lehet tájékozódni benne.
automator minden kedvességre jó, mint pl a csoportos átnevezés, amit kerestél, de akár azt is, hogy beolvassa a fényképeződön lévő összes képet, átméretezi, átnevezi, és bemásolja a kért mappába, esetleg egyből zip-elve, majd ezt a parancsot megszerkesztve elmented, és legközelebb csak kiválasztod.
de ez csak egy példa volt a több száz lehetőségbőlElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
KriszBoy
senior tag
Helló mindenki!
Úgy tünik áttérek az új OS X-re mert már megőrülök a Vistától! Olvasgatom a topicot és találtam már némi hasznos infót is pl a Torrentre, meg egy két dolgora...
Vki használja már az Office '08 for MAC progit? Szerintetek használjam a '04-et, vagy van vmi progi ami az office-t helyettesíti? Az office-t nagyon szeretem azzal nem is olt bajom...
-
rii
nagyúr
total commander szerűség van MAC-re?
FAR commander?
-
rii
nagyúr
hello
azt szeretném megkérdezni, hogy az itt [link] található MAC PRO-k 64 bitesek.
Vannak 64 bites progik? Például Adobe CS3 , vagy CS2?
melóhely akar venni ....illetve mennyi lenne + 1 GIGA RAM?
Előre is köszi!!
-
KMan
őstag
Meg egy kis konzekvencia. Mivel a win talcat nem lehet elohozni ha full screen-ben fut a Safari, azert egy orat felrakhattak volna valahova. Sajnos ami a legjobban bosszant mostmar kb 1 honapos hasznalat utan, hogy mikor valtok kozottuk nem teljes kepernyoben valt at.
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
Pacák
senior tag
Valaki már linkelte ezt itt, de most nem találom, hogy megköszönjem neki: [link]
Jelentem, hogy ez alapján 100% -os biztonsággal szét lehetett kapni egy Mighty Mouse -t. Mondjuk a tisztítására csak holnap fogok csak vállalkozni, mert van benne minden földi jó. Fültisztító pálca és alkohol az fog kelleni bőven.
Sehol nem tört el semmi az egérben, egy csepp ragasztónak még a nyomával sem találkoztam szerencsére.A kolléganőm anno a nyáron sikeresen eláztatta a billentyűjét és az egerét némi málnaszörp kinézetű lötyivel. A billentyűjét akkor szétkaptam, két nap alatt kimostam, összeraktam munkaidőben - a saját munkám mellett/helyett - a billencse azóta hibátlanul megy. Az egere most kezdett el kattogni, mert a ragacsba belegyógyult mindenféle anyag. Macskaszőr, morzsa, kajadarabok, kosz stb. ...phöj...
[ Szerkesztve ]
Nuclear launch detected
-
-
M@trixfan
addikt
Windowsos Safarival sajnos szinte semmi tapasztalatom nincs ha arról van szó. Ezeket a beállításokat a ''View/Customize Toolbar..'' menü alól lehet állítani. Vagy a default készletet áthúzod a Safarira, vagy kiválasztod ami kell. Egyebet sajnos nem tudok.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
KMan
őstag
válasz M@trixfan #2202 üzenetére
Most pl olyat csinal tegnap este ota, hogy mikor megnyitom alapbol el van tuntetve a
Bookmarks Bar
Status Bar
Tab Bar
Toolbar
es ez nekem nem jo. kireseteltem, de meg mindig ezt csinalja, beallitasoknak pedig nem talalok semmi hasonlot. Otlet?Csak a balekok alszanak [SAS]
-
Blue@X
senior tag
Hy.
Feltelepítettem VMware-re (v6.0.0.45731) a Mac OS X 10.4.9-t . 8 GB helyre, Mac OS X Extended ( Journal) particióra, amit leformáztattam vele, 1024 MB ramot adtam neki.
A telepítés sikerült a végén restartolt, de utána nem tölt be a rendszer.
Feketeség van és csak a kurzor látszik( _ )
Mit rontottam el, illetve mit csinálhatok? -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Egy gyors kérdés. US-ből lehet úgy rendelni, hogy a bill magyar legyen?
Sianis
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kiegészítőt kap az Everspace 2
- Delta Force (2024)
- Fotók, videók mobillal
- Az európai gyógyszerügynökség otthagyta az X-et
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- EAFC 25
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Így javít a Honor AI a szuperzoomos képeken
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 8400 16GB DDR4 250GB SSD 2TB HDD RTX 3050 6GB GDDR6 ZALMAN S3 TG ZALMAN500W
- BESZÁMÍTÁS! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Gamer PC - Ryzen 5 2600, 32GB, GTX 1080 8GB, 1TB SSD
- BESZÁÍTÁS! HP OMEN 45L GT22-1004NG számítógép - Intel i9 13900K 32GB RAM 2TB SSD RTX4080 16GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M AMD R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage SHIVA 500W
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest