Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Raspberry Pi
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- A cache-rendszeren és a multiprocesszoron változtat az AMD-féle UDNA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Újabb kínai GPU tűnt fel a láthatáron
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
oati
csendes tag
Sziasztok!
Technikai tanácsra lenne szükségem. Debian linuxot használok. Egy windowsos szerver lett lecserélve, és tapasztalatom alapján sokkal gyorsabban, és hatékonyabban kiszolgálja a klienseket. A kliensek windows gépek, és TCP/IP protokollon keresztül kapcsolódnak. Csak egy bajom van. Ha a kliens helyi LAN hálón kapcsolódik fel, akkor a kapcsolat létrejöttéig van kb 10, 15 másodperces várakozás. Ugyanez a várakozás nincsen, ha kívűlről neten keresztül érem el az adatbázismotort (mysql). Vajon mi lehet ennek az oka?
Tanácsokat előre is köszönöm
Attila -
oati
csendes tag
Bocsi: Azt hiszem megoldottam:
A dpkg-reconfigure exim4-config segítségével normálisan be kellet állítanom az exim4-et -
oati
csendes tag
Sziasztok. Megint egy kérdéssel zaklatnálak benneteket!
Debian linuxon exim4 es MTA-t használok. A gép fix IP vel rendelkezik, levelezőkiszolgáló feladatot kellene még ellásson.
A kérdés az lenne, hogyan lehetne elérni, hogy az erre a gépre érkezett leveleket POP3-on keresztül te tudják tölteni másik gépről?
Előre is köszi a segítséget!
Attila -
oati
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problébám. Letöltöttem egy Debian linuxot a netről, és feltetttem egy PIII. őskövület gépre. MInden szépen működik. (Ez volt a teszt, megfelel e a célnak)
Most szerettem volna feltenni egy másik gépre. A telepítés első fázisa után allandóan azt írja, hogy:
''pivot_root: No such file or directory
/sbin/init: 426:cannot open /dev/console: No such file
Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init!''
Nem tudok továbbjutni a telepítésen. A gépben sima ISA HDD van.
Próbáltam telepíteni 2.4 es kernellel, GRUB betöltővel.
Majd próbáltam telepíteni a 2.6 os kernellel, LILO val ''expert26'' paraméterrel.
Se liloval, se GRUB bal nem megy.
Ha 2.6 os kernelt teszek fel, akkor viszont ott leáll a betöltés, hogy ''Uncompressing Linux... Ok, booting the kernel.'' és se kép se hang.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
Köszi a segítséget -
oati
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő lenne. Letöltöttem a legfrisseb debian linuxot.A hálózat fix IP címekkel dolgozik. (nincs DHCP). Ez alapján a gépnek a 192.168.0.220 at osztottam ki. Letelepítettem a MySQL adatbázis motort. Ez helyi gépről localhoston szépen működik. de a 192.168.0.220 ról a 3306 -os port nem látszik, pedig el kellene érnem másik kliensről is a hálózaton. Valószínüleg a 3306 os nincs nyitva kifelé. Próbáltam mindenféle megoldással ''iptables'' a portot megnyitni, de sehogy sem akar működni.
Lécci segítsetek!
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Raspberry Pi
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- A cache-rendszeren és a multiprocesszoron változtat az AMD-féle UDNA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gyúrósok ide!
- Elektromos autók - motorok
- Path of Exile 2
- Horgász topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Prime H370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 BitFenix 550W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- IPhone 12 Mini 64GB Szép Állapot! Akku:100% 6 hó jótállás
- Új HP 16 Elitebook 865 G10 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 7540U 4.9Ghz 16GB 1TB Radeon 740M Win11 Pro Garancia
- Huawei P Smart 2019 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest