- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
bambano #3692 üzenetére
Azért, mert amióta a pam kezeli ezeket a változókat, azóta úgy szar, ahogy van. Régebben gond nélkül ment, ezzel az új módival nem. Ez nem újkeletű, hasraütve egy éve biztosan így megy, fórumokon sem leltem megoldást. Biztonsági hibát nem okoz, max. ha nem ott fut a szerver, nem fog menni.
Nem megoldás, workaround, annak pedig jó. Ha viszont tudod, a pam-ban bevezetett környezeti változók miért NEM kerülnek átadásra a pam_enc.cfg-ben megadott módon, el is mondhatnád, így nem kell ez a borzalom.
Nem csak nekem jelent gondot, hogy grafikus felületben konzol, majd onnan rendszergazdára váltva tökölgethetsz, hogy vajon most éppen mi a DISPLAY értéke, amit exportálnod kell.
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
bambano #3579 üzenetére
Tudom, hogy benne van. Nem írtam, hogy nincs - csak annyit, hogy egy desktop-disztró valószínűleg kérdés nélkül, alapból úgy települ, hogy be van lőve az összes user-nyálcsorgató dolog (automount, ugráló bizbasz, zenélős WC-lehúzó).
Nem fikának szántam, a Gentoo-ban pl. alapból az égvilágon semmi sincs, csak egy login képernyő meg aztán egy command prompt. Ehhez képest a legalapabb Debian-telepítés is csilivili.
Sipi -
GD
őstag
válasz
bambano #3562 üzenetére
köszi, igazából engem is csak tanulás szinten foglalkoztat, majd ások kicsit google aztán kérdezek
B. kérdés: van egy CF kártyán debian etch az alábbiak szerint: /CF -ide átalakítóval/
/dev/hda1 1 16 128488+ 82 Linux swap / Solaris
/dev/hda2 * 17 138 979965 83 Linux
/dev/hda3 139 211 586372+ 83 Linux
/dev/hda4 212 252 329332+ 83 Linux
/dev/hda2 on / type ext3 (rw,errors=remount-ro)
/dev/hda4 on /depo type ext3 (rw)
/dev/hda3 on /usr/src type ext3 (rw)
/dev/hda2 942M 713M 211M 78% /
/dev/hda4 312M 11M 286M 4% /depo
/dev/hda3 564M 415M 144M 75% /usr/src
őt kellene egy az egyben egy tartalék kártyára tükrözni, erre van egy külső kártyaolvasóm usb-re, vagy cf-ide átalakító amivel sima hd* eszközként látszanak a kártyák
mi az ajánlott módszer? /dd, cfdisk+tar, stb/
a trükk az hogy az eredeti 1, az új kártya 2 gigás, az arányok maradhatnának / bár a ''/ ''lehetne kicsit nagyobb/ , a plusz hely menne a /depo-ba, persze boot-olnia is kellene, szóval baj esetén csak csere és megy tovább...
egyszerű és szép megoldás kellene -
Daneey
tag
válasz
bambano #3557 üzenetére
OK, elmagyarázom: van egy LAN, azon belül egy szerver (web, app, file, stb) házi célokra. Egy webes felületen létrehozok egy weboldalt, e-mail küldésre (PHPMailer segítségével). Ezért kell egy SMTP, ami a szerveren tökéletes lenne. Használhatnám a szolgáltató SMTP-jét is, de öntanulás céljából akarok egyet létrehozni. Nézegettem megoldásokat, de azok mind komplex, összetett megoldások (postfix, sendmail, stb stb).
Majd ha megy azonosítás nélkül anonym módon, akkor majd authentikációval fogom bővíteni. -
Eperfa
tag
válasz
bambano #3550 üzenetére
mondjuk szerintem az emebrek 90%a szereti a courier mta-ját mellőzni és helyette saját kedvencét felrakni
sztem ha ezért tanfoylamra mész azzal amúgy az összes önálló tanulási lehetsőgéet meggyilkolod
nem csináltam végig egy ilyen tutorialt se, saját server meg ldap alapú, de azért tényleg nem világvége varázslás a cél
ha helyből webes admint akarsz akkor sztem érdemes már a tervezésnél figyelembe venni ezt, kiválasztani a hazsnálandó rendszer (webmin+usermin az egyetlen ami hirtelen eszembejut de kisguglival sokat és főleg egész jókat találni), és annak megfelelően felépíteni a dolgokat (hogy ne legyen gond hogy te másképp nevezgetted el a tábláidat, máshogy építetted fel a dbt, stb)
ha konkrétabb kérdés van arra konkrétabb lesz a válasz is -
OddMan
őstag
válasz
bambano #3504 üzenetére
Na sikerült! A ''host -t mx akarmi.com'' parancs visszaadta a gepnev.akarmi2.com-ot, de a hosts-ba úgy kellet beírnom, hogy gepnev.akarmi2.com. Szóval a végére kellett egy pont. A ''/var/log/maillog'' log-ban vettem észre, hogy ott is van egy pont, így sikerült rájönnöm a megoldásra
.
bambano: Köszi a segítséget!
[Szerkesztve] -
OddMan
őstag
válasz
bambano #3500 üzenetére
A /etc/nsswitch.conf-nak hogyan kellene kinézni ahhoz, hogy a sendmail használja a hosts-ban lévő bejegyzés(eke)t?
Tehát mondjuk a köv. e-mail címre akarok levelet küldeni: nev@akarmi.com. A hosts fájlba beírom, hogy 1.1.1.2 akarmi.com akarmi.
Ha ezek megvannak és az nsswitch.conf is jól van kitöltve, akkor a sendmail az 1.1.1.2 ip című gép smtp portjához fog kapcsolódni amikor a fentebbi címre küldök levelet?
[Szerkesztve] -
OddMan
őstag
válasz
bambano #3493 üzenetére
A hosts-ba beírtam az adott domain-t, de a sendmail figyelmen kívül hagyja. Azt olvastam, hogy a sendmail mindenképpen dns-t használ.
Asszem meg kell várnom, hogy a másik gép rendszergazdája helyesen megadja az MX rekordhoz tartozó IP címet, addig nem fog menni a dolog. -
OddMan
őstag
válasz
bambano #3489 üzenetére
Akkor hogyan lehetne megoldani ezt a problémát?
Sajnos a dns rossz IP címet ad vissza egy bizonyos domain-re és a domain gazdája egyelőre nem tud foglalkozni a dologgal.
Szóval nekem kellene egy olyan, hogyha egy bizonyos domain-re küld a sendmail levelet, akkor ne a dns-hez forduljon, hanem mondjuk egy fájlból olvassa ki az előre rögzített IP címet. Viszont minden más domain névnél továbbra is a dns-t használja.
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
válasz
bambano #3482 üzenetére
Akarja a fene.
Eszemet nem tudom, mikor volt utoljára kernel-összeomlásom, pedig az itt divatos disztrók fogalmaiban gondolkodva, én egy tervezés előtt álló, 1 év múlva megjelenő béta-disztribet használok.
Vagyis ezek szerint usernek nincs szüksége a system.map-re.
Ja, a hosszabb szösszenetedhez: sosem mértem, s mivel egy gépem van, nem is tudom megtenni. De sosem vettem észre, hogy a naplózó fs-ek lassabbak lennének.
Mások mérései alapján pedig a RAID-1 tutira gyorsít. Ha nem, ott szar a vezérlő, vagy iszonyat lassú a gép minden eleme. Saját tapasztalat nincs, csak netes mérési eredmények.
Otthoni felhasználásnál semmilyen negatívumát nem tapasztaltam az ext3 és reiserfs3.x rendszereknek. Melóhelyi gépem alól időnként elszáll a fél kerület ELMÜ-je, és semmi baja. Pedig azon is elég béta kernel fut.
Persze, problémák lehetnek, de szerintem kifogtál valami hibás és/vagy ótvar hardvert.
Sipi -
GD
őstag
válasz
bambano #3474 üzenetére
mindezt csak véleménycsereként nem kötekedés vagy okoskodás
azért nem gondolom hogy túl nagy veszteség lenne a naplózó történet, mert a másolás más hdd-kre, ami ntfs, fat32 és esetleg ext3, megközelítőleg ugyan annyi sebességgel zajlik, még anno windows alatt is hasonlókat mértem két hdd között
értem a mondanivalód lényegét, de szvsz erőforrásban a mai gépeknél emberi szemmel észrevehető sebesség különbség nincs naplózó és nem naplózó filerendszer között,
főleg egy olyan home rendszeren ahol a proci max 20%-on megy ha mindent egyszerre használok és a ram 80%-a szabad..
úgy érzem a hardware erősen beelőzött pár éve és az oprendszerek csak próbálják tartani a tempót, hogy ki lehessen hozni a userek 90%-nak teljesen fölösleges pluszt
(nem számítva pistikét és az aktuális csúcsgamét)
mire gondolsz mint probléma forrásra raid1 esetén ha kidöglik az egyik disk?
mitől nem lehet újraépíteni a tükröt vagy elérni a másik féltükrön az adatokat? -
rokefeller
senior tag
válasz
bambano #3472 üzenetére
akkor én is kérdeznék, mert olvasgattam, de tapasztalatom nincs, az ext2 használata esetén valami csúnya nagy fagyás és reset után mekkora eséllyel bukik az ember minden adatot, vagy e2fsck helyre tudja rakni? ezekszerint a journal fölösleges erőforráspazarlás csak sima végfelhasználóként?
-
Veriakilis
senior tag
válasz
bambano #3446 üzenetére
'Azok az élő kiadások, amelyikek írnak a diszkre, azok nagyon hamar szétnyúzzák a pendrive-ot.'
Igen, ezt én is hallottam.
A Slaxon van valami konzolos parancs (most nem jut eszembe, hogy mi a szintaktikája pontosan, de F1-re kírja), amivel a ramba másolja a teljes pendrdive-os Slaxot.
Akkor már nem bántja a pendriv-ot.
A Bart PE win-ről nem tudom, hogy hogyan használja a pendrive-ot, de biztosan ir-olvas a pendrive-ra (-ról). -
Sianis
addikt
válasz
bambano #3335 üzenetére
1992 január környékén ( 0.95-s kernel verzió megjelenése ) én még csak 6 éves voltam. Úgy látom, hogy van még mit bepótolnom és lehet, hogy lesznek dolgok amiket már soha nem tapasztalok meg? Remélem azért, mint egy másik generáció képviselője, nem hozok szégyent a fajtámra!
Mindenesetre téged mester tisztelet illet:
Sianis -
Vilmoskorte
tag
válasz
bambano #3334 üzenetére
A szolgáltató smtp szerverével nem megyek semmire. A digi (dmcc) ügyfélszolgálata nulla. Több hét(!) alatt nam tudtak adni email címet, jelszóval, ami kellene, mert az smtp szerverük hitelesítést kér. No comment.
Pozitívum, hogy így elkezdtem használni a postfixetAkkor egyelőre még kuatkodok tovább, hogy miért nem megy 100%-osan.
-
Vilmoskorte
tag
válasz
bambano #3317 üzenetére
Ami alapján elkezdtem beállítani a postfixet:
http://www.howtoforge.com/perfect_setup_debian_sarge_p3
E szerint nem a szolgáltató smtp szerverét kellene használnia, nem? A szolgáltató egyébként a dmcc, a gépem neve alpha, így amikor ezt kellett kitölteni, az alpha.dmcc.hu-t írtam be. Gyakorlatilag a leírtakat követtem, értelemszerűen.
/etc/hostname: alpha.dmcc.hu
/etc/hosts:
127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
192.168.2.100 alpha.dmcc.hu alpha //router mögött van a gép
[Szerkesztve] -
Claudius
tag
válasz
bambano #3314 üzenetére
Köszönöm válaszod, a gépre az 1 cd-s változatot telepítettem ami még kellett azt az internetről szedte le telepítés közben. Én semmilyen ablakkezelőt külön nem telepítettem, a munkahelyi gépemen is ezt az 1 cd-s telepítést csináltam és mikor elindítottam ment a gnome automatikusan. Most a fent említett módon kéne telepítenem?
apt-get install gnome -
Vilmoskorte
tag
válasz
bambano #3311 üzenetére
Jelenlegi IP-m: 213.157.160.90
A kapott hiba:
This is the mail system at host alpha.dmcc.hu.
I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.
For further assistance, please send mail to postmaster.
If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.
The mail system
<debian@lists.linux.hu>: host abos.linux.hu[212.40.125.217] said: 550 ''Reverse
DNS entry required'' (in reply to RCPT TO command)
Reporting-MTA: dns; alpha.dmcc.hu
X-Postfix-Queue-ID: 1951CE006B
X-Postfix-Sender: rfc822; paz@freemail.hu
Arrival-Date: Mon, 30 Apr 2007 09:34:30 +0200 (CEST)
Final-Recipient: rfc822; debian@lists.linux.hu
Original-Recipient: rfc822;debian@lists.linux.hu
Action: failed
Status: 5.0.0
Remote-MTA: dns; abos.linux.hu
Diagnostic-Code: smtp; 550 ''Reverse DNS entry required'' -
Claudius
tag
válasz
bambano #3250 üzenetére
Köszönöm a választ. Igazából, most a fő cél az lenne, hogy a másik HDD-re ami üres első körben a debiant feltenni úgy, hogy az xp-s HDD-n lévő dolgokhoz ne nyúljon egyáltalán.
A mukahelyi gépemen úgyanilyen két HDD-s megoldás esetén úgy telepítettem, hogy lehúztam a debian telepítésekor a win-es HDD-t. Ezzel az a baj, hogy mivel telepítéskor nem észlelte a linux a wines HDD-t, ha felvan dugva mindkét HDD mindig a win indul nem tudom beállítani, hogy indításkor kitudjam választani melyik rendszert indítsa.
Ezért vagyok most óvatos, mert nem szeretném,ha az xp-s HDD-m adatai elvesznének.
Azért gondoltam az előbbi leírásomban említett megoldásra.
Az ubuntu azért jööt elő, mert ha késöbb szeretnék a debianos HDD-re még egy linuxot tenni akkor a debian telepítésekor a most még ürs HDD kétfelé kéne particionálnom a ksöbbi telepítés érdekében.
Várom válaszod. -
rokefeller
senior tag
válasz
bambano #3189 üzenetére
khmm...
[link]
természetesen nem cserél az ember minden monitorcserénél bios-t, persze nem is kellene mert intelék beletettek jó sokféle felbontást, csakhogy mind 4:3-as arányú, de az új laptopok meg a TFT monitorok egy része 16:9-es aminek megfelelő felbontás nincs a biosban, ehhez van a 915 resolution, amivel egy nem szükséges 4:3 arányú felbontás helyett tudsz definiálni egy neked pontjót, nyilván nem üti felül a bios-t, de valahogy a driver ezentúl majd lát megfelelő felbontást... erre van a 915 resolution... vagy az újabb driver, ami nem ilyen béna (régi)
sokszor nem tudom mit írok, de most asszem épp tudtam -
Salvatore
tag
válasz
bambano #3176 üzenetére
Sikerült megoldani jee!
Természetesen a libasound2 fenntvolt, csak az előző hsz-emben lemaradt a 2-es. A gond az volt hogy amit az apt rak fel libasound2 az szar. Leszedtem a packages.debian.org-ról egy régebbi változatot és azzal már müxik rendesen. Mindenesetre ha nem írod, hogy nálad ottvan a file, akkor rá nem jövök a dologra tutti, mert aszittem valami másik csomag hiányzik.
Köszi szépen a segítséget -
VladimirR
nagyúr
válasz
bambano #3166 üzenetére
-p volt, de nem lattam semmi hatasat (a fentebb bemasolt -i kiadasa elott volt -p 1)
-X tudja a dma modot allitani (-i utan is jol latszik), de pio modba nem sikerul atvaltanom
root@0[~]# hdparm -d0 -X9 -p1 /dev/hda
/dev/hda:
attempting to set PIO mode to 1
setting using_dma to 0 (off)
setting xfermode to 9 (PIO flow control mode1)
using_dma = 0 (off)
es -i tovabbra is az mdma2-t csillagozza be -
VladimirR
nagyúr
válasz
bambano #3164 üzenetére
hmm..ezt nem ertem
-i kapcsoloval az infonal azt mondja, hogy mdma2-t hasznal (megcsillagozva jeloli)
aztan mondom neki, hogy -d 0, vagyis, hogy lojje ki a dma-t
o mondja is, hogy
setting using_dma to 0 (off)
using_dma = 0 (off)
de utana -i eseten tovabbra is ezt irja:
PIO modes: pio0 pio1 pio2 pio3 pio4
DMA modes: sdma0 sdma1 sdma2 mdma0 mdma1 *mdma2
...
* signifies the current active mode -
VladimirR
nagyúr
válasz
bambano #3158 üzenetére
tapegysegek elvileg rendben vanak (bar a p1-eset nem igazan tudom megnezni)
tapcsatlakozo a masodik gepben szinten, az a rack-be megy, mas hdd-nek nem szokott baja lenni
en leginkabb azt nem ertem, hogy ugyanabbana gepben win alatt semmi hibat nem dobott a progi, knoppix live alatt meg particionalni is alig birtam - mindossze egy restart volt a ket proba kozott, semmi szereles -
VladimirR
nagyúr
válasz
bambano #3145 üzenetére
ezt egyre kevesbe ertem:
a hdd sajat gepeben (a p1-es) irogatja a fentebb tobbszor emlitett hibat, viszont badblocks hiba nelkul fut le
masik gepben windoze alatt neztem iozone-nal, az nem talal hibat
ugyanacsak ebben a gepben knoppix livecd-rol boot-olva mar a particionalaskor hibat dobal, badblocks pedig egy csomo badsector-t talal
ilyenkor mi van? -
VladimirR
nagyúr
válasz
bambano #3141 üzenetére
nem en allitottam be, s mikor rakerdeztem, epp azt kaptam valasznak, hogy a magyar mirror-ok sebessege nem mindig kielegito (mondjuk nem is foglalkoztam vele, ezek is megfelelo sebesseguek)
mas: a fenti ket programhoz hasonlot nem tudsz esetleg windoze-ra javasolni?
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
bambano #3127 üzenetére
no, uj kabellel is ugyanaz
pontosabban most megint ezt dobalja:
hda: dma_timer_expiry: dma status == 0x21
hda: DMA timeout error
hda: dma timeout error: status=0x58 { DriveReady SeekComplete DataRequest }
ide: failed opcode was: unknown
a kerdesem az lenne, hogy hogyan tudnam live knoppix eseteben masik kernellel megnezni?
ahogy latom, a cd-n ninsc valasztek
van esetleg valami olyan livecd-s linux, aminel van? vagy mindenkeppen telepitenem kell, s nekem kell belepakolnom a kerneleket? ez kicsit problemas, mert egyetlen 2GB-os merevlemez van a gepben -
VladimirR
nagyúr
válasz
bambano #3124 üzenetére
szerencsere semmi fontos adat nincs rajta
viszont most mondok egy erdekeset, erre varrjatok gombot
este raengedtem egy badblocks -vw -f 5 /dev/hda1 parancsot (miutan megcsinaltam, hogy egy particio legyen csak) es reggelre le is futott
az 5 kor alatt osszesen 0 bad block-ot talalt Pass completed, 0 bad blocks found.
viszont dmesg ezt mondja:
hda: dma_timer_expiry: dma status == 0x61
hdb: status error: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
hdb: status error: error=0x04 { AbortedCommand }
hdb: status error: status=0x58 { DriveReady SeekComplete DataRequest }
hdb: drive not ready for command
hda: dma_timer_expiry: dma status == 0x61
hdb: status error: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
hdb: status error: error=0x04 { AbortedCommand }
hdb: status error: status=0x58 { DriveReady SeekComplete DataRequest }
hdb: drive not ready for command
a hdb egy dvd-iro, amiben egy knoppix livecd volt (ezzel tudtam vegre megcsinalni)
most megyek, kiprobalom masik ide kabellel is -
k.krisz03
tag
válasz
bambano #3071 üzenetére
Van egy tök üres winyó, és arra szeretném feltenni. A hibaüzenet (az a 3 lemezes) minden hardwercserénél a bekapcsolás után, bootolás előtt előjön, de egy újraindítás, és már nincs is onnantól kezdve.
A másik hiba pedig akkor van, amikor az UHU lemezéről bootolnék. Ott kiírja azt, hogy Loading stage2, és nem megy tovább.
Próbáltam SuSE Linux 10.2-t, ott sem indul a telepítés, már a bootolás elején leáll. -
rokefeller
senior tag
válasz
bambano #3059 üzenetére
kde-t nem ismerem, de gnome alatt az említett gnome-baker mellet amit még érdekes lehet kpróbálni:
1. brasero, szép, egyszerű, sajnos egyenlőre bugos a sima dvd-re írásnál a multisession, de biztató
2. graveman: mint a nero express, ez is sokat tud
3. nautilus cd burnernem tud sokat, de én iso-t mindig azzal nyomok ki, jobklikk, burn... hurrá
innentől mindenkinek az az inge ami nem gatyája
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
válasz
bambano #3015 üzenetére
Több okból tetszik a framebufferes megoldás, egyrészt az X-ben futó terminálokhoz képest hasít - talán az xterm még egész jó volt, de pl. gnome-terminalban, főleg ha kiteszem teljes képernyőre, eléggé érezhető ha képet kell frissíteni, mondjuk mc-ben ctrl+o... itt viszont észre sem veszem.
A betűk is jobban tetszenek, meg hogy nem zavarnak fölösleges ablakok, ilyesmi - persze X-ben is kitehetem teljes képernyőre az ablakot, de nem tudom mivel lennék előrébb, azon kívül hogy lassabban menne... A framebuffer meg jól jön, ha csak egy képet szeretnék megnézni böngészés közben.
Végül persze lehet hogy visszatérek a fluxboxhoz, csak most megfogott ez az egész, a feeling, tetszik hogy ilyen módon is lehet használni a gépet, meg hogy új dolgokat tanulok. Ezt a hozzászólást is w3m-ből, vim-en keresztül írom
Tudom mazochista vagyok... Szóval nem feltétlenül azért csinálom mert minden olyan jó így és könnyű, csak vonz a kihívás vagy mi, hogy el tudjak így is boldogulni.
Ha nem kéne weboldalakkal fejlesztenem, lehet hogy egy időre teljesen hanyagolnám az X-et.
mod. az igazsághoz az is hozzátartozik hogy nem is tudom pontosan hogy lehetne framebuffer nélkül használni a konzolt, nem igazán értek a linuxhoz, még csak egy éve használom... Itt a grubban beállítom hogy milyen vga módban bootoljon, és kapok egy gyönyörű natív felbontású felületet, 160x64 karakterrel, szerintem teljesen jó sebességgel. Az X-hez képest biztosan, de biztos lehet ezt még fokozni, csak azt már észre sem venném szerintem
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
bambano #3015 üzenetére
Nem olyan lassú mint a csiga. A font sokkal szebb (én a 12x22-es sun konzol betűtípust használom) és ezzel 1536x770@100Hz (!) felbontásban nagyon finom.
És azért framebufferen van egy pár grafikus dolog ami elmegy.
Igaz, amióta lecseréltem a matrox karimat nem próbáltam, hogy megy-e. Régebben az nvidia driver nemhogy lassú volt váltáskor, de gyakran fagyott is. -
RedAnt
aktív tag
válasz
bambano #3012 üzenetére
Ez bejött, ha az xorg.conf-ban fbdev-et adok meg driver-nek, úgy tök jó. Tény hogy az X eléggé belassul tőle, de az leginkább statikusabb dolgokra kell, tehát annyira nem zavaró. Illetve ha majd kell akkor arra az időre visszaírom az fglrx-et.
Közben az jutott eszembe, lehet arrafelé kéne elkezdenem keresgélni, hogy két X-et futtatni párhuzamosan, egyiket framebufferes driverrel, a másikat ati-ssal.
A gyors váltás olyankor hasznos nekem mikor pl. dolgozok egy oldalon - mostanában kényelmesebbenk érzem konzolon írni a kódot, tesztelésre viszont kevés a w3m... A grafikus felületet már szinte csak a tesztelés, böngészés és fájl-nézegetés (doc, ppt, pdf ha a konverterek nem eszik meg jól) céljára kellerről tervben is van pár írás, hogy miként lehet konzolon boldogulni a mindennapokban, mert az utóbbi időben nagyon megfogott, mennyi minden megoldható ablakok és egér nélkül
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest