- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GD
őstag
válasz
tierbatyo #1282 üzenetére
köszi, közben vettem a fáradságot és alaposabban elolvastam a linkelt doksit, kezdek felhomályosodni.. minusz ó paraméter mindegy hol? mert a doksiban a parancs után közvetlen áll : ''mkinitrd -o /boot/initrd.img-2.6.8.1 2.6.8.1''
ha pl a keletkező kernel neve csak simán bzImage, akkor át kell nevezzem hogy egymásra találjanak az initrd-vel?
pl kernel-2.6.8.1 a fenti példa alapján?
[Szerkesztve] -
Vilmoskorte
tag
válasz
tierbatyo #1107 üzenetére
Rohadtul idegesít egy dolog már régóta. Linux alatt a böngészés lassú, számomra érthetetlen ok miatt. A firefox ezt írja ki: transferring data from audit.media.hu. Vagy valami más címet. A lényeg az, hogy addig semmi nem mozdul! Van, hogy több mint 10 másodperc(!) eltelik, amíg tovább tölti az oldalt. Menürendszer sem megy, gyakorlatilag leáll az egész. Hosszú másodpercekre. Ez elfogadhatatlan. Ugyanezen gépen XP alatt Explorer, FF mint a villám. Pikk-pakk behoz bármilyen oldalt, azonnal. Ott nincs transferring.
Mit tudok ezzel kezdeni? Ez olyan idegesítő, hogy ha ez nem oldódik meg, akkor nyugodt szívvel válok meg a Linuxtól, mert -nálam- használhatatlan minősítést kap így. -
válasz
tierbatyo #1044 üzenetére
Ott egy version.h nevű fájlt keres, az tartalmazza a rossz verzió számot, de ahogy néztem nincs más funkciója csak a kernel verzió azonosítása.
A /usr/src/linux pedig nem mutat sehova, ott van a kernel forrás, onnan csináltam fordítást is.
Azt nem tudom alapból miért nem tartalmazza a version.h fájlt, pedig a kernel.org-ról szedtem. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged