-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papooo
senior tag
válasz
Frawly #29126 üzenetére
Mindent is próbáltam, ami a 25 évnyi számtech tapasztalatom alapján eszembe jutott.
Persze az összes (nem túl fogyatékos) "megoldást" (vedd ki az optikát és megjavul, vagy épp a töröld le a ramot zsíros izzadt kézzzel) is, amit a neten találtam.InsydeH2O® UEFI BIOS van a gépben, ezt kellene valahogy linux alól frissítenem.
Pár nap után rájöttem és is , hogy a virtuális gépből frissítés ötlete halva született.
Ez valami Lenovo átok, mert tele van a net ilyen módon lehalt gépekkel.
A masinát alkatrésznek vettem meg ezzel a hibával, de ez egy olyan gumicsont, amin vétek nem rágódni.
Csak az vigasztal, hogy Linux alatt stabilan működik a masina. Végső esetben "Linux only" laptop lesz.samujózsi A jövő héten a Freedost is ki fogom próbálni, addig csak az ötleteket gyűjtöm, mert előbb sajnos nem lesz rá időm.
Még ezzt találtam mint lehetséges megoldást, de sajna angolom és a linuxos tudásom együtt nem elég a megértéséhez.
-
samujózsi
senior tag
válasz
Frawly #29126 üzenetére
Ez egy régi, "entry level" gép.
Eleve vannak kétségeim, hogy egy BIOS frissítés bármit megold a problémái közül.
Sajnos sem a BIOS nem támogatja a pendrive-os update-et, sem itt: [link] nem lesz támogatása, mivel ez csak a Thinkpad-eknek szól, ha jól értem.
Egy tipp viszont izgalmas lehet, talán működik is: FreeDOS alól futtatni azt az update-et.
Ha jól emlékszem, az update-et tartalmazó .exe ugyan windows-os (önkicsomagoló zip-féleség), de megfelelő programmal (ha zip, akkor unzip-pel) ki lehet csomagolni linuxon, kirakni egy FreeDOS-os pendrive-ra a kicsomagolt fájlokat és a DOS-t bootolva futtatni a benne lévő .bat fájlt. De mondom, szerintem a srác minden tiltakozása ellenére hw hibás az a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nintendo Switch 2
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest