- PLC programozás
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- Acer notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
oati
csendes tag
Sziasztok!
Technikai tanácsra lenne szükségem. Debian linuxot használok. Egy windowsos szerver lett lecserélve, és tapasztalatom alapján sokkal gyorsabban, és hatékonyabban kiszolgálja a klienseket. A kliensek windows gépek, és TCP/IP protokollon keresztül kapcsolódnak. Csak egy bajom van. Ha a kliens helyi LAN hálón kapcsolódik fel, akkor a kapcsolat létrejöttéig van kb 10, 15 másodperces várakozás. Ugyanez a várakozás nincsen, ha kívűlről neten keresztül érem el az adatbázismotort (mysql). Vajon mi lehet ennek az oka?
Tanácsokat előre is köszönöm
Attila -
oati
csendes tag
Bocsi: Azt hiszem megoldottam:
A dpkg-reconfigure exim4-config segítségével normálisan be kellet állítanom az exim4-et -
oati
csendes tag
Sziasztok. Megint egy kérdéssel zaklatnálak benneteket!
Debian linuxon exim4 es MTA-t használok. A gép fix IP vel rendelkezik, levelezőkiszolgáló feladatot kellene még ellásson.
A kérdés az lenne, hogyan lehetne elérni, hogy az erre a gépre érkezett leveleket POP3-on keresztül te tudják tölteni másik gépről?
Előre is köszi a segítséget!
Attila -
oati
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problébám. Letöltöttem egy Debian linuxot a netről, és feltetttem egy PIII. őskövület gépre. MInden szépen működik. (Ez volt a teszt, megfelel e a célnak)
Most szerettem volna feltenni egy másik gépre. A telepítés első fázisa után allandóan azt írja, hogy:
''pivot_root: No such file or directory
/sbin/init: 426:cannot open /dev/console: No such file
Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init!''
Nem tudok továbbjutni a telepítésen. A gépben sima ISA HDD van.
Próbáltam telepíteni 2.4 es kernellel, GRUB betöltővel.
Majd próbáltam telepíteni a 2.6 os kernellel, LILO val ''expert26'' paraméterrel.
Se liloval, se GRUB bal nem megy.
Ha 2.6 os kernelt teszek fel, akkor viszont ott leáll a betöltés, hogy ''Uncompressing Linux... Ok, booting the kernel.'' és se kép se hang.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
Köszi a segítséget -
oati
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő lenne. Letöltöttem a legfrisseb debian linuxot.A hálózat fix IP címekkel dolgozik. (nincs DHCP). Ez alapján a gépnek a 192.168.0.220 at osztottam ki. Letelepítettem a MySQL adatbázis motort. Ez helyi gépről localhoston szépen működik. de a 192.168.0.220 ról a 3306 -os port nem látszik, pedig el kellene érnem másik kliensről is a hálózaton. Valószínüleg a 3306 os nincs nyitva kifelé. Próbáltam mindenféle megoldással ''iptables'' a portot megnyitni, de sehogy sem akar működni.
Lécci segítsetek!
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest