Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Don Vittorio
őstag
-
Don Vittorio
őstag
Azért durva: Inteles masinán minden update másfélszer-kétszer akkora, mint Poweren, és Intelesen nyakra-főre újraindítja az update a rendszert, míg Poweren ugyanazokkal nem. Hihetetlen.
-
Don Vittorio
őstag
Egyébként levittem 160-ra a MacMini árát.
Ha annyiért sem megy el, büntetésből megtartom. -
Don Vittorio
őstag
Trinity! Help!
10.5 alatt egyik Office-ban (2004, 2008) sincs hosszú ó betű.
Van valami megoldás? -
Don Vittorio
őstag
Csak szólok, hogy az aprók között van egy tök új MacMini 2 GHz-es Core 2 Duóval, 2 GB rammal. Én árulom. Ha valakit érdekel.
Nagyker nettó 163 a gép, és a memóriabővítés plusz 12 volt. tehát 175 az ára. -
Don Vittorio
őstag
Ha érdekel valakit:
[link] -
Don Vittorio
őstag
De. Akár. Mönnyi?
-
Don Vittorio
őstag
OK. Ami biztosan látszik, hogy a 256 MB nagyon kevés. Szereti az 512-t, de inkább a még többet. (Ha valamilyen progival nézed, mindig tart valamennyit szabadon még a kevés memóriából is, de minél több van, annál boldogabb.)
Nem kezdem el a feltöltést mégsem, hanem beviszem holnap az egyetemre, aztán feltöltöm onnan, amíg vizsgáztatom a népet. Ott pikk-pakk felmegy. -
Don Vittorio
őstag
-
Don Vittorio
őstag
Én meg most vadásztam eBayen új Quadot két 23-as Cinemával olyan árban, mintha egy sima 2 GHz-es dual volna két kisebb monitorral. Örülök.

-
Don Vittorio
őstag
Első versenyző: Dual-2.3 GHz 4 GB rammal.
-
Don Vittorio
őstag
Jóvan, csak időm is legyen rá.
-
Don Vittorio
őstag
Na, hamarosan 3 új G5 lesz a kezem alatt. Várhatóan két dual-2.3 és egy Quad. Majd beszámolok. Tán cikket is nyomok belőle.
-
Don Vittorio
őstag
A dual-866 elment egy grafikushoz, cserébe az ő single-866-áért, én meg két régi gépet bővítettem fel pluszban: egy 533-as Digital Audiót és egy sima 800-as QuickSilvert. Mindkettőbe került SATA-mirror, 1.5 GB memória és 9600Pro. A DA-ból QuickTime Streaming Server lett szoftverfejlesztéshez (200 usert kell kiszolgálnia), a másodikat meg én használom második gépként videóhoz, DVD-hez meg egy kis játékra (Diablo2 + WoW).
Egy Mac már nem elég.
-
Don Vittorio
őstag
válasz
üzenetére
Van ilyen, persze. Én a MenuMeters nevű progit használom. Fent a menüben megjelenik akár a proci, akár a vinyók, akár a memória, akár a hálózati kapcsolat terheltsége, kihasználtsága. Cool. Telepítés után a System Preferencesben az Other szekcióban találod meg. Ott állíthatod be, hogy mit jelezzen, és milyen módon.
Bővebben: link -
Don Vittorio
őstag
Az úgy nem egészen igaz, hogy az FSB nem változik, mert belül a procihoz kell legyen külön órajel meg szorzó, hanem a memória sebessége nem változik, azaz simán lehet másfél giga SD100-as memóriád egy dual-G4-2GHz-es gépben. Vicces.
Btw a proci-kártyákra 2-3 év gar van, de arra nincs, hogy a beszerelés mit okoz.
A vinyóra meg az a terv, hogy SATA RAID kártya, aztán irány a RAID10 (van 4 egyforma 160GB/8MB vinyó). Vagy RAID5. Ezeknél se gyorsabb, se biztonságosabb nem kell.
No mindegy. Még rágódom. Nagyjából az látszik, hogy tízből hétnek tökéletes és q gyors, kettőnek jó, de gyorsabbat várt, és egynek meg vagy nem megy, vagy ami rosszabb, halál. -
Don Vittorio
őstag
Van tapasztalatod CPU upgrade-del kapcsolatban?
Egy 533-as G4-et kéne feljebb tolnom, és annak függvényében döntök a felhasználásáról, hogy mire sikerül upgrade-elni. Minimum 1.2 GHz single, max. 2.0 GHz dual. Ez a gép most a szerver, de kicsi, mert néha mellé is kell ülni csinálni ezt-azt. Ha 1.2 GHz single lesz, akkor marad ez a szerver, ha nagyobb, akkor a dual 867 lesz a szerver, ez meg megy át WS üzemmódba. Ha marad szerver, akkor egy GeF2MX lesz benne, ha WS, akkor egy ATI 9600.
Olvasgattam a neten az upgrade-tapasztalatokat ( Bővebben: link ), és az tiszta, hogy sokkal gyorsabb lesz a rendszer, de volt néhány olyan, aki a tízes osztályozásból egyet adott, mivel elfüstölt a gép az upgrade után. Az kicsit riasztó.
-
Don Vittorio
őstag
Higgadás, vagy közbelépek.
-
Don Vittorio
őstag
''A regebbi G4-ekbe egy halom belso vinyot tudtal alabpol betenni, es ket CD-t. Sztem felmertek a dolgok szuksegesseget.''
Igen, nekem az egyik dual G4-ben 6 vinyónak van hely.
''Es ezert mondja mindenki, hogy Mac-en meg inkabb Finder, mert az mukodik, es ott azert nem fejlodott ki a 2 ablakos kommander.''
Használható, használható, de néha annyira jó lenne egy kétablakos commander. Én erre a célra a CaptainFTP nevű programot használom. Az kétablakos, és működik lokálban is... -
Don Vittorio
őstag
Az egérproblémán átléphetsz, mert bármilyen USB-s egér tökéletesen megy vele. Én Logitech billentyűt + egeret is szoktam, és tökéletesen kezeli a gombokat. Azaz már nem nem csinál vele semmit, hanem a jobb gomb megfelel a Ctrl+kattintásnak, etc. Teljesen rendben van a dolog szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- World of Tanks - MMO
- Arc Raiders
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- További aktív témák...
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Intel Ultra 9 285K teljes konfiguráció eladó egyben
- Sok garis asztali gép! ( 7950X3D, Nito+ 9070XT, 32 GB , 1 TB, 850W 80+Platinum ) + LG OLED monitor
- IBM TS3100 Tape Library (3573-L2U), 1x IBM LTO Ultrium 4 FC 4Gb/s Tape Drive (95P5817)-without Tapes
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Még most is sokfelé árulják 400 fölött.

TigerCat